X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱
Odpowiedz

W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱

Oceń ten wątek:
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z łóżka szpitalnego! Jestem po było w miarę znośnie. Obyło się bez komplikacji. Mam 2 h poleżeć i jak będzie dobrze to do domku. Najważniejsze że już po wszystkim. Dla bezpieczeństwa mam brać antybiotyki 5 dni żeby zapalenie endometrium nie wróciło 😢

PaulinKA, Powder, Saferka, AnMiPe, Slava, Loraa, Vergeet, Julia24, karczoch321, Nowa2024, Jaszczureczka, brilka, Frelcia_na_chwilę, Bajka92, Migotka96, Lisik, Sakaaira, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩🏻 PCOS, IO, AMH 14,1
    👦🏻 badania ✅

01.01.24 początek starań 👶🏻
    19.01-28.02.24 cb
    03-09.24 6 cykli stymulowanych✖️
    02.10.24 wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 cb
    13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 start IVF
    22/23.03.25 4 ❄️
    23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG ❌
    27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG ❌
    7+1 serduszko przestało bić - zabieg 💔
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję też kolagen z witaminą c i faktycznie rosną jak szalone, ale też wypadają. Natomiast myślę, że na początek spróbuję peeling z Anwen kwasowy, masaż i szampon delikatny, ale oczyszczający, bo z tego co widziałam na kamerce, to głównie potrzebuję odgruzowania złogów naskórka i cokolwiek to jest tam wokół mieszków.

Paulinka, rel, mam to samo, kiedyś taka burza loków, a teraz mam wrażenie że jest ich przynajmniej połowa mniej 😭😭

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 6cs

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    HOMA-IR 3,14
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Saferka Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ann35 Ale ładne te paznokcie! Wyglądają jakbyś wyszła prosto od kosmetyczki! Mi jeszcze sporo brakuje do tego 😄

@Julia24 No świetny jest ten kubek 🤗 Tak jak pisałam wcześniej: Im bardziej pokraczny tym lepszy 😅

@Bajka92 To możemy przybić sobie piątkę wirtualną 🫷🏻 W wolnej chwili możesz pochwalić się swoją kolekcją, chętnie obejrzę! I u mnie też nie ma dwóch takich samych kubków 😅 A ten jest ekstra! Pochwalisz się skąd zamawiasz? Masz jakąś polecajkę?

@Nowa2024 Zawsze na budowie musi znajdować się jakiś kierownik! Musisz się przebranżowić i im wydawać polecenia 😅 Oby remont zakończył się jak najszybciej!

@karczoch321 Ten kubek jest genialny 😅🤗

@Nitka96 A jak się czujesz Słońce? Dobrze, że już po wszystkim.. 🫂

Co do włosów to od dłuższego czasu staram się stosować do zaleceń włosomaniaczek i faktycznie zauważyłam dużą różnicę. Włosy mi strasznie wypadały i były takie nijakie... Wcześniej zdarzało mi się zasypiać z wilgotnymi włosami - teraz nie robię tego. Dodatkowo raz w tygodniu nakładam olej na ok. godzinę i za każdym razem jak myję włosy to najpierw myję je dwa razy szamponem, później nakładam maskę i odżywkę. Plus raz w tygodniu na sam koniec mycia nakładam taką wodę, która zamyka łuski włosów. Jak już wyjdę z wanny to nakładam odżywkę, olejek na końcówki i spray ułatwiający rozczesywanie włosów. Nie wiem czy wszystko robię dobrze jeśli chodzi o kolejność albo o ilość, ale u mnie to totalny game changer 😅 Fakt, że pochłania to trochę czasu, ale w moim przypadku efekty są ekstra. A i pojawiły się tzw. baby chair, włosy się zagęszczają także póki co wszystko zmierza w dobrym kierunku. A i myję tylko skórę głowy a nie całe włosy jak robiłam to kiedyś.

PS. Jak byłam wczoraj na konsultacji z naszym doktorkiem to zalecił partnerowi wytrysk na dzień przed punkcją w godzinach wieczornych. Powiedział, że mam nie googlować tego, bo znajdę informację, że nie jest to wskazane a on wie co robi i jest to dla niego ważne. Tak się zastanawiam co to może mieć na celu biorąc pod uwagę to, że morfologia partnera nie jest jakaś super...

Bajka92, Nowa2024 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 :
    ✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)

🧔🏽‍♂️30 :
    morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
    HBA - 86%,
    ruch postępowy - 40,1 %

🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
    30.06 ➡️ stymulacja - Menopur, Cetrotide
    Monitoring ➡️ 07.07, Punkcja ➡️ 11.07
    📅 16.07 Transfer - 4.1.1. ✨🙏🏻
    Na zimowisku ❄️❄️❄️

Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    A obserwujecie moze jakieś trycholozki na insta albo fb?
    Trycholog Pola ma sporo dobrych rad i polecajki drogeryjnych produktow- peelingi, wcierki itd.

Ja tej kobiecie ufam, bo mnie uratowała przed łysymi plackami (chodziłam do niej osobiście) i seria simone trychology to był strzał w dziesiątkę (od @ekspert_kosmetyczny). Nie mam gęstych włosów (genetyka też robi swoje), ale nie mam już łysych plam.

Karchoch - przed sekundą rozmawiałam z koleżanką z pracy (nie widząc twojego posta jeszcze), że marzę o Islandii. I teraz o takiej filiżance również <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 12:52

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Karchoch - przed sekundą rozmawiałam z koleżanką z pracy (nie widząc twojego posta jeszcze), że marzę o Islandii. I teraz o takiej filiżance również <3

Na moje oko wyprawa po filiżankę to idealny pretekst do zakupu biletów 🤪

Mi na włosy i paznokcie najmocniej zadziałało Kerabione Booster. Co prawda nic tam odkrywczego nie ma, ale po tym mi wszystko ruszyło. Dodatkowo pewnie te wszystkie suple co biorę też mają jakiś pozytywny wpływ, no i dietka.
    Ale chyba potestuje sobie jakieś wcierki i peelingi.
    Polecacie coś konkretnego na start, bez żadnych specjalnych dolegliwości?
    To tego warto chyba kupić takie wcieradełko? Widziałam po kilka zł w action.

Ja mam tego farta, że na głowie mam złoty/niedziany blond, więc nawet jak mnie gdzieś owłosi bardziej to tego nie widać. Nawet nóg mogę dłużej nie golić i dłuższe włoski nie rzucają się w oczy :D chociaż nie lubię tego stanu i raczej mało kiedy do niego dopuszczam :P

AnMiPe lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 12 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność

🎾luteina 50mg x2 ~ do 25.07 🤞
  • Slava Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie jadę w autobusie, mam luz dookoła więc leżę na dwóch siedzeniach jak za szkolnych czasów 😅

Co do włosów to przyszłam Was wkurzyć, mam od dziecka gęste i długie, aktualnie są do połowy pośladków i nie mam siwych włosów, nie muszę farbować. Jedna dobra rzecz 🥲 Mam nadzieję, że I didn’t jinx it 🤣

Ale na nogach i wiadomo gdzie też tak rosną… 🤣🤣🤣

Vergeet, Julia24, kałamarnica 11, Nowa2024, Aksandra lubią tę wiadomość

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS,
    ❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny - IG 142, TNF 4189, IL10 217
    Crossmatch 18,9
    ✅ brak innych mutacji, test IMK ok, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C, ANA i LA ujemne, biocenoza I, MUCHA, HSG, cd56 ok, cd138do 4kom. przeleczone (metronidazol), cytokiny IL 2,4,5
    On 35l:
    ❌słaba ruchliwość
    ✅morfo, kariotyp prawidłowy, posiew, HBA, SCD, HLAC C1C1*07

Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻‍❄️, po PGTa 1 zdrowy 🐻‍❄️
    ⏳Immunologia plan działania
    „A do dupy!”
  • Powder Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Ja tej kobiecie ufam, bo mnie uratowała przed łysymi plackami (chodziłam do niej osobiście) i seria simone trychology to był strzał w dziesiątkę (od @ekspert_kosmetyczny). Nie mam gęstych włosów (genetyka też robi swoje), ale nie mam już łysych plam.

