W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@migotko, @brilko, szalone dziewczyny 🤣🤣
Ja nabrałam chyba jeszcze większej awersji do testowania i nie wiem czy zechce jeszcze kiedys testować przed terminem @ 🫣 aczkolwiek 20 testów easy home i jakieś 10 pinkow same się nie wysikają....
@migotko to zaraz możemy rozpoczynać festiwal objawow 😆💗 bardzo trzymam kciuki za Twój cykl♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
✅ histeroskopia, wycięto polipy
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Dzień dobry słoneczka 🌞
Olu moja najukochańsza, to wszystko potwornie trudne. Z jednej strony wiadomo, że szanse są i warto próbować dalej i się nie poddawać. A z drugiej mamy świadomość, że poświęcanie całego swojego czasu, zdrowia, funduszy, psychiki w jednym celu tak naprawdę zabiera nam życie. Nic na siłę. Nic natychmiast. Jesteście oboje wypaleni i zmęczeni. Czas odpocząć żeby oczyścić głowę i poczuć, że się żyje. A chciałam Cię spytać, co lubisz robić? Tak po prostu wiesz, w wolnym czasie?Przytulam do serca najmocniej ❤❤❤
Co do dzieci i ich ADHD i innych problemów... Myślę, że to jest globalny problem uwarunkowany wieloczynnikowo. A jeśli rodzice nie próbują dziecka zrozumieć tylko złoszczą się na nie, że jest ciągle niespokojne i szukają szybkiego rozwiązania - jak złagodzić objawy, a nie przyczynę - tablet czy smartfon sprawdza się znakomicie, bo dobodźcowuje dziecko w moment rozładowując napięcie - to w efekcie z czasem problem tylko przybiera na sile.
Ale to co napisała Sakaaira - ci rodzice, którzy latami walczą o swoje pociechy szybciej i sprawniej wychwycą problem i będą szukali przyczyny i rozwiązań dalekosiężnych. Taką mam przynajmniej nadzieję.
Ja dziś rano przeżyłam spory stres. Obudziłam się z pobolewaniem prawego jajnika/lekkim ciągnięciem w pachwinie. To ten, gdzie jest torbiel 😐 Wczoraj była u nas rodzinka i zrobiliśmy pokad 10 km po Katowicach pieszo i myślę, że może to po tym. Tak gdzieś z godzinę to czułam, ale bardzo delikatne. No a teraz przeszło całkiem. Mam nadzieję, że nic się nie dzieje. Raczej jakby pękała torbiel/skręcał się jajnik to bym wyła z bólu. Mam nadzieję, że to nie wróci. We wtorek już mam kontrolę w USG i oby już się troszkę zmniejszała, a przynajmniej nie rosła. 😒
A druga sprawa - Pelasia, TESTOWAŁAŚ? 🥰😘Vergeet, aszin, Slava lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
- 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
Paulinko, o właśnie, ja też mam awersję do testowania. Bo tak się boję tej bieli, że chyba już nigdy nie będę testować tylko czekać na 🦍
(zapewne)
Migotko kiedy Ci wypada testowanie? Brilka, a Tobie? 🦊🦊🦊PaulinKA, Sakaaira lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
- 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
Slava podpisuje się pod tym co napisała Babsi, ja pracując z dziećmi (w tym też z zaburzeniami) widzę jak OGROMNE i największe znaczenie mają rodzice! To co mówi Babsi, dzieci które mają najwięcej energii to też właśnie mają w domu najwięcej multimediów i koło się zamyka. Ale ogólnie w przedszkolu mam cały przekrój różnych rodziców i widać to bardzo wyraźnie jak zachowanie rodziców ma znaczenie na to, jak zachowuje się dziecko. Wiadomo, że dzieci to autonomiczne jednostki i rodzice nie na wszystko mają wpływ ale mają ogromny na wiele kwestii! Więc tak naprawdę to od ciebie i męża będzie zależeć na ile odpowiedzialnie i ambitnie podejdziecie do tematu bo wiadomo, że łatwiej jest na wszystko dziecku pozwalać, dawać mu co chce, puszczać bajki, nie zwracać uwagi na zachowanie ALE jeśli wybierzesz inną drogę to to na pewno później zaowocuje pozytywnie! I odpowiadając na pierwsze twoje pytanie TAK są spokojne dzieci i one zawsze mają spokojnych rodziców- to nie przypadek 😀
