X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
Odpowiedz

W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂

Oceń ten wątek:
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Ehh teraz ja przychodzę z gorzkimi żalami- rano byłam na morfologi i badaniach tarczycy
    I o ile TSH (które ostatnio, mimo leków wyniosło az 4!) teraz powoli spada do 2,9.... (wciąż za duzo :()

tak a-TPO które badałam rok temu i wynosiło 34 (wynik w granicach normy, lekarz już wtedy mówił że Hashi) .. to teraz wynosi aż 100 :(

Kurde, co ja mam więcej zrobić :(. ...
    jem orzechy zawierajace selen, suplementuję jod, ruszam się ... jemy na prawdę nieduzo przetworzonych rzeczy, sami pieczemy wędliny , robię chleb na zakwasie. ok lubię słodycze, ale wiem że ludzie żywią się dużo dużo gorzej niż ja... :(

na 'minus' to ostatnio faktycznie jadłam więcej czerwonego mięsa, ale takiego zrobionego samodzielnie, nie że sklepowe szynki tylko raczej spaghetii z wołowiną/wieprzowiną zamiast drobiu. Ale to też było po coś, chciałam mieć więcej żelaza, wit z grupy B, miedzi...

Czuję sie zagubiona, wiem że zdrowa tarczyca to taka podstawa podstaw jeśli chodzi o uzyskanie ciąży a ja nawet tego nie mogę ogarnąć mimo leków... te wyniki skaczą jak chcą mam wrażenie...

Eh... Czy ja byłam zdrowsza przed tymi wszystkimi suplementami, czytaniem, co na co wplywa, wgłębianiem się w efekty zjedzenia każdej białej bułki? Czy to po prostu przypadek, że teraz , gdy zaczęłam się tym interesować, to moje ciało zaczęło mieć problemy i bez suplementacji byłoby jeszcze gorzej... ?

Ech, nie potrafię Ci doradzić nic 😓. Czy jesteś pod opieką dobrego endokrynologa? Może trzeba zmienić leki?
    Nie ma co sobie wyrzucać diety. Jestem pewna, że jesz zdrowo generalnie, ale jakieś odstępstwa są normalne. Mówi się w końcu, że powinno się przestrzegać diety 80/20. Ja odstawiłam kompletnie biały cukier, ale zdarza mi się co kilka dni jeść jakieś jedzonko restauracyjne, czy białe pieczywo. Nie można sobie wszystkiego zabraniać, bo w końcu byśmy w tym zwariowały, a nie wiadomo, ile będziemy musiały trzymać się tego.

PaulinKA, Molahonkeey lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF
    ➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
    ➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
    ✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfelinko wiem, że żadne słowa nie sprawią że poczujesz się lepiej, pewnie tylko jedna rzecz może to sprawić ale pamiętaj, że masz tutaj armię kobiet które są i wysłuchają i mam nadzieję, że choć troszkę czujesz nasze wsparcie 🩷

Paulinka chyba mnie nie stać na prowadzenie ciąży u takiego doktorka, jakbym miała jakieś komplikacje to pewnie bym się szarpnęła ale jak udało mi się znaleźć tak cudownego lekarza na NFZ to chyba pójdę do niego po prostu 😀

Kałamarniczko ja im więcej zerkam na to zdjęcie tym bardziej widzę ten cień więc naprawdę zaciskam kciuki z całych sił 🩷 ale też rozumiem całą sobą, że nie chcesz się nastawiać i później rozczarować i lepiej być ostrożnym 🫂

Misiula myślę że po takiej drodze to każde objawy da się przeżyć, obyś miała jak najłagodniejsze 🩷

Siesiepy no proszę jak pięknie działa na ciebie stymulacja! To czekamy na jej cudowne efekty w postaci konkretnej liczby jaj i tak jak mówi Paulinka, wyszalej się na zapas na tych nartach 💪🏼🩷

kałamarnica 11, Smerfelinka lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas trzymasz w napięciu!!!! 🤭🍀✊🏻

kałamarnica 11, a_aandzela lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
    ✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Smerfelinko wiem, że żadne słowa nie sprawią że poczujesz się lepiej, pewnie tylko jedna rzecz może to sprawić ale pamiętaj, że masz tutaj armię kobiet które są i wysłuchają i mam nadzieję, że choć troszkę czujesz nasze wsparcie 🩷

