X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
Odpowiedz

W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶

Oceń ten wątek:
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalamarniczko,jestem team Julia i Brilka,uderzaj tam gdzie bez przeszkód zastosują zalecenia immuno,szkoda nerwów nacszaraoanuw się tam gdzie nie uznają💪tak się cieszę,że jesteś już po konsultacji,zabezpieczona lekami,znów krok milowy do przodu🤞☺️

Nowa,wzruszyłam się jak przeczytałam o reakcji męża🥲🥹chyba się starzeje albo co,w ogóle to takie urocze jak czytam o reakcji mężczyzn w takich pięknych okolicznościach🥰i jeszcze jak „udają”,że w ogóle ich to nie przeraża,żeby być dla nas wsparciem☺️

Ehhh Brilka,kochana co Ty masz za trzy światy z tą szyjką,dzisas…pomysł wydaje się sensowny,jak zarośnie wokół ale zostanie na stałe szersze wejście to może rozwiązać sprawę…

Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

starania naturalne od 09.2024,
    po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
    👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
  • Natt Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 wrote:
    Bo przez chwile przeszło mi przez myśl żeby może urodzić , ale ta choroba to za duże cierpienie dla mnie i dla dziecka, nie wyobrażam sobie tego cierpienia każdego dnia patrząc na własne dziecko, którego i tak nie uratujesz. O ile dziecko by dotrwało do porodu. Podziwiam każdego rodzica , który mierzy się z nieuleczalną chorobą dziecka. A każdemu, kto NAKAZUJE rodzic chore dzieci bym wysłała do piekła.
    To powinna być decyzja dorosłych i odpowiedzialnych za swoje dziecko ludzi.

Rozmawiałam dziś z ginekologiem właśnie o sytuacji aborcyjnej w Polsce. On był bardzo zniesmaczony jak to wyglada w różnych krajach.

Myślę, że robisz dobrze. Moją córka może nie jest ciężko chora, ale jako rodzina musimy bardzo dużo razem przejść. Mam nadzieję, że nie będziesz miała wyrzutów sumienia. Bo nie ma nic gorszego niż patrzcie na cierpienie dziecka i nic nie możesz z tym zrobić. Do mnie cały czas wraca obraz mojej dwumiesięcznej córki wyjącej i błagającej wzrokiem o pomoc przy zakładaniu pierwszych gipsów. To był tylko gips... A co mówiąc kiedy dzieci cierpią z innych przyczyn.

6 miesięcy starań o córeczke 🩷
    Córka z 2023: Wielowadzie. Między innymi: obustronne stopy końsko-szpotawe, hipotrofia, niska masa ciała, zaćma oka lewego.
    W trakcie badań genetycznych.

Kwiecień 2024 Starania o rodzeństwo 🤱
    Czerwiec 2024 ciąża biochemiczna

AMH 3,95
    Hormony ✅
    Nasienie ✅
    Owulację ✅
    Endometrioza głęboko naciekająca, zrost jajnika lewego z macicą.

Od Marca 2025 pod opieką poradni leczenia Niepłodności w Instytucie Zdrowia Kobiet w Warszawie.
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    @brilka to ja wracam na Pinterest po moje inspiracje architektoniczne 😂🙈
    Kochana 😭🫂 no kolejna torbielucha zasrana jak u kałamarniczki 🥺 wysyłam paczkę torbieluchy odganiaczke i niech działają dziewczyny bo normalnie masakra jaki pech 😣 📦 a co do szyjki to biedna jesteś 🥺🫂 mam nadzieję że tym razem pomoże i się zrośnie jak należy. Czyli czeka Cię szpital na kilka dni ?

@Kingus1 @Migotka @IwonaQ @Sakaaira dziękuję ❤️

@kałamarnica szczerze to to przepisanie się brzmi sensowniej niż ta “niepewność” w i tak już ciężkich czasach dla Was 🫂 i myślę że trafiłaś mega konkretnie i super że plan jest i że humor też Ci się nieco poprawił 🥹❤️

@Lisik prawilne foto powinno być za tydzień 🥹 ale intensywnie u Ciebie, super niech się dzieje 🔥🤞🏼

@Nowa ode mnie dla Ciebie 😁❤️
    kubek-wdech-i-kurwa-wydech-330ml.webp

Molka,kubek swietny,dzisiaj bardzo by mi się przydał od samego rana aleeee ale jakie paznokcie😍😍😍cudo,nosz idealnie w moim stylu☺️

