🌫️ W listopadzie szare mgły😶🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinko kochana milo, że tak mówisz 🥹 ja oczywiście zaczynając nadrabiać stosowałam naszą metodę zapisywania w notatniku odpowiedzi ale gdy już miałam mnóstwo tekstu, a przede mną jeszcze 10 stron czytania to rezygnowałam bo już dawno były kolejne tematy 🙈
Co do upływającego czasu to mam takie samo odczucie, nie mogę uwierzyć jak dużo Wilczków jest już na świecie oraz jak suwaczki dziewczyn się przesuwają, podczas gdy ja mam wrażenie, że wszystko ciągnie się w nieskończoność… Choć jeszcze bardziej dołuje mnie wizja czekania na fundusze, na stymulację, transfer wiele miesięcy… co do histero to jestem w ciągłej niepewności bo według moich obliczeń nie zgra się to z moim cyklem ale z drugiej obliczenia dotyczyły okresu, który miał przyjść dzisiaj a go nie ma, więc tak naprawdę może się jeszcze zgrać. Także jestem w takim zawieszeniu, że nie wiem kiedy i czy w ogóle będzie ta histero (bo jeśli się przesunie na wcześniej to nie wiem czy mnie „wcisną” do szpitala). Także no u mnie nastroje raczej podłe, nie chcę wprowadzać takiej atmosfery na forum, podczas gdy dzieje się tu tyle pięknych rzeczy 🩷🥹
A Ty kochana widzę że dobrze znosisz dipheryne, przykro mi natomiast że takie przykre rzeczy dzieją się w Twojej rodzinie, poruszył mnie bardzo twój ostatni wpis i mam nadzieję, że spędzasz piękny czas z najbliższymi i że będziesz miała go jeszcze jak najwięcej z nimi 🫂🩷 i co ciekawego czytasz? Ja próbuje się zmobilizować od wielu miesięcy żeby czytać ale ciągle są „ciekawsze” rzeczy do zrobienia co niestety zwykle oznacza czytanie i scrollowanie rzeczy na telefonie albo oglądanie czegoś, a książka „Niewidzialni rodzice” którą kupiłam po polecajce tutaj leży na szafce przy łóżku już od lipca 🙈
Piret, PaulinKA lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23 - teraz już 🌈
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 6tc poronienie samoistne
3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
👩🏼🦱
✅ AMH
❌lekka IO- glucophage 1500
❌hashimoto- Letrox 25/50
❌ PAI-1 - 4G/5G heterozygota
❌ KIR AA
✅ trombofilia brak ✅onkopakiet
✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S
📆W planie: kariotypy, zespół antyfosfolipidowy
listopad: histeroskopia, kwalifikacja IVF
marzec: pełna diagnostyka hormonalna w szpitalu
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
❌ chromatyna DNA 30,85
✅ ruchliwość a+b
✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet
📆W planie: kariotypy -
Wiola, przytrafiło się raz i już się nie powtórzyło. 🤷
Kilka razy w życiu zrobiło mi się ciemno przed oczami, w tym w ciąży ale takie coś jak wczoraj to pierwszy raz.
Paulinko, jestem w 18dc. Testu nie robiłam, przyszedł normalnie okres. Choć nie powiem, wątpliwości nabrałam.
A może to nie był okres? Ale to chyba niemożliwe...
