W czerwcu gumek zapomniałam i dwie kreski wysikałam ⏸🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilou 💔 będziemy tu na Ciebie czekać ❤️34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Złośnica no właśnie nie potrafię się w tym odnaleźć... jestem dobita tym dzisiaj..👱♀️ 35l.
TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ
🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
❄️❄️ -
Celina ale rozumiem ze macie odstawić leki i nie monitorować ale zakazu starań nie ma, prawda? 🙂
Zielone, ja tez bym ewentualnie dorobiła ft3 ft4 razem z tsh. Ale ja tez potwierdzę - jak się schudnie to tsh potrafi spać i myśle ze u Ciebie to ok wynik I ja tez akurat z tych którym tsh lekko urosło w ciąży. Także nie każdemu spada
Lilou 🥺🥺🥺 Kochana nasza Lilou, mam nadzieje ze znajdziecie w sobie jeszcze sile, ze jeszcze będzie dobrze. Trzymam za Was bardzo mocno kciuki. Czasami takie przerwy są potrzebne, ale wiedz ze będziemy czekać, będziemy czekać tu na testowym i na AA, aż kiedyś wkroczysz z cudowną nowiną. A póki co - dużo zdrowia dla Was i jeszcze więcej miłości. Żebyście potrafili być dla siebie codziennym wsparciem w trudnych chwilach. Kciuków za Was nie puszczam ❤️
Ondzia pomysł z dupkiem tylko dlatego ze nie masz objawow 11dpo jest conajmniej dziwny… A co ma AMH do endometriozy? (myślałam ze nic, ale może ktoś mnie oświeci 😳) . Histerolaparo z drożnością jest ogólnie dobrą metoda diagnostyczną jak nie ma innej przyczyny znalezionej wiec to warto mieć z tylu głowy. Ale… czy to ta sama Pani dr która ostatnio mówiła ze bez sensu robić hsg skoro miałaś je robione 4 lata temu? 😬 Chyba bym się zastanowiła nad zmiana lekarza, No chyba ze masz do niej zaufanie. Ale mi się to wszystko jakoś nie klei17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Ondzia pomysł z dupkiem tylko dlatego ze nie masz objawow 11dpo jest conajmniej dziwny… A co ma AMH do endometriozy? (myślałam ze nic, ale może ktoś mnie oświeci 😳) . Histerolaparo z drożnością jest ogólnie dobrą metoda diagnostyczną jak nie ma innej przyczyny znalezionej wiec to warto mieć z tylu głowy. Ale… czy to ta sama Pani dr która ostatnio mówiła ze bez sensu robić hsg skoro miałaś je robione 4 lata temu? 😬 Chyba bym się zastanowiła nad zmiana lekarza, No chyba ze masz do niej zaufanie. Ale mi się to wszystko jakoś nie klei[/QUOTE]
Nie wlasnie. Poszłam dzisiaj na próbę do innej polecanej, tej od Mersalli i dlatego pytam Was bo sama nie jestem tak obeznana. Generalnie wiele rzeczy się nie podobało Pani dr: pbraz jajników, endometrium, obraz macica tzw "promueni slonca", być może mięśniak, AMH itp. Chcę skorzystać z tego skierowania na laparohistero i drożność. Jestem po ureai, po cesarkim cięciu, zrosty macicy mogą być, niedrozne znowu też... zobaczymy na kiedy termin. Byłam bo chciałam innej opinii niż kliniczna gin... to mam...👱♀️ 35l.
