X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🌫️ W listopadzie szare mgły😶‍🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼
Odpowiedz

🌫️ W listopadzie szare mgły😶‍🌫️🍂🍁, w lipcu dzidzię rodzisz Ty!👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    @Lisik jak ja się cieszę, że wróciłaś i całkiem miło spożytkowałaś czas bez nas 🤭🥰 Ajć te bóle. Mam nadzieję, że jednak nic Cię nie zjada :) Chcesz nam się wygadać o tym nastroju? To przez te bóle?

Edit: Lisik tak jeszcze podpowiem, że mi ginekolog z kliniki na endometrioze zaleciła branie Endomesin 2 kapsułki twarde+ 2 kapsułki miękkie dziennie i Endoover. Średnio jestem nastawiona do tych gotowych supli, ale podrzucam jakbyś/cie nie znała/ły i mam to brać na stałe

Ja też mam endometrioze i stosuje Endoover biotic 1 kapsułka dziennie.

Sylaada, Lisik, clara lubią tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅
  • staram_sie_ Znajoma

Wysłany: 14 listopada, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Bajka może to był jednak sen proroczy... trzymam kciuki. Dziś to wciąż przecież jeszcze dość wcześnie - jeśli dobrze liczę to 10dpo?

@Zielone.Słońce jak to jest mieć bliźniaki :D? Mając jedno dziecko (z tych mocno wymagających!) jak pomyślę o ludziach, którzy mają bliźnięta to nie mogę wyjść z podziwu jak sobie radzą :) Mnie by to chyba przerosło.

A my tak, historię mamy "bogatą". I macie rację - to wszystko sprawiło, że można chyba o nas powiedzieć, że jesteśmy silni. Wszystkie trudne doświadczenia jak na razie scalają nasz związek a nie oddalają nas od siebie.
    Nawet jak niedawno nam dom zalało to znaleźliśmy sobie plusy :D Wszyscy użalali się nad nami a my po prostu wzięliśmy się za remont i tyle :) Bo doskonale wiemy, że jedyne problemy takie nie do przejścia są wtedy gdy zdrowie się kończy!

Liora lubi tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vergeet jaki piękny jesienny awatar! 😍😍😍 I dexi sie załapal💕

Piret, HimalayanDream, Vergeet lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Liora Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu mam nadzieję, że tym razem pójdzie gładko jak już się zdecydujecie 😊

Staram_sie słyszałam ostatnio takie zdanie "na codzień możesz mieć tysiąc problemów ale jak zachorujesz to masz tylko jeden"...

• Liora Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Wiecie jaka ja jestem gapa? Ja myślałam, że @Loraa zamieniłaś się w @Liora 🤣 i dziś czytam patrzę, że jedna odpisywała drugiej...🤡 Wybaczcie 😂

Musiałam się ewakuować z poprzedniego nicka i tak na szybko padło na Liora 🫣 "moje światło" z hebrajskiego.

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora wrote:
    Bubu mam nadzieję, że tym razem pójdzie gładko jak już się zdecydujecie 😊

Staram_sie słyszałam ostatnio takie zdanie "na codzień możesz mieć tysiąc problemów ale jak zachorujesz to masz tylko jeden"...
    ♥️

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Mallory Debiutantka

Wysłany: 14 listopada, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) mogę do Was dołączyć? Na początku napiszę, że trzymam mocno kciuki za Was wszystkie... Sama jestem mamą, ale już droga do pierwszego dziecka była długa. Teraz mała ma 2 lata, staramy się o drugie, we wrześniu straciłam ciążę na na wczesnym etapie, ale walczymy dalej o drugiego malucha. Wcześniej byłam cierpliwa, ale po stracie bardzo mi się odpalił zegar biologiczny.

I mam pytanie - bo Bajka92 chyba z tego co czytałam - miała owulację w podobnym czasie co ja, a ostatnie posty brzmią jak stracona nadzieja. Jak ultraczuły test dziś nic nie wykrył (ja jestem 10 DPO) to stracona nadzieja w tym cyklu?

Bajka92 lubi tę wiadomość

Ja - 38 l, mąż 42 l
    IX.2023 - córeczka <3
    IX.2025 - aniołek :-(
    teraz - kolejne starania
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    U mnie na usg pojawił się zarodek z bijącym serduszkiem 171 uderzeń na minutę 🥹❤️.

Wydawało mi się, że jestem 6+2 z transferu/ 6+1 z @, ale po zmierzeniu zarodka lekarka wpisała nam 5+5 (wymiar zarodka 0,22cm). Jednak sprzęt był średniej jakości, więc no nie będę tak w te wymiary wnikać narazie.

Cieszę się niesamowicie, że było nam dane tego doświadczyć i Kropek rozwija się prawidłowo 🥹. Oby tak zostało.
    Dostałam później krwawienia lekkiego, więc trochę niepokoju weszło znowu, ale mam nadzieję, że to tylko naruszenie mechaniczne usg/globulką i szybko przejdzie (na usg nie widać było żadnego krwiaka, a to już druga taka sytuacja).

PaulinKA, Sylaada, Olcykowa, Motylek93, Slava, Ann35, Piret, brilka, Jaszczureczka, Biochemiczka, M93, Kingus 1, Liora , kałamarnica 11, HimalayanDream, Loraa, Zielone.Słońce, Aaagaa, Lisik, Migotka96, ENDOGIRL+PCOS, Vergeet, aszin, BuBu90, Bajka92 lubią tę wiadomość

03-04.25 2× IUI ❌️

🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
    ⏩️ 20.10.25 FET ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
    ⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
    💓 25dpt CRL 2,2mm, 171 u./min
    12.12 FeliaTest (NIPT) 🙏
    29.12 I Prenatalne 🙏

💃 '95:
    ⚠️ Endometrioza III st., adenomioza
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
    ❌ Brak KIR, cytokiny 🚨, ANA +
    ➖️ IO
    ✔️ Hormony • jajowody drożne • MUCHa • brak pasożytów i HB
    ✔️ AMH 2,8 • kariotypy • histero + CD56 i CD138

🕴️ '90:
    ➖️ Morfologia 2-4%, słaba ruchliwość, HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
    ✔️ Kariotypy, usg, hormony

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia, bardzo sie ciesze ze zobaczyłaś to na co wszystkie tak czekamy, na co Ty tyle czasu czekalas...- maleńka pulsującą kropeczkę.... brzmi niesamowicie 🥹
    Rośnijcie zdrowo, a krwawieniem postaraj sie nie przejmować. Bierzesz heparyne, acard, wszystko masz pięknie ukrwione by odżywiać maluszka, ale moze tez powodować to wlasnie takie stresujące sytuacje...
    Jeszcze raz gratulacje 🥰

Dziewczyny kochane, ja sie odmeldowuję na urlop!
    Kończymy pakowanie (tj ja kończę, maz zaczyna) a wieczorem idziemy jeszcze do teatru💕

Bede tu wpadać z (mam nadzieje) słonecznym fotkami, ale wybaczcie mi nie aktualizowanie pierwszej strony na bieżąco :)

Uściski i dobrego weekendu dla Was, waleczne kobiety!✊️🍀😍

Motylek93, Slava, Julia24, Piret, Jaszczureczka, brilka, Liora , kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @julia super gratuluję 🍀 nie stresuj się plamieniami 😉 nie sprawdzałam TP, wg apki pokazuje 6.07, jak na wizycie 20 listopada zobaczę serducho to zainteresuje się tematem ☺️ takze odpoczywaj i nudnej ciąży ☺️
    @paulinka udanego wypoczynku 🌞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 17:09

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    I IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️ metformina, acard, luteina, clexane, witaminy, magnez
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔
    drugi 7+4 crl już 1,3cm 🥹 🦋
    1.12 - 1,8 cm motylka 🦋
    8.12 - 2,4 cm 🦋
    14.12 silne krwawienie, bobas 3,5cm fhr 176 🥹 🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie
    On: IO, morfologia 1%->14%, FDNA 16%->8%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, hba 62% -> 68%, ruch - 15%, aglutynacja 3D, much , posiewy- ok, Mar ujemny
    preg.png
  • Piret Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:

@piret pierwsze koty za płoty, niedługo staniesz się ekspertką z podawania zastrzyków 😁 ja z clexanem to mam caly rytułał 😁 siniaki się zdażają ale coraz mniejsze ☺️

Heh no właśnie jakoś tak mi lżej po tym pierwszym, a w dodatku jak sobie pomyślę że to była największa dawka i teraz nawet gdyby to tylko 1/3 tego co wczoraj wcisnęłam to jestem spokojniejsza :) no plus jeszcze clexane codziennie, właśnie Motylku widzę, że Ty przyjmujesz heparynę i acard czy to równocześnie każdego dnia? Ja mam za małą dawkę clexane to może żeby nie marnować zapytam gina czy mogę dodać acard zamiast dzielić te ampułki na większe porcje …

A powiedz mi od kiedy zaczęłaś stosować luteinę po IUI? Od dnia następnego tj. po owulacji ? Ja mam brać duphaston dzień po owulacji ale kurcze wolałabym też brać luteinę 🤔

A Ty oszczędzaj się i mam nadzieję, że na kolejnej wizycie już krwiaka nie będzie 😘

Paulinko pytałaś jak po acco, no dokuczają mi bóle mięśni i minimalnie głowa ale to tylko przy potrząsaniu jak np zęby myłam to czułam ten ból, a w ogóle śmieszne jest to że najbardziej mięśnie bolały mnie tylko po stronie ciała po której zrobiłam zastrzyk 😳 dziwne to było ale od rana w pracy czułam co jakiś czas takie jakby zakwasy w udzie, w łopatce, barku, lędźwiavj po jednej stronie , w drugiej połowie dnia czuję tylko kark, plecy i ten dolny odcinek kręgosłupa i po obu stronach już, nie jest to bardzo dokuczliwe czuję te bóle przy ruchu tylko.

Udanego wypoczynku kochana ! ☀️☀️☀️ cieszę się, że super znosisz dipherline i Twoje samopoczucie już zdecydowanie lepsze 👍 Łap witaminkę D no i zapodaj czasem tu jakieś foteczki 🧡

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔
    2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 drożność ok,
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;

Fragmentacja DNA 6% ✔️

❌ 06-09.25 r. walka z e.coli

od 11.25 r.
    ~ monitorowane cykle

Only good mood & thoughts 🍀
  • Piret Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia wspaniałe wieści! 🥹❤️
    Cieszę się Twoim szczęściem 🍀🍀🍀 jesteś w ciąży i nosisz już mikro serduszko pod swoim 🥰 spokojnej i nudnej ciąży ☺️

Hej Mallory, stracona nadzieja jest wtedy jak przyjdzie @ 🤭 choć nie chce dawać złudnych nadziei to hmmm, kwestia czy owulacja była w tym dniu cyklu co przypuszczamy … może się opóźniła?

Sylaada kciuki za jutrzejszy podgląd 🤞 ale to szybko leci niedawno pisałaś, że będziecie mieli kwalifikacje a tu już sprawdzanie jajeczek 🤭🥚

Dziewczyny biorące pierwszą dawkę acco dual długo trzymały Was jakiekolwiek objawy? Po dobie było już wporządku czy mam się przygotować że jutro nadal będą te bóle mięśni 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada, 18:11

Julia24, Sylaada, Mallory lubią tę wiadomość

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔
    2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 drożność ok,
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;

Fragmentacja DNA 6% ✔️

❌ 06-09.25 r. walka z e.coli

od 11.25 r.
    ~ monitorowane cykle

Only good mood & thoughts 🍀
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    @julia super gratuluję 🍀 nie stresuj się plamieniami 😉 nie sprawdzałam TP, wg apki pokazuje 6.07, jak na wizycie 20 listopada zobaczę serducho to zainteresuje się tematem ☺️ takze odpoczywaj i nudnej ciąży ☺️
    @paulinka udanego wypoczynku 🌞

To było krwawienie, a nie plamienie. Plamieniami się nie przejmuję, ale żywa krew lecąca choćby tylko ~1,5h jednak niepokoi.

Trzymam najmocniej kciuki za wizytę! Mam nadzieję, że Kropek się teraz pięknie pokaże i uspokoi Mamusię! ❤️🍀

03-04.25 2× IUI ❌️

⏩️ 20.10.25 FET ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
    ⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
    12.12 FeliaTest (NIPT) 🙏
    29.12 I Prenatalne 🙏

💃 '95:
    ➖️ IO

🕴️ '90:

preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Julia wspaniałe wieści! 🥹❤️
    Cieszę się Twoim szczęściem 🍀🍀🍀 jesteś w ciąży i nosisz już mikro serduszko pod swoim 🥰 spokojnej i nudnej ciąży ☺️

Hej Mallory, stracona nadzieja jest wtedy jak przyjdzie @ 🤭 choć nie chce dawać złudnych nadziei to hmmm, kwestia czy owulacja była w tym dniu cyklu co przypuszczamy … może się opóźniła?

Sylaada kciuki za jutrzejszy podgląd 🤞 ale to szybko leci niedawno pisałaś, że będziecie mieli kwalifikacje a tu już sprawdzanie jajeczek 🤭🥚

Dziewczyny biorące pierwszą dawkę acco dual długo trzymały Was jakiekolwiek objawy? Po dobie było już wporządku czy mam się przygotować że jutro nadal będą te bóle mięśni 🤔

Dziękuję 😘
    Ja miałam objawy dopiero na 2 albo 3 dzień po Accofilu. Utrzymywały się chyba 2 dni. Po kolejnej pełnej dawce to samo. Po przejściu na 1/3 już nie było takich objawów ubocznych 😊.

Piret lubi tę wiadomość

03-04.25 2× IUI ❌️

12.12 FeliaTest (NIPT) 🙏
    29.12 I Prenatalne 🙏

💃 '95:
    ➖️ IO

🕴️ '90:

preg.png
  • staram_sie_ Znajoma

Wysłany: 14 listopada, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu przy staraniach bierzecie accofil? Ja to miałam przy chemioterapii i teraz mocno się zdziwiłam jak zobaczyłam tą nazwę :o

• brilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dziś kontrolne badania glukozy, insuliny i witamin, chciałam zobaczyć jak tam moja insulina po 3 miesiącach mety i tym razem hipoglikemia wyszła mi już na czczo 🤡

Paulinko, udanego urlopu 💖✨

Julia, gratuluję 💖🥹

staram_sie accofil jest zalecany przez dr Jarosz przy brakujących KIRach

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4% ➝ 33,2% , alloMLR 0%, adenomioza, oligospermia

08/25 - IVF ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    immunosupresja 💊
    10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2
    2 cykle diphereline ⏳
  • Mallory Debiutantka

Wysłany: 14 listopada, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia gratulacje🔥jak to krwawienie było po badaniu, to pewnie mechaniczne naruszenie, chociaż wiadomo, najlepiej konsultować z ginem prowadzącym, nawet jeśli to tylko 1,5 h.
    W mojej pierwszej ciąży miałam dwa epizody krwawienia, ale ostatecznie wszystko było ok.

@Piret, na pewno owulacja była we wtorek, mierzyłam wcześniej temperaturę, a później obserwowałam śluz, nie ma szans, żeby owulacja była później. Wtorek, no max środa, ale obstawiam wtorek 4.11.
    I mam te testy czułe z facelle (10), ale dziś już nie robię, dopiero jutro rano. Strasznie się zafiksowałam na tym cyklu, jakby to był mój ostatni cykl w życiu😵‍💫😵‍💫😵‍💫 przy pierwszym teście w tym cyklu pojawila się delikatna 'linia parowana' - byłam do tego stopnia zdeterminowana, że rozmontowalam cały test, żeby zobaczyć, czy ta linia jest na folii czy na pasku kontrolnym.

Ja - 38 l, mąż 42 l
    IX.2023 - córeczka <3
    IX.2025 - aniołek :-(
    teraz - kolejne starania
  • Liora Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

@staram_sie ja też byłam zdziwiona jak pierwszy raz dostałam aromek na wywołanie owulacji i pewnie gdybym nie była na forum i nie dowiedziała się, że to jest tak powszechne leczenie to po przeczytaniu ulotki miałabym duże obiekcje żeby go brać ;)

Mallory lubi tę wiadomość

• Loraa Autorytet

Wysłany: 14 listopada, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, gratulacje ❤️
    Mam nadzieję, że to krwawienie jest efektem badnia i nie będzie już Cię niepokoić

Piret, jaki masz schemat accofilu na cyklu naturalnym?

Brilko, jakie miałaś wyniki?

Aszin, pytałam i rabatu 20% nie można użyć przy zakupach stacjonarnych 😞

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    Stan zapalany endometrium
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • Liora Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was może zna temat...
    Mam znajomą która ma dwóch synów i dwa razy poroniła, po badaniu zarodków wyszło że to były dziewczynki...
    Ona nie chce już się w to zagłębiać bo nie czuje się na siłach psychicznie... ale zastanawia mnie to czy to był przypadek...
    Poprzednie ciąże z chłopcami przebiegły bezproblemowo.

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