W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia24 wrote:@Insane musi być dobrze! ❤️ Ale kciuki zaciśnięte! ✊🏻✊🏻
@Siesiepy nie bardzo ogarniam Twojej obecnej sytuacji 😓. Czy miałaś jakieś wyjątkowo wysokie dawki na stymulację? Co lekarka powiedziała na taką ilość?
Mam nadzieję, że z tego ogroma pęcherzyków wyłonią się te dojrzałe, które będzie można zapłodnić!! ✊🏻🍀
@Minia000 rozumiem Twoją decyzję i pewnie podjęłabym na Twoim miejscu tą samą. U mnie są jednak krótsze starania i bez żadnych stymulacji nawet, więc lekarz musiał nawet przy Endo i adeno skierować nas najpierw na IUI (też ze względu na średnie wyniki nasienia). Mam nadzieję, że decyzja o IVF sprawi, że już niedługo będziesz spodziewać się maluszka! 😘😘
Mnie coś katar wziął uporczywy. Mam nadzieję, że nie rozwinie się z tego żadne choróbsko, bo jutro z samego rana wizyta 🫣.
Miłego dnia dziewczyny!!! ❤️
Ogólnie moje jajniki na leku, który jest pierwszym wyborem przy PCOS bo nie daje nadmiernej ilości pęcherzyków (a przynajmniej nie powinien) spowodował produkcję masową i brak dalszego wzrostu. Lekarz pewnie coś więcej powie po punkcji i ewentualnej próbie hodowli, jak się dowiemy czy w tym wszystkim jest coś dojrzałego, ale liczę się z tym, że zostanę z niczym w pierwszej procedurze, bo nic się nie będzie nadawać albo jakość będzie do kitu. Mam nadzieję, że zmiana leków i podejścia zadziała, i druga procedura spowoduje chociaż normalny wzrost pęcherzyków i ich dojrzewanie. Bo jak nie to zgodnie z regulaminem, po drugiej procedurze bez uzyskanej komórki, zaproponują mi adopcję komórki, a na to się nie zgodzę.
No ale do jutra może jeszcze się trochę zdarzyć, raz mi w niecałe dwa dni estradiol z 72 przy pęcherzyku 18mm urósł do 198. Zobaczymy z rana.
PaulinKa moje wylądowały w kartonie na strychu wraz z innymi gratami bobasowymi. Wsadziłam je tam po wyjściu ze szpitala latem. :p No niestety plany sobie, życie sobie.
Vergeet ja również myślę, że lekarz Cię pokieruje. Wystarczy, że zakomunikujesz mu, że chcesz się diagnozować.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
Nowa2024 wrote:Paulinka 20 marca wizyta u Krzysia ‼️😁
My mamy wstępnie ale tak bardzo wstępnie 19-21.03 punkcje 😅 Może się spotkamy na korytarzu 🤭
Siesiepy ja dostałam Rekovelle 6 mcg i jutro zobaczymy co z tego wyniknie (dzisiaj 7 dzień stymulacji) ale mam wysokie AMH bo 14.
Edit: wgl mi się smutno zrobiło że u nas w mieście trzeba się położyć do szpitala na histeroskopie a w innych jeden dzień i po sprawie 😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 09:04
PaulinKA, Smerfelinka lubią tę wiadomość
👩🏻 PCOS, IO, AMH 14,1
👦🏻 badania ✅
01.01.24 początek starań 👶🏻
19.01-28.02.24 cb
03-09.24 6 cykli stymulowanych✖️
02.10.24 wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 cb
13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
05.03.25 start IVF
22/23.03.25 4 ❄️
23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG ❌
27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG ❌
7+1 serduszko przestało bić - zabieg 💔 -
@Julia, nie, akurat przed cystą już sobie przegadaliśmy że w czerwcu lecimy na wakacje więc albo przed albo po nich- pierwsza wizyta w klinice i postaramy się tak to sprzedać by skierowali nas na IVF
ale jak będą nalegać na inseminację, to pójdziemy w to booo... jak się okazało wyniki mojego męża nie uległy poprawie.
Zrobił, ma na razie ten podstawowy wynik i przeciwciała przeciwplemnikowe. Czekamy jeszcze na fragmentację. Jak będzie wszystko to Wam tu chętnie wrzucę do analizy. Ale raczej dolne granice normy.
