X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu truskaweczek masa 🍓, w lutym będę mieć bobasa 🤰🏼✨
Odpowiedz

W czerwcu truskaweczek masa 🍓, w lutym będę mieć bobasa 🤰🏼✨

Oceń ten wątek:
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Frelcia, aż nie wiem co napisać. Zamurowało mnie. I mam w sobie złość i żal. Jak można coś takiego powiedzieć? Boże. Płeć akurat to jedyne na co nie mamy wpływu i uważam, że to jest piękne. Co za teściowa! Mam nadzieję, że przemyśli i naprostuje tę reakcję.

Frelcia a z innej beczki, czy Tyś jest śląska dzioucha? Bo frelka to po śląsku :D

Już w pierwszej ciąży po 4 latach starań i bólu, tak bardzo wyczekanej, zareagowala podobnie. Teściowa wie o wszystkim. O klinice, zastrzykach, lekach, zabiegach.. poronienie było tuż przed zdrową ciążą.. także.. 🥹 Dobrze że moja mama cieszy się jak małe dziecko i mizia po brzuszku i gada do niego jakby to był pierwszy wnuk.
    Tak kochana, jestem ze Śląska :)
    Btw w czwartek jestem z Tobą! Wierzę że była piękna owulacja 💪🏻

Brillko przepraszam że to napiszę ale zmuś się do tego zakwasu. Dam Ci przepis. Serio ładnie i w naturalny sposób podbija ferrytyne. :))

kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png

Wysłany: 3 czerwca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia1411 wrote:
    Frelcia, teściowa siw nie przejmuj, one tak mają...
    Wiem że łatwo się mówi, ale one po chyba po prostu nie myślą nad tym co mówią...

Ja z moją mam wieczne wojny... ostatnia wczoraj... nie jestem przeciwnikiem słodyczy, ale e ograniczonej ilości.... a cokolwiek mlody zrobi to babcia obiecuje nagrodę... oczywiście czekoladę. Wczoraj też mu obiecała "nagrode", akurat miałam nowe puzzle, daje mu, a ona ze on nie chce, bo obiecaliśmy mu czekoladę... nie było mowy o czekoladzie i ja nie obiecywałam... hwile później poszłam wstawić pranie, wracam, a on już ma czekoladę w ręce...
    Nie chodzi nawet kten kawałek czekolady, ale o to, że ona ciągle próbuje "podwazac" może decyzjs... zresztą, czesx z Was zna moją teściowa .

Na szczęście pod tym względem moja jest już przetrenowana. Nie podważa naszych decyzji. Jej styl opieki nad Młodym też jest mądry. Natomiast jest tak mało empatyczna w stosunku do mnie.. chyba tylko dlatego że mam kompletnie inne spojrzenie na świat niż ona. Mamy odmienne priorytety. 🤷‍♀️
    Co do Twojej to niech już odkłada na dentystę jak taka jest mądra. Ze slodyczowego nałogu ciężko jest dziecko wyleczyć. Wiem po sobie, bo miałam tak z chipsami.

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Frelcia przykre są takie komentarze i świadczą tylko o o siebie która je wypowiada 🤦🏼‍♀️
    Potwierdzam @Krysia1411 teściowe nie myślą co mówią 🤣 u mnie też ostatnio były przecież jazzy 🤣

@Kałamarnica czwartek już nie daleko 🫂 trzeba wierzyć w te pęcherzyki, nie poddawaj się i nie denerwuj bez informacji🥺❤️‍🩹

@PaulinKA kciukasy za monit 🫶🏼🍀
    Mam wrażenie że na kilka miesięcy przed ciążą już miałam coraz mniej cierpliwości przez pracę i teraz to jest jeszcze bardziej zaostrzone, ale staram się z tym “walczyć” i tonować 🤣 właśnie nie mam wizualizacji za bardzo, wszystko leci z głowy 🤣 ale na pewno się pochwalę 🥹💖