Szkoda, że nie widziałam wcześniej tej polecajki, bo poszłabym po prostu do niej 🙈🙈 u tej dzisiejszej trochę mi się włączyła lampka, jak powiedziała o suplementacji d3 do oporu, bo nie da się przedawkować i sama się wypłukuje a dosłownie miałyśmy dwie dziewczyny na miesięcznych wątkach, które miały toksyczny wynik…

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

👩🏻‍🦱 ona
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    HOMA-IR 3,14

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, paznokcie piękne, lepsze niż niejednej stylistyki 😍

Saferka, ciekawe z tym wytryskiem. Mój ostanio przed punkcją miał wytrysk 3 dni wcześniej, zrobiliśmy taką przerwę jak przed badaniem nasienia. Lekarz wtedy generalnie to olał. Ale teraz podpytam o to mojej lekarki.

Ja mam jasne i cienie włosy. Odkąd się solidnie suplementuje to raczej nie wypadają, nie mam siwych 😂 Ale z długością słabo, zatrzymały się na połowie pleców i dalej nie chcą rosnąć. Różne wcierki leżą w szafie 😂

Ann35 lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kubeczków to ja dopiero zaczynam kolekcjonować, zawsze marzyło mi się mieć na różne pory roku różne piękne kubeczki ale nie miałam na to miejsca, teraz mam mnóstwo szafek i mogę zbierać do woli! 🤩 dostałam już od moich przyjaciółek na parapetówce taką piękną zastawę ze stokrotkami, bo naszym takim symbolem w trójkę są właśnie stokrotki, mamy nawet wspólne tatuaże z tym motywem 🥰
    IMG-5851.jpg
    Kamperowy kubek jest rewelacyjny! 😀 w o Islandii marzymy z mężem od wielu lat, tak jak i o Ameryce 🙈

Co do włosów to jestem poniekąd w teamie Slava bo mam gęste włosy, ale chyba przez to że są kręcone. Niestety kolor jest typowo mysi blond więc rozjaśniam na swój ulubiony i przez to muszę bardziej o nie dbać. Natomiast jako wieloletnia wlosomaniaczka z wcierek polecam Anwen Grow Us Tender, naprawdę super działa jak na taką drogeryjną! Banfi też polecam ale nie jest dobra dla delikatnych skór głowy bo jest mocno alkoholowa, no i ten zapach 🙈 ale ogólnie wcierki nie zrobią cudów jak się nie przestrzega pewnych zasad, np nie robi peelingu skóry głowy raz na czas, śpi w mokrych włosach itp.

Nitko cieszę się (jeśli można tak powiedzieć), że najgorsze już za tobą. Trzymaj się kochana i dochodź do siebie powoli 🩷

Co do moich planów to ja oczywiście, głupia, uznałam że wolny termin do doktorka w moje urodziny to ZNAK i się umówiłam 😂 no ale nie jest to dobry pomysł po kawalerskim na który jedzie mąż, więc czekam na telefon czy coś się zwolni w tym tygodniu a jak nie to dopiero w sierpniu. No tak jak mówicie jest szansa na naturalny cykl, nawet mąż o dziwo zaczął o tym wspominać, że zaraz kończy sie okres i zbiera siły 😂🙈 a zwykle jest to wyzwanie, także kompletuje powoli owulaki i poluje na owulke 💪🏼 poluje tez na jakieś zniżki na badania bo za nudno by było bez odświeżania labów 😂

A i jeszcze pytanie! Zaczęłam pić w końcu zioła ojca sroki które czekały od SolAngelici tyle miesięcy 🩷 no i nie wiem czy pije dobra ilość itp, jak wy je pijecie? Ile łyżeczek na ile wody i czy raz dziennie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 13:28

Slava, Powder, karczoch321, kałamarnica 11, Nowa2024, brilka, Bajka92, Lisik, AnMiPe lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ann, paznokcie piękne, lepsze niż niejednej stylistyki 😍

Saferka, ciekawe z tym wytryskiem. Mój ostanio przed punkcją miał wytrysk 3 dni wcześniej, zrobiliśmy taką przerwę jak przed badaniem nasienia. Lekarz wtedy generalnie to olał. Ale teraz podpytam o to mojej lekarki.

