Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
Odpowiedz

W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶

Oceń ten wątek:
  • ef36 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Dziewczyny, jestem okropna i samej mi ze sobą źle. W ciągu tygodnia dowiedziałam się o kolejnych ciążach, w które dziewczyny zaszły od razu i zamiast cieszyć się z nimi zwyczajnie im zazdroszczę. Nie lubię tego uczucia, ale dopadła mnie znów rezygnacja. Bo znowu zbliża się 1,5 roku starań, stosowałam leki jak przy córce i lipa, więc nie wiem czy kiedykolwiek będzie mi dane jeszcze raz zostać mamą. Czekam na tą histeroskopię jak na zbawienie, ale zaczynam wątpić czy coś pomoże. Jeszcze w tym tygodniu mają być powtórne wyniki M., więc czuję się jakbym siedziała na bombie, bo wiem że jak będą bez zmian to jeszcze bardziej wpadnę w dołek.

Ciężarówki, trzymam kciuki za wizyty! Może dziś się jakiś bobas pojawi też :)
    Szona, dobrze Cię rozumiem. Sama mam za sobą ponad rok stymulacji i zwyczajnie wątpię w jej skuteczność. Ale u Ciebie musi się w końcu udać! Tylko ten dziedzic bardzo uparty po mamusi jest :*

Moja koleżanka z pracy starała się bezskutecznie przez dwa lata, a w ciążę zaszła w pierwszym "dozwolonym" cyklu po histero...

Sasanka55., GrubAsia, Makino lubią tę wiadomość

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • szona Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Kto to jest A? :o <3

Namierzyłam na fiolecie w wątku lutowym :) Ale jazda z trojaczkami! Dużo sił już teraz życzę Mamie ❤️

GrubAsia lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Namierzyłam na fiolecie w wątku lutowym :) Ale jazda z trojaczkami! Dużo sił już teraz życzę Mamie ❤️

Nie znam dziewczyny, ale trzymam kciuki najmocniej jak umiem :) Moj sasiad z dzialki ma trojaczki 🥰 uwielbiam je obserwowac :)

• Magdalena29 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała być tak zaskoczona ciążą mnogą ale mi nikt nie zrobi stymulacji, bo lekarz powiedział, że monitoringi i koksowanie owulacji to nie dla mnie. Tylko in vitro albo inseminacja.
    Trochę mi z tego powodu przykro, bo poczułam się jak przypadek beznadziejny.

Czekam na decyzję androloga, bo to on powie na co mamy szansę. Natomiast nie chcę od razu pchać się w in vitro kiedy jeszcze mąż nie ma zrobionego zabiegu, a ja nie czuję się psychicznie gotowa na taką trudną drogę.

Mimo wszystko liczę, że po uwolnieniu jajek męża przy jego stylu życia i dobrych wynikach hormonów, które ma od samego początku uda się nam naturalnie. Jeśli jednak nie to wtedy ok, idę w ciemno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 11:50

Madziandzia

Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018

Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są

Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%

22.10.2020 II, beta 197
    24.10.2020 beta 550
    06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
    17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
    11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
    23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
    02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
    22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
    27.06.2021 jednak 3600 g 😅

05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰

w5wqdf9hljz4cnwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena29 wrote:
    Ja bym chciała być tak zaskoczona ciążą mnogą ale mi nikt nie zrobi stymulacji, bo lekarz powiedział, że monitoringi i koksowanie owulacji to nie dla mnie. Tylko in vitro albo inseminacja.

Czekam na decyzję androloga, bo to on powie na co mamy szansę. Natomiast nie chcę od razu pchać się w in vitro kiedy jeszcze mąż nie ma zrobionego zabiegu, a ja nie czuję się psychicznie gotowa na taką trudną drogę.

Mimo wszystko liczę, że po uwolnieniu jajek męża przy jego stylu życia i dobrych wynikach hormonów, które ma od samego początku uda się nam naturalnie. Jeśli jednak nie to wtedy ok, idę w ciemno.

