Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
Odpowiedz

W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶

Oceń ten wątek:
  • magda.lena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy kawa wpływa jakoś na wchłanianie luteiny?
    pije max 2 dziennie i tak się zastanawiam czy lepiej odstawić tą kawę czy pić bez wyrzutów
    zawsze po eutyrox czekam 2 godz z kawą a luteinę biorę podjęzykową 3x1

2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
    2018-Letrozolle+ ovitrelle, sono-hsg ok
    2019 - starania naturalne, strata w 9tc
    2020-2021-clo, aromek, ovitrelle, histeroskopia
    VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
    IX 2021-III 2022 - 2 procedury brak zarodków, wszystkie padały po 3 dobie
    V 2022 Kriobank Białystok 3 procedura - 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
    VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
    VIII 2022 - immunosupresja

Niedoczynność, Hashi, IO,PAI homo, MTHRF - hetero
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 22:28

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• ef36 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Powiem Ci, że nie wiem czy bym się zdecydowała. Zrobiła sobie niezły biznes z tego :/. A ten cały guru Paśnik też tyle bierze?

Paśnik podobnie za 15 minut wizyty...

1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny jeszcze raz za życzenia, jesteście kochane <3
    Agge chyba jak się patrzy na suwaczki to szybko leci i samemu jak się to liczy to się ciągnie i ciągnie hehe...
    Sasanko oczywiście masz racje. To jest turbo przeginka. Na leczeniu niepłodności chyba ogólnie już ceny z komsosu, myślę, że tych immunologów jest mało i się cenią dlatego. Mi dziś koleżanka poleciła profesora do którego chodziła na badania prenatalne, żebym poszła do niego na połówkowe- jedynie 500 ziko płatne gotówką 0_o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 13:59

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Judit Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Paśnik podobnie za 15 minut wizyty...

A jest możliwość wizyty internetowej? Nie mogę się tam dodzwonić żeby zapytać. Ale obstawiam że nie ma pewnie takiej opcji.

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judit! Myślałam o Tobie wczoraj! Jak się czujesz? MamaZuzia a jak u Ciebie?

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka ale jak to wizyta bez USG i 400 zł ?? Ale co ona widzi, bez USG, ok rozumiem patrzy na badania, robi wywiad no i co dalej ? Bez zajrzenia do środka bez monitoringu usg diagnozuje i wypisuje receptę na leki ? A potem następne wizyty jak wygladaja ? Ona wyczuwa przez skórę czy masz owu, jakie pęcherzyki są wielkosci ?

Przepraszam ale to żaden specjalista dla mnie.
    Komu ona pomogła ? W czym ona pomaga ? W zajściu w ciążę czy w cukrzycy czy jak ?

Kurde mój prof bierze dużo naprawdę 300 zł za wizytę ale siedzę u niego zazwyczaj 30-40 min z pełnym USG i badaniem na fotelu, cytologia i gbs w cenie nie kumam..

Oswiec mnie bo ja na takich lekarzy mam uczulenie połączenie z agresją, jak tak można wykorzystywać pacjentów i kobiety starające się o wymarzony cudowne maleństwo.

Sasanka55., MonikA_89! lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, a to potwierdzone info z tym usg? Bo na znanym lekarzu widzę, że ona i ciążę prowadzi... więc jak bez usg? Pacjentka przed wizytą musi iść gdzie indziej na usg?

Sasanka55., agge lubią tę wiadomość

• Frelciaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Pasnika jestem zapisana na sierpień i cena to 350zl za wizytę. Ale będę odwoływać. Najnormalniejsze ceny ma Wilku i Sydor.

Ps z tego co wiem Jerzak ma usg ale zleca usg z przepływami u kogoś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 14:58

ef36 lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, ceny naprawdę z kosmosu i to jeszcze bez USG? Masakra jakaś...

Mildred, a powiedz mi Tobie prof sprawdza przepływy na każdej wizycie?

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na betę i proga. Poproszę o mega kciuki.

Fiore, Nuch2, Mildred, Simons_cat, Mm, *Agape*, eemmiilliiaa, Suszarka, Pati96, Makino, Okularnica_:), lorinka9191, GrubAsia, szona, Sasanka55., Magdalena29, ElfiaKsiężniczka, Mlodamezatka, Angelll26, MonikA_89!, Milka85, MamaStasia :), moyeu, Magddullina2, moni05, agge lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lorinka9191 wrote:
    Sasanko, ceny naprawdę z kosmosu i to jeszcze bez USG? Masakra jakaś...