Badania profilaktyczne robiłam jakoś na przełomie wiosna/ lato.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 18:20
4,5 roku starań
Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
PROM 34+5/6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

-
@Vergeet, w tym miesiącu na aplikacji woblink jest akcja ze po zalogowaniu do końca listopada jest 18 tytułów audio i ebookow za darmo, wybrałam cos z tej listy, Dom Zła, ale przyznam ze jakis taki średni kryminał - niemniej szybko sie czyta a ja w tym roku przeczytałam wyjątkowo malo książek wiec takimi o to pierdołami robię ilość 🤣 spisuje przeczytane tytuły zeby śledzić ile czytam hehe

Kolejna na liście jest książka Hałas- o tym co sie dzieje kiedy nasze zycie toczy sie w telefonie
ale najpierw przeczytam te darmowe a za Hałas wezmę sie jak zakończy się moja rola prowadzacej watek, bo podejrzewam ze po tej lekturze bede miala chwilowy zryw ograniczenia telefonu 🤣
A wlasnie, @Biochemiczka, gdzieś mi znikłaś z radaru, nie uciekaj nam tu bo podobno grudzień prowadzisz 🤭🤭🤭
Vergeet, Bajka92 lubią tę wiadomość
⏳️01.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy
IVF 🙏
💉10.2025: 7❄️
💊Diphereline...🤞⌛️
"Zes*am się, a nie dam się." -
Kałamarniczko no nie gadaj że chmara raniuszków w zimie u Ciebie ?! Boziuu kocham te białe puchate kulki a tak ciężko je zobaczyć na żywo! Chyba mieszkasz gdzieś pod miastem prawda? W centrum miasta ciężko nawet w parkach … o mamuniuuuu ja bym się nie odkleiła od okna jakbym miała raniuszki w karmniku 😍😁 u mnie w zgiełku miasta kopciuszki są często widoczne, też lubię 🩶 Aaaa i udanej wędrówki jutro ! 💪
Dziękuję za podpowiedzi co do acco, ja jeszcze dzisiaj nieeeee hehe 🫣 chcę upolować owulację dlatego udało mi się wcisnąć jeszcze dziś wieczór (oprócz 12.11) na monitoring i nie wiem co myśleć… dziś 12 dc pęcherzyk dominujący 15 a endo tylko 6
jest szansa podkoksować je w 3 dni??? Gin nie przepisał mi tych plastrów, które Brilka pisała, że stosuje ehhh żałuję, że sama nie uparłam się i nie poprosiłam.
Paulinko patriotyczny bobas haha, ale się uśmiałam dobreee 😂nooo ale mój by się cieszył, bo jest bardzo 🇵🇱 ja zresztą też
Dobrze czytać, że jesteś spokojniejsza. Odpocznij kochana, kąpiel relaksująca i książka to najlepszy pomysł 🫠
Vergeet miło Cię widzieć 🤗 zaglądaj jak tylko będziesz mieć chęci i czas, wiadomo że wtedy ciężko odnosić się do wypowiedzi sprzed kilku stron, bez spiny no a Dexti niezmiennie słodziak ❤️
Syladaa jak tam u Ciebie? Stymulacja rozpisana?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 20:00
Vergeet lubi tę wiadomość
👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez
✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;
Fragmentacja DNA 6% ✔️
❌ 06-09.25 r. walka z e.coli
11.25 r. - drożność ✅
~ monitorowany cykl
Only good mood & thoughts 🍀 -
Piret, jak pęcherzyk ma 15 mm a endo 6 mm to jeszcze jest czas ☺️ Spróbuj czerwonego winka, moreli, orzechy brazylijskie, może chociaż będziesz mieć poczucie że próbowałaś wszystkiego 🙈
Vergeet, jak miałam swoje okresy nieobecności to też bardzo chciałam się odnieść do wszystkich, ale potem okazywało się, że odgrzebuje w notatkach zbyt stare tematy i już nie chciałam ich wyciągać na nowo 😅 Wiem, że dłuży ci się czekanie ale skup się na tych mniejszych punktach po drodze - teraz odliczaj do histeroskopii, która już tuż za rogiem. Przynajmniej mi jest tak łatwiej, czas wtedy jakoś leci do przodu, od jednego małego celu do drugiego 😉
Piret, PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
2 cykle diphereline ⏳ -
Brilko właśnie zaraz wyślę starego po winko 😆 myślicie, że warto dziś już podziałać? 😃🤪👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez
✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;
Fragmentacja DNA 6% ✔️
❌ 06-09.25 r. walka z e.coli
11.25 r. - drożność ✅
~ monitorowany cykl
Only good mood & thoughts 🍀 -
Piret wrote:Brilko właśnie zaraz wyślę starego po winko 😆 myślicie, że warto dziś już podziałać? 😃🤪
Zawsze tez warto wdrożyć to co jesteśmy w stanie- z wątków miesiecznych IVF - wszystko o czym pisala brilka, koktajl z buraka!!, larginine, resweratrol, awokado, ogolem dobre tluszcze...