Morfologia jak była 4%, tak została,
Ilosć niewielka plemników ale i samego ejakulatu ale on twierdzi że to dlatetgo że była to stresowa sytuacjatego się nie czepiam bo może faktycznie, masturbacja na żądanie nie jest w końcu najprzyjemniejszą rzeczą na świecie.
Szybkość raczej ok, ponad normę ruch A i B. No ale myślałam, że po suplach, likoptenie, ograniczeniu alko jednak się coś poprawi...
Natomiast mąż od 3 dni spi w luźnych gaciach także widzę, że nie olał tematu...
Więc ogólem te miesiace do czerwca chyba nawet nie będę jakoś mocno nalegać na stymulację, jeśli doktor uzna że np jajniki muszą odpocząć od lametty to ok, jakos się przebimbamy...
edit- a jutro w końcu chyba pojdziemy do labu te wykupione kariotypu zbadacwykupiłam też dla siebie p.ciała przeciwplemnikowe, bo były na promocji
mąż miał zbadane w nasieniu, więc jemu juz nie kupowalismy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 08:56
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
kałamarnica 11 wrote:Hej kochane
Kociara - czyli @ przyszła tak jak przewidywałampowodzenia w nowym cyklu. Oby to był ten szczęśliwy 😘🍀
Vergeet - cieszę się, że odrobinkę u Ciebie lepiej. Myślami jestem przy Tobie 💗
Insane, Ann- kciuki za Wasze wizyty dzisiaj 🤞🤞
U mnie też trochę lepiej dzisiaj. Miłego dnia 🤗
Przepowiedziałaś mi 🥰
Umówiłam się od razu na monitoring na 21.03 oby pęcherzyk zaczął rosnąć 🤞kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25-06.25 Lametta+Ovitrelle 3 owulację 🥚ciąża biochemiczna 💔
07.25 ⏯️ 4 ósemki 🦷 do wyrwania i wywoływanie 🐒
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50 suplementy
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊suplementy -
Hej dziewczyny, wracam powoli do życia, spróbuję was nadrobić 😬😅
Mola, Ana gratuluję!
Insane trzymam kciuki za wizytę 🤞🏻
Vergeet strasznie mi przykro, że sytuacja znowu się powtórzyła. Nie wiem, co mądrego mogę powiedzieć, więc mam po prostu nadzieję, że twój lekarz się tym zainteresuje i skieruje na odpowiednie badania.
Minia, zazdroszczę ci tego spokojnego hsg 🤪 Czy dobrze kojarzę, że leczysz się w invimed we Wrocławiu?Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
brilka wrote:Hej dziewczyny, wracam powoli do życia, spróbuję was nadrobić 😬😅
Mola, Ana gratuluję!
Insane trzymam kciuki za wizytę 🤞🏻
Vergeet strasznie mi przykro, że sytuacja znowu się powtórzyła. Nie wiem, co mądrego mogę powiedzieć, więc mam po prostu nadzieję, że twój lekarz się tym zainteresuje i skieruje na odpowiednie badania.
Minia, zazdroszczę ci tego spokojnego hsg 🤪 Czy dobrze kojarzę, że leczysz się w invimed we Wrocławiu?
Sam zabieg dla mnie bezbolesny (ale łyknęłam trochę tabsow przed), natomiast po zabiegu wczoraj i już lżej dzisiaj odczuwam bóle jak na mkesiaczke. Wiem, że to normalne.
Natomiast tak czy siak brilla nic się nie przejjmuj, każda z nas jest zupełnie inna. I moje jajowody są drożne, a to na pewno ma.najwiekszy wpływ na bol.🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
7dpt - beta 47,5, prog 13,10
9dpt - beta 147, prog 26,70
11dpt- beta 362, prog 18,60
14dpt- beta 1346, prog 26,10
23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
Chwilo trwaj!
-
Minia, wyślę zaproszenie do przyjaciółek bo mam pytanie do kogo chodzisz, może będziemy zmieniac lekarza 🥰Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
brilka wrote:Minia, wyślę zaproszenie do przyjaciółek bo mam pytanie do kogo chodzisz, może będziemy zmieniac lekarza 🥰
Jesteśmy u Pani Doktor Natalii P.🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
7dpt - beta 47,5, prog 13,10
9dpt - beta 147, prog 26,70
11dpt- beta 362, prog 18,60
14dpt- beta 1346, prog 26,10
23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
Chwilo trwaj!