@Migotka za wizytę🤞🏼🍀

@Nitka 🥹💖🥰

PaulinKA, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨ 13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
    ✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
    ✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
    ✨11.06 mamy parkę? 🥹
    ✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
    ✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
    ⏳30.07 USG

preg.png
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia - ech niestety nie mamy wpływu na innych. Ale możemy po prostu puszczać te teksty mimo uszu i robić swoje. A Twoja Mama jest kochana, że się tak cieszy. To wspaniałe. 💕
    I dziękuję za wsparcie. 🥰

Moluś 😘😘😘

Frelcia_na_chwilę, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
    • Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
    • HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩‍⚕

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊

✨I (don't) know (if) it's worth it.✨
  • brilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś kończyć antybiotyk i chyba zaczyna mnie łapać zapalenie pęcherza, bo boli mnie podbrzusze i coś mnie kłuje w pęcherzu 🤡 Dobrze, że mam zaraz wizytę u lekarza, może od razu mi coś przepisze. 🙃

Frelciu, są takie rzeczy których mój organizm nie przełknie i jedną z nich jest zakwas z buraka, drugą wątróbka 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 11:04

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀

Wysłany: 3 czerwca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Miałam dziś kończyć antybiotyk i chyba zaczyna mnie łapać zapalenie pęcherza, bo boli mnie podbrzusze i coś mnie kłuje w pęcherzu 🤡 Dobrze, że mam zaraz wizytę u lekarza, może od razu mi coś przepisze. 🙃

Frelciu, są takie rzeczy których mój organizm nie przełknie i jedną z nich jest zakwas z buraka, drugą wątróbka 😆

Ja też myślałam że nie będę sobie wbijać zastrzyków do brzucha albo jeść szpinaku ale jak trzeba, to wiesz 💪🏻 zaciska się zęby albo nos i heja! 😂

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png

Wysłany: 3 czerwca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Frelcia - ech niestety nie mamy wpływu na innych. Ale możemy po prostu puszczać te teksty mimo uszu i robić swoje. A Twoja Mama jest kochana, że się tak cieszy. To wspaniałe. 💕
    I dziękuję za wsparcie. 🥰

Moluś 😘😘😘

My mieszkamy płot w płot. Teściowa i szwagier. Tak jak szwagierka mega mnie wspiera tak teściowa dołuje 🙄 U mnie w połączeniu z długoletnimi staraniami skończyło się na depresji a u męża na nerwicy. Także… 🤷‍♀️ Na szczęście teraz mam więcej siły, bo znalazłam sobie miejsca, które wspierają moje poczucie własnej wartości.

kałamarnica 11, pelnawiary lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia polubiłam za to, że sobie z tym radzisz. Super, że znalazłaś swoje sposoby na to, by nie pozwalać aby to podejście teściowej wpływało na Ciebie. To duża rzecz, na pewno wymagająca czasu i ogromu pracy. 👏

Brilku, no nieee już dość tych zapaleń. Może to tylko jakieś podrażnienie? Niech już nic Ci się tam nie dzieje. 😘

Frelcia_na_chwilę lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
    • Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
    • HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩‍⚕

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊

✨I (don't) know (if) it's worth it.✨
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_chwilę wrote:
    Ja też myślałam że nie będę sobie wbijać zastrzyków do brzucha albo jeść szpinaku ale jak trzeba, to wiesz 💪🏻 zaciska się zęby albo nos i heja! 😂

Frelcia,czy mogłabym prosić o przepis na zakwas?
    Muszę trochę podciągnąć do transferu a mi tam wszystko wchodzi bez problemu🙂
    Kiedys kupowałam przez internet ale cenowo średnio🫣
    Z góry bardzo dziękuję❤️

👩👱‍♂️40l.

start inv:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a 5❄️
    - 16.07.2025 FET 5.1.1 + EG

