W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
-
WIADOMOŚĆ
-
@Nowa , Mamuśko 🥹🥹 w Twoim brzuchu mieszka KROPEK! magia, co nie?? Może się z tą dziewczyną od punkcji spotkacie na porowodce za 9 miesięcy haha 😁
@Hopex2, Wow jesteś niesamowitym przypadkiem tego że my tu sobie organizujemy starania a życie i tak ma na nas swój plan 😁 stary pewnie dumny że jego plemniki tyle wytrzymały 🤣🤣🤣 będzie super silne bobo!!
@Vergeet ja ostatnio w pracy pod kątem tego że w zamknięcie miesiąca idę na klasyfikację do histero, powiedziałam ogólnie że "kobiece sprawy" i tyle, nie wchodziłam w szczegóły , wyjaśniłam tylko że pewne zabiegi zaleza od fazy cyklu I nie mogę ich przesunac i tyle. Ale jeśli masz stałą ekipę wśród której czujesz się dobrze, może warto powiedzieć przez co przechodzisz... wtedy też w kontekście dalszych badań będziesz miała odrobinkę łatwiej by wyjść z pracy czy wziąć wolne.... życzę Ci Kochana by ten proces przeszedł jak najmniej boleśnie, choć nie chce sobie wyobrażać co musi czuć kobieta jadąca do szpitala by ronić ... nawet jeśli od początku wiedziała że tak się może stać... misiaczku mój kochany , bardzo Cię tulę. Ale doktorka to masz mega, że w ogóle pamiętał o Tobie wśród tyłu pacjentek.... super!
Vergeet to z @Migotką i @Brilką rodzimy w 2026!! A przy choince będziemy miały piękne zdjęcia z brzuszkami 😄🥰😍
@Migotko niech twój cykl będzie krótki i jazda z koksem!
@kinga1, ilekroć się wypowiadasz tutaj takimi profesjonalnymi terminami, jest mi bardzo przykro że musiałaś się na tym wszystkim poznać.... nikt nam niestety nie zagwarantuje powodzenia staran, ale mam nadzieję że uda Wam się dojść do sedna problemu i w końcu zajdziesz w piękną, długą ciążę...
Co tam u naszych kochanych brzuchatek? Ana, Mola, Misiula, Insane... jak wasze dolegliwości??
@Ana, stolec był? 🤣😂 Może coś nowego weszło na tapetę i zaparcia odpuściły?
Dziewczyny, u nas piękny dzień, z rana padało a potem pokazało się piękne sloneczko więc złapaliśmy trochę witaminki D 🥰 na szczęście mimo okresu nic nie boli, więc 12km spacerek wleciał jak zloto
https://zapodaj.net/plik-5W2PFaO5v3
Vergeet, brilka, Molahonkeey, Nowa2024, Hopex2, Kaliope, Migotka96, Misiula, aszin, Slava, Motylek93 lubią tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF? -
Ah PaulinKA oprócz Twoich przepięknych i przemądrych słów dobrze, że wysyłasz też sycylijskie słoneczko, jakoś tak lżej jak się patrzy na tą sielankę! Mam nadzieję, że porządnie wypoczywasz 🩷☀️
PaulinKA lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
Paulinka, w grudniu to już ciężko będzie nazwać nasze brzuchy brzuszkami, ten etap będzie już za nimi 🤣
Jedyne pocieszenie w #nierodzew2025 widzę w tym, że naprawdę nie lubię listopada i grudnia i nie jest to mój wymarzony okres na poród, także skoro życie wybrało za mnie że nie będzie bąbelixa w tym terminie (Mola, kocham to słowo😍) to jakoś to muszę przeżyć 😅
Te lody i cannoli 🤤🤤Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 18:11
PaulinKA, Migotka96, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
💉 equoral, encorton, accofil, neoparin
13/06 - wizyta w klinice
07/25 - IUI? -
Kalipoe, nie mam pojęcia, nigdy w sumie nie badalam.
Hopex, gratuluję wizyty 😊 i czekamy na te z kropkiem.
