W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj coś temat ma czasie. Syn koleżanki miał wczoraj kleszcza. Na sor nawet ich nie wypuścili. Powiedzieli, że w pandemii nie wyciągają kleszczy i przychodnie też się nie podejmują, bo takie mają zalecenia. Poszli do lekarza prywatnie. Samą główkę wygrzebałam kiedyś igłą taką od zastrzyków. Czekać z samą głową nie można, bo urwana wypluwa najwięcej świństwa 😕
Dobrze, że udało Ci się coś dowiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 22:11
Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Milka85 wrote:Oj coś temat ma czasie. Syn koleżanki miał wczoraj kleszcza. Na sor nawet ich nie wypuścili. Powiedzieli, że w pandemii nie wyciągają kleszczy i przychodnie też się nie podejmują, bo takie mają zalecenia. Poszli do lekarza prywatnie. Samą główkę wygrzebałam kiedyś igłą taką od zastrzyków. Czekać z samą głową nie można, bo urwana wypluwa najwięcej świństwa 😕
To mówisz żeby spróbować to wygrzebać igła?👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
nick nieaktualnyMagddullina2 wrote:Sasanko napewno zakupie coś do wyjmowania kleszczy... 😕 Ja musiałam dziada wczoraj przynieść na swiezo wypranej pościeli z pola... 😕🙁 Albo któryś z moich pssiow na sobie przywlukl do domu mimo że ich posikam i zapypuje regularnie owadobójczymi preparatami... 🙁
No wlasnie zauwazylam, ze psie preparaty dzialaja tak, ze kleszcz wlazi na zwierzaczka, ale sie nie wczepia i albo francol sie zasuszy albo ucieka gdzie indziej, np.na czlowieka... Mowi sie, ze kleszcz wyciagniety przed uplywem 24h nie zakazi, ale nie wiem, jak jest z uszkodzonym kleszczem. Tak jak pisze Milka, one takie rozerwane lubia jeszcze bardziej "rzygnac" w cieleagge lubi tę wiadomość
-
Magdulina, bym Ci ten łeb osobiście wyciągnęła. Wprawe mam. Weź odkaz igłę i grzeb do skutku - sory, ale innej opcji nie ma. Ostatnio córce wyciągnęłam w ten sposób, trzeba to zahaczyc. Nie bój się.
Rucola, agge lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Magddullina2 wrote:To mówisz żeby spróbować to wygrzebać igła?
Nie zachęcam, zwłaszcza że babka powiedziała, że nic się nie stanie jak poczeka do jutra ale nie wytrzymałabym ze świadomością, że to tam siedzi. Nie można tego też jeszcze bardziej porozrywać, tylko porzadnie podważyć. Taka igła jest mega ostra więc odrobinkę naciełam skórę i ładnie podważyłam. Nie każdy sam sobie zrobi coś takiego. Było mi łatwiej, bo miałam na piszczeli więc wygodnie i mniej bolące miejsce.Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Magddullina2 wrote:Wyciągał mi mąż i zostało ta gębą całą a tego za Chiny nie idzie wyjąć.... 🙁 Zdezynfekowalam
Jak wygrzebiesz ta głowę kleszcza to podobno warto smarować systematycznie jodyną tą ranke. Tak mówił mi jeden lekarz rodzinny i taka Pani zielarka. Podobno to pozwala na wybicie tych wszystkich dziadostw które mogą powodować bolerioze. Oczywiście nie mam pewności czy to prawda ale jodyna nie powinna
w niczym zaszkodzić jedynie dobrze odkazić.ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
nick nieaktualny"Nota bene: nie jest to stan na SOR, więc proszę – nie zgłaszamy się tam. Wspominam o tym – bo wbrew pozorom, kilka zagubionych dusz z kleszczem na Szpitalnym Oddziale Ratunkowym spotkałam."
Z tym sie nie zgodze, bo jesli ktos nie umie wyciagnac kleszcza, przychodnie sa juz zamkniete i nie ma czegos takiego jak nocna/swiateczna pomoc, to do licha, nawet pielegniarka na SORze jest w stanie w pol minuty dziada nam usunac, skoro autor sam wspomina o tym, jak wazny jest tu czas.agge lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kuźwa nie dam rady za mocno się wbił... Ino zdziubalam ta rankę coś wyszło ale jednak jeszcze coś jest.. No nic jutro rano pojadę z tym ociupka jakąś została... Nie mam już sił 😔😱 idę się już klasc bo aż mi się słabo robi z tych nerwów 😢😭 dziękuję Wam za pomoc, jutro dam znać co i jak👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
Pati, nieustannie trzymam kciuki ✊✊✊
Magdulina, współczuję Ci tych nerwów... Mam nadzieję, że rano zrobią Ci z tym kleszczem porządek 😘
Sasanko, podjarałam się tym zegarkiem, może też bym sobie zamówiła 🤭😁 Mi najbardziej to by zależało na mierzeniu ciśnienia i tętna, ale tak się zastanawiam, czy będzie dobrze mierzył 🤷 Jak to u Was wygląda Dziewczyny? Polecacie pod tym względem, czy raczej nie bardzo?
