W lipcu śpimy bez piżamy👙, w kwietniu bobo przytulamy🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:Ja jutro w końcu wyczekiwana wizyta, jutro już ustalimy czy startujemy z iui czy jeszcze naturalnie... i skondultuje te moje krzywe jestem hakos podjarana ta wizyta jak pochodnia... No może to głupie...
Musze jeszcze spisać pytania 🙂 żebym nie zapomniala 🤭
Rano jeszcze musze wykonać parę badan krwi dla dermatologa bo bylam w sobotę na wizycie w związku tym moim koszmarnym wypadaniem włosów...
anka jakie badanie zlecił Ci dermatolog? Ja z problemem wypadania włosów byłam w kwietniu na wizycie miałam zlecone: podstawowa morfologia, tsh, kwas foliowy i żelazo. Wszystko wyszło w normie i dermatolog stwierdziła że taka poprostu moja natura i trzeba żyć.... trochę wypadanie sie zmniejszyło ale dalej bardzo dużo mi włosów wypada. -
nick nieaktualnyŚwieżynka wrote:anka jakie badanie zlecił Ci dermatolog? Ja z problemem wypadania włosów byłam w kwietniu na wizycie miałam zlecone: podstawowa morfologia, tsh, kwas foliowy i żelazo. Wszystko wyszło w normie i dermatolog stwierdziła że taka poprostu moja natura i trzeba żyć.... trochę wypadanie sie zmniejszyło ale dalej bardzo dużo mi włosów wypada.
Zlecil mi morfologia żelazo tibc ob transferyna i glukoza
Ja tez podejrzewam ze moge miec to przez krzywe alenwm wykonam badania i zobacze co lekarz powie -
nick nieaktualny
-
Anka powodzenia jutro 🤞🏼
Ja też poproszę o kciuka bo jutro rano mam monit, ale mam mieszane uczucia, bo dopiero dziś pojawił się śluz płodny i owulaki średnie, choć powooli ciemnieją, a uśredniając pęcherzyk miałby dziś już z 23mm 🙄 Ale fakt też, że w te owulaki średnio wierzę 🤷🏼♀️Gośka29, Wiolala lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
nick nieaktualnyLimonka26 wrote:Anka powodzenia jutro 🤞🏼
Ja też poproszę o kciuka bo jutro rano mam monit, ale mam mieszane uczucia, bo dopiero dziś pojawił się śluz płodny i owulaki średnie, choć powooli ciemnieją, a uśredniając pęcherzyk miałby dziś już z 23mm 🙄 Ale fakt też, że w te owulaki średnio wierzę 🤷🏼♀️
mi mozse lekarz też zrobi usg i bedzie wiadomo czy ta owulacja była ale jestem pewna ze tak
wgl mam taką rozkmine dziwną.. troche glupią
bo niby po owulacji zawsze szyjka sie zamyka z kolei ja zaobserwowalam ze w poprzednich cyklach ona nie byla taka w pelni zamknieta a w tym cyklu to wrecz jest zamknieta bo mam p[orownanie z tamtymi ale to raczej niemożliwe...Limonka26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny SOS!!!
Jutro idę na badania zlecone przez ginekologa tsh, testosteron, prolaktyna i progesteron w celu potwierdzenia owu - 8 dni po domniemanej owulacji. Ja dopiero teraz doczytalam ze nie mozna ❤ dzień przed badaniem prolaktyny i nie wiem co mam robić 😢 Help...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 21:11
-
Limonka26 wrote:Anka powodzenia jutro 🤞🏼
Ja też poproszę o kciuka bo jutro rano mam monit, ale mam mieszane uczucia, bo dopiero dziś pojawił się śluz płodny i owulaki średnie, choć powooli ciemnieją, a uśredniając pęcherzyk miałby dziś już z 23mm 🙄 Ale fakt też, że w te owulaki średnio wierzę 🤷🏼♀️
W takim razie Tobie też życzę powodzenia 💪🍀🤞Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Anka, Limonka trzymam kciuki za wasze wizyty 🤞🤞
A ja jutro jadę na szerokie badania krwi - hormony, witaminy, ana1, homocysteina. Aż się boje co tam wyjdzie 🙈Karo123, Limonka26 lubią tę wiadomość
-
Anka kciuki za wizytę! ✊✊✊✊🤩
Śnieżynka a co było dziś ♥️? Bo faktycznie powinno się powstrzymać bo może to podniesc prolaktyne. Możesz zorbic ją tak czy siak ale jeśli wyjdzie lekko podwyższona to nie będziesz widziała czy to po stosunku czy jest jakaś inna przyczyna. Ale może Ci nie wzorsnie aż tak. Ciężko to przewidziećŚwieżynka, anka lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo123 wrote:Anka kciuki za wizytę! ✊✊✊✊🤩
Śnieżynka a co było dziś ♥️? Bo faktycznie powinno się powstrzymać bo może to podniesc prolaktyne. Możesz zorbic ją tak czy siak ale jeśli wyjdzie lekko podwyższona to nie będziesz widziała czy to po stosunku czy jest jakaś inna przyczyna. Ale może Ci nie wzorsnie aż tak. Ciężko to przewidziećWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 21:57
Karo123 lubi tę wiadomość
-
Celina, jak tam?
Dziewczyny, a z tą prolaktyna nie jest tak, ze powinno się ją badac 3-5dc? Więc tak właściwie teraz to i tak badanie takie, że o?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 22:00
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Celina, jak tam?
Dziewczyny, a z tą prolaktyna nie jest tak, ze powinno się ją badac 3-5dc? Więc tak właściwie teraz to i tak badanie takie, że o?
Tutaj zadania lekarzy są podzielone, aczkolwiek ja badałam w różnych momentach cyklu i nie wpływało mi to na różnice wyników (rząd wielkości był ten sam)..
Swiezynka co do 💚 przed pobraniem krwi, nic się nie przejmuj, jeśli prolaktyna jest w normie to będzie w normie.. Moja koleżanka przejechała 10km na rowerze do labu pobrać prolaktynę bo nie była świadoma że trzeba odpowiednio się przygotować i wynik wyszedł w normie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2021, 22:22
Księgowa, Świeżynka lubią tę wiadomość
-
Ja tez badałam niezależnie od dnia cyklu ja tez bym na Twoim miejscu zbadała bo może wyjść ok, ale po prostu ze świadomością ze jak by wyszła podwyższona to się nie stresowac i powtórzy bo może to być ta przyczyna
Świeżynka lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Anka kciuki za wizytę 💪🏻✊🏻🤞🏻
Limonka również kciuki za monit ✊🏻
Oliwka ✊🏻🤞🏻 Za badania 🍀anka, Limonka26, Karo123 lubią tę wiadomość
Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
nick nieaktualnyU mnie biel. 14 dpo. Betę muszę zrobić dla formalności kolejnej porażki dla lekarza.
Jest mi dziś tak cholernie źle . Oby choć luteiną udało się przeciągnąć do środy/czwartku początek okresu, bo jak nie uda się tej laparo zrobić w sierpniu to się załamie.
Przepraszam, ze tak tylko o sobie, ale opadam z sił, tyle kucia, łykania proszków. Chyba po prostu nie dane nam będzie drugie dziecko i tyle . Uciekam do jamy, a wam życzę wszystkiego dobrego i spełnienia marzeń ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2021, 06:38