A co do plamienia.. No pewnie moglo być owulacyjne, ale to sie okaze w piątek. Nie mniej jednak mnie zmartwilo.Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
@PaulinKA 🥹💕 bardzo się cieszę, że udało Wam się wyjechać, od razu czuć od Ciebie tę witaminkę D 🥹 korzystajcie z tych pięknych chwil i napawajcie się nimi po pachy 🤪💕😘✨
U mnie chyba dobrze, mdłości mam tak dziwne, bo ani to na wymioty na lada chwila, ani to na zdrowie.. ćmi ogólnie i hepam sobie co chwilę🤢 ogólnie osłabiona jestem, zdemotywowana, dziś miałam lekkie skurcze, ale może od siedzenia za długo przy biurku.. wczoraj miałam kumulację emocji i sobie popłakałam. Mąż chory na L4 do końca tygodnia, nawet się poprzytulać nie możemy za bardzo. Ogólnie na wadze mam +3kg nagle, więc muszę okiełznać moje rządze, czuję się nabita strasznie i ciągle chce mi się coś jeść, jak nie zjem to mdłości wracają… dziwne 😅 chciałabym poćwiczyć ale się czuję jak balon dosłownie i też ta motywacja taka sraka, najchętniej bym leżała cały dzień, w pracy dużo się dzieje i dziś zapomniałam wstawać co jakiś czas, więc no odczułam to.. w poniedziałek usg, mam nadzieję na serduszko, to będzie 6+4 🥹 ❤️PaulinKA lubi tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
⏳11.06 USG
⏳02.07 drugie prenatalne
-
@Mola no cóż, marne to pocieszenie ale z festiwalu objawow mogło się wylosować jeszcze gorzej 😅 przetrwasz I trymestr a potem wierzę że wróci ci energia i chęć do działania! I czekamy na zdjęcie serduszka małego Molaczka 😍
Vergeet lubi tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF? -
Nie wiem czy pamiętacie ale opowiadałam tutaj że ta babeczka co ze mną leżała na punkcji to musieli jej komórki wtedy zamrozić, bo nie mieli nasienia, bo w dniu punkcji mąż nie dał rady „zrobić swojego”. Ona jest już po 40, jej mąż wygląda na jeszcze starszego. Szkoda mi ich było
Mamy teraz tak 4-5 dni być bez seksów, mój mąż już oszukuje, policzył, że za 5 dni to jest już w niedzielę 🤣🤣🤣
W ogóle zapomniałam wam napisać, że jak dzisiaj jechaliśmy do kliniki to dwa bociany były na łące 😍🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 18:35
Molahonkeey, Babsi, Minia000, Vergeet, PaulinKA, Slava lubią tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
19 dpt krwawienie, USG krwiak, pęcherzyk żółtkowy
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
-
PaulinKA wrote:@Mola no cóż, marne to pocieszenie ale z festiwalu objawow mogło się wylosować jeszcze gorzej 😅 przetrwasz I trymestr a potem wierzę że wróci ci energia i chęć do działania! I czekamy na zdjęcie serduszka małego Molaczka 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 18:35
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
⏳11.06 USG
⏳02.07 drugie prenatalne
-
Cześć dziewczyny,
Na początku przepraszam, że tak nagle zniknęłam, ale musiałam sobie to wszystko w głowie poukładać i nie byłabym wstanie się odnieść do Waszych histori.
Czytam Was codziennie, kibicuję i śledzę każdą historię.
Tyle cudów się tutaj dzieje, tyle magicznych ciąż się rozwija. Dużo historii pokazuje, że biologia jest nieprzewidywalna.
@Vegreet Twoj Kropek jest taki dzielny. Niepoddaje się. Zawsze tli się nadzieja,że będzie dobrze. Tulę Cie mocno,żebyś znalazła w sobie siłę jesli bedzie potrzebna, ale pamiętaj też ,że wcale nie musisz być silna.
@Aksandra tak jak pisały dziewczyny, trochę za wcześnie skreślasz tą ciążę. Wiem,że strach mówi nam ,że lepiej nie robić sobie nadzieji, ale poczekaj do jutra. Życzę Ci,żeby jutrzejszy dzień był pełny tej ciążowej magii,która tutaj doświadczamy.
@Kaliope Twoja ciąża jest przykładem tych czarów. Ile dni, ile testów musiało być obsikanych,zebys uwierzyła. 😁 myślę, że to jak nagadałaś na swoje ciało, jakie to one jest złe i okropne. Teraz to temu płodnemu ciałku Twemu należą się przeprosiny i jakieś rozpieszczanie dobrym jedzonkiem, może masażyk ciążowy 😀
Gratulacje!
@Hopex ta sama magia. Gratulacje!
Kazda historia tutaj jest zaskakująca i cudowna .
Wszystkim mamusiom marcowym i nie tylko marcowym ogromnie gratuluję.
Przepraszam, że nie odniosę się do każdej z osobna. Bardzo dużo się tutaj dzieje.
