W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny może któraś coś wie. Zaczęła mnie delikatnie swędzieć pochwa. Nie mam upławów „serowatych” jak to przy grzybicy. Boję się brać leki jakieś, kupiłam sobie lactacyd i przemywam naparem z rumianku. I tutaj moje pytanie, czy może być świąd bez żadnej infekcji? Nie miałam nawet gdzie jej załapać 😵💫
Dodam jeszcze, że mam mega uczucie suchości 😵💫Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 20:21
-
Chesterka1124 wrote:O jakiej aplikacji mowa?
Chesterka1124 lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Jeśli chodzi o współżycie w trakcie starań to lekarze zalecają co 2 dni. Jeśli jednak mężczyzna ma słabą fragmentację DNA to wskazane jest codziennie ☺️ a ja myślę, że najlepiej wtedy i tyle razy ile ma się ochotę 😄
M93 lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Jeśli chodzi o współżycie w trakcie starań to lekarze zalecają co 2 dni. Jeśli jednak mężczyzna ma słabą fragmentację DNA to wskazane jest codziennie ☺️ a ja myślę, że najlepiej wtedy i tyle razy ile ma się ochotę 😄
Ale mój mąż ostatnio mnie wyzywał, bo okolo tygodnia przed owulka zajrzałam w apke i mu powiedziałam do przodu w które dni muszą być przytulanki 🤣 i zły był, bo powiedział że mogłabym chociaż udawać, ze to spontan a nie mu tak z góry wyliczam kiedy 🤣🤣🤣🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa2024 wrote:Ale mój mąż ostatnio mnie wyzywał, bo okolo tygodnia przed owulka zajrzałam w apke i mu powiedziałam do przodu w które dni muszą być przytulanki 🤣 i zły był, bo powiedział że mogłabym chociaż udawać, ze to spontan a nie mu tak z góry wyliczam kiedy 🤣🤣🤣
-
Krysia1411 wrote:Już nie idę... byłam wczoraj w ciągu dnia, nie zmieniło się nic... byłam na Sorze wieczorem bo dostałam drgawek... Nie zmieniło się nic...
Mój okruszek po prostu odszedł do siostry... 😭22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Martyna wrote:Dziewczyny może któraś coś wie. Zaczęła mnie delikatnie swędzieć pochwa. Nie mam upławów „serowatych” jak to przy grzybicy. Boję się brać leki jakieś, kupiłam sobie lactacyd i przemywam naparem z rumianku. I tutaj moje pytanie, czy może być świąd bez żadnej infekcji? Nie miałam nawet gdzie jej załapać 😵💫
Dodam jeszcze, że mam mega uczucie suchości 😵💫 -
Martyna wrote:Dziewczyny może któraś coś wie. Zaczęła mnie delikatnie swędzieć pochwa. Nie mam upławów „serowatych” jak to przy grzybicy. Boję się brać leki jakieś, kupiłam sobie lactacyd i przemywam naparem z rumianku. I tutaj moje pytanie, czy może być świąd bez żadnej infekcji? Nie miałam nawet gdzie jej załapać 😵💫
Dodam jeszcze, że mam mega uczucie suchości 😵💫
Mi się trafiła infekcja na samym początku ciąży, ale taka hardcorowa, że mialam krew w moczu i okropny ból cewki przy siusianiu. Pamiętam wtedy nie można brać chyba furaginy, u gin jak byłam przed infekcją to jeszcze serduszka nie było, a z infekcja poszłam do rodzinnej, której mamą jest ginekologiem i do niej dzwoniła to dostałam wtedy 1 dniowy antybiotyk, taka bomba na bakterie on chyba jest wycofany już w ogóle Któraś jego dawka i na drugi dzień jak rano poszłam oddać mocz do badania to już nie było śladu bakterii i po infekcji, a młoda się urodziła cała i zdrowa.