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
❄️❄️ -
Gośka chyba każda z nas traci w pewnym momencie tą radość życia, niezależnie czy jest to 15, 20 czy 30 cykli 😒 Może właśnie trzeba jakoś odnaleźć z powrotem tą radość. W akademii płodności dziewczyny opowiadały o „projekcie żyćko” - mi to czasami pomagało 🙂
Oliwka, no to jest na 99.9 poczasiak, ale zobaczę, jak mnie najdzie to może jeszcze kontrolnie jutro siknę 🙈
Lilou trzymaj się 💔 Będziemy tu na Ciebie czekać ❤️ Mam ogromną nadzieję, że wrócisz do nas z piękną wiadomością i dołączysz do grona naturalnych cudów 🥺
Haniu, niezły kurniczek 😍
Złośnica, mi przy moim AMH lekarz w klinice na pierwszej wizycie powiedział, że na NA 100% nie mam swoich owulacji (wtedy jednorazowo trafiłam w cykl bezowulacyjny) 🤦🏼♀️ Dodał wtedy też, że z takim wynikiem to tylko IVF, bo zazwyczaj panie tak kończą - spoko tu nie neguję, bo tyle czasu u mnie się nie udało, ale mamy sporo różnych problemów, a owulacje jak najbardziej mam. Także medycyna swoje, a życie swoje
Ondzia, dla mnie też ten pomysł z dupkiem jest bez sensu… I nie czaję - co ma AMH do adenomizy? Poza tym po czym ona stwierdza słabe ciałko żółte? Przecież 11 dpo to ciałko żółte może zanikać już. Już nie pamietam, badałaś w ogóle w tym cyklu progesteron? Zdarzają się cykle gdzie nie czuje się nadchodzącego okresu, a progesteron może spaść na tyle, że okres lada chwila normalnie przyjdzie. No i 11 dpo to i tak jeszcze wcześnie, ale nie wiem jaką masz fl 🤔
Edit. Laparoskopia po takim czasie to bardzo dobry pomysł 👍🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2022, 22:47
Hania123 lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Ondzia, ja bedac 11dpo dałabym sobie spokój z dupkiem 😅 (ale to brzmi 😅)
ondzia1112 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
ondzia1112 wrote:Złośnica no właśnie nie potrafię się w tym odnaleźć... jestem dobita tym dzisiaj..
Ej Miśku ❤️❤️❤️ Konowałów jest wielu. Może miała gorszy dzień? Ja po 4 kompletnych niewypałach, trafiłam do tej u której jestem teraz, a i tak nie jestem z niej jakoś super zadowolona. Do monitoringów jest spoko, ale nie wiem czy podoła głębszej diagnostyce.
Zasiała ziarnko niepewności - idź jeszcze do kogoś żeby te rewelacja skonfrontować.Starania od 06.2021
•AMH - 22.92 ng/ml, kto da więcej 🙈
•MTHFR w układzie heterozygotycznym
•4G/4G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
•KIR Bx ( nieobecne 3DS1, 2DS4 norm)
•Komórki NK 16,43%
• KIRy - Ok, nasienie morfologia 3%, fragmentacja 17%
• Endometrioza I st.
… ?
Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
Nasz mały cud okazał się synkiem 💙💙💙 rośnij Kochanie. Bardzo na Ciebie czekamy.
21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie ❤️🧡💛💚💚💜
-
Aaaa ok Ondzia, nie załapałam ze to inna lekarka. Już myślałam ze jedna ta sama ma tak skrajne pomysły z wizyty na wizytę 😆 Pomysł z dupkiem bardzo średni. Ale już histerolaparo z drożnością lepszy niż tamto wczesniejsze „4 lata temu było ok to można odpuścić to badanie” 🙂 Dobrze ze nowa dr dostrzegła coś nowego, da Ci to jednak nowe spojrzenie na sprawę17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Limonka26 wrote:
Złośnica, mi przy moim AMH lekarz w klinice na pierwszej wizycie powiedział, że na NA 100% nie mam swoich owulacji (wtedy jednorazowo trafiłam w cykl bezowulacyjny) 🤦🏼♀️ Dodał wtedy też, że z takim wynikiem to tylko IVF, bo zazwyczaj panie tak kończą - spoko tu nie neguję, bo tyle czasu u mnie się nie udało, ale mamy sporo różnych problemów, a owulacje jak najbardziej mam. Także medycyna swoje, a życie swoje
Ondzia, dla mnie też ten pomysł z dupkiem jest bez sensu… I nie czaję - co ma AMH do adenomizy? Poza tym po czym ona stwierdza słabe ciałko żółte? Przecież 11 dpo to ciałko żółte może zanikać już. Już nie pamietam, badałaś w ogóle w tym cyklu progesteron? Zdarzają się cykle gdzie nie czuje się nadchodzącego okresu, a progesteron może spaść na tyle, że okres lada chwila normalnie przyjdzie. No i 11 dpo to i tak jeszcze wcześnie, ale nie wiem jaką masz fl 🤔
Edit. Laparoskopia po takim czasie to bardzo dobry pomysł 👍🏼
No i widzisz jesteśmy obie dowodem, że to sobie można w buty wsadzić - a przynajmniej jak mówią o owulacjach.
I tak, ja też sądzę, że laparo jest dobrym pomysłem! Zwłaszcza po tych wszystkich dzisiejszych rewelacjach.Starania od 06.2021
•AMH - 22.92 ng/ml, kto da więcej 🙈
•MTHFR w układzie heterozygotycznym
•4G/4G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
•KIR Bx ( nieobecne 3DS1, 2DS4 norm)
•Komórki NK 16,43%
• KIRy - Ok, nasienie morfologia 3%, fragmentacja 17%
• Endometrioza I st.
… ?
Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
Nasz mały cud okazał się synkiem 💙💙💙 rośnij Kochanie. Bardzo na Ciebie czekamy.
21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie ❤️🧡💛💚💚💜
-
Cześć dziewczyny, nie było mnie tu cały weekend ale chyba musiałam przewietrzyć głowę i jakoś totalnie oderwać się od telefonu… dziś byłam na wizycie u mojego gina, teoretycznie moje hormony są już w normie lub blisko normy, owulacja wystąpiła w zeszłym miesiącu i wyglądała dobrze, według niego ze mną doszliśmy w miarę do ładu i nie ma nawet sensu mnie stymulować, bo przy ładnie rosnących komórkach można by było mi bardziej zaszkodzić niż pomoc…ale jak zobaczył wyniki mojego męża to powiedział, ze z tego dzieci nie będzie tak szybko… i ze ma pacjentkę, której mąż miał to samo co mój (czyli oligoasthenoteratozoospermie) i oni starali się 7 lat i dopiero po 7 latach się udało, nawet invitro im nie pomogło… dopiero jak się poddali to jej się udało zajść. Nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim… czeka nas wizyta u androloga i dostaliśmy skierowanie do poradni leczącej niepłodność, bo mój lekarz wyczerpał już pole manewru. Powiedział, ze w klinice na pewno zleca mi drożność i badanie na bakterie typu ureaplasma itp ale obecnie przyczyna siedzi u mojego męża. Tak czy siak, ja w tym momencie odpuszczam, obiecaliśmy sobie, że w te wakacje zapomnimy o staraniach i wrócimy do tematu we wrześniu. Z tymi parametrami nasienia i tak nie ma szans na ciąże w tej chwili. Szczerze mówiąc już chyba nawet nie jest mi przykro, bo już po tym cyklu nastawiłam się na długą walkę… cóż, załączył mi się robot emocjonalny i po prostu już mi lepiej nic nie czuć niż to ciagle rozczarowanie… jeszcze 2-3 miesiące temu łudziliśmy się, ze przecież w końcu się uda, a teraz juz się nie łudzę. Jak pomyśle, ze jeszcze może być tyle zależności, moje jajowody, słabsze jajeczka, guz przysadki, przeciwciała przeciwplemnikowe… to mi się odechciewa nawet o tym myśleć.. mój doktor nas podsumował, ze po prostu dobraliśmy się w tej naszej niepłodności… bo i ogólnie u mnie trudniej i u mojego męża i w sumie ma racje. Jednak dziwnie mi z tą świadomością, że następne miesiące nie będą walką o dziecko a potem już tylko klinika, lekarz mi tez przebąkał, ze jeśli nasienie się nie poprawi po leczeniu to potem już tylko invitro. Brak badań, brak monitoringu, trudno to tak porzucić w sumie… od roku żyjemy tylko tym tak naprawdę 💔 Przepraszam dziewczyny za ten przydługi post ale chyba musiałam się wygadać… do końca łudziłam się, ze ta bezpłodność jakoś nas nie dotknie, że przecież to niemożliwe, a jednak…
Przepraszam, ze się nie odniosłam do niczego na forum ale dziś nie mam sił… muszę to wszystko przetrawić i jutro na pewno się odniosę do wszystkiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 01:46
👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
🔻niedoczynność tarczycy
🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika
Wyniki (czerwiec 22):
PRL: 14 ng - na dostinexie
TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
Testosteron: 61ng/dl
Wyniki 3-5dc (marzec 22):
AMH: 3,25 ng/ml ✅
FSH: 5,12 mIU/ml ✅
LH: 5,05 mIU/ml ✅
DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
-
Limonka26 wrote:Gośka chyba każda z nas traci w pewnym momencie tą radość życia, niezależnie czy jest to 15, 20 czy 30 cykli 😒 Może właśnie trzeba jakoś odnaleźć z powrotem tą radość. W akademii płodności dziewczyny opowiadały o „projekcie żyćko” - mi to czasami pomagało 🙂
Oliwka, no to jest na 99.9 poczasiak, ale zobaczę, jak mnie najdzie to może jeszcze kontrolnie jutro siknę 🙈
Lilou trzymaj się 💔 Będziemy tu na Ciebie czekać ❤️ Mam ogromną nadzieję, że wrócisz do nas z piękną wiadomością i dołączysz do grona naturalnych cudów 🥺
Haniu, niezły kurniczek 😍
Edit. Laparoskopia po takim czasie to bardzo dobry pomysł 👍🏼👱♀️ 35l.