Ja mam jasne i cienie włosy. Odkąd się solidnie suplementuje to raczej nie wypadają, nie mam siwych 😂 Ale z długością słabo, zatrzymały się na połowie pleców i dalej nie chcą rosnąć. Różne wcierki leżą w szafie 😂
    Wcierki działają głównie na porost nowych włosów, te które już masz mogą się wykruszać na końcach i dlatego masz problem z długością. Jeśli chcesz to zmienić to przede wszystkim regularne podcinanie tych kruszących się końcówek, zabezpieczanie końcówek zawsze przed spaniem (i rano najlepiej też) olejkiem/serum na końcówki. Oczywiście nie spanie w mokrych włosach. Bardziej hardocorowo to spanie w jedwabnym czepku albo jedwabne poszewki na poduszki no ale to już wyższa szkoła jazdy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 13:25

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29
    👰🏼🤵🏼2023

👩🏼‍🦱
    ❌Letrox50
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
  • brilka Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam dziewczyny tych super kubków, my nie mamy miejsca w kuchni żeby gromadzić kubki na każdą okazję i kupuje tylko takie, które można myć w zmywarce. Dla mnie mycie ręczne nie istnieje 😅😅

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kubki prawie każdy z innej „parafii” 😂 także rozumiem 🥰

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kubków to my mamy witrynę z kubkami ze Starbucks z każdego kraju/miasta gdzie jesteśmy 😅 Choćby się paliło i waliło trzeba na wakacjach znaleźć kubek 😂
    Co do włosów to mi pomogło najbardziej suszenie ich letnim powietrzem a nie na szybko suszarka na maxa!

Vergeet, karczoch321, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👩🏻 PCOS, IO, AMH 14,1
    👦🏻 badania ✅

01.01.24 początek starań 👶🏻
    19.01-28.02.24 cb
    03-09.24 6 cykli stymulowanych✖️
    02.10.24 wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 cb
    13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 start IVF
    22/23.03.25 4 ❄️
    23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG ❌
    27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG ❌
    7+1 serduszko przestało bić - zabieg 💔
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubichinol w bardzo dobrej cenie, ja ostatnio kupiłam 3 😂 Więc teraz pasuje

https://www.doz.pl/apteka/p174925-Kenay_Ubichinol_CoQH-CFTM_100_mg_kapsulki_300_szt.#searchform

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀

‼️ Helikobakter pylori

• Powder Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już przeszłam przez wszystkie fazy włosingu i nie mogę znaleźć swojego złotego środka. Miałam pełną łazienkę rzeczy, miałam tylko jeden szampon i odżywkę, suszyłam, nie suszyłam, olejowałam, no co tylko było, to testowałam. 😂
    Jeszcze jak brałam tabletki AH to wygładzały mi włosy i były łatwiejsze w obsłudze, a odkąd odstawiłam i wrócił skręt 2c-3a to są znacznie bardziej suche i wymagające. I tak się bujamy, ale po tej dzisiejszej wizycie uznałam, że spróbuję z peelingiem z anwen, wcierką od nich, mam szampon ten nowy z serii stay calm.
    Jedynie chętnie przygarnę polecajki masek i odżywek do kręciołków, żeby tchnąć w nie życie i blask! 🤩

I co od kubków to ja jestem kompletnie oddzielny team i muszę mieć zestawy. Teraz mam fazę na ceramikę w butelkowej zieleni (będziemy mieć w tym kolorze kuchnię też 🤭). Kocham estetykę. No i obowiązkowo zmywarka approved.

