SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu noce są gorące, w marcu rodzę nasze Słońce! 💪👶🤱
Odpowiedz

W czerwcu noce są gorące, w marcu rodzę nasze Słońce! 💪👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K wrote:
    Ja mam 15dpo i też mam sprawdzić znowu w środę 🤞

Super zaczęłyśmy ten tydzień, oby wszystko było dobrze i wszystko rosło jak należy 🍀

To czekamy razem kochana ✊😘oby rosły zdrowo ♥️

K&K lubi tę wiadomość

preg.png
  • K&K Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontaktowałam się z moją ginekolog. Wizytę mam 12 lipca, chyba do tego czasu zniosę jajo!
    Betę mam powtórzyć jeszcze w środę i piątek.
    Co do cukru i insuliny, cukier powiedziała, że jest na granicy ale na razie mam się nie martwić. Z insuliną mam się skonsultować z diabetologiem - wizyta 29.06.
    Mam brać prenatal uno + 2000 j. wit. D3

Chyba jestem nienormalna bo teraz boję się chodzić do WC żeby przypadkiem nie zobaczyć tam @ 😅

Karo123, Kate1811, Simons_cat, Limonka26, Agnuka lubią tę wiadomość

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K, gratulacje!! Piękne kreseczki i beta 😍😍😍

K&K lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon, Karo dziekuje za pamięć ❤

Przepraszam dziewczyny, że milczałam ale ciężko było Was nadrobić a u mnie co chwile coś 🙄

Gratuluje pięknych kresek, pozytywnych bet, trzymam kciuki za udane transfery i przykro mi z powodu wrednych 🐒.

Pierwsze plamienie skończyło mi się szybko, po wizycie u ginekologa dostalam progesteron dopochwowo i na drugi dzień było już ok. Jednak dzisiaj wylądowałam w szpitalu bo na nowo zaczęłam plamić na ciemny braz. Okazało się że mam krwiaka pozakosmowkowego 4x6 mm, pecherzyk ciazowy 7x10mm i pecherzyk żółtkowy 2,5 mm. Dostalam dupka dodatkowo i mam leżeć i odpoczywać. Zobaczymy co na kontroli 01.07, oby się wchlonelo 🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po punkcji czuję lekko podbrzusze aczkolwiek dzisiaj piłam hektolitry wody i jest dużo lepiej.
    Po laparoskopii było lepiej, bo bolały rany a teraz bolą pewnie opuchnięte jajniki.
    Nie wiem czy to nie objawy hiperki czy normalny stan po punkcji, także przygotowywuje się na odroczenie transferu. 😊

• miska122 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałam kiedyś o Aspenie, o problemie z biodrami. Dzisiaj powiedzieli nam 3,5 tysiąca za operację, możliwe, że będą potrzebne 2 w tej kwocie. Nie będę nawet mówić jak bardzo załamana jestem tym dniem, oraz że nie mamy takich pieniędzy.
    Któraś z Was pisała mi wtedy, że operowała psa. Przepraszam, ale nick wypadł mi z głowy, mogłabyś dobra kobieto mi się przypomnieć? Miałabym kilka pytań.
    Młodego chcemy jeszcze skonsultować u innego weta.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Po punkcji czuję lekko podbrzusze aczkolwiek dzisiaj piłam hektolitry wody i jest dużo lepiej.
    Po laparoskopii było lepiej, bo bolały rany a teraz bolą pewnie opuchnięte jajniki.
    Nie wiem czy to nie objawy hiperki czy normalny stan po punkcji, także przygotowywuje się na odroczenie transferu. 😊

To pewnie normalne, że czujesz się inaczej niż zwykle, to jednak ingerencja z organizm. Wierzę, że bardzo szybko będziesz cieszyła się ciążą. Ale super, że dzielisz się tymi wszystkimi informacjami! Człowiek się już trochę oswoi z tym, co go czeka 😅 bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie ❤️

• K&K Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone a może to normalne i nie ma się czym przejmować 🤞 o której jutro masz wizytę? I jak to wygląda że robią Ci USG i wtedy decydują czy będzie transfer?

5e1355db6b.png

Julia 🍓
    📅 26.02.2022
    ⏰ 5:49
    ⚖️ 3730 g
    📏 54 cm
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne bety dziewczyny 🙂

A u mnie nie jest tak kolorowo. Mieliśmy dziś pierwszą wizytę w klinice, na którą zapisałam nas po tych pierwszych złych wynikach męża. Ostatnio jak się poprawiło to nawet chciałam ją odwołać. I całe szczęście, że tego nie zrobiłam...
    Z mojego testowania w tym i w przyszłym miesiącu nici, nie ma śladu ani po owulacji, ani po ciałku żółtym, ani po pęcherzyku 😭 Endo cienkie. Generalnie lekarz powiedział, że z aktualnymi wynikami męża spokojnie można zajść naturalnie w ciążę i że problemem mogą być tu moje owulacje. Przez jajniki policystyczne mogą być słabe albo może ich nie być w ogóle 😞 generalnie się załamałam, bo nawet nie przyszło mi do głowy, że u mnie może być coś nie tak 😞😭
    W przyszłym cyklu mam mieć stymulację lamettą. Na kartce mam tez coś napisane o zastrzyku z hcg. I zastanawiam się, bo wiem, że są tu stymulowane dziewczyny. Jak jest lametta to wtedy też podaje się ovitrelle? Czy to niekonieczne? Bo nie kojarzę żeby mówił o ovi, dopiero przeczytałam na kartce.

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K&K, najpierw będę mieć USG i lekarz oceni stan jajnikow, czy nie są powiększone, czy nie ma wodobrzusza i jeżeli będzie wszystko ok to transfer dosłownie zaraz po USG. Transfer mam zaplanowany na 12.50

Trochę to głupie, ale jak tu wyrzuciłam swój żal o bolących jajnikach to przeszło jak ręką odjął. Czuję się już prawie normalnie, bez ciężkiego wzdetego brzucha.
    W końcu jajniki są nakłuwane więc może i faktycznie potrzebują chwili, żeby dojść do siebie. 😊

K&K, Jusia88, Simons_cat, Limonka26, Księgowa, Alis96, Karo123, Red555, Wiolala lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka, lekarz mówiąc hcg miał na myśli zastrzyk wyzwalający typu ovitrelle/ pregnyl.
    Uwierz mi, że stymulacja to nie koniec świata. 😊

Limonka26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    K&K, najpierw będę mieć USG i lekarz oceni stan jajnikow, czy nie są powiększone, czy nie ma wodobrzusza i jeżeli będzie wszystko ok to transfer dosłownie zaraz po USG. Transfer mam zaplanowany na 12.50

Trochę to głupie, ale jak tu wyrzuciłam swój żal o bolących jajnikach to przeszło jak ręką odjął. Czuję się już prawie normalnie, bez ciężkiego wzdetego brzucha.
    W końcu jajniki są nakłuwane więc może i faktycznie potrzebują chwili, żeby dojść do siebie. 😊

Może rzeczywiście dochodzą do siebie i trochę pobolewają, trzymam kciuki za jutro ✊🏻🍀🤞🏻

Zielone.Slonce lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Dziewczyny pisałam kiedyś o Aspenie, o problemie z biodrami. Dzisiaj powiedzieli nam 3,5 tysiąca za operację, możliwe, że będą potrzebne 2 w tej kwocie. Nie będę nawet mówić jak bardzo załamana jestem tym dniem, oraz że nie mamy takich pieniędzy.
    Któraś z Was pisała mi wtedy, że operowała psa. Przepraszam, ale nick wypadł mi z głowy, mogłabyś dobra kobieto mi się przypomnieć? Miałabym kilka pytań.
    Miska, przykro mi, że tak się dzieje z pieskiem. 😔
    Ja dzisiaj byłam u mamy i samochód potrącił pieska i też z nim jeździliśmy dzisiaj do weterynarza. Serce mi się kroiło patrząc jak cierpi. Jutro będzie miał rentgen. Mam nadzieję, że się wyliżę z tego. Tak to jest z nim ok ale ewidentnie tylnia łapka go boli i przez to cierpi.
    Niestety czesto ludzie ze wsi ( w tym moi rodzice) puszczają zwierzęta samopasem a potem takie przykre sytuacje. Tym bardziej, że to młody psiak i on nie umie się zachować. 😭

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slońce wrote:
    Limonka, lekarz mówiąc hcg miał na myśli zastrzyk wyzwalający typu ovitrelle/ pregnyl.
    Uwierz mi, że stymulacja to nie koniec świata. 😊

Tak tak, wiem że np. ovitrelle, tylko jestem kompletnie zielona w tym temacie. :( I teraz nie wiem czy przy stymulacji lamettą zawsze podaje się hcg, czy nie?
    I wiem, że nie koniec świata, tylko jestem w szoku, bo zawsze byłam pewna, że u mnie jest wszystko ok ☹️ Nagle spadłam na twardy beton, szliśmy tam z innymi problemami, a tu nagle wyszło takie coś.

Zielone.Slonce lubi tę wiadomość

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słońce, pewnie trochę też nerwówka się udziela. 🙂 Ale my dalej trzymamy kciuki i wierzymy, że wszystkie twoje objawy są normalne i jutro wrócisz do domu z dzidziutkiem. ❤️

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Otter Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zakończenie tego pięknego dnia melduję pęcherzyk 19mm z prawego jajnika i endometrium 10mm 💪

Już dawno nie było tylu wspaniałych wieści jednego dnia ❤️ mam nadzieję, że rozpoczęła się dobra passa i niedługo posypią się same ⏸️

Limonka a może akurat trafiłaś na ten jeden/ dwa cykle bezowulacyjne w ciągu roku, które są norma? 🤔 Planujesz monit w przyszłym cyklu? Może warto sprawdzić czy to tylko wypadek przy pracy 😉

A ja mam pytanie do Dziewczyn, które próbowały IUI: jak oceniacie skuteczność tej metody? Warto spróbować? Byłam dzisiaj w klinice i Pani doktor sugeruje spróbować stymulowane IUI dla naszej bezpłodności idiopatycznej przed in vitro. 🙂

Ps. Karo wszystkiego najlepszego dla Ciebie z okazji wczorajszych urodzin 🎁🎁 spełnienia tego największego marzenia 💚

Jusia88, Simons_cat, Księgowa, K&K, Jo_an, Alis96, Karo123, Kaśik, Red555, Gośka29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Tak tak, wiem że np. ovitrelle, tylko jestem kompletnie zielona w tym temacie. :( I teraz nie wiem czy przy stymulacji lamettą zawsze podaje się hcg, czy nie?
    I wiem, że nie koniec świata, tylko jestem w szoku, bo zawsze byłam pewna, że u mnie jest wszystko ok ☹️ Nagle spadłam na twardy beton, szliśmy tam z innymi problemami, a tu nagle wyszło takie coś.
    Polubiłam niechcący. 🙈 Ovitrelle nie zawsze jest podawane. Jeżeli lekarz zobaczy na USG, że pęcherzyk sam pęka to nie boda ovitrelii. Rozumiem Twoja rozpacz, bo u nas też się tak za zaczynało. 🤗

• Simons_cat Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    O matko 😱 współczuję wam 😩 kwota kosmos 😔 może jakaś zrzutka? U nas na osiedlu sąsiad zbiera na operację serca swojej suni 😥

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubble_ wrote:
    Simon, Karo dziekuje za pamięć ❤

Przepraszam dziewczyny, że milczałam ale ciężko było Was nadrobić a u mnie co chwile coś 🙄

Gratuluje pięknych kresek, pozytywnych bet, trzymam kciuki za udane transfery i przykro mi z powodu wrednych 🐒.

Pierwsze plamienie skończyło mi się szybko, po wizycie u ginekologa dostalam progesteron dopochwowo i na drugi dzień było już ok. Jednak dzisiaj wylądowałam w szpitalu bo na nowo zaczęłam plamić na ciemny braz. Okazało się że mam krwiaka pozakosmowkowego 4x6 mm, pecherzyk ciazowy 7x10mm i pecherzyk żółtkowy 2,5 mm. Dostalam dupka dodatkowo i mam leżeć i odpoczywać. Zobaczymy co na kontroli 01.07, oby się wchlonelo 🤞

Trzymam kciuki za kontrole i za wchłonięcie krwiaka 🍀✊🏻 Odpoczywaj 🤗

Bubble_ lubi tę wiadomość

• Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pozytywnych bet! Ladnie sie ten tydzien zaczal ❤️

Miska ja bym poczekala jeszcze z operacja. On jeszcze gowniarz jest! Samoyedy sie przeswietla rutynowo? Jakie biodra i lokcie mieli rodzice ? Poszukaj dobrego lekarza, bo czasami psa zle poloza do rtg i wychodza dysplastyczne biodra i lokcie. Mocne kciuki 🤞🏻🤞🏻
    Agusia ma asty, je sie przeswietla wiec pewnie Ci cos podpowie.

Zielone, agusia kciuki za punkcje i transfery! 🤞🏻🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 22:29

Alis96, Simons_cat, agusia_246 lubią tę wiadomość

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 37 ‘single ready to mingle’
    💊 Euthyrox N 25
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