X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🌫️ W listopadzie szare mgły😶‍🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼
Odpowiedz

🌫️ W listopadzie szare mgły😶‍🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼

Oceń ten wątek:
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia ❤️ Motylku ❤️ Krysiu ❤️ Bardzo się cieszę z dobrych wieści kochane po Waszych wizytach. ☀️☀️☀️ Mam wzrusz. 🥹

Brilko ja kiedyś dostałam plastry Systen na wzrost Endo, czy to te same? ;)

Paulinko - tak mi się zrobiło po 30stce, że w dni wolne wstaję wcześniej albo tak samo wcześnie jak do pracy hahaha i lecę gdzieś oglądać ptaki albo do lasu /parku. Szaleniec. Robota wre oczywiście, z przerwami. Teraz otworzyłam sobie piwo dyniowe wspomagająco ;P jak mąż skończy pracę to ma do mnie dołączyć bo jeszcze jego ciuszki musimy poprzeglądać.

Lisiku - dziękuję za przemiłe słowa. Oczywiście nie jest tak kolorowo zawsze. W gorszych chwilach działam autodestrukcyjnie, oglądam tv i zażeram niezdrowe rzeczy. Ale... to ciągła walka o siebie. Trzeba się cieszyć z drobnych zwycięstw. Dobry pomysł z tym detoksem - zobacz jak Ci będzie! Mi by się przydał detoks od insta, bo tam dużo przesiaduję. Pamiętaj, że tu wszystkie na Ciebie czekamy w każdej chwili i z taką intensywnością jaka dla Ciebie będzie najkorzystniejsza. 😘😘😘

Piret, Julia24, Motylek93, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość

👱‍♀️34l.❤️👨38l.
    🐱 6l.

starania od 08.23r.

PCOS, cykle bezowulacyjne, pokrzywka, KIR Bx, crossmatch 37.8% ❌ -> 31.9% ❌, AMH 5.04 ✅

• parametry nasienia: prawidłowe ✅
    • HSG (01.25r.) - jajowody drożne ✅
    • immunosupresja: Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil - 3 x cykle ❌brak ciąży

10.25 histeroskopia: skąpe zapalenie endometrium, CD 138 <2/10 mm'2

PLAN:
    - 10-11.25 leczenie 💊
    - 12.25 IUI 🔜
    - 2026 IVF 🔜

✨I (don't) know (if) it's worth it.✨
  • brilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalamarniczko, tak, dokładnie te. Już nakleiłam pierwszy, niech działa 😁

Lisiku, uważam że detoks od internetu to super pomysł. A twój mąż to dobry zawodnik, każdy argument dobry żeby nie iść na krzywą 🤣

kałamarnica 11, Lisik lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳

Wysłany: 7 listopada, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

mam wyniki histpat i CD138. Wklejam zdjęcie.
    Moja doktor wraca 13.11. Jeśli jutro dostanę okresu to gdy wróci będę w 6d.c. Myślę, że to wystarczająco wcześnie aby włączyć leczenie w tym cyklu. Bo myślę, że mimo skąpego stanu zapalnego będzie chciała mnie przeleczyć.
    Wysłałam też wynik do dr Jarosz i czekam na odp co ona na to.

Ale widzę, że nie ma tragedii - lekki stan zapalny, więc chyba w następnym cyklu będziemy mogli działać z IUI. Mam taką nadzieję.

PS Kinguś dziękuję Ci jeszcze raz na namiary na Łódź. Bardzo miła rejestracja, od razu mi pani sprawdziła i powiedziała, że wynik jest, że właśnie wskoczył dzisiaj i już w klinice też go mają. 😻

IMG-20251107-164354.jpg

👱‍♀️34l.❤️👨38l.
    🐱 6l.

starania od 08.23r.

PCOS, cykle bezowulacyjne, pokrzywka, KIR Bx, crossmatch 37.8% ❌ -> 31.9% ❌, AMH 5.04 ✅

PLAN:
    - 10-11.25 leczenie 💊
    - 12.25 IUI 🔜
    - 2026 IVF 🔜

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Kochane,

Moja doktor wraca 13.11. Jeśli jutro dostanę okresu to gdy wróci będę w 6d.c. Myślę, że to wystarczająco wcześnie aby włączyć leczenie w tym cyklu. Bo myślę, że mimo skąpego stanu zapalnego będzie chciała mnie przeleczyć.

Ale widzę, że nie ma tragedii - lekki stan zapalny, więc chyba w następnym cyklu będziemy mogli działać z IUI. Mam taką nadzieję.

PS Kinguś dziękuję Ci jeszcze raz na namiary na Łódź. Bardzo miła rejestracja, od razu mi pani sprawdziła i powiedziała, że wynik jest, że właśnie wskoczył dzisiaj i już w klinice też go mają. 😻

IMG-20251107-164354.jpg

Hej super bardzo się cieszę że masz już wynik i fajnie że negatywny. Teraz trzeba czekać czy Pani Doktor coś zaleci czy wystarczą tylko może probiotyki.

Kałamarnica 11 czy umawiałaś już wizytę u Pani Doktor bo jak ja dzwoniłam to miejsc nie było, wpisali mnie na listę rezerwową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 17:02

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅
  • Piret Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juleńko kochana cudnie !!! 🥹🥹🥹 bardzo Ci kibicowałam i cieszę się, że możesz wreszcie poczuć ulgę ❤️ wiadomo zawsze sobie wkręcamy coś, ale ciesz się ciążą i rośnijcie spokojnie 🍀 no i mam nadzieję, że będziesz zaglądać do nas czasami 🤗

Krysiu również gratulacje ! 🙌 o takich wizytach chcemy czytać 🥰

Kalamarniczko jak super, że masz już wynik! No i jest dobrze ! Mniej niż 2 ufff ciekawe co lekarz na to, ale napewno leczenie nie będzie trwało długo i IUI już czeka za rogiem ✊ btw. piękne zdjęcia, podziwiam za motywację, by wstać tak wcześnie (tymbardziej w dzień wolny) i wybrać się na poranny spacer 🌳☀️

Bajeczko a jak Twoje cynamonki? 🤩 ja też dzisiaj zamierzam robić na jutrzejsze urodziny chrześniaka, chce korzystać z przepisu od Zielone słońce tylko mam suche drożdże zamiast świeżych więc może podmienię 😉

Brilko to dobrze, że ginekolog jest otwarty na immunologię ja jeszcze na takiego nie trafiłam .. koksuj swoje endo, sama jestem ciekawa tych plastrów czy one są na receptę? Życzę aby transfer się odbył i był tym ostatnim, przynajmniej do próby o rodzeństwo 🤭

Dziewczyny a jaaaaa… nie chciałam już obciążać naszego kalendarza, bo ten 7.11 już i tak był napięty…ale miałam również na dzisiaj wizytę - chociaż była umówiona na środę (jednak przez przeprowadzkę okres mi się spóźnił o dwa dni) i przesunęli na dzisiaj iiiii zrobiłam drożność!!!!! 🥳 w końcu! Od czerwca na to czekałam 🥹🙉 jajowód drożny ! Nie wyobrażacie sobie jak się cieszę, że mam to za sobą 🤭🥹

Aaagaa, Sylaada, kałamarnica 11, Wiolala, PaulinKA, brilka, Biochemiczka, Julia24, Motylek93, Jaszczureczka, Bajka92, Loraa, Olcykowa, Nina_02, Slava, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔
    2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;

Fragmentacja DNA 6% ✔️

❌ 06-09.25 r. walka z e.coli

11.25 r. - drożność ✅
    ~ monitorowany cykl

Only good mood & thoughts 🍀
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj wspaniałe wieści od Was płyną !
    Julia mega wzrusz ! Tyle przyszłaś i mamy to ❤️🥹
    Motylku 🫶🏼 mam nadzieje ze krwiaczek się szybciutko wchłonie i będzie po kłopocie 🤞🏼
    Krysiu dla Ciebie również gratulacje 😘
    Trzymam kciuki za Wasze dzidzie ! 🤞🏼💕

Kałamarniczko super ze masz już wyniki w są dobre! Lekki stan zapalny to nie tka duży problem, może wgl nie będzie wymagał przeliczenia przed IUI 🥰🥹 widziałam tez ze zmieniała klinikę i dr na MP 🫶🏼 wspaniałe ze się udało i ze w końcu masz lekarza któremu ufasz na 100%. Prędzej czy później osiągniesz swój wymarzony cel 🍀🤭🤞🏼

Nie udzielam się zbytnio ale jestem po USG i z czystym sumieniem mogę Wam zostawić ciążowe wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
    Polecam! Ciąża bezobjawowa, samopoczucie bardzo dobre i na dodatek nasza córeczka pięknie rośnie 🥹 Tak tak dzisiaj się potwierdziło ze czekamy na Julię 💕🫶🏼🥹

kałamarnica 11, Piret, Sylaada, Wiolala, brilka, Biochemiczka, Julia24, Motylek93, Jaszczureczka, Bajka92, Loraa, Nina_02, ENDOGIRL+PCOS, Slava, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 29 lat
    🆘 Endometrioza (laparoskopia 03.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (10.2025)
    ❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)

17cs (Accofil, acard, heparyna)
    28.07 ⏸️ beta 32.10, prog. 31.14
    30.07 beta 54.60, prog. 36.52
    01.08 beta 98.30, prog. 38.50
    05.08 beta 827,30
    06.08 pęcherzyk 2,8mm 🥹
    11.08 beta 9380,90
    20.08 CRL 0,69 cm z ❤️
    04.09 CRL 2,1 cm 🥹
    29.09 CRL 6 cm 🐻(prenatalne, ryzyka niskie)
    07.11 222g córeczki 🩷
    24.11 badania połówkowe
    Jesteś tam maluszku ❤️🙏🏼
    preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lisiku, no Twoj maz to mega ananasek, ciekawe jaki argument bedzie kolejny 🤭🤭🤭 miłego i owocnego detoksu od internetów- mam nadzieje ze masz zapas super książek, będziesz spacerować i dbać o siebie 🥰

@Pireeet no co za wiesci! Ale super! Odchaczone! wiesz drozne drozne ale cos tam sje mogło przedmuchać i moze to ten cykl...?🥹 bolało? Jeju ty tak z marszu wparowałaś z info ze jesteś po drożności a ja na swojej myslalam ze sie przekręcę , tak mnie sponiewierała🤪 przynajmniej nie zdążyłam Cie nastraszyć 🤭

@migotko, dziękujemy za cudne dziewczęce wiruski 🥹

@krysiu, po wczorajszej twojej aktualizacji nie spodziewaliśmy sie dzis innego info ;) 😍

@kalamarniczko, oo piwko dyniowe! Brzmi totalnie jesiennie 😍 ja moze przy piąteczka wypije sobie grzańca 0, ostatnio polubiłam, robię tak samo jak zwykły tylko z piwka bez alkoholu :)

Po pracy siadłam do maszyny (jesien mood) I uszyłam prosty komin i czapkę! Nawet spoko wyszło , brakowało mi takiej cienkiej czapki , jestem zadowolona :) a w paczkomacie czeka materiał na kominokaptur tak wiec zaczynam tryb jesienne zajęcia:)

Natomiast maz mnie ostatnio drażni ale nie mogłam sie dzis z nim nawet pokłócić bo powiedział ze go ostrzegałam ze po Diphereline ma nie brać moich fochów na poważnie 🤪🤣

Ale to na prawde on mnie wkurza, to nie kwestia hormonów 🤭🤭

Uff ale efektywny dzień na forum 😅 same plany, dobre info i następne kroki. Nawet @kalamarniczko twoj cd138 jest w jakis sposób dobra wieścią bo niewielkie zapalenie, moze wystarczy to leczenie ktore juz miałaś lub niewielka antybiotykoterapia ;)

Skoro moje dziewczęta po wizytach i wynikach- moge sie spokojnie odmeldować na weekend :)) Pięknego wieczoru! 🍀💕💪

kałamarnica 11, Motylek93, Migotka96, Piret, Loraa, Slava, Vergeet, Lisik lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."

Wysłany: 7 listopada, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret dziękuję ❤️ i Tobie gratuluję że jesteś po drożności i to jeszcze z pięknym wynikiem. 🌞😻 Wspaniałe wieści!

Migotko dziękuję kochana, mam nadzieję, że to dobra droga dla nas do upragnionego celu. 🥹 A Tobie gratuluję i częstuję się chciwie wiruskami 🍀😁 czy znacie już płeć swojego cudu? 💕

Kinguś - chciałam się umówić, ale najbliższe terminy są za 2 tygodnie, a priorytet mają kobiety, które muszą być zbadane. Pani w rejestracji mi powiedziała, że jeśli to jest tylko konsultacja wyniku to aby nie krępować się i napisać maila do Pani Doktor. Jeśli uzna, że potrzebne są leki to inny lekarz wystawi receptę. Że tak to u nich działa. 😵‍💫 Wobec tego napisałam, zobaczymy co odpowie :)

PaulinKA, Kingus 1, Piret lubią tę wiadomość

👱‍♀️34l.❤️👨38l.
    🐱 6l.

starania od 08.23r.

