🌫️ W listopadzie szare mgły😶🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka92 wrote:Wow ale tu się działo!
Czy uda mi się odpowiedzieć wszystkim, które dziś na to zasługują.
Juleczko! 🥹❤️ gratuluję i ogromnie życzę nudnej ciąży! Czekam na instalację u Ciebie suwaczka!
Lisiku rozumiem doskonale. Forum powoduje, że myślę więcej. Czasami też powoduje różne emocje, nie zawsze tylko pozytywne… Ale wróć do nas!
@brillko ❤️ kiedy możliwy następny transfer?
@Motylku słodko- gorzkie te informacje ale krwiak może się wchłonąć! Trzymam za to kciuki!
@Kalamarniczko cieszę się, że masz już wyniki i że nie sa bardzo złe. I zdjęcia z Twojego spaceru 😍
@Piret zazdroszczę dobrych wieści po drożności…
@Nekoija witaj! Obyś nie została z nami zbyt długo…
Jestem bardzo ciekawa wypowiedzi Dziewczyn w kwestii, którą poruszasz.
U mnie dziś Cynamonki plus spotkanie z tą znajomą, która przypadkiem zaszła w ciążę. Słodko- gorzkie, trudne zgodnie z przewidywaniami.
Proszę się częstować ciasteczkami!
https://zapodaj.net/plik-7LfUADzkvT
@Bajka przepiękne i pewnie pyszne 🤤 Ahh moja koleżanka w szpitalu i prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będzie rodziła. Ściskam 🫂
Bajka92 lubi tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25 ❌
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
IVF, stymulacja start 10.11.25 💉Gonal, Mensinorm i Letrozole
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0
Cukrzyca typu mody 2
USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
USG piersi 🆗 🗓️07.25
TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
Drożność jajowodów 🆗 04.25
Cykle naturalne 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin + Kwas foliowy 400, Endomesin, Endoover, Ubichinol,
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Julia, Motylek i Krysia jeszcze raz Wam gratuluję ❤️ Rośnijcie zdrowo!
Bajeczko, ale pyszności 😍
Witaj Nekojita! Dobrze, że naszły Cię takie przemyślenia na takim etapie 😀
W kwestii tego ile uda Wam się uzyskać zarodków, to jakie macie już z mężem diagnozy na tym etapie? Czy problem są tylko niedrożne jajowody? Wiem, że tego nie da się oszacować, ale obniżone parametry nasienia, niższe AMH, endometrioza oraz inne problemy mogą już sugerować słabsze komórki jajowe i mniejszą liczbę zarodków.
Pamiętaj, że w Polsce zarodki możecie przechowywać przez 20 lat. W tym czasie możecie zmienić decyzję lub ewentualnie próbować przenieść zarodki za granicę i oddać je do badań naukowych lub utylizować. Wiem, że to ciężki proces, ale podobno nie możliwy.
Sylaada, Nekojita, Bajka92, Motylek93, Jaszczureczka, Julia24 lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
Stan zapalany endometrium
✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim! -
Nekojita wrote:Cześć Dziewczyny!
Dla Was jestem całkowicie obca a Wy dla mnie nie.. podczytuję Was już (niestety...) od ponad roku. Kiedy to rozpoczęliśmy starania i już w pierwszym cyklu miałam wszystkie z możliwych objawów ciążowych 😉 jakoś ten wątek najbardziej mnie pochłonął i tak tu przycupnelam nawet nie zza krzaka tylko za grubą kotarą
Znam wszystkie Wasze historie i kibicuję Wam bardzo mocno. Dzisiaj mocno się wzruszyłam po wpisie Julii! Każdą dobrą i złą nowinę przeżywam razem z Wami ❤️
Niezwykle wzruszające jest ze tak wiele Dziewczyn, których losy śledziłam na początku obecności tutaj jest już mamami.
Z tymi, które wciąż tutaj są mocno się utożsamiam. Nie bardzo mam z kim o tym rozmawiać a decyzji coraz więcej do podjęcia. Mąż jest ze mną całym sobą ale wiadomo, że niektóre tematy zrozumie tylko druga kobieta.
A po krótce o mnie 😊 kocham podróże (co miało duży wpływ na odwlekanie decyzji o dziecku), jestem raczej introwertyczką z ekstrawertcznymi zapędami wśród bliskich 😀 mam 35 lat.
I po krótce o staraniach.. od sierpnia zeszłego roku, podstawowe badania wszystkie ok, nic nigdy nie zaskoczyło i dwa miesiące temu badanie drożności, które wykazało że oba są niedrożne 😞 bardzo bolesne fizycznie w trakcie i psychicznie po fakcie.. Dojrzewałam do podejścia do IVF i ostatecznie z mężem zdecydowaliśmy się na ten krok. Jesteśmy już w klinice, lekarz nas wpisał do programu i czekamy na telefon żeby przyjść na kwalifikację i badania.
Oczywiście boję się całego procesu, stymulacji, zastrzyków, punkcji ale najbardziej siedzi mi w głowie co w sytuacji jeśli wszystkie komórki się zapłodnią. Ja wiem, że to wybieganie w przyszłość, że rzadko kiedy wszystkie udaje się zapłodnić, że nie kazde może mieć dobrą jakość, że dobrze mieć kolejne w zanadrzu bo przecież pierwszy, drugi i kolejny ransfer może się nie udać.. Ale jednak siedzi mi to w głowie. Z racji wieku raczej przystaniemy na jednym dziecku jeśli w ogóle się uda.. co w sytuacji jak więcej niż jedna komórka będzie zapłodniona i bez wad genetycznych.. Wiem, że dawstwo jest pięknym gestem ale chyba obecnie nie jestem na to gotowa i ciężko mi z tymi wszystkimi myślami. Czy któraś z Was myślała o zapłodnieniu mniejszej ilości komórek dla spokojnej głowy? A wiadomo, że szybko można tego pożałować jak nie uda się za pierwszym razem albo po przebadaniu PGTA nie będzie zdrowego zarodka.
Przepraszam, że tak wjeżdżam z grubszym tematem ale nie mam z kim przegadać tych wątpliwości.. Mąż akceptuje dawstwo. Może Wy rozjaśnicie trochę mój umysł i rozwiejecie wszelkie wątpliwości ☺️
@Nekojita bije od Ciebie wielka wrażliwość z dużą siłą i odpowiedzialnością. Cieszę się, że postanowiłaś przycupnąć tu do nas już nie zza krzaczka. Witamy serdecznie 😊 To co mogę zrobić to przypomnieć jak jest u nas, bo tak się składa, że jesteśmy na ścieżce IVF już po kwalifikacji. Decyzję tej wagi są indywidualne, ciężko się tu sugerować decyzjami innych, ale pokaże jak mogą się też zmienić. W mojej historii to narzeczony miał wątpliwości, ale z czasem się oswoił. Myślę, że poczuł, że tu po prostu nie ma innego sposobu. A na pewno nie wtedy kiedy nie chcemy już dłużej czekać na naturalny cud. Będziemy zapładniać ile się da a w przypadku większej ilości niż będzie dla nas ostatecznie potrzebna podzielimy się szczęściem z innymi parami. I tu punkt zwrotny, bo obecnie to mi jest dziwnie, że gdzieś tam byłoby moje...dziecko? Dzieci? Staram się jednak myśleć, że to dobre i po prostu nie ma innej opcji jeżeli ja też mam tego szczęścia zaznać a nie chce potencjalnie zmniejszać na to szans.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 21:13
Nekojita lubi tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25 ❌
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
IVF, stymulacja start 10.11.25 💉Gonal, Mensinorm i Letrozole
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0
Cukrzyca typu mody 2
USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
USG piersi 🆗 🗓️07.25
TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
Drożność jajowodów 🆗 04.25
Cykle naturalne 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin + Kwas foliowy 400, Endomesin, Endoover, Ubichinol,
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Cześć @Loraa! Endometriozy nie mam stwierdzonej chociaż lekarka jedna mówiła, że mogę mieć ale to wiecie takie bezpodstawne "może pani mieć ale skoro chce pani dziecko to nie czas teraz się tym zajmować" 🤷♀️
Nasienie męża doskonałe (każdy lekarz z niedowierzaniem mówi, że dawno takiego nie widzieli🤭), AMH ok, inne badania podstawowe, wymazy ok więc jakby na ten moment jedynym problemem wydają się być te jajowody ale oczywiście jakby głębiej poszperać to może tych problemów jest więcej ale jest jeden poważny i on tak czy siak jest blokadą do naturalnego zajścia w ciążę.. 😔
Wiem, że 20 lat można trzymać ale oczywiście trzeba płacić no i trochę nie widzę w tym sensu jeśli od razu będę wiedziala, że więcej dzieci nie chcemy.. Wiem też, że to takie myslenie o problemie, który może nie wystąpić ale mam czasem takie przewrotne szczęście więc jakoś nie byłabym zaskoczona jakby i wszystkie się zapłodniły 😃👩❤️👨 35lat
Starania od: 08.2024
Niedrożne oba jajowody ❌️
AMH 2,2 ✅️
🔜 IVF -
Nekojita, ja nie brałam pod uwagę zaplodnienia mniejszej liczby komórek, planowaliśmy zapłodnić wszystkie jakie uzyskamy. Wiedzieliśmy, że oznacza to „ryzyko” oddania zarodków do adopcji. I snułam różne kosmiczne scenariusze typu, że nasze dzieci się spotkają, zakochają w sobie i wyjdzie że są rodzeństwem 🤪 Ostatecznie do zapłodnienia nadawało się 6 komórek, mieliśmy 5 zarodków, 3 okazały się zdrowe, zostały 2. Nie zdecydowałabym się na ograniczenie liczby komórek ze względów praktycznych, tak naprawdę nikt nie wie ile zarodków uzyska z procedury, ile będzie zdrowych i który transfer będzie szczęśliwy.
Nekojita, Piret, Jaszczureczka, Sylaada lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
2 cykle diphereline ⏳ -
Brilka, to ja powinnam zagrać. Zapłodnione 6 komórek i z tego miałam 6 blastocyst, wszystkie 5 dniowe a pierwszy podany zarodek postanowił się podzielić. 😅brilka wrote:Piret, super że oba jajowody drożne 🥳 Plastry to systen 50, są na receptę.
Nekojita, bardzo mi przykro, że spadła na was taka diagnoza 😞 Dobrze, że przed startem procedury chcecie sobie ułożyć w głowie co jeśli zostaną wam „nadprogramowe” zarodki, lepiej przemyśleć i przepracować te kwestie zanim podejmie się decyzję o IVF. W dziale „starając się z pomocą medyczną” jest wątek założony przez Cukrzyka, która miała podobne wątpliwości, może odpowiedzi dziewczyn w tamtym wątku ci pomogą w przemyśleniach. Aczkolwiek jeśli zapłodni się wszystkie 6 komórek, będziecie mieć 6 zarodków i uda się pierwszy transfer to rozważyłabym granie w totka 😉
Bajka, co za pyszności! My jutro będziemy robić szarlotkę, mąż mnie namówił 🙈 Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to transfer będzie 17.11. No ale endometrium musi jeszcze trochę podrosnąć.
A przypomnę, że pierwsza procedura się nie udała (brak zdrowej ciąży).
W sumie to chyba wygrałam coś więcej niż totka. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 21:35
Nekojita, Nina_02, Julia24 lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
PROM 34+5/6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

-
Nelojita, to jest bardzo trudna decyzja. Domyślam się, że jest Ci z tym trudno. Tak naprawdę to nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie. Spodziewać można się wszystkiego i niczego zarazem. Chciałabym Ci coś sensownego podpowiedzieć ale tu nie ma żadnej dobrej rady. Trzeba w sobie przepracować każdy scenariusz i świadomie podejść do procedury. Trzymam kciuki za ułożenie sobie tego w głowie. 😊
4,5 roku starań
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
PROM 34+5/6

-
Sylaada wrote:@Nekojita bije od Ciebie wielka wrażliwość z dużą siłą i odpowiedzialnością. Cieszę się, że postanowiłaś przycupnąć tu do nas już nie zza krzaczka. Witamy serdecznie 😊 To co mogę zrobić to przypomnieć jak jest u nas, bo tak się składa, że jesteśmy na ścieżce IVF już po kwalifikacji. Decyzję tej wagi są indywidualne, ciężko się tu sugerować decyzjami innych, ale pokaże jak mogą się też zmienić. W mojej historii to narzeczony miał wątpliwości, ale z czasem się oswoił. Myślę, że poczuł, że tu po prostu nie ma innego sposobu. A na pewno nie wtedy kiedy nie chcemy już dłużej czekać na naturalny cud. Będziemy zapładniać ile się da a w przypadku większej ilości niż będzie dla nas ostatecznie potrzebna podzielimy się szczęściem z innymi parami. I tu punkt zwrotny, bo obecnie to mi jest dziwnie, że gdzieś tam byłoby moje...dziecko? Dzieci? Staram się jednak myśleć, że to dobre i po prostu nie ma innej opcji jeżeli ja też mam tego szczęścia zaznać a nie chce potencjalnie zmniejszać na to szans.
