W maju święto mają Matki 💕, w styczniu chce odebrać swoje kwiatki 💐
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, ja też chciałam się przywitać, jestem nowa w aplikacji i na forum. Starania o pierwszą ciążę zaczęłam 4 cykle temu, dalej bez sukcesu. Dzień spodziewanej @ to 19.05. Dziś teoretycznie jestem 10 dpo i na teście biało. Nie wytrzymałam do niedzieli, bo z cierpliwością u mnie bardzo ciężko, w szczególności, że w tym miesiącu byłam pewna, że w końcu się udało… miałam kilka objawów, które by na to wskazywały. Poszłam zbadać dziś będę z krwi i <0,20 U/l 😔 jak radzicie sobie ze smutkiem powiązanym z niepowodzeniem i huśtawką hormonalną, którą przed @ funduje nam natura? Ja płaczę pół wieczoru i ciężko jest mi się z tym pogodzić, że wokół wszyscy znajomi bez jakichkolwiek większych starań zachodzą bez problemów 😢
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 20:49
-
Alicja ✨ wrote:Cześć, ja też chciałam się przywitać, jestem nowa w aplikacji i na forum. Starania o pierwszą ciążę zaczęłam 4 cykle temu, dalej bez sukcesu. Dzień spodziewanej @ to 19.05. Dziś teoretycznie jestem 10 dpo i na teście biało. Nie wytrzymałam do niedzieli, bo z cierpliwością u mnie bardzo ciężko, w szczególności, że w tym miesiącu byłam pewna, że w końcu się udało… miałam kilka objawów, które by na to wskazywały. Poszłam zbadać dziś będę z krwi i <0,20 U/l 😔 jak radzicie sobie ze smutkiem powiązanym z niepowodzeniem i huśtawką hormonalną, którą przed @ funduje nam natura? Ja płaczę pół wieczoru i ciężko jest mi się z tym pogodzić, że wokół wszyscy znajomi bez jakichkolwiek większych starań zachodzą bez problemów 😢
Alicja ✨ lubi tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
Witam nowe dziewczyny miło że się grono powiększa w grupie raźniej 🙂
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
SailorMoon wrote:O to to!
A w ogóle z jakich regionów w Polsce jesteście?
Mazowsze, ale pochodzę z Lublina
Witam Cię Gumcia i Ciebie Alicja, życzę Wam szybkiego ujrzenia dwóch kresek
Tulę wszystkie dziewczyny za biele
Też chciałam testować w niedzielę ale z testów owu wynikało że się przesunęła do przodu więc chyba powinnam gdzieś 24-26 maja testować jeśli @ nie przyjdzie, ale też jakoś czuję, że się znowu nie udało 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 22:15
-
Witam się i ja:) stram się o 4 dziecko 😉 konkretnie o córkę ( siostrę dla mojej córci bo ma 2 braci) wiec starania na 2-3 dni przed owulacja. Starania na luzie….jak się uda super jak nie to nie…wiek już nie ten. W tym miesiącu myśle ze jednak się nie udało bo zawsze w ciąży czułam charakterystyczne napięcie w podbrzuszu , jedynie biust…wysadziło mi jak nigdy. Jeśli okres nie przyjdzie to zatestuje 23 maja…ale pewnie przyjdzie. Powodzenia Wam wszystkim!!
BillieJean lubi tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Cześć dziewczyny, wczoraj robiąc krew na betę też poprosiłam o progesteron. Wynik wczorajszy czyli dzień przed miesiączka to 1,930ng/ml. Czy to normalna norma? Bo jak wpisałam w net to głowa mała co się tam naczytałam 🤨 wartości referencyjne tego laboratorium
f. folikularna 0,057 - 0,893
środek cyklu 0,121 - 12
f. lutealna 1,83 - 23,9
po menopauzie 0,05 - 0,126
ciąża: I trymestr 11 - 44,3 II trymestr 25,4 - 83,3 III trymestr 58,7 - 214 -
Patrycja28. wrote:Cześć dziewczyny, wczoraj robiąc krew na betę też poprosiłam o progesteron. Wynik wczorajszy czyli dzień przed miesiączka to 1,930ng/ml. Czy to normalna norma? Bo jak wpisałam w net to głowa mała co się tam naczytałam 🤨 wartości referencyjne tego laboratorium
f. folikularna 0,057 - 0,893
środek cyklu 0,121 - 12
f. lutealna 1,83 - 23,9
po menopauzie 0,05 - 0,126
ciąża: I trymestr 11 - 44,3 II trymestr 25,4 - 83,3 III trymestr 58,7 - 214
Powodzenia dla nowych dziewczyn🍀start: 06.2021
05.2024 💔 cb
Niedrożny lewy jajowód
❌❌❌
08.2024🍀🍀🍀🍀
17.10 ⏸️
21.10 250,0
23.10 462,9 (84,4%)
25.10 1099,0 🎉
31.10 GS 15x7mm YS 3,8mm
08.11 CRL 0,64cm FHR+
15.11 CRL 1,43cm FHR 161/min❤️ -
U mnie też biało i o dziwo 28dc pierwszy raz 28dc od grudnia tak zawsze jak w zegarku 27 ale jest 12dpo więc nie mam już nadziei czekam grzecznie na 🐒01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Podczytuje forum, bo strasznie podoba mi się ten tytuł i widzę że koniecznie potrzebujecie tu wirusków!!!!
Więc wysyłam trochę 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
A dla tych co się opóźniają z odbieraniem wirusków mam coś innego 💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
Proszę odbierać pojedynczo i się nie bić jak o Karpia w Lidlu! 😅
Miłego dnia wszystkim 🥰🥰🥰SailorMoon, Insane, M93, Angela1108, OldMe-NewMe, BillieJean, Megi2803, Gumcia1989, DaruniaKa, Gosiaczek, Paula6432 lubią tę wiadomość
-
Pulsik wrote:Podczytuje forum, bo strasznie podoba mi się ten tytuł i widzę że koniecznie potrzebujecie tu wirusków!!!!
A dla tych co się opóźniają z odbieraniem wirusków mam coś innego 💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
Miłego dnia wszystkim 🥰🥰🥰Pulsik lubi tę wiadomość
-
Alicja ✨ wrote:Cześć, ja też chciałam się przywitać, jestem nowa w aplikacji i na forum. Starania o pierwszą ciążę zaczęłam 4 cykle temu, dalej bez sukcesu. Dzień spodziewanej @ to 19.05. Dziś teoretycznie jestem 10 dpo i na teście biało. Nie wytrzymałam do niedzieli, bo z cierpliwością u mnie bardzo ciężko, w szczególności, że w tym miesiącu byłam pewna, że w końcu się udało… miałam kilka objawów, które by na to wskazywały. Poszłam zbadać dziś będę z krwi i <0,20 U/l 😔 jak radzicie sobie ze smutkiem powiązanym z niepowodzeniem i huśtawką hormonalną, którą przed @ funduje nam natura? Ja płaczę pół wieczoru i ciężko jest mi się z tym pogodzić, że wokół wszyscy znajomi bez jakichkolwiek większych starań zachodzą bez problemów 😢
Cześć Alicjo nie patrz na otoczenie, bo może Ci się tylko wydawać, że wszystkim wokół te ciąże się trafiają ot tak, a prawda może być inna. A nawet jeśli, to tylko kwestia przypadku, że takie otoczenie Ci się trafiło, bo z kolei wśród moich bliższych znajomych wszyscy mieli jakieś problemy i długie starania. Po prostu wraz z początkiem własnych starań zaczęłaś zwracać większą uwagę na kobiety w ciąży i dzieci. A one zawsze były, są i będą
Jeśli chodzi o smutek związany z niepowdzeniami to cóż… nie będę ukrywać, że pierwszego dnia miesiączki zawsze mam mega doła i płaczę. Ale już dzień później wstępują we mnie nowe siły i wraca wiara, że tym razem się uda
40 tc 💔 -
Pulsik wrote:Podczytuje forum, bo strasznie podoba mi się ten tytuł i widzę że koniecznie potrzebujecie tu wirusków!!!!