Księgowa tak, są badania że do 3rż dziecko nie powinno mieć kontaktu z elektroniką, zwłaszcza nie powinno oglądać bajek w okresie największego przyswajania mowy bo bajki stymulują półkulę mózgu, która nie jest odpowiedzialna za mowę.pelnawiary, Babsi, Slava lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
Paulinka jeszcze odniosę się do korzyści z bezdzietności, ja też się cieszę że możemy spędzać leniwie niedziele i spontanicznie jechać na wycieczkę ale strasznie mnie denerwuje jak ludzie nam to wypominają! Teksty „no przed dziećmi też tak mogłam”, przez to właśnie ludzie łapią dystans do ludzi z dziećmi i nie mają ochoty się z nimi spotykać. Ja rozumiem, że wszystko kręci się wokół nich ale my, bezdzietni zawsze musimy patrzeć żeby coś było zrobione pod dzieci, a na nas nikt nie patrzy 😀
Kałamarnica wiem jak to jest jak się codziennie chodzi jak tykająca bomba i obserwuje każdy ból i kłucie czy jest już „wystarczająco mocne” żeby jechać np do szpitala. Mam nadzieję, że to był fałszywy alarm i już więcej się nie powtórzy 🩷🫂🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
Kalamarniczko, jutro robię proga zobaczyć czy w ogóle była owulacja 🙈 Jak była to testuję w sobotę, to będzie 14 dni po zastrzyku i 12 dpo. Dla mnie szczerze mówiąc nadal gorsze jest nakręcanie się, że mam ciążowe objawy niż widok bieli, nie lubię robić sobie nadziei i nakręcać, wolę sprowadzić się na ziemię testem 🙃
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
⏳cross match, badanie na trombofilię, ANA1
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI ✨🍀🙏🏻
30/05 - konsultacja immunologiczna -
Vergeet wrote:Paulinka jeszcze odniosę się do korzyści z bezdzietności, ja też się cieszę że możemy spędzać leniwie niedziele i spontanicznie jechać na wycieczkę ale strasznie mnie denerwuje jak ludzie nam to wypominają! Teksty „no przed dziećmi też tak mogłam”, przez to właśnie ludzie łapią dystans do ludzi z dziećmi i nie mają ochoty się z nimi spotykać. Ja rozumiem, że wszystko kręci się wokół nich ale my, bezdzietni zawsze musimy patrzeć żeby coś było zrobione pod dzieci, a na nas nikt nie patrzy 😀
Kałamarnica wiem jak to jest jak się codziennie chodzi jak tykająca bomba i obserwuje każdy ból i kłucie czy jest już „wystarczająco mocne” żeby jechać np do szpitala. Mam nadzieję, że to był fałszywy alarm i już więcej się nie powtórzy 🩷🫂
Haha totalnie się zgadzam i mam tak samo!
My, jako bezdzietni z NIE-wyboru, możemy doceniac te chwile, ale jak ktoś mi to "wypomina"- ajjj, nóż się w kieszeni otwiera.
A najbardziej mnie wkurzają rodzice, którzy nie to, że czasem powiedzą coś w stylu- 'ajj, kiedyś to było, mogliśmy iść na szalona imprezę, wyspac sie" (bo to jest ok), tylko wydają się permanentnie nieszczęśliwi , jakby dzieci zabrały im najfajniejsza część życia.
To dla mnie nie jest świadome rodzicielstwo i robienie z siebie ofiary, której trzeba współczuć.
A ja takim ludziom nie współczuję , ja im zazdroszczę....Vergeet lubi tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
Dziewczynki, testujcie, niech wątek żyje pięknymi kreseczkami 🥰 przepraszam Was, że tyle tu kwasu swojej beznadziei przelewam, aż jest mi głupio.
PaulinKo - o terapii SE nie słyszałam, bardzo mnie tym zaciekawiłaś! Byłam kiedyś, lata temu na takich warsztatach z bioenergetyki Lowena, to chyba dosyć podobne podejście. Wspominam to super, głębokie doświadczenie.
Przypominam sobie teraz takie różne flashbacki, jakieś słowa, kadry z sytuacji, rozmowy, którym nie dawałam wiary. M.in. słowa mojej dr od ivf, która jeszcze przed decyzją o wspomaganiu medycznym naszych starań mówiła "że iui przedłuża nadzieję, bo po nim jest jeszcze ivf, a jak się zacznie od ivf i się nie uda to potem nie ma już nic i że jeśli będzie taka sytuacja to nas nie zostawi bez wyjaśnienia przyczyny"., kolejny flashback z wizyty u fizjoterapeutki uroginekologicznej "pani nie jest gotowa teraz na ciążę", "kobiety wracają do mnie po nieudanych transferach jak wraki, ich ciała są w rozsypce". Wszystko się sprawdza, po kolei.