Dziękuję Sylaada za Twoją wiadomość 💖
Jakoś właśnie ta świadomość, że gdzieś byłyby nasze dzieci/dziecko jest dla mnie ciężka do oswojenia.. z jednej strony to piękne dać komuś szczęście za którym same tak bardzo gonimy a z drugiej strony to część nas, naszej wzajemnej miłości i no tak dziwnie, nieswojo z tą myślą... 😶🌫️ ach, jeszcze kilka miesięcy temu przez myśl mi nie przeszło, że będę miała takie dylematy.
Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku 😊 będę śledzić jak przechodzisz stymulację, czy już zaczęłaś? Masz jakieś obawy czy wchodzisz w to z pełnym entuzjazmem? ☺️
Sylaada lubi tę wiadomość
👩❤️👨 35lat
AMH 2,2 ✅️
🔜 IVF -
Kurcze, rzeczywiscie, to nawet więcej szczęścia niż ja przewidziałam w swoim scenariuszu! 🙈 Zdecydowanie powinniście grać w totka, może oprócz bliźniaków wygracie jeszcze po milionie na każdego syna 😁💸Zielone.Słońce wrote:Brilka, to ja powinnam zagrać. Zapłodnione 6 komórek i z tego miałam 6 blastocyst, wszystkie 5 dniowe a pierwszy podany zarodek postanowił się podzielić. 😅
A przypomnę, że pierwsza procedura się nie udała (brak zdrowej ciąży).
Zielone.Słońce lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia
immunosupresja 💊
2 cykle diphereline ⏳ -
@bajeczko, cudny wypiek!! Mniaaamiii!
@Julia, kochana teraz Ty bedziesz nas ciągnąć w tych naszych dołkach do góry... piekne to jest ze te nasze role na watku tak cudnie sie zmieniają 😍 lecimy na Maderke! Bedzie duuuzooo spacerowania 💪💪💪
@Sylaada, ja to taki początkujący ziomek jestem, ale tshirt z kursu juz uszyłam i nawet w nim chodzę 🤪 chyba nie zostanę zaawansowana krawcowa szyjaca bluzy spodnie i wszystko, troche mi brakuje cierpliwości ale takie proste rzeczy typu czapka szalik, które mozna uszyc w godzinkę mnie relaksuja 🤭 następny w planie mam kominokaptur i jak to wyjdzie to sie pochwale 😅
@Nekojita hello, witamy w naszych skromnych progach! @niteczka pomimo możliwości zapłodnienia wszystkich komorek z tego co pamiętam zdecydowała zapłodnić sie tylko 6. Miala z tego 4 blastki. Dwa transfery niestety nie daly zdrowej ciazy, pozostałe badała ale przyznam ze nie wiem jaki efekt... no to sa trudne decyzje... nikt Ci kochana nie podpowie, bo z konsekwencjami musicie mierzyć sie juz sami...
dobrze ze myślicie o tym teraz. To bardzo odpowiedzialne. Pamiętaj ze z programu rządowego przysługują ci tez spotkania z psychologiem, moze warto z nich skorzystać?? Przytulam Cię mocno 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 21:47
Bajka92, Nekojita, Julia24, Sylaada lubią tę wiadomość
⏳️01.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy
IVF 🙏
💉10.2025: 7❄️
💊Diphereline...🤞⌛️
"Zes*am się, a nie dam się." -
Nekojita,
Ja za pierwszym razem byłam trochę przerażona jak było prawie 30 komórek... z racji wieku, bo miałam wtedy 36 lat można było zapłodnić wszystkie (nie wiem jak teraz to działa, ale ja robiłam to przed programem rządowym i wtedy była zasada, że poniżej 35lat można max.6). W trakcie stymulacji ustaliliśmy że zapłonimy max 15, finalnie dojrzałych było 14... zarodki byly 3. Tutaj też się zastanawiałam, w jednej chwili że to mało i się nie uda, z drugiej że 3 dzieci w moim wieku...
