X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🌫️ W listopadzie szare mgły😶‍🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼
Odpowiedz

🌫️ W listopadzie szare mgły😶‍🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    @Lisik jak ja się cieszę, że wróciłaś i całkiem miło spożytkowałaś czas bez nas 🤭🥰 Ajć te bóle. Mam nadzieję, że jednak nic Cię nie zjada :) Chcesz nam się wygadać o tym nastroju? To przez te bóle?

Edit: Lisik tak jeszcze podpowiem, że mi ginekolog z kliniki na endometrioze zaleciła branie Endomesin 2 kapsułki twarde+ 2 kapsułki miękkie dziennie i Endoover. Średnio jestem nastawiona do tych gotowych supli, ale podrzucam jakbyś/cie nie znała/ły i mam to brać na stałe

Ja też mam endometrioze i stosuje Endoover biotic 1 kapsułka dziennie.

Sylaada, Lisik, clara lubią tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅
  • staram_sie_ Debiutantka

Wysłany: 14 listopada, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bajka może to był jednak sen proroczy... trzymam kciuki. Dziś to wciąż przecież jeszcze dość wcześnie - jeśli dobrze liczę to 10dpo?

@Zielone.Słońce jak to jest mieć bliźniaki :D? Mając jedno dziecko (z tych mocno wymagających!) jak pomyślę o ludziach, którzy mają bliźnięta to nie mogę wyjść z podziwu jak sobie radzą :) Mnie by to chyba przerosło.

A my tak, historię mamy "bogatą". I macie rację - to wszystko sprawiło, że można chyba o nas powiedzieć, że jesteśmy silni. Wszystkie trudne doświadczenia jak na razie scalają nasz związek a nie oddalają nas od siebie.
    Nawet jak niedawno nam dom zalało to znaleźliśmy sobie plusy :D Wszyscy użalali się nad nami a my po prostu wzięliśmy się za remont i tyle :) Bo doskonale wiemy, że jedyne problemy takie nie do przejścia są wtedy gdy zdrowie się kończy!

Liora lubi tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vergeet jaki piękny jesienny awatar! 😍😍😍 I dexi sie załapal💕

Piret, HimalayanDream, Vergeet lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Liora Znajoma

Wysłany: 14 listopada, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu mam nadzieję, że tym razem pójdzie gładko jak już się zdecydujecie 😊

Staram_sie słyszałam ostatnio takie zdanie "na codzień możesz mieć tysiąc problemów ale jak zachorujesz to masz tylko jeden"...

• Liora Znajoma

Wysłany: 14 listopada, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Wiecie jaka ja jestem gapa? Ja myślałam, że @Loraa zamieniłaś się w @Liora 🤣 i dziś czytam patrzę, że jedna odpisywała drugiej...🤡 Wybaczcie 😂

Musiałam się ewakuować z poprzedniego nicka i tak na szybko padło na Liora 🫣 "moje światło" z hebrajskiego.

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora wrote:
    Bubu mam nadzieję, że tym razem pójdzie gładko jak już się zdecydujecie 😊

Staram_sie słyszałam ostatnio takie zdanie "na codzień możesz mieć tysiąc problemów ale jak zachorujesz to masz tylko jeden"...
    ♥️

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Mallory Nowa

Wysłany: 14 listopada, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) mogę do Was dołączyć? Na początku napiszę, że trzymam mocno kciuki za Was wszystkie... Sama jestem mamą, ale już droga do pierwszego dziecka była długa. Teraz mała ma 2 lata, staramy się o drugie, we wrześniu straciłam ciążę na na wczesnym etapie, ale walczymy dalej o drugiego malucha. Wcześniej byłam cierpliwa, ale po stracie bardzo mi się odpalił zegar biologiczny.

I mam pytanie - bo Bajka92 chyba z tego co czytałam - miała owulację w podobnym czasie co ja, a ostatnie posty brzmią jak stracona nadzieja. Jak ultraczuły test dziś nic nie wykrył (ja jestem 10 DPO) to stracona nadzieja w tym cyklu?

Bajka92 lubi tę wiadomość

Ja - 38 l, mąż 42 l
    IX.2023 - córeczka <3
    IX.2025 - aniołek :-(
    teraz - kolejne starania
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    U mnie na usg pojawił się zarodek z bijącym serduszkiem 171 uderzeń na minutę 🥹❤️.

