Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
Odpowiedz

W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka lajk n zachętę. Nie rycz! Weź się w garść i do dzieła! Napisz do dziewczyn z akademii płodności, może jakieś extra wskazówki na mega szybki przyrost podadzą!

Taśka22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia no właśnie lekarz mi wmawia że 4% to minimum i inaczej nikt mnie nie zakwalifikuje do drożności. Daję chłopu ostatnią szansę w lutym i zmieniam na innego.

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia, nie zmienisz chłopa 😉 trzymam kciuki za poprawę 🍀✊

Madziandzia lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Madziandzia, nie zmienisz chłopa 😉 trzymam kciuki za poprawę 🍀✊

Boże broń 😜 ale lekarza już tak 😜

Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Madziandzia domyślam się że chodzi o doktorka ale zabrzmiało to całkiem śmiesznie 😋😂 a z krojeniem jajek to lekarz miał się odezwać przed feriami bo w trakcie nie ma czasu i dzięki Bogu i partii owe trwają sobie w najlepsze od poniedziałku. Zobaczymy. Pod koniec lutego mamy firmowe zawody w siatkę i plan był taki że chłop się już wygoi, od marca pracuje ze mną, musimy więc luty/marzec się zwozić z tym całym majdanem a to przecież nie można dźwigać, biegać skakać itp. Plany poszły się rypać i możliwe że trzeba będzie odłożyć to na uspokojenie sezonu w robocie czyli najwcześniej maj. Cóż, życie.

Taśka to jak będę się wybierać na kawę do szonki zgarnę Cię z 19tki😋 DUMNIE reprezentujemy POLSKĘ WSCHODNIĄ "Z"😂

Taśka22, Madziandzia, szona lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Boże broń 😜 ale lekarza już tak 😜
    hahahhahahahahahhahHahhahaha

Ja zrozumiałam ze chcesz2chlopa zmienić 🙈🙈🙈🙈🙈

Madziandzia lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z męskimi żylakami nie zwlekajcie, błagam! Brata kumpel miał żylaki, nie chciał operować, a jak już go żona namówiła, bo tyle lat starań bezskutecznych, że może po tym się uda, to już było za późno. Plemniki się "ugotowały". Lekarz mu powiedział , że gdyby przyszedł rok wcześniej to by mieli szansę. A tak to po biopsji jąder zero żywych plemników 😭 nie chcieli ivf z dawcą, są w trakcie tych szkoleń adopcyjnych.
    Ja nie twierdzę, że wszędzie tak będzie. Ale przestrzegam, że jak wiecie, że coś jest do zrobienia, to nie zwlekajcie z tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Hehe Madziandzia domyślam się że chodzi o doktorka ale zabrzmiało to całkiem śmiesznie 😋😂 a z krojeniem jajek to lekarz miał się odezwać przed feriami bo w trakcie nie ma czasu i dzięki Bogu i partii owe trwają sobie w najlepsze od poniedziałku. Zobaczymy. Pod koniec lutego mamy firmowe zawody w siatkę i plan był taki że chłop się już wygoi, od marca pracuje ze mną, musimy więc luty/marzec się zwozić z tym całym majdanem a to przecież nie można dźwigać, biegać skakać itp. Plany poszły się rypać i możliwe że trzeba będzie odłożyć to na uspokojenie sezonu w robocie czyli najwcześniej maj. Cóż, życie.

Taśka to jak będę się wybierać na kawę do szonki zgarnę Cię z 19tki😋 DUMNIE reprezentujemy POLSKĘ WSCHODNIĄ "Z"😂

Polubiłam za pierwszą część. No ciekawe co wymyśli nasz androlog. Właśnie tego okresu rekonwalescencji się obawiam najbardziej...

Elfia w sumie odczytać można było i to i to :P jak mnie wkurzy to razem z doktorkiem dostanie wilczy bilet 😂

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka22 wrote:
    W sobotę iui.
    2 piękne pecherzyki na drożnej stronie.

Endometrium kurwa 4.5!

Mam 4 dni na podkręcanie i ryczę
    Polubiłam za początek, cienkiego Endo nie lubię 😒 wcinaj morele oraz migdały i popijaj winem ✊

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Ale Wam fajnie😁 lubelanek tutaj jak na lekarstwo
    Ja mieszkam w Lublinie 😉

Taśka22, szona lubią tę wiadomość

• Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Rzeszowie obecnie pracuje tak do team Rzeszów:P

syllwia91, Rucola, Miska _a lubią tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape, myślałam dziś o Tobie, Kochana. Jak samopoczucie?