Wysłany: 3 czerwca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Frelcia,czy mogłabym prosić o przepis na zakwas?
    Muszę trochę podciągnąć do transferu a mi tam wszystko wchodzi bez problemu🙂
    Kiedys kupowałam przez internet ale cenowo średnio🫣
    Z góry bardzo dziękuję❤️

Jasne :) Biorę pękaty słoik. Musi być serio taki minimum na 2l bo mniej nie ma sensu. Kupuję buraki na oko, jak najbardziej ciemne, myje, kroję na cienkie paski i układam dość ciasno w słoiku tak mniej więcej do 3/4. Zalewam ciepłą osoloną wodą tylko żeby leciutko zakryła buraki. Dodaję dwa ząbki czosnku, liście laurowe i ziele. Zakrywam gazą i mniej więcej po tygodniu zakwas już jest ok. Ważne żeby codziennie przemieszać żeby się pleśń nie wdała :) No i w lodówce trzymam :)

pelnawiary, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelnawiary to prawda, ceny zakwasu to masakra i to za małe buteleczki! Ale jak już wejdziesz we wprawę to robienie zakwasu samej będzie ci szło tak o! I starczy na dłużej 😉
    PS. Jak ktoś ma TM to polecam stamtąd zakwas ten z przepisu na barszcz po prostu 😉 jest bardzo dobry i na spokojnie w lodówce przetrwa dość długo 😉

pelnawiary, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30 👨29
    🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ CP
    2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
    29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
    7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
    NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
    preg.png

Wysłany: 3 czerwca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się szczerze że teraz kupiłam 2l zakwasu z Olini bo nie miałam mocy przez mdłości robić. To cena faktycznie w porównaniu z własnym wyrobem.. masakra

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wspaniałą lekarz rodzinną 🥰 Dała mi skierowanie na wszystkie badania i dodatkowo jeszcze jakieś badanie na wchłanianie żelaza, żeby zweryfikować czy muszę suplementować żelazo i wszystkie wyniki przejrzała z uwagą. Od razu je zrobiłam, specjalnie głodowałam do wizyty żeby je zrobić za jednym zamachem. Dostałam też kolejny antybiotyk na zapalenie pęcherza, jak wracaliśmy do domu to biegłam z garażu ze łzami w oczach 😅😅😅

kałamarnica 11, Jaszczureczka, Julia24, Frelcia_na_chwilę, Vergeet, Nowa2024, Loraa, Chochlik12 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

To polecam Sorbifor Durules albo Feroplex. Przy czym Sorbifor jest wygodniejszy, bo w tabletach. Feroplex w shotach (trzeba trzymać w lodówce i niesmaczne).
    Mi ładnie podniosło ferrytyny z ok 20 do >50 ☺️.

A co do zapalenia pęcherza... Uhhhh!! Z naturalnych rzeczy to żurawina dobra, ale w sklepach zazwyczaj jest w cukrze...

brilka lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF
    ➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
    ➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
    ✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, Ana cóż za wspaniałe wieści od was! Gratuluję waszych chłopców! 💙💙💙
    Nitka aaa! Cudownie! Niech beta szybuje w kosmos! 🔥
    A twoja Minia beta już jest genialna! Czekamy na wizytę 🔥🤩
    Frelcia miło że dołączyłaś, już widać jak cenna jest twoja wiedza 🩷 i gratuluję synka! 💙

Brilko to jest jakaś MA-SA-KRA! Mam nadzieję, że może to kwestia lekarza i po konsultacji w innej klinice cię jednak zakwalifikują bo masz podstawy… 🫂

Chesterko miło że się odezwałaś, często o tobie myślę i cieplutko pozdrawiam

Chochlik miło cię tutaj widzieć! Kojarzę cię z wątku ogólnego, na niego już w ogóle nie zaglądam bo nie mam po prostu czasu🙈 a tutaj mamy fajne grono więc zapraszamy 🩷

Co do sprawy wyborów, uważam że to jest tak ważna kwestia, dotyczącą nas wszystkich, że nie warto na forum zamykać się w bańce i siedzieć cicho. Ja osobiście bardzo lubię wymieniać się opiniami na ten temat, byle kulturalnie, rzeczowo, z argumentami. Paulinka ujęła to w punkt 🩷 zwłaszcza, że zwróciła nam uwagę osoba, która w ogóle nie należy do naszego grona tutaj.
    Wczorajszy dzień był dla mnie bardzo smutny. Nie tylko dlatego, że przegrał mój kandydat (choć nie mój w 1 turze bo tam „głosuje na Adriana na nana na na…), ale też dlatego, że kraj jest podzielony na pół, totalnie. Obawiałam się tego wyniku, jak zasypiałam w niedziele z nadzieją, tak od wczoraj chodzę struta. Obawiam się bardzo jak będzie wyglądała przyszłość tego kraju, w którym ludzie nie wybierają inteligentnego, oczytanego, znającego wiele języków, dobrze prezentującego się kandydata z wiedzą i doświadczeniem politycznym, na rzecz zupełnego przeciwieństwa. Nie rozumiem, po prostu nie rozumiem… przecież prezydent pełni głównie funkcję reprezentatywną. Mam poczucie jakiegoś totalnego stoczenia i cofania społeczeństwa, skoro nie przeszkadza im reprezentowanie nas przez taką osobę. Nie wiem, jakoś mnie to dobiło bo kwestie polityczne uważam że są bardzo ważne dla nas wszystkich, a kobiet w szczególności. Wybaczcie że wracam do tego tematu i znów wbijam kij w mrowisko ale aż zaczęłam się zastanawiać czy dobrze, że kupiliśmy ten dom bo może trzeba spieprzać z kraju 😂🙈

Frelciu przykro mi, że usłyszałaś takie słowa od teściowej ale pamiętaj, że to wasze dziecko i wy macie być szczęśliwi! A teściowa na pewno zaakceptuje i może to takie felerne słowa w emocjach. Mam nadzieję że nie miała nic złego na myśli, zwłaszcza znając waszą historię. Tym bardziej, że osoby w takim wieku niby wiedzą, zdają sobie sprawę ale nie do końca rozumieją co przechodzisz…

Niteczko pięknie ciemnieje ta kreska! Wzrusz!! 🤩

Paulinko dziękuję że o mnie pytasz 🩷 cały czas się odgrzebujemy z kartonów, a ciągle jest coś to załatwienia z formalności, do zrobienia z zakupów, do zamontowania w domu, a w pracy też intensywny czas- bo występy na dzień mamy w piątek. Także podczytuję was kiedy tylko znajdę chwilę, a że jest ich mało to jestem ciągle do tyłu 😂🙈 Ale jestem z wami sercem i myślę nieustannie o każdej z was, z resztą świadczy o tym właśnie fakt, że jak tylko mam wolną chwilę to od razu lecę tutaj coś nadrobić 🩷

Frelcia_na_chwilę, Nowa2024, Nitka96, pelnawiary, Aksandra, Loraa, Chochlik12, Sakaaira lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • brilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, zamówiłam właśnie z ekamedica, jutro będzie. To jakiś cud, że objawy pojawiły się tuż przed wizytą u lekarza i mogłam od razu zadziałać, bo zaczynam się czuć beznadziejnie i zamiast pracować to latam ciągle do łazienki. 🫣

Starania od 04/24

• pelnawiary Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_chwilę wrote:
    Jasne :) Biorę pękaty słoik. Musi być serio taki minimum na 2l bo mniej nie ma sensu. Kupuję buraki na oko, jak najbardziej ciemne, myje, kroję na cienkie paski i układam dość ciasno w słoiku tak mniej więcej do 3/4. Zalewam ciepłą osoloną wodą tylko żeby leciutko zakryła buraki. Dodaję dwa ząbki czosnku, liście laurowe i ziele. Zakrywam gazą i mniej więcej po tygodniu zakwas już jest ok. Ważne żeby codziennie przemieszać żeby się pleśń nie wdała :) No i w lodówce trzymam :)