Ja winko czerwone też pijałam na endo ale mam świadomość ze zeby dostarczyć sensowna ilość resweratrolu to tego wina trzeba by wypić z beczke- wiec winko raczej dla rozluźnienia, krążenia i podkrecenia atmosfery
)
A działać zawsze warto! Jesli Maz nie ma problemów z nasieniem to tyle ile macie ochote, nie kalkuluj zbytnio kochana 😘😘😘
Piret, Sylaada, Vergeet lubią tę wiadomość
⏳️01.2024
🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy
IVF 🙏
💊Diphereline...🤞⌛️
Zielone, mam nadzieję że już w porządku się czujesz... wiadomo co to mogło byc? 🫂
Vergeet, wiem co czujesz... Ja do tego miałam tak, ,e jak wróciłam po moim l4 po poronieniu okazało się, że koleżanka z pracy jest w ciąży, termin miała na tydzień po mnie... potem była pozamaciczna, wróciłam po szpitalu, następna z terminem natydzien przede mną... jedna ma 8 malucha, druga 5miesieczna córeczkę... a ja rok później nawet nie byłam w ciąży, bo ciągle coś... znam to uczucie zrezygnowania, wrażenie "wszyscy" są w ciąży tylko nie ja... na forum też jest pełno dzieci, które miały się pojawić wtedy kiedy moje, albo nawet później... to co czujes jest normalne 🫂, na pewno warto czekać, walczyć, ale też próbować żyć "normalnie" - wiem jak to brzmi o dodam ze mi się nie udało... niby byly momenty jak gdzieś byliśmy, że było inaczej, ale cały czas tak naprawdę.zylam tym kiedy wizyta, badania, transfer 🫣.
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️
23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.2022 🌈
_ _ _ _
04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
06.07.24 💔
_ _ _ _
05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
11.10.24 cp 💔
30.04.2025 - 3️⃣IVF
24.09.2025 - 4️⃣ FET ❄️4AA
4dpt. ⏸️; 5dpt 6.18 ; 7dpt 26.7; 10dpt 160; 12dpt 389; 14dpt 995; 17dpt 3976🥹; 30dpt 💓 CRL 9.3mm; 7+4 CRL 11mm 🥹
Czekają na mnie: ❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
@Loraa i jak dzień na budowie?

@Bajka nie poddajemy się o trzymamy kciuki dalej ❤️
@PaulinKA przesyłam Ci dobre myśli, mam nadzieję, że sprawy rodzinne pomimo tego co się dzieje i nagłego wyjazdu będą się miały ku lepszemu 🫂🫶
@Piret i Kałamarnica 11 super czytać o Waszej pasji! I jak o tym piszecie. Zupełnie się na tym nie znam 🤭 Z utęsknieniem szukam tylko w moim mieście wróbelków, bo jakoś tak od czasów dzieciństwa zniknęły a to takie słodziaki
Wystartowałam ze stymulacją IVF. Zanim ja sobie zrobiłam zastrzyk Gonal...zbierałam się kilka dobrych minut. 450j. Toż to połowa fiołki! 🫣😀 Zdjęcie zrobiłam dla zapewnienia samej siebie, że ustawiłam dobrą dawkę 😆 Trzymajcie proszę kciuki za łagodną ścieżkę bez skutków ubocznych aż do punkcji
Troszkę mi dziwnie dziś. Koleżanka w szpitalu na dniach poród. Rok młodsza. Czeka aż pozna kolejnego już, drugiego brzdąca. Ciąża pierwszego cyklu. Ona zaczyna odczuwać skurcze założonego balonika a ja zaczynam robić zastrzyki myśląc, że zaczynam ostatni etap szansy na moje dziecko. W głowie mam przebłyski ile się działo, ile to nas kosztowało i ciekawe ile przed nami jeszcze tej drogi. Nostalgiczne przemyślenia mam. Nie są złe. Mam w sobie dużo wiary. Jakoś tak się złożyły te sytuacje. Wy, jestem pewna rozumiecie.
Wiolala, Piret, Loraa, Motylek93, Vergeet, Julia24 lubią tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25 ❌
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
IVF, stymulacja start 10.11.25 💉Gonal, Mensinorm i Letrozole
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0
Cukrzyca typu mody 2
USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
USG piersi 🆗 🗓️07.25
TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
Drożność jajowodów 🆗 04.25
Cykle naturalne 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin + Kwas foliowy 400, Endomesin, Endoover, Ubichinol,
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
PaulinKo, dobrze że odetchnęłaś. Też nie lubię tego szpitalnego vibu, jak byłam na histeroskopi to myślałam, że ten jeden dzień odpocznę, poczytam, a tylko mnie od tego niemiłosiernie głowa bolała.
