W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Kałamarnico czy ty masz dzisiaj konsultacje immuno? Chyba nic nie przegapiłam?
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
A ja nie wiem, czemu uważacie, że niedobitek to negatywne określenie, przecież tak nazywa się osobę, która jako jedyna ocalała z jakiegoś pogromu 😁 Myślę, że jest to dość adekwatna nazwa w tej sytuacji, może mieć nawet wydźwięk pieszczotliwy, jeśli mówi się to w odpowiednim tonie i z odpowiednią czułością 😎
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 18:36
Slava, siesiepy, Księgowa, Vergeet, Alicjasss lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
🔜 Klinika 06.25r.
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:A ja nie wiem, czemu uważacie, że niedobitek to negatywne określenie, przecież tak nazywa się osobę, która jako jedyna ocalała z jakiegoś pogromu 😁 Myślę, że jest to dość adekwatna nazwa w tej sytuacjii może mieć nawet wydźwięk pieszczotliwy, jeśli mówi się to w odpowiednim tonie i z odpowiednią czułością 😎
Niedobituś niuniuś na przykład 😁🥹😍😍😍siesiepy, Alicjasss lubią tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
19 dpt krwawienie, USG krwiak, pęcherzyk żółtkowy
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
-
Haha dobra, Aszin, osadzone w takim kontekście niech będzie 🤣
wszyscy jesteśmy niedobitkami, tym wiecie najsilniejszym plemnikiem który przetrwał 🤣🤣🤣
I dalej widać naszą niezłomność i upartość w dążeniu do celu!
Czy jestem we Włoszech, chillujac sobie na kanapie przed kolacją i właśnie szukam biletów na Maj, towniez do Włoch? Mąż wspominal że kolejnym razem to już koniecznie Rzym i chyba pozwolę sobie sprawić mu taki prezent urodzinowy bo nic innego nie mogę wykminic 🤣🤣🤣Nowa2024, Slava, Julia24, Kaliope, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF? -
PaulinKA wrote:Haha dobra, Aszin, osadzone w takim kontekście niech będzie 🤣
wszyscy jesteśmy niedobitkami, tym wiecie najsilniejszym plemnikiem który przetrwał 🤣🤣🤣
I dalej widać naszą niezłomność i upartość w dążeniu do celu!
Czy jestem we Włoszech, chillujac sobie na kanapie przed kolacją i właśnie szukam biletów na Maj, towniez do Włoch? Mąż wspominal że kolejnym razem to już koniecznie Rzym i chyba pozwolę sobie sprawić mu taki prezent urodzinowy bo nic innego nie mogę wykminic 🤣🤣🤣
Zabierzcie mnie ze sobą pliska 😁😍PaulinKA lubi tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
4 dpt ⏸️
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
-
Nowa2024 wrote:Zabierzcie mnie ze sobą pliska 😁😍
Roksi Ciebie biorę w ciemno! Ty sie chyba w walizkę zmieścisz 🤣Nowa2024 lubi tę wiadomość
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
🔜
PaulinKA wrote:Kurde , jak przyszłam na ten wątek to pisałyście że ojej tłoczno się robi a tu już 70% brzuchatek 🤣 pięknie!
No nic to, kto musi to leci dalej z koksem, i na nas przyjdzie czas!😁
Ale w przyszłym miesiącu to chyba mało dziewczyn będzie testować bo sporo z nas jeszcze na różnych przestojach
Trochę żałuję że nie mam już szans by na 30 urodziny męża (maj, poczatek) ogłosić mu piękną nowinę, ale ile już takich dat przeminęło, nie zliczę...
Teraz , po świętach i Jego urodzinach będzie parę miesięcy spokoju od "oczekiwań" , że fajnie byłoby powiadomić bliskich wtedy, lub wtedy....
mam nadzieję że zaraz wciągnę się w wiosenne porządki, odkurzę rower, zajmę się przesadzaniem moich 100 doniczek w domu 😅 i lada moment wrócę do staran, silniejsza, po raz kolejny sprowadzona do parteru, z jeszcze większą pokorą i mniejszymi oczekiwaniami względem przyszłości...
Eh sorki za te smutaski, ale i mnie dopadają, mimo optymizmu jaki staram się zachowywać na codzień...
Kolejna żelazna kobieta 🫂 sama się smuta a innych pociesza! ❤️ Masz naprawdę świetny plan działania i dobrego lekarza, który dobrze Cię kieruje. Zanim doniczki przesadzisz to będziemy czekać u Ciebie pod kibelkiem! 😅
No i szykuje się wątek staraczkowo- podróżniczy 😅
Ciągaj starego po Włoszech ile się da, łapcie witaminę D i korzystajcie z życia ❤️PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
Ona 35l:
❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS
✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok
❌ Crossmatch 18,9
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
⏳HLAC, cytologia, UreaParvum wymaz kontrolny, allo mr, ocena NK
🔜 IVF (PL)
-absent in body- -
Vergeet wrote:Kałamarnico czy ty masz dzisiaj konsultacje immuno? Chyba nic nie przegapiłam?
Vergeet, dziękuję, że pytasz. 😘
Tak, miałam dziś rano konsultację z dr Jarosz. Pani Doktor powiedziała, że te moje ANA 1:100 są nieduże, ale jednak są i typ świecenia jej się nie podoba, plus do tego te pokrzywki mogą świadczyć o reakcji autoimmunologicznej. Mam listę badań do wykonania, dwa z nich mam wykonać między 18 a 22 d.c. więc akurat teraz, a resztę w obojętnie którym dniu cyklu. Muszę też rozplanować co i gdzie, bo na niektóre trzeba umawiać się specjalnie z labem na konkretny dzień. Zaleciła mi też aby włączyć hydroksychlorochinę. Ogólnie na plus, bo czuję, że mam zadania do wykonania.
Przepraszam Was, że nic nie piszę. Jakoś wciąż mi ciężko i snuję się jak cień. Czytam natomiast wszystkie Wasze wpisy z zapartym tchem.
Serce mi drży ze szczęścia kochana Aksandro na Twoja betę i proga, jestem pewna, że to Kropek a nie Ovi po takim czasie. 💚
Insane wczoraj zasnąć nie mogłam bez wiadomości od Ciebie, jak dobrze że wszystko dobrze! Jajniczki też się ogarną, trzeba im wybaczyć, miały sporo pracy w ostatnim czasie. 😘
Hopex - wspaniale Twoja beta rośnie, myślę, że to będzie piękna, zdrowa, nudna ciąża. 💕
Nowa - Ty już w dwupaku, jakie to niesamowite. Cieszę się dla Ciebie kochana bardzo i kibicuję Ci. Będę wypatrywać Twoich dodatnich testów. Oraz - gratuluję przedłużenia umowy w nowej pracy. 😘
Pozostałe dziewczyny, dziękuję, że jesteście. Jeśli pozwolicie będę trochę mniej aktywna, ale niemniej obecna, będę Waszym cichym kibicującym stalkerem. Wrócę jak to przeżyję i podniosę się znów do walki.
Ściskam Was wszystkie. 🍀Aksandra, Hopex2, PaulinKA, Slava, Julia24, Kaliope, Nowa2024, brilka, Jeżowa, Vergeet, Insane lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
- 07.25r.- powrót do starań 👶
✨I know it's worth it. ✨ -
Julia24 tulę mocno Kochana🫂 zatestuj jutro, nie takie rzeczy to forum widziało ❤️🤞
Nowa gratki umowy 👌Nowa2024, Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość
Ona 35l:
❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS
✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok
❌ Crossmatch 18,9
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
⏳HLAC, cytologia, UreaParvum wymaz kontrolny, allo mr, ocena NK
🔜 IVF (PL)
-absent in body- -
@ Slava pytałaś o miejsca w których wczoraj bylismy:
Ingresso Sud della riserva naturale orientata dello Zingaro, tak to w Google opisano, rezerwat nieopodal San Vito lo Capo.
@Kałamarniczko, wyliż rany i wroc kiedy będziesz gotowa! Mysle ze juz samo robienie tych badań da Ci poczucie sprawczosci i pozwoli podnieść się po raz kolejny!
Ja dziś zamówiłam uwaga: maszynę do szycia, zestaw suplementów do odrobaczania i ziemię do kwiatów xDD jestem gotowa na powrót do rzeczywistości 😄
Tymczasem nadchodzi czas włoskiej kolacji zatem miłego wieczorku dziewczyny! Jutro witam się już ze swojego ukochanego domku 😄kałamarnica 11, Slava, Vergeet lubią tę wiadomość
📌kariotypy OK
🔜
PaulinKA wrote:Siesiepy ale cóż to za niedocenianie siebie samej! Twoja obecność tu jest zawsze mega wartościowa i to raczej my nie chcemy Cię wywoływać do tablicy co chwile by nie zaburzać twojego dobrostanu!
Hej, kobito, bez takich 😄🤩 wo
Idze zestaw konkret, Twoja zakąska jak rozumiem? Każda tabletka przybliża Cię do celu , pamiętaj!
A że stopki proszę usunąć info o niedobitku, bo obiecuje Ci ze Was odnajdę i za 15 lat powiem Twojemu nastoletniemu dziecku jak go mamuśka na samym początku sklasyfikowała! Przypominam że prawdopodobnie mieszkamy w jednym województwie 😁
Uściski maleńka, lecisz po swoje! 🤞🤞🤞
A mój niedobitek to prawdziwy niedobitek! Powodem masowego wymierania moich zarodków był ich niski potencjał energetyczny mimo naprawdę dobrej budowy. Czyli piękna klęska urodzaju, zbyt mało zasobów do zbyt dużej ilości komórek. Było to widać po tym że było ich dużo, rosły bardzo wolno i miały problem z dojrzewaniem. No i ocalał ten jeden niedobitek. Pewnie baba, bo baby takie nie do zdarcia przecież są. Facet to by dawno wzięły i piznely tym w cholere i umarły, jak moje pozostałe zarodki. 😂PaulinKA, aszin, Księgowa, Nowa2024, brilka, Vergeet, White1, Babsi lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji 40🫧
12.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji
28.05 💉punkcja
Ciało które nie działa. -
@Aksandra no rozpłynęłam się po Twojej wiadomości 🥹🥹🥹. Doczekałaś się kochana!!! ❤️
Dużo pięknych rybek było dzisiaj, ale płaszczka mnie najbardziej oczarowała. Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze gigantyczne żółwie upolować! 🐢 W sobotę jedziemy specjalnie na rejs w miejsce ich częstego przebywania.
Buziaki dziewczyny! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 20:14
Nowa2024, Aksandra, Vergeet, Insane, Molahonkeey, Slava lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
18/06 Wizyta Dr. Jarosz
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Paulinka Haha jak dobrze się „złożę” to się zmieszczę do podręcznej 🤪🤣
Kalamarniczko cały czas czekamy tutaj na Ciebie z otwartymi ramionami 😘😘😘 i oczywiście kciuki za Ciebie 🤞🤞🤞
siesiepy haha masz rację, to pewnie kobitka bo siła jest kobietą! 💪😍
kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
4 dpt ⏸️
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
-
kałamarnica 11 wrote:Vergeet, dziękuję, że pytasz. 😘
Tak, miałam dziś rano konsultację z dr Jarosz. Pani Doktor powiedziała, że te moje ANA 1:100 są nieduże, ale jednak są i typ świecenia jej się nie podoba, plus do tego te pokrzywki mogą świadczyć o reakcji autoimmunologicznej. Mam listę badań do wykonania, dwa z nich mam wykonać między 18 a 22 d.c. więc akurat teraz, a resztę w obojętnie którym dniu cyklu. Muszę też rozplanować co i gdzie, bo na niektóre trzeba umawiać się specjalnie z labem na konkretny dzień. Zaleciła mi też aby włączyć hydroksychlorochinę. Ogólnie na plus, bo czuję, że mam zadania do wykonania.
Przepraszam Was, że nic nie piszę. Jakoś wciąż mi ciężko i snuję się jak cień. Czytam natomiast wszystkie Wasze wpisy z zapartym tchem.
