X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
Odpowiedz

W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶

Oceń ten wątek:
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka w sobotę ❤️

Wczoraj też miałam „zablokowane” konto i nie mogłam napisać dłuższej wiadomości, ani wstawić zdjęcia Bubuska 🥲

Dziękuję za Wasze wsparcie 🫶🏻🙏 To dziecko to Cud, przy tych zawirowaniach, które mialam.
    Babsi nie zapytałam , wyleciało mi z głowy, żeby dopytać o to, który bliźniak się utrzymał 🥲

Mola strasznie współczuję Ci tych wymiotów.

Siesiepy trzymam kciuki za te stymulacje, żeby komórek było mniej, ale same jakościowe 😘

Aszin bardzo dobra decyzja o pójściu do kliniki. My poszliśmy w styczniu, a w marcu byłam w ciąży 🙈

Kalamarniczko jesteś taka wspaniałą gospodynią i na pewno mega gościnną osobą 🥰🥰

Julia na jaką fryzurę postawiłaś? 👰‍♀️

Lora jakie badania dzisiaj wykonywałaś? 😘

Trzymajcie kciuki, jedziemy oglądać dzisiaj dwa domy 🏡 🫣

Nowa2024, Loraa, Sakaaira, Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
    preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 10 maja, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka no moi znajomi słuchają z uwagą różnych ciekawostek ale nie rozumieją miłości do Eurowizji, mąż również, oglądam sama 🙈 no i zgadzam się co do Szwecji, choć ja bardzo szanuję że praktycznie co roku mają udanego reprezentanta, poza tym Szwecja kocha Eurowizję tak jak ja i traktują ją bardzo poważnie więc kibicuję im 🩷 choć zgadzam się, że Kaarija był wyjątkowy i zasługiwał!

Księgowa też mam wiele utworów, które pamiętam i nawet mam na swoich playlistach. Wiele z nich jest takich, które nie zostały docenione, a czasem nawet nie przeszły do finału. Także można znaleźć wiele perełek, w różnych językach i to kocham! 🤩

Kociara rozumiem Cię, mąż ze mną siedzi obok podczas Eurowizji ale nie powiem żeby oglądał bo zwykle siedzi na telefonie, a ja mu tylko gadam 😂 czasem zwróci uwagę na jakiś „niestandardowy” występ, albo jak w radiu leci piosenka to od razu mówię „to z Eurowizji!”😂

Slava i kolejna! Chyba musimy za rok zorganizować jakiś zlot eurowizyjny, albo chociaż obejrzeć online wszystkie razem 😂🩷

IwonaQ ja mam kręcone włosy, a grzywka marzyła mi się bardzo lecz bałam się jej, że nie ogarnę jak się będzie źle skręcać. Ale w końcu odważyłam się w zeszłym roku i uwielbiam ją! Czuję się w niej świetnie bo nawet jak są spięte włosy to zawsze dodaje jakiegoś charakteru, także polecam! 🩷

Paulinka ja dzisiaj planuje robić tartę z truskawkami bo mamy jutro gości, także dołączam do waszego wypiekowego szaleństwa 🔥

Aszin masakra z tymi wymazami, ostatnio tutaj na forum faktycznie jest tego jakaś plaga! A wiele z nas też nie robiło różnych wymazów więc mogłoby być tego jeszcze więcej! 🙈

Kałamarnica ja trochę stanę w obronie Steczkowskiej, też nie do końca leży mi ta piosenka jako piosenka „do posłuchania”. ALE w kanonach eurowizyjnych trzyma się genialnie! Zwłaszcza w porównaniu do naszych reprezentantów sprzed lat, w końcu naprawdę możemy być dumni, że mamy reprezentanta na poziomie, który już zrobił szum. Wstydu nie będzie! I chociażby z tego powodu warto zobaczyć jak sobie poradzi :)

Nowa bidulko, musisz być wykończona 🩷🫂

Lisik ja mam taką zabawną historię, dwa lata temu byłam na panieńskim właśnie w dzień finału Eurowizji i zażartowałam sobie już pod sam wieczór, że „kochana muszę cię naprawdę bardzo lubić, że w mój ulubiony dzień w roku, w finał Eurowizji jestem tutaj z tobą” 😂 i nie uwierzycie, wszystkie laski stwierdziły że mają ochotę obejrzeć Eurowizję razem, nalegałam że nie no jest panieński, ale on był taki na luzie w domku w górach, kolejnego dnia mieliśmy też iść w górki więc luźny wieczór był. Także wszyscy stwierdzili, że oglądamy Eurowizję a ja byłam „ekspertem”, dziewczyny ciągle dopytywały o różne rzeczy, ja im mówiłam ciekawostki, one komentowały różne występy, no było świetnie! 😂

Loraa ale super, nie sądziłam że będzie tutaj tak wiele fanek Eurowizji! Jestem wzruszona! Będziemy miały o czym dyskutować w przyszłym tygodniu 😂 u mnie na playliście już od dawna lecą piosenki w kółko 😂 zawsze jest taki smutek jak się kończy ten tydzień 💔

Mola kurczę nie napisali, że planują przywrócić możliwość wstawiania linków? Denerwuje mnie, że nie mogę edytować pierwszego postu, kalendarza testowania ani wizyt… 🙈

Motylek Australie dodali kilka lat temu dlatego, że tam jest bardzo bardzo wielu fanów Eurowizji i oglądali ją mimo, że jest inna strefa czasowa. Także to był taki „hołd” dla wielu fanów Eurowizji z Australii, mi to nie przeszkadza. A kwestia z głosami widzów na końcu jest super! W końcu są przejrzyste, a nie decyduje praktycznie samo stronnicze jury 😀 no i jest więcej emocji!

Siesiepy mam nadzieję, że faktycznie będziesz miała spokojniej w pracy, ileż można ciągle gasić pożary 🙈

Lisik, IwonaQ, Loraa lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

👩🏼‍🦱
    AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
    ❌lekka IO- glucophage 500+500
    ❌Letrox50
    ✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
    ✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
    📆 28.07- wizyta u doktorka
  • aszin Autorytet

Wysłany: 10 maja, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam nas do kliniki, termin mamy pod koniec czerwca ☺️

brilka, pelnawiary, Migotka96, Hopex2, Sakaaira, Darrika, Jaszczureczka, Molahonkeey, Loraa, Anka96, Vergeet, Księgowa, Julia24, kałamarnica 11, Kaliope lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • brilka Autorytet

Wysłany: 10 maja, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam wiosnę! Zrobiłam właśnie surówkę z młodej kapusty, bo oboje ją kochamy i wysłałam męża po truskawki do bezy - przez chwilę zastanawiałam się czy nie usiąść z michą surówki i nie zjeść jej całej od razu 🤣

Aszin, cieszę się że się zdecydowaliście, mam nadzieję że wizyta będzie bardzo owocna i wyjdziecie z niej zadowoleni i z dobrym planem ✨

Hopex, trzymam kciuki żeby do któregoś z oglądanych domów zabiło wam mocniej serce 💖 I żeby nie było rozczarowania, że pośrednik podkoloryzował wszystkie zdjęcia 😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 11:35

Hopex2, aszin, Darrika, Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    Hej dziewczyny miłego weekend ❤️
    @kingus a definitywnie rezygnujesz ze swoich komórek? Czy oprócz amh są jakieś przesłanki? No i te immunoglobuliny masakra jaki koszt 😕 nie będziesz próbowała ściągać z Czech?

Ja z eurowizji lubię ogladać tylko głosowanie i tego że nikt nas nie lubi 🤣 zawsze standard grecja - cypr po 12 pkt. Poza tym teraz udziwnili ze głosy widzów na końcu i ostatnia żenua, że Australię dodali totalnie bez sensu.

Również kochana miłego weekendu.
    Wszystkim dziewczynom życzę miłego i spokojnego weekendu 🍀🍀❤️❤️

Ja ze swoich komórek rezygnuje definitywnie.
    Amh, endometrioza i miesniaki są powodem dlaczego nie chce się stymulować. Do tego nie mogę tabletek antykoncepcyjnych dwuskładnikowych bo powstają mi torbiele w piersiach.

Immunoglobuliny ostatnio kupowałam już w Czechach bo w Polsce to się tak nie dostanie, jedynie w leczeniu zamkniętym.

Ostatnio zapłaciłam 5000 zl plus podanie 750 złotych plus wycieczka do Czech. Myślałam że mi pomogą ale niestety się nie udało.

Doktor Marta Paliga proponuję żeby jeszcze raz spróbować z immunoglobulinami dopiero jak się nie uda to iść w szczepienia bo to już ostateczność jak to ujęła.