Sam świąd to tak chyba raczej nie bez powodu, a w ciąży to jednak o infekcje bardzo łatwo. Jak masz możliwość to najlepiej ogólne moczu badane zrobić to rozjaśni obraz czy to infekcja czy jednak inna przyczyną, że może świąd w sumie od tej suchościWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 21:10
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Krysiu, bardzo, bardzo mi przykro 🫂starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Darrika wrote:Mi się trafiła infekcja na samym początku ciąży, ale taka hardcorowa, że mialam krew w moczu i okropny ból cewki przy siusianiu. Pamiętam wtedy nie można brać chyba furaginy, u gin jak byłam przed infekcją to jeszcze serduszka nie było, a z infekcja poszłam do rodzinnej, której mamą jest ginekologiem i do niej dzwoniła to dostałam wtedy 1 dniowy antybiotyk, taka bomba na bakterie on chyba jest wycofany już w ogóle Któraś jego dawka i na drugi dzień jak rano poszłam oddać mocz do badania to już nie było śladu bakterii i po infekcji, a młoda się urodziła cała i zdrowa.
Sam świąd to tak chyba raczej nie bez powodu, a w ciąży to jednak o infekcje bardzo łatwo. Jak masz możliwość to najlepiej ogólne moczu badane zrobić to rozjaśni obraz czy to infekcja czy jednak inna przyczyną, że może świąd w sumie od tej suchościDarrika, Martyna lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
A rzeczywiście, to z pochwy by trzeba było, mój błąd33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Martyna wrote:Hahaha 🤣🤣 my jak już skończyliśmy ten „maraton” to mój stwierdził, że go wykorzystałam, bo teraz to już nie jestem taka chętna codziennie 🫣🤣
-
Martyna wrote:Hahaha 🤣🤣 my jak już skończyliśmy ten „maraton” to mój stwierdził, że go wykorzystałam, bo teraz to już nie jestem taka chętna codziennie 🫣🤣
Hahaha wiaaadomo 🤣 ale no niestety przy staraniach nie da się tak totalnie robić tego na spontanie w odpowiednim czasie 🤷♀️😁🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Odstaw ten rumianek absolutnie. Nadgorliwość przy higienie miejsc intymnych to najgorsze co można sobie zafundować. Myj maksymalnie dwa razy dziennie przy użyciu tego lactacydu i też rób to delikatnie, po wierzchu. Niestety jak coś swędzi i dokucza to mamy odruch myć mocniej, a to tylko szkodzi. I nie kieruj strumienia wody bezpośrednio prostopadle do pochwy. Takie różne dyskomforty w ciąży się zdarzają. Jak nie minie przez max kilka dni to zgłoś się do lekarza. Możesz zrobić sobie posiew z pochwy, ale z moczu też. U kobiet to „zestaw naczyń połączonych” 😉
Edit: i nie używaj wkładek higienicznych. A jak już musisz koniecznie, to zmieniaj przy każdej wizycie w toalecie. Chociaż pisałaś o suchości, to pewnie nie masz potrzeby używaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 22:46
Chesterka1124, Martyna lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Dodam jeszcze, że mam mega uczucie suchości 😵💫 -
W ciąży ph pochwy się zmienia, spokojnie podmywaj się delikatnie wodą i tym lactacytem, jak nie minie to konsultacja z lekarzem, infekcje w ciąży się zdarzają, bo teraz w ciele dzieje się istny kosmos -
Nitka96 wrote:Od 16 dnia cyklu do 25 dnia mam brać duphaston 😕7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
OldMe-NewMe wrote:Nie pomogę za wiele, ja jak zdziwiłam się kolorem śluzu to pisałam do mojej gin bo bałam się cokolwiek robić sama. Generalnie czytałam że w ciąży infekcje intymne są częste bo zmienia się ph pochwy. Ostatnio jak byłam na wizycie to zapytałam czy jak czuję czasami suchość to czy mogę smarować się provag żelem. To usłyszałam że tak, że tym mogę przy suchości bo provag jest bezpieczny. Więc tyle Cj powiem na suchość ale co z tym swędzeniem to już nie poradzę bo nie wiem
OldMe-NewMe, Chesterka1124 lubią tę wiadomość