W czerwcu noce są gorące, w marcu rodzę nasze Słońce! 💪👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo123 wrote:Miamonia, ja od 2 cykli mierzyłam temp sposobem podpatrzonymi u dziewczyn - czyli ze tylko te kilka dni przed owulacją i klika dni po, żeby wyłapać skok i koniec. Za dużo już tu było ładnych wykresów z których ciąży nie było 😔 i w sumie mimo ze dalej dopatrywałbym się objawów to chociaż tej jeden czynnik czyli temp przynajmniej mnie nie nakręcał 😉
Za to do mnie mąż mówi wczoraj: ej a w ciąży jest wysoka temp nie? To wez sobie zmierz z ciekawości ile masz? I uwaga: 36.68, mierzone dwa razy po długim odpoczynku - i żałuje ze zmierzyłam bo tyle co się wieczorem nakręciłam ze coś jest nie tak to nie polecam 😂🤦🏼♀️
Polecam te metodę 😃🤪
W ciąży jest wyższa na początku ale potem już się nie powinno mierzyć właśnie bo może spaść i narobić stresu poza tym jak już to byś musiała rano zmierzyć 😁Karo123 lubi tę wiadomość
-
Miamonia wrote:Jak zajdę w ciążę to na pewno przestanę bo mam dość tego wstawania 😂
To prawda 😅🙈 choc powiem Ci ze od dodatniego testu ciążowego wstaje codziennie przed budzikiem bo tak mi się chce siku 🙄🙈 także chyba nie zazna się spokoju w kwestii spania 🤣17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Wtedy to już ze szczęściem będę wstawać i siusiać 😁😂
Dziewczyny, zmienię temat bo jestem ciekawa, jak zapartujecie się na kwestię picia alkoholu kilka dni po owu? Lubię się czasami napić schłodzonego piwa 'babskiego smakowego' jak uważa mój mąż albo czasem drinka wieczorem. Dziś idę na urodziny i z jednej strony wiem że lekarze mówią że matka natura to przemyślała i nie stanie się nic złego a jednak w sobie mam jakieś opory przed tym drinkiem czy dwoma. Jak Wy to traktujecie? 🤔 -
Ja bezposrednio po owu pozwalam sobie wypić jak mam ochotę (oczywiście lampkę a nie jakieś szalone picie i to najlepiej czerwone wino żeby było jeszcze było z korzyścią dla endometrium), kilka dni po owu już staram się unikać alkoholu, ale zdażyło się coś wypić. Na początku starań w ogóle po owu starałam się nie pic ale nie oszukujmy się - jeśli starania trwają tyle miesięcy to nie sposób ciagle żyć w takiej paranoi ze wszystko podporządkowywać pod ciąże bo idzie zwariować 😓 starałam się żyć normalnie ale z głową
I tym sposobem, kiedy zwykle uważałam z piciem przed testowaniem, to w tym cyklu akurat w 9dpo, w cyklu który wiedziałam ze i tak nic z niego nie będzie, byłam na 70tych urodzinach babci i wiaodomo ze wypiłam szampana i z dwie lampki wina bo taka okazja (No i wino robione przez dziadka to jak odmówić 😜) - okazuje się ze 11dpo wyszedł mi cien 🤦🏼♀️😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 12:34
Miamonia, Cecylia lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo123 wrote:Ja bezposrednio po owu pozwalam sobie wypić jak mam ochotę (oczywiście lampkę a nie jakieś szalone picie i to najlepiej czerwone wino żeby było jeszcze było z korzyścią dla endometrium), kilka dni po owu już staram się unikać alkoholu, ale zdażyło się coś wypić. Na początku starań w ogóle po owu starałam się nie pic ale nie oszukujmy się - jeśli starania trwają tyle miesięcy to nie sposób ciagle żyć w takiej paranoi ze wszystko podporządkowywać pod ciąże bo idzie zwariować 😓 starałam się żyć normalnie ale z głową
I tym sposobem, kiedy zwykle uważałam z piciem przed testowaniem, to w tym cyklu akurat w 9dpo, w cyklu który wiedziałam ze i tak nic z niego nie będzie, byłam na 70tych urodzinach babci i wiaodomo ze wypiłam szampana i z dwie lampki wina bo taka okazja (No i wino robione przez dziadka to jak odmówić 😜) - okazuje się ze 11dpo wyszedł mi cien 🤦🏼♀️😜
Może się dziś na coś skusze w małej ilości, ostatnio nie piłam na urodzinach i wykręcałam się migreną a nie chcę też dawać powodów do pytań... Wiadomo jak to jest ze wścibską rodzinką 🤦🏻♀️
-
[
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 15:27
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Miamonia wrote:Wina od dziadka nie można odmówić 🙊😀
Może się dziś na coś skusze w małej ilości, ostatnio nie piłam na urodzinach i wykręcałam się migreną a nie chcę też dawać powodów do pytań... Wiadomo jak to jest ze wścibską rodzinką 🤦🏻♀️Cecylia, Limonka26, Karo123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też na początku starań nie piłam alkoholu po owulacji.. i nie nosiłam zakupów.. i ogólnie tysięcy rzeczy nie robiłam, bo może ciąża. Ale tak jak mówi Karo trzeba znaleźć jakąś równowagę. Najlepiej postawić na zdrowy tryb życia przed i po owu. Czyli lampka wina do kolacji tak, piwko w gorący dzień tak, ale już jakieś popijawy, wódka, alkohol jako co wieczorny zwyczaj, czy 2 butle wina z przyjaciółką to może lepiej odpuścić. Mąż w sumie powinien też się przestawić na taki zdrowy tryb.. I polecam rzucić palenie jak któraś pali, ja najpierw myślałam że rzucę jak zajdę a wyszło na to że zaszłam w drugim cyklu po tym jak rzuciłam.
U rodzinki zawsze mam wymówkę, że prowadzę samochód, bo mam chorobę lokomocyjną jako pasażer😎 więc z góry żadne podwózki i kombinowanie nie wchodzą w grę 😎Karo123 lubi tę wiadomość
-
U mnie mąż pali i nie potrafi rzucić od kilku lat, był e-papieros, zwykłe fajki a teraz jakieś cheetsy, niby ciut lepsze, co jakiś czas próbuje ale się łamie 😞
Pić co wieczór to chyba wątroba by mi wysiadła, ale pocieszyłyście mnie. Myślałam że jestem jakaś inna ale dobrze wiedzieć że moje podejście jest optymalne 🤭
Nie odmówiłabym sobie lampki wina do filmu czasem, bo z ochoty aż mi język wisi 😂 -
Dokładnie Cecylia - równowaga najważniejsza 😌 😊 czyli uważać ale nie popadać w skrajności17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
Ja 4dpo wypilam dwa drinki, a potem zygalam jak kot 😂😂 Ja ogolnie malo pije, czy to miesiac ze staraniami czy bez.26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Ja tak samo, pierwsze 3-4 miesiące po owu traktowałam się jak w ciąży. Teraz już większy luz, nie myślę tak w ten sposób 😉 do tygodnia po owu to jakaś lampka wina, jedno piwo ok, staram się nie pić przed samym terminem @ ale jakbym miała okazję i mega ochotę to może i małą lampkę bym wypiła. Ogólnie mało piję, bo cierpi na tym zawsze bardzo moja głowa a szkoda, bo czasem mam ochotę się trochę sponiewierać w babskim gronie 😁
K&K, Asia2309, Miamonia, Limonka26 lubią tę wiadomość
-
Oliwka91 wrote:Ja tak samo, pierwsze 3-4 miesiące po owu traktowałam się jak w ciąży. Teraz już większy luz, nie myślę tak w ten sposób 😉 do tygodnia po owu to jakaś lampka wina, jedno piwo ok, staram się nie pić przed samym terminem @ ale jakbym miała okazję i mega ochotę to może i małą lampkę bym wypiła. Ogólnie mało piję, bo cierpi na tym zawsze bardzo moja głowa a szkoda, bo czasem mam ochotę się trochę sponiewierać w babskim gronie 😁
Ooo to mam bardzo podobnie, po prostu picie nawet średnio dużych ilości, gdybym już chciała, kompletnie mi nie idzie, bo na drugi dzień umieram przez przez głowę 🤯 Dlatego ostatnio jak już piję to niewiele, a przy staraniach to mi na rękę 😁 Chyba starość już dopada, to już nie te czasy jak się miało 20 lat 😂44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Dziewczyny proszę o radę ;* chcialabym zbadać progesteron 7dpo, ale ...
- aplikacja mi nie wylicza owulacji
- nie wiem, czy da się odczytać owu z moich temperatur
- sugerować się testem owulacyjnym ?
Jeżeli sugerować się testem to czy badanie 6dpo bedzie wiarygodne ? 7 dzien wypada w sobotę a labolatoria zamknięte...Starania od 12.2020 💪
04.01.2021 ⏸->26.02💔
08.06.21 ⏸ 🙏
09.06.21 beta 129.4 mIU/ml ->(11.06) beta 529 mIU/ml prog 33,6 ng/ml
01.07.21 0.5 cm kropka i bijace ❤
26.07.21 3.75 cm szczęścia 🍀
-
Bubble_ wrote:Dziewczyny proszę o radę ;* chcialabym zbadać progesteron 7dpo, ale ...
Jeżeli sugerować się testem to czy badanie 6dpo bedzie wiarygodne ? 7 dzien wypada w sobotę a labolatoria zamknięte...Bubble_ lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
nick nieaktualnyBubble_ wrote:Dziewczyny proszę o radę ;* chcialabym zbadać progesteron 7dpo, ale ...
Jeżeli sugerować się testem to czy badanie 6dpo bedzie wiarygodne ? 7 dzien wypada w sobotę a labolatoria zamknięte...Bubble_ lubi tę wiadomość
-
Dzięki 😘 będę badać w takim razie w piątek 04.06, a jak bedzie niski wynik to ewentualnie powtórzę w poniedziałek ☺Starania od 12.2020 💪
04.01.2021 ⏸->26.02💔
08.06.21 ⏸ 🙏
09.06.21 beta 129.4 mIU/ml ->(11.06) beta 529 mIU/ml prog 33,6 ng/ml
01.07.21 0.5 cm kropka i bijace ❤
26.07.21 3.75 cm szczęścia 🍀
-
Bidweef, Limonka, Jo_an jesteście pierwsze w testowaniu 😃 moooocne kciuki dla Was ✊✊✊✊ ⏸⏸⏸⏸⏸⏸⏸
Ale ale czy chcecie powiedzieć że żadna z Was jeszcze nie sikala? 🙈🙈Bubble_, Simons_cat, Miamonia, Izi, Karo123 lubią tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn