W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Olu, brilko, co za felerny dzień!
Ola pisze ze chciałaby do kliniki bo ją poprowadzą a post niżej Brilka naszeka na klinikę, i jak my kobiety mamy "wyluzowac" skoro trafiamy na takich konowałów... dziewczyny , no co tu dużo gadać, obie musicie szukać innych lekarzy
Abstrahując czy ich rady medyczne były dobre, nie nam oceniać, ale ich postępowanie względem obu was pozostawia wiele do zyczenia. Olewcze, mało empatyczne.
Brilko, ja mam wrażenie że od kiedy wszedł program MZ to kliniki po prostu kierują na IVF bez szukania przyczyn, dla nich to łatwy pieniądz z NFZ. A to że bez zaadresowania przyczyny zarodek się nie przyjmie a para będzie cierpieć- nieważne, hajs się zgadza...
Olu, mam wrazenie ze lekarze często mają jakąś manię wyższości i jak tylko powiesz ze chodzisz gdzieś inaczej to od razu się najeżają ... zawsze staram się tak manipulować rozmową żeby delikatnie przekazać informację ze działam na dwa fronty 😄 mam nadzieję że znajdziesz w końcu kogoś komu będziesz mogła zauwać i powierzyć swoje zdrowie(
Brilko, napisze na priv bo chciałabym wiedzieć kogo nie polecasz we Wrocławiu 😄 u nas w czerwcu co prawda minie rok udokumentowanych staran , ale nie chciałabym trafić na lekarza u którego dziś bylas.
Molahonkeey a co to za pracuś! Szok , co się tam u Ciebie w firmie dzieje! Takie piękne słoneczko, szkoda czasu na pracę 😄Ola8999 lubi tę wiadomość
20 cykl od początku starań -🙏
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️7 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się!" -
Vergeet wrote:Dobra jest wynik, proga jeszcze nie ma ale beta 15mlU/ml.
Mam dejavu, poprzednio było 18, mam nadzieje ze nie będzie powtórki z rozrywki 🙈
No i tsh mi skoczyło do 3,3 🙈 rano nie wzięłam letroxu przed badaniem więc może przez to, muszę jeszcze powtórzyć za kilka dni.
Ja dopiero nadrabiam...
Kochana ,masz to ❤️ trzymam kciuki za piękny przyrost 🤞 i zapraszamy do teamu rosnących brzuszków 😊Vergeet, a_aandzela lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j,
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, zaplodniono 6, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
08.03.2025. 5t + 6d🥰 , 2,9mm maluszka z bijącym ❤️🥹
-
@brilka matko łączę się w bólu jestem tak samo zawiedziona.
Dziękuję dziewczyny ja generalnie chodzę do ginekolog która pracuje w klinice niepłodności w Krakowie tylko przyjmuje też u mnie i ona idzie schematem tak jak w klinikach. Tylko dodatkowo jeszcze chodze do gina na NFZ (bo np USG piersi robię na NFZ albo ta histeroskopie) i do endokrynologa na USG tarczycy i ona mi zleciła ta krzywa prolaktynowa bo przy okazji powiedziałam o staraniach. A że teraz się nie mogę do niej dostać to poszłam do tego ciula. Moja gin nie zwróciła uwagi na prolaktynę teraz nie wiem czy jej mówić czy nie ale chyba powiem co mi wyszło i zobaczę co poradzi. Ale chyba już się będę trzymać jednego lekarza. Zrobię z nią inseminację a nad in vitro się zastanowie czy iść do jej kliniki (parens) czy może gdzieś w Katowicach.♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ✅
Drożność ✅
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
Kariotypy prawidłowe ✅
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
17.06 beta 132,58 prog 33,8
20.06 beta 544,35 🥰
23.06 beta 1849,89 🎉
24.06 jest pęcherzyk 🥳
30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
8.07 6+3? CRL 6mm i bijące ♥️
14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞 -
O rany dziewczyny to jest okropne, że szukamy na własną rękę, czytamy, szperamy po internecie za specjalistami , a później dostajemy takiego plaskacza w twarz… tak jak napisała Julia, od początku starań i z własnego doświadczenia i z opisów różnych osób tutaj na forum jest tak dużo historii beznadziejnych lekarzy że głowa pęka. Tak naprawdę powinniśmy iść, powiedzieć o co chodzi i to lekarz powinien nas kierować, a mam wrażenie że my nieraz mamy większą wiedzę co z czym niż oni. Bardzo wam współczuję, że macie takie doświadczenia ale jest wielu cudownych lekarzy z powołaniem i mam nadzieję, że uda wam się w końcu trafić na takich… 🫂
Jeszcze co do historii z drugim lekarzem, ja często spotykałam się z taką postawą jakby jednego lekarza urażało to, że chodzisz też do kogoś innego. Nie wiem skąd to wynika, myślałam że dobrze że zasięga się opinii kilku osób, a niektórzy patrzą na to z taką zawiścią… 🙈PaulinKA, Misiula, Ola8999, brilka lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
👩🏼🦱
AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
❌lekka IO- glucophage 500+500
❌Letrox50
✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
✅onkopakiet
📆W planie:
❔PAI-1
❔Kiry
❔kariotypy
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
✅onkopakiet
📆W planie:
❔kariotypy
📆 start cyklu —> 5.07
📆 28.07- wizyta u doktorka -
Ola8999 wrote:@brilka matko łączę się w bólu jestem tak samo zawiedziona.
