X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
Odpowiedz

W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶

Oceń ten wątek:
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati biedna jesteś ale już bliżej niż dalej 😘trzymaj się

Sasanka mam podobny zegarek . I tak jest ta funkcja ale w aplikacji zaznaczasz kiedy była ostatnia @i ile masz dni cyklu (czy wykrywa @to się dowiem jak przyjdzie szanowna @na dniach )
    Ogólnie uwielbiam go to daje mi motywację by podwyższać poprzeczkę w krokach (zaznaczam cel ile chce osiągnąć )

https://allegro.pl/oferta/zegarek-damski-smartwatch-srebrny-pulsometr-kw10-9067528604?fromVariant=8911133251 ja mam taki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 20:47

Pati96 lubi tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    Pati biedna jesteś ale już bliżej niż dalej 😘trzymaj się

Sasanka mam podobny zegarek . I tak jest ta funkcja ale w aplikacji zaznaczasz kiedy była ostatnia @i ile masz dni cyklu (czy wykrywa @to się dowiem jak przyjdzie szanowna @na dniach )
    Ogólnie uwielbiam go to daje mi motywację by podwyższać poprzeczkę w krokach (zaznaczam cel ile chce osiągnąć )

https://allegro.pl/oferta/zegarek-damski-smartwatch-srebrny-pulsometr-kw10-9067528604?fromVariant=8911133251 ja mam taki

O kurcze, poczatkowo mialam kupic ten, co Ty, ale pozniej nie moglam go znalezc :) Tez uwazam, ze to swietna motywacja, bo o ile cwicze calkiem sporo, to krokow na pewno nie wyrabiam wiecej niz stary dziadzius :)

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    O kurcze, poczatkowo mialam kupic ten, co Ty, ale pozniej nie moglam go znalezc :) Tez uwazam, ze to swietna motywacja, bo o ile cwicze calkiem sporo, to krokow na pewno nie wyrabiam wiecej niz stary dziadzius :)
    Ja mam dzisiaj ponad 10 tys kroków było by wiecej ale nie udało się iść na dłuższy spacer . Ale normalnie tak w domu to 5 tys kroków to jest minimum . Co chwilę zwiększam sobie ilość kroków jako cel na dany dzień

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mam nadzieję że jednak coś się zadzieje przez weekend ✊✊✊

Dziewczyny Powiedzcie mi od rana bolało mnie przy żebrach myślalam ze się gdzieś udezylam, bolało coraz bardziej patrzę a tam kleszcz... 😱 Jeszcze jak na złość tak się wbił że została głową w środku... Co robić? Iść w poniedziałek do rodzinnego? Bo jak tylko włączyłam wujka Google tak wyłaczylam bo aż mnie brzuch z nerwów zaczął boleć...

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Pati mam nadzieję że jednak coś się zadzieje przez weekend ✊✊✊

Dziewczyny Powiedzcie mi od rana bolało mnie przy żebrach myślalam ze się gdzieś udezylam, bolało coraz bardziej patrzę a tam kleszcz... 😱 Jeszcze jak na złość tak się wbił że została głową w środku... Co robić? Iść w poniedziałek do rodzinnego? Bo jak tylko włączyłam wujka Google tak wyłaczylam bo aż mnie brzuch z nerwów zaczął boleć...
    Już po próbie wyciągnięcia została główka, czy jeszcze nic z nim nie robiłaś?

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby było śmieszniej byłam na całodobowej jak wracałam z roboty a baba do mnie ze mam se sama wyjąć bo oni nie wyciągają kleszczy i obawiałam się tego co się stalo że zostanie... Tylko dziwi mnie to czemu to tak bolalo i boli było opuchnięte i czerwone co jej pokazałam... 😕

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm wrote:
    Już po próbie wyciągnięcia została główka, czy jeszcze nic z nim nie robiłaś?

Wyciągał mi mąż i zostało ta gębą całą a tego za Chiny nie idzie wyjąć.... 🙁 Zdezynfekowalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:27

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, może i nie wyciągają ale z taką główka która została to ja bym uderzała na pogotowie. Tylko nie wiem jak to jest teraz w czasie covidu 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Wyciągał mi mąż i zostało ta gębą całą a tego za Chiny nie idzie wyjąć.... 🙁 Zdezynfekowalam

Kotek, zglosilabym sie gdzies na dyzur :/ Kurcze, tak to wlasnie jest, jak odsylaja ludzi z kleszczem do domu... Nie kazdy umie poprawnie go wyciagnac :/ Dla pielegniarki to przeciez sekunda :(

Edit: pewnie zalezy od miejsca... U mnie na IP wyciagaja bez kolejki, bo kiedys maz jechal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:30

Magddullina2 lubi tę wiadomość

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm wrote:
    Kurczę, może i nie wyciągają ale z taką główka która została to ja bym uderzała na pogotowie. Tylko nie wiem jak to jest teraz w czasie covidu 🤔

