W czerwcu truskaweczek masa 🍓, w lutym będę mieć bobasa 🤰🏼✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny... Nie wiem czym ja sobie zasłużyłam na takie wsparcie z Waszej strony. Jesteście niesamowite. Może się wydawać, że to tylko internetowe forum, ale ja czuję, że relacje z Wami są dla mnie bardziej realne i głębsze niż niejedna relacja na żywo. Dziękuję za każde słowo, którym próbujecie wyciągnąć mnie z tej dziury. To naprawdę działa, pomalutku. Dzięki Wam dosłownie i w przenośni mgły się trochę podniosły i powoli widać świat.
Paulinko, pełnawiary... podzielam Wasze zdanie odnośnie relacji z Mężem. Nie zamieniłabym mojego na nikogo innego, nigdy. Nawet jeśli miałabym wtedy pewność, że w ciążę zajdę od razu. Bo ten człowiek jest ze mną w pełni i zawsze, a szczególnie w najgorszych momentach. Zawsze cierpliwy i pełen spokoju. I oczywiście odda mi wszystko co najlepsze kosztem swojego komfortu, to musi być Miłość. Ja często niestety nie jestem dla niego tak dobra jak on dla mnie, ale bardzo się staram żeby też był szczęśliwy.
Natomiast ja też czuję, że została taka garstka nas na tym wątku, same trudne przypadki. Jeszcze mnie dodatkowo dobiło to, że skończyłam 34 lata, więc jestem już w 35 roku życia... Tik tok...
Oby kiedyś w końcu zaświeciło słońce. 😥☀️
brilka, Sakaaira, Molahonkeey, Bajka92, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨ -
Brilko staram się nie wchodzić tam, jedynie jak coś chce się dowiedzieć. Tam jest tyle trudnych historii.
Ostatnio mam też wrażenie, że krąży za mną jakieś fatum. Kilka dni temu miałam z mężem poważną rozmowę na temat KD, ustaliliśmy, że jeszcze max 2 procedury na moich komórkach, jeśli dalej rezulat będzie taki sam to idziemy w KD. Oczywiście, to jeszcze zależy co po drodze będą mówić lekarze.
I od tego czasu, niby przypadkiem trafiłam na posty, gdzie po IVF z KD też nie ma zarodków. Tak jakby to też nie było mi dane.
Migotko, ja też cały czas sobie wyrzucam, że jakbym zaczęła się starać wcześniej to może bym nie miała tego przechodzić. Ja miałam ślub we wrześniu 2021 roku, i cały czas myślę co by było gdyby. Może zaszłabym w pierwszym cyklu👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
10 cs 😿 AH przygotowanie pod II stymulację IVF
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Kalamarniczko, piękny widok się wyłania spod tej mgły 🥹 Też uważam, że ten wątek jest wspaniały i z wami nawet trudne wiadomości stają się łatwiejsze, bo jesteście niezastąpionym wsparciem 🥹
Loraa, zaczęliście się starać wtedy kiedy poczuliscie, że to jest dobry moment. Nie ma co sobie wyrzucać, że mogliście zacząć wcześniej, bo może wtedy nie byłabyś tak szczęśliwa i spełniona jako mama, co będziesz teraz. Przykro mi, że miałaś tak trudną rozmowę z mężem, trzymam kciuki żeby jutro lekarz na wizycie zaproponowała ci plan, który da nadzieję na lepszy wynik stymulacji. 🤞🏻🍀kałamarnica 11, Loraa, Jaszczureczka, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Może wbiję kij w mrowisko, ale ustaliłyście sobie jakiś czas do którego walczycie o tę ciążę? Nie chcę żeby to pytanie zabrzmiało źle czy Was uraziło, po prostu ciekawi mnie spojrzenie na to osób, które również mierzą się z niepłodnością.