Kałamarniczko - to, co lubiłam już nie sprawia mi przyjemności. Ale jeszcze przed staraniami uwielbiałam sport, bieganie, rower, góry, kochałam teatr, wyjeżdżaliśmy z mężem na koncerty rockowe. Może będę wracać do tego stopniowo, ale jeszcze troszkę potrzebuje pobyć w swojej dziupli 🙂♀️91'♂️ 89'
AMH (11.2023)= 3,14
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET 5dniowych blastek (AA, AB):
1., 2. transfer, cykle naturalne 8dpt 💔;
3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔 -
Dziewczyny a może podpowiecie jakie badania zrobić żeby sprawdzić czemu ferrytyna spada?
Jak biorę Sorbifer Durules to jest wszystko dobrze. Jak tylko przestanę brać to od razu poziom spada. Ferrytyna - 22ng/mlOna: 36lat
On: 38lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
Transfery refundacja z MZ
09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
-(przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
* 14.04.2025 - wizyta prof Malinowski Łódź
* 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga + Dipherline i lametta
* 15.05.2025 - wizyta klinika
* 28.05.25 - histeroskopia +CD138
Dalszy plan KD lub AZ - cd. nastąpi 🍀 -
Aksandro, kochana, przecież od tego jest forum żeby dzielić razem nie tylko radość, ale też smutki. Czasem potrzebujemy ojojania i utulenia, czasem motywacyjnego, otrzeźwiającego kopa 🫂 Mam nadzieję, że znajdziesz przyjemność w jakichś drobnych codziennych aktywnościach, które pozwolą ci oderwać myśli od lekarzy, starań, zdystansować się, odpocząć i zobaczyć czego naprawdę chcesz.
Rozumiem też, że wolałabyś żeby mąż był bardziej zaangażowany i potrafił zdjąć z ciebie ciężar decyzyjności. Wczoraj nakrzyczałam na swojego męża, że tylko ja szukam lekarzy, przegrzebuje internet żeby dowiedzieć się czemu reaguje tak a nie inaczej na stymulację, pilnuje jego supli i zastanawiam się co jeszcze zbadać itd. No i nie zrozumiał o co mam pretensje 🤡 Szczytem jego zaangażowania będzie chyba uczestnictwo w wizytach, robienie badań które mu każe zrobić i branie supli, które kupię i powkładam do dziadkoboxa.
Kingus, dziewczyny ostatnio sugerowały mi badanie na pasożyty i helicobacter.Aksandra, Jaszczureczka, Sakaaira, aszin lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI ✨🍀🙏🏻
brilka wrote:Aksandro, kochana, przecież od tego jest forum żeby dzielić razem nie tylko radość, ale też smutki. Czasem potrzebujemy ojojania i utulenia, czasem motywacyjnego, otrzeźwiającego kopa 🫂 Mam nadzieję, że znajdziesz przyjemność w jakichś drobnych codziennych aktywnościach, które pozwolą ci oderwać myśli od lekarzy, starań, zdystansować się, odpocząć i zobaczyć czego naprawdę chcesz.
Rozumiem też, że wolałabyś żeby mąż był bardziej zaangażowany i potrafił zdjąć z ciebie ciężar decyzyjności. Wczoraj nakrzyczałam na swojego męża, że tylko ja szukam lekarzy, przegrzebuje internet żeby dowiedzieć się czemu reaguje tak a nie inaczej na stymulację, pilnuje jego supli i zastanawiam się co jeszcze zbadać itd. No i nie zrozumiał o co mam pretensje 🤡 Szczytem jego zaangażowania będzie chyba uczestnictwo w wizytach, robienie badań które mu każe zrobić i branie supli, które kupię i powkładam do dziadkoboxa.
Kingus, dziewczyny ostatnio sugerowały mi badanie na pasożyty i helicobacter.
Dziękuję za odpowiedź. Badanie na pasożyty robione. Nic nie wyszło. Może ten helicobacter. Czy to badanie jest z krwi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja, 11:30
Ona: 36lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
07.2024 - Test BeReady -
Kochane, Brilko, może podpowiecie, jakie badanie jest najlepsze na wykrycie Helicobakter pylori (z krwi, kału, test oddechowy?) i pasożyty gdzie robiłyście?♀️91'♂️ 89'
AMH (11.2023)= 3,14
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET 5dniowych blastek (AA, AB):
1., 2. transfer, cykle naturalne 8dpt 💔;
3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔 -
Aksandra wrote:Kochane, Brilko, może podpowiecie, jakie badanie jest najlepsze na wykrycie Helicobakter pylori (z krwi, kału, test oddechowy?) i pasożyty gdzie robiłyście?