Ona: 37lat
    On: 39lat

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
    Transfery refundacja z MZ
    09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
    10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
    03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 %
    Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    (transfer 12 godzin do przodu)

* 28.05.2025 - histeroskopia +CD138 - stan zapalny 10/10- doksycylina i metronidazol - 2 tygodnie

🍀 KD - 09/10.2025- transfer ? 🤔
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 10 maja, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Wróciłam właśnie z shopingu jedzeniowego i przypomniało mi się dlaczego należy unikać sklepów spożywczych w sobotę o 9.00🥴
    Takie tłumy,że ani jednego wolnego wózka…
    Niestety swoje auto mam w naprawie i jestem zdana na transport mężusia i musiałam poczekać kiedy będzie miał wolny czas.

Hopex🤞za domki,dawaj nam tu później znać czy któryś wpadł Wam w oko,my też niedługo będziemy na tym etapie,na razie nie mogę się zabrać za ten temat.
    Wiekszosc mojego czasu i uwagi kręci się wokół in vitro a poza tym uważam,że nasze mieszkanie nam wystarczy ale mój mąż jest innego i od zawsze marzył o domu z ogródkiem.

Lora,jak się czujesz na stymulacji?🤗
    Kiedy podgląd kurniczka?

Edit:nigdy nie widziałam żadnej Eurowizji ale po tym jak o tym piszecie to może się skuszę w tym roku😉☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 11:57

Vergeet lubi tę wiadomość

👩👱‍♂️40l.

start inv:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a 5❄️
    - 16.07.2025 FET 5.1.1 + EG
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Miłego dnia dziewczyny 🥰

Ja przez najbliżej dni z doskoku bo znajomi do nas wpadli na weekend :)

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
    05.25 Lametta+ovitrelle ❌
    06.25 Lametta ⏯️ brak pęcherzyka dominującego ☹️
    07.25 ⏯️ 4 ósemki 🦷 do wyrwania

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50 suplementy

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊suplementy
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 10 maja, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    Dziewczyny,
    Nadrobię potem, ale pisałam do wsparcia „ Dziękuję za screen. Twoje konto nie zostało zablokowane. Obecnie zablokowana jest możliwość wstawiania linków / adresów URL do postów.
    Czy możesz sprawdzić, czy przy wpisywaniu normalnej treści (bez adresów URL) możesz zamieścić post na forum?”

Noi miałam to samo i też na Wilczkach nie mogę edytować postu tytułowego, bo tam jest banner 🙈

Wczoraj mnie zmiotło z planszy… zjadłam dużą surową marchewkę i męczyłam się z 4 godziny - ostre bóle żołądka i jelit… po 3.5 h wzięłam espumisan 3*40g i spałam całą noc z miska przy poduszce… 🫩 dziś już ok, ale boję się cokolwiek zjeść i boli mnie głowa na kaca ciążowego😒
    Mola jak ja cię rozumiem z tą marchewką! W październiku zjadłam ale więcej niż ty jakieś 0,5 kg surowej marchewki. Wieczorem zaczął mnie żołądek boleć do łóżka szlam zgięta w pół. Chyba najgorsza noc w życiu taki ból żołądka, nie mogłam się ruszyć na centymetr bo każdy ruch tak bolał, męża odganialam jak tylko mnie musnął nie zmrużyłam oka ani na chwilę. O 3 poszłam specjalnie zwymiotować potem o 7 tak samo. Rano nospa i po południu dopiero przeszło.
    Także wystrzegajcie się surowej marchewki...

@Vergeet ja chyba nie przewiduję oglądania Eurowizji na panieńskim bo już z tej konwersacji na messengerze widzę że niektóre laski są tak pospinane że...no

15 cs
    👫27
    - Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle
    - Obserwacja cyklu modelem Creightona
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)
    Żelazo 89,8 --> 68
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)

Wrzesień '25 --> Lipiodol prywatnie
    Listopad? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy
    Grudzień/Styczeń '26 --> Laparoskopia
    Styczeń - Maj '26 --> pogłębiona diagnostyka immunologiczna/ genetyczna?

On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6) wit. D, NAC, L-arginina, magnez +B6,B12, Prenacaps ovi, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 10 maja, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Również kochana miłego weekendu.
    Wszystkim dziewczynom życzę miłego i spokojnego weekendu 🍀🍀❤️❤️

Ja ze swoich komórek rezygnuje definitywnie.
    Amh, endometrioza i miesniaki są powodem dlaczego nie chce się stymulować. Do tego nie mogę tabletek antykoncepcyjnych dwuskładnikowych bo powstają mi torbiele w piersiach.

Immunoglobuliny ostatnio kupowałam już w Czechach bo w Polsce to się tak nie dostanie, jedynie w leczeniu zamkniętym.

Ostatnio zapłaciłam 5000 zl plus podanie 750 złotych plus wycieczka do Czech. Myślałam że mi pomogą ale niestety się nie udało.

Doktor Marta Paliga proponuję żeby jeszcze raz spróbować z immunoglobulinami dopiero jak się nie uda to iść w szczepienia bo to już ostateczność jak to ujęła.
    Kurczę rzeczywiście spory koszt który wymaga przemyśleń, a jak się zapatrujesz na te szczepienia ? Wyczytałam że dr. Paśnik właśnie jest zwolennikiem szczepień niż immunoglobulin i też wielu parom się udało dzięki temu ;>
    Nie wiem natomiast jakie ryzyko jest związane z tym szczepieniem, że M.P. uważa to za ostateczność 🤔

Mam nadzieje że decyzja jaka podejmiesz, jaka by tylko nie była będzie trafna i się uda 🤞🏼😘

Aszin dobry krok z tą kliniką ! 🫶🏼
    Już niedługo wszystkie będziemy w najlepszych rękach, a potem już tylko spotkamy się na ciążowym wilczym wątku 🥰
    Swoją droga muszę nadrobić co tam u Was ciekawego brzuchatki 🫶🏼💕

aszin lubi tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    Klinika leczenia niepłodności 05.2025
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    🆘 Endometrioza
    ✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
    ✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
    ✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
    ✅ ANA1 1:80, ANA3
    ✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
    ❌ KIR BX (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
    👱🏼‍♂️33 lata
    HLA-C C1C2
    morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, fragmentacja DNA 18,61%
    ✅ pasożyty, helicobakter pyroli
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 10 maja, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vergeet napisałam z tym pytaniem do nich 🙈 ja mam to samo na Wilczkach, mam nadzieję, że za niedługo już będzie można..

@Lisik no to doskonale rozumiem ten ból.. ja nie wymiotowałam ale spałam z głową w misce chyba dopiero nad ranem ją odłożyłam na podłogę… boże i pomyślałby ktoś że głupia JEDNA marchew zrobi tyle szkody, a co dopiero 0.5kg… 🫩 nawet sobie nie wyobrażam co przeszłaś…

Lisik lubi tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨ 13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
    ✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
    ✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
    ✨11.06 mamy parkę? 🥹
    ✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
    ✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
    ⏳30.07 USG

preg.png
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 10 maja, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vergeet

„ W przyszłym tygodnia to opcja powinna zostać odblokowana. Dam znać, jak będziesz mogła na nowo aktualizować dane. :)

Przepraszamy Cię za te chwilowe problemy!

Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek pytania lub sugestie, napisz do nas.

Jesteśmy tutaj dla Ciebie!
    Pozdrawiam i życzę dobrego dnia”

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨ 13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
    ✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
    ✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
    ✨11.06 mamy parkę? 🥹
    ✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
    ✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
    ⏳30.07 USG

preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 10 maja, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robiłam FMR1, pakiet na celiakię, to jeszcze zalecił mi mój lekarz z pierwszej kliniki 😔
    Do tego TSH, FT4 - endokrynolog zalecił mi zbadać przed stymulacją, nie zdążyłam przed 😔
    Hopex powodzenia dziś, oby jedne z tych domów to był ten wymarzony 😍

Siesiepy ja to wszystko rozumiem, nie ma tak naprawdę poziomu AMH, który by nie utrudniał zajścia w ciążę. AMH tak naprarto tylko jeden z wielu, jak nie miliona czynników:(
    I trzymam kciuki za spokój w pracy 🤞

Pelnawiary, ja jak na razie ok. Dopadły mnie dziś mega bóle i mdłości, ale to jeszcze od miesiączki pewnie.
    Podgląd kurniczka mam w środę 14 maja, mam nadzieję, że coś tam rośnie 🫣

Ja w ogóle też miałam jaja dziś w Diagnostyce, bo kupiłam rano badania, a tu nie przyszły Vouchery. Zawsze do kilku minut były. Wyczekalam się tam, dzwonię na infolinię. Pani mówi, że mają awarię, ale mogę je zwrócić to oddadzą mi pieniądze a badania kupię stacjonarnie, tylko wiadomo drożej. Już stałam przy okienku i przyszły te Vouchery 😂

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 10 maja, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin, tak naprawdę nie mam żadnych objawów póki co. Jakbyś chciała pogadać szczegółowo to wiesz, gdzie mnie szukać 😉

Migotka, podoba mi sie Twoje podejście i trzymam kciuki, zeby tak właśnie bylo ❤️

aszin, Migotka96 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • brilka Autorytet

Wysłany: 10 maja, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakupiłam właśnie suplementów za 300 zł, chyba niedługo będę musiała kupić sobie dziadkoboxa takiego jak kupiłam mężowi 😂

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 10 maja, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin wspaniała wiadomość! To duży krok 💪🏼🤩

Hopex trzymam kciuki, zdaj relacje! 🩷

brilka co to za surówka, co do tej młodej kapusty dajesz? Ja już w tym sezonie robiłam trzy razy młoda kapustę zasmażaną😂

Lisik nie no wiadomo, panieński to nie jest czas na Eurowizję, dlatego uważam że to była niezła akcja 😂 ale te grupy panieńskie to jest niezły hit, zawsze się trafią jakieś takie laski… 🙈

Mola ja już też pisałam ale nawet nie dostałam odpowiedzi 🙈 super, że tobie odpowiedzieli więc dziewczyny musicie wybaczyć za brak aktualizacji na pierwszej stronie 🙈 wszystko notuje w notatniku i jak tylko to odblokują to będę działać 🩷

Co do marchewki to w szoku jestem, ja często sobie chrupie i nigdy nic mi nie jest 🤯

Loraa oni zawsze wiedzą kiedy te awarie zrobić 😂🙈

Lisik, Hopex2, Molahonkeey lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

👩🏼‍🦱
    ❌Letrox50
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 10 maja, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Nakupiłam właśnie suplementów za 300 zł, chyba niedługo będę musiała kupić sobie dziadkoboxa takiego jak kupiłam mężowi 😂
    Ja właśnie zakupiłam takie jak wysyłała kiedyś tutaj Julia, zestaw na każdy dzień, i tak sobie dziadkujemy 😂

Ale muszę zrobić jeszcze raz research co powinien brać mąż, bo doładowałam mu trochę i narzeka że strasznie dużo 🙈 może ma ktoś jakąś rozpiskę?

siesiepy lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

👩🏼‍🦱
    ❌Letrox50
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
  • brilka Autorytet

Wysłany: 10 maja, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet robię zawsze na wzór tej kwestiasmaku.com/przepis/surowka-z-mlodej-kapusty tylko przyprawiam jeszcze solą i pieprzem. Zasmażana kapustę planuję w przyszły weekend 💖😁

A co do mężowskich supli to korzystałam z rozpiski, która ma Siesiepy w pamiętniku 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 13:51

siesiepy, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 10 maja, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vergeet jak mąż nie chce łykać tabletek to powiedz żeby zaczął, bo mój robił to tak trzy po trzy, wyniki się nie polepszyły i mój ginekolog wysłał go na przegląd do urologa, łącznie z badaniem prostaty które wiecie na czym polega 😆😅 także Mężuś mówi że teraz nic mu w życiu nie straszne, po tym doświadczeniu 😄

Więc chlop się wziął za siebie, ma dziadboxa, rozpiskę ode mnie, gina i czata gpt i łyka sumiennie 😄

U nas maz bierze: tran, d3 dr Jacobs, wit E, C, selen, cynk, magnez, Q10, b12, NAC, l-arginina, ashwaganda, maca, cholina i pewnie jeszcze coś pominęłam

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • aszin Autorytet

Wysłany: 10 maja, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chyba mi nawet trochę ulżyło, że wykonaliśmy ten krok. Odzyskałam jakieś poczucie sprawczości, ale sama musiałam do tego dojrzeć, bo jeszcze niedawno nawet nie chciałam myśleć o klinice. 🫣

U nas mąż bierze Fertilman plus, bo wiem, że przy jego wyjazdach nie upilnowałabym go, żeby brał większą ilość tabletek 😅

Loraa, Julia24, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 10 maja, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój łyka, szykuje nam na cały tydzień i jedne bierze w pracy do śniadania, drugie bierzemy razem do kolacji plus pijemy sobie inozytol przed spaniem no i tłukę mu, że to dla naszego dobra żebym nie musiała znów przechodzić tego wszystkiego. Stara się ale trochę jęczy bo on często ma problemy takie jelitowe i mówi teraz, że to przez suple ma częściej. Także chcę przepatrzyć zestaw jeszcze raz czy mogę mu jakoś ulżyć i coś odjąć 🙈

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

👩🏼‍🦱
    ❌Letrox50
    ✅wit. D, E
    ✅ trombofilia brak
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔PAI-1
    ❔Kiry
    ❔kariotypy

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0%
    ✅test MAR
    ✅tarczyca, cukry
    ✅wit. D, E
    ✅onkopakiet

📆W planie:
    ❔kariotypy

📆 start cyklu —> 5.07
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