U mnie to prawie dwa lata, a wiem, że nie zniosę kolejnych dwóch. Podziwiam osoby, które nie poddawają się i walczą, jednak ostatnio rozmawiając ze znajomym, który starał się z żoną 10 lat (ostatecznie im się udało) przyszły mi do głowy myśli, że ja tak nie chcę. Nie chcę poświęcać takiej części życia na to wszystko mimo, że niczego bardziej nie chcę niż bycia mamą. Widzę jednak jak to wpłynęło na moją głowę, na mojego męża.Bajka92 lubi tę wiadomość
'99 & '89
Starania od 09/2023
Ona:
07.24 - niedoczynność tarczycy, letrox -> obecnie TSH 0,65 ✅
03.25 - ovitrelle + luteina ❌
04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
05.25 - IUI ⏩ przesunięte
06.25 - IUI ? -
Sakaaira, ja od zawsze wiedziałam, ze zrobię wszystko, zeby zostać mama, ale maks. do 35 roku zycia (gdyby to przeliczyć to dalam sobie jakies 10 lat).
Mysle, ze każda z nas ma jakis swój limit. Tyle, ze w zależności od sytuacji moze sie on zmienić. Znam takie, ktore po diagnostyce zawróciły i odpuściły, a znam takie, co walczyły jak lwice do samego końca nawet więcej niż 10 lat.Sakaaira lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ja znam też takie, które po długich bojach powiedziały, że już odpuszczają starania zakończone, żałoba przeszła a potem chwilę później były w ciąży.. 😉
Ja bym może i umiała odpuścić zwłaszcza, że jedno dziecko już mamy ale mój mąż nie i mimo wszystko, cieszę się, że ciągle byliśmy w tym razemSakaaira lubi tę wiadomość
-
@migotko, @lora, tez oczywiście myślę ze mogliśmy podjąć decyzję o dziecku wcześniej, no ale potem stwierdzam, ze moze wtedy nie dałabym temu Dziecku tyle dobra ile mogę dać teraz, mając tą wiedzę i pokorę które dały mi starania? Wszystko jest po coś, choć my jeszcze nie wiemy po co
A wiesz @kalamarnica, ze tez mam często myśli ze to On jest dla mnie za dobry...?
Bo to ja sie złoszczę, bywam egoistyczna i wredna.
A on, choć nie sprzata tak jakbym chciała, to w najtrudniejszych chwilach jest niezastąpiony i zastanawiam sie czym sobie zasłużyłam na takie dobro 🥹
I widzisz, chmury sie podnoszą, jeszcze chwila i zabłyśnie słońce 🍀 sama wiesz Kochana ze ten cykl był "gratisowy" i oczywiście byłoby piękne gdyby przyniósł Wam ciążę, ale ... ale to był troche eksperyment, który tylko potwierdził iż wsparcie dr Jarosz moze przynieść Wam sukces 🫂
Nam, pozostałym na tym wątku, te gratisy od losu troche sie nie udaja, ale cóż... uparcie po swoje....
@Loraa do KD masz jeszcze bardzo długą drogę i oby te rozkminy nigdy nie musiały wejść w użycie 💖 martw się Kochana jedną rzeczą na raz, czyli teraz- jak zwiększyć szanse na swoje dorodne komórki ❤️
My byliśmy na małym górskim spacerku, weszliśmy na Chełmiec, bez sensu to było bo jechaliśmy półtorej h, tyle samo będziemy wracać a sama trasa zajęła nam 1,45h xD
No ale przynajmniej wbilismy pieczątkę do książeczki KGP , taki plus 😅kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
26.06- pierwsza wizyta w klinice
W trakcie akupunktury...
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - IVF? -
Ja nie miałam limitu, wiedziałam, że jestem w stanie zrobić dużo, żeby być w tym miejscu w którym jestem.
Myślę, że jeśli miałabym zrezygnować to ten moment sam by przeszedł . Dla mnie macierzyństwo to spełnienie i cieszę się, że te prawie 5 lat mnie nie złamało w mojej decyzji.
Aczkolwiek osoby, które rezygnują wcześniej też rozumiem. Najważniejsze jest to, żeby postępować w zgodzie ze sobą. 🙂
Każda z nas ma inny próg wytrzymałości, inne wartości czy priorytety.
Aaa, oczywiście chciałam mieć dzieci przed 30 tką, nie wyszło. Zaszłam w ciążę jak miałam prawie 31 lat. 🙂Sakaaira, Vergeet lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Endometrioza, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
-
Ja też walczę, jaki jest mój limit tej walki, tego nie wiem.
Po prostu planuje swoje dalsze kroki, badania immunologiczne: cross, allo mlr, kolejne konsultacje i idę z tym co sobie wymyślę. Jak długo będę walczyć to nie wiem. Kiedy odpuszczę może tu jest właściwe pytanie? 🤔🤔🤔Sama nie wiem kiedy to zrobię, chyba kiedy osiągnę swój cel. 🍀PaulinKA, Sakaaira, Vergeet lubią tę wiadomość
Ona: 36lat
On: 38lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
Transfery refundacja z MZ
09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
(transfer 12 godzin do przodu)
* 14.04.2025 - prof Malinowski Łódź
* 17.04.2025 - dr Paliga Angelius Katowice
* 28.05.2025 - histeroskopia +CD138
🍀 KD - 09/10.2025- transfer ? 🤔 -
Sakaaira - to jest ciekawe pytanie. Ja sama je sobie zadaję co jakiś czas i nie umiem odpowiedzieć. Ostatnio, zanim trafiłam na dr Sodowską w Invmedzie to przez jakiś miesiąc nie było starań i było nam tak dobrze! Miałam w sobie luz, mieliśmy dobry seks, była w nas radość. I potem miałam taką chwilę, że zaczęłam myśleć, czy ja w ogóle jeszcze mam siłę w to znowu wejść i poświęcać dalej czas, pieniądze, energię, rezygnować z jakichś tam ambitniejszych celów czy to górskich, czy wyjazdowych w dalekie kraje, itd. Ale potem przyszła nowa lekarka, dobry plan, owulacja i to podwójna, nowa nadzieja. A teraz znowu jestem w dylemacie - do kiedy to ciągnąć? Z drugiej strony jak obudzę się za 10 lat to mogę żałować, że jednak nie próbowaliśmy dalej, a może być za późno.
Ogólnie nie chcę też mieć w sobie tego żalu do całego świata o to, że nie mam dziecka. To sprawia, że jestem zgorzkniała, nieprzyjemna i unikam kontaktów z ludźmi, którzy te dzieci mają. Nie wyobrażam sobie tak całe życie... Chyba muszę poczuć, że wykorzystałam wszystkie możliwości aby odpuścić.
Paulinko - o nie nie, to nie jest tak, że nie zasługujemy. Nie można tak myśleć. My jesteśmy zbyt krytyczne dla siebie samych. Ale to tylko świadczy o tym, że Twój mąż jest szczęściarzem, skoro umiesz spojrzeć na siebie z pokorą i pomyśleć o tym, że może te ostatnie dwa zdania były niepotrzebne. 😉 Na tyle na ile Cię poznałam na forum to jestem pewna, że jesteś dojrzałaą, cudowną, kochaną i czułą osobą, a niesnaski w związkach będą zawsze!
Ja narazie podnoszę się z popiołu i waham - czy dziś jest sens jeszcze brać proga... Miałam brać 12 dni (dziś jest 12 dzień proga, 13 dpo). Ale czy jest sens to ciągnąć? Ciąży już nie ma na 99%. Co myślicie tak realnie, na chłodno?
Może jeszcze sobie siknę teraz wieczorem i nie będę już brała, co?Sakaaira lubi tę wiadomość
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
Dziewczyny tak mi przykro że nie mogę Wam jakkolwiek pomóc.. Nieba bym Wam przychyliła gdybym mogła 😢
PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
@kałamarnica11 🫂 wiem, że ciężko w to uwierzyć w tym momencie, ale - Ty też jesteś inteligentna, mądra i masz tak piękne wielkie serce gotowe na miłość matczyną, że pewnego dnia będziesz wspaniałą mamusią. Wiem to i wierzę w to ze wszystkich sił 💖 🍀 jesteś w trakcie czegoś ważnego - działacie, walczycie - to nie jest tak, że przez te wszystkie cykle leżałaś do góry 🍑 i nic nie zrobiłaś w kierunku macierzyństwa. Jesteś silna, odważna i dzielna. Oh dziewczyno, gdybyś tylko widziała sama ile tutaj wprowadzasz ciepła, nadziei, wiary i siły przez samą swoją obecność i - bycie sobą 🥹 czasem ta pieprzona mgła jest potrzebna - żeby wyszło słońce, które przegoni te wszystkie paskudne chwile i ból w sercu i duszy. Tule Cię mocno 🥺🫂💖
@Frelcia może nie do końca górskie i basenowe ale mogę szczerze polecić te okolice - Aparthotel Laguna Beskidów, można z pieskiem:) apartamenty piękne i nowe. Basen mają obecnie w budowie:) byliśmy tam już 2 razy - w tym tydzień przed ślubem w zeszłym roku:)
@PaulinKA super, że się wyszalałaś i oderwałaś od staraczkowych tematów ❤️ I co do młodzieży - czuję to samo 🤣 i nie wiem kiedy to się wydarzyło 🤣🤯 i jestem fanką Twoich przemyśleń i refleksji ❤️ ooo i jeszcze górski spacerek siadł - piękny weekend 🥹
kałamarnica 11, PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨ 11.06 mamy parkę 🩵🩷? 🥹
⏳02.07 prenatalne połówkowe
⏳07.07 USG
-
Kałamarniczko, ja odstawiałam proga, jak już byłam pewna, że nie ma żadnej ciąży, zawsze się bałam, że niepotrzebnie wydłużę cykl.
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
@kalamarnica a moze odstaw w sensie nie bierz dziś, ale siknij rano?
Jak coś sie pojawi na tescie to przecież te 8 h nie sprawi ze zaszkodzisz ciazy, a jednak będziesz juz bliżej kolejnego cyklu.
Ja tak zazwyczaj robię ze odstawiam po 10 dniach i tego 11 dnia rano jeszcze sikam w nadziei ze jednak coś sie pojawi j będę mogła "doaplikowac"
@sakaiiro, fajne pytanie! I chyba pokazuje ze na razie nie biorę jednak pod uwagę możliwości porażki (mimo ze czasem smece i czuje "na wierzchu" ze nadziei nie ma, bo na ten moment- moja odpowiedź brzmi- do czasu aż osiągnę cel! Albo do ostatniej mojej komórki jajowej😅
(Edit- albo i jeszcze dłużej biorąc pod uwagę możliwość KD czy AZ)
Daje sobie przywilej zmiany zdania ale na ten moment, czuje ze mam jeszcze tyyylee możliwości, zasobów (w tym finansowych) ze nie czułabym sie dobrze rezygnując w połowie maratonu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca, 16:35
kałamarnica 11, Sakaaira, Vergeet lubią tę wiadomość
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
🔜
W trakcie akupunktury...
⏰️ 09/10.2025 - IVF? -
kałamarnica 11 wrote:
Paulinko - o nie nie, to nie jest tak, że nie zasługujemy. Nie można tak myśleć. My jesteśmy zbyt krytyczne dla siebie samych.
Ooo i to jest wiadomość OD Kałamarniczki DO Kałamarniczki😁😘
Przeczytaj ją skierowaną do siebie maleńka 😘😘😘😘kałamarnica 11, Migotka96, Jaszczureczka, Bajka92, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
📌kariotypy OK
🔜
W trakcie akupunktury...
⏰️ 09/10.2025 - IVF? -
Moluś jesteś przekochana ♥️🥹
Dziękuję za te słowa skierowane do mnie. Jest mi już ciuteńkę lepiej w duszy. 😘
Paulinko - to jest doskonały plan. Nie biorę dziś proga, ale nasikam rano. 🥰 Jejku, dziękuję!
Za to i za całokształt. Jak ja kocham tę Twoją pozytywną energię. Jesteś kochana iskiereczko nasza. 😗💕Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
PLAN:
Kałamarnica, 🫂 wierzyłam że to będzie ten cykl, niestety myślę że każda z nas ma za sobą cykl, który już musiał być tym, a okazał się rozczarowaniem...
Wiesz, wiek to tylko liczba i mówię to ja, po 40tce i nadal walczę.... jak urodziłam mala miałam 35, też wydawało mi się że to juz "starość"... ale 5 lat później mniej się boję wieku niż wtedy...
Sakaaira, pytanie ciekawe, ale ja bym je odwróciła, czy umiesz się poddać? Bo ja niby mam dosyć planowania wszystkiego pod cykl, klinikę itp, a z drugiej strony nie umiem sobie wyobrazić życia bez tego dziecka... teraz to chyba ta granicą jest procedurą... jeżeli z 4 zarodków się nie uda, to chyba po prostu nie ma sensu...kałamarnica 11, Kingus 1, Bajka92, Sakaaira, Vergeet lubią tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
13.05 =>🫧18
17.05 => 5 doba❄️4.1.1; ❄️4.1.1;❄️4.2.2; ❄️4.2.2; ❄️3.2.2; ❄️3.1.2
18.05 => 6 doba❄️4.2.2; ❄️4.2.2
PGTa => ❄️❄️❄️❄️
06.25 - FET 🙏🙏❓️❔️❓️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Mola dziękuję za polecajke :* Jeszcze jedna kłótnia ze Starym i sama pojadę 😂
Molahonkeey lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Kalamarniczko przytulam Cię najmocniej jak potrafię 🫂 Wiem, że dzisiaj nic nie ukoi tego bólu na 100% ale najważniejsze, że masz obok siebie swojego człowieka, którego wybrałaś i który Kochana wybrał Ciebie! On na pewno też nigdy by nie przedłożył chęci posiadania dziecka nad chęć bycia z Tobą. Macie wspólne cele i marzenia i luksus pięknego związku.
No i macie plan, to jest najważniejsze, że nie musisz sie teraz martwić co dalej tylko idziesz swoją ścieżką.
Ja wiem, że to wszystko wiesz i dziewczyny też pisały to samo, to jest po prostu okrutne, że musimy przez to przechodzić. To nie jest normalne, nie musimy być dzielne, możemy się złościć na cały świat.kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
Ona 35l:
❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS, Crossmatch 18,9
❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny
✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I, MUCHA ok, HSG ok
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok,
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️ (po IUI)
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
⏳ 05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻❄️ do PGTa
⏳HLAC, leczenie CD138 do 0 Metronidazol plus Invag
⏳Immunologia plan działania
-absent in body-the half rising man- -
Krysiu... Masz rację. Perspektywa się zmienia wraz z upływem czasu. Nie wiem gdzie będę za 5 lat i czy dalej nie będę walczyć, jeśli moje pragnienie nie ostygnie... A wiek nie będzie grał już roli. Dziękuję Ci za czułe słowa.
Slava - dzięki Ci za Twoją mądrość na tym forum. Ty zawsze tak napiszesz, że trafi prosto do serducha. Wiadomo, że niby żadne słowa nie ukoją itd. ale jednak słowa ludzi, którzy stoją za Tobą murem i kibicują Ci, a gdy upadasz pomagają wstać - one naprawdę mają moc. Ja to bardzo czuję. Dziękuję. ♥️
Pogadałam sobie z Mężem. Wydziękowałam mu za to, że jest ze mną w tych najgorszych chwilach, wyryczałam co miałam wyryczeć (chyba). Jutro plan na góry jest. Idziemy dalej. ♥️PaulinKA, Slava, HimalayanDream, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
PLAN:
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