✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Tortie 🫂 bardzo tulę.
Kresko - również się wzruszyłam Twoja historia 🥹. Bardzo się cieszę, że jesteś w ciąży i życzę Ci, żeby przebiegała spokojnie i szczęśliwie. ❤️
Mam nadzieję, że święta mijają Wam w dobrej atmosferze. U mnie od rana kichanie tak silne, że już podrażnilam sobie nos i leciała mi krew. Nigdy nie byłam alergikiem, więc nie wiem o co chodzi.
Kto w najbliższym czasie testuje, żebym mogła już zaciskać kciuki? 🤗Kreska41 lubi tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
KIR Bx (-2DS1, -2DS5, -3DS1)
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Aksandra wrote:Tortie 🫂 bardzo tulę.
Kresko - również się wzruszyłam Twoja historia 🥹. Bardzo się cieszę, że jesteś w ciąży i życzę Ci, żeby przebiegała spokojnie i szczęśliwie. ❤️
Mam nadzieję, że święta mijają Wam w dobrej atmosferze. U mnie od rana kichanie tak silne, że już podrażnilam sobie nos i leciała mi krew. Nigdy nie byłam alergikiem, więc nie wiem o co chodzi.
Kto w najbliższym czasie testuje, żebym mogła już zaciskać kciuki? 🤗
Będę testować w piątek, nie mam żadnych testów aby zrobić to wcześniej 🙈🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 30.11🩸
Owulacja 12.12 🥚
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle
Badania 09/24
TSH:LH ✅
AMH ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Vergeet wrote:U mnie święta niestety okropne. Niech się już skończą i w sobotę jedziemy z mężem we dwoje na kilka dni więc trochę odetchniemy od tego wszystkiego ❤️
Będę testować w piątek, nie mam żadnych testów aby zrobić to wcześniej 🙈Julia24, Aksandra, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
Dziewczyny, wpadam na chwilkę, bo - nie wiem czy też tak macie - ale myślę o Was jak tam sobie radzicie i spędzacie czas.
Kreska - dziękuję Ci za tę Nadzieję. ❤
Vergeet - przytulam Cię, doskonały pomysł z tym wyjazdem. My dziś jadąc do moich rodziców zarezerwowaliśmy noclegi w Beskidach na po świętach, musimy iść w góry i oczyścić umysł i pobyć sami ze sobą. 😉
Ściskam Was i zaciskam kciuki świątecznie za wszystkie ❤❤🤗🤗Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 leczenie ✅
12.24 kontrolne wymazy:
• 👨 ujemny ✅
• 👱♀️ ujemny ✅
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
kałamarnica 11 wrote:Dziewczyny, wpadam na chwilkę, bo - nie wiem czy też tak macie - ale myślę o Was jak tam sobie radzicie i spędzacie czas.
Kreska - dziękuję Ci za tę Nadzieję. ❤
Vergeet - przytulam Cię, doskonały pomysł z tym wyjazdem. My dziś jadąc do moich rodziców zarezerwowaliśmy noclegi w Beskidach na po świętach, musimy iść w góry i oczyścić umysł i pobyć sami ze sobą. 😉
Ściskam Was i zaciskam kciuki świątecznie za wszystkie ❤❤🤗🤗
Tak, niby się nie znamy, ale jednak łączy nas tak ważny temat i już się zżyłam z Wami 🫶
@Kreska dziękuję, że wróciłaś do nas z tym postem 🥹. Życzę Ci i maleństwu dużo zdrówka i spokoju!
@M93 trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie!!! 🍀✊
U mnie o 19 było ostre kłucie lewego jajnika, więc możliwe że owu- szybko, bo rano pierwszy pozytywny test owulacyjny (chociaż może był pik już dzień wcześniej popołudniu/ wieczór, ale przez to, że CB robię to dowiedziałam się później?). Udało się jednak po mimo wszystkich przeszkód podziałać ok 16, więc oby były efekty tego trudu za dwa tygodnie 🤣😅.
Wiem, że nie jest łatwo, mnie dzisiaj też trochę dopadło, ale mam nadzieję, że się trzymacie! 🫶Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia, 21:27
Kreska41, kałamarnica 11, Insane, Vergeet, Babsi, Nowa2024 lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
📆 13.01 Diagnoza endometriozy -
Minia000 wrote:Jeśli tylko masz ochotę się wygadać, nawet jeśli to nie dotyczy starań to jesteśmy ❤️
@kałamarnica właśnie nasz plan jest podobny, od tego roku robimy Koronę Gór Polski, za nami już 10 szczytów i właśnie w ten sposób postanowiliśmy spędzić sylwestra. Jedziemy sobie dalej, gdzie nie możemy wyskoczyć na niedzielną wycieczkę, zarezerwowany hotel ze spa od soboty i zdobywamy codziennie jeden szczyt, wieczorami basen, sauna i spędzamy we dwoje Sylwestra na spokojnie i wracamy w nowy rok ❤️
Ja też o was myślę i tak wpadam od czasu do czasu zobaczyć czy coś nowego, tak się zżyliśmy tutaj wszyscy 💕kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 30.11🩸
Owulacja 12.12 🥚
Badania 09/24
AMH ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Kreska41, też się bardzo wzruszyłam ❤️
Gratuluje i trzymam jak najmocniej kciuki żeby wszystko było dobrze ❤️ cieszę się że masz w sobie ten spokój on jest teraz bardzo potrzebnyVergeet lubi tę wiadomość
-
Przy okazji trochę mnie weną naszła na styczniowe tytuły powoli
- W styczniu Nowy Rok witamy, w którym ze swoim dzidziusiem się poprzytulamy 👶🏻❤️
- Styczeń Nowy Rok zwiastuje, a niebawem każda z nas swoje brzuszki pokazuje 🤰
- Styczeń nowe szanse nam przynosi, już niebawem każda z nas swą ciążę ogłosi 🤰👶🏻Babsi, Julia24, Nowa2024, kałamarnica 11, Ivka, Anka96 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 30.11🩸
Owulacja 12.12 🥚
Badania 09/24
AMH ✅
Kreska41 wrote:II
W 5 urodziny mojej córki, test ciazowy wyszedł pozytywny.
Beta rośnie.
I Wizyta u lekarza 2.01.
Jestem na luteinie,acardzie, kwasie metylowanym i mam receptę na zastrzyki Clexane.
Wahałam się czy pisać ten post.
Chciałabym jednak podzielić się z wami Nadzieja.
Nie wiem co będzie dalej.
Wiem,że złe rzeczy mogą się wydarzyć na końcu i na początku.
A jednak jest we mnie płomyk i taki wewnętrzny spokój, nie wiem jak to ująć....ale wiem że będzie dobrze, tak czuję.
Kto czytał,ten wie że w mojej poprzedniej ciąży niby wszystko było dobrze ale wciąż miałam poczucie że coś nad nami wisi...
Byłam na samym końcu zdrowej ciąży, i wtedy mój świat runął, nawet nie wiem do czego porównać to w czym żyje.
Chciałam Wam powiedzieć,że nigdy nie pogodzę się i nie zrozumiem śmierci mojej córki.
Historia która po Niej została stała się nie tylko moja. Bo po wielu miesiącach,różni ludzie zaczęli mówić że im przykro że współczują,że plakali z nami. Wtedy zrozumiałam jak wiele osób tak naprawdę jej odejście dotyczyło...
Teraz piszę się inna część. Ale częściowo to Jej historia. Dziś boli tak samo,nie wracam zbyt często do tamtych chwil bo wtedy mam wrażenie że znowu jestem w szpitalu, tak jakbym dopiero z niego wyszła... dziś widzę świat inaczej,probuje widzieć wszystko z wdzięcznością. Bo naprawdę NIGDY NIC NIE WIADOMO. życie może nas zaskoczyć nieustannie.
