W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny widzę ze u niektórych wakacje w pełni ☺️ jutro równiez lecę do Albanii trochę się poopalać 😎 nadal czekam na kariotypy i wymazy na myco i ureo, liczę że po urlopie przyjdą wyniki 😁 tempka w fazie lutealnej nie skoczyła, więc trafił się cykl bezowulacyjny. Mam pytanko do dziewczyn które robiły onkopakiet, czy któras konsultowała z dietetykiem? Czy wiecie jak obnizyć arsen we krwi?32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
07/25 - IV stymulacja letrozolem ❓
Histeroskopia 25/08⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D -
Migotka objawy twojego męża brzmią poważnie. Monitoruj go tam jak nie przejdzie to koniecznie skonsultuj z lekarzem. Ja dostałam kiedyś udaru słonecznego i źle wspominam, bóle głowy, mega zmęczenie, teraz zawsze noszę czapkę.
Powder witamy, tu nie będziesz musiała oglądać postów dziewczyn które wysikują 2 kreski po 3 miesiącach starań. Ale czasem robi się tu ciężko, ostatnio niewiele pozytywnych wiadomości.
Motylek jedyne na co ja wpadłam z onkopakietem to że zmienię sztućce bo moje puszczają rdzę. Ale nie, nie konsultowałam z dietetykiem.Powder, Motylek93, Ann35 lubią tę wiadomość
16 cs
👫27
- Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle
- Obserwacja cyklu modelem Creightona
- Leczenie u Naprotechnologa
- HSG ✅
Endometrioza mała, głęboka
ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
AMH 3,7
TSH 0,916 --> 3,5 ❌
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)
Żelazo 89,8 --> 68
Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)
Wrzesień '25 --> Lipiodol prywatnie
Listopad? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy
Grudzień/Styczeń '26 --> Laparoskopia
Styczeń - Maj '26 --> pogłębiona diagnostyka immunologiczna/ genetyczna?
On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki
kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6) wit. D, NAC, L-arginina, magnez +B6,B12, Prenacaps ovi, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, Bactrim forte, enterol, cholina -
Veerget zdecydowanie masz co robić, goście na pewno nie wyjdą głodni 😀
Nietczko, wysyłam dużo siły. Macie super plan, i naprawdę ogarnęliście sobie wspaniałą podróż. Ja bardziej niż pająków boję się węży.
Kałamarniczko, jak cudnie tam macie. I jakie pyszne śniadanie zrobiłaś😍
Witaj Powder, wpisze Cię na wolnego strzelca 😀
Motylku, ja będę mieć zalecenia od dietetyka odnoście obniżenia, ale to dopiero po stymuslcji. Ja mam na pewno zamiar kupić oczyszczacz powietrza do sypialni.kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Bajko dokładnie tak jest. Miałam mnóstwo ataków lęku (szczególnie za kółkiem jak byłam sama) aż po kolejnym wezwaniu pogotowia (myślałam że mam zawał) lekarz z karetki mną potrząsnął i kazał iść do psychiatry. Okazało się że to depresja, dostałam lek który zadziałał na mnie jak balsam. W ciąży niestety musiałam odstawić i czuję że powoli przy tej dawce emocjonalnego rollercoastera wszystko wraca. Zobaczę czy po ciąży dane mi będzie być kpi czy jednak Młody będzie na mm a ja na mojej magicznej tabletce 😅 ale wiem że mój spokój ducha nie ma ceny.
Wiem też że teściowa będzie pyszczyć że nie karmie piersią (a mieszka za płotem) ale myślę że jak pogadam z Mężem i moja mama to może oboje ją brzydko mówiąc ustawia. Niestety poziom empatii u niej szura o podłogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 23:16
Bajka92 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Loraa wrote:
Motylku, ja będę mieć zalecenia od dietetyka odnoście obniżenia, ale to dopiero po stymuslcji. Ja mam na pewno zamiar kupić oczyszczacz powietrza do sypialni.
Ja mam ozonator kupiony w covidzie. Raz na jakis czas puszczam go w sypialni łazience i kuchni. Może dzieki temu ten ołów nie wyszedł duży chociaż mieszkamy za ekranami ale przy trasie szybkiego ruchu i jednak te spaliny się unoszą. Daj znać jakie będą zalecenia ☺️
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
05/25 - III stymulacja letrozolem ❌
07/25 - IV stymulacja letrozolem ❓
Histeroskopia 25/08⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D -
Motylek93 wrote:Ja mam ozonator kupiony w covidzie. Raz na jakis czas puszczam go w sypialni łazience i kuchni. Może dzieki temu ten ołów nie wyszedł duży chociaż mieszkamy za ekranami ale przy trasie szybkiego ruchu i jednak te spaliny się unoszą. Daj znać jakie będą zalecenia ☺️
Motylek93 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
‼️ Helikobakter pylori
@Saferka no nie brzmi to wcale podejrzenie hahaha 🤣❤️💍 będą zaręczyny 🍀🥹
@BajkaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 10:52
Bajka92, Loraa, Saferka lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨11.06 mamy parkę? 🥹
✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
⏳30.07 USG
-
Hej dziewczyny! 🌞
Przydreptalam tu za Powder i tak nieśmiało podpytam się czy znajdzie się jeszcze trochę miejsca dla mnie? 🥺
W tych całych staraniach szukam trochę spokojniejszej przestrzeni dla siebie, tutaj na forum.
Leci nam 12cs i nie mam już tyle energii w tym wszystkich żeby wykrzesać z siebie entuzjam na każde jedno ukłucie gdzieś w brzuchu czy na robienie testów i nakręcanie się od 8dpo.
Nie będę pewnie zbyt intensywnie się udzielać, a raczej tylko podczytywać, bo mam taki miesiąc, że staram się trochę odpuścić i żyć życiem, ale miło będzie wiedzieć, że jest (znowu) kawałek internetu, gdzie moja wiadomość nie zniknie w otchłani dużej ilości nowych postów 🫣
Zgódźcie się, pliska plis 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 10:05
Powder, Wyobraźnia87, PaulinKA, Molahonkeey, Julia24, Ann35, Loraa, Lisik, Saferka, Slava, kałamarnica 11, Sakaaira, Kaliope, Vergeet, Aksandra lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 12 cs
💔 02.25 - 6tc / CP
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność
🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞 -
Cześć dziewczyny! Tyle się tu zmieniło i pojawiło nowych osób, że raczej nikt mnie nie pamięta. Prawie rok temu dołączyłam tutaj testując co miesiąc i czekając na upragnione 2 kreski. Zrobiliśmy badania nasienia i okazało się że to azoospermia- całkowity brak plemników. Świat nam się zawalił, ale działaliśmy przed ten czas jak tylko się da żeby się nie poddać. Nic nie przynosiło rezultatu, w końcu niedawno zrobiliśmy m-tese i tam udało się wyciąć fragmenty tkanek w których znalazły się plemniki. Swoją drogą medycyna jest zadziwiająca. I tak niedługo przystępujmy do IVF w środę wizyta. I jestem przerażona tym wszystkim bo to nie znany dla mnie temat, dużo obaw czy rzeczywiście coś sie uda odmrozić .Tutaj zawsze było jakoś tak fajniej niż na innych grupach. Liczę że przyjmiecie mnie i będę mogła razem z Wami testować ale też tak po prostu pisać, dzielić się swoimi myślami żeby nie oszaleć
Molahonkeey, Jaszczureczka, Lisik, Saferka, kałamarnica 11, Bajka92, Vergeet, Aksandra lubią tę wiadomość
👩🏻 38lat 👦🩵2011
AMH 0,72
💊QTEN, kwas foliowy, witamina D
👨🏻39lat
Azoospermia.
👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
czerwiec 2025- zmiana kliniki -
Ojej ile osóbek chce tu dołączyć! 😅
Chyba wszystkie za Powder nabralyscie odwagi by sie pokazać 😋
Miejsca starczy dla wszystkich chcących tez dać cos od siebie, służyć wsparciem, radą i gadać tez czasem i czymś innym niż starania
Uwaga, @karczoszku, my tu festiwale objawów traktujemy raczej z przymrużeniem oka, i na niezidentyfikowane ukucia w brzuchu zalecamy raczej espumisan niż pójście na betę 🤣 taki troszkę mniej entuzjastyczny świat.
Rozgośćcie sie kochane i niech nam wszystkim sie trafi co najlepsze 🥰Powder, Wyobraźnia87, Molahonkeey, karczoch321, Loraa, Lisik, Saferka, Sakaaira, Vergeet lubią tę wiadomość
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
@motylku a tam na dole tych badań jest link do takiej strony: Modyfikacje diety - Read-Gene S.A. https://share.google/RIeKrlJ126HNT0Hlu
(Ten link wyglada jakos dziwnie ale zapewniam ze nie chce byś zrobila mi przelew blik, ewentualnie możesz wejść bezpośrednio na read-gene.com, diet modyfication.) Przyznam ze ja jeszcze sie nje wczytywałam ale moj dr po prostu kazał mi sprawdzić tam 😁
A w ogóle... wracamy juz do domku, moze na drzemkę po nocy w namiocie i oczywiscie pakowanie na Zanzi...
No i... przyjaciółka poprosiła bym została Mamą Chrzestną jej Córeczki.... wspaniały to dla mnie zaszczyt i ukłon tez w stronę naszej przyjaźni. 🥰
Ale jednocześnie ukucie w sercu, czy kiedykolwiek będę tą Najważniejsze, mamą biologiczną dla jakiejś Kruszynki....
Lisik, Slava, Motylek93 lubią tę wiadomość
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
PaulinKA wrote:Ojej ile osóbek chce tu dołączyć! 😅
Chyba wszystkie za Powder nabralyscie odwagi by sie pokazać 😋
Miejsca starczy dla wszystkich chcących tez dać cos od siebie, służyć wsparciem, radą i gadać tez czasem i czymś innym niż starania
Uwaga, @karczoszku, my tu festiwale objawów traktujemy raczej z przymrużeniem oka, i na niezidentyfikowane ukucia w brzuchu zalecamy raczej espumisan niż pójście na betę 🤣 taki troszkę mniej entuzjastyczny świat.
Rozgośćcie sie kochane i niech nam wszystkim sie trafi co najlepsze 🥰👩🏻 38lat 👦🩵2011
AMH 0,72
💊QTEN, kwas foliowy, witamina D
👨🏻39lat
Azoospermia.
👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
czerwiec 2025- zmiana kliniki -
@PaulinKA a może ta Mama Chrzestna to bardzo dobry omen na niedaleką przyszłość 😁😇🍀 pakuj manatki na Zanzi, czekam tu na fociury🥹
Hej wszystkim „nowym” duszyczkom na wątku ❤️ mam nadzieję, że nie zagrzejecie tu za długo i uda Wam się przejść szybko na fioletową stronę mocy 😁🍀
Wczoraj na Baby Shower znajomej było bardzo przyjemnie, a teraz siedzimy z mężem na balkonie przy kawce. Bobasy zaczęły się przedwczoraj w nocy bardziej odczuwalnie ruszać po raz pierwszy tak, że nie da się ich już pomylić z 💨 i teraz już je czuję codziennie od czasu do czasu przy leżeniu 🙈 jutro wizyta, podpytam o tą moją przepuklinę, we wtorek idę w końcu do fryzjera zapłacić miliony monet, w środę przyjeżdżają moje koleżanki z Krakowa do Kato i idziemy gdzieś na jakieś jedzonko i kawkę 🥹 w piątek mąż nas zawozi z pieskiem na ranczo do rodziców i zostanę tam z mamą przez tydzień - czyli tydzień leżenia na świeżym powietrzu, czytania książek, odpoczywania❤️
Życzę Wam kochane pięknego tygodnia - w życiu i w sercu, żebyście znalazły w nim masę uśmiechu i spokoju 🍀💕🥰PaulinKA, Loraa, Lisik, Powder, Saferka, Nowa2024, Bajka92 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨11.06 mamy parkę? 🥹
✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
⏳30.07 USG
-
PaulinKA wrote:@motylku a tam na dole tych badań jest link do takiej strony: Modyfikacje diety - Read-Gene S.A. https://share.google/RIeKrlJ126HNT0Hlu
(Ten link wyglada jakos dziwnie ale zapewniam ze nie chce byś zrobila mi przelew blik, ewentualnie możesz wejść bezpośrednio na read-gene.com, diet modyfication.) Przyznam ze ja jeszcze sie nje wczytywałam ale moj dr po prostu kazał mi sprawdzić tam 😁
A w ogóle... wracamy juz do domku, moze na drzemkę po nocy w namiocie i oczywiscie pakowanie na Zanzi...