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Agape, myślałam dziś o Tobie, Kochana. Jak samopoczucie?
    Dziękuję, że pytasz.
    Fizycznie to czasem coś zakłuje w podbrzuszu, czasem zaboli i na razie tyle. A psychicznie już (na razie) się z tym pogodziłam.

Dzisiaj konsultowałam się z jeszcze jedną panią dr, która również uważa, że mogę czekać aż się samo zacznie.
    Więc czekam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2020, 17:49

Miska _a, Mysz91 lubią tę wiadomość

• Daniela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    Dziękuję, że pytasz.
    Fizycznie to czasem coś zakłuje w podbrzuszu, czasem zaboli i na razie tyle. A psychicznie już (na razie) się z tym pogodziłam.

Dzisiaj konsultowałam się z jeszcze jedną panią dr, która również uważa, że mogę czekać aż się samo zacznie.
    Więc czekam.

Zrobiła Ci usg? Moja gin mniej więcej oszacowala mi czas, kiedy nastąpi krwawienie po tym, co widziała podczas badania. Na ostatniej wizycie byłam w piątek, a w niedziele poronilam.

Dobrze, że kontrolujesz sytuację. Życzę Ci, by udało się uniknąć szpitala.

Sam moment będzie z pewnością jeszcze trudny, na pewno zdajesz sobie z tego sprawę, ale teraz masz czas, by jakoś się na to przygotować, na tyle, na ile w ogóle jest to możliwe. Wiadomo :(

Trzymaj się, Kochana, widać, że silna i dzielna z Ciebie kobieta. Sercem jestem z Tobą.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Matka mimo wszystko Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka22 wrote:
    W sobotę iui.
    2 piękne pecherzyki na drożnej stronie.

Endometrium kurwa 4.5!

Mam 4 dni na podkręcanie i ryczę

Kochana walcz o endo...każdy milimetr się liczy. Tu masz opisane sposoby na pogrubienie endometrium:
    matkamimowszystko.pl/jak-poprawic-grubosc-endometrium-26-sposobow

Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 19:50

3 nieudane podejścia do in vitro
    4 podejście- sukces, jest synek :)
    3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
    grudzień 2018- crio :(
    styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
    sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!

matkamimowszystko.pl

"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    Dziękuję, że pytasz.

Więc czekam.

Zycze Ci duzo, duzo sily :*

Agape* lubi tę wiadomość

• MeMyself Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się zapisałam to się pochwalę! U mnie dzisiaj II, czekałam na wyniki krwi i beta 199! 😍😍😍 To cud!

Taśka22, ElfiaKsiężniczka, Malgonia, Agape*, Misiaa, Pati96, Suszarka, Madziandzia, szona, Mlodamezatka, Niercierpliwa v2.0, Ochmanka, Iseko, 5ylwian, Daniela, aeiouy, MonikA_89!, Magddullina2, Miska _a, DzulkaJ, Mysz91, agge, moyeu, moni05 lubią tę wiadomość

2cs - szczęśliwy 🤰🏻
    📌PCOS
    Brak owulacji ❌
    Clo 💊
    Miovelia 💊
    Metformax 💊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela wrote:
    Zrobiła Ci usg? Moja gin mniej więcej oszacowala mi czas, kiedy nastąpi krwawienie po tym, co widziała podczas badania. Na ostatniej wizycie byłam w piątek, a w niedziele poronilam.

Dobrze, że kontrolujesz sytuację. Życzę Ci, by udało się uniknąć szpitala.

Sam moment będzie z pewnością jeszcze trudny, na pewno zdajesz sobie z tego sprawę, ale teraz masz czas, by jakoś się na to przygotować, na tyle, na ile w ogóle jest to możliwe. Wiadomo :(

Trzymaj się, Kochana, widać, że silna i dzielna z Ciebie kobieta. Sercem jestem z Tobą.
    Na USG pójdę do niej we wtorek, jeśli do tego czasu nic się nie zadzieje.
    Wiem, że na to się nie da przygotować i trochę mnie to przeraża, jak to będzie... Ale wiem, że wszystko da się przeżyć.

Nie wiem czy jestem silna, ale staram się normalnie funkcjonować, bo doszłam do wniosku, że zamartwianie się wcale mi nie pomoże.
    A z płaczu uwolniły mnie słowa mojej Mamy, która przypomniała znane mi już słowa, że łzy wylane po stracie bliskiej osoby dźwiga ona sama u Boga.
    I od tamtej pory jakoś płacz ode mnie odszedł, bo nie chcę, żeby moja Kruszynka musiała Tam cierpieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 19:58

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu trochę 🐻 przybywa :D
    5ylwian a Ty jak tam?

5ylwian, Miska _a lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