W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Babsi wrote:Dziewczyny, wiecie może co słychać u Jezowej ?
Jeżowa daj znać co u Ciebie ?
To już termin porodu! Mam nadzieję, że zaraz wpadnie z dobrymi wieściami! 🤭
Edit: aż poszłam sprawdzić i faktycznie na wczoraj miała termin! ❤️🥹
@Aksandra też nie lubię Ovi i domyślania się...
Wiem, ze zmiana kliniki na taką w innym mieście jest dużą niedogodnością, ale pamiętając różne przeboje, które przechodziłaś ze swoją lekarka prowadzącą cieszę się, że będziesz pod opieką innego lekarza. Jeśli tylko będziesz potrzebować pomocy, to z pewnością wszystkie Ci chętnie pomożemy znaleźć odpowiedniego lekarza.
Jednocześnie ogromnie Cię utulam 🫂🫂🫂. Poczułam ostatnio ułamek Twojego cierpienia i bardzo mi przykro, że tak długo musisz się z nim zmagać. Błagam Cię kochana, nigdy nie przepraszaj nas za to, że się nam zwierzasz. Ja myślałam o Tobie często, ale z uwagi na Twoją decyzję o wycofaniu się nie chciałam Cię wywoływać. Cieszę się, że podzieliłaś się z nami tym, co się u Ciebie dzieję.
Czy idziesz jutro, czy w sobotę powtórzyć betę? ✊Nie złapałam z kiedy jest ten wynik 8dpt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 22:31
brilka, Vergeet, Jaszczureczka, PaulinKA lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
06/05 Histeroskopia + biopsja
+ w międzyczasie KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
➖ IO, BMI 23,6 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Księgowa wrote:Doustny progesteron też chyba jednak słabiej działa niż dopochwowy 🤔
Zdecydowanie 😊. Przynajmniej u mnie.
@Ksiegowa co u Ciebie?💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
+ w międzyczasie KIR
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
Julia24 wrote:Zdecydowanie 😊. Przynajmniej u mnie.
@Ksiegowa co u Ciebie?
Ales mi pytanie zadała 😅 postaram sie w skrócie.
Na ostatniej wizycie w 10dc miałam na jajnikach kilka pecherzykow 8-12mm. Co do tego lekarz sie nie czepiał, chociaż mowil, ze dominującego jeszcze nie widać. Natomiast moje endo szoruje po podłodze i miało szalone 3,5mm. Wyniki badań, które mi zlecał nie wskazują na problemy hormonalne, więc on nie zna przyczyny dlaczego tak się dzieje, bo mechanicznie wszystko wygląda na USG dobrze. Po całej rozmowie stwierdził, ze on wie jakie leki się przepisuje do stymulacji itd., ale on nie jest specjalista w tej dziedzinie i bałby sie mnie stymulować tylko pod endo, przy założeniu własnych owulacji. Podsumowując rozmowę polecił mi skierowanie sie do kliniki..
Natomiast kazał mi przyjść jeszcze na monitoring, więc idę i zobaczę, bo na własną rękę wdrożyłam kolejne suplementy na endo licząc, ze coś pomoże, a jeśli nie to mam w zanadrzu jeszcze dwa inne suple, które mogę spróbować (oczywiście każdy osobno, w kolejnych cyklach). Także na dzień dzisiejszy wiem, ze nic nie wiem, poza tym, ze do kliniki nie pójdziemy.Julia24 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa, a myśleliście nad znalezieniem ginekologa zajmującego się leczeniem niepłodności ale poza kliniką?
Podrożniczka lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
⏳cross match, badanie na trombofilię
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI ✨🍀🙏🏻
30/05 - konsultacja immunologiczna -
brilka wrote:Księgowa, a myśleliście nad znalezieniem ginekologa zajmującego się leczeniem niepłodności ale poza kliniką?
Dołączam się do pytania.
Kurczę, faktycznie mega słabe te endometrium. Chociaż też zależy, w którym dniu cyklu masz owulację, bo jeśli po 20dc to może jest w stanie się nadbudować? Czy to pojedyncza wyłapana sytuacja z tym endometrium? Czy się powtarza?
Mam gdzieś listę jedzonka na poprawę endometrium, ale tu faktycznie chyba przydałoby się intensywniej podziałać 😓.