-
Minia000 wrote:Jasne, tylko mi napisz jak to zaakcpetowac bo nie ogarniam🤣🤣🤣
Jesteśmy u Pani Doktor Natalii P.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 09:29
Starania od 04/24
@Vergeet dziękuję, że pytasz ❤️ samopoczucie totalnie bezobjawowe poza tym, że jestem śpiąca mega, no ale wstałam dziś o 06:30 więc nie ma się co dziwić, no i jeszcze nic nie jadłam dziś, bo czekam na drugie pobranie krwi przy krzywej cukrzycowej.. jestem już cała pokłuta, a jutro znowu 🙈 mam nadzieję kochana, że szybko przyjdą spokojne dni do Ciebie i doktor S. się Tobą odpowiednio zaopiekuje 😘
@PaulinKA aaa pisałam ❤️ “mąż w bardzo pozytywnym szoku, powtarza ciągle “jestem tatą”, szuka nam wyjazdu relaksacyjnego na weekend w Kwietniu, widzę po Nim, że powoli dociera i się coraz bardziej cieszy i mega dużo o tym mówi i ogólnie jak otworzył pudełeczko to był uśmiech i takie “na prawdę???🥹” “ale tak na 100%??” “JA TU WIDZĘ JEDNĄ KRESKĘ CO JEST”🤣🤣 i mu musiałam wytłumaczyć, podać okulary i zapalić światło 🤣❤️”
@Julia wysyłam paczkę odkataziaczkę 📦💕
@Minia000 to jest Wasz czas i będzie piękny, będziecie tulić dzieciątko za niedługo, główka do góry ❤️ zrobiliście wszystko co mogliście na tamten czas i tamtą wiedzę. Nikt od razu nie zakłada “tych innych opcji” 🫂
@Insane kochana 🍀🤞🏼
@Nitka 🥹 to już nie długo 🥹💕
@Kociara 🤞🏼🍀
Dziewczyny, boję się strasznie tej bety jutrzejszej, bo dziś test wyszedł dalej bledzioch.. poza tym, że czuję się lekko śpiąca (wstałam o 06:30) to nie mam żadnych odczuć, wiem, że jeszcze wcześnie, ale ten niepokój oczekującej się pojawił dzisiaj u mnie przez ten test ze zdwojoną siłą, jakieś złe przeczucie mam - proszę o jakieś paczki odganiaczki 😓
PaulinKA, Kociara20996, Vergeet lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨11.06 mamy parkę? 🥹
✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
⏳30.07 USG
-
Aaa faktycznie , czytałam to będąc na zakupach i chyba nie zakodowałam
Ale ogólem jak widziałam Twoją przygotowaną paczuszkę dla męża to już wtedy pomyślałam, że on na pewno nie zczai że to są 2 kreski
:D
Daj spokój swoim przeczuciom, nic to nie zmieni, stres jest niewskazany, po prostu ciesz się tą chwilą
Wysyłam paczkę, straszków odganiaczkę !!
i proszę zjeść dobre śniadanko po pobraniu oraz mieć dobry dzionek
A wiesz co pokazuje test?- że jesteś w ciąży a nie jak bardzo
dodatkowo, wariatko, zaczęłaś testować tak wcześnie że równie dobrze nic się mogło jeszcze nie pokazaćSmutki SIO od Moli!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 09:42
a_aandzela, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
Mola to normalne ,ja Wam wstawiałam testy,że mi wyszedł taki tłuścioch pozytywny dopiero 5dni po pierwszy teście - to były bardzo długie dni… 🥹musisz uzbroić się w cierpliwość niestety jak my wszystkie. Wstawiam Ci zdjęcie wszystkich moich testów ,trochę są byle jak poukładane ale hahaha wiedz,że nie zwariowałaś ,ta beta jest jeszcze malutka i będzie pięknie rosła ,ale wyłapałaś sam początek,więc to normalne że wydaje Ci sie ,że ta kreska znika 😍nie rzucam kamieniem- czułam to samo
mocno przytulam i wysyłam paczkę cierpliwości dawaczkę 😍😍🍀🍀
https://zapodaj.net/plik-zlL8dn4RY6
PaulinKA, Misiula, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩⚖️31 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
28.04 prenatalne 🩷💙 niskie ryzyka ,wszystko ok
23.06 połówkowe 🩷💙
-