PLAN:
    - 10-11.25 leczenie 💊
    - 12.25 IUI 🔜
    - 2026 IVF 🔜

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że dziś same dobre wieści po wizytach :)

Piret jaką metodą miałaś robioną drożność ?

Paulinka udanego wypoczynku 😊🏖️

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dla mnie to też było nierealne, a jednak się udało i Wam też niedługo się uda! ❤️ Będę kibicować oczywiście i trzymać kciuki na każdym etapie! ✊️✊️🍀

@Brilko 7mm to wcale nie takie mało! 😊 Do środy na lekach z pewnością chociaż 1-2mm wzrośnie! 🙌 Ja w dniu podania Ovi miałam 8mm. Trzymam mocno kciuki! ✊️😘

@BuBu90 dziękuję, już jestem uspokojona 🤗. Co do szczęścia z naturalsem+ivf to musiałby być naprawdę cud z moimi powykręcanymi jajowodami 😅, choć nie powiem też o tym przez chwilę z mężem rozmawialiśmy 🤭.

@Motylku cudownie, że jest pęcherzyk 🥹. Przykro mi z powodu krwiaka, pewnie sporo stresu powoduje- mam nadzieję, że sprawnie się oczyści i nie będzie powodował już więcej nerwów 🫂.

@Lisiku detoksy czasowe od forum dobrze robią.
    Będę czekać na aktualizację po powrocie! 😘

@Kalamarniczko no ten stan zapalny leciutki niby jest (chociaż różnie lekarze to interpretują). Czekamy na info od lekarki, czy będzie chciała podać antybiotyk. Cieszę się jednak, że nie musiałaś jednak aż tak długo czekać na wyniki, już wiesz na czym stoicie i mozecie działać 💪. I te IUI w nadchodzącym cyklu 🥹, już nie mogę się doczekać.

@Piret jak to kalendarz był przeciążony?? Wytrzyma wszystko! Taka akcja bez naszej wiedzy 😅🤭. Jak dobrze, że jajowody drożne 🙌🙌. Tyle walki z tymi infekcjami, no mega się cieszę, że udało się w końcu to zrobić! ❤️ I po Twojej relacji wnioskuję, że nie było tak strasznie. Trzymam teraz kciuki za nadchodzący cykl ✊️🍀.

@Paulinko zdradź gdzie ten wyjazd listopadowy 😁.

Motylek93, Kingus 1, kałamarnica 11, Piret lubią tę wiadomość

03-04.25 2× IUI ❌️

🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
    ⏩️ 20.10.25 FET na cyklu naturalnym ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Hydroxychloroquine, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
    ⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
    🔜 14.11 USG 25dpt🙏🙏

💃 '95:
    ⚠️ Endometrioza III st., adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
    ❌ Brak KIR implantacyjnych, cytokiny 🚨, ANA +
    ➖️ IO
    ✔️ Cykle reg., owulacja, hormony • jajowody drożne • wymaz MUCHa • brak pasożytów i HB
    ✔️ AMH 2,3→2,8 • kariotypy • histeroskopia + biopsja CD56 i CD138 • BMI w normie

🕴️ '90:
    ➖️ Seminogram w dolnej granicy normy (morfologia 2-4%, słaba ruchliwość)
    ➖️ HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
    ✔️ Kariotypy, usg, podstawowe hormony
  • Aaagaa Znajoma

Wysłany: 7 listopada, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA właśnie dużo też się naczytałam o berberynie i przekonuje mnie ten pomysł, szczególnie, że metformine kiedyś znosiłam kiepsko 😒 Pani dr powiedziała, że zastanowimy się nad tym jak przyjdę z wynikiem.
    Inozytol biorę, ale chyba zastanowię się nad zmianą z większą dawką.
    Spróbuję tak wrócić z wynikami żeby zrobic monitoring i podejrzeć jak tam 😉

