W ciepłą lipcową noc poczęcia nastąpi moc!
-
WIADOMOŚĆ
-
*Agape* wrote:Płaczliwość to jeden z objawów ciąży 😀
Ja się okrutnie bałam tej ciąży, a czekanie na każdą wizytę doprowadzało mnie do nerwicy... Jeszcze ten brak objawów zupełnie nie pomagał. Ale tym razem nastawiałam się maksymalnie pozytywnie (na ile się dało 😉 ) i jakoś dotrwałam bez zupełnej nerwicy do 2 trymestru 🙂
Podobno ciążę po poronieniu łatwiej donosić, więc tego się trzymajmy 🙂
Kiedy wizyta?
Miałam mieć w czwartek ale przełożyłam na piątek bo muszę z psiakiem jechać do dermatologa bo ma straszne problemy skórne a jedyny termin to czwartek. Muszę z nią jechać bo już ma pokrwawiona pupę i grzbiet od drapania się o wszystko. Staram się myśleć pozytywnie ale jednak przeważnie wygrywa strach.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
nick nieaktualny
-
Sasanka55. wrote:Suszarko, dziekuje :* O ile wczoraj bylam pewna, ze sie udalo (tja, co cykl jestem pewna), to dzis juz jest odwrotnie.
Sasanko ile jesteś dpo? I kiedy zamierzasz testować? Mnie już nosi, boję się że jutro polegnę 🙈 -
nick nieaktualnyDziewczyny, ja już po. Hit dnia! Nie mam przegrody, która podobno widziała moja była gin, ba nawet na wypisie ze szpitala po porodzie mam przegrodę częściową 😳.
Nie miałam też polipa, ale... Miałam zrosty i skrzepy krwi w okolicach blizny po cc. Lekarz powiedział, że one na pewno utrudniały zajście!! Endometrium, macica w porządku. Możemy się starać w tym miesiącu, więc za tydzień wracam do gry! 💪💪
Nawet nie wiecie jak się cieszę
Edit. Doczytałam, że ta częściowa przegroda mi mogła pęknąć podczas cc. Najważniejsze że już jej nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 15:49
eemmiilliiaa, miska122, Frelciaa, Pati96, Sasanka55., JaSzczurek, Daniela, szona, *Agape*, Mango44, Okularnica_:), Kazio14, ef36, Grabcia1023, Magddullina2, Fiore, Suszarka, Rucola, MamaStasia :), Mlodamezatka, lorinka9191, Milka85, Niercierpliwa v2.0, Natka95, Japoneczka z Porcelany, ElfiaKsiężniczka, Magdalena29, kasiasiasia28, Simons_cat, Mm, GrubAsia, agge, moyeu, Misiaa, MonikA_89!, Pauliśka, moni05 lubią tę wiadomość
-
Makino wrote:Dziewczyny, ja już po. Hit dnia! Nie mam przegrody, która podobno widziała moja była gin, ba nawet na wypisie ze szpitala po porodzie mam przegrodę częściową 😳.
Nie miałam też polipa, ale... Miałam zrosty i skrzepy krwi w okolicach blizny po cc. Lekarz powiedział, że one na pewno utrudniały zajście!! Endometrium, macica w porządku. Możemy się starać w tym miesiącu, więc za tydzień wracam do gry! 💪💪
Cudownie ♥️ Super, że takie wieści, teraz już tylko II kreseczki ✊ -
nick nieaktualnyMakino wrote:Dziewczyny, ja już po. Hit dnia! Nie mam przegrody, która podobno widziała moja była gin, ba nawet na wypisie ze szpitala po porodzie mam przegrodę częściową 😳.
Makino, juuuhuuu! Przyczyna odnaleziona :* Ciesze sie razem z Toba -
nick nieaktualnymiska122 wrote:Sasanko ile jesteś dpo? I kiedy zamierzasz testować? Mnie już nosi, boję się że jutro polegnę 🙈
Nie mam pojecia 6-9 dpo? Nie mierze temp. i nie robilam testow owulacyjnych w tym cyklu. Bylo kilka dni z konkretnym bolem, wiec to tez zmylka -
Makino wrote:Dziewczyny, ja już po. Hit dnia! Nie mam przegrody, która podobno widziała moja była gin, ba nawet na wypisie ze szpitala po porodzie mam przegrodę częściową 😳.
Sierpień Twój!
Super!Syn 2018
-
szona wrote:U mnie 22 dc, 10 dpo i... okres.
Ból ogromny, biegunka i wymioty. Myślałam ze się z ziemi nie podniosę. Ale wzięłam leki i jest już normalnie. Polewanie ciepła woda pomogło.
Także o.
Z okazji lipca miałam najkrótszy cykl w całym swoim dotychczasowym życiu. A za fazę lutealna 9 dni powinnam obić swoją macice po gębie.
A już mam to w dupie. 🍹 zdrówko!
Jesteś pewna że to @?1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Super! &&&1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
@Makino świetne wiadomości!!! Przyjemnego starania
Dziewczyny chyba się udało... W żadnej ciazy nie wymiotowalam...dzis jak.przyszedł mąż i poczułam.zapach papierosa...wyladowalam w wc...
Wiem że to.glupie ale zrobiłam teraz test....I od razu wyszedł.cien cienia i nadal jest!!!
Do rana zwariuje i.prosze trzymajcie kciuki.. W styczniu taka blada kreska ciemniala przez 3 dni A później niestety.... dlatego teraz się bardzooo bojeJaponeczka z Porcelany, ElfiaKsiężniczka, kasiasiasia28, Simons_cat, GrubAsia, agge, Pati96, Pauliśka lubią tę wiadomość
-
Makino to super wiadomości 😊 zrosty potrafią bardzo szkodzić, wiec pewnie to była przyczyna i teraz trzeba tylko działać i czekać na 2 tluste krechy ❤️Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
nick nieaktualnyGrabcia1023 wrote:@Makino świetne wiadomości!!! Przyjemnego starania
Dziewczyny chyba się udało... W żadnej ciazy nie wymiotowalam...dzis jak.przyszedł mąż i poczułam.zapach papierosa...wyladowalam w wc...
Wiem że to.glupie ale zrobiłam teraz test....I od razu wyszedł.cien cienia i nadal jest!!!
Do rana zwariuje i.prosze trzymajcie kciuki.. W styczniu taka blada kreska ciemniala przez 3 dni A później niestety.... dlatego teraz się bardzooo boje
Ja niestety w zadne potencjalne dolegliwosci wczesnej ciazy nie wierze, bo latwo je pomylic ze wszystkim. Co innego cienie Chociaz bylo tu mnostwo testow-oszustow, to 2 kreski zawsze zapieraja dech w piersiach i daja nadzieje. Trzymam kciuki ✊✊✊✊✊Grabcia1023 lubi tę wiadomość
-
Makino, wspaniale wieści W macicy porządek, jest miejsce na bobasa. Teraz już musi być sukces!
Simons Cat, gratuluję
Grabciu, trochę wcześnie na jakiekolwiek objawy, ale trzymam kciuki. Który to dpo?
Simons_cat, Grabcia1023 lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Makino ogromnie ciesze sie z wynikow !! Usuneli przyczyne niepowodzen. Teraz lipiec (no najpozniej sierpien 🤪) jest Twoj! To na prawde cudne wiesci! ❤️❤️
Madziandzia urlop, wyrwanie sie z pracy sporo moze pomoc na glowe. Choc na krotki czas zluzowac gacie. Wiadomo, ze nie jest to lek na cale zlo, ale potrafi pomoc ❤️
Gratuluje wszystkich bet i kreseczek! Pieknie bobasowo sie robi. Grabcia trzymam kciuki za ten cien 🍀✊🏻
Szonka to chyba ja Ci ukradlam troche dni z cyklu 🤦🏻♀️ Bo u mnie dzis 30 dc a przede mna jeszcze minimum z 5 dni 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Jak mnie te cykle dlugie irytuja. Wspolczuje przezyc z @. Znam ten bol. Co miesiac to samo mam
Mi sie juz tak cholernie nie chce pracowac. Odliczam czas do konca lipca. Zostalo mi juz tylko 10 dni robiczych w tym kołchozie ! 🙈🙈❤️GrubAsia lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Misiaa, już prawie godz. 15. Są wyniki? 😊
Makino, super że zrobili porządeczek ☺ teraz do dzieła!
Grabcia, niech kreseczka ciemnieje ✊✊✊Sasanka55. lubi tę wiadomość
Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Simons gratuluje!
Misia ciesze sie, ze beta wzrosla
Grabcia.. pokazuj nam te cienie
u mnie dzis 11dc.. w gaciach mokro.. ale dzis sie przytulic raczej nie bedziemy mogli.. bo mamy mloda dzis a ja do pracy na nockeSimons_cat lubi tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