Mildred, a powiedz mi Tobie prof sprawdza przepływy na każdej wizycie?

Tak, na każdej od 26 tygodnia, ale mowi, że jeśli nie na problemów z waga maluszka to nie trzeba ale robi to żeby mnie uspokoić przepływy tętnic, żył i w mózgu, wpisuje w kartę ciąży. Oprócz tego drukuje mi wagę dziecka i kilka zdjęć w 3d. I na każdej wizycie sprawdza serduszko.

Nie wiem jak u niego że staraniami i leczeniem niepłodności bo poszłam do niego juz z kropkiem w macicy. Jeśli chodzi o lekarze który prowadzi ciążę to dla mnie jest ideal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 15:10

lorinka9191, agge lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta u Paśnika pierwsza musi być na miejscu. Teraz w pandemii dziewczyny, które miały kolejną wizytę miały ją telefoniczną. Ja chyba płaciłam jeszcze coś koło 250. Nie dziwię sie, że cena za wizytę wzrasta. Na całą Polskę to jest niewielu chyba tych immunologów zajmujących się niepłodnością. Gdzie szukałam to przewijały mi się chyba tylko 4 nazwiska: Malinowski, Paśnik, Sydor i Wilczyński(?). Plus Paśnika jest taki, że nie zleca całego pakietu badań na nowo, co podobno robi Malina. Ja dorabiałam chyba dwa badania tylko i powtarzalam Ana i tyle. Później już były szczepienia.

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • szona Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Piekne kropki macie ! 😍😍

Co do polaczenia kw foliowy+ metyl to tak wczesniej bralam w pregnie start ale i tak mi wywalilo w kosmos ten kw foliowy 🤷🏻‍♀️

Ja juz po wizycie. U mnie niestety ujnia ale od poczatku. Dzis 10 dc
    Co do stymulacji niestety w tym cyklu ruszyl sam lewy jajnik - pecherzyki 12 i 14 mm wiec bez szalu. Endo tylko 5 mm. Takze lekarz powierdzial zebym nie robila zastrzyku z ovi w tym cyklu. Mamy starac sie normalnie, pecherzyki same pekna ale szkoda sie faszerowac bo szanse sa mniejsze. Zdziwilam sie bo w 5-6 dc bralam po 1,5 tabletki clo (sama sobie zwiekszylam troszke dawke, pozniej mialam schize ze co jak sobie wyhoduje wielka torbiel przez to... tia) w kolejnym cyklu dalej z clo 1 przez 5 dni ale sobie lekko zwieksze dawke tez. Estrofem zwiekszamy do 2 tabl dziennie. Mowil o lamettcie ale stwoerdzil ze boi sie mnie przestymulowac i ryzykowac przy mojej posturze ciazy blizniaczej albo wgl mnogiej. Wiev na razie zostaje to clo.

Co do dalszego planu jestem bardzo zadowolona i dobrej mysli. Dzis wymazy pod hsg pobrane, czekam teraz na wyniki. Jak bedzie w porzadku to w kolejnym cyklu robie sonoHSG u niego. I w zaleznosci co wyjdzie sa rozne drogi.
    Jak okaze sie ze moj jajowod jest niedrozny to albo mozemy od razu do ivf startowac, albo kieruje mnie do siebie do szpitala na laparo diagnostyczne. Jak laparo wyjdzie zle (np niedroznosc) to ivf, jak wyjdzie ze wszystko jest okej to tez do siebie na klinike w szpitalu wezmie nas na insemicje. Mowi ze szanse wzrastaja wtedy przy stymulacji jednoczesnej o ok 18-20%. Pozniej jak iui nic nie da to juz tylko ivf.