No właśnie.... Poczekam będę to zalewać spyrytusem salicylowym i w razie co pojadę w poniedziałek bo boję się że w ciąży może to wpłynąć źle na dzidziutka 😔 nie raz miałam kleszcza moi chłopcy tak samo ale nigdy ogólnie nie pamiętam żeby tak bolalo miejsce ukąszenia....hmmm może też temu że cienka skóra niewiem sama

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Kotek, zglosilabym sie gdzies na dyzur :/ Kurcze, tak to wlasnie jest, jak odsylaja ludzi z kleszczem do domu... Nie kazdy umie poprawnie go wyciagnac :/ Dla pielegniarki to przeciez sekunda :(

Edit: pewnie zalezy od miejsca... U mnie na IP wyciagaja bez kolejki, bo kiedys maz jechal

Masakra jakaś mam nadzieję że nic nie zadzieje się do poniedziałku bo jedynie musiałabym jechać na sor a tam czekać do rana mi się nie widzi.... 😔🙁

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulinka, jeszcze tylko dodam na uspokojenie, ze z tym bolem jest roznie- moj tata mial potwierdzona borelioze, a po kleszczu nie zostal ani slad ani zaden bol. Kolezanka wrecz wyczula to paskudztwo, bolalo ja bardzo i boreliozy brak. W kazdym razie nie zignorowalabym tego. Jedz prosze gdzies do lekarza i nie czekaj do poniedzialku :*

Edit: ok, doczytalam o SORze... Nie masz zadnego znajomego lekarza, pielegniarki, ktorzy mogliby Ci pomoc wczesniej? Taki uszkodzony kleszcz w ciele jest chyba gorszy od nietykanego. Przepraszam, ze Cie strasze, ale wg mnie nie powinnas zwlekac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:37

Magddullina2, Mm lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj ja z głową kleszcza w ciele nie czekalabym dwa dni, tym bardziej w ciąży. I z tego co wiem raczej nie można tego niczym zalewać :( w ciąży powinni Cię na sorze potraktować priorytetowo.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magudllina na Sor jedz A nie żadne zalewanie i sezynfekcja spirytusem

Magddullina2, Sasanka55., Pauliśka, agge lubią tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie teraz mysle- jest szansa, bys dodzwonila sie na SOR? Moze jakbys przez tel.porozmawiala z babeczka, ze jestes w ciazy itd, przyjeliby Cie jakos bez kolejki. Moj maz ciezarny nie byl, a choc nasz SOR jest wstretny, nikt nie kazal mu czekac

Z tym zalewaniem tez mi sie kojarzy, ze powinno sie przemyc miejsce dopiero po calkowitym wyciagnieciu kleszcza, ale nie wiem, ile w tym prawdy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nie wolno zalewac kleszcza spirytusem, wiec nie rob juz tego

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bedac w temacie, mam nadzieje, ze zadna z Was nie spotka juz kleszcza na swojej drodze, ale jakby -tfu, tfu- cos, to polecam plastikowe kleszczolapki - mozna je dostac w aptece za okolo 10 zl. Setki razy wyciagalam nimi kleszcze zarowno u ludzi, jak i zwierzakow. Przy tym nie ma mozliwosci, by czesc tej francy pozostala w ciele, o ile wykonujemy ruchy koliste. Duzo latwiejsze w obsludze od "petelek"

bfa267c2551a.jpg

Jedynie maz mi nie zaufal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:56

GrubAsia, agge lubią tę wiadomość

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kleszcza nigdy nie zalałaby została tylko ta gębą czarna co wbił pod skórę została to trzeba odkazic. Kleszcz został wyjęty razem z nogami i po tym jak już wyjął mąż to odkazilam.
    Dzwoniłam i mam jechać jutro na dyżur tam gdzie byłam, nie do nich bo przez tego wirusa mnie nie przyjmą z czymś takim a nie mają chirurga by to naciął 😱, baba kazała jechać jutro, pytała mnie czy pękł lub coś mówię że nie ze jeszcze się ruszał po wyjęciu, uspokoiła mnie ale kazała jechać jutro na spokojnie i później zgłosić się do lekarza po skierowanie na badania po 6-8 tygodniach lub zapobiegawczo wdrożyć antybiotyk...
    Az mnie z nerwów brzuch boli... 😔😱
    Ręce opadają... 😔🙁

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulinko, spokojnie, wierze, ze wszystko bedzie ok :* Geba, nie geba, nic po kleszczu w ciele zostac nie powinno, ale postaraj sie uspokoic. Zamiast brac w ciemno antybiotyk, wykonalabym na pewno badanie Elisa i Western Blot za 2 miesiace :*

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko napewno zakupie coś do wyjmowania kleszczy... 😕 Ja musiałam dziada wczoraj przynieść na swiezo wypranej pościeli z pola... 😕🙁 Albo któryś z moich pssiow na sobie przywlukl do domu mimo że ich posikam i zapypuje regularnie owadobójczymi preparatami... 🙁

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