Dziekuje baaaardzo🤗😘
    Po pracy ogarniam słoik i przystąpię do dzieła🙂

Frelcia_na_chwilę lubi tę wiadomość

👩👱‍♂️40l.

start inv:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a 5❄️
    - 16.07.2025 FET 5.1.1 + EG
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po monitoringu i mam dobra i zła wiadomość 🥺
    Dobra taka ze owulacja była, pęcherzyk pękł na naturalnym cyklu 🥳🥳
    Zła taka ze wróciła do mnie torbiel endometrialna i ma 3cm 🥲
    No i jeśli ciąży z tego nie będzie to lekarz zasugerował inv, powiedział ze jeśli to rozważamy to mamy umówić się na wizytę i wypiszemy zgody (męża dziś nie było ze mną wiec nie mogliśmy tego załatwić) i powiem nam co i jak, powiedział tez że moja endometrioza wg niego niestety jest głównym powodem
    Co do inv to właśnie mówił mi ze jeśli rozważamy to mamy się zapisać bo aktualnie jest kolejka i żebyśmy już wskoczyli i czekali a w międzyczasie możemy działać naturalnie, stymulacjalami lub IUI, choć sam powiedział ze nie widzi sensu IUI bo mąż ma dobre nasienie i to będą takie same szanse jak ze stymulacja 🤔

Jaszczureczka lubi tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    Klinika leczenia niepłodności 05.2025
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    🆘 Endometrioza
    ✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
    ✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
    ✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
    ✅ ANA1 1:80, ANA3
    ✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
    ❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
    👱🏼‍♂️33 lata
    HLA-C C1C2
    morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, fragmentacja DNA 18,61%
    ✅ pasożyty, helicobakter pyroli
  • brilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko, super że była owulacja, oby zatem ivf nie było potrzebne🥳 Cieszę się, że chociaż wy nie macie problemu ze zrobieniem tego dalszego kroku i nie musicie czekać na jakąś magiczną granicę czasową 🥹

Migotka96, Jaszczureczka, Vergeet, Sakaaira lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

• Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Już po monitoringu i mam dobra i zła wiadomość 🥺
    Dobra taka ze owulacja była, pęcherzyk pękł na naturalnym cyklu 🥳🥳
    Zła taka ze wróciła do mnie torbiel endometrialna i ma 3cm 🥲
    No i jeśli ciąży z tego nie będzie to lekarz zasugerował inv, powiedział ze jeśli to rozważamy to mamy umówić się na wizytę i wypiszemy zgody (męża dziś nie było ze mną wiec nie mogliśmy tego załatwić) i powiem nam co i jak, powiedział tez że moja endometrioza wg niego niestety jest głównym powodem
    Co do inv to właśnie mówił mi ze jeśli rozważamy to mamy się zapisać bo aktualnie jest kolejka i żebyśmy już wskoczyli i czekali a w międzyczasie możemy działać naturalnie, stymulacjalami lub IUI, choć sam powiedział ze nie widzi sensu IUI bo mąż ma dobre nasienie i to będą takie same szanse jak ze stymulacja 🤔

Super że była owulacja 🥰 trzymam kciuki żeby udało się naturalnie i ivf nie było potrzebne 🤞🍀

A ja właśnie się zmartwiłam bo śluz mi prawie zniknął 🫣 odczuwam suchość

Migotka96 lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25-06.25 Lametta+Ovitrelle 3 owulację 🥚ciąża biochemiczna 💔
    07.25 ⏯️ 4 ósemki 🦷 do wyrwania i wywoływanie 🐒

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50 suplementy

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊suplementy
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