Przytulam Was wszystkie ,które są w drodze po Wasze maleństwa. Droga nie jest łatwa, ale cel jest tego warty.
A u mnie po krotce tak: czwartek pozytywny test, piatek pozytywny,niedziela 16.03 negatywny, zeszły poniedziałek 17.03 zrobiłam badanie krwi. A po 12 w południe dostałam krwawienia. 3 dni ze mnie leciało dość dużo, czwartek ostatki, piątek ostatni dzień.
Dzisiaj byłam u ginekologa, okazało się,że poniedziałkowe badanie krwi nie wykryło HTC, nie wiadomo, dlaczego testy wychodziły pozytywne. Może bardzo szybkie poronienie.
Lekarz mi doradził,że jeśli zachodze w ciążę to jeszcze nie powinnam planować IVF,ale pójść do kliniki płodności zobaczyć,czemu ciąża się nie utrzymuje. Mam wizytę na 9 mają.
W kwietniu robię ponownie AMH i cały zakres badań od morfologii po witD. TsH itd.
Nakupilam całą aptekę suplementów zgodnie z książką It starts with egg. Codziennie łykam po 30 tabletek. Mój partner też. L-karnityna, Inozotyl, witD , dużo B12, Koenzym Q10, Wiesiołek, Kwas foliowy, magnez, Wit D+K , wit B6 i cały zestaw innych multiwitamin ... szaleństwo.
Jestem bardzo spokojna. Musiałam wszystko wypłakać. Teraz myślę, że spróbujemy jeszcze parę miesięcy, jak się nie uda to może jedno podejście do IVF w Czechach... ale jeszcze nie wiem. Zobaczymy.
Myślę, że przestaję testować. Chcę zrzucić z siebie ciśnienie. Zacząć uczyć się jak to może być jeśli nie urodzę. Próbuję poprawić jakość jajeczek, ale stwierdziłam, że jeśli nie uda mi się zajść w ciążę to przynajmniej będę nasuplementowana na zapas 🤣🤣🤣
Nowa2024, Vergeet, Kaliope lubią tę wiadomość
-
Mola Wcale nie musi się rozkręcić, ja pierwsza ciążę miałam zupełnie bezobjawową. Za to ta nadrabia za wszystkie, mięsa nie mogę, chce jeść ale nic mi nie smakuje, ciągle mi zimno, w końcu coś zjem to mnie mdli. Dzisiaj wróciłam z pracy i się poryczałam, bo nie mogłam nic zjeść cały dzień albo nie mogłam się zdecydować, dla mnie to chore 🤯 nie umiem tego pojąć co się ze mną dzieje 🤯
-
Migotka96 wrote:Hopex czyli lekarka nie była w zbyt dużym szoku ?😅 może taki ma sposób na pacjentki 🥰🥰
W każdym razie cel osiągnięty 🫶🏼❤️
Minia jedziesz z tym IVF 💕
Kingus 🫂🫂 widzę ze dużo przeszłaś, jesteś super silna babeczka !
Powiedz czy wszystkie transfery robiłaś w Angelius Katowice i czy dr Marta P. To Twój lekarz ?
Słyszałam o niej same dobre opinie i faktycznie podobno ciężko z terminami i nowymi pacjentami 🙈
Pierwsza inseminacje oraz pierwszy transfer robiłam w Bocianie w Lublinie. Bo jestem z okolic Puław. Ale nie bardzo byłam zadowolona bo robili mi transfer z wodniakiem jajowodu bo nie wiedzieli czy to wodniak jajowodu czy torbiel.
Trzy ostatnie transfery były w Angeliusie w Katowicach. Moim lekarzem jeszcze jest Paweł Juraszek. On mi operował tego wodniaka jajowodu. Widzę, że zmienia podejścia do transferów kombinuje z cyklami, lekami ale na chwilę obecną nie chce do niego iść.
Do Marty Paligi zapisy są raz w roku. W tym roku były 10 lutego. Ja do Katowic mam 4 godziny w jedną stronę i nie mogłam jechać. Mojemu mężowi udało się dodzwonić do Kliniki w ten dzień bo był 14 na liście telefonicznej. Ale udało się na 13 czerwca zapisać.
