Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶
Odpowiedz

W czerwcu lecimy z clo, a w lutym na spacer z bobo 👶

Oceń ten wątek:
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ściemnieje jesienią. Tak myślę :)
    Czas pokaże 🤔
    Kiedy następny bobek?

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Misiaa mam nadzieję że Cię nie urażę pytaniem, ale czy Twój mąż jest przebadany? Przepraszam, nie pamiętam czy kiedyś pisałaś.
    Nie, ale bierze fertilman, więc mam nadzieję że to też korzystnie wpływa na jakość plemników.. nie umię namówić go na to badanie a on strasznie się wzbrania bo się wstydzi choć ja mu mówię że przechodzę z badaniami katorgi... lekarka mu powiedziała że ma porobić najpierw podstawowe badania typu krew, mocz i tyle...bo jak 2 razy byłam w ciąży + 1 biochem to wspomaganie witaminami tylko pomoże...

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwilo mnie to łożysko przodujace... czytam i czytam i mało pocieszajacych informacji znalazłam. W skrócie to tryb leniwej krolowej, oszczędzanie się, zero seksu, jeśli nic się nie zmieni to poród cc 😢 Uważnie obserwować bieliznę czy nie ma choćby małych plamien, hamować skurcze, dotrwać minimum do 36tc.
    Mam straszne wyrzuty sumienia, dzisiaj rozpoczęliśmy remont pokoju dla malutkiej, a ja będę taka bezużyteczna. Do tej pory nie miałam żadnych przesłanek, że coś może być nie tak.

Makino współczuję mężowi że tak został potraktowany. Po co w ogóle klinika bierze udział w takiej akcji, skoro w ten sposób podchodzi... Napisałabym jakąś negatywną opinię gdzieś.

Sasanko, mój mąż nienawidzi jak oglądam wiadomości. Ja się wtedy strasznie denerwuje, że rządzący tak szerzą nienawiść. Dla mnie jako katoliczki jest to niedopuszczalne. Osoba wierzaca ma miłować bliźniego nie ważny jest jego kolor skóry czy orientacja. Mamy wierzyć, że każdy człowiek jest stworzony przez Boga więc z automatu należy mu się szacunek. W kampanii, oprócz tej nienawiści to "kupczenie głosami" 500+, wakacje +, dupa +, co jeszcze?

Monika, kciuki za cykl z lametta, nieustannie podziwiam Twojego ducha walki ❤️

Lawendowe pole, do Ciebie też się los uśmiechnie. Teraz masz gorszy czas, ale za momencik będzie lepiej. 🍀

Misiu, nie myśl nigdy tak o sobie! Jesteś tak wspaniała, dobra kobietą! Kurczę no! ❤️❤️❤️❤️❤️
    Chyba muszę twojemu emkowi napisać konkretny list, w którym wyrażę swoje niezadowolenie z faktu braku badań nasienia! Przecież to nie koniec świata, a nasienie nie jest stałe przez całe życie. Teraz jeszcze jest ten ta akcja "tata "! Stowa zostaje w kieszeni

szona, Lilou, Sasanka55. lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Agape* wrote:
    Czas pokaże 🤔
    Kiedy następny bobek?

Sama w sumie nie wiem. Testy zrobiłam bo miałam 8 zastrzyków fraxiparyny i 8 neoparinu. Na tę chwilę zużyłam 7 fraxi. Luteinę biorę do 26 czerwca (do piątku) to i w sumie do tego dnia powinnam działać z heparyną. Jutro wbiję ostatni zastrzyk fraxi, a pojutrze zrobię test. To będzie 11 dpo. No nic, trzeba dojechać z zastrzykami do końca, nawet gdy się czuje, że nie tym razem :/