Miłego dnia wszystkim 🥰🥰🥰
Dzięki ❤️❤️ chciałbym się od Ciebie zarazić takim wirusem 🙏Pulsik lubi tę wiadomość
-
Insane wrote:Cześć Alicjo nie patrz na otoczenie, bo może Ci się tylko wydawać, że wszystkim wokół te ciąże się trafiają ot tak, a prawda może być inna. A nawet jeśli, to tylko kwestia przypadku, że takie otoczenie Ci się trafiło, bo z kolei wśród moich bliższych znajomych wszyscy mieli jakieś problemy i długie starania. Po prostu wraz z początkiem własnych starań zaczęłaś zwracać większą uwagę na kobiety w ciąży i dzieci. A one zawsze były, są i będą
Jeśli chodzi o smutek związany z niepowdzeniami to cóż… nie będę ukrywać, że pierwszego dnia miesiączki zawsze mam mega doła i płaczę. Ale już dzień później wstępują we mnie nowe siły i wraca wiara, że tym razem się uda
Także może banalne, ale trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrzeInsane lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, na forum jestem nowa i w ogóle nowa to jest dla mnie przygoda. Próbujemy z mężem od tego cyklu. Już nie wiem czy potrafię trzeźwo spojrzeć na sytuację, z niecierpliwością czekam na datę @… ostatnie dni już nie wytrzymałam i kupiłam z 30 testów co by w chwilach słabości próbować na zasadzie „a nóż”. No ale za każdym razem jest biało jak śnieg.
Czy może być jeszcze za wcześnie?
Cykle regularne 37 dni
Owu z kalendarzyka flo 7.05
Stosunek 5 i 7.05
-
M93, Angela1108, SailorMoon tulę mocno, ale jednocześnie trzymam kciuki by może testy i przeczucia się myliły. ❤️
Plusik dzięki za wiruski!
Mary765, jesteś plus minus 10dpo, tu się jeszcze wszystko może zdarzyć. Jeśli chcesz mieć szybką pewność to zamiast kilku testów jednego dnia lepiej iść na betę.Angela1108, Pulsik, Mary765 lubią tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Dziewczyny coś czuję w kościach że wypadam dziś z gry testowej. Czuję się okresowo i mam wrażenie że mój organizm nieźle ze mnie po raz kolejny zadrwił podrzucając mi nadzieję jak kilka dni temu ciągnęło mnie w podbrzuszu i miałam bóle jak na okres (czego normalnie nigdy nie mam przed 🐒). Czułam że się rozczaruje ale jakoś trzymałam się nadziei . Ale dziś od rana czuję się jak nadmuchany balon i zaczyna pobolewać mnie w lędźwiach więc pewnie ta wredna 🐒się rozkręca.
Nie wiem ale jakoś odbiera mi to chęci na cokolwiek i nadzieję. Wiem że to dopiero pierwszy cykl po powrocie do starań po poronieniu ale tyle się naczytałam że wielu dziewczynom po poronieniu udaje się zajść od razu. Nam udało się wtedy za pierwszym cyklem. A teraz mam takie poczucie że nie lubię mojego ciała. Nie mogę na nie liczyć. Czuję że mnie zawodzi. Mam wrażenie że zawsze ze mną sobie igrało. Pamiętam że 🐒nigdy sie nie spóźniała czy przesuwała ale oczywiście jak były jakieś ważne wydarzenia jak wakacje czy mój ślub to zrobiła wyjątek przesuwając się na moją niekorzyść. Takie doświadczenia sprawiają że serio zaczynam myśleć że moje ciało nie gra ze mną do jednej bramki.