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
04.2023 IUI ❌️
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
❄️❄️ -
nick nieaktualnyLilou, ❤️ trzymaj się kochana. Wracaj do nas jak tylko będziesz mieć ochotę.
Ondzia, ja powiem tak. Mnie kiedyś cycki bolały przed okresem, teraz nie bolą w ogóle i okres dostaje tak samo reguralnie. Niebolące cycki nie oznaczają, że nie będzie okresu bądź się spóźni. Ja bym poczekała do terminu miesiączki, dupek może Ci opóźnić ale zrobisz co będziesz uważać. Co do endometriozy, adenomiozy to wydaje mi się, że może mieć jedynie podejrzenia. Jeżeli jej się nie podoba macica to histeroskopia jest jak najbardziej wskazana. Lepiej sprawdzić niż się potem głowić.
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi odnośnie TSH. 😊 -
Dziewczyny z tą Panią dr to jest tak, że ogólnie mam bardzo dobre wrażenie. Podeszła profesjonalnie, wyłożyła kawę na lawr, powiedziala, że nasze nasienie nie jest takie źle. Z tym AMH i endometrioza to nie w kontekście jedno z drugim powiązane a raczej tu i tu problem. Może źle to napisałam na szybko... tak, cieszę się że opcja laparo histero się pojawiła, będę wiedzieć na czym stoję i tyle. Zwłaszcza, że Pani dr da skierowanie na nfz i powie, gdzie iść z tym skierowaniem.
Może zbadać proga? Dziś tempka znowu w górę... lugo sie wznosila -chyba ze 2-3 dni po owu dopiero, wiec dlugo bedzie spadac, a i mi chyba spada dopiero w trakcie krwawienia a nie tuz przed. testować mi się nie chce...
Mogę jeszcze ewentualnie zerknąć na progra jutro lub pojutrze. Co myślicie?
Dziękuję, że jesteście ❤👱♀️ 35l.
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
04.2023 IUI ❌️
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
❄️❄️ -
Marti... przykro mi z Waszego ciosu... mam nadzieję, że ten "odpoczynek" dobrze Wam zrobi i znajdziecie szybko nowe siły i nowe rozwiązania. Życzę z całego serca! ❤
Marti777 lubi tę wiadomość
👱♀️ 35l.
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
04.2023 IUI ❌️
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
❄️❄️ -
Lilou 💔💔💔 jak bardzo Cię rozumiem 😢🙁 jesteśmy teraz w tym samym miejscu... Brak zarodków, brak kasy, brak chęci... Trzymaj się Kochana, mam nadzieję, że jednak ktoś tam a górze jeszcze o nas pamięta i widzi, że czekamy na swoją kolej i możliwość dołączenia do tych upragnionych statystyk
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
nick nieaktualnyMarti, dla mnie Wasze wyniki nasienia nie są tragiczne. Gorsze widziałam i była ciąża. Wasze są lekko obniżone i tyle. Dla mnie to przesada mówić pacjentce o parze, która starała się 7 lat i wmawiać, że są beznadziejnym przypadkiem. Owszem, warto skonsultować z andrologiem ale bez przesady żeby wmawiać Wam takie rzeczy. Równie dobrze może to był jednorazowy spadek formy, niewiadomo a nawet jeśli nie to dalej uważam, że nie ma tragedii.
Patrzę na Twoją stopkę i nie wiem jak ma się mikrogroczulak do starań ale reszta nie jest zła. Jest całkiem ok.