My teraz działamy z ociepleniem, co prawda listopad, ale pogoda na razie jest ok. W ziemie już wleci wykończenie. Ale nie cieszy mnie to tak jak wcześniej, nie sądziłam, że wprowadzimy się tylko we dwójkę, mam wątpliwości po co nam taki "duży" dom dla dwóch osób. Ech..
Też zapisuje książki, które przeczytałam 😂
Też mam książkę Niewidzialni rodzice, jakoś nie mogę się do niej zabrać.
Ja już odpuściłam odniszenie się do Wszystkich, stwierdziłam, że jak nie mam nic mądrego do dodania to nie będę już nic pisać.
PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
Stan zapalany endometrium
✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim! -
nick nieaktualnySylaada trzymam kciuki żeby dalej już szło gładko 🍀 w ogóle dziewczyny ivf to są dla mnie takie Super Heroes. To co przechodzicie to wiecie tylko Wy, my możemy się domyślać jak jest ale ryja bym obiła tym co mówią, że to pójście na łatwiznę... No nie chcieli by mnie spotkać na swojej drodze...
Sylaada, Vergeet, Zielone.Słońce lubią tę wiadomość
-
@Sylaada, to sie dzieje 🤩 sama robilas zastrzyk? Partnera nie angażowała? 🤭 oh, doskonale rozumiem te przemyślenia, niejednokrotnie siedząc w jakiejś poczekalni na pobranie krwi, badania, kupując progesteron nie by utrzymać ciaze lecz by wywołać okres myslalam o tym jak to sie różnie splata i uklada...
Mi zastrzyki najpierw robił maz a potem stwierdziłam ze no way nie ma opcji bym byla uzależniona od niego przez całą ciaze zeby mi podawał heparyne i musze nauczyć sie sama 🤪
Życzę Ci wielu piękniutkich pęcherzyków i pięknych bobasów z tego! 🤞🍀 kiedy wpisać pierwszy podgląd??
I od razu ci napisze ze ja na 1 podglądzie mialam chyba 8 czy 9 jajeczek z czego na koniec bylo 17 pecherzykow zatem te liczby na prawde bywają odklejone
@Loraa - no zgadzam sie, nie zawsze i w każdym temacie musimy sie wypowiadać, lepiej napisać mniej a madrzej (choc ja pisze dużo więc chyba nie jestem żywym przykladem mojej teorii
)
I mam nadzieje ze Wasz dom zapelni w koncu dziecięcy śmiech...
A co do metrażu, my jako na dwójkę mamy spore mieszkanie i nie oddałabym ani jednego mkw! Jaka to wygoda nie mieszkać w klatce... 🍀 przyda wam sie ten dom bez względu na to kiedy i ile dzieciaczków sie w nim pojawi... 💕😘
Wow ale wykończenie... to co, na wiosnę przeprowadzka? Hihi napisałabym ze to juz tuż tuż choc w kontekście staran taka ilość czasu brzmi jak wieczność
Ja tej książki ostatecznie nie kupiłam... nie chce chyba tak taplac sie i jeszcze bardziej wnikać w temat nieplodnosci... jestem z nim wystarczająco dobrze zaznajomiona.... tak samo ta książka ktora polecała bajeczka... tez jakos czułam ze dla mnie to bedzie zbyt bolesne. Chcę karmić sie dobrymi myslami i nadziejami- przynajmniej na ten moment...
I dziekuje za wasze dobre słowa w moim kierunku 🍀 wierzę ze one na prawde przełożyły sie na moje samopoczucie w tych ostatnich dniach 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 22:53
Bajka92 lubi tę wiadomość
⏳️01.2024
IVF 🙏
💊Diphereline...🤞⌛️
Krysiu, nie wiem, być może poprostu przemęczenie. Dziękuje, że pytasz. ❤️4,5 roku starań
Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
PROM 34+5/6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

-
PaulinKA wrote:@Sylaada, to sie dzieje 🤩 sama robilas zastrzyk? Partnera nie angażowała? 🤭 oh, doskonale rozumiem te przemyślenia, niejednokrotnie siedząc w jakiejś poczekalni na pobranie krwi, badania, kupując progesteron nie by utrzymać ciaze lecz by wywołać okres myslalam o tym jak to sie różnie splata i uklada...