Molahonkeey wrote:@Vergeet dziękuję, że pytasz ❤️ samopoczucie totalnie bezobjawowe poza tym, że jestem śpiąca mega, no ale wstałam dziś o 06:30 więc nie ma się co dziwić, no i jeszcze nic nie jadłam dziś, bo czekam na drugie pobranie krwi przy krzywej cukrzycowej.. jestem już cała pokłuta, a jutro znowu 🙈 mam nadzieję kochana, że szybko przyjdą spokojne dni do Ciebie i doktor S. się Tobą odpowiednio zaopiekuje 😘
@PaulinKA aaa pisałam ❤️ “mąż w bardzo pozytywnym szoku, powtarza ciągle “jestem tatą”, szuka nam wyjazdu relaksacyjnego na weekend w Kwietniu, widzę po Nim, że powoli dociera i się coraz bardziej cieszy i mega dużo o tym mówi i ogólnie jak otworzył pudełeczko to był uśmiech i takie “na prawdę???🥹” “ale tak na 100%??” “JA TU WIDZĘ JEDNĄ KRESKĘ CO JEST”🤣🤣 i mu musiałam wytłumaczyć, podać okulary i zapalić światło 🤣❤️”
@Julia wysyłam paczkę odkataziaczkę 📦💕
@Minia000 to jest Wasz czas i będzie piękny, będziecie tulić dzieciątko za niedługo, główka do góry ❤️ zrobiliście wszystko co mogliście na tamten czas i tamtą wiedzę. Nikt od razu nie zakłada “tych innych opcji” 🫂
@Insane kochana 🍀🤞🏼
@Nitka 🥹 to już nie długo 🥹💕
@Kociara 🤞🏼🍀
Dziewczyny, boję się strasznie tej bety jutrzejszej, bo dziś test wyszedł dalej bledzioch.. poza tym, że czuję się lekko śpiąca (wstałam o 06:30) to nie mam żadnych odczuć, wiem, że jeszcze wcześnie, ale ten niepokój oczekującej się pojawił dzisiaj u mnie przez ten test ze zdwojoną siłą, jakieś złe przeczucie mam - proszę o jakieś paczki odganiaczki 😓
Mola specjalnie dla Ciebie Paczka Słodziaków Odganiaczka https://ibb.co/cc0C1QZq
U mnie też beta rosła a testy blade więc nie ma co ich porównywać 🫂
Przychodzą mi głupoty do głowy bo aktualizuje system i siedzę przed kompem i się nudzę 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 09:50
PaulinKA, Misiula, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩🏻 PCOS, IO, AMH 14,1
👦🏻 badania ✅
01.01.24 początek starań 👶🏻
19.01-28.02.24 cb
03-09.24 6 cykli stymulowanych✖️
02.10.24 wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 cb
13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
05.03.25 start IVF
22/23.03.25 4 ❄️
23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG ❌
27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG ❌
7+1 serduszko przestało bić - zabieg 💔 -
nick nieaktualnyMolahonkeey wrote:Dziewczyny, boję się strasznie tej bety jutrzejszej, bo dziś test wyszedł dalej bledzioch.. poza tym, że czuję się lekko śpiąca (wstałam o 06:30) to nie mam żadnych odczuć, wiem, że jeszcze wcześnie, ale ten niepokój oczekującej się pojawił dzisiaj u mnie przez ten test ze zdwojoną siłą, jakieś złe przeczucie mam - proszę o jakieś paczki odganiaczki 😓
Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
Molcia tym testem to się w ogóle nie przejmuj. Jest na tyle wcześnie, beta dopiero startuje a ten test nie będzie nie wiadomo jak ciemniał 😊 ja pamiętam jak testowałam to zdarzało się ,że kolejnego dnia kreska była jaśniejsza niz poprzedniego a beta rosła. Wiem ,że to mega stresujący czas ale wierze ,że wszystko będzie dobrze a maluszek już się urządza w Twoim brzuszku 😍
Co do objawów to ja dalej ich nie mam , czekam niecierpliwie na nie 🤣Molahonkeey, a_aandzela lubią tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j,
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, zaplodniono 6, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
08.03.2025. 5t + 6d🥰 , 2,9mm maluszka z bijącym ❤️🥹
-
Hej, wczorajsza wizyta u dentysty była super
jeśli można tak to nazwać 😅. Cudownie miły lekarz 😏 aż się chce do takich chodzić. Mam nadzieję że ta dobra passa super lekarzy będzie trwać.