Wydawało mi się, że jestem 6+2 z transferu/ 6+1 z @, ale po zmierzeniu zarodka lekarka wpisała nam 5+5 (wymiar zarodka 0,22cm). Jednak sprzęt był średniej jakości, więc no nie będę tak w te wymiary wnikać narazie.

Cieszę się niesamowicie, że było nam dane tego doświadczyć i Kropek rozwija się prawidłowo 🥹. Oby tak zostało.
    Dostałam później krwawienia lekkiego, więc trochę niepokoju weszło znowu, ale mam nadzieję, że to tylko naruszenie mechaniczne usg/globulką i szybko przejdzie (na usg nie widać było żadnego krwiaka, a to już druga taka sytuacja).

PaulinKA, Sylaada, Olcykowa, Motylek93, Slava, Ann35, Piret, brilka, Jaszczureczka, Biochemiczka, M93, Kingus 1, Liora , kałamarnica 11, HimalayanDream, Loraa, Zielone.Słońce, Aaagaa, Lisik, Migotka96, ENDOGIRL+PCOS, Vergeet, aszin, BuBu90, Bajka92 lubią tę wiadomość

03-04.25 2× IUI ❌️

🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
    ⏩️ 20.10.25 FET na cyklu naturalnym ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Hydroxychloroquine, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
    ⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
    🔜 14.11 USG 25dpt🙏🙏

💃 '95:
    ⚠️ Endometrioza III st., adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
    ❌ Brak KIR implantacyjnych, cytokiny 🚨, ANA +
    ➖️ IO
    ✔️ Cykle reg., owulacja, hormony • jajowody drożne • wymaz MUCHa • brak pasożytów i HB
    ✔️ AMH 2,3→2,8 • kariotypy • histeroskopia + biopsja CD56 i CD138 • BMI w normie

🕴️ '90:
    ➖️ Seminogram w dolnej granicy normy (morfologia 2-4%, słaba ruchliwość)
    ➖️ HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
    ✔️ Kariotypy, usg, podstawowe hormony
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia, bardzo sie ciesze ze zobaczyłaś to na co wszystkie tak czekamy, na co Ty tyle czasu czekalas...- maleńka pulsującą kropeczkę.... brzmi niesamowicie 🥹
    Rośnijcie zdrowo, a krwawieniem postaraj sie nie przejmować. Bierzesz heparyne, acard, wszystko masz pięknie ukrwione by odżywiać maluszka, ale moze tez powodować to wlasnie takie stresujące sytuacje...
    Jeszcze raz gratulacje 🥰

Dziewczyny kochane, ja sie odmeldowuję na urlop!
    Kończymy pakowanie (tj ja kończę, maz zaczyna) a wieczorem idziemy jeszcze do teatru💕

Bede tu wpadać z (mam nadzieje) słonecznym fotkami, ale wybaczcie mi nie aktualizowanie pierwszej strony na bieżąco :)

Uściski i dobrego weekendu dla Was, waleczne kobiety!✊️🍀😍

Motylek93, Slava, Julia24, Piret, Jaszczureczka, brilka, Liora , kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @julia super gratuluję 🍀 nie stresuj się plamieniami 😉 nie sprawdzałam TP, wg apki pokazuje 6.07, jak na wizycie 20 listopada zobaczę serducho to zainteresuje się tematem ☺️ takze odpoczywaj i nudnej ciąży ☺️
    @paulinka udanego wypoczynku 🌞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 17:09

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
    10dpo beta - 22,5 mIU/ml prog - 45,9 ng/ml
    12dpo beta - 59,1 mIU/ml prog - 47,3 ng/ml
    20 dpo beta - 2013 mIU/ml prog - 30,9 ng/ml
    7.11 - GS 5,5mm 🫧
    13.11 - GS, YS i zarodek ninja 🥷
    Wizyta 20.11 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny
  • Piret Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:

@piret pierwsze koty za płoty, niedługo staniesz się ekspertką z podawania zastrzyków 😁 ja z clexanem to mam caly rytułał 😁 siniaki się zdażają ale coraz mniejsze ☺️

Heh no właśnie jakoś tak mi lżej po tym pierwszym, a w dodatku jak sobie pomyślę że to była największa dawka i teraz nawet gdyby to tylko 1/3 tego co wczoraj wcisnęłam to jestem spokojniejsza :) no plus jeszcze clexane codziennie, właśnie Motylku widzę, że Ty przyjmujesz heparynę i acard czy to równocześnie każdego dnia? Ja mam za małą dawkę clexane to może żeby nie marnować zapytam gina czy mogę dodać acard zamiast dzielić te ampułki na większe porcje …

A powiedz mi od kiedy zaczęłaś stosować luteinę po IUI? Od dnia następnego tj. po owulacji ? Ja mam brać duphaston dzień po owulacji ale kurcze wolałabym też brać luteinę 🤔

A Ty oszczędzaj się i mam nadzieję, że na kolejnej wizycie już krwiaka nie będzie 😘

Paulinko pytałaś jak po acco, no dokuczają mi bóle mięśni i minimalnie głowa ale to tylko przy potrząsaniu jak np zęby myłam to czułam ten ból, a w ogóle śmieszne jest to że najbardziej mięśnie bolały mnie tylko po stronie ciała po której zrobiłam zastrzyk 😳 dziwne to było ale od rana w pracy czułam co jakiś czas takie jakby zakwasy w udzie, w łopatce, barku, lędźwiavj po jednej stronie , w drugiej połowie dnia czuję tylko kark, plecy i ten dolny odcinek kręgosłupa i po obu stronach już, nie jest to bardzo dokuczliwe czuję te bóle przy ruchu tylko.

Udanego wypoczynku kochana ! ☀️☀️☀️ cieszę się, że super znosisz dipherline i Twoje samopoczucie już zdecydowanie lepsze 👍 Łap witaminkę D no i zapodaj czasem tu jakieś foteczki 🧡

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔
    2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;

Fragmentacja DNA 6% ✔️

❌ 06-09.25 r. walka z e.coli

11.25 r. - drożność ✅
    ~ monitorowany cykl

Only good mood & thoughts 🍀
  • Piret Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia wspaniałe wieści! 🥹❤️
    Cieszę się Twoim szczęściem 🍀🍀🍀 jesteś w ciąży i nosisz już mikro serduszko pod swoim 🥰 spokojnej i nudnej ciąży ☺️

Hej Mallory, stracona nadzieja jest wtedy jak przyjdzie @ 🤭 choć nie chce dawać złudnych nadziei to hmmm, kwestia czy owulacja była w tym dniu cyklu co przypuszczamy … może się opóźniła?

Sylaada kciuki za jutrzejszy podgląd 🤞 ale to szybko leci niedawno pisałaś, że będziecie mieli kwalifikacje a tu już sprawdzanie jajeczek 🤭🥚

Dziewczyny biorące pierwszą dawkę acco dual długo trzymały Was jakiekolwiek objawy? Po dobie było już wporządku czy mam się przygotować że jutro nadal będą te bóle mięśni 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 18:11

Julia24, Sylaada, Mallory lubią tę wiadomość

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔
    2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;

Fragmentacja DNA 6% ✔️

❌ 06-09.25 r. walka z e.coli

11.25 r. - drożność ✅
    ~ monitorowany cykl

Only good mood & thoughts 🍀
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    @julia super gratuluję 🍀 nie stresuj się plamieniami 😉 nie sprawdzałam TP, wg apki pokazuje 6.07, jak na wizycie 20 listopada zobaczę serducho to zainteresuje się tematem ☺️ takze odpoczywaj i nudnej ciąży ☺️
    @paulinka udanego wypoczynku 🌞

To było krwawienie, a nie plamienie. Plamieniami się nie przejmuję, ale żywa krew lecąca choćby tylko ~1,5h jednak niepokoi.

Trzymam najmocniej kciuki za wizytę! Mam nadzieję, że Kropek się teraz pięknie pokaże i uspokoi Mamusię! ❤️🍀

03-04.25 2× IUI ❌️

⏩️ 20.10.25 FET na cyklu naturalnym ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Hydroxychloroquine, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
    ⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
    🔜 14.11 USG 25dpt🙏🙏

💃 '95:
    ➖️ IO
    ✔️ Cykle reg., owulacja, hormony • jajowody drożne • wymaz MUCHa • brak pasożytów i HB
    ✔️ AMH 2,3→2,8 • kariotypy • histeroskopia + biopsja CD56 i CD138 • BMI w normie

🕴️ '90:
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Julia wspaniałe wieści! 🥹❤️
    Cieszę się Twoim szczęściem 🍀🍀🍀 jesteś w ciąży i nosisz już mikro serduszko pod swoim 🥰 spokojnej i nudnej ciąży ☺️

Hej Mallory, stracona nadzieja jest wtedy jak przyjdzie @ 🤭 choć nie chce dawać złudnych nadziei to hmmm, kwestia czy owulacja była w tym dniu cyklu co przypuszczamy … może się opóźniła?

Sylaada kciuki za jutrzejszy podgląd 🤞 ale to szybko leci niedawno pisałaś, że będziecie mieli kwalifikacje a tu już sprawdzanie jajeczek 🤭🥚

Dziewczyny biorące pierwszą dawkę acco dual długo trzymały Was jakiekolwiek objawy? Po dobie było już wporządku czy mam się przygotować że jutro nadal będą te bóle mięśni 🤔

Dziękuję 😘
    Ja miałam objawy dopiero na 2 albo 3 dzień po Accofilu. Utrzymywały się chyba 2 dni. Po kolejnej pełnej dawce to samo. Po przejściu na 1/3 już nie było takich objawów ubocznych 😊.

Piret lubi tę wiadomość

03-04.25 2× IUI ❌️

🔜 14.11 USG 25dpt🙏🙏

💃 '95:
    ➖️ IO

🕴️ '90:
  • staram_sie_ Debiutantka

Wysłany: 14 listopada, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu przy staraniach bierzecie accofil? Ja to miałam przy chemioterapii i teraz mocno się zdziwiłam jak zobaczyłam tą nazwę :o

• brilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dziś kontrolne badania glukozy, insuliny i witamin, chciałam zobaczyć jak tam moja insulina po 3 miesiącach mety i tym razem hipoglikemia wyszła mi już na czczo 🤡

Paulinko, udanego urlopu 💖✨

Julia, gratuluję 💖🥹

staram_sie accofil jest zalecany przez dr Jarosz przy brakujących KIRach

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳
  • Mallory Nowa

Wysłany: 14 listopada, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia gratulacje🔥jak to krwawienie było po badaniu, to pewnie mechaniczne naruszenie, chociaż wiadomo, najlepiej konsultować z ginem prowadzącym, nawet jeśli to tylko 1,5 h.
    W mojej pierwszej ciąży miałam dwa epizody krwawienia, ale ostatecznie wszystko było ok.

@Piret, na pewno owulacja była we wtorek, mierzyłam wcześniej temperaturę, a później obserwowałam śluz, nie ma szans, żeby owulacja była później. Wtorek, no max środa, ale obstawiam wtorek 4.11.
    I mam te testy czułe z facelle (10), ale dziś już nie robię, dopiero jutro rano. Strasznie się zafiksowałam na tym cyklu, jakby to był mój ostatni cykl w życiu😵‍💫😵‍💫😵‍💫 przy pierwszym teście w tym cyklu pojawila się delikatna 'linia parowana' - byłam do tego stopnia zdeterminowana, że rozmontowalam cały test, żeby zobaczyć, czy ta linia jest na folii czy na pasku kontrolnym.

Ja - 38 l, mąż 42 l
    IX.2023 - córeczka <3
    IX.2025 - aniołek :-(
    teraz - kolejne starania
  • Liora Znajoma

Wysłany: 14 listopada, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

@staram_sie ja też byłam zdziwiona jak pierwszy raz dostałam aromek na wywołanie owulacji i pewnie gdybym nie była na forum i nie dowiedziała się, że to jest tak powszechne leczenie to po przeczytaniu ulotki miałabym duże obiekcje żeby go brać ;)

Mallory lubi tę wiadomość

• Loraa Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, gratulacje ❤️
    Mam nadzieję, że to krwawienie jest efektem badnia i nie będzie już Cię niepokoić

Piret, jaki masz schemat accofilu na cyklu naturalnym?

Brilko, jakie miałaś wyniki?

Aszin, pytałam i rabatu 20% nie można użyć przy zakupach stacjonarnych 😞

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    Stan zapalany endometrium
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • Liora Znajoma

Wysłany: 14 listopada, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was może zna temat...
    Mam znajomą która ma dwóch synów i dwa razy poroniła, po badaniu zarodków wyszło że to były dziewczynki...
    Ona nie chce już się w to zagłębiać bo nie czuje się na siłach psychicznie... ale zastanawia mnie to czy to był przypadek...
    Poprzednie ciąże z chłopcami przebiegły bezproblemowo.

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