X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lipcu śpimy bez piżamy👙, w kwietniu bobo przytulamy🤱
Odpowiedz

W lipcu śpimy bez piżamy👙, w kwietniu bobo przytulamy🤱

Oceń ten wątek:
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone to by było piękne 🙈 sikaj najwyżej wywołasz testem 😘

Księgowa, Otter, Limonka26, Red555 lubią tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone, ale to w ogóle możliwe przy invitro? Bo rozumiem, że oni Ci pobrali dojrzałe pęcherzyki? To mogłoby coś zostać i dość do zapłodnienia? 🧐

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Starość... Nie dobijaj emerytki rocznik 87 🤣😂

I jeszcze wiekszej emerytki bez dziecka z 86 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou wrote:
    Sasanko kochana, ja chcę Ci przywołać upragnioną ciążę! Także no!

Taka tu jest pogadanka, że zaraz w ciąży będzie Sasanka! Lato idzie, słońce świeci, zaraz będą z tego dzieci!❤🤰🤱🍼🎉🧸

<3 dziekuje 😍😍😍😍 piekny wierszyk

Lilou, Karo123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    I jeszcze wiekszej emerytki bez dziecka z 86 ;)

W tym miesiącu zachodziły razem, to będzie miesiąc emerytek rozpłodowych 🤣😂

Otter, chyba Ci umknęła moja prośba o 19.07 na liście testujących 🙃

Sasanka55., Karo123 lubią tę wiadomość

• tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moja o 13 lipca ;)

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino, moim zdaniem nie jest możliwe. Ale.... Lekarz kazał nie współżyć, żebym nie zaszła w ciążę póki jajniki się nie uspokoją. Zapytałam się czy przed 🐒 chociaż możemy a ona, że nie. 🙈
    Więc ja już sama nie wiem co jest możliwe a co nie.

• Otter Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzupełnione 😊

Przy okazji przepisałam swoje testowanie na piątek 😉 w sumie nie mam żadnego sensownego testu na jutro, a mój mąż nie idzie jutro na fragmentacje 😂 jakoś zapomniałam wcześniej wspomnieć, że ma jutro wyjazd służbowy i nie da rady ogarnąć badania 🤔

Anka, gdybyś miała chwilkę to zerknij na wiadomości. Wysłałam zapytanie 😉

• szona Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Dzień dobry 😁

Ale wczoraj namieszałam 😆 chyba zbliża mi się okres i sama nie wiem czego chcę 😂 ale po głębszych przemyśleniach i powrotu do listy zza i przeciw zrezygnujemy z IUI. Do końca roku staramy się naturalnie a później ivf 😄 w między czasie zagłębiamy się w diagnostyce

Dopytalam w klinice i jeżeli ivf za pół roku to badanie nasienia będzie trzeba powtórzyć przed procedurą. Faktycznie jest to spory wydatek, ale zdecydowalismy się na badanie teraz. Przynajmniej będziemy wiedzieli na czym stoi 😉
    Wyjaśniłam też zagadkę posiewu nasienia 😂 była jakaś konkretna Pani laborantka i wszystko objaśniła 😉 na razie posiewu nie robimy, bo w badaniu nasienia jak wyjdą jakieś dodatkowe komórki/ ciałka to wtedy warto zrobić posiew. Na ostatnim badaniu nic takiego nie było więc raczej jest dobrze 😉

Szona dziękuję za radę z wysiłkiem. Nie pomyślałam o tym. A czy wycieczka rowerowa i praca w ogrodzie też się pod zapisują? 🤔 Prowadzimy z mężem ruchliwe życie 😄

Rano byłam w labo i nieśmiało proszę o małego kciuka za moją insuline 😊

I oczywiście miłego weekendu dla Każdego ⛱️🏞️

My też prowadzimy ruchliwe, ale dwa dni wiosłowania były jednak czymś ponad 😅 myślę, że jednak bym się oszczędzała przed badaniem.

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki jadę dzisiaj z mała do biura na cały dzień 🤣

Ja też emerytka 89 :)

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wypiciu drineczka przezylam 😜
    Ale najpierw pobrali mi z palca żeby sprawdzić czy mogę być obciążona i wyszło 109 :( ale w granicach gdzie jeszcze ten test mogą mi zrobic... ale juz się boję wyników...

