Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
Odpowiedz

W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶

Oceń ten wątek:
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati biedna jesteś ale już bliżej niż dalej 😘trzymaj się

Sasanka mam podobny zegarek . I tak jest ta funkcja ale w aplikacji zaznaczasz kiedy była ostatnia @i ile masz dni cyklu (czy wykrywa @to się dowiem jak przyjdzie szanowna @na dniach )
    Ogólnie uwielbiam go to daje mi motywację by podwyższać poprzeczkę w krokach (zaznaczam cel ile chce osiągnąć )

https://allegro.pl/oferta/zegarek-damski-smartwatch-srebrny-pulsometr-kw10-9067528604?fromVariant=8911133251 ja mam taki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 20:47

Pati96 lubi tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaStasia :) wrote:
    Pati biedna jesteś ale już bliżej niż dalej 😘trzymaj się

Sasanka mam podobny zegarek . I tak jest ta funkcja ale w aplikacji zaznaczasz kiedy była ostatnia @i ile masz dni cyklu (czy wykrywa @to się dowiem jak przyjdzie szanowna @na dniach )
    Ogólnie uwielbiam go to daje mi motywację by podwyższać poprzeczkę w krokach (zaznaczam cel ile chce osiągnąć )

https://allegro.pl/oferta/zegarek-damski-smartwatch-srebrny-pulsometr-kw10-9067528604?fromVariant=8911133251 ja mam taki

O kurcze, poczatkowo mialam kupic ten, co Ty, ale pozniej nie moglam go znalezc :) Tez uwazam, ze to swietna motywacja, bo o ile cwicze calkiem sporo, to krokow na pewno nie wyrabiam wiecej niz stary dziadzius :)

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    O kurcze, poczatkowo mialam kupic ten, co Ty, ale pozniej nie moglam go znalezc :) Tez uwazam, ze to swietna motywacja, bo o ile cwicze calkiem sporo, to krokow na pewno nie wyrabiam wiecej niz stary dziadzius :)
    Ja mam dzisiaj ponad 10 tys kroków było by wiecej ale nie udało się iść na dłuższy spacer . Ale normalnie tak w domu to 5 tys kroków to jest minimum . Co chwilę zwiększam sobie ilość kroków jako cel na dany dzień

Sasanka55. lubi tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mam nadzieję że jednak coś się zadzieje przez weekend ✊✊✊

Dziewczyny Powiedzcie mi od rana bolało mnie przy żebrach myślalam ze się gdzieś udezylam, bolało coraz bardziej patrzę a tam kleszcz... 😱 Jeszcze jak na złość tak się wbił że została głową w środku... Co robić? Iść w poniedziałek do rodzinnego? Bo jak tylko włączyłam wujka Google tak wyłaczylam bo aż mnie brzuch z nerwów zaczął boleć...

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Pati mam nadzieję że jednak coś się zadzieje przez weekend ✊✊✊

Dziewczyny Powiedzcie mi od rana bolało mnie przy żebrach myślalam ze się gdzieś udezylam, bolało coraz bardziej patrzę a tam kleszcz... 😱 Jeszcze jak na złość tak się wbił że została głową w środku... Co robić? Iść w poniedziałek do rodzinnego? Bo jak tylko włączyłam wujka Google tak wyłaczylam bo aż mnie brzuch z nerwów zaczął boleć...
    Już po próbie wyciągnięcia została główka, czy jeszcze nic z nim nie robiłaś?

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby było śmieszniej byłam na całodobowej jak wracałam z roboty a baba do mnie ze mam se sama wyjąć bo oni nie wyciągają kleszczy i obawiałam się tego co się stalo że zostanie... Tylko dziwi mnie to czemu to tak bolalo i boli było opuchnięte i czerwone co jej pokazałam... 😕

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm wrote:
    Już po próbie wyciągnięcia została główka, czy jeszcze nic z nim nie robiłaś?

Wyciągał mi mąż i zostało ta gębą całą a tego za Chiny nie idzie wyjąć.... 🙁 Zdezynfekowalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:27

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, może i nie wyciągają ale z taką główka która została to ja bym uderzała na pogotowie. Tylko nie wiem jak to jest teraz w czasie covidu 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Wyciągał mi mąż i zostało ta gębą całą a tego za Chiny nie idzie wyjąć.... 🙁 Zdezynfekowalam

Kotek, zglosilabym sie gdzies na dyzur :/ Kurcze, tak to wlasnie jest, jak odsylaja ludzi z kleszczem do domu... Nie kazdy umie poprawnie go wyciagnac :/ Dla pielegniarki to przeciez sekunda :(

Edit: pewnie zalezy od miejsca... U mnie na IP wyciagaja bez kolejki, bo kiedys maz jechal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:30

Magddullina2 lubi tę wiadomość

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm wrote:
    Kurczę, może i nie wyciągają ale z taką główka która została to ja bym uderzała na pogotowie. Tylko nie wiem jak to jest teraz w czasie covidu 🤔