Kuźwa, a mnie znowu to ucho zaczęło boleć 😔 owu niby jutro albo w niedzielę, już się pogubiłam, ale dziś na pewno nic nie będzie, bo padam na ryj i nie mam ani siły ani ochoty no i to ucho... Zobaczymy, jak jutro będzie... Teraz zaczynam się stresować, że się staramy, a co jak to jakieś zapalenie? No, ale do dziś wieczora w ogóle mnie nie bolało, wszystko było dobrze... Już mnie to wszystko wku*wia i dobija. Jak nie urok to sraczka 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 23:52
Pati96 lubi tę wiadomość
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
nick nieaktualnyMagdulinko, pamietaj, ze jednak wiekszosc kleszczy nas niczym nie zarazi :* Spokojnie, Kochana, dobrej nocy
Lorinko, tesciowa ma Mi Banda i powiem Ci, ze jesli chodzi o puls, czy cisnienie, to mozna go wyrzucic do kosza. Przypuszczam, ze z wiekszoscia smartwatchy tej klasy jest niestety podobnie. Jak wyprobuje swoj, dam Ci znac, czy w miare dobrze mierzy. Mam nadzieje, ze ucho szybko przestanie bolec -
Jeśli chodzi o smartwatch to ja mam AMAZFIT bip od Xiaomi i jestem bardzo zadowolona.
Ciśnienia nie mierzy, ale mierzy tętno. Z racji tego, że muszę mierzyć ciśnienie 4 razy dziennie, to mam porównanie co do pulsu, i faktycznie zegarek pokazuje zbliżony do tego, który jest na ciśnieniomierzu. Jedynie jak jest luźno zapięty, to pokazuje za niskie tętno. Ale podoba mi się to, że mogę szybko zmierzyć tętno wtedy, kiedy akurat czuję kołatanie serca.
Ma wbudowany dokładny GPS, który super mi się sprawdzał, jak jeszcze jeździłam do pracy hulajnogą elektryczną (lubiłam wiedzieć w jakim czasie dojeżdżam do pracy 😉). Ma monitor snu, parę razy z niego korzystałam, ale jednak nie lubię spać z czymś na rękach 🤷🏻♀️
Dla mnie ważny był krokomierz i żeby zegarek wyświetlał mi wiadomości i połączenia, które przychodzą mi na telefon 😉 A pasek ma niby "gumowy", ale to jest bardzo przyjemny materiał dla skóry.
Wybór na rynku jest tak duży, że ja tego w życiu nie ogarnę 🙈
Moja teściowa kupiła sobie ostatnio trzeci już zegarek/smartwatch i z każdym z nich ma problem, bo coś jej nie działa i nie łączy 🤷🏻♀️ Już nie wiem czy to wina bluetooth w zegarku czy telefonie 🤷🏻♀️
A i jeszcze informacja co do akumulatora: ten mój zegarek potrafi działać prawie półtora miesiąca. Ostatnio ładowałam go 15 dni temu i nadal mam 80% baterii 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 04:47
Sasanka55. lubi tę wiadomość
Nasz tęczowy synek 😍🌈
05.2016 synek 👦🏻
01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼 -
nick nieaktualnySasanka myslala i myslala i wymyslila Dlugo to zajelo, ale w koncu Otoz @ przyszla 2 dni wczesniej, wiec i owu wczesniejsza bedzie, czyli 6 lipca. Jest to dla mnie znaczaca data, poniewaz 6 lipca 2018 stracilam swojego pierwszego Aniolka podczas zabiegu lyzeczkowania.
Pati, jak u Ciebie? :*
Magdulinka, jak samopoczucie? O ktorej jedziesz do lekarza?Pati96 lubi tę wiadomość
-
Patrzyłam na smartwatche które mierzą i ciśnienie i tętno to znalazłam z appla i garmin. Drogie cholerstwa. To już chyba wole przenośny ciśnieniomierz 🙈👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
nick nieaktualnyU mnie Dziewczyny chyba nic z tego, dziękuję za kciuki. A już się trochę nastawiłam.
Śniło mi się dzisiaj, że zrobiłam test. I nie mogłam odczytać wynikiu bo ciągle ktoś mi przeszkadzał i chowałam ten test i w końcu jak go dorwałam to były dwie tłuste krechy. Dziwię się, że nie zasiusiałam łóżka, jak mi się w nocy śniło, że sikam na ten test 🤭
A w realu biało ma teście, 13 dpo, 14 po ovitrelle.
Wstawiam zdjęcie dla porządku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 07:19
-
nick nieaktualny