X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙‍♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
Odpowiedz

W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙‍♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰

Oceń ten wątek:
  • M93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Chyba naprawdę mi od.ebało xD oglądam na tik toku filmiki jak laski testują 😂😂😂 🤡
    Ale dzięki temu nie chce mi się testować, potrzeba spełniona patrząc u kogoś innego 😂😂😂
    Ja próbuje wytrzymać do niedzieli, też pooglądam, może mi to pomoże 🤣

BillieJean lubi tę wiadomość

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼17.11.2020

(15cs)
    👧🏼17.10.2025

age.png

PCOS.
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie też bolało podbrzusze i tu ciaza teraz ;;)
    Melduje się po wizycie. Jeszcze nie widać było zarodka, za wcześnie, kazała się nie martwić. Widziałyśmy już takie echo w pęcherzyku, więc mówi, że już się jakby tworzyło 🥺🥺 18 lipca idę na kontrol. Co do mojego progesteronu to dała mi luteinę. Jak to powiedziała jest tendencja spadkowa, ale jest jeszcze mój prog w normie mimo wszystko dla mojego spokoju w głowie mam ją brać. W przyszłym tygodniu przed wizytą mam zrobić badanie proga i iść z wynikiem do niej 😊

Insane, Nowa2024, OldMe-NewMe, BillieJean lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    Melduje się po wizycie. Jeszcze nie widać było zarodka, za wcześnie, kazała się nie martwić. Widziałyśmy już takie echo w pęcherzyku, więc mówi, że już się jakby tworzyło 🥺🥺 18 lipca idę na kontrol. Co do mojego progesteronu to dała mi luteinę. Jak to powiedziała jest tendencja spadkowa, ale jest jeszcze mój prog w normie mimo wszystko dla mojego spokoju w głowie mam ją brać. W przyszłym tygodniu przed wizytą mam zrobić badanie proga i iść z wynikiem do niej 😊
    Trzymam kciuki ❤️🤞🏼

age.png
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie witaminy w ogóle bierzecie? Ja właśnie skończyłam little me z health Labs ale bym zmieniła na coś bardziej budżetowego 😎

07.24 ⏸️

01.04.2025 🩷
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    Trzymam kciuki za kropka żeby się pokazał ❤️❤️

Martyna lubi tę wiadomość

07.24 ⏸️

01.04.2025 🩷
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Jakie witaminy w ogóle bierzecie? Ja właśnie skończyłam little me z health Labs ale bym zmieniła na coś bardziej budżetowego 😎
    Ja biorę puerie 😊

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schuyler wrote:
    Cześć wszystkim! Możecie wpisać mnie na testowanie 13 lipca ale nie liczę na nic bo jestem po ciąży biochemicznej. Dzień przed spodziewaną miesiączka zrobiłam test i był cień cienia, potem przez dwa dni już trochę mocniejsze bladziochy. 3 dnia dostałam mocnego krwawienia. Pojechałam na betę była 45. Krwawienie nie ustawało, byłam w kontakcie z ginekologiem ale przy tak małej becie to mogło byc wszystko. Za dwa dni beta 189. Za kolejne 2 już tylko 25… :( krwawienie było dosyć obfite i trwało 6 dni. Później 3 dni przerwy i znów dostałam krwawienia, ale takiego jak miesiączka. Delikatnego. Beta przez kilka dni się utrzymywała i spadła w końcu. Nie wiem czy w tym cyklu doszło do owulacji, nigdy tego nie monitorowałam. Jestem na początku drogi… od 3 miesięcy staramy się z mężem o drugie dziecko. Pierwsza córka z listopada 2021. Ale naczytałam się cudów o ciążach po cb. I tak po cichutku liczę na cud a jeśli nie to czytam wasze wypowiedzi, i szukam wskazówek i uczę się od Was. :)

Życzę wszystkim dużo zdrówka, cierpliwości i powodzenia w staraniach. 🤍
    Hej Schuyler witam ;) mogę spytać skąd pomysł na Nick ?

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Ja biorę pueria uno i ovarin

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼17.11.2020

(15cs)
    👧🏼17.10.2025

age.png

PCOS.
  • Insane Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:

Ja na suplementy tej firmy nawet nie patrzę. Na cenę składa się chyba przede wszystkim koszt ich marketingu i pięknych opakowań, a w składzie nie ma nic odkrywczego.