Ale wiem że dziewczyny stały pod kliniką od 6 rano i niektóre zapisały się nawet na później niż ja przez telefon.Ona: 36lat
On: 38lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
Transfery refundacja z MZ
09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
(transfer 12 godzin do przodu)
* 14.04.2025 - wizyta prof Malinowski Łódź
* 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga Angelius Katowice
* 28.05.25 - histeroskopia +CD138
Dalszy plan KD - cd. nastąpi 🍀
09/10.2025- transfer? 🤔 -
Kingus 1 wrote:Pierwsza inseminacje oraz pierwszy transfer robiłam w Bocianie w Lublinie. Bo jestem z okolic Puław. Ale nie bardzo byłam zadowolona bo robili mi transfer z wodniakiem jajowodu bo nie wiedzieli czy to wodniak jajowodu czy torbiel.
Trzy ostatnie transfery były w Angeliusie w Katowicach. Moim lekarzem jeszcze jest Paweł Juraszek. On mi operował tego wodniaka jajowodu. Widzę, że zmienia podejścia do transferów kombinuje z cyklami, lekami ale na chwilę obecną nie chce do niego iść.
Do Marty Paligi zapisy są raz w roku. W tym roku były 10 lutego. Ja do Katowic mam 4 godziny w jedną stronę i nie mogłam jechać. Mojemu mężowi udało się dodzwonić do Kliniki w ten dzień bo był 14 na liście telefonicznej. Ale udało się na 13 czerwca zapisać.
Ale wiem że dziewczyny stały pod kliniką od 6 rano i niektóre zapisały się nawet na później niż ja przez telefon.Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
❌ KIR Bx 1/5 (wykryto: 2DS2, brak: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
❌ ANA1 1:80
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ ASA
👱🏼♂️32 lata
morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli
Klinika Angelius - dr P.J. -
Babsi tak czułam, że ochłoniesz i zakasasz rękawy do działania! 💪🏼 bardzo bardzo bardzo się cieszę kochana, że ten smutek i rozczarowanie przełożyłaś na działanie i szukasz rozwiązań, przyczyn, sposobów! Trzymam za Ciebie mocno kciuki bo nasza cudowna medycyna daje jeszcze wiele, wiele możliwych dla ciebie dróg bo tak naprawdę jeszcze z żadnej nie skorzystałaś 🩷 trzymam kciuki! 🤞🏼☀️
Babsi lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
Insane - daj znać po wizycie 🍀🍀🍀
Myślimy z moim misiem o Was ciepło💗2018 - 🦸♂️
08.24r - 💔 5/6tc
2cs, 02.11 🩸
Zobaczymy co przyniesie listopad.
9/10dpo - bardzo blada ⏸️
11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
03.12 - beta 466, prog. 11.2
05.12 - beta 819
12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
23.12 - (7+2) 1.13cm, z bijącym 💗🤞🤞🤞 prog. 25
02.01 - ponad 2cm kreweci, rośnij dalej.
31.01. Kolejna wizyta
01.02. - prenatalne - jest dobrze 💗
27.03 - połówkowe - zdrowy chłopiec
IO, niedoczynność, otyłość.
Euthyrox 137, metformina 1500, clexane 0.4
-
PaulinKA wrote:@Nowa , Mamuśko 🥹🥹 w Twoim brzuchu mieszka KROPEK! magia, co nie?? Może się z tą dziewczyną od punkcji spotkacie na porowodce za 9 miesięcy haha 😁
@Hopex2, Wow jesteś niesamowitym przypadkiem tego że my tu sobie organizujemy starania a życie i tak ma na nas swój plan 😁 stary pewnie dumny że jego plemniki tyle wytrzymały 🤣🤣🤣 będzie super silne bobo!!
@Vergeet ja ostatnio w pracy pod kątem tego że w zamknięcie miesiąca idę na klasyfikację do histero, powiedziałam ogólnie że "kobiece sprawy" i tyle, nie wchodziłam w szczegóły , wyjaśniłam tylko że pewne zabiegi zaleza od fazy cyklu I nie mogę ich przesunac i tyle. Ale jeśli masz stałą ekipę wśród której czujesz się dobrze, może warto powiedzieć przez co przechodzisz... wtedy też w kontekście dalszych badań będziesz miała odrobinkę łatwiej by wyjść z pracy czy wziąć wolne.... życzę Ci Kochana by ten proces przeszedł jak najmniej boleśnie, choć nie chce sobie wyobrażać co musi czuć kobieta jadąca do szpitala by ronić ... nawet jeśli od początku wiedziała że tak się może stać... misiaczku mój kochany , bardzo Cię tulę. Ale doktorka to masz mega, że w ogóle pamiętał o Tobie wśród tyłu pacjentek.... super!
