w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
JaSzczurek wrote:Nie musisz. Beta spada, w przyszłym miesiącu staraj się znowu
Napisze sms do lekarza ze nie chce wizyty ,bo beta spadla i od nowego cyklu biore Clo i tyle.
Bedziemy walczyc dalej👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Pauliśka wrote:Mnie do tej pory potrafi sponiewierać, ja się pytam, kiedy to się skończy 🙈 może nie w dniu porodu 🙈
-
Mama8latka przykro mi!! ja bylam u lekarza aby sprawdzial czy sie sama oczyscilam. pociesze Cie tym, ze po cb sa bardzo duze szanse bo jajnik odpoczywa. tule Cie bardzo mocno🥰🥰 rozumiem doskonale bo miesiac temu to przezywalam😞
Mama8latka lubi tę wiadomość
hashimoto, letrox 125
pregna plus, pregna DHA, acard, folian 400, metylowana wit b 12, wit D 2000, duphaston
15.05.2020 7pdo
⏸ beta HCG 19,7 🙏 🎈
18.05.2020 10 dpo
beta HCG 170,6 🎈
20.05.2020 12 dpo
beta HCG 375,3 🎈
TSH 1,211
progesteron 36,9
🔜 wizyta u ginekologa 29.05.2020 (6+0)
pecherzyk ciazowy 12,7 i ciałko żółte 😍pozniejsza owulacja raczej 5+4.
🔜 wizyta u ginekologa 10.06.2020 czekamy na zarodek i serduszko ♥️
pregna start,
14.04.20 II kreski
14.04.20 beta HCG - 45,1
TSH - 0,179
16.04.20 beta HCG 30😭
18.04.20 beta HCG 15😭
Ciaza biochemiczna strata ✨ -
szona wrote:Wręcz przeciwnie. Zupełnie zmienia się diagnistyka wiedząc, ze dochodzi do zapłodnienia, a do implantacji nie. Ta wychwycona ciąża to super ważna informacja. Mamo8latka, strasznie mi przykro
Mówisz zeby sprawdzic???
A dobra napisze do lekarza ze beta spadla to pewno sam napisze co dalej.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
nick nieaktualny
-
U mnie biały test.
Nie zakładałam nic innego w tak głupim cyklu Zjadłam sobie kanapkę z majonezem 😅 wkładam dresy i ruszam na spacer. Może uda się zdążyć przed deszczem, choć chmury niekiepskie.
Bardzo Wam dziekuje, ze nie przestajecie wierzyć w moje macierzyństwo, choć ja sama w nie nie wierze już zupełnie, a te testy strzelam już z przyzwyczajenia chyba Niecierpliwa! Skończyłam allegraki 🥳 Żadnych testów nie kupuje. Nic, null. Jak najdzie mnie ochota, to zrobię bobka pod koniec przyszłego cyklu. Żadnych owulakow również! Byle okres po luteinie się nie ociągał :>
-
Gosia1234 wrote:Mama8latka przykro mi!! ja bylam u lekarza aby sprawdzial czy sie sama oczyscilam. pociesze Cie tym, ze po cb sa bardzo duze szanse bo jajnik odpoczywa. tule Cie bardzo mocno🥰🥰 rozumiem doskonale bo miesiac temu to przezywalam😞
Ciekawa jestem czy bedzie mi kazał brac Clo bo w sumie owulacja była.Gosia1234 lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
nick nieaktualny
-
dziewczyny dzis bylam u gin.
jest po owu i ciałko krwiotoczne. endo 8.
we wtorek tydzien temu byl pregnyl a za 2 dni kazala robic test. czy nie za szybko od pregnylu?Drugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
MTHFR, czynnik VR2 hetero
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
3.07 || beta 942
6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8
-
nick nieaktualnyszona wrote:U mnie biały test.
Nie zakładałam nic innego w tak głupim cyklu Zjadłam sobie kanapkę z majonezem 😅 wkładam dresy i ruszam na spacer. Może uda się zdążyć przed deszczem, choć chmury niekiepskie.
Bardzo Wam dziekuje, ze nie przestajecie wierzyć w moje macierzyństwo, choć ja sama w nie nie wierze już zupełnie, a te testy strzelam już z przyzwyczajenia chyba Niecierpliwa! Skończyłam allegraki 🥳 Żadnych testów nie kupuje. Nic, null. Jak najdzie mnie ochota, to zrobię bobka pod koniec przyszłego cyklu. Żadnych owulakow również! Byle okres po luteinie się nie ociągał :>
Szoneczko 😥 na kiedy masz termin @? Kciukow w ogole nie puszczam!szona lubi tę wiadomość
-
Mama8latka wrote:Hmmm no to moze to byc znak ze np za mały progesteron ??? ale bylo 22,88 ....