Molahonkeey lubi tę wiadomość

👩
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Mam napisać do lekarki jak dostanę okres i umówi mi termin jeszcze przed owulacją, żebym do czasu IUI chodziła z cewnikiem, takim jak do drożności, z balonikiem. Potem mi to wyjmie i zrobi iui w tym samym cyklu. Mówiła, że liczy na to, że dzięki cewnikowi szyjka prawidłowo się zagoi i ten problem nie wróci. A jeśli wróci to nadal nie mamy wskazań do wcześniejszego IVF, bo pytałam o to. Nie ukrywajmy, ale wizja narkozy, żeby hegarować szyjkę i robić iui przez trzy cykle, ze skutecznością iui taką jaka jest mnie trochę przeraża, a jak jeszcze dorzucimy moje problemy z owulacjami na stymulacji czy niedrożność jajowodu to już w ogóle robi się combo przeciwności losu. Jest mi trudno sobie wyobrazić, że mam najpierw się stresować czy pęcherzyk będzie z dobrej strony, potem podchodzić do iui w narkozie, a potem się stresować czy w ogóle była owulacja 🤡

No szczerze powiedziawszy dla mnie to też jest niepojęte. Ale czekaj, co to znaczy, że dopiero w październiku będziecie mieli prawo do kwalifikacji? Nawet jeśli teraz podejdziecie do 2-3 IUI (w Waszym przypadku mających dużo sensu, więc mam nadzieję, że szczęśliwych, ale chcąc dalej rozkminić na czym stoicie zapytam 🫣) bez efektu to każe Wam czekać do października? Chyba nie?
    No ja nie wyobrażam sobie sytuacji, w której miałabyś być poddawana narkozie większej ilości razy niż te dwa (czyli drugi przed Tobą) żeby ostatecznie podejść do IUI 🫣. Ma to postępowanie sens, ale trzeba wiedzieć, kiedy powiedzieć stop 😓. Ech, przepraszam, sama się sfrustrowałam tym planem. Przykro mi, że będziesz musiała się temu poddać 😓.

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
    ➖ IO, BMI 23,4 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa gratulacje ❤️❤️❤️
    Cudowny widok👦👦

39tc.💔👼
    wrzesień '24 cb💔👼
    kwiecień '25 cb💔👼
    maj '25 - rezygnacja ze starań ❌

10.2024 nowy Naprotechnolog🧑‍⚕️🩺

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia?⏳

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za Wasz odzew :)

Przyznaję się, że ja działam szybko i już zapisałam nas do dr Sodowskiej do Invimedu. Na środę 21.05. (Vergeetku, obiecuję, że to ostatnia zmiana wizyty hihi)
    Akurat to będzie środa przed krótkim urlopem w Rimini, więc mam nadzieję, że coś ustalimy już. I tak na 45 dni włączam teraz Equoral, muszę sobie to sensownie policzyć bo mam odstawić go mniej więcej po 45 dniach i mniej więcej 2 tyg przed spodziewaną owulacją, a z moimi cyklami to ahoj przygodo. 🤡

No ale czuję się dobrze, że mogę ruszyć z tym już do przodu. W przyszłym tygodniu sobie posegreguję wszystkie wyniki badań, i powkładam w koszulki, aby była przejrzystość na pierwszej wizycie.

Brilka, ale wiesz co, ta Twoja babka to faktycznie dobrze myśli, aby w tym samym cyklu udrożnić i zrobić IUI! Kurczę to naprawdę może zwiększyć szanse u Was.

Nowa cieszę się ogromnie, że zaczynasz się cieszyć! Myślę, że jak sobie to przetrawisz i poukładasz to będziesz max szczęśliwa, że tak wyszło 🐻🐻
    Mam znajomych z bliźniakami jednojajowymi i są mega szczęśliwi, że oni są we dwóch, mają teraz już 2 latka i bawią się razem 💜 a z wiekiem każdy z nich będzie miał najlepszego przyjaciela zawsze obok. 🥰

Nowa2024, brilka, Pelasia30, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji

15 cs o pierwsze 👶

Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
    04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
    - 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩‍⚕

✨I know it's worth it. ✨
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 7 maja, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Mam napisać do lekarki jak dostanę okres i umówi mi termin jeszcze przed owulacją, żebym do czasu IUI chodziła z cewnikiem, takim jak do drożności, z balonikiem. Potem mi to wyjmie i zrobi iui w tym samym cyklu. Mówiła, że liczy na to, że dzięki cewnikowi szyjka prawidłowo się zagoi i ten problem nie wróci. A jeśli wróci to nadal nie mamy wskazań do wcześniejszego IVF, bo pytałam o to. Nie ukrywajmy, ale wizja narkozy, żeby hegarować szyjkę i robić iui przez trzy cykle, ze skutecznością iui taką jaka jest mnie trochę przeraża, a jak jeszcze dorzucimy moje problemy z owulacjami na stymulacji czy niedrożność jajowodu to już w ogóle robi się combo przeciwności losu. Jest mi trudno sobie wyobrazić, że mam najpierw się stresować czy pęcherzyk będzie z dobrej strony, potem podchodzić do iui w narkozie, a potem się stresować czy w ogóle była owulacja 🤡

Nie rozumiem dlaczego po roku starań i tym wszystkim co wymienilas nie macie wskazań do inv…

👩
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 wrote:
    Bo przez chwile przeszło mi przez myśl żeby może urodzić , ale ta choroba to za duże cierpienie dla mnie i dla dziecka, nie wyobrażam sobie tego cierpienia każdego dnia patrząc na własne dziecko, którego i tak nie uratujesz. O ile dziecko by dotrwało do porodu. Podziwiam każdego rodzica , który mierzy się z nieuleczalną chorobą dziecka. A każdemu, kto NAKAZUJE rodzic chore dzieci bym wysłała do piekła.

Rozmawiałam dziś z ginekologiem właśnie o sytuacji aborcyjnej w Polsce. On był bardzo zniesmaczony jak to wyglada w różnych krajach.

Podjęłaś najlepszą decyzję i dla siebie i dla dziecka 🫂. Zgadzam się w 100% z tym co napisałaś, tu nic nie trzeba dodawać. To dzieciątko już na zawsze zostanie w waszych sercach, ale wierzę, że ześle wam „nowego” bobasa nad którym będzie czuwać 😘

Ann35, Kaliope lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30 👨29
    🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ CP
    2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
    19 dpt krwawienie, USG krwiak, pęcherzyk żółtkowy
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
    29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
    7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm

preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 wrote:

Serce pęka wciąż 😓, ciężko mi cokolwiek powiedzieć. Cieszę się jednak, że jesteś tu z nami i się tym dzielisz.
    Co do poglądów w Polsce to nie będę tego komentować... Wasza decyzja jest w 100% słuszna i jedyna możliwa w tej sytuacji. Przykro mi okropnie, że musisz się z tym mierzyć.
    Przesyłam Ci ogrom siły na ten czas! 😘 To naturalne oczywiście, ale nie zaszkodzi tego powiedzieć na głos, masz moje pełne wsparcie 🫂.

brilka, Sakaaira, Ann35 lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

• brilka Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, do października zostało mi 5 cykli, do iui mamy podejść 3 razy i jest to dla mnie okej, bo rzeczywiście mam nadzieję, że przyniesie nam szczęście i w końcu do 3 razy sztuka, ale stawiam dolary przeciwko orzechom, że przez te 5 cykli przynajmniej raz pęcherzyk będzie po "złej" stronie, a raz jedziemy na wakacje w owulacje. Więc tak naprawdę jak damy iui 3 szanse to akurat wyrobimy się do października 😆

Pełnawiary, nie mamy roku nieskutecznego leczenia ani żadnej bezwzględnej przesłanki.

Kałamarnica, super, że już się zapisałaś 🥰

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 serce pęka na samą myśl co musisz przechodzić tulę mocno 🫂 Podjęłaś najlepszą decyzję dla was i tego dzieciątka.

Ann35 lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️

12.05 🩸
    23.05 monitoring 🔍

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 7 maja, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA pytałaś wcześniej, czy krwawię po i powiedziałam, że nie, ale od paru godzin już tak. Nie wiem, czemu z takim opóźnieniem 🤷. Ale czuję się dobrze. A jak u Ciebie? Przeszły te wzdęcia?

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• Slava Autorytet

Wysłany: 7 maja, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 mam nadzieję, że to jest Wasze ostatnie nieszczęście … strasznie Ci współczuję i nie wyobrażam sobie przez co przechodzisz. Decyzja najlepsza jest taka jaką podejmujecie z mężem, bo to jest Wasza decyzja. Dobrze, że masz opiekę medyczną na poziomie i przynajmniej ta kwestia nie powoduje dodatkowych traum. Trzymam kciuki i za Ciebie i za całą Twoją rodzinkę, żeby się do Was szczęście jak najszybciej uśmiechnęło 🫂❤️

Brilka Kochana co ta Twoja szyjka odpierdziela :/ Co do pomysłu lekarki na IUI… no to chyba jeden niedrożny jajowód może być wskazaniem do IVF. I niedrożna szyjka tym bardziej. Myślałaś żeby zmienić prowadzącą? Bo po co mają Cię maltretować balonikami. Mam nadzieję że będziesz mieć dużo siły i na wakajkach sobie odpoczniesz, bo ten plan brzmi jaki pójście na wojnę 😅❤️

Kałamarnica super, że masz teraz obstawę leków, wsyzstko wyjaśnione, to jest zawsze taki kop motywacyjny 👌❤️
    Trzymam kciuki, żeby ta Twoja torbiel się wchłonęła szybko 🤞

Julcia normalne takie krwawienie jest, jak masz tam delikatną błonę to i kilka dni możesz plamić. Trzymam kciuki żeby się ekspresowo wygoiło ❤️🤞

Nowa cudowne wieści 🤩 Pamiętam jak się stresowałaś że ta beta wysoka, pół forum przekopałaś na innych wątkach i faktycznie miałaś rację od początku, że coś tu jest na rzeczy 😅❤️ Będzie po prostu dwa razy więcej szczęścia ❤️

Molcia cudownie, że te ryzyka takie niziutkie i miśki tam ładnie rosną ❤️ No kubek bardzo adekwatny 😅

Kaliope piękny bejbiczek ❤️

Molahonkeey, Nowa2024, Julia24, Kaliope lubią tę wiadomość

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS
    ✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I
    On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok
    ❌ Crossmatch 18,9
    Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    ⏳HLAC, cytologia, UreaParvum wymaz kontrolny, allo mr, ocena NK
    🔜 IVF (PL)
    -absent in body-
  • Slava Autorytet

Wysłany: 7 maja, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    No szczerze powiedziawszy dla mnie to też jest niepojęte. Ale czekaj, co to znaczy, że dopiero w październiku będziecie mieli prawo do kwalifikacji? Nawet jeśli teraz podejdziecie do 2-3 IUI (w Waszym przypadku mających dużo sensu, więc mam nadzieję, że szczęśliwych, ale chcąc dalej rozkminić na czym stoicie zapytam 🫣) bez efektu to każe Wam czekać do października? Chyba nie?
    No ja nie wyobrażam sobie sytuacji, w której miałabyś być poddawana narkozie większej ilości razy niż te dwa (czyli drugi przed Tobą) żeby ostatecznie podejść do IUI 🫣. Ma to postępowanie sens, ale trzeba wiedzieć, kiedy powiedzieć stop 😓. Ech, przepraszam, sama się sfrustrowałam tym planem. Przykro mi, że będziesz musiała się temu poddać 😓.

Brilka ja się podpisuję rękami i nogami pod tym co Julia napisała

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS
    ✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I
    On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok
    ❌ Crossmatch 18,9
    Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    ⏳HLAC, cytologia, UreaParvum wymaz kontrolny, allo mr, ocena NK
    🔜 IVF (PL)
    -absent in body-
  • brilka Autorytet

Wysłany: 7 maja, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava, nie chcę na razie zmieniać lekarza, bo nawet jak ktoś nas zakwalifikuje do ivf z pominięciem iui to trzeba coś z tą szyjką zrobić, nie mogę przecież mieć narkozy do każdego transferu. 😞

Myślimy żeby zrobić jeszcze raz badanie nasienia, 3 miesiące po ostatnim badaniu żeby zobaczyć jak teraz wygląda sytuacja ale strasznie się boję, że znowu zobaczę złe wyniki.