A pytanie zadałam ogólne, bo się nie odzywałaś na nowym wątku 😘💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
+ w międzyczasie KIR
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Julia24 wrote:Dołączam się do pytania.
Kurczę, faktycznie mega słabe te endometrium. Chociaż też zależy, w którym dniu cyklu masz owulację, bo jeśli po 20dc to może jest w stanie się nadbudować? Czy to pojedyncza wyłapana sytuacja z tym endometrium? Czy się powtarza?
Mam gdzieś listę jedzonka na poprawę endometrium, ale tu faktycznie chyba przydałoby się intensywniej podziałać 😓.
A pytanie zadałam ogólne, bo się nie odzywałaś na nowym wątku 😘
Nieee. Tak mam od 4 miesięcy. Moje maks po owu to 7,5mm.
Cos sie gdzieś skiepscilo po drodze, bo zawsze owu miałam 12-14dc, a teraz mam 15-17dc. Niby nadal w normie, ale dla mnie to już był sygnal, ze coś sie dzieje. Tylko lekarz nie ma pomysłu, stąd skierowanie do kliniki.
Jeśli chodzi o lekarza zajmującego sie niepłodnością to póki co nie myślałam, a na szybko nikt nie przyszedł mi do głowy z nazwisk, które znam. W ogóle dziwnie mi ze słowem "nieplodnosc" mając poczucie, ze juz swoją drogę przeszłam i wydawać by sie mogło, ze temat mam zamknięty i opanowany.
Dużo ostatnio w ogóle bylo myśli, skierowanych ku zakończeniu starań, ale moja jedna część duszy chyba walczy jeszcze w tym temacie i tak samo jest u mojego męża (chociaż on bez zastanowienia na razie mowi, ze póki co jeszcze chce). Zobaczę jeszcze co się wydarzy jutro na monitoringu, a potem prędzej czy później i tak będę musiała się zastanowić co robić dalej.Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Nieee. Tak mam od 4 miesięcy. Moje maks po owu to 7,5mm.
Cos sie gdzieś skiepscilo po drodze, bo zawsze owu miałam 12-14dc, a teraz mam 15-17dc. Niby nadal w normie, ale dla mnie to już był sygnal, ze coś sie dzieje. Tylko lekarz nie ma pomysłu, stąd skierowanie do kliniki.
Jeśli chodzi o lekarza zajmującego sie niepłodnością to póki co nie myślałam, a na szybko nikt nie przyszedł mi do głowy z nazwisk, które znam. W ogóle dziwnie mi ze słowem "nieplodnosc" mając poczucie, ze juz swoją drogę przeszłam i wydawać by sie mogło, ze temat mam zamknięty i opanowany.
Dużo ostatnio w ogóle bylo myśli, skierowanych ku zakończeniu starań, ale moja jedna część duszy chyba walczy jeszcze w tym temacie i tak samo jest u mojego męża (chociaż on bez zastanowienia na razie mowi, ze póki co jeszcze chce). Zobaczę jeszcze co się wydarzy jutro na monitoringu, a potem prędzej czy później i tak będę musiała się zastanowić co robić dalej.
A kiedy ostatnio badałaś sobie estradiol w fazie folikularnej? Pamiętam, że jesteś chudziutka- czy BMI masz w normie, czy niedowaga już?💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
+ w międzyczasie KIR
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Julia24 wrote:A kiedy ostatnio badałaś sobie estradiol w fazie folikularnej? Pamiętam, że jesteś chudziutka- czy BMI masz w normie, czy niedowaga już?
W dwóch ostatnich cyklach - wg lekarza w normie (zresztą patrząc na normy tez).
Wiązałam to z wagą, bo był moment, ze ważyłam 42kg, ale jakimś cudem uzyskałam swoje odwieczne 45kg, więc BMI mam w normie (o jakieś cyfry po przecinku, na styk).Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Kingus 1 wrote:Migotka96 mogę zapytać bo widzę w stopce że wyszła bakteria helicobakter pyroli. W jaki sposób to leczyć?? Masz na to jakiś antybiotyk?
