W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Dziewczyny powiedzcie mi czy to możliwe że w ciągu miesiąca jest dwa razy owulka? Obecnie jestem według kalendarzyka dwa dni przed 🙈szyjka macicy wysoko, zamknięta i trochę rozpulchniona, śluz rzadki i rozciąga się między palcami. Dodam jeszcze że ból piersi tylko w okolicach brodawek -
Laura2 wrote:Witam
Dziewczyny powiedzcie mi czy to możliwe że w ciągu miesiąca jest dwa razy owulka? Obecnie jestem według kalendarzyka dwa dni przed 🙈szyjka macicy wysoko, zamknięta i trochę rozpulchniona, śluz rzadki i rozciąga się między palcami. Dodam jeszcze że ból piersi tylko w okolicach brodawek
Teoretycznie podwójna owulacja może się wydarzyć w oknie czasowym około 24 godzin, bo później zaczyna rosnąć progesteron, który blokuje dojrzewanie kolejnych jajeczek.
Ale praktycznie kiedyś na jakiejś grupie na FB czytałam wpis kobiety, która twierdziła, że ma bliźnięta z różnicą dwóch tygodni. W sensie poród był jednego dnia, ale drugi pęcherzyk pojawił się po dwóch tygodniach i całą ciąże jedno z bliźniąt wyglądało na dwa tygodnie młodsze. Dziewczynki obie zdrowie.
Ostatnio też jak byłam na monitoringu, to lekarz, któremu jako tako ufam, powiedział (bo byłam juz PO owulacji trzy dni), że jajeczka wyglądają, jakby mogła być druga owulacja… ale to był cykl stymulowany, więc mogło dojść do lekkiej hiperstymulacji i z reszty jajeczek raczej zrobiły się torbiele - i tak to czułam. Ale samo jego zdanie „że może będzie druga owulacja” dla mnie bardzo dziwne.
Rozpisałam się 😅
Może po prostu masz objawy przedokresowe albo wczesnociążowe, czego Ci życzę.
(Na szyjce się nie znam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 11:18
40 tc 💔 -
SailorMoon wrote:Czy to możliwe że mogłam przegapić pik na testach owu? ale jajnik kłuje, więc może jeszcze jest przed.
Bo buźka dalej mruga, a paskowe nie ciemnieją 🤪
( dodam że wiem że poranne sikanie na testy owu jest wątpliwe , ale w ciągu dnia nie ma takiego momentu że nie piję przez 3-4h - szczególnie latem 🙈)👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
M93 wrote:Jak nie sprawdzasz rano i wieczorem to możesz przegapić pik. Mi go pokazuje tylko raz. Jak pokażę popołudniu to rano już go nie ma i na odwrót tak samo..
Nie czuję się okresowo w tym cyklu sprawdzałam owulację i był monitoring więc napewno była 27czerwca -
Krysiu, cieszę się, że jesteś tu z nami. Zawsze możesz na nas liczyć. Mam nadzieje, ze i u Ciebie pojawi się słońce 😊
-
Ja nie wiem czy cos w tyn cyklu będzie... Moj syn po raz kolejny w dniu owulacji obudził się i zasnął przed północą, ( mam wrażenie, że on to wyczuwa, bo to któryś miesiąc z kolei) a jak juz się nam zebrało na przytulanki to teściowa chodziła do kibelka, i tak te przytulanki takie przerywane wczoraj, zero przyjemności 😣 jutro juz wyjeżdżają.
-
Chesterka1124 wrote:Krysiu, cieszę się, że jesteś tu z nami. Zawsze możesz na nas liczyć. Mam nadzieje, ze i u Ciebie pojawi się słońce 😊27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Z polecenia jednej z Was postanowiłam wymienić mojego iwatcha na nowszy model z mierzeniem temperatury 😁 nigdy nie mierzyłam temperatury bo wstaje o różnych porach ,więc owulke wyznaczałam testami owulacyjnymi lub mocnym bólem jajnika (tak charakterystyczny ze nie można go z niczym pomylić)
I teraz pytanko, czy jak jest spadek temperatury to była owulka czy wzrost czy jak ?Bo jestem totalnie zielona w tym temacie💚Insane lubi tę wiadomość
Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
M93 wrote:Jak nie sprawdzasz rano i wieczorem to możesz przegapić pik. Mi go pokazuje tylko raz. Jak pokażę popołudniu to rano już go nie ma i na odwrót tak samo..