Dziękuję 🩷 Czasami głupio mi pisać, bo nie udzielam się regularnie, ale dziś dobrze na mnie podziałało to, że jednak napisałam. A skłonił mnie do tego Twój test Kochana! Czekam na Twoją betę 🤞🤞🤞

Vergeet lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Ech, nie potrafię Ci doradzić nic 😓. Czy jesteś pod opieką dobrego endokrynologa? Może trzeba zmienić leki?
    Nie ma co sobie wyrzucać diety. Jestem pewna, że jesz zdrowo generalnie, ale jakieś odstępstwa są normalne. Mówi się w końcu, że powinno się przestrzegać diety 80/20. Ja odstawiłam kompletnie biały cukier, ale zdarza mi się co kilka dni jeść jakieś jedzonko restauracyjne, czy białe pieczywo. Nie można sobie wszystkiego zabraniać, bo w końcu byśmy w tym zwariowały, a nie wiadomo, ile będziemy musiały trzymać się tego.

Mój ginekolog ma też specjalizację endo, więc z jednej strony na Medicover chodzę bo skierowania itd, a z drugiej- on analizuje moje wyniki.

Ostatnio miałam trochę zmian w dawkach lekarstw , bo konwersja ft3 do ft4 wyszła nieprawidłowa (ja nie umiem tego zinterpretować niestety) , i po tym trochę zaszalało TSH. z tym sobie poradzimy na pewno ale niepokoi mnie to a-TPO :(

Wiem, że są dwie szkoły suplementacji jodu przy Hashi...
    jedna mówi że nie suplementuje się jodu w Hashimoto- jako wytlumaczenie podaje, że Japonczycy jedzą dużo alg (w których jest jod) a to ich 'narodowa' choroba.
    druga mówi że jak najabrdziej jod jest wskazany, a Hashimoto u Japończyków to pokłosie spożywania dużej ilości metali ciężkich- które są np. w rzeczonych algach.
    Mój lekarz wyznaje 2 szkołę, zalecał suplementację jodem. Ale.. no cóż zanim zaczełam go brać (może to bez związku) to a-tpo miałam lepsze... więc oczywiście teraz zastanawiam się, czy to dobra droga :(

Edit- teraz jeszcze sobie czytam (OFC diagnoza u google na propsie) , że jeśli nie ma objawów to w zasadzie nie trzeba aż tak bardzo się przejmować tym wynikiem apto. a ja w zasadzie nie obserwuję jakiś mega problemów - wręcz ostatnio mam troche baby hair, cieplejsze ciałko itd... Będę po prostu dbać o dietę a suplementację jodu jeszcze skonsultuję z lekarzem... Niemniej i tak boję się, że ta tarczyca utrudnia mi zajście w ciążę :(
    A że Hashimoto, astma, alergie to jednak odpowiedzi układu autoimmunologicznego... to się trochę martwię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 13:29

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyników jeszcze nie ma, coś dzisiaj mieli tam zamieszanie 🙈

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

👩🏼‍🦱
    ❌Letrox50
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
  • a_aandzela Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Wyników jeszcze nie ma, coś dzisiaj mieli tam zamieszanie 🙈
    Niby to formalność ,ale ciekawe ile ;zd

👩‍⚖️31 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
    27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
    1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
    6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
    12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
    2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
    23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
    28.04 prenatalne 🩷💙 niskie ryzyka ,wszystko ok
    23.06 połówkowe 🩷💙

preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Paulinka może jakaś dodatkowa konsultacja z innym Endo? Może ktoś, kto cię nie zna i spojrzy na same wyniki i styl życia, będzie miał jakieś nowe spojrzenie na sytuacje to coś podpowie i doradzi? Bo wygląda, że naprawdę bardzo o to wszystko dbasz, przykładasz się do diety i suplementacji więc dziwne że nie przynosi efektów.

PaulinKA lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

👩🏼‍🦱
    ❌Letrox50
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak zrobię, no google to jednak nie jest najlepszy lekarz :D i tak zdziwiłam się, że nie powiedział mi że mam raka tarczycy 4 stopnia, a że jedynie 'warto zaopiekować pewne obszary'
    Przeczytałam też, że aktywna infekcja pasożytnicza może powodować wzrost a-tpo. Także kolejna odpowiedź .... może nie powinnam w ogóle badać teraz tego wskaźnika. No nic to, w piątek idę do doktorka to myślę, że coś mi zasugeruje!

ps.
    Czy ktoś zaszedł w ciąże z podwyższonym a-tpo i TSH?
    Szukam pozytywnych historii i chcę wierzyć, że cykl w który wchodzę nie musi być stracony....

👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

• Alicjasss Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalamarnica ja tam widzę cień bez przyglądania się. Jak masz zapas testów, to bym zatestowala jeszcze dzisiaj popołudniu 😃 Trzymam kciuki ❤️

Nitka : kciuki za wizytę. To już tuż tuż. Tak czytam forum i zastanawiam się, czy pracujesz gdzieś? 😃 Jeszcze chyba nie widziałam nic na ten temat, a podróżujecie, odwiedzasz budowę rano itp itd i tak mnie naszło na zastanowienie 🤣

Vergeet : betka to formalność 🤭 trzymam kciuki za przyrost i tym sposobem piękne rozpoczęcie weekendu ❤️🤞🏻🍀

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jest wynik, proga jeszcze nie ma ale beta 15mlU/ml.
    Mam dejavu, poprzednio było 18, mam nadzieje ze nie będzie powtórki z rozrywki 🙈

No i tsh mi skoczyło do 3,3 🙈 rano nie wzięłam letroxu przed badaniem więc może przez to, muszę jeszcze powtórzyć za kilka dni.

Julia24, Alicjasss, a_aandzela, Aga.f, M93, Aleksandramidwife, Misiula, kałamarnica 11, Księgowa, brilka, Lusia3131, Aksandra, Nosa, Marysia996, Ola8999, Nowa2024, Jeżowa, Motylek93, Ivka lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

👩🏼‍🦱
    ❌Letrox50
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeeet , wiesz dobrze ze pojedyncza wartość bety nic nie powie ;) za 2 dni powtorka i lecisz z koksem!!
    Co to TSH dziś takie nieprzyjazne dla nas ;) ale u Ciebie wzrost jest wytłumaczalny- w ciąży skacze i tyle :)

a jaki progesteron?

• Aga.f Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak siknelam.. nie dawało mi to spokoju, no i... Bielsze nie będzie, niestety. Jutro jeszcze z porannego powtórzę

https://zapodaj.net/plik-63Cgzo1ZJs

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 13:45

💃1994
    🕺1991

👶2020

Drugie luźne starania o 👶 od 2023
    06.23 - biochem💔
    08.23 -biochem 💔
    Starania na poważnie od 09.24
    Cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, monitoringi, podejrzenie PCO,

•Progesteron 8dpo - 14,300ng/ml
    • 03.2025 - AMH 1,63ng/ml
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Chyba tak zrobię, no google to jednak nie jest najlepszy lekarz :D i tak zdziwiłam się, że nie powiedział mi że mam raka tarczycy 4 stopnia, a że jedynie 'warto zaopiekować pewne obszary'
    Przeczytałam też, że aktywna infekcja pasożytnicza może powodować wzrost a-tpo. Także kolejna odpowiedź .... może nie powinnam w ogóle badać teraz tego wskaźnika. No nic to, w piątek idę do doktorka to myślę, że coś mi zasugeruje!

ps.
    Szukam pozytywnych historii i chcę wierzyć, że cykl w który wchodzę nie musi być stracony....

Jeśli jest już jakiś faktyczny problem, to zdecydowanie nie polecam lekarzy z luxmedu 🫣. Oczywiście są wyjątki, ale jeśli Ci nie pomaga jego leczenie to zmień lepiej 😓.

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Vergeeet , wiesz dobrze ze pojedyncza wartość bety nic nie powie ;) za 2 dni powtorka i lecisz z koksem!!
    Co to TSH dziś takie nieprzyjazne dla nas ;) ale u Ciebie wzrost jest wytłumaczalny- w ciąży skacze i tyle :)

a jaki progesteron?
    Wiem wiem, niby wiem ale jednak poprzednio się cieszyłam z bety 18 a teraz już inaczej człowiek patrzy po przejściach 🙈 no ale oby tym razem przyrost był lepszy.

No właśnie dzisiaj tsh na tapecie i same nieprzyjemne wieści, mam nadzieję że uda się nam obu wszystko unormować 🤞🏼

Proga jeszcze nie mam właśnie, zwykle dosyłają później także będę sprawdzać :)

PaulinKA lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

👩🏼‍🦱
    ❌Letrox50
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Dobra jest wynik, proga jeszcze nie ma ale beta 15mlU/ml.
    Mam dejavu, poprzednio było 18, mam nadzieje ze nie będzie powtórki z rozrywki 🙈

No i tsh mi skoczyło do 3,3 🙈 rano nie wzięłam letroxu przed badaniem więc może przez to, muszę jeszcze powtórzyć za kilka dni.

Trzymam kciuki za powtórkę! Wierzę, że tym razem będzie happy end. A TSH nawet na samym początku ciąży lubi podskoczyć. Mnie skakało za każdym razem. W ciąży z synkiem z 2018/2019 r. miałam na początku 3,6. Lubię diagnostykę za to, że łatwo można sprawdzić historię wyników nawet lata wstecz 😊 I u mnie górki w TSH zawsze zbiegały się z ciążą.

a_aandzela, Vergeet lubią tę wiadomość

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vegreet ja mysle,ze powoli nadchodzi czas na świetowanie ciązy !!! 🥳🥳❤️‍🔥❤️‍🔥
    jest bardzo wcześnie. Pamiętaj,że wstępnie planowałaś testować 10 a zatestowalas 5 dni wcześniej. Ja myślę, że jak na tak wczesne badania to wynik jest dobry. Dopiero była implantacja. Potrzeba czasu,żeby HCG wzrosło.
    No i jak szybko po ostatnim Biochemię!!!.to jest czad!!

a_aandzela, Vergeet lubią tę wiadomość

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Mamy 💙

preg.png
  • a_aandzela Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

ps.
    Oczywiście ,że nie musi! Moja przyjaciółka miała zawsze podwyższone TSH ,nie leczyła się - z nadwagą w ciążę zaszła w ciągu 6msc… Druga historia- moja koleżanka ,starsza,ale równa babka ,20lat i 16lat temu urodziła zdrowe córki,gdzie kazdy lekarz jej mówił,że z jej niedoczynnością tarczycy absolutnie zero szans.
    Przytulam Cię mocno i trzymam za Ciebie bardzo kciuki ,żebyś w końcu ujrzała swoje szczęście 🍀 🥰🍀🥰

PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość

👩‍⚖️31 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
    27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
    1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
    6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
    12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
    2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
    23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
    28.04 prenatalne 🩷💙 niskie ryzyka ,wszystko ok
    23.06 połówkowe 🩷💙

preg.png
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 5 marca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vergeet ale ta kreseczka się jeszcze nie rozkręciła, więc beta również 🥹 Czekamy na powtórkę bety i proga dzisiejszego 🍀✊🏼

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨ 13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
    ✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
    ✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
    ✨11.06 mamy parkę? 🥹
    ✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
    ✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
    ⏳30.07 USG

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 5 marca, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verget, ale wtedy było chyba 15dpo, a dzis?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