X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
Odpowiedz

W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶

Oceń ten wątek:
  • aszin Autorytet

Wysłany: 9 maja, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Kochana, te MTHFR są bez znaczenia, jeśli i tak bierzesz metylowane formy kwasu foliowego, więc jeśli korzystniej jest w Diagnostyce to do diagnozy trombofilii bądź jej wykluczenia wystarczy protrombina i V Leiden.
    Zgadzam się, a dla wielu lekarzy PAI i tak jest nieistotna diagnostycznie i nic na to nie przepisują. A zawsze można wdrożyć dawkę profilaktyczną acardu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 22:09

Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG
    🔜 Klinika?

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 9 maja, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin kochana my mamy tyle szczęścia, że wchodzimy do gotowego domu, nie musimy nic urządzać i remontować więc myślę że zaoszczędzi nam to dużo nerwów 😀 tylko kwestia rozpakowania i przemeblowania po swojemu i możemy mieszkać! Oczywiście czeka nas zrobienie ogrodzenia, tarasu ale to są małe rzeczy w porównaniu do np wykańczania całego domu 😀

Aksandra jak zawsze jesteś skarbnicą wiedzy, dziękuję ci! Zawsze to 120zl w kieszeni skoro są bez znaczenia tamte rzeczy 🩷

Aksandra lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
    📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus
  • aszin Autorytet

Wysłany: 9 maja, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Aszin kochana my mamy tyle szczęścia, że wchodzimy do gotowego domu, nie musimy nic urządzać i remontować więc myślę że zaoszczędzi nam to dużo nerwów 😀 tylko kwestia rozpakowania i przemeblowania po swojemu i możemy mieszkać! Oczywiście czeka nas zrobienie ogrodzenia, tarasu ale to są małe rzeczy w porównaniu do np wykańczania całego domu 😀

Aksandra jak zawsze jesteś skarbnicą wiedzy, dziękuję ci! Zawsze to 120zl w kieszeni skoro są bez znaczenia tamte rzeczy 🩷
    To jednak pokazuje, że nie jestem na bieżąco 🫣😆 My robiliśmy remont generalny, łącznie z wymiana całej więźby dachowej i ociepleniem oraz elewacją budynku. W środku była totalna rozpierducha, z sufitów zwisała słoma, nie było podłóg, nie było niczego 🫠

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG
    🔜 Klinika?

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 9 maja, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    To jednak pokazuje, że nie jestem na bieżąco 🫣😆 My robiliśmy remont generalny, łącznie z wymiana całej więźby dachowej i ociepleniem oraz elewacją budynku. W środku była totalna rozpierducha, z sufitów zwisała słoma, nie było podłóg, nie było niczego 🫠
    Też byliśmy o krok od takiego, a w ostatniej chwili jednak wzięliśmy gotowy dom, trafiła się super oferta bo dom z 2022r, pomieszkali w nim rok, a ma wszystkie meble na wymiar, urządzony bardzo ładnie więc naprawdę wchodzimy i żyjemy!
    Ale podziwiam każdego, kto dał radę wykończyć dom, a jak miał remontować jakiś stary to już w ogóle!! Ale też jaką musicie mieć satysfakcję, że z takiego czegoś teraz codziennie oglądacie swój piękny dom 🤩

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
    📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Dziękuję że napisałaś. Już zaczęłam wariować że ze mną jest coś nie tak.

A jak kochana przed wizytą u Dr Juraszka? Ciekawe co Ci zaproponuje.
    Właśnie dzwonili potwierdzić wizytę dzisiaj, sama jestem ciekawa co zaproponuje 😁 Dam znać na pewno 😘

Księgowa, Vergeet, Kingus 1 lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ❌Czynnik V(R2) hetero / MTHFR- hetero / PAI-1 homo / BIRADS-3 (04.2025) /Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025) / wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsme)
    👱🏼‍♂️32 lata
    ⛔️morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%
    04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli

12.05 pierwsza wizyta w Klinice Angelius - dr P.J.
  • Motylek93 Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Wiesz co ja mam diphereline sztuczna menopauza i po 2 tygodniach zaczęłam brać lamettę. Najpierw było oki, potem po dwóch dniach żywa krew przez 3 dni, a teraz plamienia od czasu do czasu. Bez wkładki ani rusz..
    Jadę 15 maja to zobacze co dr powie.
    Czyli lametta jest na pobudzenie jajników, przepraszam że tak dopytuję, ale myślałam, że jak jest się na sztucznej menopauzie/antykach to po to żeby wyciszyć jajniki i nie pobudza się ich czy to jeszcze jakiś inny mechanizm? Jak 2 tygodnie juz minęło to może jakieś resztki endometrium się złuszczyły.Do wizyty jeszcze trochę czasu, oby szybko ci zleciało ☺️

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
    2.05/25 - III stymulacja letrozolem 🙏🙏🙏
    28.05 wizyta + plan diagnostyki ⏳

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62%
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 9 maja, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verget, staram sie jak mogę, ale więcej chyba juz nie jestem w stanie 🙈

Co do PAI zalecenia juz dawno sie zmieniły, ale.. 75mg acardu raczej nikomu nie zaszkodzi.

A co do Eurowizji- ja do dzis pamietam żółte tańczące wilki "give the bananas wolf", Panią myjącą ręce, Yesabell mojego nastoletniego miłosnego zespołu The Rasmus, wspaniały występ Krystiana Ochmana spartaczony pokazówka tańczących i.. z niecierpliwością czekam na Gaje, choć mam mieszane uczucia. Tak czy siak, lubię ogladac/słuchać Eurowizje.

Migotka, jeszcze Tobie miałam odpisać, mojej koleżance z dr Juraszkiem udało sie.. bez IVF 😁 także trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 22:22

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺️ my zjechaliśmy w rodzinne strony, poszłam na fryzurę próbną i odwiedziliśmy miejsce ślubu. Bardzo miły dzień.
    Edit: @Kalamarniczko ja też dzisiaj kupiłam sobie kwiatki 😁. W takim polnym klimacie ❤️

@Pelnawiary cieszylam się z Twoich wieści!! Rzeczywiście duża poprawa! Niech pięknie dojrzewają! ✊🤗

@Brilka u mnie w klinice jest tak, jak mówi @Jaszczureczka- jeśli podczas monitoringu wyjdzie, że robienie IUI nie ma sensu to nie płacisz tej pełnej kwoty (u mnie było chyba 1050 zł za samo IUI). Opłacasz na bieżąco to, co wykonują ☺️.

@Aszin ech, z tymi wymazani mamy pecha ostatnio tu 😓. Czy jest ryzyko rozprzestrzenienia tego w trakcie HSG? To szpital wymaga tego wymazu od Ciebie?
    Cieszę się, że zdecydowaliście się na klinikę!!!! ❤️🎉 To ważny krok, wiem, że każdy ma swój czas, ale konkretny lekarz prowadzący to złoto! 😁 Czy masz już wybranego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 22:23

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    06/05 Histeroskopia + biopsja
    + w międzyczasie KIR
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ➖ IO, BMI 23,6 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • brilka Autorytet

Wysłany: 9 maja, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    O rany kochana!!! Mi tak strasznie brakuje znajomych, którzy mają takiego świra na punkcie Eurowizji bo okropnie marzy mi się właśnie zorganizowanie takiego wspólnego oglądania Eurowizji z obstawianiem punktów!! Strasznie mi się to podoba ale jestem w tej miłości osamotniona 😂🙈 Ale to mi nie psuje radości, mam to samo, że ten eurowizyjny tydzień jest moim ukochanym w roku! A jak tylko pojawiają się ogłoszenia kandydatów z różnych krajów to słucham w kółko utworów 😀 i zgadzam się, że w tym roku nie ma wielu szałowych utworów ale mam kilka które nucę często, dzisiaj świetnie mi się biegło do „bara bada bastu bastu” 😂🩷 to cudowne, że jest nas więcej bo dużo ludzi uważa ten konkurs jako kicz 😀
    Mój mąż jak go poznałam był w szoku, że ja naprawdę kocham oglądać eurowizję, dla niego to był konkurs na największe dziwadło a nie najlepsza piosenkę, ale zmienił trochę zdanie. 🤪 A za Szwecję wyjątkowo w tym roku trzymam kciuki, ta wpadła mi w ucho najbardziej ze wszystkich propozycji. Zwykle akceptuję i doceniam szwedzki kunszt, ale nie chcę zeby wygrali, ich wygranej w 2023 zamiast Kaarija do dziś nie przebolałam. 😅

Księgowa 💖 Każdy fan eurowizji ma swoje specjalne miejsce w moim sercu!

Jaszczureczko, Julia, u mnie jest problem z niepękającym pęcherzykiem po stymulacji, a tego przed iui nie przewidzimy. Dlatego napisałam o stracie kasy, bo jak nie będzie owulacji to bez sensu będzie cały zabieg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 22:30

Księgowa lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
    ⏳cross match, badanie na trombofilię, ANA1

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI ✨🍀🙏🏻
    30/05 - konsultacja immunologiczna
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Brilka Vergeet dołączam do grona fanów Eurowizji zawsze zmuszam męża żeby ze mną oglądał ale on nie pała zachwytem do tego typu rzeczy

brilka lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
    05.25 Lametta 🔜

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • aszin Autorytet

Wysłany: 9 maja, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, tak, mam wybraną klinikę i lekarza, z polecenia 😁 Mam nadzieję, że się nie zawiodę 🥹 a co do posiewu to nie wiem, ale tego wymaga moj lekarz, bez tego nie da mi skierowania 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 22:30

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG
    🔜 Klinika?

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Slava Autorytet

Wysłany: 9 maja, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka, Vergeet,Księgowa, Kociara też kocham Eurowizję!! Ogólnie kocham też Justynę Steczkowską za ten jej vibe czarownicy ❤️

Pełna wiary piękne wieści, 8 pęcherzyków 🤩 równiusie ❤️

Paulinka zrobiłam screena ztwoich polecajek ❤️ ja jeszcze wrócę do książek lekkich kryminalnych, mogę polecić takie z emerytami i jest to „Starsza Pani Wnika” albo cała seria Richarda Osmana Czwartkowy Klub Zbrodni. Jest niesamowicie urocze jak dziadki bawią się w detektywów 🥹

Księgowa właśnie z tym Pai to też usłyszałam od lekarza, że zależy czy mutacja homo czy hetero i jak hetero to nic się nie daje. A przy homo to nie wiem jak jest.

Mam wizytę u Dr Jarosz 23 maja 🥳

PaulinKA lubi tę wiadomość

Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, UreaParvum doksycyklina 10dni po 1x200
    On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
    Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ⏳mąż HLAC
    🔜 UreaParvum wymaz kontrolny
    🔜 cross match, IVF (PL)
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 9 maja, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, mnie sie jest ciężko wypowiedzieć, bo ja mam trombofilie wrodzona, która wyszla mi w badaniach stricte, nie tylko badania DNA. Natomiast mimo wszystko uwazam, ze 75mg nikogo nie zbawi, patrząc na podejście lekarzy, z którymi miałam do czynienia (a kilkoro ich bylo). ☺️

EDIT: natomiast dodam, ze jeśli komuś wychodzi cos w badaniach z DNA to powinien zrobić również badania z krwi. Bo badania DNA wskazują wyłącznie na skłonność (posiadanie genu), a nie faktyczny problem. I z tym sie właśnie często spotkałam w drugiej ciąży (w trakcie pierwszej nikt nic nie negował, ale tez tu na forum to bylo mało popularne badanie), gdzie kręcili nosem, dopóki nie usłyszeli, ze mam badania białka S itd. i one wskazują juz na realny problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 23:25

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • aszin Autorytet

Wysłany: 9 maja, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, a jakie badania z krwi robiłaś i kto Ci je zalecił?

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG
    🔜 Klinika?

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • IwonaQ Znajoma

Wysłany: 9 maja, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Babsi, miło słyszeć o twoich objawach,tzn. wiem, że dla ciebie na to pewno mimo wszystko duża ulga! ☺️ Oby nie dały za bardzo w kość, a ty bądź już tak spokojna do końca pięknej nudnej ciąży ❤️🥹

@Aksandra i dziewczyny, no szaleństwo ale ja ostatnio też więcej myślę o zmianie fryzury 😅 mi po głowie chodzi grzywka.... Kiedyś miałam w dzieciństwie, potem w gimnazjum i jak już potem mi odrosła to jeszcze nie scinalam grzywki, ale jakiś czas temu zobaczyłam Kasie Sienkiewicz w DDtvn i mi się taka zamarzyła 😍 ale wiem że muszę to przemyśleć bo to nie tak o, że od razu odrośnie 😅😅 to prawda że włosy to duża część pewności siebie u kobiety, jeśli masz ochotę to zetnij może najpierw trochę, i jak się oswoisz to zawsze można krócej! 😋 To głupie może, ale zapamiętałam kiedyś slogan z jakiejś reklamy "piękno to pewność siebie" i czasami sobie go powtarzam, a często mi tej pewności siebie brakuje... Ale wszystkie jesteśmy piękne kobietki, i w długich i krótkich włosach 😁

·👩🏼‍❤️‍👨🏽 '95
    · badania nasienia ✅
    · oba jajowody drożne ✅
    · PCOS - cykle nieowulwcyjne
    · 5x stymulacja Lametta + P-b + Gonapeptyl ❌
    · 1x naturalna owulacja ❌
    · wit. D, inozytol, cynk, foliany, zakwas z buraka, zioła ojca sroki
    · c.d.n.... 🙏

🔜 diagnostyka IO?
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 9 maja, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aszin, co to za cholerstwo znów się przyplątało:( kurka, mój wewnwtrzny detektyw pyta- SKAD? Skąd ta skłonność do infekcji... nie masz jakiejś obniżonej odporności Kochana? Toż to niemożliwe co chwilę łapać takie coś:(( ale klinika to świetny krok, obyś poczuła się zaopiekowana 🤩

@Slava, "After" czytam, jakbym miała 10 lat mniej to super, aktualnie trochę bawi 😆 ale jak człowiek ma Ban na seks to dobre i opisy nastoletnich obmacywanek 😄
    Ale super, że niedługo wizyta, yeaa!

@Vergeet, @brilka ale z was swiruski 😅🤣 pozytywne ofc! Z Krakowa do Wrocławia niedaleko, może się umówicie na wspólne oglądanie eurowizji 😄

@kalamarnica, kurka, jesteś taka super kobietka, a jakoś między wierszami przeczytałam, może nadintepretuje, czyżbyś nie za bardzo lubiła tę piękną istotkę która jesteś?? Props za kwiaty, jesteś tego warta😍 i również wygooglalam tę modelkę 😄 jak Twój serniczek?? Mój wyszedł sztosik, jeszcze o 23 oblizywalam nóż który leżał na blacie 😅

@aksandra, o tak, każda droga na pewno wiedzie nas do jakiś wniosków i lekcji... obyśmy nie musiały się już "uczyc" zbyt długo.... niech Twoja wizyta będzie owocna....! I nie wierzę że będzie chaotyczna, to wydaje mi się sprzeczne z Twoja osobowością. Na pewno masz wszystko pięknie posegregowane w papierach i w głowie... 🥰 Ps. Ścięcie włosów, Wow, będę wypatrywać decyzji 😄

♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ✅ histeroskopia, wycięto polipy
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
    07.2025- kontrolne badanie pasożytów
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Księgowa, a jakie badania z krwi robiłaś i kto Ci je zalecił?

Sama robiłam cały panel - APTT, protrimbine, białko C, białko S. Musiałabym zajrzeć do historii badan.

EDIT: chociaż teraz tak myślę, ze robiłam je prywatnie, ale zalecił mi je prywatny hematolog 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:11

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek93 wrote:
    Czyli lametta jest na pobudzenie jajników, przepraszam że tak dopytuję, ale myślałam, że jak jest się na sztucznej menopauzie/antykach to po to żeby wyciszyć jajniki i nie pobudza się ich czy to jeszcze jakiś inny mechanizm? Jak 2 tygodnie juz minęło to może jakieś resztki endometrium się złuszczyły.Do wizyty jeszcze trochę czasu, oby szybko ci zleciało ☺️

Nie musisz przepraszać. Sama wszystkiego nie wiem.
    Tak jestem na sztucznej menopauzie, lamettę dorzuciła tak jakby 2 tygodnie po zastrzyku. Jakoś że to działa na przysadke mózgowa.Lekarz mi tłumaczył ale już nie zapamiętałam wszystkiego.

Lamettę stosowałam do IUI to wtedy aby się torbiele porobiły na jajnikach. Jak będę na tym usg to zobaczymy czy są torbiele. Jeśli będą to odstawiam lamettę.
    Ale masz rację jeszcze tylko do czwartku i wszystko się wyjaśni.

Ona: 36lat
    On: 38lat

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
    09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
    10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
    03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 %
    Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    -(przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)

* 14.04.2025 - wizyta prof Malinowski Łódź
    * 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga + Dipherline i lametta
    * 15.05.2025 - wizyta klinika
    * 28.05.25 - histeroskopia +CD138

Dalszy plan KD lub AZ - cd. nastąpi 🍀
  • Jaszczureczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka - nawet na Ovitrell (czy innym triggerze) Ci nie pęka?

----
    2024
    2024.11 - poronienie chybione 14w
    2024.09 - 37dc II
    2024.07 - biochem - 30dc ||
    ----
    2023
    40w4 | 3280g - ♀️ - 2023.04
    ----
    2022
    40dc II
    ----
    Hashimoto i insulinooporność:
    Metformina 2x850 ; Q-10 ; Folian ; B12 ; NAC ; R-ALA ; Wit D, C, E ; Mioinozytol 4g ; DHA
    ----
    2021
    41w2d - ♀️ - 2021.04
    ----
    2020
    2020.07 FET >29dpt ❤
    2020.06 I IVF > 1 zarodek w 3 dobie
    2020.01 4 IUI - biochem
    ---
    2019
    3 IUI - biochem
    2 IUI - biochem
    1 IUI - puste jajo płodowe
    ---
    2018 - pierwsza wizyta w klinice
    ---
    2016 - początek starań
‹‹ 46 47 48 49 50
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