Madziandzia, nie jestes przypadkiem beznadziejnym! Nie mysl tak nawet. Grunt, ze wiecie, w czym tkwi problem, serio. Co z tego, ze taka Sasanka moze brac Lamette, latac radosnie na monitoringi, jak po 2 latach diagnostyki, wieeeelu wydanych tysiach zl, setkach wizyt w laboratoriach i badan ginekologicznych, nie ma pojecia, gdzie tkwi problem i czy za chwile nie straci 5tej ciazy. Kochanie, naprawde Twoja sytuacja jest o tyle dobra, ze choc bardzo bolesna, to wszystkie wiemy, ze Ci sie uda. Zostaniesz mama tuz po operacji eMka! Najwspanialsza mama :* Dosc sie juz nacierpialas. Tez czuje, ze uda sie Wam naturalnie i nie mow hop, bo nigdy nie wiesz, czy nie trafia Ci sie akurat blizniaki :*

Magdalena29 lubi tę wiadomość

• Frelciaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasaneczko bierz albo Femibion albo Prenatal uno one maja dobry skład a jak wiadomo ponad 70% populacji nie przyswaja normalnego kwasu. Ja się uparłam na Femibion jak jeszcze nie miałam zbadanych mutacji. Przed 5 transferem trzy miesiące go brałam. Myśle ze tez mógł mieć swój udział w tym ze zaskoczyło :)

Sasanka55. lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za tyle wiadomości odnośnie leczenia. Po pogrzebie jestem o wiele spokojniejsza i tak sobie myślę czy ja w ogóle potrzebuje leków i czy w ogóle mam depresję. No nic, dzisiaj mam psychologa to porozmawiam, ja zawsze z każdym lekarzem jestem szczera, w piątek mam psychiatrę to też obgadam.

Sasanka55., Fiore, agge lubią tę wiadomość

• Frelciaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka podoba mi się Twoje podejście. Ile miałaś cykli stymulowanych? Taki reset głowy i dla ciała są bardzo potrzebne. Wrócisz do starań wypoczęta i pełna sił 💪🏻💪🏻 I faktycznie wykorzystajcie ten czas na badania 🙂 a może przy okazji pojawi się malutki człowieczek ❤️ Bardzo Ci tego życzę .

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście polecam Prenatal Uno i do tego osobno dokupione omega3 z alg.
    dziewczyny ja od wczoraj próbuję coś do was napisać, ale nie moge pozbierać myśli...
    Pati bardzo mi przykro, ze spotkała Cię taka sytuacja :( Kontaktowałas się w tej sprawie z lekarzem prowadzącym?
    Angelika Twój suwaczek mówi, ze dziś urodzi się Twoje dzoiecko, trzymam mocno kciuki!
    Elfia jak się czujesz w domku? Mam nadzieję, ze wypoczywasz jak na 2 księżniczki przystało :)
    Frelciu ogromne gratulacje, czuję w kościach, ze tym razem się uda.
    sasaneczko Kochana ja Cię bardzo przepraszam, ale chyba mi umknęła informacja o wizycie u dr Jerzak i teraz już nie mam szans tego znaleźć, czy mogłabyś mi po krótce napisać, co Ci powiedziała? Kiedy masz wyniki histero?
    Madziandzia przykro mi, ze lekarz nie chce Cię stymulować, ale może sytuacja diametralnie się zmieni po zabiegu emka.
    Co do ciąż mnogich to ja Wam napiszę szczerze, ze nigdy do takie nie dążyłam i jestem pełna obaw. Staram się to rozpatrywać w kategoriach szczęścia, jakie mnie spotkało, ale to szczęście jest okupione ogromnym stresem... Mam nadzieję, ze z dzieciaczkami będzie wszystko dobrze, bo nie ma co ukrywać, ciąża pojedyncza jesy duuuużo bezpieczniejsza.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Dzięki dziewczyny za tyle wiadomości odnośnie leczenia. Po pogrzebie jestem o wiele spokojniejsza i tak sobie myślę czy ja w ogóle potrzebuje leków i czy w ogóle mam depresję. No nic, dzisiaj mam psychologa to porozmawiam, ja zawsze z każdym lekarzem jestem szczera, w piątek mam psychiatrę to też obgadam.

