W lipcu śpimy bez piżamy👙, w kwietniu bobo przytulamy🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Zielone to by było piękne 🙈 sikaj najwyżej wywołasz testem 😘
Księgowa, Otter, Limonka26, Red555 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLilou wrote:Sasanko kochana, ja chcę Ci przywołać upragnioną ciążę! Także no!
Taka tu jest pogadanka, że zaraz w ciąży będzie Sasanka! Lato idzie, słońce świeci, zaraz będą z tego dzieci!❤🤰🤱🍼🎉🧸
dziekuje 😍😍😍😍 piekny wierszykLilou, Karo123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Uzupełnione 😊
Przy okazji przepisałam swoje testowanie na piątek 😉 w sumie nie mam żadnego sensownego testu na jutro, a mój mąż nie idzie jutro na fragmentacje 😂 jakoś zapomniałam wcześniej wspomnieć, że ma jutro wyjazd służbowy i nie da rady ogarnąć badania 🤔
Anka, gdybyś miała chwilkę to zerknij na wiadomości. Wysłałam zapytanie 😉 -
Otter wrote:Dzień dobry 😁
Ale wczoraj namieszałam 😆 chyba zbliża mi się okres i sama nie wiem czego chcę 😂 ale po głębszych przemyśleniach i powrotu do listy zza i przeciw zrezygnujemy z IUI. Do końca roku staramy się naturalnie a później ivf 😄 w między czasie zagłębiamy się w diagnostyce
Dopytalam w klinice i jeżeli ivf za pół roku to badanie nasienia będzie trzeba powtórzyć przed procedurą. Faktycznie jest to spory wydatek, ale zdecydowalismy się na badanie teraz. Przynajmniej będziemy wiedzieli na czym stoi 😉
Wyjaśniłam też zagadkę posiewu nasienia 😂 była jakaś konkretna Pani laborantka i wszystko objaśniła 😉 na razie posiewu nie robimy, bo w badaniu nasienia jak wyjdą jakieś dodatkowe komórki/ ciałka to wtedy warto zrobić posiew. Na ostatnim badaniu nic takiego nie było więc raczej jest dobrze 😉
Szona dziękuję za radę z wysiłkiem. Nie pomyślałam o tym. A czy wycieczka rowerowa i praca w ogrodzie też się pod zapisują? 🤔 Prowadzimy z mężem ruchliwe życie 😄
Rano byłam w labo i nieśmiało proszę o małego kciuka za moją insuline 😊
I oczywiście miłego weekendu dla Każdego ⛱️🏞️
My też prowadzimy ruchliwe, ale dwa dni wiosłowania były jednak czymś ponad 😅 myślę, że jednak bym się oszczędzała przed badaniem.
-
nick nieaktualny
-
Anka faktycznie to na czczo już trochę przekroczyłas ale to dobrze ze robisz krzywą, będziesz miała pełen obraz sytuacji i będziesz mogła wkroczyć z ewentualnymi zmianami i leczeniem17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
nick nieaktualnyTo królową oddziału geriatrycznego samozwańczo się mianuję👸👑😁 ...83, kochane czuję się młodo,pięknie i walczę o dzidziusia 💓 tego się trzymam,bo wiek to jeszcze nie wszystko💪💪💪
Miłego nowego tygodnia 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 08:49
Red555, Wiolala, Limonka26, Oliwka91, mk_bambino, Simons_cat, Księgowa, Misiaa, Sasanka55., szona, Izi, Cecylia, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie, gdzieś z tylu głowy mi świta ze jakiś badań nie można robić tuż po poronieniu. Bo wyniki wychodzą fałszywe. Gdzieś na forum to kiedyś przeczytałam i nie umiem sobie przypomnieć gdzie ani nie umiem przestać o tym myśleć 😅
A planuje teraz zrobić pakiet po poronieniu z testDNA (trombofilia - czynnik V Leiden, mutacja genu protrombiny 20210, wariant C677T genu MTHFR, wariant A1298C genu MTHFR, PAI-1 / SERPINE1 V R2, Celiakia – geny HLA-DQ2,2, HLA-DQ2,5, HLA-DQ8) - czy wiecie czy mogę to zrobić już?
Dodatkowo planuje zrobić z krwi poziom białka C i białka S, antykoagulant toczniowy, przeciwciała antykardiolipidowe, ANA1, homocysteina - coś Wam jeszcze przychodzi do głowy?
PS przeciwciała przeciwplemnikowe chyba nie ma sensu pobierać skoro doszło do zapłodnienia i zagnieżdżenia prawda? Tarczyce mam na bieżąco sprawdzaną wiec tu już nie kombinuje17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo nie wiem jak z ANA, bo podobno nawet po szczepieniu mogą być podwyższone. One się podnoszą jak organizm z czymś walczy więc nie jestem pewna ale czy po poronieniu nie wyjdą jednak podwyższone? Żebyś się nie zestresowała na marne. Dziewczyna z innego wątku zrobiła raz wyszły wysokie, drugi raz w normie a była po jakiejś infekcji.
-
O właśnie, jakby ktoś jeszcze coś wiedział to będę wdzięczna
Do labu nie dzwonię bo ostatnio miałam wrażenie ze medycznie te panie z infolinii się za bardzo aż tak nie orientują i nie chce żeby wprowadziły mnie w błąd.
Za to w klinice powiedzieli mi ze po pierwszym poronieniu nie robi się badań (i ja to rozumiem ale po prostu potrzebuje dla spokoju psychicznego je zrobić 😓)17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
nick nieaktualnyKaro123 wrote:Anka faktycznie to na czczo już trochę przekroczyłas ale to dobrze ze robisz krzywą, będziesz miała pełen obraz sytuacji i będziesz mogła wkroczyć z ewentualnymi zmianami i leczeniem
-
Karo, oczywiście, że możesz zrobić badania na trombofilie. To jest badanie genetyczne z testdna, więc to są geny a nie chwilowe czynniki.
Co do białka C, S, czynników krzepnięcia itp. tu bym się zastanawiała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2021, 10:38
Karo123, lawendowePole lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Karo, oczywiście, że możesz zrobić badania na trombofilie. To jest badanie genetyczne z testdna, więc to są geny a nie chwilowe czynniki.
Co do białka C, S, czynników krzepnięcia itp. tu bym się zastanawiała.
No całkowita racja 🤦🏼♀️Wszystkie badania genetyczne przecież można zrobić. Właśnie bardziej czynniki krzepnięcia są pod znakiem zapytania: fibrynogen, protrombina itdKsięgowa lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia