X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
Odpowiedz

W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶

Oceń ten wątek:
  • Insane Autorytet

Wysłany: 26 maja, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Kaliope ❤️

Czy Insane odzywa się na wilczkach?
    Widzę, że ja wywołujecie i sama jej wypatruje a tu cisza

Oj, Kochane jesteście.

Czytam Was cały czas, chociaż teraz właśnie dwa dni nadrabiam.

Na Wilczkach czasami się melduję, a tutaj trochę nie chcę Was… denerwować. Mam teraz strasznie dużo wizyt, poszło wszystko bardziej w kardiologicznym kierunku i chwilami jestem już wykończona psychicznie i fizycznie. A wiem, że tak naprawdę każda tutaj marzy o tym, aby być w tej ciąży i nawet móc być tak zmęczona. Dlatego się nie chcę żalić. Ciągle duchowo wspieram Was wszystkie w tej walce o macierzyństwo. A dzisiejszy dzień jest chyba wyjątkowo trudny.

Muszę przyznać, że trafiam na tak cudownych lekarzy teraz, że to naprawdę złoto. I to pół na pół i tacy prywatnie i na NFZ.

Ogólnie dzidziuś poza lekką bradykardią ma się świetnie. Wyprzedza nawet ciągle swoich „równolatków”. Bardziej skupiamy się z lekarzami na wykluczeniu powtórki z poprzednich wydarzeń.

Marysia996, kałamarnica 11, Motylek93, Jaszczureczka, Vergeet lubią tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    Walczymy o naszą tęczę 🌈
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 mamy serduszko 🥹

preg.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 26 maja, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Oj, Kochane jesteście.

Czytam Was cały czas, chociaż teraz właśnie dwa dni nadrabiam.

Na Wilczkach czasami się melduję, a tutaj trochę nie chcę Was… denerwować. Mam teraz strasznie dużo wizyt, poszło wszystko bardziej w kardiologicznym kierunku i chwilami jestem już wykończona psychicznie i fizycznie. A wiem, że tak naprawdę każda tutaj marzy o tym, aby być w tej ciąży i nawet móc być tak zmęczona. Dlatego się nie chcę żalić. Ciągle duchowo wspieram Was wszystkie w tej walce o macierzyństwo. A dzisiejszy dzień jest chyba wyjątkowo trudny.

Muszę przyznać, że trafiam na tak cudownych lekarzy teraz, że to naprawdę złoto. I to pół na pół i tacy prywatnie i na NFZ.

Ogólnie dzidziuś poza lekką bradykardią ma się świetnie. Wyprzedza nawet ciągle swoich „równolatków”. Bardziej skupiamy się z lekarzami na wykluczeniu powtórki z poprzednich wydarzeń.

Insane, bardzo się cieszę, że jesteś otoczona taka opieką lekarzy, którzy dają Ci poczucie bezpieczeństwa. Wyobrażam sobie jak musisz odczuwać lęk w trakcie tej ciąży po Twoich trudnych doświadczeniach. Dziękuję, że napisałaś, bo często o Tobie myślę. Trzymajcie się dzielnie z maluszkiem 😘

Insane lubi tę wiadomość

♀️91'
    🆘KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: C1C1, NK=20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22,%
    ✅AMH (11.2023)= 3,14, kariotyp, cytokiny, cykle owulacyjne, hormony, drożne jajowody, wymazy, wyleczony stan zapalny endo

♂️ 89'
    🆘HLA-C: C2C2❗nasienie - morfologia z 2% na 4% ✅kariotyp, stres oxy, fragmentacja DNA=15%

💊suple: Wit D3, Wit B12, metylowana f. kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk

IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 niezbadanych zarodków z 5 i 6 doby 4x 4AA, 4AB -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    💉Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET:
    1., 2. transfer, cykle naturalne 💔💔;
    3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
    4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔
  • Insane Autorytet

Wysłany: 26 maja, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Insane, bardzo się cieszę, że jesteś otoczona taka opieką lekarzy, którzy dają Ci poczucie bezpieczeństwa. Wyobrażam sobie jak musisz odczuwać lęk w trakcie tej ciąży po Twoich trudnych doświadczeniach. Dziękuję, że napisałaś, bo często o Tobie myślę. Trzymajcie się dzielnie z maluszkiem 😘

Dziękuję Aksandro ❤️ ja o Tobie też często myślę ❤️

@Minia wynik bety masz super i ogromne gratulacje! 🎉 Nie jest za niska absolutnie. Ja tą swoją 77 z kawałkiem miałam 8 dpt

Minia000, Aksandra, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    Walczymy o naszą tęczę 🌈
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
    📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
    19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
    21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
    28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
    11.03 mamy serduszko 🥹

preg.png
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane, też ostatnio myślałam o Tobie...
    Dla mnie dzisiejszy dzień też jest trudny... wiem, że nie powinnam narzekać, bo mam jego, ale są takie dni, że bardziej brakuje mi tych dzieci które nie mogły że mną zostać, zwłaszcza teraz, kiedy próbujemy kolejny raz...

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
    25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
    13.05 =>🫧18
    15.05 =>🫧18
    17.05 => ❄️x6 => 2x4.1.1; 2x4.2.2; 3.2.2; 3.1.2 => PGTa ❓️
    18.05 => ❄️x2=> 2x4.2.2 =>PGTa ❓️

❓️❔️❓️❔️❓️❔️

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas wszystko dobrze, Dzidzia ma 6,5 cm, jest trochę starsza na 12+5, lekarz nic niepokojącego nie zauważył, ogromny kamień z serca 🥹 raczej będzie Chłopczyk ❤️ za ciągu tygodnia będą wyniki z krwi 😊
    IMG-2122.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 20:29

brilka, kałamarnica 11, Aksandra, Kociara20996, PaulinKA, Kaliope, Nowa2024, Motylek93, Julia24, Migotka96, Sakaaira, pelnawiary, Loraa, Babsi, Melka96, Anka96, Insane, Molahonkeey, Jaszczureczka, Slava, Vergeet, Bajka92 lubią tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
    preg.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja się udzielam teraz trochę mniej. Znacie już mnie i moją historię, mam różne "fazy", ale ogólnie chyba coraz bardziej dopada mnie depresyjność, także raczej będę jeszcze bardziej wygaszać swoją aktywność. Codziennie budzę się z tą straszną myślą, że nic dobrego na mnie nie czeka, że muszę jakoś ten dzień w beznadziei przeżyć.
    Ale! Tyle tu pięknych dzisiaj wiadomości - Nowa, kochana, mówiłam że to będą chłopcy 🩵🩵 wybraliście cudowne imiona 🥹
    Miniu - powtórzę się jeszcze raz, że Twoja ciąża była pewniakiem i teraz już tylko trzymam kciuki za przyrosty i spokojną 9-miesięczną drogę😘😘
    Babsi - Twoje dzieciątko jest wspaniałe ❤️ rosnijcie zdrowo
    Kałamarniczko - Twoja historia ściska mi gardło za każdym razem, kiedy nam ją odsłaniasz. Myślę, że w mamach, które przeżywają śmierć swojego dziecka, coś się po prostu zapada, tracą bezpowrotnie jakąś część siebie. To musi być bardzo trudne pomieścić w sobie emocje związane z żałobą po ukochanym Bracie i utratą tej Mamy, która miała w sobie nieograniczoną cierpieniem zdolność do kochania. Niewyobrażalna jest dla mnie Twoja wrażliwość i siła. Przytulam Cię najczulej, najmocniej. 🩷
    Zielone słońce i Paulinko - Wasze wpisy bardzo mnie poruszają, bije z nich mądrość i dojrzałość, a jednocześnie energia życiowa. 💕
    Ja dzisiaj byłam ze swoją Mamą u onkologa na kontroli. Słabo się goi ten kikut pochwy po brachyterapii. Czeka ją jeszcze genetyk i za 2 miesiące tomografia. Jak mam przerwę w ivf i przestaje się na sobie koncentrować, napływa we mnie taki okropny lęk o nią, że tracę grunt pod nogami.
    Mój mąż ma jutro badanie nasienia i wiecie co?, jakoś mi wszystko jedno co wyjdzie.. właściwie nie wiem jakie to może mieć większe znaczenie w naszej sytuacji 😔

Bajka92 lubi tę wiadomość

♀️91'
    🆘KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: C1C1, NK=20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22,%
    ✅AMH (11.2023)= 3,14, kariotyp, cytokiny, cykle owulacyjne, hormony, drożne jajowody, wymazy, wyleczony stan zapalny endo

♂️ 89'
    🆘HLA-C: C2C2❗nasienie - morfologia z 2% na 4% ✅kariotyp, stres oxy, fragmentacja DNA=15%

💊suple: Wit D3, Wit B12, metylowana f. kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk

IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 niezbadanych zarodków z 5 i 6 doby 4x 4AA, 4AB -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    💉Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET:
    1., 2. transfer, cykle naturalne 💔💔;
    3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
    4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex piękny widok 😍

Insane jak dobrze Cię widzieć. Wierzę, że każdy kolejny dzień to stres, ale bardzo się cieszę, że masz dobrą opiekę i czujesz się bezpiecznie. Już 17 HBD... Ja nie wiem jak ten czas leci ❤ ściskam Cię 😘

Kurczę. Ostatni dzień Lametty mam dzisiaj i właśnie miałam plamienie, takie brązowe, bardzo delikatne. Dziś dzień cyklu 20. W czwartek idę na kontrolne USG. Nie miałam wcześniej na Lametcie plamień. Ech. Czy któraś z Was miała?

Hopex2 lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
    • Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
    • HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩‍⚕

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
    - 07.25r.- powrót do starań 👶

✨I know it's worth it. ✨
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Hopex piękny widok 😍

Insane jak dobrze Cię widzieć. Wierzę, że każdy kolejny dzień to stres, ale bardzo się cieszę, że masz dobrą opiekę i czujesz się bezpiecznie. Już 17 HBD... Ja nie wiem jak ten czas leci ❤ ściskam Cię 😘

Kurczę. Ostatni dzień Lametty mam dzisiaj i właśnie miałam plamienie, takie brązowe, bardzo delikatne. Dziś dzień cyklu 20. W czwartek idę na kontrolne USG. Nie miałam wcześniej na Lametcie plamień. Ech. Czy któraś z Was miała?

Ja jak biorę Lametta to mam małpę więc nie pomogę

Ja po kontroli jest płyn w zatoce ciałka żółtego jeszcze nie ma i pęcherzyka też nie ma owulacja była mam zrobić 7 dpo proga i estradiol

Edit. Hopex cudny widok 🥰 będziesz mieć synusia ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 20:21

kałamarnica 11, Hopex2, Motylek93, Bajka92 lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️

12.05 🩸
    23.05 monitoring 🔍 🥚21 mm endo 8,6mm

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki

Wysłany: 26 maja, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandro... Ty jesteś taką mądrą, dojrzałą i wrażliwą osóbką. Twoje słowa zawsze trafiają prosto w serce. ❤ dziękuję Ci.
    Przykro mi, że u Mamy w leczeniu nie wszystko idzie tak jak powinno, ale wierzę, że małymi kroczkami uda się osiągnąć pełen sukces. Bardzo Cię wspieram. Bo jesteś dla niej na pewno ogromną pomocą w tej chorobie, ale jednocześnie wszystko to Ciebie mocno eksploatuje. Jesteś niesamowicie silna. 😢❤
    Tulę Cię najmocniej jak umiem.

Aksandra lubi tę wiadomość

• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊

✨I know it's worth it. ✨

Wysłany: 26 maja, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Ja jak biorę Lametta to mam małpę więc nie pomogę

Ja po kontroli jest płyn w zatoce ciałka żółtego jeszcze nie ma i pęcherzyka też nie ma owulacja była mam zrobić 7 dpo proga i estradiol

Edit. Hopex cudny widok 🥰 będziesz mieć synusia ❤️

Dzięki Kociara, olśniłaś mnie. Przecież zawsze jak brałam to też miałam małpę. To nie wiem czy Lametta sama powodowała jakieś plamienia. A czytam, że może. Nic mnie nie boli, więc spokojnie czekam do wizyty. :)

Migotka96, Kociara20996 lubią tę wiadomość

• MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kalamarnica a nie jest to plamienie owulacyjne może?? Nie wiem czy w trakcie brania lametty może wystąpić owulacja w sumie, ale nic innego mi do głowy nie przychodzi
    No chyba że to już takie plamienie fazy lutealnej, choć podobnie, nie wiem czy możliwe że miałaś owulke

Dobra, ewidentnie nie pomogę 🤣 ale oby nie było to nic poważnego 😃

@kociara, a bierzesz drugie Ovi czy jednak nie musisz? To teraz odliczamy do testowania ;)

@hopex2, piękny bobuś... jesteś najlepszą reklamą IUI, nawet nie trzeba do niego podchodzić by zajść w ciążę 🤣
    Jak się czujesz??

@Aksandra, bardzo, bardzo mi Ciebie szkoda :( żadna z nas nie powinna tak cierpieć... mam nadzieję że uda Ci się wyjść z tego ciemnego miejsca i odnajdziesz radość, która w przeszłości na pewno była ci bliższa... I niezmiennie trzymam kciuki za Twoją Mamusię, trudny to dla was czas waleczne kobietki :(

Ja byłam dziś na pilatesie, obok jest cukiernia więc kupiłam drozdzowke więc bilans na 0 🤣 ale lepiej zjeść słodycza i się poruszać niż tylko zjeść slodycza, co nie? 😄

Hopex2, Aksandra, kałamarnica 11, Insane, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

19 cykl od początku starań -🙏
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅wymazy, USG ok, brak żpn

🔜
    W trakcie akupunktury...
    Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
    07.2025- kontrolne badanie pasożytów
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF?
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    U nas wszystko dobrze, Dzidzia ma 6,5 cm, jest trochę starsza na 12+5, lekarz nic niepokojącego nie zauważył, ogromny kamień z serca 🥹 raczej będzie Chłopczyk ❤️ za ciągu tygodnia będą wyniki z krwi 😊
    IMG-2122.jpg

Cudowne wieści 😍😍. Jak się czujesz? ☺️ Jak tam na L4? 😁 Udało się odciągnąć głowę od doktoratu?

Hopex2 lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, Julia dziękuję, że pytacie. Czuję się dobrze ciazowo, ale jestem strasznie przeziębiona już 3 tydzień, a dzisiaj popołudniu to jakieś apogeum kataru 😢
    O doktoracie nie myślę 🙈 jestem na pracy zdalnej, chce jeszcze napisać publikacje do porodu. Ciężko się zebrać do pracy po 2 miesiącach zwolnienia.
    Mieliśmy też kupić dom, ale pani która go sprzedawała, musi się jeszcze zastanowić, czy go sprzedać. Jakaś kuriozalna sytuacja. A my już załatwiliśmy w sumie kredyt, dostaliśmy wstępnie pozytywną decyzję kredytową.

Czytam Was i myślę o kazdej z Was, ale ciężko mi się odnosić, zwłaszcza teraz kiedy jestem chora 🤧

Aksandro, wierzę, że Twoja Mama wyjdzie z tego. U nas była podobna sytuacja z babcią. Ona sama wątpiła, wyszła z tego bez szwanku, mimo wieku. Teraz medycyna działa cuda ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 20:50

Aksandra, Julia24 lubią tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
    preg.png
  • Motylek93 Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @minia gratuluję i nie martw się duża czy nie 🙂 ciesz się chwilą bo w środę i tak pewnie będzie stresik 😉
    @babsi @hopex piękności jeszcze w dzień mamy takie cuda 🥰 @nowa będziesz miała dwóch urwisów ☺️
    @insane fajnie że się odezwałaś, pisz proszę jeśli masz ochotę, cichutko kibicuję i mam nadzieję że się nie obejrzysz, a będziesz trzymała w ramionach swoje dziecko ❤️
    @kalamarniczka też straciłam brata, rozumiem ból całej rodziny, przytul mocno swoją mamę 🖤
    @kociara no to mam nadzieję że ten tydzień zleci ci szybko i jak zrobisz badania weź napisz. Dzisiaj zrobiłam proga -27,2 jak zawsze elegancki, za to estriadol szoruje po dnie -30,4. Teoretycznie stosounek powinien być estr:prog 10:1 a ja mam 1:1, wiem że letrozol zbija bardzo e2, ale u mnie to poziom podłogi, chociaż i z takim zaszłam w ciążę.
    Wogóle 7dpo i choróbsko mnie złapało, boli mnie krzyż, mam gorączkę i ogólnie czuję się zdechło. Jestem wkurwiona na swój organizm, że przy najważniejszym etapie coś odwala. Boję się że ciało nie chce przyjąć zarodka i smutam z tego powodu☹️

Hopex2, Insane lubią tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
    2.05/25 - III stymulacja letrozolem 🙏🙏🙏
    05.06 wizyta + plan diagnostyki ⏳

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62%
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj mamy dzień! Same dobre wiadomości od Was płyną 💕🫶🏼
    Dobrze że z maluszkami wszystko dobrze i ze są z Wami namacalnie i w brzuszkach ❤️

Przytulam Was jeśli dzisiejszy dzień jest dla Was smutny 🫂! Szczerze powiedziawszy też trochę dziś popłakałam bo głupia ja nieposluchałam i odpaliłam instagram a tam mamusiowe szaleństwo 😓 zmiotło mnie to z planszy totalnie
    Ja z moją mama widzę się na codzień wiec kontakt mamy dobry, a teściowa dziś się obraziła na sam koniec bo jak zapytała czy idziemy na wybory to powiedziałam ze tak idę bo muszę zrównoważyć głos który oddała żeby wyszło na 0😅

Vergeet lubi tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
    ❌ KIR Bx 1/5 (wykryto: 2DS2, brak: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
    ❌ ANA1 1:80
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
    ✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
    ✅ ASA
    👱🏼‍♂️32 lata
    morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
    04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli

Klinika Angelius - dr P.J.
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Dzięki Kociara, olśniłaś mnie. Przecież zawsze jak brałam to też miałam małpę. To nie wiem czy Lametta sama powodowała jakieś plamienia. A czytam, że może. Nic mnie nie boli, więc spokojnie czekam do wizyty. :)
    Ja miałam plamienie przy lammecie, takie lekkie brązowe. Pytałam ginekolog o to i mówiła ze tak się może dziać i mam się tym nie martwić 😊

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
    ❌ KIR Bx 1/5 (wykryto: 2DS2, brak: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
    ❌ ANA1 1:80
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
    ✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
    ✅ ASA
    👱🏼‍♂️32 lata
    morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
    04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli

Klinika Angelius - dr P.J.
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 26 maja, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:

Ale super!! Wielkie gratulacje 🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 21:23

Hopex2 lubi tę wiadomość

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 75
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

preg.png
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 26 maja, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Hopex piękny widok 😍

Kałamarnica ja pierwszy raz dostała lamette w 13 dc(nic nie rosło samo i lekarka stwierdziła że tak można) i mialam brać 5dni i w dni ostatniej tabletki dostałam okres.... Lekarka była bardzo zdziwiona i następna symulacje miałam bemfolą.

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png

Wysłany: 26 maja, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku... 💔 Jest mi ogromnie przykro z powodu Twojego Brata. Przytulam Cię. ❤

Co do wyników zaś - prog piękny. Kiedy testujesz? 😁

Paulinko - owulacja to raczej nieee, bo w środę nic nie było, endo 4mm, i w badaniach estradiol niski, to trochę za szybko. Zresztą zero śluzu i bólu jajników. Ale to co pisze Migotka mnie uspokaja. Może tak po prostu jest po tej Lametcie i tyle. Pierwszy raz biorę ją tak w połowie cyklu. 😁

Sol, ale numer. No ciekawe, mi na okres się nie zanosi, przynajmniej narazie. Zobaczymy :) a w ogóle dzisiaj myślałam o Tobie! Jak się miewasz kochana? 🥰 Na kiedy masz termin? 😁

• MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨

Wysłany: 26 maja, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku i jeszcze - tutaj dużo dziewczyn było chorych w fazie lutealnej i są z tego ciąże :D jest taka teoria, że kiedy organizm jest chory to nie ma czasu się właśnie buntować przeciw zarodkowi, bo musi się bronić przed drobnoustrojami, więc cała reszta się toczy własnym życiem. :D także nie ma tego złego. Ale oczywiście życzę Ci, żebyś za chwilę była zdrowa. I w ciąży. 😁😘

PaulinKA lubi tę wiadomość

• MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

PLAN:

✨I know it's worth it. ✨
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