Mi zastrzyki najpierw robił maz a potem stwierdziłam ze no way nie ma opcji bym byla uzależniona od niego przez całą ciaze zeby mi podawał heparyne i musze nauczyć sie sama 🤪
Życzę Ci wielu piękniutkich pęcherzyków i pięknych bobasów z tego! 🤞🍀 kiedy wpisać pierwszy podgląd??
I od razu ci napisze ze ja na 1 podglądzie mialam chyba 8 czy 9 jajeczek z czego na koniec bylo 17 pecherzykow zatem te liczby na prawde bywają odklejone
Sama. Gonal to bez problemu, trochę większa igiełka do pena niż miałam kiedyś do insuliny. Umiem to robić
Super, że piszesz mi o tych ilościach! To rzeczywiście daje ciekawy pogląd na możliwą sytuację! Pierwszy podgląd w sobotę 15go 😊🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥 (najpierw dodałam 3 kurczaczki, ale nie chcę sobie wykrakać to machnęłam 10 a co! 🤭😅 na szczęście)
A dodatkowo udało mi się dziś zapisać i to telefonicznie! od razu! na wizytę do immunologa dr Paśnika. Na ten moment 11.02 ale może uda się z kimś zamienić a przemiła Pani wspomniała, że jakbym wiedziała co będzie z transferem to może mi nawet znajdą coś szybciej. Ciągle ta immuno chodzi mi po głowie. Tyle dziewczyn sprawdzało a ja na razie nic. Czas znaleźć sobie kolejne zajęcie 🤪
Slava, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25 ❌
Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
IVF, stymulacja start 10.11.25 💉Gonal, Mensinorm i Letrozole
Badania 09.25
B12 721,0
Kwas foliowy 10,6
Prolaktyna 21,70
D3 32,9
Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0
Cukrzyca typu mody 2
USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
USG piersi 🆗 🗓️07.25
TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
Drożność jajowodów 🆗 04.25
Cykle naturalne 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin + Kwas foliowy 400, Endomesin, Endoover, Ubichinol,
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Sylaada, zleciało szybko, ale widać postępy 😀
O ja lubiłam zastrzyki z Gonalu
W kontekście przeprowadzki, ta wiosna lub nawet lato to dla mnie niedługo 😂
Ale w kontekście starań to wieczność...
Wydaje mi się, że jeśli chodzi o starania to najgorsza jest ta niepewność. I ten upływ czasu, inni już rodzą, a my nawet nie jesteśmy dalej w ciąży
Vergeet, Sylaada lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
Stan zapalany endometrium
✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp
🧒
❌ Morfologia (2%)
✅ Kariotyp, Koncentracja
💉IVF
I procedura ❌
📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura 🙏
📆01.08.2025
- Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
- ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek
A ch*j z tym wszystkim! -
PaulinKA wrote:A wlasnie, @Biochemiczka, gdzieś mi znikłaś z radaru, nie uciekaj nam tu bo podobno grudzień prowadzisz 🤭🤭🤭
Jestem jestem, czytam was na bieżąco, ale mam taki zapie**ol w pracy że nie wiem jak się nazywam. Fajnie że długi weekend, ja 10 min temu logowałam się w pracy 🤣
Nie mam nic ciekawe go do powiedzenia, jestem w totalnym zawieszeniu w oczekiwaniu na wyniki biopsji. Może w środę po wizycie czymś się podzielę. Dopinguję wszystkie suwaczki żeby pędziły do 40tc 🥹
Mam też trochę załamke. Jak biopsja wyjdzie dodatnia to tłumaczy cross i nie tłumaczy poronień. Jak wyjdzie ujemna to czeka mnie immunosupresja która no daje średnie wyniki, a ja jestem chora od miesiąca i boję się ją brać. Trochę mnie podbudowała wiadomość od @kalamarniczki że można dobrze czuć się na immunosupresji. Mam trochę nadzieję że u mnie tak będzie. Biorę urlop na 1,5 msc od 15 grudnia bo a) grusza przepadnie b) chce posłać młodego do przedszkola więc czeka mnie w styczniu adaptacja a potem pewnie choroby 🙄34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️cross-match 36,6%
⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
⏳ cd56, cd138
💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA -
Paulinko kochana, cieszę się, że wróciłaś do domku po dobrym czasie rodzinnym. I cieszę się, że wróciłaś do mężusia i swojego bezpiecznego domowego ogniska. Co do naszej trasy - nic specjalnego, wyjdziemy z Ustronia na Czantorię, a potem przez jakieś szczyty, których nazw nie pamiętam dotrzemy do schroniska Stożek.