Chyba bez antybiotyku nie da rady tego się pozbyć 🙈Kingus 1 lubi tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
❌Czynnik V(R2) hetero / MTHFR- hetero / PAI-1 homo / BIRADS-3 (04.2025) /Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025) / wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli
👱🏼♂️32 lata
⛔️morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli
12.05 pierwsza wizyta w Klinice Angelius - dr P.J. -
@ksiegowa a sprawdzałaś jeszcze estriadol w okolica owulacji i 7dpo? Mi udało się zajść z skrajnie niskim estriadolem i endo 7mm, ale dlatego że letrozol bardzo obniża wydzielanie estriadolu i moja lekarka zalecała duże dawki resweratolu na endo
@ nitka szkoda że beta nie chce ruszyć 🫂
@aksandra mam nadzieję że ta beta dopiero się rozkręca ✊ warto zmienić lekarza, mam nadzieję że trafisz na dobrego specjalistę 🙂
@kalamarniczko dopiero teraz ciągnie mnie brzuch więc wredny małpiszon znowu pokrzyżowal mi plany. Miała być piękna data na pierwszy dzień ciąży 1 maja święto flagi oh i ah, a tu dupa bo 2 maja 🤣🤣🤣 chyba że jutro mój organizm znowu coś odwali😛 A jak będziesz brała letrozol 3-7 czy 5- 9 dc? Ja mam zalecony 5-9 🙂
Dziewczyny dziękuję za wsparcie jestescie przekochane ❤️ jak z góry skreśliłam cykl to i ta biel mnie nie wzruszyła. Zaszalałam do nowego cyklu zawaliłam testy z clearblue, będę może pewniejsza co do piku 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 00:36
Aksandra lubi tę wiadomość
32 & 34. ⛪ 2020 r
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
2.05/25 - III stymulacja letrozolem 🙏🙏🙏
28.05 wizyta + plan diagnostyki ⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Aleksandro, Olu miło że jednak postanowiłaś się z nami podzielić swoimi rozterkami, mam nadzieję że jednak jest jeszcze troszkę nadziei bo ta beta taka niejednoznaczna 🤔 przyłączam się do dziewczyn, że bardzo dobrze będzie zmienić lekarza, chyba po prostu potrzebujesz świeżego spojrzenia, kogoś kto nie będzie uprzedzony wcześniejszymi niepowodzeniami tylko zrobi wszystko po swojemu. Zrób porządny research i na pewno jeszcze jest coś do zrobienia 🩷🤞🏼 przytulam cię cieplutko i jeśli tylko masz siłę i przestrzeń to odzywaj się i nie przepraszaj za „zajmowanie miejsca” bo dla każdej z nas go tutaj nie zabraknie i cieszymy się, że do nas wpadasz mimo wszystko 🫂🩷
Księgowa nie wydaje mi się, żeby to miał być koniec waszej drogi, nie widzę tego, przecież macie już dwie cudne dziewczynki więc wierzę, że mimo trudów, jeszcze nic straconego 🫂🩷 aczkolwiek oczywiście trzeba mierzyć siły na zamiary i na bieżąco będziesz pewnie decydować jak się z tym wszytkom czujesz. Natomiast wciąż masz różne plany, różne suple w zanadrzu, które można jeszcze na endometrium zastosować więc widzę że nie zamierzasz odpuścić 💪🏼🤩Księgowa, kałamarnica 11, Aksandra lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
Motylek, miałam zlecony estradiol na 2-4dc i potem na 14-16dc.
Oba te wyniki miałam w normie, ale 7dpo nikt mi nie zlecał.
Co do samego endo to te 7mm wiem, ze ma szansę, ale jak pomyślę, ze po owu tyle ma mimo dupka (który miał je podkoksowac) to aż mnie strzyka. Czasem sobie myślę, ze nie rozumiem jak nagle mogło się coś popsuć, bez wyraznej przyczyny. Już myślałam, ze winowajcą jest moje GB (kolejny rzut), ale nie. Potem zwaliłam to na wagę, ale też nie. Obstawiałam stres, ale prawda jest taka, ze miałam w życiu gorsze i w ciążę zaszłam, a teraz.. ja juz nie mam pomysłu. Przetrzepałam internet w poszukiwaniach, ale też nic nie znalazłam. Bo najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, ze po moim poronieniu było wszystko okej przez jakiś czas, a nagle cos sie zdupczylo..
