W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nadrobię może Was później bo roboty mam tyle ze o matko! W poniedziałek wróciłam do pracy a dzisiaj rano miałam praktyki w sądzie do 12 wiec cały dzień na wariackich papierach. Nie testowałam, jutro lub pojutrze spodziewam się @ chociaż biorę luteinę to może być tak że będzie później, bo dzisiaj 12 dpo a temperatura jeszcze w gorze ale to też może być efekt luteiny, także z testem zaczekam do piątku (jak sobie kupię test bo wszystkie już osiurałam przecież🤦🏼♀️).
Czy ból okresowy brzucha może być spowodowany luteiną? Nie umiem odróżnić objawów luteinowych od mojego PMS🤷🏼♀️30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Sasanka55. wrote:Mm, Lorinko, dziekuje :* Maz ma mi odebrac przed 16:00, bo ja po pracy bym nie zdazyla. Boje sie, ale wszystko jakos przyjme na klate. Najgorszy jest moment, gdy czyta sie wynik i czegos nie rozumie...
Edit: im blizej, tym boje sie coraz bardziej. Jestem takim wielkim tchorzem... W tym cyklu biore lamette, po ktorej sie bardzo zle czuje, chce sie w koncu starac, probowac, miec nadzieje...Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
Mlodamezatko, wspaniałe wieści, że z psinką wszystko dobrze!Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualnymoyeu wrote:Nadrobię może Was później bo roboty mam tyle ze o matko! W poniedziałek wróciłam do pracy a dzisiaj rano miałam praktyki w sądzie do 12 wiec cały dzień na wariackich papierach. Nie testowałam, jutro lub pojutrze spodziewam się @ chociaż biorę luteinę to może być tak że będzie później, bo dzisiaj 12 dpo a temperatura jeszcze w gorze ale to też może być efekt luteiny, także z testem zaczekam do piątku (jak sobie kupię test bo wszystkie już osiurałam przecież🤦🏼♀️).
Czy ból okresowy brzucha może być spowodowany luteiną? Nie umiem odróżnić objawów luteinowych od mojego PMS🤷🏼♀️
Moze to byc ciazowy PMS :* O rany, jak ja Ci tego zycze i nie moge doczekac sie Twojego testowaniamoyeu lubi tę wiadomość
-
moyeu wrote:Nadrobię może Was później bo roboty mam tyle ze o matko! W poniedziałek wróciłam do pracy a dzisiaj rano miałam praktyki w sądzie do 12 wiec cały dzień na wariackich papierach. Nie testowałam, jutro lub pojutrze spodziewam się @ chociaż biorę luteinę to może być tak że będzie później, bo dzisiaj 12 dpo a temperatura jeszcze w gorze ale to też może być efekt luteiny, także z testem zaczekam do piątku (jak sobie kupię test bo wszystkie już osiurałam przecież🤦🏼♀️).
Czy ból okresowy brzucha może być spowodowany luteiną? Nie umiem odróżnić objawów luteinowych od mojego PMS🤷🏼♀️
Generalnie luteina rozluźnia tamte miejsca ale tez rozpulchnia wiec może być sama czuje ten ból już jakiś czas ale nospa pomagamoyeu lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak, to na "p" jest normalne w tej fazie cyklu Uffff! Juuuhuuu! Bylam tak zestresowana, ze chyba jeszcze sie boje 😅 Uf, kurde, uf!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 16:16
Fiore, eemmiilliiaa, Mm, *Agape*, lorinka9191, Frelciaa, Daniela, MonikA_89!, Nuch2, Suszarka, ef36, Magddullina2, GrubAsia, Mlodamezatka, moni05, Simons_cat, szona, Makino, agge, moyeu lubią tę wiadomość
-
Sasanko, wszystko jest ok 😊
Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to jak wszystko jest dobrze, a ja juz lykam siare z cycka bawola, to zachodze w lipcu i pociagam za soba caly sznurek Staraczek
*Agape*, lorinka9191, Frelciaa, Daniela, MonikA_89!, Nuch2, ElfiaKsiężniczka, Suszarka, Magddullina2, GrubAsia, eemmiilliiaa, Mlodamezatka, moni05, Simons_cat, szona, Makino, agge, Mildred, moyeu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sasanka55. wrote:No to jak wszystko jest dobrze, a ja juz lykam siare z cycka bawola, to zachodze w lipcu i pociagam za soba caly sznurek Staraczek
Sasanko, ja poproszę w okolicach 10 lipca o wywołanie II kresek u mnie, bo tak mi pięknie @ wywołałaś ostatnio, że liczę na Ciebie również pod względem ciąży 😘
Edit: ogromnie się cieszę, że wyniki są okej 👌 Jutro wizyta tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 16:21
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
GrubAsia wrote:Monia a zastanawialiscie się może nad zmianą kliniki? (nie mówię, że wasza jest zła) widzę tu czasem na forum w stopkach u dziewczyn czasem diametralne różnice w ilości komorek/zarodków po zmianie kliniki, czasem nie było zarodków, a w nowej klinice 6❄️.... Zawsze to inny lekarz - inne podejście do stymulacji, i przede wszystkim inne laboratorium i embriolodzy - którzy często są kluczem do sukcesu
Wiem że bardzo dużo przeszłaś i łatwo mi mówić, ale już raz udało Ci się zajść w ciążę i wierzę, że Twój synek nad Tobą czuwa i już niedługo spełni się Twoje marzenie ✊😘GrubAsia lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyLorinko, nie ma sprawy, zalatwione Tak, jutro wizyta
Mm, tez nic nie zrozumialam, ale na szczescie M. sprawdzil w necie, czy jest ok, zanim mi to wyslal Kiedy wywolac u Ciebie II? :* Zbieram juz lipcowe zamowieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 16:27
lorinka9191, Suszarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySasanka55. wrote:Lorinko, nie ma sprawy, zalatwione Tak, jutro wizyta
Mm, tez nic nie zrozumialam, ale na szczescie M. sprawdzil w necie, czy jest ok, zanim mi to wyslal Kiedy wywolac u Ciebie II? :* Zbieram juz lipcowe zamowienialorinka9191, ef36, Sasanka55. lubią tę wiadomość
-
Uff Sasanko! Wszystko dobrze 🥰 i w końcu możecie działać 🤠 tylko pamiętaj na tych wycieczkach rowerowych żeby eMek miał siły na nocki! A jak nie to ciagnij go w las i nie ma zmiłuj 😘
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
nick nieaktualnyGrubAsia wrote:Uff Sasanko! Wszystko dobrze 🥰 i w końcu możecie działać 🤠 tylko pamiętaj na tych wycieczkach rowerowych żeby eMek miał siły na nocki! A jak nie to ciagnij go w las i nie ma zmiłuj 😘
Obawiam sie, ze to ja moge nie miec sily On jezdzi codziennie, nawet po kilka godzin, a ja wychodze na bROWER - z domu do knajpy :*GrubAsia lubi tę wiadomość