Kochana dowiedziałam się o ten lek proszę zapytaj o niego lekarza : asentra. Bardzo dobry

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola omegę bierzesz od początku ciąży?

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Szoneczko, dziewczyny juz chyba wszystko napisaly :) Na pewno przyda Ci sie taki reset, organizm Ci podziekuje, moze nawet prezentem, na ktory tak czekasz :) Wygrzej sie pod kocykiem, o ile masz troche wolnego czasu. Pogoda tez teraz nie sprzyja naszej energii. Tule Cie mocno, Ty nasza cudowna Pocahontas

Moyeu :* Dziekuje za wyjasnienia :) Sluchaj, cudownie, ze wybralas juz wozek, bo u mnie kicha, nie znam sie na tym i nie lubie wybierac tego typu rzeczy, wiec po prostu zgapie od Ciebie. No i wlasnie, jak Twoje szukanie dzialki? Moze faktycznie przemysl moje okolice :D Ziemia tu duzo tansza niz w samej Warszawie, a jednak blisko, zielono, sporo lasow, stawow, w sam raz na spacerki z bobo :) :*

GrubAsiu, dziekuje :) :* Nie badalam mutacji MTHFR, bo kiedys Malgonia doradzila, ze szkoda kasy i zebym po prostu brala kwas metylowany. Boje sie witamin dla kobiet starajacych sie i ciezarnych, bo jest w nich zwykly kwas. Z drugiej strony wiem, ze prof.Jerzak wywoluje sporo kontrowersji tym, ze swoim pacjentkom ze stwierdzonymi mutacjami kaze przyjmowac metyle + zwykly kwas. Lykam witaminy, ale wszystkie kupowane pojedynczo, no oprocz mioveli. Nie wiem juz sama, co robic. Chyba dla wlasnego spokoju zbadam tez mthfr...

Ja też nie badałam mutacji 😅
    I z tego co wiem to właśnie takie są najnowsze zalecenia przy mutacjach - kw. Foliowy zwykły +metyle 😉 a prenatal uno ma właśnie takie połączenie no i nie ma żelaza - to chyba dopiero w II czy III trymestrze trzeba dorzucić :)
    Ogólnie nie namawiam, bo sama też wolę brać witaminy oddzielnie, ale jak już zachwile zajdziesz to pewnie i tak coś takiego dorzucisz:)

FRELCIA - zapomniałam, że ja jeszcze dorzucam Wit. D 😉

Sasanka55. lubi tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia, dziekuje :) Udam sie w takim razie do apteki :) :*

Rucola, ciezko napisac, ze Cie rozumiem, bo nie bylam w takiej sytuacji jak Ty, ale moge sie domyslac, jaki to ogromny strach. Od zawsze marzylam o blizniakach, wciaz o nich marze, ale po moich historiach ciaza mnoga bylaby hardkorem i strzalem w kolano. Wierze, ze u Ciebie, z Twoim rozsadkiem i wiedza medyczna, bedzie wszystko idealnie :* Odnosnie Jerzak- wizyta dopiero 1 lipca, wyniki histero za jakis tydzien. Slowa profesor przytaczalam z grona jej pacjentek na fb...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 12:59

Frelciaa, Rucola lubią tę wiadomość

• GrubAsia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena29 wrote:

Zaskoczy Cię ta ciąża szybciej niż myślisz (zawsze tak jest, zwłaszcza jak nadchodzą myśli, że to Marzenie się nie spełni nigdy😉).