-
Laura2 wrote:Witam
Dziewczyny powiedzcie mi czy to możliwe że w ciągu miesiąca jest dwa razy owulka? -
Dziewczyny, powiedzcie jak uzbroić się w cierpliwość i nie robić testów jak szalona 🙈 dzisiaj 3 różne rano, popołudniu już kolejny.. to silniejsze ode mnie. Na szczęście jutro już poniedziałek i do pracy, to nie będzie tyle czasu żeby o tym myśleć.. a do 🐵 jeszcze 4 dni
-
DaruniaKa wrote:Witajcie w tą piękną niedzielę ☺️
Z polecenia jednej z Was postanowiłam wymienić mojego iwatcha na nowszy model z mierzeniem temperatury 😁 nigdy nie mierzyłam temperatury bo wstaje o różnych porach ,więc owulke wyznaczałam testami owulacyjnymi lub mocnym bólem jajnika (tak charakterystyczny ze nie można go z niczym pomylić)
I teraz pytanko, czy jak jest spadek temperatury to była owulka czy wzrost czy jak ?Bo jestem totalnie zielona w tym temacie💚
Będziesz zadowolona 😊
Spadek tuż przed i wzrostu tuż po. Ja mam czasami spadek noc przed, na linii (owulka), wzrost dzień po. Ale to takie subtelne zmiany i zależy czy owulka wypadnie w dzień, czy w nocy.
Co do zegarka jeszcze to od razu powiem, bo ja się musiałam naszukać w necie, bo już bałam, że nie działa.
1. Trzeba w nim spać (oczywiste 😉 )
2. Sen minimum 4 godziny (wyjście na nocne siku nie przerywa tego czasu snu)
3. Musi być w telefonie ustawiony harmonogram snu. Ja mam w tygodniu z alarmem, a w weekendy bez alarmu. Właśnie na początku nie miałam harmonogramu na weekend i nie mogłam rozkminić, czemu mi w weekend nie mierzy. Można też co wieczór ręcznie włączać tryb „sen” i rano wyłączać, ale to można zapominać 😉
Ogólnie też mam bardzo bolesne owulacje, jak Ty i fajnie mi się wszystko zawsze pokrywa. Ciekawa jestem, jak będzie u Ciebie.
Ah i jeszcze zegarek wyznacza do przodu kiedy będą potencjalnie płodne dni albo początek okresu, ale dokładnie datę owulacji kiedy uważa, że była, pokazuje już po.DaruniaKa, BillieJean lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Insane wrote:Będziesz zadowolona 😊
Spadek tuż przed i wzrostu tuż po. Ja mam czasami spadek noc przed, na linii (owulka), wzrost dzień po. Ale to takie subtelne zmiany i zależy czy owulka wypadnie w dzień, czy w nocy.
Co do zegarka jeszcze to od razu powiem, bo ja się musiałam naszukać w necie, bo już bałam, że nie działa.
3. Musi być w telefonie ustawiony harmonogram snu. Ja mam w tygodniu z alarmem, a w weekendy bez alarmu. Właśnie na początku nie miałam harmonogramu na weekend i nie mogłam rozkminić, czemu mi w weekend nie mierzy. Można też co wieczór ręcznie włączać tryb „sen” i rano wyłączać, ale to można zapominać 😉
Ogólnie też mam bardzo bolesne owulacje, jak Ty i fajnie mi się wszystko zawsze pokrywa. Ciekawa jestem, jak będzie u Ciebie.
Ah i jeszcze zegarek wyznacza do przodu kiedy będą potencjalnie płodne dni albo początek okresu, ale dokładnie datę owulacji kiedy uważa, że była, pokazuje już po.Starania od 09.2022
11.2022 💔cb
05.2024 💔 cb -
Insane wrote:Będziesz zadowolona 😊
Ah i jeszcze zegarek wyznacza do przodu kiedy będą potencjalnie płodne dni albo początek okresu, ale dokładnie datę owulacji kiedy uważa, że była, pokazuje już po.
Pewnie jeśli będę zmieniać z ciekawości wezmę tą lepszą wersję -
Witajcie!
Jestem tu nowa! Fajnie tu u Was! Wpisuję się na testowanie 10 lipca W domu 3letni synekM93, Darrika, BillieJean, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Dziewczyny, powiedzcie jak uzbroić się w cierpliwość i nie robić testów jak szalona 🙈 dzisiaj 3 różne rano, popołudniu już kolejny.. to silniejsze ode mnie. Na szczęście jutro już poniedziałek i do pracy, to nie będzie tyle czasu żeby o tym myśleć.. a do 🐵 jeszcze 4 dni
Nie wiem, bo mnie już nosi, żeby był wolny parking pod apteka całodobową co dzisiaj przejeżdżałam to bym kupiła test, a mam 11 testować dopiero 🤣 jak się jutro z pracy do apteki nie wyrwę to bezie cud 🤣BillieJean lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina