WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
Odpowiedz

W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira wrote:
    @PaulinKA jak te pizze smakowicie wyglądają 😋

@kałamarnica11 świetnie, warto robić rzeczy dla siebie. Jak kupisz jutro kwiaty wstaw tu koniecznie zdjęcie 😊

A co u Ciebie Sakaairo? Nie zakusilo Cię przetestować wcześniej? Jakieś przeczucia, objawy? 😅

Kurde, Molcia ma już tylko prawdziwe dolegliwości, brakuje nam świeżej krwi która by tu relacjonowała każdy skurcz w macicy i swędzący cycek 😁😁😁

Vergeet lubi tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ✅ histeroskopia, wycięto polipy
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
    07.2025- kontrolne badanie pasożytów
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKo polubiłam fotkę, bo jestem zachwycona Twoimi umiejętnościami 🤩🤩 a już serce skradła ta pizza z nduja, uwielbiam ostre smaki, nie wiem czy kiedyś próbowałaś ją łączyć z burratą? Fajnie tę ostrość łagodzi. Czy sobie coś dobrego dzisiaj powiedziałam? - nie, ALE! Powstrzymałam się od powiedzenia czegoś złego, więc to chyba też się liczy na poczet progresu 😉

U mnie kochane na szybko umówiona wizyta na sobotę z profesorem, już nie będę podawać nazwisk.. skonsultujemy się z mężem i zobaczymy co dalej. Doktor J odstawia mi powoli Encorton, budzę się w nocy zlana potem, nie ma spania od godz 2-5 i tak już którąś noc, pominę to, że nigdy w życiu nie miałam napadów głodu w nocy aż do osłabienia. W pracy jestem jak zombie. Chyba mój kortyzol skacze teraz jak mu pasuje i jeszcze myślałam o tym, że może coś z glikemia mi się popierniczyło. Krótko mówiąc..mój organizm potrzebuje przestawić się na nowe tory po tej całej przygodzie z in vitro i masa leków jakie przyjmowałam, więc cierpliwie czekam na "powrót do siebie". 😉

PaulinKA, kałamarnica 11, Vergeet, pelnawiary, Nowa2024, Kaliope lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89'
    AMH (11.2023)= 3,14
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
    IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
    Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET 5dniowych blastek (AA, AB):
    1., 2. transfer, cykle naturalne 8dpt 💔;
    3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
    4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔
  • Stresik Znajoma

Wysłany: 8 maja, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Upatrzyłam sobie Was i myślę, że tu pasuje :-)
    Tak w skrócie o mnie:
    - 18.02 poszłam do mojego ginekologa na cytologie i mówię, cos nie moge zajść w ciążę, a ze już mam 39, to lekarz powiedział, proszę zrobic AMH.
    - juz 22.02 zrobilam badanie krwi i AMH 0,41 :-(.
    Zadzwoniłam do lekarza, a on do mnie, proszę od razu jechać do Szczecina do Kliniki Bocian, bo szkoda mojego czasu, najmłodsza przecież nie jestem.
    A tam od razu ruszyliśmy do działania, kupę tabletek i te super zastrzyki w brzuch menopur 300.
    - 07.04 punkcja
    - 05.05 transfer
    ..... i caly czas siedzę jak na szpilkach. Chętnie zrobiłabym juz test, ale dopiero 3 dni minelo od transferu, a juz chciałabym wiedzieć......

Też bierzecie zastrzyki po transferze clexane? Od razu mi lekarka wypisała 20 sztuk. Nie wiem jak inne dziewczyny sobie z nimi radzą, ale dla mnie to jakaś masakra wbić sobie igłę w brzuch...

Pozdrawiam Was serdecznie :-)

• Hopex2 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko proszę o przepis na tą przepiękną pizzę ❤️🙏

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
    preg.png
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKo, ślinka cieknie na widok tej pizzy 🤤 jak z Włoskiej knajpy! 🇮🇹

Chciałabym prosić nasza kochana prowadzącą o zmianę terminu testowania 🙈 na 11.05 dlatego, że będzie to mój 14dpo i jeśli tempka nie spadnie to zatestuje, jeśli spadnie to odpuszczę 🤡

Edit: wróciłam padnięta z pracy, nie jestem w stanie odnieść się do każdej z Was, ale przeczytałam wszystko ❤️
    Idę spędzić trochę wieczoru z mężem bo ten tydzień daje w kość i prawie w ogóle nie rozmawiamy 😫

Ściskam Was wszystkie mocno i dobrej nocy życzę! 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 21:16

kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
    🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸Badanie nasienia ✅
    🔸AMH 7,17

🔸Powrót owulacji 11.2024
    ✨5cs

🔸Cykle długie 34-40dni
    🔸Późne owulacje 20-24dc

02.25 cb? 💔
    02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
    03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)

Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aksandra, zadanie zaliczone 😅🍀 ukochaj siebie szczególnie kiedy wydaje Ci się że Twoje ciało nie ogarnia, schodzenie z tych leków brzmi jako trudne i nieprzyjemne :( mam nadzieje ze najgorsze szybko minie! Nawet nie pisze o suplementacji itd, bo na pewno wszystko to wiesz, by dobrze się odżywić w tym czasie.... A napady głodu, cóż, potrzebujesz- to jedz! Nie ma kilogramów których nie da się zrzucić, a może tego właśnie Twój organizm potrzebuje?
    Trzymam mocno kciuki zeby wizyta u Profesowa okazala się nową szansą dla Was🌱 zasługujesz na to....!

@Hopex2, o matulu to nie takie proste 😅 pizza domowa- przepisy i porady, taka grupa na fb 😅 stamtad zasięgam inspiracji, ale moja kuchnia to nie apteka i zawsze robię coś inaczej niż w przepisie. Tu zrobiłam taki zaczyn poolish i potem dopiero wyrabiałam ciasto, tak by wody było ok 70% z wagi maki, tak z grubsza 😅

@Ola, owszem, próbowałam z burrata! Uwielbiam, ale teraz nie było w moim Lidlu... miałam dodać mascarpone ale o nim zapomniałam 😆

@Pelasiu, taak, koniecznie zatestuj, mało tu zdjęć testów ostatnio (za to sporo zdjec blizniakow co niezmiernje mnie raduje 😁). Może Ty masz jakieś objawy? 😅

Aksandra, Hopex2 lubią tę wiadomość

📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    PaulinKo polubiłam fotkę, bo jestem zachwycona Twoimi umiejętnościami 🤩🤩 a już serce skradła ta pizza z nduja, uwielbiam ostre smaki, nie wiem czy kiedyś próbowałaś ją łączyć z burratą? Fajnie tę ostrość łagodzi. Czy sobie coś dobrego dzisiaj powiedziałam? - nie, ALE! Powstrzymałam się od powiedzenia czegoś złego, więc to chyba też się liczy na poczet progresu 😉

U mnie kochane na szybko umówiona wizyta na sobotę z profesorem, już nie będę podawać nazwisk.. skonsultujemy się z mężem i zobaczymy co dalej. Doktor J odstawia mi powoli Encorton, budzę się w nocy zlana potem, nie ma spania od godz 2-5 i tak już którąś noc, pominę to, że nigdy w życiu nie miałam napadów głodu w nocy aż do osłabienia. W pracy jestem jak zombie. Chyba mój kortyzol skacze teraz jak mu pasuje i jeszcze myślałam o tym, że może coś z glikemia mi się popierniczyło. Krótko mówiąc..mój organizm potrzebuje przestawić się na nowe tory po tej całej przygodzie z in vitro i masa leków jakie przyjmowałam, więc cierpliwie czekam na "powrót do siebie". 😉

Oleńko jaka masz dawkę encorton? Ja tez go przyjmuje 1x 5 mg ale szczerze mówiąc cuzje się zupełnie standardowo. Do tego estrodem 3 razy dziennie i acard. Dopiero się w sumie zaczęłam zastanawiać czy to standardowa stymulacja przed transferem

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
  • brilka Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, SolAngelica dziękuję, zaproponuje dr zmianę stymulacji, zobaczymy co powie.

Paulinko, ta pizza wygląda przepysznie, jak z pieca na szewskiej albo happy little truck, należy się za nią co najmniej 50 zł! 😋🍕😆

Aksandra, trzymam mocno kciuki za waszą konsultacje 🥹

Przyznam że ja się dziś mniej odzywam bo mam gorszy nastrój. Zaczął się pojawiać we mnie pierwszy raz strach, że coś jest nie tak z moimi komórkami skoro źle reaguje na stymulację i że przed nami jest jeszcze bardziej wyboistą droga niż mi się zdaje.

Od rana myślę też o tym co pisałyście, szczególnie wy - Julia i Slava i kiełkuje we mnie myśl, żeby umówić się w czerwcu na konsultację w innej klinice, zasięgnąć drugiej opinii. Tylko żadna inna klinika we Wrocławiu mnie nie przekonuje 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 21:31

Aksandra lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
    ⏳cross match, badanie na trombofilię

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI ✨🍀🙏🏻
    30/05 - konsultacja immunologiczna
  • Sakaaira Debiutantka

Wysłany: 8 maja, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    A co u Ciebie Sakaairo? Nie zakusilo Cię przetestować wcześniej? Jakieś przeczucia, objawy? 😅

Kurde, Molcia ma już tylko prawdziwe dolegliwości, brakuje nam świeżej krwi która by tu relacjonowała każdy skurcz w macicy i swędzący cycek 😁😁😁

Pisałam rano, może przeoczyłaś. Już wczoraj dostałam @. Jednak nastawienie jest pozytywne w dużej mierze, dzięki temu co czytam tutaj i od jutra biorę lamettę i w tym cyklu IUI. 😊
    Obawiam się trochę skutków ubocznych, bo trochę o nich czytałam. Dziewczyny, które też brały lamettę jak na Was wpłynęła? No i przyznam, że pojawienie się torbieli u brilki trochę mnie w tym temacie zaniepokoiło.

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    07.24 - niedoczynność tarczycy, letrox -> obecnie TSH 0,65 ✅

03.25 - cykl stymulowany ❌
    04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
    05.25 - IUI ?
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Oleńko jaka masz dawkę encorton? Ja tez go przyjmuje 1x 5 mg ale szczerze mówiąc cuzje się zupełnie standardowo. Do tego estrodem 3 razy dziennie i acard. Dopiero się w sumie zaczęłam zastanawiać czy to standardowa stymulacja przed transferem

Miniu, ja na Encortonie też o dziwo czułam się dobrze. Przyjmowałam 2x 5mg. To schodzenie z dawek jest gorsze, bo odstawiam po 3 miesiącach regularnego brania. Po estrofemie widzę, że jesteś teraz na cyklu sztucznym, prawda? Acard też miałam w zestawie :)

♀️91'♂️ 89'
    AMH (11.2023)= 3,14
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
    IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
    Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET 5dniowych blastek (AA, AB):
    1., 2. transfer, cykle naturalne 8dpt 💔;
    3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
    4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Miniu, ja na Encortonie też o dziwo czułam się dobrze. Przyjmowałam 2x 5mg. To schodzenie z dawek jest gorsze, bo odstawiam po 3 miesiącach regularnego brania. Po estrofemie widzę, że jesteś teraz na cyklu sztucznym, prawda? Acard też miałam w zestawie :)

Tak, tak na sztucznym. Z moim cyklem naturalnym za dużo nieprzewidzianych sytuacji mogło by być.
    Trzymam kciuki za konsultacje kochana

Aksandra lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka ale mi teraz narobiłaś smaka 🤪 wyglada jak z włoskiej restauracji prosto z pieca 😋

PaulinKA lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️

12.05 🩸
    23.05 monitoring 🔍

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, mam chwilę tylko, a chciałam odpowiedzieć @Brilka.
    Ja rozumiem założenia Twojej lekarki i według mnie są słuszne. Naprawdę macie dużą szansę przy IUI z taką blokadą mechaniczną wcześniejszą. Co mnie martwiło, to możliwość ponawiania narkozy przed kolejnymi próbami IUI. Nie teraz. Trochę ciężko mi wytłumaczyć byłoby po prostu, jeśli pierwsza IUI okazałaby się nieskuteczna i niestety ponawia się sytuacja ze zrośnięciem, a lekarka kieruje Cię trzeci raz na narkozę, żeby dopuścić Cię do kolejnej próby IUI.
    Oczywiście może do tego nie dojść, bo a) już pierwsza IUI okaże się dla Was szczęśliwa, czego życzę z całego serca b) strategia z wprowadzeniem tego balonika (nie wiem, co to dokładnie było) zapobiegnie faktycznie ponownemu zrośnięciu i nie będzie konieczna wcale kolejna narkoza w tym celu.
    Także moje zmartwienie dotyczyło ewentualnych przyszłych wydarzeń, a nie najbliższego planu. W sytuacji, w której będzie potrzeba 3 narkozy w tym samym celu, to uważam, że większość lekarzy powinna Was już zakwalifikować do IVF. Co nie znaczy, że Wy tego musicie chcieć, bo pamiętaj, że to Wy macie ostatecznie decyzyjność!
    Ściskam 🫂

brilka lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    06/05 Histeroskopia + biopsja
    + w międzyczasie KIR
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ➖ IO, BMI 23,6 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 8 maja, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira wrote:
    Pisałam rano, może przeoczyłaś. Już wczoraj dostałam @. Jednak nastawienie jest pozytywne w dużej mierze, dzięki temu co czytam tutaj i od jutra biorę lamettę i w tym cyklu IUI. 😊
    Obawiam się trochę skutków ubocznych, bo trochę o nich czytałam. Dziewczyny, które też brały lamettę jak na Was wpłynęła? No i przyznam, że pojawienie się torbieli u brilki trochę mnie w tym temacie zaniepokoiło.

Ahhh przepraszam Kochana! Zatem trzymam kciuki za ten cykl!
    Co do lametty- ja mogę łykać jak draze, więc nie martw się na zapas :)
    Niekiedy dziewczyny obserwuja bol glowy...
    A u mnie letrozol powoduje gorszy sluz- to akurat chyba częsty objaw, bo letrozol obniza estradiol.

Ja też zaczynam się zastanawiać czy nie zapytać lekarza o inną stymulacje- dziś np. mam taki ładny sluz, nie wiem czy to efekt braku lametty czy histero ale podoba mi się to 😅

Sakaaira lubi tę wiadomość

📌kariotypy OK

✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • IwonaQ Znajoma

Wysłany: 8 maja, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Iwonka widzę że masz cykle stymulowane tez Gonapeptylem, powiedz w jakie dnie bierzesz zastrzyki ? Czy to na pęknięcie pęcherzyka razem z jakimś innym zastrzykiem?
    Nie daje mi spokoju to że lekarz od Hopex przepisała jej Gonapeptyl żeby pecherzyki nie pękły jak okazało się ze jest ich za dużo, a ja właśnie biorę po to żeby pękły 🙈

Migotko, u mnie gonapeptyl miał spowodować pęknięcie właśnie. Ale brałam tylko jego - 2 ampułki. Dostawalam receptę na niego po monitoringu kiedy pęcherzyk już urósł dostatecznie, wieczorem robiłam zastrzyk a według mojego lekarza owulka miała nastąpić po ok. 24 godzinach.... Tak mi to było przedstawiane i jako laik tak to zrozumiałam 😁😁 ale też powiem wam, że lekarz mówił że gdyby nie było gonapeptylu w aptekach to mam do niego napisać to wypisze mi receptę na ovitrelle bo można je stosować zamiennie
    Edit - dodam jeszcze, że miałam ten gonapeptyl przy 4 jak i 2 czy jednym pęcherzyku, jakby niezależnie od ilości... 🤷‍♀️

@Sakaira pytasz o Lamette - nie chcę straszyć ale na mnie działała niefajnie 😞😞 miałam poczucie że z każdą stymulacją gorzej - najgorsze chyba było znaczne obniżenie nastroju i jakiś taki natłok niefajnych myśli... Ale wierzę że u ciebie się sprawdzi, wszystko przejdzie łagodnie i najważniejsze że IUI będzie skuteczna i niedługo będziemy oglądały dwie kreseczki 😁❤️❤️

@Paulinka wooow, kocham włoskie jedzonko, te pizze wyglądają obłędnie 🤤🤤🤤 zazdroszczę Twojemu mężowi! 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 22:09

Sakaaira lubi tę wiadomość

·👩🏼‍❤️‍👨🏽 '95
    · badania nasienia ✅
    · oba jajowody drożne ✅
    · PCOS - cykle nieowulwcyjne
    · 5x stymulacja Lametta + P-b + Gonapeptyl ❌
    · 1x naturalna owulacja ❌
    · wit. D, inozytol, cynk, foliany, zakwas z buraka, zioła ojca sroki
    · c.d.n.... 🙏

🔜 diagnostyka IO?
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Brilka jeszcze co do stymulacji to ja miałam 3-7dc 1x1 Lametta, a menopur 75 w 6 i 8dc.
    Według mnie menopur był za późno wdrożony przez co ten drugi pęcherzyk nie zdążył dojrzeć przed podaniem Ovi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 22:08

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    06/05 Histeroskopia + biopsja
    + w międzyczasie KIR
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ➖ IO, BMI 23,6 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarnica🦑 czy ty masz jakąś współpracę z rozkosznym? Ciągle tylko pieczesz jego serniki, tarty i inne pyszności 😂

Mola wczoraj był u mnie sprzedający podrzucić mi ostatnie dokument my i powiedział, że jest szansa że uda się im wyprowadzić już w kolejną sobotę 17.05 🤩 byłoby wspaniale! Ale nie obiecywał więc maksymalnie jeszcze kolejna sobota 24.05. Więc już tylko 1 lub 2 tygodnie 🤩

Migotka te bociany to nie może być przypadek, no i zgodziły się swoim milczeniem 😂🩷

Nowa to faktycznie szaleństwo, że już wybraliście wózek 😂

Kaliope dziękuję ci, miło że o mnie myślisz tak optymistycznie 🩷 ja dzisiaj też mierzyłam spodenki na lato i zastanawiałam sie czy się zmieści brzuszek wiec chyba podświadomie też w to wierzę 😂 aczkolwiek jak myślę o tym świadomie to nie chce wcale tak szybko bo wolałabym znaleźć najpierw powód tych dwóch poronień.

Insane no twój suwaczek idzie w takim tempie, że to aż insane! (hihi) 😂

Ann35 Ty też jesteś bardzo silna! Choć na pewno wszystkie się tu zgodzimy, że wolałybyśmy nie musieć być silne 💔

Loraa właśnie dobrze, że działają szybko! Zwłaszcza, że w Twojej sytuacji liczy się czas. Wiedzą co robią, a tak jak wspomniała Julia, po pobraniu komórek będziesz miała czas lepiej przygotować swoje ciało i organizm to transferu, czy też wykonać jeszcze jakieś badania w razie potrzeby. Wszystko dzieje się dobrze, idziesz do przodu jak burza 🩷💪🏼

Mola wspaniale, że dziś już masz lepszy dzień! Ileż te bliźniaki mogą męczyć tymi mdłościami 🙈 już dajcie spokój mamie!

Lusiu też myślę o Tobie ciepło, mam nadzieję że wszystko w porządku i niebawem nas uraczysz jakąś nowinką 🩷

PaulinKA jeny jakie pizze piękne! Jadłabym! 🩷 choć powiem szczerze, że ostatnio tak się rzuciłam na owoce i warzywa! Czuję jakiś ich niedobór! Choć może też fakt, że zaczyna sie sezon na pyszne warzywa 🤩

Aksandra bardzo ci współczuję tych różnych dolegliwości, a zwłaszcza nie spania po nocach. Samo niedosypianie już potrafi tak wymęczyć organizm, że głowa mała… mam nadzieję, że szybciutko twój organizm upora się z tymi różnymi zmianami i będziesz mogła odetchnąć chociaż fizycznie 🫂🩷

Stresik witaj, uzupełnij proszę swoją stopke (jeśli nie wiesz jak to na pierwszej stronie jest instrukcja) i opwiedz cos o sobie, możesz też zapisać się na termin testowania już za kilka dni. Trzymam kciuki i zachęcam żebyś dała się nam poznać 🤞🏼

brilka podpisuje się pod konsultacją w innej klinice! Same dobrze wiemy, że nieraz trzeba obejść kilku lekarzy i kilka miejsc żeby trafić na to właściwe także śmiało szukaj. Natomiast popieram Julię, jak zawsze same mądre rzeczy, że ten obecny plan ma prawo bytu i warto spróbować bo to jednak coś nowego, wydaje się sensownego. Natomiast nie zaszkodzi układanie w międzyczasie planu B. Inne kliniki cię nie przekonują bo mają słabe opinie?

Sakaaira ja brałam 3 miesiące lamette i czułam się całkiem normalnie, brałam na noc zgodnie z radami dziewczyn więc jakby coś miało się dziać to przesypiałam :D

brilka, kałamarnica 11, Aksandra, Sakaaira, Nowa2024, Kaliope, pelnawiary, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
    📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus
  • IwonaQ Znajoma

Wysłany: 8 maja, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt wrote:
    Ehhh... U mnie temperatura spada książkowo 🙈 dziś 11dpo, więc okres będzie pewnie w weekend. 13 cykl starań 💔

Natt... 😞😞 🫂 często czytam tutaj zdanie że "dopóki nie ma 🩸- są szanse". Przytulam, ale jednocześnie trzymam kciuki, oby w weekend ciotka cię nie odwiedziła! 🤞

·👩🏼‍❤️‍👨🏽 '95
    · badania nasienia ✅
    · oba jajowody drożne ✅
    · PCOS - cykle nieowulwcyjne
    · 5x stymulacja Lametta + P-b + Gonapeptyl ❌
    · 1x naturalna owulacja ❌
    · wit. D, inozytol, cynk, foliany, zakwas z buraka, zioła ojca sroki
    · c.d.n.... 🙏

🔜 diagnostyka IO?
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże wybaczcie za moje elaboraty ale w ciągu dnia nadrabiam kiedy mogę, zapisuję w notatniku i trochę się zbiera bo każdemu mam coś do dodania- nie mogę się powstrzymać, w życiu realnym też dużo gadam 😂🩷

brilka, PaulinKA, kałamarnica 11, Nowa2024, Kaliope, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
    📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 8 maja, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verget, a kiedy masz mieć teraz wizytę u szanownego doktora?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