Wydaje mi się, że inseminacja też jest wykonywana na cyklu lekko stymulowanym, więc szansa na bliźniaki rośnie :)

Ale przy takie ilości plemników jak macie to jestem pewna, że naturalny cud was zaskoczy jesz że przed operacja ✊

Sasanka55., ef36 lubią tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsiu ja akurat staram się ograniczyć suplementowanie witamin, które teraz są dostępne w postaci jedzenia, czy słoneczka :) a w Prenatalu jest akurat 2000 j.więc tak akurat. Dziękuję że sie podzieliłaś informacja :*

Nie pamiętam która z Was mi poleciła ale chyba ten kupię : https://www.aptekagemini.pl/solgar-pelne-spektrum-omega-losos-alaskanski-120-kapsulek.html

GrubAsia lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%

ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c740979fec3a.jpg

Moja kruszynka z bijącym serduszkiem 😍❤️🥰😍❤️ 0.43cm, wszystko jest ok 😍❤️
    Termin na WALENTYNKI 2021, ps dla tych których nie ma na fb 😍❤️

Fiore, Sasanka55., ElfiaKsiężniczka, Ladinola, Pati96, *Agape*, Rucola, Frelciaa, ef36, GrubAsia, eemmiilliiaa, Okularnica_:), Mlodamezatka, Milka85, MonikA_89!, Pauliśka, moni05, Misiaa, Simons_cat lubią tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrubAsia wrote:
    Ja też nie badałam mutacji 😅
    I z tego co wiem to właśnie takie są najnowsze zalecenia przy mutacjach - kw. Foliowy zwykły +metyle 😉 a prenatal uno ma właśnie takie połączenie no i nie ma żelaza - to chyba dopiero w II czy III trymestrze trzeba dorzucić :)
    Ogólnie nie namawiam, bo sama też wolę brać witaminy oddzielnie, ale jak już zachwile zajdziesz to pewnie i tak coś takiego dorzucisz:)

FRELCIA - zapomniałam, że ja jeszcze dorzucam Wit. D 😉

Dobra, to biere to, Pani kochana :) Dziekuje :) Dziewczyny pisza o tym, ze tlumacza prof. J. ze maja mutacje i boja sie zwyklych witamin, a ona zawsze stanowczo odpowiada "chcesz ciaze donosic, to bierz tez kwas nie metylowany" :o GrubAsiu, to nie suplementujesz juz zadnego kwasu oprocz tego, co jest w Prenantal uno?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    c740979fec3a.jpg

Moja kruszynka z bijącym serduszkiem 😍❤️🥰😍❤️ 0.43cm, wszystko jest ok 😍❤️
    Termin na WALENTYNKI 2021, ps dla tych których nie ma na fb 😍❤️

Cudo 😍😍😍

Magddullina2 lubi tę wiadomość

• Pati96 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wiadomo,że o ciążę bliźniacza jest większy strach jeśli chodzi o samą ciążę jak i później. Ale wierzę, że będzie wszystko dobrze.😘 A Ty na pewno dasz sobie radę.✊

Pisałam do mojego gina prowadzącego ( on nie pracuje w szpitalu ) powiedział, że mam robic tak jak szpital zaleca ,bo on i tak nie może nic zrobić. Także czekamy aż akcja się sama rozkręci, a jeśli nie to w piątek o 8.00 mam być w szpitalu. Wtedy będzie 7 dni po terminie. Na wypisie mam napisane, że stawić się 26.06 o 8.00 w celu indukcji porodu.

preg.png

23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    28.06.2020 urodził się synek Filip
    03.2022 laparoskopia macicy usunięcie endometriozy i zszycie ponowne macicy po rozejściu blizny po cc
    07.2023 drugi raz laparoskopia macicy usunięcie endometriozy i zszycie ponowne macicy po rozejściu blizny po cc
    08.06.2024 II kreski

Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G , cukrzyca ciążowa

Euthyrox 100/112, ,acard 150,depratal, ascofer,aspargin insulina
  • agge Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja mam 50kg przy 166cm, więc podobnie. Anastezjolog przed punkcją chciała mi wpisać "waga piórkowa" do kartoteki 😂 Sądząc po tym ile ja jem to chyba mam jakiegoś tasiemca 🙃
    Ja też chudzielec. 170 cm i teraz po ciąży 51kg. Przed ciążą 50 kg, po pierwszej ciąży 43 kg 😂😂

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