Jak czytałaś, to nie będę powtarzać historii moich 3 ciaz... jak w drugiej procedurze miałam 1 zarodek w pierwszej chwili uwierzyłam, zd ten transfer się uda i koniec... Do transferu nie doszło po PGTa... teraz PGTa były 4... jeżeli ta ciąża skonxzy się żywym dzieckiem, nie wiem co zrobię z pozostała 3... wydaje mi się że po 2 cesarkach, najwcześniej po drugiej mogłabym myśleć o ciąży mając 42-43 lata, więc zakładam że przy moim obciążonym wywiadzie położniczym każdy lekarz będzie mi to odradzał...
Reasumując 😉 Nie myśl na razie ci zrobisz z zarodkami, bo to jest nieprzewidywalne, że ciężko cokolwiek powiedzieć....między 2 a 3 procedura były 3 miesiące różnicy... potem kątem diety itp dużo lepiej byliśmy przygotowani do tej 2... ta trzecia była na zasadzie "zrobie to żeby nie żałować", a przy podobnej liczbie komórek zamiast 1 było 8 zarodków...
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 CRL 9.3mm; 7+4 CRL 11mm 🥹
Czekają na mnie: ❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Witaj @PaulinKA ☺️ tak wiem, że przysługuje mi psycholog ale ja raczej z tych osób, które przepracowują problemy wewnątrz i całkiem nieźle mi to w życiu wychodzi. Nie jeden większy dołek sama zakopałam 😉 Lubię porozmawiać z bliską mi osobą, czy posłuchać rad "zwyczajnych" ludzi ale ostatecznie i tak sama dochodzę do pewnych wniosków, układam puzzelki w głowie (te normalne tez lubię układać 😃) i jeszcze nigdy nie czułam potrzeby wizyty u psychologa chociaż nic złego w tym nie widzę oczywiście! Nie mówię "nie" i nie zamykam się na takie rozwiązania ale chyba póki co to nie ten moment 🤔
Jeśli to Twój pierwszy wypad na Maderę to będziesz zachwycona, jest tam pięknie! Przyroda cudowna i niezliczone ilości rodzajów marakuji 😄 marakuja bananowa, marakuja truskawkowa, itp.👩❤️👨 35lat
AMH 2,2 ✅️
🔜 IVF -
Krysia1411 wrote:Nekojita,
Ja za pierwszym razem byłam trochę przerażona jak było prawie 30 komórek... z racji wieku, bo miałam wtedy 36 lat można było zapłodnić wszystkie (nie wiem jak teraz to działa, ale ja robiłam to przed programem rządowym i wtedy była zasada, że poniżej 35lat można max.6). W trakcie stymulacji ustaliliśmy że zapłonimy max 15, finalnie dojrzałych było 14... zarodki byly 3. Tutaj też się zastanawiałam, w jednej chwili że to mało i się nie uda, z drugiej że 3 dzieci w moim wieku...
Jak czytałaś, to nie będę powtarzać historii moich 3 ciaz... jak w drugiej procedurze miałam 1 zarodek w pierwszej chwili uwierzyłam, zd ten transfer się uda i koniec... Do transferu nie doszło po PGTa... teraz PGTa były 4... jeżeli ta ciąża skonxzy się żywym dzieckiem, nie wiem co zrobię z pozostała 3... wydaje mi się że po 2 cesarkach, najwcześniej po drugiej mogłabym myśleć o ciąży mając 42-43 lata, więc zakładam że przy moim obciążonym wywiadzie położniczym każdy lekarz będzie mi to odradzał...
Reasumując 😉 Nie myśl na razie ci zrobisz z zarodkami, bo to jest nieprzewidywalne, że ciężko cokolwiek powiedzieć....między 2 a 3 procedura były 3 miesiące różnicy... potem kątem diety itp dużo lepiej byliśmy przygotowani do tej 2... ta trzecia była na zasadzie "zrobie to żeby nie żałować", a przy podobnej liczbie komórek zamiast 1 było 8 zarodków...