No i... przyjaciółka poprosiła bym została Mamą Chrzestną jej Córeczki.... wspaniały to dla mnie zaszczyt i ukłon tez w stronę naszej przyjaźni. 🥰
Ale jednocześnie ukucie w sercu, czy kiedykolwiek będę tą Najważniejsze, mamą biologiczną dla jakiejś Kruszynki....
Paulinka ja przyjmowałam wszystkie prośby o zostanie mamą chrzestną ,tym samym mam trzy słodkie chrzesniaczki. Wydaje mi się poniekąd, że mialo to byc dla mnie terapeutyczne, że w obliczu tych staran, moge uczestniczyć w życiu choć czyjegoś bliskiego mi dziecka.
Ale tak, te prośby mimo wszystko to zawsze był dla mnie trudny czas..
Pakuj manatki i leć na zasłużony odpoczynek 🌸🌸🌸
Liczę na jakieś fotki 🤭PaulinKA, Molahonkeey lubią tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
04/03 beta 3404 progesteron 25.40
Zostań ze mną kropeczko 🍀
23/06/25- 431 gram miłości 🩵 (20+5)
30/06/25-435 gram miłości 🩵 (21+5) ❗️szyjka macicy 3 cm.
-
Kochane ja przez ten tydzień bez Męża będę trochę wyjęta z forum. Młody wczoraj padł mi dopiero przed 23 🙄 Myślałam że uduszę Gada 🐷 I już oczywiście o 7 skowronek : mama jest dzień, wstawaj. Teraz jestem trochę w trybie „przetrwanie”. Zaraz jedziemy na basen do mojego taty 💪🏻 Niedawno zmarła mu Żona i staram się jak najczęściej dostarczać Mu atrakcji i powodów do uśmiechu.
Będę podglądać i mocno trzymać kciuki za Was 🌻🩷Molahonkeey, Saferka lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
karczoch321 wrote:Hej dziewczyny! 🌞
Przydreptalam tu za Powder i tak nieśmiało podpytam się czy znajdzie się jeszcze trochę miejsca dla mnie? 🥺
W tych całych staraniach szukam trochę spokojniejszej przestrzeni dla siebie, tutaj na forum.
Leci nam 12cs i nie mam już tyle energii w tym wszystkich żeby wykrzesać z siebie entuzjam na każde jedno ukłucie gdzieś w brzuchu czy na robienie testów i nakręcanie się od 8dpo.
Nie będę pewnie zbyt intensywnie się udzielać, a raczej tylko podczytywać, bo mam taki miesiąc, że staram się trochę odpuścić i żyć życiem, ale miło będzie wiedzieć, że jest (znowu) kawałek internetu, gdzie moja wiadomość nie zniknie w otchłani dużej ilości nowych postów 🫣
Zgódźcie się, pliska plis 🤪
@Powder @Karczoch @Wyobraznia Witajcie dziewczyny!! ❤️ Obyśmy przyniosły Wam szczęście!! 🍀🍀🍀
@Karczoch przykro mi, że musisz do nas dołączyć. Cieszyłam się bardzo z Twoich dwóch kresek... i serce pękało, gdy napisałaś, że się nie udalo 😥. Nam też często ciężko o entuzjazm, ale staramy się wzajemnie podtrzymywać na duchu!
