W czerwcu truskaweczek masa 🍓, w lutym będę mieć bobasa 🤰🏼✨
-
WIADOMOŚĆ
-
aszin wrote:Hej! A powiedz mi, na jakiej podstawie zakwalifikował Was lekarz? Pytam, bo my mamy za chwilę wizytę w klinice i boję się, że tej kwalifikacji nie dostaniemy, że mamy za mało udokumentowanych badań albo że będzie chciał Starego leczyć i znów się wszystko odwlecze w czasie 🥲
Nitka, trzymam kciuki za kropka!Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 :
✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)
🧔🏽♂️30 :
morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
HBA - 86%,
ruch postępowy - 40,1 %
06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
26.06 ➡️ stymulacja ❔
Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛 -
Saferka wrote:Generalnie była to nasza druga wizyta w klinice Invicta w Warszawie. Na pierwszej wizycie lekarz spojrzał na morfologię partnera, która wynosiła 0% i zlecił ponowne badanie, bardziej szczegółowe. Poszliśmy do niego z tymi wynikami i on z marszu powiedział, że wyniki badań mamy coraz lepsze, bo morfologia się poprawiła, ale musi nas zaniepokoić, bo im lepsze mamy wyniki badań tym „gorzej”, bo przyczyna może znajdować się gdzieś głęboko. I jak grom runęła na nas odpowiedź „ja jestem za tym aby spróbować in vitro, można naturalnie, ale po co czekać?”. Jeśli chodzi o udokumentowanie badania ze starań to nie mieliśmy praktycznie żadnych, jedynie moje podstawowe, która robiłam sama dla siebie i partner to nasienie. Zapytał jedynie ile się staramy i na tej podstawie nas zakwalifikował 😂 Także to chyba czysta formalność 😂
Sakaaira, kałamarnica 11, Roszponka, aszin, Vergeet, Loraa, Kaliope, Jaszczureczka, Lisik lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
@Nitka trzymam kciuki, czekam na wyniki 🤞
@PaulinKA czyli cały tydzień czekania na @ po odstawieniu, ciekawi mnie od czego to zależy, że u niektórych jest to dzień lub dwa. Oby przyszła jak najszybciej.
Byłam dzisiaj na monitoringu (10dc) i dzisiaj wyglądało to dobrze 3 pęcherzyki 17, 13 i 11. Jutro jeszcze przed pracą znowu muszę jechać na monitoring, a do kliniki mam niecałą godzinę drogi także od rana pełna mobilizacja. Jeśli będzie jak jest i nie pojawią się kolejne pęcherzyki dominujące to w piątek IUI. Cieszę się jednak biorąc pod uwagę ostatni miesiąc i znikające pęcherzyki to mam obawy, że bedzie powtórka i stracony cykl.kałamarnica 11, Julia24, Vergeet, Nowa2024, Bajka92 lubią tę wiadomość
'99 & '89
Starania od 09/2023
Ona:
07.24 - niedoczynność tarczycy, letrox -> obecnie TSH 0,65 ✅
03.25 - ovitrelle + luteina ❌
04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
05.25 - IUI ⏩ przesunięte
06.25 - IUI ? -
Oj tak, brilko, te podejscia bywają tak skrajne....
często widać niestety brak konkretnej diagnostyki i działanie na zasadzie- mamy $$$ to róbmy IVF.... przykre to jest i niesprawiedliwe względem np Ciebie
Aczkolwiek Saferke rozumiem, bo w zasadzie każdej z nas zależy na rychłym zajściu w ciążę i jeśli lekarz dal taka mozliwosc- no to ciężko by patrzyła przez pryzmat- oj, może zostawię tę pulę komuś bardziej potrzebującemu 😅
Ja akurat mam chęć i potrzebę diagnostyki ale rozumiem ze moga byc tez kobiety, ktore totalnie na to nie maja ochoty i chcą po prostu skorzystać z najszybszej dostępnej metody leczenia, czyli IVF....
@Sakaaira, trzymam kciuki zeby pecherzyki sie trzymały jak należy 😄😘 czy przed tym podejściem do IUI musiałaś robić świeże wymazy? Jak to działa? Wystarczy raz , czy co miesiąc należy je ponawiać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 16:23
Vergeet, Molahonkeey, Lisik lubią tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
26.06- pierwsza wizyta w klinice
W trakcie akupunktury...
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - IVF? -
Nitko trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze 💚🫂👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨ -
Paulinko, nie mam pretensji do Saferki, że nie myśli o potencjalnie „bardziej potrzebujących” 😉 Po prostu uważam, że w naszym kraju nawet dobre rzeczy takie jak refundacja są wykorzystywane nie tak jak powinny. I przez takie podejście niektórych lekarzy w wielu klinikach w połowie roku brakuje środków…
PaulinKA, aszin, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
brilka wrote:Paulinko, nie mam pretensji do Saferki, że nie myśli o potencjalnie „bardziej potrzebujących” 😉 Po prostu uważam, że w naszym kraju nawet dobre rzeczy takie jak refundacja są wykorzystywane nie tak jak powinny. I przez takie podejście niektórych lekarzy w wielu klinikach w połowie roku brakuje środków…
Dokłaadnie.....19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
🔜
W trakcie akupunktury...
⏰️ 09/10.2025 - IVF? -
@PaulinKA robiłam wymaz w zeszłym miesiącu bo wcześniej miałam przed sono HSG, a tam są ważne 3 miesiące. Widzę, że za niedługo macie wizytę w klinice, jak nastawienie?
@Brilka rozumiem frustrację i w sumie dziwi mnie, że jeżeli niektórzy lekarze od razu kwalifikują do programu to dlaczego w tych klinikach nadal są pieniądze.
@Saferka mimo, że w sumie się nie znamy z forum to oczywiście cieszę się bardzo, że udało Wam się zakwalifikować 🍀'99 & '89
Starania od 09/2023
Ona:
06.25 - IUI ? -
brilka wrote:Paulinko, nie mam pretensji do Saferki, że nie myśli o potencjalnie „bardziej potrzebujących” 😉 Po prostu uważam, że w naszym kraju nawet dobre rzeczy takie jak refundacja są wykorzystywane nie tak jak powinny. I przez takie podejście niektórych lekarzy w wielu klinikach w połowie roku brakuje środków…
Moim zdaniem powinno to być tak rozwiązane, że jeśli klinika ma pieniądze, a w innych już ich brakuje to powinny być przekazane właśnie z jednej do drugiej. Zwłaszcza jeśli są chętni z na prawdę dużą historią niepowodzeń, chorob itp itd.
A nie, ze w jednej są duże wymogi aby zakwalifikować a i tak brakuje kasy, a w drugiej kasa jest i dają je komuś bez żadnych wymogów czy małych. Jaki problem przerzucić pule pieniędzy z jednej kliniki do drugiej? Ehhh wiadomo moze trochę z tym roboty, ale bez przesady 😔
I ok trochę rozumiem Saferkę, że korzysta aby być szybko mamą ❤️ Przecież nie wie tak na prawdę ile by trwały naturalne starania oraz czy wgl by się udały.
Nitka ogromne ogromne kciuki, aby było wszystko dobrze ❤️❤️❤️❤️ -
Nastawienia żadnego Kochana, ponieważ raczej będziemy czekać na nowe środki w klinice, zatem nastawiam sie ja 2026 .... ot tak chcemy sobie tam zacząć budować historie , a nie wpadać jako nowi pacjenci po hajs na IVF
Ekscytacji nie czuje na bank
Jestem po usg, dr powiedzial ze ta torbiel znikła, jest pozostalosc zapadająca sie ale wg niego nie jest to przeszkoda to brania letrozolu w kolejnym cyklu.
No ale nie wiem czy mu do końca wierzę, i tak sie boje ze mi ta resztka urośnie znowu ...
Słabsza rzecz iż stwierdzil ze endometrium jeszcze chwilę potrzebuje do okresu, na jego oko. Mam nadzieję ze sie myli.
@Molahonkeey proszę paczkę okresu wywoływaczka ASAP🥰🥰🥰Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
📌kariotypy OK
🔜
W trakcie akupunktury...
⏰️ 09/10.2025 - IVF? -
@PaulinKA jednak badacie się cały więc może jednak coś Wam zaproponują chociażby klinikę w okolicy z funduszami. Będę trzymała kciuki 🤞
PaulinKA lubi tę wiadomość
'99 & '89
Starania od 09/2023
Ona:
06.25 - IUI ? -
Brilka a może właśnie szukajcie kliniki gdzie są środki? Gdziekolwiek w Polsce?
No to widocznie albo kliniki przed refundacją były podzielone na te bardziej uprzywilejowane co dostały więcej budżetu albo wszystkie dostały “po równo” i zostały się takie co po prostu nie potrafiły się ogarnąć z przyznawaniem refundacji i chcieli się wyprztykać na maksa w oczekiwaniu, że NFZ dosypie pieniędzy i się przeliczyły.Kaliope lubi tę wiadomość
Ona 35l:
❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS, Crossmatch 18,9
❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny
✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I, MUCHA ok, HSG ok
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok,
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️ (po IUI)
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
⏳ 05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻❄️ do PGTa
⏳HLAC, leczenie CD138 do 0 Metronidazol plus Invag
⏳Immunologia plan działania
-absent in body-the half rising man- -
Sakairo, Ja akurat nie chciałabym do innej kliniki, w sensie wiem ze trafić na sensownego lekarza bywa ciężko, u tego juz byłam na wizycie , wzbudził we mnie zaufanie. Pod domem mamy Invimed, gdzie chyba sa jeszcze srodki ale jakoś... no nie.
A ja "mam co robic" ze zdrowiem i tak na prawdę przygotowanie sie do ewentualnej procedury w 2026 to będzie dla nas czas na dodatkowa suplementacje, na pewno jakieś badania itd. No i wakajki
Czy jeszcze dojrzewam do IVF? Być moze... zobaczymy co przyniesie los.
Aktualnie miałam 3 owulacje w ciągu półtora roku wiec chciałabym jeszcze dać sobie szanse na naturalne starania...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 17:43
kałamarnica 11, Sakaaira, Lisik lubią tę wiadomość
📌kariotypy OK
🔜
W trakcie akupunktury...
⏰️ 09/10.2025 - IVF? -
Slava, nie mogę dojeżdżać na procedurę do innego miasta, nie pozwala mi na to charakter pracy. Nie chce też być pod opieką losowego lekarza w losowej klinice, której kryterium wyboru będzie tylko posiadanie środków. Chce mieć lekarza, któremu mogę zaufać w tym co robi.
PaulinKA, Vergeet, kałamarnica 11, Slava, Jaszczureczka, Lisik lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
PaulinKA wrote:Sakairo, Ja akurat nie chciałabym do innej kliniki, w sensie wiem ze trafić na sensownego lekarza bywa ciężko, u tego juz byłam na wizycie , wzbudził we mnie zaufanie. Pod domem mamy Invimed, gdzie chyba sa jeszcze srodki ale jakoś... no nie.
A ja "mam co robic" ze zdrowiem i tak na prawdę przygotowanie sie do ewentualnej procedury w 2026 to będzie dla nas czas na dodatkowa suplementacje, na pewno jakieś badania itd. No i wakajki
Czy jeszcze dojrzewam do IVF? Być moze... zobaczymy co przyniesie los.
Aktualnie miałam 3 owulacje w ciągu półtora roku wiec chciałabym jeszcze dać sobie szanse na naturalne starania...walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
07.2024 puste jaja płodowe 💔
29♀️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
34♂️
◾HBA 70,5%
◾MSOME: 0% + 1%
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji
12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️ 5BB 7d
15.04 FET beta 10dpt <0,1
2. IMSI + Fertile chip
12.05 start stymulacji
28.05 💉19 🥚 -> 14 MII - 13 zapłodnień - 1❄️3AB 5d -
Ja uważam że zdecydowanie powinny być jakieś lepsze selekcję, weryfikację, wywiady z osobami które by chciały skorzystać z programu. Jakiś czas temu dr Janowiec (pewnie znacie) wypowiadał się o tym w swojej relacji, że na początku rozdawało się każdemu, nawet jak ktoś nie miał ŻADNEJ przeprowadzonej diagnostyki. No i nieudana procedura, później okazuje się że wystarczy monitoring owulacji, lekkie podleczenie hormonów i nagle naturalna ciąża. W ten sposób właśnie wypsztykali się ze środków i pary, które naprawdę potrzebują się nie załapały. Te przepisy powinny być po prostu o wiele lepiej rozpisane, kto się łapie na kwalifikacje.
PaulinKA, kałamarnica 11, brilka, Kaliope, Jaszczureczka, Molahonkeey, Alicjasss, Lisik lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
👩🏼🦱
AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
❌IO
❌lekka niedoczynność- Letrox50
FSH 6,68 : LH 3,91
🧔🏽♂️
❌ morfologia 0% (było 4%), koncentracja, ilość, ruch ok.
📆 start cyklu —> 6.06
📆 lipiec? z kompletem badan- diagnostyka u dr Strus -
Sakaaira trzymam kciuki za pęcherzyki i za IUI! Zapowiada się to wszystko bardzo dobrze ♥️
Paulinko, ja kiedyś tak miałam, że nie dostałam okresu przez 7 dni po odstawieniu proga (a wcześniej zawsze 2-3 dni po odstawieniu) i udałam się do mojej ginekolog na kontrolę, ona mi powiedziała, że w USG endometrium wygląda jakby potrzebowało jeszcze kilku dni... A ja tego samego dnia dostałam okresu.także życzę aby i u Ciebie @ pojawiła się czym prędzej!
A skoro torbiel jest pozapadana to myślę, że trzeba ruszać z Lamettą kochana, skoro lekarz tak mówi
My się pokłóciliśmy okropnie dzisiajdzisiaj ciężki dzień, bo ciągle z walizkami. Teraz czekamy już na ten pociąg nocny, odetchniemy dopiero gdy do niego wejdziemy i nie będzie żadnego fuck upu z biletami... Ech. Nie cierpię się kłócić z mężem, tym bardziej o pierdołę i tym bardziej na urlopie.
PaulinKA, Sakaaira lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨ -
No niestety przygoda z ivf to też nie jest takie hop siup.. a może też tak być, że wcale nie pomoże. Taka jest brutalna rzeczywistość, po tym co widzę wśród bliskich koleżanek czy tutaj na forum. Nie dziwię się wcale osobom, które bez większych badań chcą od razu podejść do procedury. Chociaż wydaje mi się że warto sobie dać ten rok czasu z konkretną pomocą, żeby chociażby wiedzieć jakie leki są potrzebne, aby jak najbardziej wspomóc zajście w ciążę.
Lisik lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
siesiepy wrote:W tym invimed też już ponoć się skończyły. :p Zaczęłam się zastanawiać czy widywalaś mnie przez okno jak tam dreptałam wielokrotnie. 🙈
Haha z okna to Invimedu nie widzę, to osiedle obok 🤣 ale świat jest tak mały ze nie zdziwiłoby mnie, gdyby nasze drogi sie kiedyś przeciely 😊
Edit- O właśnie, kałamarnica to mam nadzieję ze tak będzie u mnie. Zaraz idę na trening i kupilam czerwone wino na wieczór, wywoływania ciąg dalszy 😃
Ojj współczuję kłótni z mężem, niestety często jak jest taki napięty dzień na wakacjach to wystarczy mała iskra by doszło do wybuchu 🤨 obyście szybko zażegnali złości i jutro z miłością do siebie dalej odkrywali świat 🥰
@Vergeet jak tam sytuacja owulacyjna? Coś rusza? Jakiś sluz, testy? 😄
Edit2- po chwili namyslu okazalo sie, ze pomylił mi sie Invimed z Invicta koło której mieszkam xD i to chyba w niej są jeszcze srodki, ale ona totalnie mnie nie przekonuje....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 18:13
siesiepy, kałamarnica 11, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
📌kariotypy OK
🔜
W trakcie akupunktury...
⏰️ 09/10.2025 - IVF? -
Nietczko, mam nadzieję, że wszystko okaże się w porządku. Tulę Cię mocno 🫂🫂🫂
Ja uważam, że InVitro bez rozszerzonej diagnostyki to trochę strata czasu i pieniędzy. Ja sama jestem tego poniekąd przykładem. Wiadomo, mój przypadek jest taki, że do jakiego lakarza bym nie poszła to każdy z marszu by krzyknął Invitro.
Przed refundacją zazwyczaj było tak, że zazwyczaj pary, które podchodziły do IVF były solidnie przebadane od stóp do głów. Nie mam absolutnie pretensji do Saferki, zaproponowali jej to czemu nie, każdy chce być jak najszybciej w ciąży. Ale IVF to nie jest droga na skróty niestety.
Nie wiem na jakim poziomie masz diagnostykę, ale ja bym sprawdziła kilka rzeczy. Nieudana procedura IVF, gdzie np. nie uzyskacie zarodków, boli milion razy bardziej niż kolejny cykl z białym testem.
A co do mojej drugiej procedury, to dietetyk polecił mi zrobić przeciw ciała na EBV. Oczyście dodatnie. Kuracja trwa 2/3 miesiące. Mogłabym ja zacząć po stymulacji. Napisałam do kliniki. Chat każe czekać. Sama nie wiem, czasami może to mieć wpływ na jakość komórek jajowych 😞😞😞kałamarnica 11, Lisik lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
10 cs 😿 AH przygotowanie pod II stymulację IVF
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie
📆21.06.2025 - start drugiej stymulacji IVF
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?