jutro ma być kiepska pogoda, ale w środę już ma być ładnie, liczę po cichu na ładny wschód słońca ☀️
Piret - mieszkamy blisko centrum miasta, ale nasze osiedle jest położone pomiędzy wielkim parkiem i lasem
I chyba z tego lasu raniuszki tu przylatują. Też je uwielbiam, są przecudne. To zdjęcia z ubiegłego roku przy moim karmniku 🥹
https://ibb.co/LhC3RB43
https://ibb.co/rKM9BvYV
https://ibb.co/wNTyDJSH
Już się nie mogę doczekać kolejnego sezonu 🤗
PS koksuj tam pięknie endometrium i działajcie 😘💕
Sylada - gratuluję, że rozpoczęłaś stymulację, to duży krok. Trzymam kciuki za brak skutków ubocznych i mnóstwo dorodnych pęcherzyków 😘♥️
Ja właśnie padam spać. Dobrej nocki i jutro dobrego odpoczywania 🤗
Slava, Motylek93, HimalayanDream, PaulinKA, Piret, Wiolala, Sylaada lubią tę wiadomość
👱♀️34l.❤️👨38l.
🐱 6l.
starania od 08.23r.
PCOS, cykle bezowulacyjne, pokrzywka, KIR Bx, crossmatch 37.8% ❌ -> 31.9% ❌, AMH 5.04 ✅
• parametry nasienia: prawidłowe ✅
• HSG (01.25r.) - jajowody drożne ✅
• immunosupresja: Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil - 3 x cykle ❌brak ciąży
10.25 histeroskopia: skąpe zapalenie endometrium, CD 138 <2/10 mm'2
PLAN:
- 10-11.25 leczenie 💊
- 12.25 IUI 🔜
- 2026 IVF 🔜
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨ -
Dzień dobry!
Paulinko zgadzam się, że trudne książki w temacie niepłodności rozgrzewają temat w naszej głowie. Ale co ja zrobię, jak ja lubię.
Rodzice mi to zrobili. Zanim dostałam akwarium- była książka o rybach. Zanim kupili jamnika- książka o jamnikach. I teraz co by się nie działo…
Klub jednej kreski był milusi mimo tematu ale Niewidzialni rodzice to trudna książka. Gorzka bardzo.
Ja ostatnio czytałam Krwinki o terminalnie chorych dzieciach, o żałobie po nich. Nie wiem czy obserwujecie ale córka autorki zmarła kilka dni temu… Miała jakąś rzadką chorobę genetyczną. Takie lektury odrywają mnie od swoich smutków. Ale teraz muszę coś mięciutkiego i czytam Musierowicz.
Dobrego dnia Dziewczyny!