@Lisik mam nadzieję, że nie potrwa to aż tak długo i dziękuję za te słowa 🥰

Lisik lubi tę wiadomość

👩30 🙋‍♂️30

Starania od 4.2025

PCOS
    Nieregularne cykle
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Kochane,

IMG-20251107-164354.jpg
    Ja tu nie widzę stanu zapalnego, jest mniej niż 2/10 i wynik jest jako negatywny 🥰 nic tylko się cieszyć ♥️

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png

Wysłany: 7 listopada, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, tam wyżej, że "ze skąpym naciekiem zapalnym"... Ale oczywiście cieszy mnie bardzo wynik CD138. ♥️

Dziewczyny kochane dobrego weekendu dla Was 🍀💕💕💕

👱‍♀️34l.❤️👨38l.
    🐱 6l.

starania od 08.23r.

PLAN:
    - 10-11.25 leczenie 💊
    - 12.25 IUI 🔜
    - 2026 IVF 🔜

• Nekojita Debiutantka

Wysłany: 7 listopada, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Dla Was jestem całkowicie obca a Wy dla mnie nie.. podczytuję Was już (niestety...) od ponad roku. Kiedy to rozpoczęliśmy starania i już w pierwszym cyklu miałam wszystkie z możliwych objawów ciążowych 😉 jakoś ten wątek najbardziej mnie pochłonął i tak tu przycupnelam nawet nie zza krzaka tylko za grubą kotarą ;)
    Znam wszystkie Wasze historie i kibicuję Wam bardzo mocno. Dzisiaj mocno się wzruszyłam po wpisie Julii! Każdą dobrą i złą nowinę przeżywam razem z Wami ❤️
    Niezwykle wzruszające jest ze tak wiele Dziewczyn, których losy śledziłam na początku obecności tutaj jest już mamami.
    Z tymi, które wciąż tutaj są mocno się utożsamiam. Nie bardzo mam z kim o tym rozmawiać a decyzji coraz więcej do podjęcia. Mąż jest ze mną całym sobą ale wiadomo, że niektóre tematy zrozumie tylko druga kobieta.
    A po krótce o mnie 😊 kocham podróże (co miało duży wpływ na odwlekanie decyzji o dziecku), jestem raczej introwertyczką z ekstrawertcznymi zapędami wśród bliskich 😀 mam 35 lat.
    I po krótce o staraniach.. od sierpnia zeszłego roku, podstawowe badania wszystkie ok, nic nigdy nie zaskoczyło i dwa miesiące temu badanie drożności, które wykazało że oba są niedrożne 😞 bardzo bolesne fizycznie w trakcie i psychicznie po fakcie.. Dojrzewałam do podejścia do IVF i ostatecznie z mężem zdecydowaliśmy się na ten krok. Jesteśmy już w klinice, lekarz nas wpisał do programu i czekamy na telefon żeby przyjść na kwalifikację i badania.
    Oczywiście boję się całego procesu, stymulacji, zastrzyków, punkcji ale najbardziej siedzi mi w głowie co w sytuacji jeśli wszystkie komórki się zapłodnią. Ja wiem, że to wybieganie w przyszłość, że rzadko kiedy wszystkie udaje się zapłodnić, że nie kazde może mieć dobrą jakość, że dobrze mieć kolejne w zanadrzu bo przecież pierwszy, drugi i kolejny ransfer może się nie udać.. Ale jednak siedzi mi to w głowie. Z racji wieku raczej przystaniemy na jednym dziecku jeśli w ogóle się uda.. co w sytuacji jak więcej niż jedna komórka będzie zapłodniona i bez wad genetycznych.. Wiem, że dawstwo jest pięknym gestem ale chyba obecnie nie jestem na to gotowa i ciężko mi z tymi wszystkimi myślami. Czy któraś z Was myślała o zapłodnieniu mniejszej ilości komórek dla spokojnej głowy? A wiadomo, że szybko można tego pożałować jak nie uda się za pierwszym razem albo po przebadaniu PGTA nie będzie zdrowego zarodka.
    Przepraszam, że tak wjeżdżam z grubszym tematem ale nie mam z kim przegadać tych wątpliwości.. Mąż akceptuje dawstwo. Może Wy rozjaśnicie trochę mój umysł i rozwiejecie wszelkie wątpliwości ☺️

Bajka92, Vergeet lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 35lat
    Starania od: 08.2024
    Niedrożne oba jajowody ❌️
    AMH 2,2 ✅️
    🔜 IVF
  • Bajka92 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale tu się działo!
    Czy uda mi się odpowiedzieć wszystkim, które dziś na to zasługują.
    Juleczko! 🥹❤️ gratuluję i ogromnie życzę nudnej ciąży! Czekam na instalację u Ciebie suwaczka!

Lisiku rozumiem doskonale. Forum powoduje, że myślę więcej. Czasami też powoduje różne emocje, nie zawsze tylko pozytywne… Ale wróć do nas!

@brillko ❤️ kiedy możliwy następny transfer?
    @Motylku słodko- gorzkie te informacje ale krwiak może się wchłonąć! Trzymam za to kciuki!
    @Kalamarniczko cieszę się, że masz już wyniki i że nie sa bardzo złe. I zdjęcia z Twojego spaceru 😍
    @Piret zazdroszczę dobrych wieści po drożności…
    @Nekoija witaj! Obyś nie została z nami zbyt długo…
    Jestem bardzo ciekawa wypowiedzi Dziewczyn w kwestii, którą poruszasz.

U mnie dziś Cynamonki plus spotkanie z tą znajomą, która przypadkiem zaszła w ciążę. Słodko- gorzkie, trudne zgodnie z przewidywaniami.
    Proszę się częstować ciasteczkami!

bc48fa03c9599.jpghttps://zapodaj.net/plik-7LfUADzkvT

Nekojita, Loraa, Sylaada, Piret, kałamarnica 11, Motylek93, Julia24, Slava, Wiolala, Lisik lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦱33&27👱🏻‍♂️

🌟starania od 12.23
    💉z pomocą medyczną od 02.25

👩🏻‍🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność, długie bezowulacyjne cykle (65>), prawy jajowód niedrożny
    wymazy MUCH- ✅
    tsh- 1,7 ✅
    💊 miovela pro, glucophage 850, formetic 750, letrox 100, acard 150, claxene

👱🏻‍♂️ cukrzyca typu I
    🪱 wyniki nasienia ✅ (do rozszerzenia)
    💊 fertistim man

01.25⏸️ biochem
    03.25 letrozolum ❌
    05.25 letrozolum ❌
    06.25 letrozolum + clo ❌
    07.25 letrozolum + clo ❌ dostymulowanie- letrozol ❌
    09.25 letrozolum, drożność ❌

🩸 20.10 start cyklu
    💊 lametta 2-8 dc 2x2
    🔍 monitoring 28.10
    🥚 pęcherzyk 23 mm, endometrium 8 mm, niestety na niedrożnym 🙄

📌 IVF- ⏳️

🎶 you can’t play on broken strings… 💔
  • Nekojita Debiutantka

Wysłany: 7 listopada, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bajka92
    Ale pyszności, zazdroszczę piątkowego wieczoru w takim słodkim towarzystwie! 😍

Bajka92 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 35lat
    AMH 2,2 ✅️
    🔜 IVF
  • brilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret, super że oba jajowody drożne 🥳 Plastry to systen 50, są na receptę.

Nekojita, bardzo mi przykro, że spadła na was taka diagnoza 😞 Dobrze, że przed startem procedury chcecie sobie ułożyć w głowie co jeśli zostaną wam „nadprogramowe” zarodki, lepiej przemyśleć i przepracować te kwestie zanim podejmie się decyzję o IVF. W dziale „starając się z pomocą medyczną” jest wątek założony przez Cukrzyka, która miała podobne wątpliwości, może odpowiedzi dziewczyn w tamtym wątku ci pomogą w przemyśleniach. Aczkolwiek jeśli zapłodni się wszystkie 6 komórek, będziecie mieć 6 zarodków i uda się pierwszy transfer to rozważyłabym granie w totka 😉

Bajka, co za pyszności! My jutro będziemy robić szarlotkę, mąż mnie namówił 🙈 Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to transfer będzie 17.11. No ale endometrium musi jeszcze trochę podrosnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 20:34

Bajka92, Piret, Aksandra, Jaszczureczka, Jaszczureczka, Jaszczureczka, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳
  • Bajka92 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do endometrium Brillki: bierz się endometrium za robotę przez ten weekend!!!

👩🏻‍🦱33&27👱🏻‍♂️

🌟starania od 12.23
    💉z pomocą medyczną od 02.25

👩🏻‍🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność, długie bezowulacyjne cykle (65>), prawy jajowód niedrożny
    wymazy MUCH- ✅
    tsh- 1,7 ✅
    💊 miovela pro, glucophage 850, formetic 750, letrox 100, acard 150, claxene

👱🏻‍♂️ cukrzyca typu I
    🪱 wyniki nasienia ✅ (do rozszerzenia)
    💊 fertistim man

01.25⏸️ biochem
    03.25 letrozolum ❌
    05.25 letrozolum ❌
    06.25 letrozolum + clo ❌
    07.25 letrozolum + clo ❌ dostymulowanie- letrozol ❌
    09.25 letrozolum, drożność ❌

🩸 20.10 start cyklu
    💊 lametta 2-8 dc 2x2
    🔍 monitoring 28.10
    🥚 pęcherzyk 23 mm, endometrium 8 mm, niestety na niedrożnym 🙄

📌 IVF- ⏳️

🎶 you can’t play on broken strings… 💔
  • Nekojita Debiutantka

Wysłany: 7 listopada, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @brilka Cześć! Bardzo Ci kibicuję 💕
    Widziałam tamten wątek ale jednak trochę inna sytuacja bo była nieświadoma do końca i tam głównie o to się rozchodzi. Ja podchodzę do tematu z pełną wiedzą i świadomością. I nie ukrywam, że tutaj większość Was "znam" (jakkolwiek strasznie to brzmi 🫣) i bardziej chciałabym poznać Wasze opinie na tym wątku, bardziej świadomych staraczek, które są bliższe memu sercu.

Vergeet lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 35lat
    AMH 2,2 ✅️
    🔜 IVF
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @Lisiku, no Twoj maz to mega ananasek, ciekawe jaki argument bedzie kolejny 🤭🤭🤭 miłego i owocnego detoksu od internetów- mam nadzieje ze masz zapas super książek, będziesz spacerować i dbać o siebie 🥰

@Pireeet no co za wiesci! Ale super! Odchaczone! wiesz drozne drozne ale cos tam sje mogło przedmuchać i moze to ten cykl...?🥹 bolało? Jeju ty tak z marszu wparowałaś z info ze jesteś po drożności a ja na swojej myslalam ze sie przekręcę , tak mnie sponiewierała🤪 przynajmniej nie zdążyłam Cie nastraszyć 🤭

@migotko, dziękujemy za cudne dziewczęce wiruski 🥹

@krysiu, po wczorajszej twojej aktualizacji nie spodziewaliśmy sie dzis innego info ;) 😍

@kalamarniczko, oo piwko dyniowe! Brzmi totalnie jesiennie 😍 ja moze przy piąteczka wypije sobie grzańca 0, ostatnio polubiłam, robię tak samo jak zwykły tylko z piwka bez alkoholu :)

Po pracy siadłam do maszyny (jesien mood) I uszyłam prosty komin i czapkę! Nawet spoko wyszło , brakowało mi takiej cienkiej czapki , jestem zadowolona :) a w paczkomacie czeka materiał na kominokaptur tak wiec zaczynam tryb jesienne zajęcia:)

Natomiast maz mnie ostatnio drażni ale nie mogłam sie dzis z nim nawet pokłócić bo powiedział ze go ostrzegałam ze po Diphereline ma nie brać moich fochów na poważnie 🤪🤣

Ale to na prawde on mnie wkurza, to nie kwestia hormonów 🤭🤭

Uff ale efektywny dzień na forum 😅 same plany, dobre info i następne kroki. Nawet @kalamarniczko twoj cd138 jest w jakis sposób dobra wieścią bo niewielkie zapalenie, moze wystarczy to leczenie ktore juz miałaś lub niewielka antybiotykoterapia ;)

Skoro moje dziewczęta po wizytach i wynikach- moge sie spokojnie odmeldować na weekend :)) Pięknego wieczoru! 🍀💕💪

@PaulinKA Ty taka rzemieślniczka jesteś? 🤩 Niesamowite! Jakbyś kiedyś chciała pokazać to wiesz. Zdjęć nigdy za wiele :)

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    IVF, stymulacja start 10.11.25 💉Gonal, Mensinorm i Letrozole

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9
    Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0

Cukrzyca typu mody 2
    USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
    AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25
    Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin + Kwas foliowy 400, Endomesin, Endoover, Ubichinol,
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