Właśnie też jestem w tym temacie.
Mi ostatnio rodzinny wypisał badanie na pasożyty z kału i nic nie wyszło.
Może teraz z krwi, też sama nie wiem. Może dziewczyny nam coś podpowiedzą.Ona: 36lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
07.2024 - Test BeReady -
@Slava i @Hopex wcześniej też pytałaś 💕, a nie odpisałam. Co do fryzury próbnej to babeczka pokazała mi parę opcji, ale w upięciach czułam się zbyt poważnie. Mocno rozważam postawienie na kitkę ☺️- taką zakręconą, bardziej elegancką z pasmami wypuszczonymi z przodu. W takiej fryzurze poza rozpuszczonymi włosami czuję się najlepiej, a jednak przy ryzyku upału lepiej jakoś te włosy spiąć. Chyba, że okaże się, że temperatura będzie <25stC to może jednak rozpuszczone!
@Slava a co do dzieci, to ja niestety(chociaż nie wiem, czy to odpowiednie słowo) też widzę, jak duży wpływ mają rodzice na dzieci. W rodzinie mam parę kuzynów, którzy młodo zdecydowali się na dzieci i wychowują je w kompletnym chaosie (chociaż mama moja powiedziała wczoraj w przypadku żony kuzyna, że to chyba to dziecko wychowuje ją, bo naprawdę dramat). Te dzieci często nie panują nad swoimi emocjami, widać w nich złość i frustrację, która nie powinna tak często występować na twarzy małego dziecka.
Znowu mam pary >28lat z dziećmi małymi i te dzieci mają z nimi taką więź 🥹. Rozmawiają z dziećmi prawie jak z dorosłymi, widać taką głębię relacji. I nawet jak jest im źle, to często potrafią przyjść i zakomunikować, czemu (a mówię tu o dzieciach ok 2,5 roku).
Ja sama mam ADHD i mój brat też ma, a nie byliśmy diabłami biegającymi po ścianach 🤣🤣. Naprawdę dużo zależy od wychowania i temperamentu dziecka.
Chociaż nie twierdzę, że wszystko jest winą rodziców, bo na pewno są przypadki, że jednak wpływ ich działania jest mniej widoczny. Szczególnie w tym początkowym etapie rozwoju.
Ale jeszcze dodam z perspektywy osoby, w której życiu pojawia się bardzo bliskie dziecko. Ja mam dwóch braci, a drugi z nich jest 15 lat młodszy (to ja mu pierwsza w szpitalu zmieniałam pieluchę 🥹). Byłam zaangażowana bardzo w jego początkowe wychowanie (jak miał 4 lata poszłam już jednak na studia) i widziałam już wtedy, jak odmienne podejście i dużo większą tolerancję miałam wobec swojego brata w porównaniu z dziećmi, które go odwiedzały. My z nim rozmawialiśmy normalnie, na prawdę szybko układał pełne zdania i jak spotykałam jego rówieśników to byłam w szoku, że są takimi bejbikami 😅 w porównaniu do brata.Slava lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
06/05 Histeroskopia + biopsja
+ w międzyczasie KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
➖ IO, BMI 23,6 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
aszin wrote:O tak, a notorycznie widzę w galeriach czy restauracjach nawet niespełna roczne dzieci, siedzące w krzesełku do karmienia, z telefonem przed nosem opartym o coś, bo „inaczej nie zje”🙄 A czytałam jakiś czas temu badania, że bodajże do 3 roku życia ekrany są szkodliwe dla rozwoju dziecka i w pewien sposób go opóźniają.
Ja zawsze walczę z sobą,żeby czegoś nie powiedzieć, gdy widzę dziecko w supermarkecie z telefonem w ręce. Już mam ochotę tutaj napisać cały elaborat na ten temat. Powiem tylko tyle, rodzice mówią: kocham moje dziecko, życie bym za niego oddala, a nawet nie potrafią dać dziecku chwilowej interakcji podczas zakupów. Przecież to właśnie wtedy dziecko uczy się socjalizować, zakupy to jest najlepszy moment na interakcję z dzieckiem, a zamiast tego gapi się na YT, na migającr obrazki, realny świat przestaję być ważny.aszin, Vergeet, Slava lubią tę wiadomość
-
@aksandra, pasożyty warto zbadać w dobrym laboratorium typu -Allergen, OlimpiaMed.