Googlowałam też lekarkę do której jestem zapisana w poradni nieplodnosci i na szczęście to jakaś młoda kobieta z dobrymi opiniami 🥹 więc się nie boje i czekam zniecierpliwiona.6 miesięcy starań o córeczke 🩷
Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.
W trakcie badań genetycznych.
Kwiecień 2024 Starania o rodzeństwo 🤱
Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna
AMH 3,95
Hormony ✅
Nasienie ✅
Owulację ✅
Endometrioza głęboko naciekająca, zrost jajnika lewego z macicą.
Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie. -
Ehh dziewczyny tak się wczoraj cieszyłam że mam plan na kwiecień. A dziś odebrałam wynik histeroskopii i nic nie rozumiem. W opisie po zabiegu było wszystko w porządku, nic nie zauważono. A w hist pat rozpoznanie: polipy endometrialne. Czyli co, nie było ich widać ? Zostały wycięte razem z wycinkiem czy jeszcze zostały ? Nic nie czaje. Obawiam się że to kolejne wydłużenie będzie. I jak prolaktyna ma nie skakać jak ciągle coś 🤬♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ✅
Drożność ✅
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1 ✅, brak 2ds2 i 2ds4norm
Kariotypy prawidłowe ✅
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
17.06 beta 132,58 prog 33,8
20.06 beta 544,35 🥰
23.06 beta 1849,89 🎉
24.06 jest pęcherzyk 🥳
30.06 jest zarodek CRL 2,8mm z echem 😍
8.07 CRL 6mm i bijące ♥️
14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min 🤞
-
Insane mocne kciuki 🤞 za wizytę ❤️
Ana29, Insane lubią tę wiadomość
-
@Hej Siesiepy
zastanawiałam się ostatnio, co Ciebie i jak przebiega procedura. Zaraz będę czytać. Przypomnisz mi, jakie masz aktualnie AMH? Edit: juz widzę, dokopałam się ;P
@Ola8999 ja nie. Klinika od razu zaproponowała in vitro. I słusznie, na inseminację bym się nie zgodziła. Za dużo czynników nie styka. Jeden jajowód niedrożny, jakieś zrosty były też z drugiej strony- nie wiadomo, czy ten drożny jest w ogóle funkcyjny.
Nie znam jeszcze wszystkich historii tutaj, będę się powolutku zagłębiać. Jednak widać na pierwszy rzut oka, że panuje tu bardzo serdeczna atmosferaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 10:55
Ola8999, siesiepy, Vergeet lubią tę wiadomość
Ja: 36, on: 35
✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Walczymy z cukrzycą ciążową
📆17.07.2025 kontrola szyjki- szpital?
📆21.07.2025 połówkowe
-
Molahonkeey wrote:Dziewczyny, boję się strasznie tej bety jutrzejszej, bo dziś test wyszedł dalej bledzioch.. poza tym, że czuję się lekko śpiąca (wstałam o 06:30) to nie mam żadnych odczuć, wiem, że jeszcze wcześnie, ale ten niepokój oczekującej się pojawił dzisiaj u mnie przez ten test ze zdwojoną siłą, jakieś złe przeczucie mam - proszę o jakieś paczki odganiaczki 😓
Molcia mi testy wychodziły takie blade chyba przez 5-6 dni aż w końcu przestałam je robić. Pamiętaj że jesteś wariatka 🩷 i zatestowalas 8 dpo , tam mogło nie wyjść nic. 🫠😅
A brakiem objawow się nie przejmuj ! Ja oprócz senności i tych okropnych zaparc też nie mam żadnych większych objawow , zarówno u Ciebie jak i u mnie jest jeszcze wcześnie. Poza tym może nie będziemy mieć jakiś większych objawow ? Nie każdy ciąża równa się rzyganko 🥹
Lusia pisala że gdyby nie usg to nie wiedziałaby że jest w ciąży bo jej kompletnie nic nie jest.
Głowa do góry! 🩷❤️Molahonkeey lubi tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
04/03 beta 3404 progesteron 25.40
Zostań ze mną kropeczko 🍀
23/06/25- 431 gram miłości 🩵 (20+5)
30/06/25-435 gram miłości 🩵 (21+5) ❗️szyjka macicy 3 cm.