SolAngelica lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 7 maja, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że dopiero teraz ale wracaliśmy i chciałam Was nadrobić.
    Zakwalifikowaliśmy się, mam już leki na stymulację, być może jutro dostanę 🐒 i zaczynam stymulację, w 8 dniu monitoring.
    Pani Dr była miła, widać, że ma doświadczenie. Mówiła żebym się nie załamywała takim wynikiem AMH, ale też podkreśliła, że mamy mało czasu. Że w zasadzie już ta stymulacja jest kluczowa. Jeśli nie uzyskamy min. 2 komórek klasy MII, to nie będę mogła już mieć próby z moimi komórkami 😔 Histeroskopia i przygotowanie do transferu potem.
    Nie wierzę, że to dzieje się tak szybko, nie widziałam nawet o co mam jeszcze zapytać, tak teraz mi przyszło do głowy. Powinnam zrobić jakieś badania teraz??? nic mi nie zleciła.
    Pytała o kariotypy, KIR, to powiedziałam, że czekam na wynik. Jeszcze o wymaz MUCHa, ale to już mam.

Mola, super że wszystko ok ❤️
    Brilka, kurczę ile Ty się nacierpisz 😔 I jeszcze ta torbiel.
    My 3 lata temu płaciliśmy architektowi za projekt indywidualny i papierologie 10 k. Wiadomo mniejsza miejscowość

Kałamarnica, fajnie, że rozmowa z Panią Dr podniósła Cię na duchu. Ja też pewnie zapisałbym się do kliniki z polecenia Pani Dr.

Pelasia, ech najgorsze jest właśnie to branie wolnego w pracy i jeszcze odpowiadanie na głupie pytania. Ja powiedziałam w pracy, ale wiedziałam, że szefowa mnie zeozumie. Trzymam kciuki za zabieg 🍀

Siesiepy 🤞🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 23:44

Nowa2024, Motylek93, pelnawiary, Lisik, Slava, Pelasia30, Kaliope lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

9 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
    📆14.05.2025 - podgląd - 5 🥚🥚🥚🥚🥚
    📆19.05.2025 - podgląd - 4 😔
    📆21.05.2025 - punkcja + biopsja endometrium
    🤞#rodzew2026 🍀
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 maja, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusicku człowiek zarobiony i dopiero teraz nadrabiam, a tu takie akcje!!! 🤯🤯🤯

Nowa mogę się tylko domyślać jakie buzują w Tobie różne emocje, to jest po prostu aż nie do uwierzenia! To jest chyba mega rzadka sytuacja przy ivf? 😮 normalnie jaja! 🤯 ale trzymam za was mocno kciuki, gratuluję z całego serca bo to zdjęcie USG wygląda po prostu magiczne🤩 kobietka z takim charakterem na pewno ogarnie tą akcję i będziecie turbo szczęśliwą rodzinką 🩷 te wątki są naprawdę magiczne, wybacz moim wilczkom bo akurat o tym nie marzyłaś, ale tak miało być i na pewno będziesz jeszcze za to wdzięczna, w swoim czasie🩷🩷🩷

Jeżowa roztopiłam się ze słodyczy… cóż za słodkie dzieciątka, piękne chłopaki, wzruszył mnie ich widok 🩷🫠 mam nadzieję, że mamusia też czuje się dobrze.

Ann tak jak już pisałam, bardzo mi przykro, mam nadzieję że szybko minie też najgorszy czas… 🫂 wysyłam dużo siły! Ciesze się też, że zaczynasz myśleć co dalej, nie poddajesz się mimo tak okrutnego losu… kobiety to siłaczki i jesteś tego wspaniałym przykładem💪🏼 i zgadzam się totalnie w kwestii prawa aborcyjnego w Polsce w porównaniu z innymi krajami. Choć nie rozumiem decyzji kobiet, które decydują się urodzić dzieci z tak poważnymi wadami to jednak kobiety MUSZĄ mieć wybór. Cieszę się, że w całej tej sytuacji u Ciebie szybko doszło do rozpoznania, lekarze szybko działają, nic przed tobą nie zatajają, nie ukrywają, nie trzymają w niepewności. W całej tragedii tej sytuacji, naprawdę jesteś bardzo zaopiekowana 🫂🩷 i przede wszystkim decyzja jest wasza, nie podyktowana strachem przed np konsekwencjami jak to ma często miejsce w Polsce… więc na pewno podejmiecie słuszną i świadomą. Dużo siły życzę kochani 🩷🫂

Mola wspaniałe informacje, że dzidziutki rosną sobie zdrowo 🩷

Kaliope cudny dzidziuś 🩷

Siesiepy kciuki za nowe rozdanie 🤞🏼

Kałamarnica ależ produktywna rozmowa z dr Jarosz! Wierzę, że te nowe zalecenia i sposoby działania dodadzą Ci nowej nadziei i werwy do działania💪🏼🤞🏼i też bym się przepisała żeby mieć pewność, że lekarz uwzględni zalecenia dr J skoro jest wysoce prawdopodobne, że w tym tkwi problem.

Brilka cóż za paskudny los, że znów będziesz musiała przechodzić przez takie nieprzyjemności… bardzo mi przykro ale wierzę, że za niedługo nie będziesz już tego pamiętać i powiesz że było warto 🩷💪🏼 aczkolwiek dla mnie to chore, że to wszystko z czym musisz się mierzyć nie jest według nich wskazaniem do ivf i musisz czekać do tego października… żeby przekroczyć tą magiczną barierę roku… czyli mogłabyś tak naprawdę w ogóle nie przechodzić tych trudnych doświadczeń, bolesnych i nieprzyjemnych tylko poczekać i przyjść w październiku? Paranoja. Choć oczywiście nie dziwę się, że działasz bo to działanie i od razu IUI ma sens!

Motylek, IwonaQ dziękuję, że pytacie🩷 jeszcze nie wijemy bo czekamy na możliwość przeprowadzki aż wyniosą się poprzedni właściciele. Natomiast faktycznie jestem bardzo zarobiona bo dużo pracy po moim zwolnieniu do nadrobienia, dzisiaj miałam dwugodzinną rozmowę z rodzicami trudnego dziecka i głowa mi parowała przez resztę dnia, do tego trochę załatwiania jeszcze jakiś formalności, trochę pakowania i odgracania, a jeszcze jakieś życie z mężem więc nie wyrabiam faktycznie. Nawet nie mam czasu żeby zając się tematem badań, a czeka na mnie wiele telefonów do obdzwonienia. Ale czuję się dobrze, dziękuję 🩷

Loraa na pewno dużo masz teraz do przetrawienia ale powtórzę jeszcze raz, miałaś złotą intuicję żeby działać już teraz! Więc do dzieła i zaciskamy kciuki 🤞🏼💪🏼

Pelasia rozumiem doskonale twoją sytuację w pracy, też niestety spotkałam się teraz właśnie z lawiną pytań co mi było… a szefowa nawet zapytała wprost… w takich chwilach żałuję, że pracuję w typowo kobiecej branży bo faceci nie są tak wścibscy i jak się powie o kobiecych sprawach to zwykle kończy temat. A zazwyczaj nawet nie trzeba się tłumaczyć tylko rzuci jakimś hasłem, a kobiety zawsze będą drążyć…🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 00:12

Nowa2024, Ann35, kałamarnica 11, Motylek93, Molahonkeey, Pelasia30, Kaliope, IwonaQ lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
    📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 8 maja, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet, bardzo proszę, w tym szale wszystkiego nie zapominaj o sobie ❤️

Vergeet, brilka lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 maja, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Vergeet, bardzo proszę, w tym szale wszystkiego nie zapominaj o sobie ❤️
    Nie zapominam, wieczory są całkiem dla nas z mężem, oglądamy filmy, mecze (oboje jesteśmy kibicami), wróciłam do zdrowego jedzonka, do biegania (choć w tygodniu ciężko z czasem) ale pamiętam i dbam o siebie. Dziękuję 🩷
    Choć nie ukrywam, że priorytetem jest jednak dom, przeprowadzka, zaczęliśmy pakowanie wcześniej żeby później nie było nagłej niewyróbki. Także póki co nie urabiamy się po łokcie, tylko powoli :) Myślę, że ta przeprowadzka do swojego domu właśnie będzie takim przypieczętowaniem rozpoczęcia nowego etapu więc bardzo się na to cieszę i myślę głównie o tym 🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 00:21

Nowa2024, kałamarnica 11, Loraa, Slava, PaulinKA, Pelasia30, Kaliope, Księgowa lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Badania💉
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 maja, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze @Nowa, może lekarz nie dał ci jeszcze skierowań na badania przez to, że widzicie się co tydzień. Natomiast zapytałabym na kolejnej wizycie bo ten pierwszy zestaw badań jest do zrobienia do 10tyg. Masz kartę ciąży? Jeśli tak, to może stwierdził że masz te informacje w karcie i dlatego nie powiedział? Dopytaj koniecznie :)

Nowa2024, Kaliope lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Badania💉

📆plan na badania:

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