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Kochana ja mam dokładnie tak samo. Mój M mówi że najważniejsze że mamy siebie ale mi do pełni szczęścia tylko on nie wystarczy..pragnienie bycia mamą ziemskiego dziecka jest u mnie bardzo silne. Z całego serca także chcę udowodnić innym że nie jestem wybrakowana, że ja także potrafię dać mojego mężowi dziecko..walczę, ale brak mi sił z miesiąca na miesiąc...walczymy już o trzecie dziecko po śmierci Poli prawie 2 lata...o pierwsze dziecko na ziemi prawie 4...czuję że braknie mi sił...najgorsze jest to że zaczynam sama siebie nienawidzić za to że przeze mnie 2 dzieci nie żyje, a trzeciego nie potrafię zrobić...już byłam na dobrej ścieżce, nie obwiniałam się, ale to z każdym niepowodzeniem wraca jak bumerang..miałam ponad rok temu hsg..gówno mi pomogło, pierszy cykl na clo..nawet pęcherzyki nie urosły..jestem tak żałosna że słow mi braknie...stwierdziłam dzisiaj że tkwię w martwym punkcie i nie potrafię się z niego wybić...dlaczego inne kobiety mają po kilkoro dzieci a ja nie mogę mieć nawet jednego? (I żeby nie było że mam tu coś do którejś z Was które dzieci już mają i walczą o kolejne) tylko mam takie rozterki jakie to życie jest kurewsko niesprawiedliwe...

Misiaa, tak bardzo rozumiem to wszystko o czym piszesz... przytulam Cię mocno kochana😘
    P.S. wysłałam Ci zapr.

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • szona Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Zmartwilo mnie to łożysko przodujace... czytam i czytam i mało pocieszajacych informacji znalazłam. W skrócie to tryb leniwej krolowej, oszczędzanie się, zero seksu, jeśli nic się nie zmieni to poród cc 😢 Uważnie obserwować bieliznę czy nie ma choćby małych plamien, hamować skurcze, dotrwać minimum do 36tc.
    Mam straszne wyrzuty sumienia, dzisiaj rozpoczęliśmy remont pokoju dla malutkiej, a ja będę taka bezużyteczna. Do tej pory nie miałam żadnych przesłanek, że coś może być nie tak.

Makino współczuję mężowi że tak został potraktowany. Po co w ogóle klinika bierze udział w takiej akcji, skoro w ten sposób podchodzi... Napisałabym jakąś negatywną opinię gdzieś.

Sasanko, mój mąż nienawidzi jak oglądam wiadomości. Ja się wtedy strasznie denerwuje, że rządzący tak szerzą nienawiść. Dla mnie jako katoliczki jest to niedopuszczalne. Osoba wierzaca ma miłować bliźniego nie ważny jest jego kolor skóry czy orientacja. Mamy wierzyć, że każdy człowiek jest stworzony przez Boga więc z automatu należy mu się szacunek. W kampanii, oprócz tej nienawiści to "kupczenie głosami" 500+, wakacje +, dupa +, co jeszcze?

Lawendowe pole, do Ciebie też się los uśmiechnie. Teraz masz gorszy czas, ale za momencik będzie lepiej. 🍀

Misiu, nie myśl nigdy tak o sobie! Jesteś tak wspaniała, dobra kobietą! Kurczę no! ❤️❤️❤️❤️❤️
    Chyba muszę twojemu emkowi napisać konkretny list, w którym wyrażę swoje niezadowolenie z faktu braku badań nasienia! Przecież to nie koniec świata, a nasienie nie jest stałe przez całe życie. Teraz jeszcze jest ten ta akcja "tata "! Stowa zostaje w kieszeni

Elfia, polubiłam bardzo za akapit o równości i miłowaniu innych. Pięknie to napisałaś ❤️
    Nie miej proszę też wyrzutów sumienia, nie masz zupełnie wpływu na ogrom zmian w organizmie. Mąż na pewno da radę, a Ty odpoczywaj ile się da!

Sasanka55. lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • DzulkaJ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoncia samospełniająca się przepowiednia, obyś miała rację ❤️

szona lubi tę wiadomość

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Misiaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia tak straaaaasznie się cieszę że z malutką wszystko dobrze! Mam znajomą która też ma łożysko przodujące i rzeczywiście po połowie ciąży praktycznie leży byle dotrwać do 36tc ale czego się nie zrobi dla takiego Skarba. Dasz radę :*

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa wrote:
    Nie, ale bierze fertilman, więc mam nadzieję że to też korzystnie wpływa na jakość plemników.. nie umię namówić go na to badanie a on strasznie się wzbrania bo się wstydzi choć ja mu mówię że przechodzę z badaniami katorgi... lekarka mu powiedziała że ma porobić najpierw podstawowe badania typu krew, mocz i tyle...bo jak 2 razy byłam w ciąży + 1 biochem to wspomaganie witaminami tylko pomoże...
    Z jednej strony rozumiem, ale wiesz na pewno że po pierwsze parametry nasienia mogą się zmieniać błyskawicznie, a po drugie jeśli np. Twój mąż ma jakąś bakterię albo zapalenie to niestety witaminy tutaj nic nie pomogą. W takiej sytuacji Kochana nie możesz się obwiniać, bo równie dobrze przyczyna może leżeć po stronie emka... Niestety z nimi czasem jak z dziećmi. My się nie wstydzimy łazić po lekarzach i zdejmować majtek kilka razy w miesiącu 🤦 Mam nadzieję że Clo jednak zda egzamin w kolejnym cyklu i żadne badania już nie będą potrzeby 😘

Rucola lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfiku w żadnym wypadku nie myśl o sobie że jesteś bezużyteczna, no coś Ty! Masz teraz najważniejsze zadanie na świecie, bo nosisz Waszą córeczkę i musisz o nią zadbać. Z remontem na pewno mąż sobie poradzi a Ty będziesz nadzorować. Głowa do góry, nie masz wpływu na tę sytuację, dbaj o siebie i dzidzię a reszta na pewno się ułoży ♥️
    Szona, niechże ta kreska w środę będzie ciemniejsza! Kurde TAK BARDZO TRZYMAM ZA TO KCIUKI! I niezmiennie podziwiam Twoje opanowanie, jesteś moim mistrzem zen 😃

szona, Mm, Rucola lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • *Agape* Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Sama w sumie nie wiem. Testy zrobiłam bo miałam 8 zastrzyków fraxiparyny i 8 neoparinu. Na tę chwilę zużyłam 7 fraxi. Luteinę biorę do 26 czerwca (do piątku) to i w sumie do tego dnia powinnam działać z heparyną. Jutro wbiję ostatni zastrzyk fraxi, a pojutrze zrobię test. To będzie 11 dpo. No nic, trzeba dojechać z zastrzykami do końca, nawet gdy się czuje, że nie tym razem :/
    Pewnie, że trzeba! W każdym razie ja trzymam kciuki najmocniej, jak mogę 🙂✊ Nawet jeśli nie tym razem, to następnym 😘

szona lubi tę wiadomość

Nasz tęczowy synek 😍🌈
    mhsv6iyef4wh4u59.png

05.2016 synek 👦🏻
    01.2020 poronienie zatrzymane 7tc 👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, podpisuje się oboma rękami pod tym co napisała Suszarka. Może nie pomalujesz ścian, czy nie złożysz łóżeczka, ale zapewnisz pokoikowi najważniejsze - zdrowa, śliczna i radosna lokatorkę :)

Misiaa, Suszarka, *Agape*, GrubAsia lubią tę wiadomość

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka pokaż jak ściemniał :D coś czuję, że to może być TO! ✊😍
    Ja o polityce wolę się nie wypowiadać, żeby się nie denerwować 🙈

Suszarka, szona lubią tę wiadomość

8p3os65gp79cy9ly.png
  • lawendowePole Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ElfiaKsiężniczka Dziękuję za Twoje słowa :*.
    Wierzę, że jesteś pod dobrą opieką lekarską, odpoczynek i oszczędzanie dodadzą Ci siły na nocne kolki i wyrzynanie ząbków, a brak seksu odbijecie sobie po połogu, jak mała będzie słodko spała w łóżeczku :).
    I proszę natychmiast przestać czytać! Jak już bardzo musisz to fajną powieść sobie wybierz, a nie czarne scenariusze, które wcale się nie muszą wydarzyć. Diagnoza to nie wyrok.

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiło się krwawienie, świeża krew . Jedziemy na ip

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Trzymaj się, pomodlę się za Was ✊

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:

Oby to nic poważnego ✊✊✊ może po badaniu.... Elfia koniecznie daj znać

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:

Elfia, jestem myślami z Tobą i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ✊ 😘

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:

Elfia ja miałam przodujące nisko... Ciąże ponosiłam do terminu... Będzie dobrze teraz to doczytałam możliwe że zruszal Cię za bardzo i dlatego teraz to plamienie kciuki mocne

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia wierzę że nic złego się nie dzieje. Ja w drugiej ciąży ok chyba 17tc też miałam świeżą, mega czerwoną krew i nic złego się nie działo. Musi być dobrze! ✊✊

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