Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼
Odpowiedz

w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼

Oceń ten wątek:
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpuścić tutaj to jak poddać się. Wykluczone. To tak nie działa.

Mialam dziś tyle napisać, ale dzień mnie tak przeoral, że nie dam rady.
    Ale cały czas pamiętam o Was.
    Szonka, cieszę się, że tak pozytywnie naladowala Cię wizyta u fizjo. Ja nigdy nie byłam, ale wiele z tego, o czym pisałaś, od wielu lat stosuję intuicyjnie :) I jeszcze nie tak dawno dawałam radę zrobić szpagat, ale teraz nie probowalam :)

Niecierpliwa, super, że wszystko dobrze.

Pauliska, gratuluję córeczki.

Libre, witaj :)

To tak na szybko, tyle zapamiętałam. Mam nadzieję, że na dniach nadrobię, ale ostatnio macie ostre tempo, Kochane :)

szona, Niercierpliwa v2.0, Pauliśka, moyeu, SylwiaLu lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • szona Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ehhh, nie chciałam żeby to tak zabrzmiało :( zresztą dużo tu przypadków ciąż "z cykli z których nic nie będzie" także piłka moim zdaniem jak najbardziej w grze 😊🤗

:D Pełen luz!!! Ja tak na serio, z ręką na sercu chciałabym już ten cykl skończyć, zacząć czerwcowy i znowu - tak jak rok temu, zobaczyć w czerwcu dwie kreski. Wtedy wszystko zaczęło się 5 czerwca. Ehhhhhhhhhh

GrubAsia, kasiasiasia28, moyeu lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    :D Pełen luz!!! Ja tak na serio, z ręką na sercu chciałabym już ten cykl skończyć, zacząć czerwcowy i znowu - tak jak rok temu, zobaczyć w czerwcu dwie kreski. Wtedy wszystko zaczęło się 5 czerwca. Ehhhhhhhhhh
    Szona ja Ci to bobo wpisze tam, jeszcze zobaczysz ... <3

szona, kasiasiasia28 lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • Lolitka_07 Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje Dziewczyny ide do lazienki patrze w lustro a tu kolejna opruszczka....od zeszlego poniedzialku jestem na Heviranie .....jak mogla mi wyjść kolejna 😭

Mlodamezatka czekam do 20 maja i jak sie nie uda to będę sie zapisywać 🥰 choć nadzieja mimo tych opryszczek jest nadal 😍ktos wie jak przyspieszyć czas?

• Milka85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie co wyczytałam na temat niepłodności 😄 ....w renesansie "kobiety unikały podróżowania na grzbiecie mulicy, bo – jak wierzono – to niepłodne zwierzę mogło „zarażać” niepłodnością dosiadające je kobiety."

Także dziewczęta, (nawiązując do dobrych rad 😉) zaniechajcie jazdy na mulicy, czas przesiąść się na 🐎 😉😉😉

Madziandzia, zobacz ile jeszcze jest możliwości, o których nie mamy pojęcia 😉 Coś w końcu zadziała 🙂

Nuch2, szona, Salome, GrubAsia, ElfiaKsiężniczka, MonikA_89!, Mlodamezatka, Magddullina2, Daniela, Iseko, eemmiilliiaa, Annie1981, Rucola, kasiasiasia28, Madziandzia, moyeu lubią tę wiadomość

Pierwsza procedura IVF Salve Medica
    02.07.2021 - start stymulacji:
    12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
    Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
    03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
    06.10.2021 - allo mlr 58,9%
    🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
    17.01.2022 - doszczepienie w APC
    07.04.2022 - histero- stan zapalny
    🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
    01.06.2022 - allo mlr 46,8%
    🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
    🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢

Druga procedura IVF

01.2022 💔 8 tc 😢
    04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
    09.2020 💔 9 tc 😢

01.2018 rozpoczęcie starań
    Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile czekałyście na wynik przeciwciał ASA? Zastanawiam się czy nie zrobić facetowi (przeczytałam listę na dinkach i mi to wpadło w oko). Tylko nie wiem czy jest sens teraz, bo może je zrobić najwcześniej we wtorek, a wizyta w środę, więc raczej szans na wynik nie ma? Zobaczę chyba co powie na wizycie... Trochę się obawiam, że jak zobaczy wyniki emka to skupi się na tym :/. Wyniki są z końcówki stycznia, chcemy powtórzyć w czerwcu, by były te pełne 3 miesiące suplementacji...

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:
    Dziewczyny, ile czekałyście na wynik przeciwciał ASA? Zastanawiam się czy nie zrobić facetowi (przeczytałam listę na dinkach i mi to wpadło w oko). Tylko nie wiem czy jest sens teraz, bo może je zrobić najwcześniej we wtorek, a wizyta w środę, więc raczej szans na wynik nie ma? Zobaczę chyba co powie na wizycie... Trochę się obawiam, że jak zobaczy wyniki emka to skupi się na tym :/. Wyniki są z końcówki stycznia, chcemy powtórzyć w czerwcu, by były te pełne 3 miesiące suplementacji...
    Mi się tak coś kojarzy, że tego typu badania robią w ciągu jednego dnia. Masz blisko jakiś punkt pobrań, który ma swoje laboratorium albo szpital? Wtedy byłoby najszybciej

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, ale nie potrafię pogodzić się z tym, że wszyscy dookoła wręcz magicznie zachodzą w ciążę a ja żeby mieć cień szansy na to muszę na cito wepchnąć męża pod nóż. I albo to pomoże albo go okaleczy przecięciem mięśni, nasieniowodow itp. i wtedy nawet in vitro, na które nas nawet nie stać mogę sobie wsadzić.
    Stoję pod zajebistą ścianą i mam tego dość, że dużo starsi faceci z brzuchami jak w 20 miesiącu ciąży robią dzieci taśmowo a chłop 27 lat musi postawić wszystko na jedną kartę i znaleźć w obecnych czasach zamknięcia wszystkiego i wszystkich kogoś kto go zoperuje i tego nie spieprzy.
    Gdybym miała 5000 to bym go posłała prywatnie, ale nie mam i mieć nie będę bo pensje poobcinane a ceny wyj*bane w kosmos.
    Okresu nadal nie ma, nawet się na niego nie zapowiada.
    Mam ochotę walnąć to wszystko w pizdu bo do niczego to nie prowadzi. Dla mnie nie ma happy endu.

A rady z odpuszczeniem i wakacjami nawet nie skomentuję. Co roku jestem na wakacjach i co roku się na nich bzykam i niestety z tego ciąży nie ma. Może dlatego, że ciąża bierze się z połączenia komórki jajowej i plemnika a nie wakacji i bzykania.

Emi93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi przykro, że tak na mnie naskoczyłyście. Nie chciałam nikomu zrobić przykrości a dostałam nieźle po tyłku za dobre intencje.

Gosia1234 lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino wrote:

Czekałam na swoje przeciwciała ok 8-9 dni roboczych

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa gratulacje 😍
    Pauliska 😍
    Będą kobietki 😍 super ze wszystko dobrze!!!

Naskrobalyscie nieźle.... 😉🤪

Libre to nie chodzi o naskoczenie na Ciebie... Tylko gdyby tak działały rady tego typu po co dziewczyny robiłyby tyle badań, przechodziły zabiegi i wogole po co byłoby to forum, brały leki ?
    Hmm myślę że żadna tutaj nie chciała źle ale no po długim czasie oczekując na dziecko taka rada to jak zamachać czerwona szmata Hejo byku 😉🤔

Niercierpliwa v2.0, szona, Madziandzia, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówię, żeby przestać brać leki i kontrolować swój stan zdrowia. Bo to trzeba robić zawsze, nie tylko podczas starań.. ale każdy lekarz powie, że stres może skutecznie zablokować cały proces.

A zostało mi tu zasugerowane, że nie wiem na jakie forum trafiłam. Wiem na jakie bo nie jestem tu od wczoraj.

Można było skomentować kulturalnie moją wypowiedź, osoba, do której było to skierowane czyli dziękuję ale to nie działa, próbowałam nie raz. A naskoczyły na mnie wszystkie kobiety dookoła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 08:41

Magddullina2, Gosia1234 lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Dziękuję dziewczyny, ale nie potrafię pogodzić się z tym, że wszyscy dookoła wręcz magicznie zachodzą w ciążę a ja żeby mieć cień szansy na to muszę na cito wepchnąć męża pod nóż. I albo to pomoże albo go okaleczy przecięciem mięśni, nasieniowodow itp. i wtedy nawet in vitro, na które nas nawet nie stać mogę sobie wsadzić.
    Stoję pod zajebistą ścianą i mam tego dość, że dużo starsi faceci z brzuchami jak w 20 miesiącu ciąży robią dzieci taśmowo a chłop 27 lat musi postawić wszystko na jedną kartę i znaleźć w obecnych czasach zamknięcia wszystkiego i wszystkich kogoś kto go zoperuje i tego nie spieprzy.
    Gdybym miała 5000 to bym go posłała prywatnie, ale nie mam i mieć nie będę bo pensje poobcinane a ceny wyj*bane w kosmos.
    Okresu nadal nie ma, nawet się na niego nie zapowiada.
    Mam ochotę walnąć to wszystko w pizdu bo do niczego to nie prowadzi. Dla mnie nie ma happy endu.

A rady z odpuszczeniem i wakacjami nawet nie skomentuję. Co roku jestem na wakacjach i co roku się na nich bzykam i niestety z tego ciąży nie ma. Może dlatego, że ciąża bierze się z połączenia komórki jajowej i plemnika a nie wakacji i bzykania.
    Madziandzia może to i marne pocieszenie ale gorszy czas mija...wszystko kiedyś wróci na dobrą drogę...wierzę że dla każdej z nas po burzy zaświeci słońce :) proszę kochana nie smutaj już :* na operacji żylaków niestety się nie znam i się nie wypowiem ale moźe to właśnie będzie przełom i po tym się uda? Nie myślcie o negatywach operacji tylko pozytywach które na bank będą! Co do @ u mnie powinna być wczoraj ale że luteina mi opóźnia o ok 2 dni to czekam za francą cierpliwie ;)

szona, Madziandzia, GrubAsia lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libre wrote:
    Ja nie mówię, żeby przestać brać leki i kontrolować swój stan zdrowia. Bo to trzeba robić zawsze, nie tylko podczas starań.. ale każdy lekarz powie, że stres może skutecznie zablokować cały proces.

A zostało mi tu zasugerowane, że nie wiem na jakie forum trafiłam. Wiem na jakie bo nie jestem tu od wczoraj.

Można było skomentować kulturalnie moją wypowiedź, osoba, do której było to skierowane czyli dziękuję ale to nie działa, próbowałam nie raz. A naskoczyły na mnie wszystkie kobiety dookoła.

Ok skoro tak uważasz....
    Tymczasem zakończmy te dyskusje , ponieważ nie prowadzi ku dobremu 😉

Powiedz coś o sobie jak długo się staracie?
    Czy o 1 czy kolejne maleństwo?

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Gosia1234 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libre dziewczyny nie chcialy zle. ostatnio duzo tu ciezkich tematow bylo i bylo tez o odpuszczaniu wlasnie. starania o dziecko to ciezko czas dla niektorych kobiet. tych ktorw dlugo sie staraja czy tych po stracie dziecka.
    lecz musze przyznac Ci racje z stresem. ja pierwszy cykl stran mialam zatrzymana owulacje z stresy, w 2 bylam w ciazy i przez stres poronilam na samym poczatku. bo wyniki mam dobre wszystkie. tylko u mnie stres byl spowodowany praca. wiec teraz juz wiemy co dokladnie milas na mysli i do przodu 👍🏼 staramy sie wszystkie o malenstwa i wspieramy ❤️

Magddullina2, szona lubią tę wiadomość

0d1ycsqv4phdwulx.png

hashimoto, letrox 125
    pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
    15.05.2020 7pdo
    ⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
    18.05.2020 10 dpo
    beta HCG 170,6 🎈
    20.05.2020 12 dpo
    beta HCG 375,3 🎈
    TSH 1,211
    progesteron 36,9

🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
    pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
    🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️

pregna start,
    14.04.20 II kreski
    14.04.20 beta HCG - 45,1
    TSH - 0,179
    16.04.20 beta HCG 30😭
    18.04.20 beta HCG 15😭
    Ciaza biochemiczna strata ✨
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libre wrote:

Ja akurat nie uważam bym na Ciebie naskoczyła. Wiesz, trochę nie w porę to napisałaś i tyle. Może jakbyś wcześniej czytała posty Madziandzi lub zobaczyła na jej stopkę to byś wiedziała, że tu odpuszczenie nic nie da, bo z Emek musi mieć zabieg. Niestety jak ktoś się stara długi okres czasu to mówienie o odpuszczeniu działa jak płachta na byka. Ja jakbym odpuściła to nie miałabym córki i nikt mi nie wmówi, że tak by nie było. Nie obrażaj się tylko zrozum drugą stronę...

Madziandzia, bardzo mi przykro :(. Przytulam mocno wirtualnie! Ale dobrze kojarzę, że to wy się załapaliście na jakiś program? W jego ramach macie tylko badania czy potencjalne in vitro też?

szona, Rucola, Madziandzia lubią tę wiadomość

• Daniela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, jak tam dzisiaj? Testowalas jeszcze?

Emi93 lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia, przykro mi, że masz teraz trudny czas. Wiem też , że w takich momentach ciężko jest pocieszyć, bo człowiekowi trudno dostrzec jakiekolwiek pozytywy. Ale może właśnie ta operacja przyniesie pozytywne skutki w postaci ślicznego bobasa, w co ja bardzo mocno wierzę:* Musi w końcu dla każdej z nas zaświecić słońce! Jak to mój M mówi, na niektóre cuda trzeba trochę poczekać:) Także kochana głowa do góry, każda z nas doczeka się macierzyństwa, prędzej, czy później, ale się doczeka:* Przytulam.

Magddullina2, szona, Madziandzia lubią tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u Was było z @ po cb? Przyszła w terminie? Kurde ja się nie mogę tej francy doczekać, a jej jak nie było tak nie ma. Tak mnie to strasznie wku*wia... Nie spóźnia się jakoś mega, bo dopiero 2 dni, no ale jak tak to przychodzi o czasie, a jak chce żeby się pojawila, żeby wszystko wróciło do normy to oczywiście jej nie ma 😕

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że już wiecie co miałam na myśli. I teraz dopiero ja rozumiem. Nie wiedziałam, że mąż MadziAndzi musi mieć zabieg. Po stopce nie widzę, po prostu się nie znam. Jak się przywitałam to napisałam, że muszę przeczytać wstecz żeby być w temacie, ale niestety jeszcze nie miałam na to czasu.

szona, Magddullina2, Makino, Madziandzia, Gosia1234, agge lubią tę wiadomość

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