Allergen ma jakiś taki mega pakiet badań z kału, moja psiapsi go robila, za chyba 2000 zł ale tam bada WSZYSTKO 🫣 Tylko trzeba mieć kogos- dietetyka, naprotechnologa, kto te wyniki zinterpretuje...
Ja i mąż robiliśmy taki zwykły pakiet pasożyty za około 300-400 zł. Najlepiej zbadać z 3 próbek, w okresie pełni (to nie zart!) , bo te dziady są teudni wykrywalne.♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
Hej dziewczyny, staram się Was czytać na bieżąco choć ja na weekend zazwyczaj wyłączam się z internetow itp bo spędzam czas z mężem i sama ze sobą 🤭 weekend to dla mnie taka odskocznia od tych wszystkich kłopotów, zmartwień i pracy przede wszystkim.
Jeśli chodzi o moje testowanie to zrobiłam wczoraj (13dpo) i niestety biel. Moja druga faza trwa około 15 dni więc podejrzewam, że @ nadejdzie we wtorek. Trochę mi smutno, ale trzeba iść dalej. Także mój obecny cykl to 40 dni, ughhh 😮💨😮💨
Lecę szykować obiadek i chillowac dalej, ale będę wpadać podczytywać! 🥰
Miłego dnia dla Was! 🌸Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja, 12:14
kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia ✅
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨5cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-24dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
Aleksandra, dziewczyny w zasadzie wszystko już napisały i rozumiem, że czujesz się trochę zawiedziona po tej wizycie bo liczyłaś pewnie, że lakarz zauważy coś nowego. Ja wiem, że łatwo się mówi, zadbaj o siebie, daj sobie czas skoro Ty dalej przeżywasz dramat 😔 Ściskam mocno i głęboko wierzę, że w końcu się uda, zrobiłaś naprawdę wszystko co mogłaś, nie możesz sobie nic zarzucić ❤️
Co do zachowania dzieci, to ja również podzielam pogląd, że bardzo dużo zależy od rodziców.
Np. sytuacja z wczoraj, byliśmy z mężem coś zjeść i była mama z 6/7 letnią córką. Cały czas to dziecko pajacowało tak, że nie dało się zjeść w spokoju. Chodziło po całym lokalu, udawało zwierzęta i w ogóle. A w tle dumna mama, która z takim zadowoleniem w głosie mówi, że ona się tak lubi popisywać 🤦🏼♀️ Oczywiście chwila spokoju była tylko jak oglądała bajkę na telefonie.
Ja dziś 3 dzień stymulacji i nic nie czuję, nie wiem czy to dobrze czy źle.
Zrobiłam jeszcze TSH i Ft4, TSH wyszło ładnie 0,80. FT4 też w porządku. I z tych badań co robiłam to mam jeszcze wyniki przeciwciał przeciwko antygenom jajnika, wyszły ujemne. Czyli ok
Też właśnie chciałabym zbadać helikopter i pasożyty
Slava lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
Hashimoto ❌
✅MUCHa
FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
TSH (1,98 )
Anty TPO (83) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀IVF🍀🍀🍀
07.05.2025 - kwalifikacja do programu
09.05.2025 - start stymulacji IVF
14.05.2025 - podgląd 🥚🥚🥚🥚
🤞#rodzew2026 🍀 -
Pelasiu, bardzo mi przykro za biel 🫂
Aksandro, ja nie robiłam jeszcze badań w tym kierunku więc nie podpowiem 😞
Loraa, jeśli czujesz się dobrze to nic tylko się cieszyć. 😁Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
Ja przetestuje chyba 20 lub 21 maja, może wytrzymam to będzie 13-14 dpo
A jutro u doktorka to potwierdzę czy wgl owulacja była 🙈
Brilka 🤞🏼🤞🏼 to będzie nasz miesiąc ! 😘
PaulinKA ja już rozpoczęłam festiwal niestety 😅 doszły zaparcia i pobolewanie jajników, piersi dalej bolą i powiększone co mojemu mężowi bardzo się podoba 😅😆Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
❌Czynnik V(R2) hetero / MTHFR- hetero / PAI-1 homo / BIRADS-3 (04.2025) /Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025) / wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli
👱🏼♂️32 lata
⛔️morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli
12.05 pierwsza wizyta w Klinice Angelius - dr P.J.