W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
SailorMoon wrote:Jakie witaminy w ogóle bierzecie? Ja właśnie skończyłam little me z health Labs ale bym zmieniła na coś bardziej budżetowego 😎
-
Schuyler wrote:Cześć wszystkim! Możecie wpisać mnie na testowanie 13 lipca ale nie liczę na nic bo jestem po ciąży biochemicznej. Dzień przed spodziewaną miesiączka zrobiłam test i był cień cienia, potem przez dwa dni już trochę mocniejsze bladziochy. 3 dnia dostałam mocnego krwawienia. Pojechałam na betę była 45. Krwawienie nie ustawało, byłam w kontakcie z ginekologiem ale przy tak małej becie to mogło byc wszystko. Za dwa dni beta 189. Za kolejne 2 już tylko 25… krwawienie było dosyć obfite i trwało 6 dni. Później 3 dni przerwy i znów dostałam krwawienia, ale takiego jak miesiączka. Delikatnego. Beta przez kilka dni się utrzymywała i spadła w końcu. Nie wiem czy w tym cyklu doszło do owulacji, nigdy tego nie monitorowałam. Jestem na początku drogi… od 3 miesięcy staramy się z mężem o drugie dziecko. Pierwsza córka z listopada 2021. Ale naczytałam się cudów o ciążach po cb. I tak po cichutku liczę na cud a jeśli nie to czytam wasze wypowiedzi, i szukam wskazówek i uczę się od Was.
Życzę wszystkim dużo zdrówka, cierpliwości i powodzenia w staraniach. 🤍7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
SailorMoon wrote:Jakie witaminy w ogóle bierzecie? Ja właśnie skończyłam little me z health Labs ale bym zmieniła na coś bardziej budżetowego 😎
Ja na suplementy tej firmy nawet nie patrzę. Na cenę składa się chyba przede wszystkim koszt ich marketingu i pięknych opakowań, a w składzie nie ma nic odkrywczego.
Biorę dużo różnych supli, w tym cyklu dodałam sobie kilka „zamiast” stymulacji. Ale jeśli chodzi o takie typowo „prenatalne” to kupuję głównie z poleceń Pana Tabletki. Teraz łykam na zmianę:
- Composita Mama DHA
- Doppelherz aktiv Mama PremiumJoAnn lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
SailorMoon wrote:Trzymam kciuki za kropka żeby się pokazał ❤️❤️
SailorMoon, Insane, BillieJean, Gosha1510, Pulsik lubią tę wiadomość
-
M93 wrote:@SaliorMoon czemu te dziewczyny na tiktoku robią z tymi testami ciążowymi też owulacyjne 🤨
Na tej samej zasadzie, jak robienie progesteronu i wierzenie, że jak jest wysoki, to może jest ciąża.
W owulacyjnych wykrywa LH, który też chyba się utrzymuje wysoko w ciąży.
A tak naprawdę liczy się tylko beta.
Edit: no może nie „tylko”, ale tylko beta to hormon rozwiewający wątpliwości 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 13:36
M93 lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
SolAngelica wrote:Hej Schuyler witam mogę spytać skąd pomysł na Nick ?
Hah kiedyś za gówniary czytałam jakąś książkę i imię głównej bohaterki mi się spodobało. I w sumie od tamtej pory na różnych forach go używamBillieJean lubi tę wiadomość
-
Martyna super! Myślę, że po tej wizycie nieco się uspokoiłas 😍
Oby faktycznie te objawy okresowe zwiastowały ciążę a nie 🐒🙏🙏🙏BillieJean, Martyna , Insane, Pulsik lubią tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Martyna ❤️ cieszę się że wizyta przyniosła pozytywne wieści i Cię trochę uspokoiła
następnym razem już będzie widać Dzidziutka
Mnie bolał krzyż, podbrzusze jak na okres i jeszcze pamiętam kłucia w macicy /jajnikach i była to ciąża ) więc Dziewczyny, trzymam kciuki !
Hah te filmiki z testami mnie prześladują na insta xD
Ja brałam Puerie Duo, ale chyba już jej nie będę kupowac, bo w składzie ma dwie formy kwasu foliowego nie wiem po co, formę syntetyczną i metylowaną. Metylofolian super, ale czytałam że syntetyczna forma kwasu może ograniczyć wchłanianie tej metylowanej formy, czy to prawda nie wiem,
Ale teraz kupię sobie osobno metylofolian, magnez, cholinę i wit D w kroplach i może jod bo mam tendencję do skoków tsh - te suple kupię z Aliness wszystko,
Polubiłam tę firmę, polskie produkty
Nie reklamuję xDDD
Biorę też Omegę DHA z Eqology i laktoferyne(też aliness) i zakwas z buraka (lubię z Olini)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 15:08
Martyna , Insane lubią tę wiadomość
-
M93 wrote:@SaliorMoon czemu te dziewczyny na tiktoku robią z tymi testami ciążowymi też owulacyjne 🤨
M93 lubi tę wiadomość
12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
Mutacje hetero pai1 i mthfr1
Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.
Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam. -
Fakt, uspokoiłam się trochę 😊 i pani doktor taka wyrozumiała, że przez to co przeszłam jednak będę przewrażliwiona. Kazala jak coś dzwonić i pytać czuje, że do następnego czwartku będzie mi się nieziemsko dłużyło, a już bym tak bardzo chciała zobaczyć tego dzidziutka 🥺🥰
BillieJean, Nowa2024 lubią tę wiadomość
-
Z tymi owulakami to jest tak, że mogą wyjść pozytywne w przypadku ciąży. U mnie jednak najpierw wychodził pozytywny ciążowy, a dopiero owulak ;p No i u niektórych dziewczyn przed okresem poziom lh jest wyższy i owulak też może wyjść pozytywny, a ciąży nie będzie. Było już kilka dziewczyn które zrobiły sobie nadzieję niepotrzebnie.
-
miska122 wrote:Z tymi owulakami to jest tak, że mogą wyjść pozytywne w przypadku ciąży. U mnie jednak najpierw wychodził pozytywny ciążowy, a dopiero owulak ;p No i u niektórych dziewczyn przed okresem poziom lh jest wyższy i owulak też może wyjść pozytywny, a ciąży nie będzie. Było już kilka dziewczyn które zrobiły sobie nadzieję niepotrzebnie.
Z kolei testy clearblue pozytywny wyszedł mi na dzień przed owulacja ( pozytywny czyli stała uśmiechnięta buźka )
Mrugająca buźka była już kilka dni wcześniej.
Czyli mogę potwierdzić, że u mnie się sprawdziły -
SailorMoon wrote:Mi np klasyczne testy paskowe wychodzą praktycznie cały miesiąc z dwiema kreskami. Blade bo blade ale jest. Dopiero w dni okoloowulacyjne kreska nabiera koloru i w dzień Piku jest mocno wysycona.
Z kolei testy clearblue pozytywny wyszedł mi na dzień przed owulacja ( pozytywny czyli stała uśmiechnięta buźka )
Mrugająca buźka była już kilka dni wcześniej.
Czyli mogę potwierdzić, że u mnie się sprawdziły