W czerwcu truskaweczek masa 🍓, w lutym będę mieć bobasa 🤰🏼✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Aa No i w związku z tym ze nią miałam żadnych zastrzyków to mogę zaczac testować już od 10dpo 😅 choć głos rozsądku mówi żeby poczekać choć do 12 dpo 🍓🍓
Loraa prosze o wpisanie mnie na 13 czerwca, piątek 13 musi być szczęśliwy ! 🫶🏼kałamarnica 11, PaulinKA, Insane, Jaszczureczka, Molahonkeey, Julia24, Loraa, Lisik, Vergeet, Sakaaira, pelnawiary lubią tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
❌ KIR Bx 1/5 (wykryto: 2DS2, brak: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
❌ ANA1 1:80
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ ASA
👱🏼♂️32 lata
morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli
Klinika Angelius - dr P.J. -
brilka wrote:Migotko, super że była owulacja, oby zatem ivf nie było potrzebne🥳 Cieszę się, że chociaż wy nie macie problemu ze zrobieniem tego dalszego kroku i nie musicie czekać na jakąś magiczną granicę czasową 🥹
Brilko ja wierze ze inny ginekolog zupełnie inaczej spojrzy na Wasza sytuacje 🤞🏼😘Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ ASA
👱🏼♂️32 lata
Migotka zapisałam 🍀 Niech przyniesie Ci szczęście 🤞🍀
A wiesz jaki jest czas oczekiwania na kwalifikację do IVF w Twojej klinice?👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
10 cs 😿 AH przygotowanie pod II stymulację IVF
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
@Migotko, przytul się dziś mocno bo Twoje ciałko zrobiło super robotę🌸🌸🌸 miałaś piękna zdrowa owulacje! A ta torbiel się wchlonie w trakcie ciąży lub okresu?
Super że nie namawia was na IUI byle tylko klinika zarobiła, zloty specjalista🤩🤩🤩🤩
Oby IVF nie było konieczne ale oczywiście dobrze mieć też plan B!
Jedziesz dzieeczyno, trzymam za Ciebie kciuki!!19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
W trakcie akupunktury...
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF? -
Paulinka a jak twój monitoring? 😃👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
12.05 🩸
23.05 monitoring 🔍 🥚21 mm endo 8,6mm
25.05/26.05 🥚
6dpo/7dpo prog 24,6 estradiol 125
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50 suplementy
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊suplementy -
Migotko, super wieści z tą owulką 🥰 to czekamy na testowanie 🍀 oby inne metody nie były potrzebne. A jeśli będą to macie już plan działania 💕
Paulinko, nie wiem czy pytałam, ale o której masz wizytę? Czekam na ciałko żółte. 😘
Wiecie co, muszę się pożalić. Ja się tak źle czuję na tych hormonach, zarówno fizycznie jak i psychicznie. Nie wiem... Ta stymulacja chyba mi to zrobiła i ta niepewność czy pękły czy nie, uczucie zatrzymania wody w organiźmie, znowu wszystko się kręci wokół tego tematu. Nie ćwiczę ostatnio, mam mniej endorfin, odliczam do wizyty, czuję, że znowu zgasła we mnie radość. A za chwilę urlop. Zaczynam myśleć ile jeszcze zniosę i czy jestem w stanie poświęcić swoje życie w imię nowego, które niewiadomo czy w ogóle się pojawi. Seks mnie najbardziej cieszył gdy miałam luz, a teraz znów mam poczucie przymusowego technicznego stosunku. Ach... Ciężkie to wszystko. :< wybaczcie. Muszę czasem wywalić z siebie takie smuty.
Muszę zacząć od choć jednej rzeczy, która mi przyniesie odrobinę radości i komfortu i chyba zacznę od zrobienia listy zakupów przed wyjazdem i kawy. ☕👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
- 06.25r.- dwa ciałka żółte🍓🍓🙏
✨I know it's worth it. ✨ -
W ciąży torbiel nie przeszkadza
ja miałam 5cm w pierwszej ciąży. PO zmniejszyła się znacznie
Tylko moja była endometrialna.
PaulinKA, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykAntoś vel Józio.💙
-
Kałamarniczko niestety to wszystko jest normalne
straszne ale normalne. Postaraj się jak najwięcej czasu spędzać na czynnościach które nie wymagają zbytniego zaangażowania i są dla Ciebie relaksujące 🩷 Porozmawiaj też z Chłopem że potrzebujesz dużo czułości i wsparcia. Rozpieszczajcie się i korzystajcie z czasu we dwoje. 🥰 Bo szybko minie! :p 💪🏻
PaulinKA lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykAntoś vel Józio.💙
-
@kociaro i kalamarniczko, czekam właśnie pod gabinetem. Jak na ścięcie 😅 ale w najgorszym razie w trakcie pobytu u rodziców będę mogła się napić winka z bratową, siostrą czy szwagierkami
staram się myśleć pozytywnie , boje sie choć chciałabym usłyszeć wieści o zwykłej, normalnej owulacji...
@kalamarnica nie przejmuj się sluzem, 2 faza jest co do zasady sucha. W ciąży czasem pojawia się więcej śluzu będącego sygnałem tworzenia się czopa śluzowego, ale nie zawsze jest to zauwazalne, zatem proszę bez czarnowidztwa 😘
@kalamarniczko, przytulam:( ja tam myślę że u Ciebie się mega progesteron produkuje i on powoduje smuteczki i rozkminy głęboko za glebokie❤️ jesteś super babeczka, Iskierka nasza... 💖 wyzal się jeśli trzeba, to zupełnie normalne co czujesz... również mam podobnie, że czuję iż moje życie jest ustawione pod fazy cyklu, owulacje, jem co wspiera fazę 1, 2, miesiączkę i wszystko... miło było po prostu o tym nie myśleć... tym bardziej że gwarancji sukcesu nikt nie da, to niestety gorzka prawda którą zauważyłaśmam nadzieje ze w ferworze przygotowań odsuniesz myśli o staraniach, testowaniu i znowu będziesz cieszyć się życiem, mężem, i tym wszystkim co razem wypracowaliście przez lata waszego zwiazku... jestem fanem nie odkładania życia na lepszy czas, i temu gorąco kibicuje w Twojej staraczkowej drodze... 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 17:12
kałamarnica 11, Kociara20996 lubią tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
🔜
W trakcie akupunktury...
Frelcia_na_chwilę wrote:Kałamarniczko niestety to wszystko jest normalne
straszne ale normalne. Postaraj się jak najwięcej czasu spędzać na czynnościach które nie wymagają zbytniego zaangażowania i są dla Ciebie relaksujące 🩷 Porozmawiaj też z Chłopem że potrzebujesz dużo czułości i wsparcia. Rozpieszczajcie się i korzystajcie z czasu we dwoje. 🥰 Bo szybko minie! :p 💪🏻
Oo fajna myśl, czasem trzeba się po prostu odmóżdzyć, pograć w candy crush i obejrzeć love is blind 😅😆
Kalamarniczka przed urlopem zapewne musi wysprzątać balkon i chatę na błysk i mam nadzieję że to również odsunie Twoje myśli od przykrych tematów...
Najgorzej że jeszcze nie zaczęłaś brać proga a już masz wszystkie objawy jego zażywania 😅 oby to był efekt 2 ciałek żółtych🌸kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
📌kariotypy OK
🔜
W trakcie akupunktury...
Jejku, dziękuję dziewczyny. Zawsze można na Was liczyć. 😘
Paulinko, to co napisałaś to w 100% w punkt. Zaraz ruszam ze sprzątaniem. A co do progesteronu to cóż... okaże się czy to on, czy starania dają w kość.
Ale już po przeczytaniu Waszych wiadomości jest mi ciut lepiej.💕
Paulinka ogromne kciuki za Ciebie teraz🤞🤞🤞🍀Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
@Migotka te wiadomości to wcale nie takie złe są 🤭 macie konkret określone dalsze kroki w razie „w”, choć czekamy na piątek trzynastego z zaciśniętymi kciukami 🥹🍀🤞🏼niech ta owulka będzie szczęśliwa 🥹
@Kałamarniczko Iskiereczko zrób coś dla siebie 🥺❤️pomyśl sobie co teraz przyniosłoby Ci komfort, trochę radości i ulgi i po prostu to zrób 🫂
Mnie i męża te stosunki „techniczne” bawiły po części, ale też odczuwałam takie lekkie „wypranie” z tych emocji i uczuć i mówiłam o tym na głos. Trzeba ze sobą rozmawiać, może wymyślicie razem na to jakieś rozwiązanie? Tulę mocno ❤️
@PaulinKA 🍀🤞🏼 czekamy 💖kałamarnica 11, Jaszczureczka, Migotka96 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
⏳11.06 USG
⏳02.07 drugie prenatalne
-
No u mnie nie wiadomo 🙄
Jest torbiel w lewym jajniku, około 3,5 cm, więc mega dziwnie, bo 4 dni temu było to 15mm pecherzyka...
Płynu w zatoce jest dużo, więc jakby jednak coś tam pękło?
Dr mówi że może i coś pękło, ciałka nie widać przez tę torbiel, no ogółem gdybanie bo objawy są niejednoznaczne.... temperatura skoczyła...
Kazał mi zrobić betę ale raczej poprzestane na testach, bo nie wydaje mi się żeby miało nastąpić Niepokalane poczęcie, bez widocznego ciałka żółtego.
Jajnik mnie boli jednak od torbieli... Mam brać utrogestan i w kolejnym cyklu lametta, jakas inna dawka, 3 tab jednorazowo w 3 dc.
Nic to.19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
🔜
W trakcie akupunktury...
PaulinKa pozostaje mieć nadzieję, że torbiel przesłoniła ciałko żółte i miałaś piękną owulację ❤️
Kałamarniczko tak jak dziewczyny pisały, zrób coś co sprawia Ci przyjemność. Fantastycznie, że masz niedługo wyjazd, to na pewno pozwoli Ci oczyścić głowę
Ja zapisałam się jutro na sesję w komorze hiperbarycznej 😍 Podobno takie sesje dobrze działają na jajniki, zobaczmy
I na następną wizytę w klinice przepisałam się do innej Pani doktor, na ona dużo lepsze opinie. Zobaczymy co mi powiePaulinKA, kałamarnica 11, Jaszczureczka, brilka lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
10 cs 😿 AH przygotowanie pod II stymulację IVF
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Paulinko hm... Czyli nic nie jest przesądzone. Temp masz ładną. A może jeszcze badanie proga w 7dpo coś rozjaśni? W naturze wszystko jest możliwe, więc to, że ciałka nie widać nie znaczy, że go nie ma. Nie pozostaje nic jak trzymać kciuczki do Twojego testowania 🤞😘
Jaszczureczka lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
PLAN:
kałamarnica 11 wrote:Paulinko hm... Czyli nic nie jest przesądzone. Temp masz ładną. A może jeszcze badanie proga w 7dpo coś rozjaśni? W naturze wszystko jest możliwe, więc to, że ciałka nie widać nie znaczy, że go nie ma. Nie pozostaje nic jak trzymać kciuczki do Twojego testowania 🤞😘
Niee Kochana, badanie już nic nie da bo biorę utrogestan który wychodzi w krwi o ile się nie mylę.
Nic to też nie zmieni. Jak ma być ciaza to raczej zauważę 😅 będę grzecznie aplikować tabletki i czekać. Dzisiejsza temp jest już "skazona" progiem więc w zasadzie chyba mogę przestać mierzyć i analizować każdą zmianę 🙄
Z mężem trochę dyskusje mieliśmy bo wiecie ja mu aż tak nie opowiadam o tych niuansach, jak rozpoznać na usg torbiel a jak ciałko żółte, i wkurzył się że znowu ginekolog nie powiedział zero- jedynkowo czy owulacja była czy nie.
Tlumacze mu ze owulacje to potwiedzi tylko ciaza, ale coś się wkurzył na doktorka 😅
No ale chyba zrobię mu male szkolenie z obrazow usg I że takie sprzeczne objawy sprawiają iż nie da się jednoznacznie stwierdzić co i jak...
Mile że się interesuje... ja w sumie celowo go odsuwalam od tych szczegółów bo nie myślałam że to jest coś co powinien wiedzieć...kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
📌kariotypy OK
🔜
W trakcie akupunktury...
Lora lekarz mówił ze nie może obiecać kiedy ta kwalifikacja i ze może nawet to być końcówka roku 🥲
PaulinKA ta torbiel się nie wchłania chyba, ostatnio to tylko rosła i rosła aż w końcu zrobili jej sklerotyzacje przy laparoskopii, a teraz po 3 miesiącach wróciła 😱
Frelcia tak endometrialna u mnie też, ostatnio wyhodowałam 9cm 😅
Kałamarniczko wiem jak te starania potrafią dobić i odebrać nam radość życia 🥺 spróbuj zająć czymś głowę, może jakieś nowe hobby? Albo odmóżdżającym serial co jakiś czas? Czasem takie proste rzeczy potrafią zdziałać cuda 😊
PaulinKA nie wierze ze nic nie wiadomo 🥲🫂 ale skoro był płyn w zatoce tzn że musiało coś pęknąć ! tylko skąd ta torbiel się wzięła 🥺
Poza tym mamy ustalone że razem zachodzimy w ciąże więc… uda nam się ! 🍓🍓
Kiedy testujesz ? Może dołączysz do szczęśliwego piątku 13? 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 18:38
kałamarnica 11, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
✅ ASA
👱🏼♂️32 lata
Krysia1411 wrote:Frelcia, teściowa siw nie przejmuj, one tak mają...
Wiem że łatwo się mówi, ale one po chyba po prostu nie myślą nad tym co mówią...
Ja z moją mam wieczne wojny... ostatnia wczoraj... nie jestem przeciwnikiem słodyczy, ale e ograniczonej ilości.... a cokolwiek mlody zrobi to babcia obiecuje nagrodę... oczywiście czekoladę. Wczoraj też mu obiecała "nagrode", akurat miałam nowe puzzle, daje mu, a ona ze on nie chce, bo obiecaliśmy mu czekoladę... nie było mowy o czekoladzie i ja nie obiecywałam... hwile później poszłam wstawić pranie, wracam, a on już ma czekoladę w ręce...
Nie chodzi nawet kten kawałek czekolady, ale o to, że ona ciągle próbuje "podwazac" może decyzjs... zresztą, czesx z Was zna moją teściowa .
@Kałamarnica @PaulinKA Dziewczyny trzymam kciuki za wasze owulki 🤞 ja dziś 11 dc i żadnego bólu jajników żadnego śluzu... Coś podejrzewam że może być bez owulki, ale, zobaczymy w piątek.
A teraz pozdrawiam was z Chorwacji!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 18:52
kałamarnica 11, Loraa, PaulinKA, Nowa2024, Jaszczureczka, Hopex2, Vergeet, Aksandra, Sakaaira lubią tę wiadomość
14cs
👫27
Obserwacja cyklu modelem Creightona
Dieta low ig
06.06 wizyta niepłodnościowa 🤞
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron 7 dpo 15
TSH 0,916 --> 3,5 ❌
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ---> 41,8❌
Testosteron 46,9
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%, fajny gość ogólnie
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6,B12, inozytol, bioradix -
A jeszcze mam taka szaloną teorie (która podchodzi pod Niepokalane poczęcie), ze:
Były 2pecherzyki
1 pękł jak byłam na piątkowym monitoringu i nie było jeszcze ciałka żółtego (był plyn)
2 wyrósł na giganta i zasłonił żółte ciałko.
Żałuję teraz ze nie poprosilam doktorka o włączenie tych kolorowych światełek na usg, może być tam coś dojrzał...
No nic, @migotko, może zsynchronizowane owulacje i zsynchronizowane torbiele jednak dadzą nam bobasy 🤩😅
Ale serio , to taka sama jak miałaś usuwana operacyjnie usuwana? Co za dziadyga.... skąd ona się bierzeczyli ona nie jest w jajniku? Nie znam się za bardzo na torbielach endometrialnych, jestem specjalistka od torbieli po nieudanych owulkach 😆
Vergeet lubi tę wiadomość
📌kariotypy OK
🔜
W trakcie akupunktury...
Migotko ja sobie wyhodowałam dwie 10cm torbiele i miałam usuwany jajnik półtora roku temu.. ale jak widać i tak się da. 😂👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%