Zostawiam Was z nadzieją.
W jakimkolwiek ciężkim momencie życia jesteście, myślę o każdej z Was ciepło i 3mam kciuki za waszą walkę. Chciałbym By świat okazał się dla nas ardziej łaskawy.
I wierzę że w tym piep.rzonym życiu musi być coś dzięki czemu utrzymamy się wszystkie na powierzchni. I choć z wiarą w Boga jest u mnie różnie to bez wątpienia zawsze,do konca i mimo wszystko i przeciw wszystkiemu -wierzę w każde z Moich Dzieci.
Bardzo Ci dziękuję za Twój wpis. Poczułam ciepło w sercu i nadzieję.
Bardzo mi przykro z powodu Waszej ogromnej straty.
Gratuluję pozytywnego testu. Dziele urodziny z Twoją córką i tym bardziej się cieszę, że miałaś taki cudowny prezent tego dnia.
Z całego serca, życzę Ci spokojnej ciąży.
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Vergeet wrote:Dziękuję! ❤️ niestety wczoraj miała miejsce już pod koniec wigilii okropna sytuacja, nie będę się wdawać w szczegóły ale przez alkohol szwagier zgotował nam pięciogodzinny pościg za nim, właściwie w jakimś amoku… dużo stresu, płaczu i strachu. Także kolejne święta do wyrzucenia z pamięci i oby kolejne były spokojniejsze.
@kałamarnica właśnie nasz plan jest podobny, od tego roku robimy Koronę Gór Polski, za nami już 10 szczytów i właśnie w ten sposób postanowiliśmy spędzić sylwestra. Jedziemy sobie dalej, gdzie nie możemy wyskoczyć na niedzielną wycieczkę, zarezerwowany hotel ze spa od soboty i zdobywamy codziennie jeden szczyt, wieczorami basen, sauna i spędzamy we dwoje Sylwestra na spokojnie i wracamy w nowy rok ❤️
Ja też o was myślę i tak wpadam od czasu do czasu zobaczyć czy coś nowego, tak się zżyliśmy tutaj wszyscy 💕
Bardzo mi przykro, że Święta się nie udały. Podzielam, bo u mnie też słabe, ale za to może Nowy Rok będzie udany. Równowaga musi być.
@Julia24 trzymam kciuki za dwie kreski za 14 dni.. lub wcześniej ❤️
Vergeet, Julia24 lubią tę wiadomość
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Vergeet przykro mi za akcje, która wczoraj u was była…jedźcie w góry, odetchnijcie i nabierzcie sił na nowy rok 😘🤞
My dzisiaj cały dzień spędziliśmy z rodziną męża, w zasadzie dopiero weszliśmy do domu. Trochę pozwoliło mi to nie myśleć o tych wszystkich ciążach, które ujrzałam wczoraj na instagramie…poza tym, że dzisiaj dowiedzieliśmy się o jednej ciąży w rodzinie…ciąża totalnie nieplanowana, dziewczyna ma 19 lat. No i tak mnie to trochę dotknęło, bo ktoś kto niekoniecznie chciał mieć „już” dziecko będzie je miał. A my od dawna chcemy no i nie wiadomo kiedy będziemy mieli 😢
Jutro dość wczesna pobudka, bo jedziemy do mojej rodziny 😱 i niby fajnie że całe święta poza domem, bo mało miałam roboty ale z drugiej strony cały czas w biegu…Vergeet lubi tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
Start IVF MZ
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅ -
Dziękuję wam za wsparcie ❤️
Jeszcze jutro jedziemy do rodziny na planszówki i tak jak mówisz @Nowa fajnie bo było mało roboty ale jednak chciałoby się tak pognić i posiedzieć w domu 😀 no i przykro mi z powodu tej sytuacji z ciążą 19-latki, też zawsze mam takie myśli, że by się wszystko oddało. Ale później staram sobie to racjonalnie wytłumaczyć, że jednak w wieku 19 lat nie byłabym na to zupełnie gotowa, a pewnie w takim wieku jest o wiele łatwiej zajść itp. Na mnie to działa 😂🙈
@Julia zaczynamy odliczanie 🤩🤞
@Babsi przykro mi, że też miałaś kiepskie święta, jeśli chcesz się wygadać to śmiało ❤️ jakie macie plany na sylwestra? Żeby była równowaga 😀Nowa2024 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 30.11🩸
Owulacja 12.12 🥚
Badania 09/24
AMH ✅
Nowa2024 wrote:Vergeet przykro mi za akcje, która wczoraj u was była…jedźcie w góry, odetchnijcie i nabierzcie sił na nowy rok 😘🤞
My dzisiaj cały dzień spędziliśmy z rodziną męża, w zasadzie dopiero weszliśmy do domu. Trochę pozwoliło mi to nie myśleć o tych wszystkich ciążach, które ujrzałam wczoraj na instagramie…poza tym, że dzisiaj dowiedzieliśmy się o jednej ciąży w rodzinie…ciąża totalnie nieplanowana, dziewczyna ma 19 lat. No i tak mnie to trochę dotknęło, bo ktoś kto niekoniecznie chciał mieć „już” dziecko będzie je miał. A my od dawna chcemy no i nie wiadomo kiedy będziemy mieli 😢
Jutro dość wczesna pobudka, bo jedziemy do mojej rodziny 😱 i niby fajnie że całe święta poza domem, bo mało miałam roboty ale z drugiej strony cały czas w biegu…
Nowa ja o tym myślałam wielokrotnie.
Byłam na tabletkach anty do 26,5 roku życia. Nie raz o tym myślałam: tyle lat brałam tabletki anty i robiłam wszystko żeby nie było ciąży (w tym raz tabletka po) a teraz robię wszystko by być w tej ciąży. Ironia losu.
Ale wcale, że nie. Miałam prawo nie być gotową na dziecko w wieku 18-26 lat. Miałam prawo nie chcieć być wtedy w ciąży.
I czy gdybym mogła cofnąć czas chciałam wpaść mając 20 lat, żeby teraz być mamą prawie 10 latka? No szczerze, mówiąc nie chciałabym tego.
Wszystko ma swój czas. To kim jestem dzisiaj, jakie jest nasze małżeństwo jest zdeterminowane tym jaką przeżyliśmy historie.
Nigdy nie chciałam być młodą mamą.
Chciałam mieć świetna pracę, wspaniałego męża i wtedy zacząć myśleć o dziecku. I tak jest i teraz jest ten czas na starania, nawet jeśli odbędą się one w laboratorium, a nie w łóżku.
Verget przykro mi z powodu świat. Relacje rodzinne to nie jest prosta sprawa. Super, że macie za to takie fajne plany we dwoje na sylwestra. My też trochę chodzimy po górach ale bez zbierania pieczątek. 😀 już trochę szczytów mamy za sobą KGP. Powodzenia Wam życzę, ubjerzcue się cieplutko.
Julia24, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
Vergeet my raczej sylwester w domu 😁 ale akurat tak lubimy. Nie siedzimy później na siłę na imprezie nie wiadomo do której, a jak mamy ochotę to chwilę po północy idziemy już spać 🤣
Minia000 też brałam tabletki antykoncepcyjne, Ale 2 lata dłużej niż ty bo 18-28 😉 i to prawda, też nie chciałam zostać bardzo młodą mamą i nie żałuję tego w żaden sposób, bo cieszę się, że staram się o dziecko z człowiekiem, z którym chcę i w wieku, w którym uznałam, że to już czas. Ale to prawda, mega ironia losu, że robiłyśmy wcześniej wszystko, żeby nie mieć dzieci, a teraz robimy wszystko żeby je mieć…mam nadzieję, że ten 2025 wszystko odmieni 🤩🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)