Co do wysokiego kwasu foliowego to powiedzial zebym zrobila sobie mutacje ale dopiero po hsg zeby zobaczyc co tam wyjdzie najpierw. I chyba tak zrobie. Bo koszty zaczynaja rosnac 🤦🏻‍♀️ Na razie moge sobie brac ten ovarin. I na razie skoncze opakowanie a pozniej na metylo b-complex przejde.
    Mowil tez ze jak potwierdzi u mnie ciaze to on daje profilaktycznie acard 150 zawsze i tak teraz sie zastanawiam ze skoro daje po potwierdzonej ciazy (przy pecherzyku) to czy nie moglabym juz wczesniej np od owulacji brac acard. Na logike on polepsza ukrwienie przez co latwiej kropkowi sie wgryzc w temat tez. A pozniej najwyzej by mi dawke zwiekszyl do tych 150? 🤔

Takze tak sytuacja wyglada u mnie. Jak macie jakies przemyslenia czy uwagi to bardzo bardzo prosze podzielcie sie bo mam juz troche kwadratowa glowe od tego wszystkiego 🤦🏻‍♀️

Sasanka, szona, misia, makino przykro mi ale nie zajde z wami w tym cyklu :( Monia poprowadz tez sierpniowy watek to wtedy mi bobasa wpiszesz! ❤️
    Niemniej jednak bardzo wam kibicuje ❤️

Żebyś się nie zdziwiła :*

Mlodamezatka lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiore wszystkiego dobrego z okazji rocznicy, zjedz coś pysznego ♥️ z suwaczkami to masz rację, u kogoś one zasuwają a własny jakby stał w miejscu 🤣
    Mlodamezatka super że w pracy już załatwione 😃 jeśli finansowo możecie sobie na to pozwolić to ja bym brała ten bezpłatny urlop. Ta praca Cię niszczy a przynajmniej odpoczniesz 😘
    Makino u nas była morfologia 0% a po dwóch miesiącach ciąża, tylko wydaje mi się że w naszym wypadki urolog zajebiście trafił z leczeniem a do tego mieliśmy kosmiczne szczęście.

Dziewczyny ta cena za wizytę u Jerzak rozbija się głównie o to że ona jest immunologiem, a takich lekarzy jest kilku w PL. To nie jest zwykły ginekolog. Z tym USG jest tak jak Frelcia pisze, że USG z przepływami zleca u kogoś innego. Ceny ma zbójeckie, fakt, tylko z drugiej strony jeśli ma takie stawki i i tak kolejkę chętnych to musi być w jakiś sposób skuteczna 🤔 a same wiecie jak to jest. Czasem lepiej wydac na wizytę 450 zł niż na dwie beznadziejne i nic nie wnoszące tyle samo, tzn takie jest moje zdanie.

Rucola, Fiore, Sasanka55., szona, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • szona Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa wrote:
    rozumiem. U mnie zaś ginekolog i genetyk uważają że 75 i bądź tu mądra.

Dawka żuczki zależy od ilości płytek krwi ;) mi gin powiedział - ten co kazał robić zastrzyki od owu - że jak z morfologii wychodzi mi dużo płytek, to mogę brac 150

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka mi się też wydaje że cena za wizytę u jerzak to cena za wizytę immuno a nie gino-immuno.
    Swoj adrogą kiedy Ty masz prenatalne|?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • szona Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Dziewczyny, od ktorego dc bierzecie Lamette? Cos mi sie kojarzy, ze lekarz kazal mi brac od 2dc albo 3dc albo 5... Przeszperalam caly marcowy watek, czy moze w nim sie Wam pucowalam, ale nie widze. 2h szukania psu w dupe i pms zycia! Moglabym zadzwonic do lekarza i zapytac, ale to koszt 320 zl, wiec no way! Wrrrrrr

Edit: mam bardzo wczesne owu, wiec chyba wezme 2/3dc... Cos mi sie kojarzy, ze bylam w klinice w 1dc i jeszcze tego samego dnia jezdzilam po aptekach z recepta, wiedzac, ze musze nastepnego dnia to lyknac... no chyba ze miovelli tak szukalam 🙈

Od 3 do 7 dc :) 2 x dziennie

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia czekamy! ✊

Frelcia kciuki za przyrost ❤

Fiore najlepszego z okazji rocznicy!! Kolejnych lat w miłości 😁 odpuść mężowi ze względu na dobrą kolację 😅🤤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 15:31

Fiore lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Pati96, ja się uśmiecham za każdym razem gdy widzę Twój suwaczek ;)

Makino, jaką dawkę heparyny brałaś?

Sasanko, urea zrobiłam zaraz po poronieniu. nie było, chlamydie robiłam 3 razy ale i tak muszę powtórzyć przed transferem..
    Poszukam gdzie mogę zrobić wszystkie za jednym razem. wymaz PCR ;)

Poprzednim razem jak wróciłam na forum i do starań brzuch urósł Małgoni. Myślę że tym razem najwyższy czas na Ciebie i na Szone ;)

❤️❤️❤️

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