Biorę dużo różnych supli, w tym cyklu dodałam sobie kilka „zamiast” stymulacji. Ale jeśli chodzi o takie typowo „prenatalne” to kupuję głównie z poleceń Pana Tabletki. Teraz łykam na zmianę:
    - Composita Mama DHA
    - Doppelherz aktiv Mama Premium

JoAnn lubi tę wiadomość

40 tc 💔

🩷🌈 Nasze Szczęście jest z nami 🥹
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Trzymam kciuki za kropka żeby się pokazał ❤️❤️
    Kropek jest trochę młodszy, bo tą owulke miałam finalnie wywoływana i była dopiero w 21dc. Ale wierzę, że za tydzień kropek będzie widoczny 🥺❤️

SailorMoon, Insane, BillieJean, Gosha1510, Pulsik lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • M93 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @SaliorMoon czemu te dziewczyny na tiktoku robią z tymi testami ciążowymi też owulacyjne 🤨

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼17.11.2020

(15cs)
    👧🏼17.10.2025

age.png

PCOS.
  • Insane Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    @SaliorMoon czemu te dziewczyny na tiktoku robią z tymi testami ciążowymi też owulacyjne 🤨

Na tej samej zasadzie, jak robienie progesteronu i wierzenie, że jak jest wysoki, to może jest ciąża.

W owulacyjnych wykrywa LH, który też chyba się utrzymuje wysoko w ciąży.

A tak naprawdę liczy się tylko beta.

Edit: no może nie „tylko”, ale tylko beta to hormon rozwiewający wątpliwości 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2024, 13:36

M93 lubi tę wiadomość

40 tc 💔

🩷🌈 Nasze Szczęście jest z nami 🥹
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Mi się wydaje że jako punkt odniesienia do kreski, żeby patrzeć w dobrym miejscu na cień 😂

07.24 ⏸️

01.04.2025 🩷
  • Schuyler Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    Hej Schuyler witam ;) mogę spytać skąd pomysł na Nick ?

Hah :D kiedyś za gówniary czytałam jakąś książkę i imię głównej bohaterki mi się spodobało. I w sumie od tamtej pory na różnych forach go używam :)

BillieJean lubi tę wiadomość

12.11.2021 Hania 👧🏼🤍
    4.2024 rozpoczynamy starania o rodzeństwo. 😍
    06.2024 CB 💔

age.png
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna super! Myślę, że po tej wizycie nieco się uspokoiłas 😍

Oby faktycznie te objawy okresowe zwiastowały ciążę a nie 🐒🙏🙏🙏

BillieJean, Martyna , Insane, Pulsik lubią tę wiadomość

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    1xCP 💔⏸️
    2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    Mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    1. FET+EG 5AA ✅🥹🍀🤞
    Dwa bobasy na pokładzie ♥️♥️
    NIFTY pro-zdrowi chłopcy 🩵🩵

30+2 chłopcy są z nami na świecie 😍
    1930g 45 cm i 1900g 44 cm naszych kochanych Misiów 🐻🐻
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skusiłyście mnie i kupiłam testy owulacyjne 😅

M93, BillieJean lubią tę wiadomość

age.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ❤️ cieszę się że wizyta przyniosła pozytywne wieści i Cię trochę uspokoiła
    :) następnym razem już będzie widać Dzidziutka
    :)

Mnie bolał krzyż, podbrzusze jak na okres i jeszcze pamiętam kłucia w macicy /jajnikach i była to ciąża :)) więc Dziewczyny, trzymam kciuki !
    Hah te filmiki z testami mnie prześladują na insta xD

Ja brałam Puerie Duo, ale chyba już jej nie będę kupowac, bo w składzie ma dwie formy kwasu foliowego nie wiem po co, formę syntetyczną i metylowaną. Metylofolian super, ale czytałam że syntetyczna forma kwasu może ograniczyć wchłanianie tej metylowanej formy, czy to prawda nie wiem,
    Ale teraz kupię sobie osobno metylofolian, magnez, cholinę i wit D w kroplach i może jod bo mam tendencję do skoków tsh - te suple kupię z Aliness wszystko,
    Polubiłam tę firmę, polskie produkty
    Nie reklamuję xDDD
    Biorę też Omegę DHA z Eqology i laktoferyne(też aliness) i zakwas z buraka (lubię z Olini)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2024, 15:08

Martyna , Insane lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022
    🩵Syn 03.2025
  • Kreska41 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Ja robiłam w 1ej ciąży. Nie miałam ciązowego przy sobie i gdzieś wyczytałam że owu wyjdzie pozytywny. I wyszedł. Ciążowy potwierdził i 9msc pozniej to już wogole,czarno na białym że tak powiem🙃

M93 lubi tę wiadomość

12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
    03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
    Mutacje hetero pai1 i mthfr1
    12.12.24--->II 🤰
    8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
    22.08.2025---> termin 🙏
    Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
    Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !

Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.

Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, uspokoiłam się trochę 😊 i pani doktor taka wyrozumiała, że przez to co przeszłam jednak będę przewrażliwiona. Kazala jak coś dzwonić i pytać :) czuje, że do następnego czwartku będzie mi się nieziemsko dłużyło, a już bym tak bardzo chciała zobaczyć tego dzidziutka 🥺🥰

BillieJean, Nowa2024 lubią tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta do końca dzisiejszego dnia fajne promocje w Alabie na badania i pakiety badań, można dużo zaoszczędzić.

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022
    🩵Syn 03.2025
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