Vergeet to z @Migotką i @Brilką rodzimy w 2026!! A przy choince będziemy miały piękne zdjęcia z brzuszkami 😄🥰😍
@Migotko niech twój cykl będzie krótki i jazda z koksem!
@kinga1, ilekroć się wypowiadasz tutaj takimi profesjonalnymi terminami, jest mi bardzo przykro że musiałaś się na tym wszystkim poznać.... nikt nam niestety nie zagwarantuje powodzenia staran, ale mam nadzieję że uda Wam się dojść do sedna problemu i w końcu zajdziesz w piękną, długą ciążę...
Co tam u naszych kochanych brzuchatek? Ana, Mola, Misiula, Insane... jak wasze dolegliwości??
@Ana, stolec był? 🤣😂 Może coś nowego weszło na tapetę i zaparcia odpuściły?
Dziewczyny, u nas piękny dzień, z rana padało a potem pokazało się piękne sloneczko więc złapaliśmy trochę witaminki D 🥰 na szczęście mimo okresu nic nie boli, więc 12km spacerek wleciał jak zloto
https://zapodaj.net/plik-5W2PFaO5v3
Dziękuję Paulinka mam nadzieję że się uda znaleźć przyczynę problemów. Głównie to ta nadzieja daje mi wiarę że się uda. Nie ma pewności że się uda. Jest ciężko ale trzeba wstać i iść dalej.
Jakie piękne widoki 😀😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 19:46
Vergeet, PaulinKA lubią tę wiadomość
Ona: 36lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
07.2024 - Test BeReady -
Migotka96 wrote:Ojj to faktycznie oblegana, nie wiedziałam ze zapisy raz w roku są a tez chciałam się zapisać 😓
Zadzwoń do kliniki popytaj czasami może trafić się miejsce bo ktoś zrezygnuje lub w ciążę zajdzie i wtedy zrezygnuje z wizyty.Migotka96, Vergeet lubią tę wiadomość
Ona: 36lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
07.2024 - Test BeReady -
Kochane, wybaczcie mi, że tak nagle wpadam, bez odniesienia do Waszych dzisiejszych wiadomości. Oceńcie proszę, drżę.
Góra - rano, dół - z teraz, po wypiciu herbaty.
https://zapodaj.net/plik-qodbkvS52Tbrilka, Migotka96, Kociara20996, Kingus 1, Nowa2024, Kaliope, Molahonkeey, Babsi, PaulinKA, Julia24, Misiula, Slava, Motylek93, Jeżowa lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89'
🆘KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22,%
❗nasienie - morfologia z 2% na 4%
✅AMH (11.2023)= 3,14, kariotypy, hormony, drożne jajowody, wymazy, wyleczony stan zapalny endo
💊suple: Wit D3, Wit B12, metylowana f. kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 niezbadanych zarodków z 5 i 6 doby 4x 4AA, 4AB -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
💉Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET:
1., 2. transfer, cykle naturalne 💔💔;
3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔 -
Aksandra ciemnieje!🥹 Ile dni po ovi jesteś, bo ta kreseczka jest bardzo wyraźna?
Vergeet, Aksandra lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
💉 equoral, encorton, accofil, neoparin
13/06 - wizyta w klinice
07/25 - IUI? -
brilka wrote:Aksandra ciemnieje!🥹 Ile dni po ovi jesteś, bo ta kreseczka jest bardzo wyraźna?
Zobaczymy, co będzie jutro. Bo zrobię dodatkowo betę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 20:08
brilka, Kaliope, Vergeet, PaulinKA, Julia24, Misiula, Motylek93, Jeżowa lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89'
🆘KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22,%
❗nasienie - morfologia z 2% na 4%
✅AMH (11.2023)= 3,14, kariotypy, hormony, drożne jajowody, wymazy, wyleczony stan zapalny endo
💊suple: Wit D3, Wit B12, metylowana f. kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 niezbadanych zarodków z 5 i 6 doby 4x 4AA, 4AB -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
💉Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET:
1., 2. transfer, cykle naturalne 💔💔;
3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔 -
Aksandra dziś to już chyba po tej połówce Ovi nie wychodziłyby takie kreski piękne 🤭
I w dodatku tak pociemniało 🥹🥹
Mam nadzieje że to Twój dzidziulek 🫶🏼💕🤞🏼Aksandra lubi tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
❌ KIR Bx 1/5 (wykryto: 2DS2, brak: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
❌ ANA1 1:80
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
✅ ASA
👱🏼♂️32 lata
morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli
Klinika Angelius - dr P.J.