Nie na tyle, żeby was załamywać... Czy ten lekarz zajmuje się leczeniem niepłodności skoro miał parę starająca się 7 lat?
Dla mnie to co mówił ten lekarz to przesada.
U mnie to by pewnie w ogóle powiedział, że ciąża niemożliwa patrząc na moją stopkę i z morfologia mojego 3% oraz skacząca ruchliwością plemników. Tylko póki co mi nikt nie powiedział takich rzeczy jak Tobie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 06:56
Karo123, Marti777 lubią tę wiadomość
-
Karo123 wrote:Celina ale rozumiem ze macie odstawić leki i nie monitorować ale zakazu starań nie ma, prawda? 🙂
Zakazu nie mam, ale mam też nie robić sobie nadziei 🤷🏻♀️👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Ondzia mnie się wydaje, że wizyta była ok. Po prostu chyba dostałaś za dużo informacji naraz. Laparo na nfz jak najbardziej rób. Z tym dupkiem też nie rozumiem. Zapewne lekarka miała jakas wizje tego, tylko wiadomo jak jest na wizytach-zapominamy dopytać co i jak. Może jest jakaś przyczyna, że kazała brać, a my do tego po prostu same nie dojdziemy 🤷♀️
ondzia1112 lubi tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Co do TSH w ciąży zazwyczaj rośnie. Nasze przypadki gdzie zmalało jest o wiele rzadsze. Dobrze wiedzieć, że tak po prostu też się dzieje.86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
No jasne Celina, chodzi o to żeby się nie nakręcać no ale po biochemie wszystko zdarzyć się może - dlatego spoko ze nie macie zakazu 🙂 po prostu chyba macie mieć ten cykl „na luzie” a mam wrażenie ze paradoksalnie po cb/poronieniu łatwiej wejść w ten tryb „na luzie” niż w każdym innym cyklu 🙂 trzymam kciuki ✊
Marti ja się zgadzam z Zielone. Po pierwsze straszenie jakąś parą która nie mogła zajść 7 lat i nawet ivf nie pomogło - wtf. Kto tak robi. Ja rozumiem nie dawanie złudnej nadzei, ale co innego jest odbierać nadzieje. Zwłaszcza jak mówi Zielone - Wasze wyniki nie są tragiczne z tego co widać w stopce. Po drugie nie jestescie bezpłodni a niepłodni - to duża różnica. Androlog jak najbardziej - może usg jąder coś wyjaśni. Może on znajdzie jakaś przyczynę gdzie będzie można te parametry podkręcić. A jeśli nie i zostanie wam klinika - to klinika to nie jest koniec świata, to dopiero początek nowego etapu. Jeśli potrzebujecie to odetchnijcie, to zawsze dobra opcja, ale nie porzucajcie nadzei, bo myśle ze ten lekarz mocno Was podłamał - a tu jeszcze jest sporo opcji przed Wami 🫶😊
Swoją drogą zaczynaja mnie ostro wkurzać ginekolodzy z gabinetów. Ja wiem ze w klinikach można trafić na lepszych i gorszych ALE - znają się zwykle na swojej robocie. A mam wrażenie ze coraz więcej ginekologów z prywatnych gabinetów „zajmuje się” niepłodnością nic o tym nie wiedząc, nie mając doświadczenia z kliniki, nie mając pojęcia o możliwościach i gdzie dalej posłać. Zabierają czas i pieniądze który moznaby mądrze zainwestować w klinice LECZENIA nieplodnosci. A nie w prywatnym gabinecie „próby leczenia” nieplodnosci. Ci z gabinetów albo mega bagatelizują problem, albo w druga stronę dramatyzują ale nie dając żadnej ścieżki dalej.
(Marti to nie jest przytyk konkretnie do Twojego lekarza ale mam wrażenie ze coraz częściej na forum się pojawiają recenzje z nietrafionych wizyt. Dlatego myśle ze nie ma co siedzieć w nieskończoność u swojego gina, 12 miesięcy jak w definicji nieplodnosci i przenosić się do kliniki… Albo jak coś wyjdzie szybciej w badaniach nie tak albo mamy inne powody to nawet szybciej. Ja po 8 miesiącach starań i dwóch wtopionych wizytach zgłosiłam się do kliniki i cieszę się ze tak to się potoczyło)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2022, 07:42
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