Vergeet lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

👩🏻‍🦱 ona

🧔🏻‍♂️ on
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    HOMA-IR 3,14

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się fajny hydepark zrobił :)

Saferka, Powder lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam miejsca na kubki, ale co roku kupuje zimowy lub świąteczny 😂 Za to w nowej kuchni, będę mogła poszaleć.
    Ale co do zestawów to też lubię dla gości 😂

Veerget właśnie podcinam je regularnie, moja fryzjerka mi mówiła, że jest coś takeigo jak genetycznie zaprogramowana długość włosa i mogą mi urosnąć tylko do 1 długości i koniec

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀

‼️ Helikobakter pylori

• Saferka Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już nie forum, to rodzina 😂 Tylko taka z którą naprawdę chcesz rozmawiać i nikt nie pyta "a kiedy dziecko?" 😅😅

Vergeet, Slava, Lisik, Powder, PaulinKA, Loraa, Nowa2024, Molahonkeey lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 :
    ✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)

🧔🏽‍♂️30 :
    morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
    HBA - 86%,
    ruch postępowy - 40,1 %

🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
    30.06 ➡️ stymulacja - Menopur, Cetrotide
    Monitoring ➡️ 07.07, Punkcja ➡️ 11.07
    📅 16.07 Transfer - 4.1.1. ✨🙏🏻
    Na zimowisku ❄️❄️❄️

Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie wszystko ładuje do zmywarki, nie patrzę w ogóle czy powinnam 😂 jak się zepsuje to trudno 😂

Powder co do kręciołków to ja jestem ich posiadaczką i całe życie ich nienawidziłam, aż nauczyłam się o nie dbać. No i tutaj uważam, że nie kosmetyk czyni sukces tylko umiejętne ich używanie. Totalny must have to jeden szampon rypacz, jeden delikatny, i odżywka emolientowa. Kiedyś bawiłam się w równowagę PEH, milion różnych kosmetyków podpisanych i podzielonych na dni tygodnia 😂
    Teraz- raz na 2 tygodnie myję szamponem rypaczem, pozostałe dni delikatnym. Rozczesuje włosy na odżywkę/maskę jakąkolwiek tak naprawdę, później szampon 2x, i na koniec obowiązkowo kilka minut odżywki emolientowej, która spłukuje letnią wodą. No i później przy kręconych włosach oczywiście stylizacja, wgniatanie kremu/zelu/pianki to już wedle preferencji. No i takie minimalistyczne dbanie o włosy sprawdza mi się już od kilku lat :)
    Od czasu do czasu właśnie wspomniane peelingi skóry głowy, wcierki, olejowanie ale to już kiedy znajdę czas, nie z kalendarzem w ręku jak kiedyś 😀

Powder lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29
    👰🏼🤵🏼2023

👩🏼‍🦱
    ❌Letrox50
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saferka wrote:
    To już nie forum, to rodzina 😂 Tylko taka z którą naprawdę chcesz rozmawiać i nikt nie pyta "a kiedy dziecko?" 😅😅
    Taaaaak! Bardzo fajnie, że wlatują tutaj takie luźne tematy bo przecież nie samymi staraniami człowiek żyje 🩷

PS mamy dzisiaj z mężem 2 rocznicę ślubu, co prawda razem jesteśmy już ponad 10 lat więc niby wiele się nie zmieniło, no ale miło tak powspominać. Właśnie wybieram zdjęcie, to jedno na rok na instagrama😂 i mamy tyle pięknych, że ciężko się zdecydować 🩷 zwłaszcza, że mieliśmy piękny górski plener w Austrii, ah te beztroskie czasy 🥹

Slava, kałamarnica 11, Powder, AnMiPe, Aksandra, Molahonkeey, HimalayanDream lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29
    👰🏼🤵🏼2023

👩🏼‍🦱
    ❌Letrox50
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