👩🏻🦱33&27👱🏻♂️
🌟starania od 12.23
💉z pomocą medyczną od 02.25
👩🏻🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność, długie bezowulacyjne cykle (65>), prawy jajowód niedrożny
wymazy MUCH- ✅
tsh- 1,7 ✅
💊 miovela pro, glucophage 850, formetic 750, letrox 100, acard 150, claxene
👱🏻♂️ cukrzyca typu I
🪱 wyniki nasienia ✅ (do rozszerzenia)
💊 fertistim man
01.25⏸️ biochem
03.25 letrozolum ❌
05.25 letrozolum ❌
06.25 letrozolum + clo ❌
07.25 letrozolum + clo ❌ dostymulowanie- letrozol ❌
09.25 letrozolum, drożność ❌
🩸 20.10 start cyklu
💊 lametta 2-8 dc 2x2
🔍 monitoring 28.10
🥚 pęcherzyk 23 mm, endometrium 8 mm, niestety na niedrożnym 🙄
📌 IVF- ⏳️
🎶 you can’t play on broken strings… 💔 -
Brilka staram się na tym skupiać co „za chwilę” ale nie mam nawet żadnych konkretnych terminów więc ciężko🤣 do tego skoro wszędzie brakło środków, a ja nie jestem nawet zakwalifikowana to bije się z myślami czy jeszcze nie poszperać za klinikami, lekarzami, czy zostać już u tej lekarki… 🙈
Piret myślę, że jeśli są chęci to podziałać nie zaszkodzi, a endometrium ma jeszcze czas się podkoksować 😀
Krysia napisałaś bardzo celnie, dokładnie takie mam odczucia jak się „rozglądam” wokół. Do tego te zbliżające się święta, końcówka roku gdzie w poprzednie święta wszystkie tutaj sobie życzyłyśmy aby kolejne były już z bobasem chociaż w brzuchu
podobnie jak u Ciebie, moja przyjaciółka która nawet nie planowała jak ja byłam w zaawansowanych staraniach- zaraz rodzi drugie. No i jak sobie myślę ile się wydarzyło od stycznia… to jakby było w innym życiu.
Sylaada piękny twój wpis o zaczęciu zastrzyków, ma w sobie dużo nadziei 🥹 trzymam mocno kciuki za Ciebie żeby wszystkie zastrzyki były jak najmniej dokuczliwe 🤞🏼i było jak najwięcej kurczaczków!
Loraa mam podobne uczucia z tym dużym domem, też sądziłam że szybko „pokój dla dziecka” się zapełni a tymczasem już nawet nie mówię o nim jak „pokój dla dziecka” tylko „trzeci pokój”. Ale też Dexi bardzo mocno wypełnił nam przestrzeń
Paulinko w kontekście książki „Niewidzialni rodzice” to kupiłam ją bo bardzo przemawia do mnie sam tytuł, my tak trochę jesteśmy rodzicami ale nikt nas za nich nie uznaje na zewnątrz. No i pomyślałam, że ta książka będzie trochę jak to forum- czytanie podobnych rozmyślań co mam ja sama mi pomaga, nie dołuje
choć no, nie przeczytałam jej jeszcze więc nie wiem czy to nie tylko moje wyobrażenie 🤣
Kałamarniczko nie wiem czy piękniejsze są te ptaszki czy Twoje zdjęcia 🤩
My właśnie w drodze na Krakowski Bieg Niepodległości, fajnie tak rozpocząć ostatni dzień wolnego 🇵🇱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 08:27
PaulinKA, kałamarnica 11, Piret, Wiolala, Slava, Sylaada lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️29🙎🏼♂️29 🐶
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23 - teraz już 🌈
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 6tc poronienie samoistne
3.08.25 ⏸️- 💔 ciąża biochemiczna
👩🏼🦱
✅ AMH
❌lekka IO- glucophage 1500
❌hashimoto- Letrox 25/50
❌ PAI-1 - 4G/5G heterozygota
❌ KIR AA
✅ trombofilia brak ✅onkopakiet
✅własne owulacje ✅homocysteina ✅białko C,S
📆W planie: kariotypy, zespół antyfosfolipidowy
listopad: histeroskopia, kwalifikacja IVF
marzec: pełna diagnostyka hormonalna w szpitalu
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
❌ chromatyna DNA 30,85
✅ ruchliwość a+b
✅ duża ilość ✅test MAR ✅onkopakiet
📆W planie: kariotypy -
Vergeet, z tego co widziałam to już prawie nigdzie w kraju nie ma środków. Styczeń już za 1,5 miesiąca, po drodze są święta które trochę utrudniaja logistykę, ja zostałabym u tej lekarki, u której jesteś, szczególnie że już po podejściu do Lory widać, że to dobra lekarka.
Co do domu to my też zrobiliśmy projekt z założeniem, że będzie dwójka dzieci i ewentualnie trzecie. Też przemknęło mi przez myśl, że dla naszej dwójki ten dom będzie za duży…
Czytałam obie książki, o których piszecie i obie mi się nie spodobały. 🙈
Syladaa, kciuki za pierwszy pogląd, niech pięknie rośnie kurniczej 🤞🏻🍀
Vergeet, Sylaada lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia
08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
2 cykle diphereline ⏳