No właśnie.... Poczekam będę to zalewać spyrytusem salicylowym i w razie co pojadę w poniedziałek bo boję się że w ciąży może to wpłynąć źle na dzidziutka 😔 nie raz miałam kleszcza moi chłopcy tak samo ale nigdy ogólnie nie pamiętam żeby tak bolalo miejsce ukąszenia....hmmm może też temu że cienka skóra niewiem sama

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Kotek, zglosilabym sie gdzies na dyzur :/ Kurcze, tak to wlasnie jest, jak odsylaja ludzi z kleszczem do domu... Nie kazdy umie poprawnie go wyciagnac :/ Dla pielegniarki to przeciez sekunda :(

Edit: pewnie zalezy od miejsca... U mnie na IP wyciagaja bez kolejki, bo kiedys maz jechal

Masakra jakaś mam nadzieję że nic nie zadzieje się do poniedziałku bo jedynie musiałabym jechać na sor a tam czekać do rana mi się nie widzi.... 😔🙁

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulinka, jeszcze tylko dodam na uspokojenie, ze z tym bolem jest roznie- moj tata mial potwierdzona borelioze, a po kleszczu nie zostal ani slad ani zaden bol. Kolezanka wrecz wyczula to paskudztwo, bolalo ja bardzo i boreliozy brak. W kazdym razie nie zignorowalabym tego. Jedz prosze gdzies do lekarza i nie czekaj do poniedzialku :*

Edit: ok, doczytalam o SORze... Nie masz zadnego znajomego lekarza, pielegniarki, ktorzy mogliby Ci pomoc wczesniej? Taki uszkodzony kleszcz w ciele jest chyba gorszy od nietykanego. Przepraszam, ze Cie strasze, ale wg mnie nie powinnas zwlekac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:37

Magddullina2, Mm lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj ja z głową kleszcza w ciele nie czekalabym dwa dni, tym bardziej w ciąży. I z tego co wiem raczej nie można tego niczym zalewać :( w ciąży powinni Cię na sorze potraktować priorytetowo.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magudllina na Sor jedz A nie żadne zalewanie i sezynfekcja spirytusem

Magddullina2, Sasanka55., Pauliśka, agge lubią tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie teraz mysle- jest szansa, bys dodzwonila sie na SOR? Moze jakbys przez tel.porozmawiala z babeczka, ze jestes w ciazy itd, przyjeliby Cie jakos bez kolejki. Moj maz ciezarny nie byl, a choc nasz SOR jest wstretny, nikt nie kazal mu czekac

Z tym zalewaniem tez mi sie kojarzy, ze powinno sie przemyc miejsce dopiero po calkowitym wyciagnieciu kleszcza, ale nie wiem, ile w tym prawdy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nie wolno zalewac kleszcza spirytusem, wiec nie rob juz tego

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bedac w temacie, mam nadzieje, ze zadna z Was nie spotka juz kleszcza na swojej drodze, ale jakby -tfu, tfu- cos, to polecam plastikowe kleszczolapki - mozna je dostac w aptece za okolo 10 zl. Setki razy wyciagalam nimi kleszcze zarowno u ludzi, jak i zwierzakow. Przy tym nie ma mozliwosci, by czesc tej francy pozostala w ciele, o ile wykonujemy ruchy koliste. Duzo latwiejsze w obsludze od "petelek"

bfa267c2551a.jpg

Jedynie maz mi nie zaufal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 21:56

GrubAsia, agge lubią tę wiadomość

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kleszcza nigdy nie zalałaby została tylko ta gębą czarna co wbił pod skórę została to trzeba odkazic. Kleszcz został wyjęty razem z nogami i po tym jak już wyjął mąż to odkazilam.
    Dzwoniłam i mam jechać jutro na dyżur tam gdzie byłam, nie do nich bo przez tego wirusa mnie nie przyjmą z czymś takim a nie mają chirurga by to naciął 😱, baba kazała jechać jutro, pytała mnie czy pękł lub coś mówię że nie ze jeszcze się ruszał po wyjęciu, uspokoiła mnie ale kazała jechać jutro na spokojnie i później zgłosić się do lekarza po skierowanie na badania po 6-8 tygodniach lub zapobiegawczo wdrożyć antybiotyk...
    Az mnie z nerwów brzuch boli... 😔😱
    Ręce opadają... 😔🙁

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulinko, spokojnie, wierze, ze wszystko bedzie ok :* Geba, nie geba, nic po kleszczu w ciele zostac nie powinno, ale postaraj sie uspokoic. Zamiast brac w ciemno antybiotyk, wykonalabym na pewno badanie Elisa i Western Blot za 2 miesiace :*

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko napewno zakupie coś do wyjmowania kleszczy... 😕 Ja musiałam dziada wczoraj przynieść na swiezo wypranej pościeli z pola... 😕🙁 Albo któryś z moich pssiow na sobie przywlukl do domu mimo że ich posikam i zapypuje regularnie owadobójczymi preparatami... 🙁

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