Dziękuję dziewczyny ja generalnie chodzę do ginekolog która pracuje w klinice niepłodności w Krakowie tylko przyjmuje też u mnie i ona idzie schematem tak jak w klinikach. Tylko dodatkowo jeszcze chodze do gina na NFZ (bo np USG piersi robię na NFZ albo ta histeroskopie) i do endokrynologa na USG tarczycy i ona mi zleciła ta krzywa prolaktynowa bo przy okazji powiedziałam o staraniach. A że teraz się nie mogę do niej dostać to poszłam do tego ciula. Moja gin nie zwróciła uwagi na prolaktynę teraz nie wiem czy jej mówić czy nie ale chyba powiem co mi wyszło i zobaczę co poradzi. Ale chyba już się będę trzymać jednego lekarza. Zrobię z nią inseminację a nad in vitro się zastanowie czy iść do jej kliniki (parens) czy może gdzieś w Katowicach.🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
👩🏼🦱
❌Letrox50
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
✅onkopakiet
📆W planie:
❔PAI-1
❔Kiry
❔kariotypy
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
✅onkopakiet
📆W planie:
❔kariotypy
📆 start cyklu —> 5.07
Misiula wrote:Ja dopiero nadrabiam...
Kochana ,masz to ❤️ trzymam kciuki za piękny przyrost 🤞 i zapraszamy do teamu rosnących brzuszków 😊🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
👩🏼🦱
❌Letrox50
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
✅onkopakiet
📆W planie:
❔PAI-1
❔Kiry
❔kariotypy
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
✅onkopakiet
📆W planie:
❔kariotypy
📆 start cyklu —> 5.07
M93 żyjesz? Czy tak się stresujesz jutrzejsza wizyta ze się zamknęłaś w sobie? 🫂
Molahonkeey lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
👩🏼🦱
❌Letrox50
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
✅onkopakiet
📆W planie:
❔PAI-1
❔Kiry
❔kariotypy
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
✅onkopakiet
📆W planie:
❔kariotypy
📆 start cyklu —> 5.07
@PaulinKA, tylko że my wiemy jaka jest przyczyna naszych niepowodzeń. Przez długi czas mieliśmy nienajlepsze wyniki nasienia, z obniżoną liczbą i ruchliwością. W lutym mąż zrobił ponowne badania, po intensywnej suplementacji, zmianie trybu życia, piciu soków pomidorowych i wyniki nam się bardzo poprawiły, okazały się najlepsze jakie do tej pory mieliśmy. I nagle wyniki zrobiły się za dobre, a my mamy niepłodność idiopatyczną 😂 Po wizycie mąż stwierdził, że niepotrzebnie w ogóle robił te ponowne badania, bo może gdybyśmy szli na wizytę tylko z wrześniowymi to nie usłyszelibyśmy, że mamy popróbować trochę naturalnie, trochę iui i pociągnąć tak do listopada.
PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Ola, rozumiem Twoją frustrację. Szukasz i chcesz znaleźć przyczynę. Niestety czasami się jej nie znajduje. Zastanawiasz się nad kliniką - uważam, że to dobry kierunek. Zależy też już od poziomu Twojej/Waszej frustracji i tego, ile jeszcze chcecie dać sobie czasu na staranie. Ja już tutaj kilka razy pisałam i napiszę znowu, że uważam, że trzeba dążyć do realizacji „tego” celu najszybszą możliwą drogą na jaką nas stać psychicznie i fizycznie. Chodzenie po lekarzach może się przeciągać w nieskończoność, a i od pierwszej wizyty w klinice do rozpoczęcia procedury mogą minąć kolejne miesiące (daleko nie trzeba szukać, patrz przykład brilki).
A że lekarz buc, to już swoją drogą.
Brilka, póki nie macie klepniętej kwalifikacji możecie nawet klinikę zmieniać ile chcecie, nie mówiąc już o lekarzu. Zapisałabym się szybko gdzie indziej, żeby porównać podejście lekarza. To nieprawda z tym udokumentowanym rokiem (dobra no, niepełna prawda). Lekarz jak chce to w „uzasadnionych” przypadkach może to przyspieszyć. Wystarczy, że będzie chciał poszukać tego powodu. Nie wiem ile masz lat, ani nie znam Twojej historii. Ale właśnie czy wiek, czy poziom AMH, czy endomterioza i pewnie wiele innych takich powodów do przyspieszonego in vitro można znaleźć.
A jak wszędzie będą mówić to samo, to wybierzesz sobie klinikę, w której mówili to najmilej 😉
Powodzenia dziewczyny! Nie dajcie się! 🍀🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 21:31
Vergeet, Misiula, Molahonkeey, Ola8999 lubią tę wiadomość
40 tc 💔
________
Walczymy o naszą tęczę 🌈
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 mamy serduszko 🥹
-
Oh rozumiem Brilko, w takiej sytuacji może faktycznie za radą Insane zmieńcie klinikę I trochę inaczej przedstawcie swoją sytuację ...? Jeśli chcielibyście już teraz po prostu dostać klasyfikację??
Choć mężowi i tak pewnie będą kazali pokazać aktualne wyniki badań nasienia ....
A jaki macie stosunek do tego że skoro przyczyną były złe wyniki partnera, a teraz się dość mocno poprawiły to może uda się naturalnie? Czy już po prostu macie dość i chcielibyście skorzystać z invitro...?
Edit- czyli jutro drożność?? Zaciskam kciuki 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 21:38
20 cykl od początku starań -🙏
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, IO
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
Insane wrote:Ola, rozumiem Twoją frustrację. Szukasz i chcesz znaleźć przyczynę. Niestety czasami się jej nie znajduje. Zastanawiasz się nad kliniką - uważam, że to dobry kierunek. Zależy też już od poziomu Twojej/Waszej frustracji i tego, ile jeszcze chcecie dać sobie czasu na staranie. Ja już tutaj kilka razy pisałam i napiszę znowu, że uważam, że trzeba dążyć do realizacji „tego” celu najszybszą możliwą drogą na jaką nas stać psychicznie i fizycznie. Chodzenie po lekarzach może się przeciągać w nieskończoność, a i od pierwszej wizyty w klinice do rozpoczęcia procedury mogą minąć kolejne miesiące (daleko nie trzeba szukać, patrz przykład brilki).
A że lekarz buc, to już swoją drogą.
Brilka, póki nie macie klepniętej kwalifikacji możecie nawet klinikę zmieniać ile chcecie, nie mówiąc już o lekarzu. Zapisałabym się szybko gdzie indziej, żeby porównać podejście lekarza. To nieprawda z tym udokumentowanym rokiem (dobra no, niepełna prawda). Lekarz jak chce to w „uzasadnionych” przypadkach może to przyspieszyć. Wystarczy, że będzie chciał poszukać tego powodu. Nie wiem ile masz lat, ani nie znam Twojej historii. Ale właśnie czy wiek, czy poziom AMH, czy endomterioza i pewnie wiele innych takich powodów do przyspieszonego in vitro można znaleźć.
A jak wszędzie będą mówić to samo, to wybierzesz sobie klinikę, w której mówili to najmilej 😉
Powodzenia dziewczyny! Nie dajcie się! 🍀🤞
Dokładnie. Nas się spytali ile się staramy, ale nie kazali nam tego dokumentować. Przyjęli, że mówimy prawdę i tyle. Robimy IUI głównie dlatego, że partner ma średnie wyniki nasienia. Lekarz powiedział, że gdyby były bardzo źle albo znakomite to by kierował na IVF, a z takimi średnimi to warto IUI spróbować. A ze względu na endometriozę powiedział, że nie chce nas przeciągać maturalnymi staraniami dalej.
Edit: Plus dodał od razu, że po 2-3 próbach IUI idziemy na IVF. Bez przeciągania.
My chcemy 3 próby. Potem robimy miesiąc przerwy od starań (na ślub 🤭) i będziemy wracać na IVF, jeśli IUI nie wyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 21:46
Insane lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
🔜 IVF
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉(Siofor 1500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH sierpień 24' 2,3ng/ml, lipiec 25' 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Insane, po mojej stronie jest wszystko ok - mam 29 lat, amh w porządku, owulacje co cykl, hormony w normach, nawet głupia tarczyca postanowiła pracować najlepiej w historii i wycofały mi się wszystkie zmiany na niej, wyleczyłam ureaplasme, no nie ma się do czego przyczepić, bo nie mam ani pcos ani endometriozy. Do tej pory problem był z nasieniem męża, teraz udało nam się je poprawić i przestało mnie to cieszyć. Nie chcemy podchodzić do ivf już teraz, ale nie chcemy też czekać do listopada z tą decyzją.
Najoptymalniejszy plan dla mnie to byłoby podejście 3 razy do iui i zastanowienie się co dalej, z otwartą opcją na decyzję o ivf. A nie trochę iui, trochę naturalnie, proszę czekać do listopada...Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
brilka wrote:Insane, po mojej stronie jest wszystko ok - mam 29 lat, amh w porządku, owulacje co cykl, hormony w normach, nawet głupia tarczyca postanowiła pracować najlepiej w historii i wycofały mi się wszystkie zmiany na niej, wyleczyłam ureaplasme, no nie ma się do czego przyczepić, bo nie mam ani pcos ani endometriozy. Do tej pory problem był z nasieniem męża, teraz udało nam się je poprawić i przestało mnie to cieszyć. Nie chcemy podchodzić do ivf już teraz, ale nie chcemy też czekać do listopada z tą decyzją.
Najoptymalniejszy plan dla mnie to byłoby podejście 3 razy do iui i zastanowienie się co dalej, z otwartą opcją na decyzję o ivf. A nie trochę iui, trochę naturalnie, proszę czekać do listopada...
Czytałam dzisiaj wszystko w pośpiechu, bo wróciliśmy i mamy jeszcze kilka spraw do załatwienia przed jutrzejszą wizytą w banku.
Kochana, moim zdaniem to zachwianie to jakiś absurd… A myślałaś może o histeroskopii? U nas okazało się, że moje zapalenie nie mogło doprowadzić do ciąży, bo miałam bardzo silne zapalenie endometrium. 😳
Miałaś jakieś ciąże biochemiczne? Przepraszam, jeśli to gdzieś pisałaś, ale nie zdążyłam wszystkiego dokładnie doczytać.👩🏻 PCOS, IO, AMH 14,1
👦🏻 badania ✅
01.01.24 początek starań 👶🏻
19.01-28.02.24 cb
03-09.24 6 cykli stymulowanych✖️
02.10.24 wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 cb
13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
05.03.25 start IVF
22/23.03.25 4 ❄️
23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG ❌
27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG ❌
7+1 serduszko przestało bić - zabieg 💔 -
Vergeet wrote:Dziękuję ci kochana, u was wszystko dobrze? 🩷
Dziękuję, wszystko w porządku. Czekamy niecierpliwie na sobotnia wizytę ❤️Molahonkeey, Insane, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j,
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, zaplodniono 6, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
08.03.2025. 5t + 6d🥰 , 2,9mm maluszka z bijącym ❤️🥹
-
brilka wrote:Insane, po mojej stronie jest wszystko ok - mam 29 lat, amh w porządku, owulacje co cykl, hormony w normach, nawet głupia tarczyca postanowiła pracować najlepiej w historii i wycofały mi się wszystkie zmiany na niej, wyleczyłam ureaplasme, no nie ma się do czego przyczepić, bo nie mam ani pcos ani endometriozy. Do tej pory problem był z nasieniem męża, teraz udało nam się je poprawić i przestało mnie to cieszyć. Nie chcemy podchodzić do ivf już teraz, ale nie chcemy też czekać do listopada z tą decyzją.
Najoptymalniejszy plan dla mnie to byłoby podejście 3 razy do iui i zastanowienie się co dalej, z otwartą opcją na decyzję o ivf. A nie trochę iui, trochę naturalnie, proszę czekać do listopada...
Zmień klinikę, a przynajmniej lekarza. Takiego wymagania stawia on personalnie. Inny może podejść dużo bardziej liberalnie do Waszej sytuacji. O większy poziom empatii nie trudno 🫣, więc chyba może być tylko lepiej.
Tak, jak pisałam wcześniej- nie zniechęcajcie się. Ktoś inny zaprowadzi Was do maluszka! ❤️PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
🔜 IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH sierpień 24' 2,3ng/ml, lipiec 25' 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
doesn't mean it's not happening. ✨ -
@brilka, Gdzie w sumie jeśli o IUI chodzi to nie jest jakieś bardzo farmakologiczne wspomaganie rozrodu i przecież robicie to prywatnie to co tej lekarce szkodzi zaproponować tyle prób na ile wy jesteście gotowi i w oczekiwanym przez was czasiw?
Ehh no ewidentnie kiepsko trafiliście:( masz jakąś alternatywę na oku? Innego lekarza albo inną klinikę?
@Julia, a właśnie jak tam wybór sukni?? Jest miejsce na brzuszek?20 cykl od początku starań -🙏
Dziewczyny wizytowe, nie napiszę nic mądrzejszego od tego co napisały już dziewczyny.. strasznie mi przykro, że trafiłyście tak źle z tymi lekarzami. Ja tego nie rozumiem - ludzie są ogólnie paskudni ostatnio 🙈
@Nowa proszę trochę vibe’u przyciągania dobrych ludzi przesłać dziewczynom w paczce 🤣🤣Ola8999, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨11.06 mamy parkę? 🥹
✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
⏳30.07 USG
-
Hej dziewczyny, czytam Was kiedy tylko nie spie.
Verget czekamy na przyrost 🍀🍀🍀
Jak czytam te Wasze historie lekarzy to aż mi przykro. No ale takie rzeczy się dzieją, również nie jednego lekarza musiałam odwiedzić dopóki ten mój obecny nie ogarnął dlaczego wciąż plamie bez przyczyny i odstepst w badaniach hormonów. Na szczęście to było lata temu.
Teraz sobie wymyśliłam , że skoro lekarzy trzeba o wszystko prosić, często też naprowadzać na jakąś sensowna drogę to ja też sobie ich wykorzystam troszeczkę. I ogólnie ciążę będę prowadzić u mojego doktorka najlepszego , ale po skierowanie na te wszystkie badania które trzeba wykonać w pierwszym trymestrze pójdę do lekarza na NFZ.Vergeet lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
04/03 beta 3404 progesteron 25.40
Zostań ze mną kropeczko 🍀
23/06/25- 431 gram miłości 🩵 (20+5)
30/06/25-435 gram miłości 🩵 (21+5) ❗️szyjka macicy 3 cm.
-
Julia24 wrote:Dokładnie. Nas się spytali ile się staramy, ale nie kazali nam tego dokumentować. Przyjęli, że mówimy prawdę i tyle. Robimy IUI głównie dlatego, że partner ma średnie wyniki nasienia. Lekarz powiedział, że gdyby były bardzo źle albo znakomite to by kierował na IVF, a z takimi średnimi to warto IUI spróbować. A ze względu na endometriozę powiedział, że nie chce nas przeciągać maturalnymi staraniami dalej.
Edit: Plus dodał od razu, że po 2-3 próbach IUI idziemy na IVF. Bez przeciągania.
My chcemy 3 próby. Potem robimy miesiąc przerwy od starań (na ślub 🤭) i będziemy wracać na IVF, jeśli IUI nie wyjdzie.
U nas w klinice też uwierzyli na słowo, że staramy sie tyle ile staramy. Lekarka zaproponowała IUI, ponieważ mąż ma obniżone parametry. Musimy zrobić jeszcze KIRy już pod kątem przyszłego transferu, więc nie sądzę, żeby nas przeciągali. Ta klinika do której my chodzimy jest mniejsza niż wszystkie te „sieciowe” atmosfera jest bardziej kameralna i ogólnie wszyscy są przekochani. Jakby ktoś chciał to mogę polecić 🫶🏻Vergeet lubi tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Całkowita ilość: 370 mln
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
AMH: 6,63
Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Ana3 miano 1:160
Marzec:
9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
15 dpo-beta: 479 🥹
04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
-
Muszę to napisać, bo bardzo, bardzo się cieszę!!! 😁
@Anka96 nam zniknęła, ale zobaczyłam właśnie, że robiła badanie AMH i jej taaaaaaak pięknie urosło!!! 🔥 Niech to będzie pocieszenie, motywacja, nadzieja dla tych, co tego potrzebują.
W czerwcu miała wynik 0.64, a teraz... 1.48!!!! To wzrost 230%!!! ❤️🥹 Wzruszenie totalne 🥹🥹🥹.
@PaulinKA szykuje miejsce na brzuszek 🤭. Chyba będzie litera A. Jeśli jednak wybiorę suknie z dzisiejszego salonu to oni je szyją na miejscu w Gdyni, więc na spokojnie by mi wszystko dopasowali później ☺️. Wybór jednak nie będzie łatwy 😅, jeszcze kilka salonów mnie czeka.PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
🔜 IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
doesn't mean it's not happening. ✨