@Krysia1411 tak znam Twoją historię i bardzo się cieszę, że teraz wszystko zmierza w dobrym kierunku 💕
Rzeczywiście ogromna ilość komórek, ja tu rozmyślam o 6 a Ty piszesz o 15 🤯 no tak statystycznie po 35 roku życia jak mi to lekarz rozpisywał to można spodziewać się 2 po badaniu PGTA. Ale no to czysta statystyka 😉
Czytając Wasze wpisy (za które bardzo dziękuję🥹❤️) mam coraz więcej myśli żeby nie przejmować się na zapas. Chcę zajść w zdrową ciążę i na ten moment to powinno być priorytetem. A potem sytuacja też pokaże co i jak.. Ważna świadomość problemu, który może wystąpić i przegadanie tego z partnerem wcześniej a jak problem wystąpi to wtedy powrót do tematu.👩❤️👨 35lat
AMH 2,2 ✅️
🔜 IVF -
Ja sobie codziennie Was podczytuję, sama się nie udzielam, bo taki średni humor - 41 dzień cyklu i nadal brak krwawienia, mimo że czuję podbrzusze to franca wystawia mnie na próbę mojej cierpliwości. I dzisiaj moje hormony przedmiesiączkowe biorą górę i mam serdecznie dość wszystkiego i wszystkich naokoło 🫡😅
Dziewczyny z pięknymi wiadomościami - tak ogromnie się cieszę Waszymi szczęściami i cudami. To takie niesamowite, że na końcu Waszej ultratrudnej drogi czekała upragniona ciąża ❤️
A do tych, którym trudniej, ciężej, beznadziejnie - to minie. My staraczki mamy moc i prędzej czy później przebijemy się przez te mury obronne, ściany, czy inne drzwi. Jeszcze będzie pięknie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 22:22
▫️28 lat
🍼 starania od sierpnia 2023
❌️ endometrioza III stopnia, PCOS, adenomioza, niedoczynność tarczycy, brak swoich owulacji
❌️ histeroskopia: liczne zrosty, polipy, przewlekłe zapalenie endometrium, ponowne zarośnięcie jajowodów
✅️ drożność lipiodolem - oba jajowody drożne
❌️ 6 stymulacji Lametta + Ovitrelle (styczeń-lipiec) • 6 potwierdzonych owulacji
✅️ BX (brak jednego kiru implantacyjnego - 2DS3)
✅️ kariotypy obojga
✅️ AMH 4,48 (lipiec 2024) -> 3,64 (sierpień 2025)
❌️ torbiel endo na lewym jajniku 20 mm oraz na prawym 12 mm
📅 plan na najbliższy czas:
▫️pobyt diagnostyczny w szpitalu
▫️histeroskopia
▫️kolejna porcja badań męża z nasienia oraz krwi
▫️rezonans magnetyczny w protokole endometriozy - 6.12. -
Nekojita, ja też miałam ten problem ułożyć sobie to w głowie ale im bardziej byłam w procedurze, tym bardziej wiedziałam, że to temat na potem. Tzn że o nadprogramowe zarodki będę martwić jak już będę miała temat starań zamknięty i te nadprogramowe zarodki będą. Mam teraz 5 zarodków i zdążyłam sobie ułożyć w głowie co się z nimi stanie. Tzn w sumie ja staram się jakoś bardzo o tym nie myśleć i nie wyobrażać sobie, że ktoś inny ma moje dzieci itp bo to faktycznie miesza w głowie.
Nie namawiam Cię do olania tematu, każda z nas jest inna, podzieliłam się tylko jak to było u mnie. Choć myślę, że tego typu myślenie to też jakiś rodzaj przepracowania tematu.
Swoją drogą, ciekawe co u Cukrzyk. 🤔
4,5 roku starań
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
PROM 34+5/6

-
A nikt nie proponował Ci udrażniania jajowodów? Nie wiem jak badania partnera itd ale może jest jakaś szansa na ciążę naturalną? Oczywiście in vitro to nic złego! Sama byłam w tym miejscu. U mnie było 14 pęcherzyków a tylko 3 komórki dojrzałe i jeden słaby zarodek z 3 doby. Nie ma co myśleć i martwić się na zapas. Na razie ważne żeby były dobre komórki, plemniki a z nich zarodki. W jakiej ilości nie wiadomo, ważne żeby były 🥰 a poza tym! Z tym wiekiem to nie przesadzaj! Jesteś młodą babką ♥️ (też mam 35 lat za kilka dni 🥰)Nekojita wrote:@Krysia1411 tak znam Twoją historię i bardzo się cieszę, że teraz wszystko zmierza w dobrym kierunku 💕
Rzeczywiście ogromna ilość komórek, ja tu rozmyślam o 6 a Ty piszesz o 15 🤯 no tak statystycznie po 35 roku życia jak mi to lekarz rozpisywał to można spodziewać się 2 po badaniu PGTA. Ale no to czysta statystyka 😉
Czytając Wasze wpisy (za które bardzo dziękuję🥹❤️) mam coraz więcej myśli żeby nie przejmować się na zapas. Chcę zajść w zdrową ciążę i na ten moment to powinno być priorytetem. A potem sytuacja też pokaże co i jak.. Ważna świadomość problemu, który może wystąpić i przegadanie tego z partnerem wcześniej a jak problem wystąpi to wtedy powrót do tematu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 22:25
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Zielone Słońce, Cukrzyk po dyskusji na niedobitkach zniknęła z forumStarania od 04/24
immunosupresja 💊
2 cykle diphereline ⏳ -
BuBu90 wrote:A nikt nie proponował Ci udrażniania jajowodów? Nie wiem jak badania partnera itd ale może jest jakaś szansa na ciążę naturalną? Oczywiście in vitro to nic złego! Sama byłam w tym miejscu. U mnie było 14 pęcherzyków a tylko 3 komórki dojrzałe i jeden słaby zarodek z 3 doby. Nie ma co myśleć i martwić się na zapas. Na razie ważne żeby były dobre komórki, plemniki a z nich zarodki. W jakiej ilości nie wiadomo, ważne żeby były 🥰 a poza tym! Z tym wiekiem to nie przesadzaj! Jesteś młodą babką ♥️ (też mam 35 lat za kilka dni 🥰)
@Bubu90 to nie ja przesadzam z tym wiekiem ja czuję się na 25 😃 tylko no lekarze tak odejmują mi tą radość z wieku 😉
Oczywiście myślałam o udrażnianiu ale krótko. Miałam rozmowę w klinice i oczywiście można spróbować ale nie daje to gwarancji, zwiększa ryzyko ciąż pozamacicznych no i potencjslnie wydłuża cały ten czas do osiągnięcia celu. Decydując się na IVF droga jest krótsza (oczywiście tylko z pozoru..). Generalnie z racji na wiek (ach znowu TEN wiek 😃) lekarz rekomenduje IVF. Mam świadomość że kliniki też inaczej do tego podchodzą ale rzeczywiście trochę się boję próbować udrażniać nie mając pewności sukcesu i jeszcze podejmując pewne ryzyko z tym związane. Czy IVF to mniej ryzykowna droga? Być może.. Czy łatwiejsza? Na pewno nie.. a czy skazana na sukces? Oczywiście też nie.. Czuję jednak, że to właściwa droga w TYM wieku i w mojej sytuacji 😉👩❤️👨 35lat
AMH 2,2 ✅️
🔜 IVF -
@brillko dlaczego Cukrzyk zniknęła?
@endo jak doskonale Cię rozumiem z tym przedłużającym się cyklem. Dostawałam kociokwiku jak mi się tak ciągnęło…
@nekojita ja jestem psychologiem 😁 i w większości sytuacji gorąco polecam eksternalizować to trudne, co mamy w środku. Wyrzucać z siebie. Nie musi być w gabinecie. Czasami wystarczy płacz, tutaj często rozmowa na forum, czasami z kimś bliskim albo mniej bliskim.
Samemu rzadko dochodzimy do rozsądnych wniosków, znamy wtedy tylko swoje zdanie, swoją stronę. Poza tym, widzę to od miesięcy- rozmowa o niepłodności z osobami, które jej doświadczają, daje mi poczucie, że nie jestem w tym sama, że to nie tak, że wszystkim się udaje…
Ja opłakałam wieczorem spotkanie ze znajomą, chociaż wydawało mi się, że tak bardzo dałam radę… Cóż.
Jakie plany na sobotę Dziewczyny?
👩🏻🦱33&27👱🏻♂️
🌟starania od 12.23
💉z pomocą medyczną od 02.25
👩🏻🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność, długie bezowulacyjne cykle (65>), prawy jajowód niedrożny
wymazy MUCH- ✅
tsh- 1,7 ✅
💊 miovela pro, glucophage 850, formetic 750, letrox 100, acard 150, claxene
👱🏻♂️ cukrzyca typu I
🪱 wyniki nasienia ✅ (do rozszerzenia)
💊 fertistim man
01.25⏸️ biochem
03.25 letrozolum ❌
05.25 letrozolum ❌
06.25 letrozolum + clo ❌
07.25 letrozolum + clo ❌ dostymulowanie- letrozol ❌
09.25 letrozolum, drożność ❌