• Karo123 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka faktycznie to na czczo już trochę przekroczyłas :( ale to dobrze ze robisz krzywą, będziesz miała pełen obraz sytuacji i będziesz mogła wkroczyć z ewentualnymi zmianami i leczeniem :)

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To królową oddziału geriatrycznego samozwańczo się mianuję👸👑😁 ...83, kochane czuję się młodo,pięknie i walczę o dzidziusia 💓 tego się trzymam,bo wiek to jeszcze nie wszystko💪💪💪
    Miłego nowego tygodnia 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 08:49

Red555, Wiolala, Limonka26, Oliwka91, mk_bambino, Simons_cat, Księgowa, Misiaa, Sasanka55., szona, Izi, Cecylia, Agnuka lubią tę wiadomość

• Karo123 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, gdzieś z tylu głowy mi świta ze jakiś badań nie można robić tuż po poronieniu. Bo wyniki wychodzą fałszywe. Gdzieś na forum to kiedyś przeczytałam i nie umiem sobie przypomnieć gdzie ani nie umiem przestać o tym myśleć 😅
    A planuje teraz zrobić pakiet po poronieniu z testDNA (trombofilia - czynnik V Leiden, mutacja genu protrombiny 20210, wariant C677T genu MTHFR, wariant A1298C genu MTHFR, PAI-1 / SERPINE1 V R2, Celiakia – geny HLA-DQ2,2, HLA-DQ2,5, HLA-DQ8) - czy wiecie czy mogę to zrobić już?
    Dodatkowo planuje zrobić z krwi poziom białka C i białka S, antykoagulant toczniowy, przeciwciała antykardiolipidowe, ANA1, homocysteina - coś Wam jeszcze przychodzi do głowy?

PS przeciwciała przeciwplemnikowe chyba nie ma sensu pobierać skoro doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia prawda? Tarczyce mam na bieżąco sprawdzaną wiec tu już nie kombinuje

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, wydaje mi się ze badań na trombofilie nie można robić tak szybko po poronieniu, ale niech ktoś potwierdzi

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo nie wiem jak z ANA, bo podobno nawet po szczepieniu mogą być podwyższone. One się podnoszą jak organizm z czymś walczy więc nie jestem pewna ale czy po poronieniu nie wyjdą jednak podwyższone? Żebyś się nie zestresowała na marne. Dziewczyna z innego wątku zrobiła raz wyszły wysokie, drugi raz w normie a była po jakiejś infekcji.

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, jakby ktoś jeszcze coś wiedział to będę wdzięczna :)
    Do labu nie dzwonię bo ostatnio miałam wrażenie ze medycznie te panie z infolinii się za bardzo aż tak nie orientują i nie chce żeby wprowadziły mnie w błąd.
    Za to w klinice powiedzieli mi ze po pierwszym poronieniu nie robi się badań (i ja to rozumiem ale po prostu potrzebuje dla spokoju psychicznego je zrobić 😓)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Anka faktycznie to na czczo już trochę przekroczyłas :( ale to dobrze ze robisz krzywą, będziesz miała pełen obraz sytuacji i będziesz mogła wkroczyć z ewentualnymi zmianami i leczeniem :)
    Zobaczymy jak wyjdzie z krwi ale dobrych wyników sie nie spodziewam...

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, oczywiście, że możesz zrobić badania na trombofilie. To jest badanie genetyczne z testdna, więc to są geny a nie chwilowe czynniki.

Co do białka C, S, czynników krzepnięcia itp. tu bym się zastanawiała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 10:38

Karo123, lawendowePole lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Karo, oczywiście, że możesz zrobić badania na trombofilie. To jest badanie genetyczne z testdna, więc to są geny a nie chwilowe czynniki.

Co do białka C, S, czynników krzepnięcia itp. tu bym się zastanawiała.

No całkowita racja 🤦🏼‍♀️Wszystkie badania genetyczne przecież można zrobić. Właśnie bardziej czynniki krzepnięcia są pod znakiem zapytania: fibrynogen, protrombina itd

Księgowa lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