EDIT: dwa z tych czterech cykli jestem w stanie zrozumieć, bo one były bezowulacyjne, więc endo mogło nie rosnąć, bo i po co. Ale kolejne dwa? Tego nie rozumiem. Jestem bardzo ciekawa czy dowiem sie o owulacji i jak to moje endo będzie wyglądało teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 01:16
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Verget, kochana, bo to jest takie wszystko.. dziwne. Ja z jednej strony mam myśli, ze mam te moje dwie dziewczyny i swój "Giewont" zdobyłam, ale z drugiej strony po stracie poczułam, ze mam sile i możliwości na więcej, więc walczę z tym czy wejść na "Everest". Mam dni, ze rezygnuje, ale potem dzieje sie cos, co nie pozwala mi jeszcze powiedzieć "DOSC".
Najlepszym przykładem jest ostatni cykl - szlam do gina z myślą, ze co by sie nie działo, odpuszczam.. ale potem stwierdziłam, ze to endo musi mieć jakas przyczynę i ze boje sie, ze ta przyczyna może rozwalić mój organizm jeszcze bardziej jak jej nie znajdę. Siła rzeczy musze monitorować cykl - jak nie skorzystać z okazji, kiedy wiesz, ze możesz? No i moj maz, który mnie zaskoczył, bo ja byłam przekonana, ze on chce próbować tylko pół roku, a im dalej w las tym on te granice przesuwa. A skoro oboje chcemy to może nie warto sie poddawać? Jedno wiem na pewno, nie będziemy walczyć na siłę, ani za wszelką cenę, bo właśnie "swoje marzenia" juz mamy, ale zdecydowanie to chyba jeszcze nie ten czas.Vergeet lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Aksandra - wierzę, że Ci ciężko i chciałaś wszystko przeżyć po cichu, jednak emocje związane ze staraniami są tak silne, że trzeba sobie gdzieś dać upust temu, a tu jest bezpiecznie. Myślę, że dużo z nas zna ten stan.
I tu możesz skończyć czytanie, ewentualnie zadane pytania protraktuj jako retoryczne, a każdą "dobrą radę", która Ci nie służy pomiń
Beta jest niejednoznaczna, niezbyt optymistyczna, ale wciąż do monitorowania. Wyleciałam z forum na jakiś czas, także nie wiem co się wydarzyło, ale z narracji rozmów wnioskuję, że nic dobrego.
Nie pamiętam dokładnie jak fragmentacja dna plemnika ma wplyw na zarodek (czy to widac juz w hodowli czy dopiero jak zarodek nie daje ciąży). Ale koleżanki facet miał problem z fragmentacją I przy kolejnym podejściu dostał od lekarza zalecenia:
- pilnowanie częstych wytrysków (średnio Co 3-4 dni) na 2-3 miesiące przed punkcją
- przed samą punkcją ostatni wytrysk 2-3dni wcześniej (nie dłużej, nie krócej - w okresie okołoowulacyjnym zbliżenia co 2-3dni, a poza tym okresem co 3-4dni)
- witaminy (2x2 FertilMan, chelaMag B6 forte 2x1, gold omega 3 2x2, L-carnityna pon/czw 1500j, maca 2x3 500j, vit D 2000j, vit C 1000j)
Na tych zaleceniach nasienie się u nich tak wykoksowało, że fragmentacja nasienia w dniu punkcji wyniosła 1%.
Co do IO, lepiej będzie założyć że ją masz I spróbować komponować diete zgodnie z zasadami diety IO minimum 3 miesiące, niż czekać, aż któryś lekarz się tematem zajmie. To że to u mnie I mojego męża prawdopodobny winowajca problemów z płodnością nie znaczy, że u Ciebie tak jest I niekoniecznie wprowadzenie dużej dawki metforminy rozwiąże problem (chociaż rozważyłabym to jeśli znajdziesz dobrego endokrynologa lub diabetologa co się zna na IO, przepisze leki a Ty będziesz dobrze znosić leki - duża dawka to min 1500mg dziennie). Zawsze nie zaszkodzi wprowadzenie mioinozytolu (ja brałam 4g w proszku, ale bardzo nieregularnie - skupiam sie na reguralnosci Omega, RALA, NAC, wit D, wit E, folianu, DHA). Nie pamietam tez czy Twoj mąż też zrobił krzywą.