Serce mi drży ze szczęścia kochana Aksandro na Twoja betę i proga, jestem pewna, że to Kropek a nie Ovi po takim czasie. 💚
Insane wczoraj zasnąć nie mogłam bez wiadomości od Ciebie, jak dobrze że wszystko dobrze! Jajniczki też się ogarną, trzeba im wybaczyć, miały sporo pracy w ostatnim czasie. 😘
Hopex - wspaniale Twoja beta rośnie, myślę, że to będzie piękna, zdrowa, nudna ciąża. 💕
Nowa - Ty już w dwupaku, jakie to niesamowite. Cieszę się dla Ciebie kochana bardzo i kibicuję Ci. Będę wypatrywać Twoich dodatnich testów. Oraz - gratuluję przedłużenia umowy w nowej pracy. 😘
Pozostałe dziewczyny, dziękuję, że jesteście. Jeśli pozwolicie będę trochę mniej aktywna, ale niemniej obecna, będę Waszym cichym kibicującym stalkerem. Wrócę jak to przeżyję i podniosę się znów do walki.
Ściskam Was wszystkie. 🍀
Rozumiem w pełni. Cieszę się jednak, że zaglądasz i nas updejtujesz 😘. Jarosz już niejedną kobitkę wyciągnęła z bezpłodności, więc jesteś w dobrych rękach. Dobrze, że się do niej z tą pokrzywką zglosilaś. Ciekawa jestem pozostałych wyników!!kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
18/06 Wizyta Dr. Jarosz
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
PaulinKA wrote:@ Slava pytałaś o miejsca w których wczoraj bylismy:
Ingresso Sud della riserva naturale orientata dello Zingaro, tak to w Google opisano, rezerwat nieopodal San Vito lo Capo.
@Kałamarniczko, wyliż rany i wroc kiedy będziesz gotowa! Mysle ze juz samo robienie tych badań da Ci poczucie sprawczosci i pozwoli podnieść się po raz kolejny!
Ja dziś zamówiłam uwaga: maszynę do szycia, zestaw suplementów do odrobaczania i ziemię do kwiatów xDD jestem gotowa na powrót do rzeczywistości 😄
Tymczasem nadchodzi czas włoskiej kolacji zatem miłego wieczorku dziewczyny! Jutro witam się już ze swojego ukochanego domku 😄PaulinKA, Slava lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
💉 equoral, encorton, accofil, neoparin
13/06 - wizyta w klinice
07/25 - IUI? -
Dziewczyny dla spokoju byłam dzisiaj ponownie zbadać proga
We wtorek był 5,59 a dzisiaj 9,85
Nie wiem czy taki wynik jest zadowalający, ale przynajmniej coś tam wyżej niż było.
Wg chata gpt w endometrium prog jest aż 10-20 razy wyższy niż wychodzi we krwi więc się uspokoiłam nieco 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 20:58
Aksandra, Jeżowa, PaulinKA, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
4 dpt ⏸️
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
-
Juleńko, ależ macie tam atrakcje. 🤩 Co za urocze stworzenie 🤩 odkrywajcie jak najwięcej z Twoim przyszłym mężem, cieszcie się sobą, zbierajcie słoneczną energię. 🌞
Nowa - gratuluję umowy, to był pewniaczek 😘 teraz już na luzaka można się zająć swoim Kropciem na 9msc.
Siesiepku rozbraja mnie Twój dystans do siebie i poczucie humoru💕😎
Kałamarniczko - wiesz jak mocno Cię tulę i jak bardzo bym chciała, żebyś z dr J znalazła klucz? 🥹😘 Niech ta diagnostyka przebiegnie jak najszybciej i jak najmniej boleśnie. Wysyłam Ci całą moja siłę jaką jeszcze mam. 🤗
Przepraszam, że nie odniosę się do każdej z Was. W ogóle już dzisiaj miało mnie tu nie być na forum, ale myślę że niezależnie od wyniku po prostu nie mogłabym tak o się z Wami rozstać. Mam dzisiaj jeszcze bardzo dużo pracy, a nie mogę kompletnie się skupić po tej becie, więc nadrobię ale pewnie dopiero w weekend.Nowa2024, Vergeet, Julia24 lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89'
🆘KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22,%
❗nasienie - morfologia z 2% na 4%
✅AMH (11.2023)= 3,14, kariotypy, hormony, drożne jajowody, wymazy, wyleczony stan zapalny endo
💊suple: Wit D3, Wit B12, metylowana f. kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 niezbadanych zarodków z 5 i 6 doby 4x 4AA, 4AB -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
💉Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET:
1., 2. transfer, cykle naturalne 💔💔;
3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔 -
Aksandra wrote:Juleńko, ależ macie tam atrakcje. 🤩 Co za urocze stworzenie 🤩 odkrywajcie jak najwięcej z Twoim przyszłym mężem, cieszcie się sobą, zbierajcie słoneczną energię. 🌞
Nowa - gratuluję umowy, to był pewniaczek 😘 teraz już na luzaka można się zająć swoim Kropciem na 9msc.
Siesiepku rozbraja mnie Twój dystans do siebie i poczucie humoru💕😎
Kałamarniczko - wiesz jak mocno Cię tulę i jak bardzo bym chciała, żebyś z dr J znalazła klucz? 🥹😘 Niech ta diagnostyka przebiegnie jak najszybciej i jak najmniej boleśnie. Wysyłam Ci całą moja siłę jaką jeszcze mam. 🤗
Przepraszam, że nie odniosę się do każdej z Was. W ogóle już dzisiaj miało mnie tu nie być na forum, ale myślę że niezależnie od wyniku po prostu nie mogłabym tak o się z Wami rozstać. Mam dzisiaj jeszcze bardzo dużo pracy, a nie mogę kompletnie się skupić po tej becie, więc nadrobię ale pewnie dopiero w weekend.
Będziesz powtarzała betę w sobotę?🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
4 dpt ⏸️
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
-
Kalamarniczko kochana czekam tu na Ciebie! 💚
Oleńko kropek tam jest 😍😍😍 Boze to się dzieje, rozpłakałam się 🥹 czekam na przyrost!
Nowa gratulacje umowy i trzymam kciuki za Kropka , już na pokładzie, rozpakowuje walizki 😁
Juleńko testujesz jutro? 💚🍀Nowa2024, Aksandra, Julia24, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
04/03 beta 3404 progesteron 25.40
Zostań ze mną kropeczko 🍀
-
Kałamarnico pisałam Ci kiedyś o mojej pokrzywce. W tym miesiącu dostałam na nią Encorton, nie wiem czy to pomogło, ale no jestem w ciąży. I pokrzywke również pożegnałam. Może właśnie jakaś choroba autoimmunologiczna stoi na przeszkodzie. Trzymam kciuki za Ciebie ✊❤️
Aleksandra zobaczysz w sobotę beta wystrzeli. Wszystkie ciotki z forum w to wierzą 🍀🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Nowa a przyjmujesz cały czas proga? Ja Ci oddam, gdyby się tam dało to nawet 40 bym Ci odstąpiła 🧐
Julcia przytulam za biel 🥲 i czekam na jutrzejszy test. Dobrze, że jesteś na wakacjach, nie da się o tym nie myśleć, ale może na chwilkę chociaż się zrelaksujesz 🙏🥺
Paulinka co wciągnęłaś na włoską kolację? 🙈
Siesiepy słuszna teoria z tą siłą płci 😏ja się śmieje, że u nas też będzie girl, bo w takim straconym cyklu dała radę 😂
Aszin, jak z Twoim mężem? Będzie na weekend?
Vergeet, przytulam Cię bardzo mocno. Idziesz jutro zbadać betę? 🥺🥲
Dziękuję Wam za gratulacje. To forum to najlepsze miejsce, jakie mogło mi się przytrafić ❤️🥹
Aksandra, Nowa2024, Julia24, Slava, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Całkowita ilość: 370 mln
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
AMH: 6,63
Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Ana3 miano 1:160
Marzec:
9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
15 dpo-beta: 479 🥹
04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