Ja mam jakiegoś doła znowu... niepotrzebnie zaczęłam czytać o statystykach itp. Chyba łatwiej ufać lekarzowi, który jest narazie optymistyczny, niż szukać samemu rozwiązań (a przy okazji problemów 🫣).
@Frelcia leki lekami, wiadomo warto się nimi wspomagać w trudnych chwilach, ale przy zaburzeniach lękowych terapia naprawdę czyni cuda. Nie wiem, czy jesteś w terapii, czy byłaś, więc nie będę tu Cię popychać, ale sama to przeszłam i mogę powiedzieć, że z pewnością się da! ❤️ I w porównaniu do leczenia depresji... dla mnie jako ścisłego umysłu pozbycie się zaburzeń lękowych było łatwiejsze, bo mogłam poznać schemat, a później próbować na niego wpłynąć. I każdy kolejny atak paniki był krótszy, mniej intensywny, a teraz już półtorej roku jestem bez. Chociaż dwa lekkie przypadki mi się zdarzyły, ale pamiętając wcześniejsze byłam w stanie nad tym zapanować. Ty na pewno tez dasz radę! 🫂🫂
@Wyobraznia a czemu zmieniliście klinike? W poprzedniej była opcja na refundację?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 12:38
Powder lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Karczoch, Wyobraźnia witajcie.
Karczoszku, pamiętam Cię z wątku głównego i znam Twoją historię 💔
Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
‼️ Helikobakter pylori
karczoch321 wrote:Hej dziewczyny! 🌞
Zgódźcie się, pliska plis 🤪16 cs
👫27
- Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle
- Obserwacja cyklu modelem Creightona
- Leczenie u Naprotechnologa
- HSG ✅
Endometrioza mała, głęboka
ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
AMH 3,7
TSH 0,916 --> 3,5 ❌
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)
Żelazo 89,8 --> 68
Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)
Wrzesień '25 --> Lipiodol prywatnie
Listopad? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy
Grudzień/Styczeń '26 --> Laparoskopia
Styczeń - Maj '26 --> pogłębiona diagnostyka immunologiczna/ genetyczna?
On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki
kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6) wit. D, NAC, L-arginina, magnez +B6,B12, Prenacaps ovi, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, Bactrim forte, enterol, cholina -
Juleczko byłam w terapii
dużo mi dała i mniej więcej wiem jak wyciszyć organizm przy ataku paniki. Natomiast wiesz.. te spadki nastroju, zmęczenie i takie bycie „wszystko na nie” już zwalczyły leki. Brałam mikro dawkę 37,5 mg, co przy mojej masie i tak jest cud że zadziałało. Po porodzie napewno wrócę na terapię. Moje szefowe z poprzedniej pracy bardzo mnie na ten proces otworzyly. Same korzystają i widzę, że jak trafi się na dobrą osobę, to serio idzie zdziałać ze swoją głową i myśleniem cuda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 13:12
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Hej laseczki 😁
Właśnie odespałam nocną zmianę i nadrobiłam forum. 🤭
Widzę, że przybyło tu trochę nowych twarzy z głównego wątku– super, że do nas trafiłyście! 🥳 U nas może nie ma co chwilę testów z dwoma kreskami po jednym cyklu, ale za to jest masa wsparcia, zrozumienia i normalnych, realnych emocji. 😂
Życzę Wam przepięknej niedzieli. 🌸🌷Wyobraźnia87, Molahonkeey, Ann35, Loraa, Powder, PaulinKA lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
👩🏽27 :
✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)
🧔🏽♂️30 :
morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
HBA - 86%,
ruch postępowy - 40,1 %
🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
30.06 ➡️ stymulacja - Menopur, Cetrotide
Monitoring ➡️ 07.07, Punkcja ➡️ 11.07
📅 16.07 Transfer - 4.1.1. ✨🙏🏻
Na zimowisku ❄️❄️❄️
Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