Siebie też możesz podkoksować witaminami na poprawę jakości komòrek (też 3 miesiące minimum) - chyba lista siesiepy pokrywa się w dużej mierze z tym co sama brałam - moje suple w stopce.
Robiłaś wymazy MUCHa z kanału szyjki macicy do procedury (mykoplazma, ureaplasma, chlamydia trachomatis)?
Jeśli faktycznie zamykasz temat "klinika" na dobre, to Twoja aktualna sytuacja wydaje się być bardzo na plus. Wszystkie zarodki potransferowane, zostały tylko Twoje oocyty - możesz je przenieść gdzieindziej, albo zniszczyć - nie musisz ich wykorzystywać I tylko Ty decydujesz czy chcesz je dalej mrozić czy co chcesz z nimi.zrobić. to daje nieco luzu w podejmowaniu decyzji co dalej.
Test ERA bym chyba zrobiła jeśli po 4-5 miesiącach od wprowadzenia witamin, diety pod kątem IO, działania z nasieniem I zaleceniami immuno dalej nie dawało nawet ciąży biochemicznej.
Zmiana kliniki to duże przedsięwzięcie, o ile w ogole je rozwazacie, czasem wystarczy w klinice znalezc innego lekarza, albo nawet poza kliniką, ale konsultować się z kimś kto spróbuje znaleźć jakieś rozwiązanie I komu ufasz.
Działaj w zgodzie ze sobą. Jak czujesz, że jest źle to poszukaj terapeuty lokalnie (znalezienie pasującego Tobie niestety jest czaso- i kasochłonne, ale czasem konieczne). Jak będzie bardzo źle to zostaje zawsze psychiatra z lekami na przetrwanie gorszego okresu. Chociaż mam nadzieję, że farmakologiczne rozwiązanie nie będzie potrzebne.
Trzymaj sięWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 03:29
Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość
----
2024
2024.11 - poronienie chybione 14w
2024.09 - 37dc II
2024.07 - biochem - 30dc ||
----
2023
40w4 | 3280g - ♀️ - 2023.04
----
2022
40dc II
----
Hashimoto i insulinooporność:
Metformina 2x850 ; Q-10 ; Folian ; B12 ; NAC ; R-ALA ; Wit D, C, E ; Mioinozytol 4g ; DHA
----
2021
41w2d - ♀️ - 2021.04
----
2020
2020.07 FET >29dpt ❤
2020.06 I IVF > 1 zarodek w 3 dobie
2020.01 4 IUI - biochem
---
2019
3 IUI - biochem
2 IUI - biochem
1 IUI - puste jajo płodowe
---
2018 - pierwsza wizyta w klinice
---
2016 - początek starań -
Księgowa - próbowałaś może viagre na podkoksowanie endometrium? Znajoma przy procedurze poza estrofemem dopochwowo (to lek typowo pod IVF albo menopauze) to aplikowała viagre - pisala ze brala chyba 1/2 tabletki 2x dziennie dopochwowo----
2024
2024.11 - poronienie chybione 14w
2024.09 - 37dc II
2024.07 - biochem - 30dc ||
----
2023
40w4 | 3280g - ♀️ - 2023.04
----
2022
40dc II
----
Hashimoto i insulinooporność:
Metformina 2x850 ; Q-10 ; Folian ; B12 ; NAC ; R-ALA ; Wit D, C, E ; Mioinozytol 4g ; DHA
----
2021
41w2d - ♀️ - 2021.04
----
2020
2020.07 FET >29dpt ❤
2020.06 I IVF > 1 zarodek w 3 dobie
2020.01 4 IUI - biochem
---
2019
3 IUI - biochem
2 IUI - biochem
1 IUI - puste jajo płodowe
---
2018 - pierwsza wizyta w klinice
---
2016 - początek starań -
Aksandra, przykro mi. Nie wiem ile jesteś po zastrzyku ale ja 11,5dpovi a 3,5dpt rano test miałam biały jak miś w Zakopanem. Więc może ktoś tam się jednak do Ciebie wprowadza? Wiadomo, każdemu inaczej może wypłukiwać się Ovi ale warto jeszcze powtórzyć betę. 😊4,5 roku starań
Endometrioza, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
-
Co do IO jak najbardziej się zgadzam. Dwóch lekarzy widziało mój wynik i lekarz który jest tylko ginekologiem twierdził że jest ok a inna lekarka ginekolożka mająca też specjalizacje z endokrynologii czepneła się i dała suple przed drugą procedurą.
No i ja nie zmieniałam kliniki po pierwszej procedurze. Uznałam, że znam już tamtejsze zasady, formę komunikacji dzięki czemu czuję się pewniej, bezpieczniej. Zmieniłam lekarza na lekarza anioła. To była bardzo dobrze podjęta decyzja. Nowa lekarka powiedziała, że mi pomoże. Ja wiem, że to tylko słowa ale wywiązała się z tego. Pierwszy transfer nowej procedury i złoty strzał.
Co do zapładniania zamrożonych oocytów. Moja nowa lekarka powiedziała, że skoro w poprzedniej procedurze nie było ciąży to ona jest zdania, że lepiej zrobić drugą procedurę na nowych komórkach. Ale każdy przypadek jest inny. Nie do końca znam historię Aksandry i z tym czym się mierzy razem z mężem/partnerem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 06:37
Migotka96 lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Endometrioza, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
-
Dzień dobry 😘
Jaszczureczko, Zielone Słońce - ile Wy tu dziewczyny napisałyście wartościowych treści. Choć to nie do mnie, zrobiłam screeny, z chęcią skorzystam z Waszej wiedzy. 💖
Motylku - ja mam Lamettę zaleconą 2-6d.c. także drugiego dnia miesiączki włączam.daj znać czy Twój cykl już się zaczął. A może się nie zacznie jednak? 😁🤞
Paulinko ciągle czekam na zdjęcia z Tatr 😁🗻
Wczoraj wróciliśmy do domq przed północą. Dziś wyjazd do Cieszyna. Jestem trochę zmęczona, ale też się cieszę, no na pewno będzie fajnie.
Życzę dobrego dzionka dziewczynki 😘❤Jaszczureczka, Ana29, Motylek93, Zielone.Słońce, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
- 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
Księgowa - czy miałaś biopsję endometrium? Być może ten słaby przyrost endo wynika ze stanu zapalnego?♀️91'♂️ 89'
AMH (11.2023)= 3,14
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET 5dniowych blastek (AA, AB):
1., 2. transfer, cykle naturalne 8dpt 💔;
3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔 -
Pełna wiary – wlewy mam na komórki NK z krwi głównie, allo nie badałam, bo dr J tego nie rekomenduje. Biopsję miałam w styczniu, był delikatny stan zapalny przeleczony (Metronidazol, Tarivid, Unidox), miałam już nie robić biopsji kontrolnej.
Juleńko – byłam dzisiaj na becie – 9dpt. Pierwszy wynik był z 7dpt. Panie z recepcji zaznaczyły badanie na cito, więc jak tylko coś będę wiedzieć, dam znać
Jaszczureczko – bardzo Ci dziękuję za taką merytoryczną i pełną wartościowych rad wypowiedź. Mąż nie badał krzywej. Pójdziemy razem do lab i zrobimy. Staram się dobierać tak produkty, żeby trzymać dietę przeciwzapalną. Jestem w terapii od czasów, kiedy nie podejmowaliśmy jeszcze starań, moja ginekolog ivf na ostatniej wizycie przepisała mi delikatny antydepresant, chyba sertralinę – nie wykupiłam jeszcze, bo biorę i tak niezliczoną ilość leków. Nie wiem czy chcę działać jeszcze na neuroprzekaźniki, a może to jest właśnie ten kierunek…
Zielone Słońce – tak też słyszałam, że rozmrażanie oocytów do zapłodnienia bardzo obniża ich jakość. Na razie pozostawimy je w banku, na „czarną godzinę”. Również nie chciałabym zmieniać kliniki ze względów logistycznych, ale jedyna polecana doktor z tego miejsca to ta, która mnie leczyła i dziś rozkłada ręce.
Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, jesteście niesamowite. Przywrócę stopkę, żeby moja historia była bardziej czytelna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja, 08:38
kałamarnica 11, Jaszczureczka, Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️91'♂️ 89'
AMH (11.2023)= 3,14
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET 5dniowych blastek (AA, AB):
1., 2. transfer, cykle naturalne 8dpt 💔;
3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