Mówisz zeby sprawdzic???
A dobra napisze do lekarza ze beta spadla to pewno sam napisze co dalej.
Nie nie. Progesteron miałaś bardzo dobry - nie pamietam czy coś brałaś. Generalnie nie widzę u Ciebie niedomogi - nie tu jest przyczyna. Nie mam pojęcia jaki jest Twój lekarz, ale ja po biochemię zrobiłam b12, kwas foliowy, homocysteinę, wit D (koniecznie), wymaz na ureaplasme, mycoplasme i chlamydie (metoda PCR!), zbadałam wirusologie - toxoplazmoze, różyczkę, cytomegalie. U Ciebie przyczyna mogła być w krzepliwości - może heparyna od owulacji pomoże w zagnieżdżeniu. Mam po prostu taki charakter, ze szukam - ale biochem mógł być niestety „po prostu” wynikiem nieprawidłowego podziału komórek. Szukaj hematologa. Będziesz miała zastrzyki w domu.Mama8latka, Rucola lubią tę wiadomość
-
szona wrote:Nie nie. Progesteron miałaś bardzo dobry - nie pamietam czy coś brałaś. Generalnie nie widzę u Ciebie niedomogi - nie tu jest przyczyna. Nie mam pojęcia jaki jest Twój lekarz, ale ja po biochemię zrobiłam b12, kwas foliowy, homocysteinę, wit D (koniecznie), wymaz na ureaplasme, mycoplasme i chlamydie (metoda PCR!), zbadałam wirusologie - toxoplazmoze, różyczkę, cytomegalie. U Ciebie przyczyna mogła być w krzepliwości - może heparyna od owulacji pomoże w zagnieżdżeniu. Mam po prostu taki charakter, ze szukam - ale biochem mógł być niestety „po prostu” wynikiem nieprawidłowego podziału komórek. Szukaj hematologa. Będziesz miała zastrzyki w domu.
Hmm ogólnie odpisał ze mu przykro i od nowego cyklu mam brać Clo a na usg nie muszę przychodzić...
Brałam duphaston od pierwszego pozytywnego testu ,ale mówiłyście że on nie wychodzi w krwi.A progesterone besins dopiero dzisiaj dowcipnie 1 tabletke.
Heparynę na szczęście mam juz w domu i czuje ze to moze byc duza przyczyna bo pierwszy zastrzyk wzięłam dopiero wczoraj.... także od nastepnego cyklu bede wstrzykiwać od owulacji,Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 17:17
szona lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
Sasanka55. wrote:Szoneczko 😥 na kiedy masz termin @? Kciukow w ogole nie puszczam!
Nie mam zielonego pojęcia mam obecnie 30 dc, pregnyl miałam w 17 dc. Gdyby wszystko było normalne, to by już okres trwał. Wieczorem użyje ostatniej luteiny. Brałam dziennie 400 mg, wiec progesteron pewnie mam konkretny. Poczekam sobie chwilę Oby 3 dc wypadł w tygodniu, zrobię testosteron, shgb, zobaczę też czy jajniki się uspokoiły, ustalę czy brać lamettę. 1.06 wymaca mnie moja fizjo :> I jakoś to będzie Za dwa cykle umówię się na laparo. A jak do końca roku nic się nie wydarzy - a myśle, ze tak będzie, zaczniemy długi protokół. -
U mnie dalej nic..Czekam i czekam, 31 dzień cyklu i 🐒 nie ma.. Testy negatywne..tak myśle ze może owulacja mi się przesunęła? Robiłam testy owulacyjne i po tym jak wyszedł pozytywny 5 maja to przyjęłam ze to są najbardziej płodne 2 dni, ale nie wiem, może owulka była później niż mi się wydaje..👩🏻🧔🏼
Ja: 29 lat
Biore: Pregnacare max
Starania od pazdziernika 2019 roku
⏸ - 16.07.2020!
🔮24.07. 2020 pęcherzyk 8,8 mm
♥️ 31.07 jest serduszko
🤱🏻- marzec 2021! -
Ag91 wrote:U mnie dalej nic..Czekam i czekam, 31 dzień cyklu i 🐒 nie ma.. Testy negatywne..tak myśle ze może owulacja mi się przesunęła? Robiłam testy owulacyjne i po tym jak wyszedł pozytywny 5 maja to przyjęłam ze to są najbardziej płodne 2 dni, ale nie wiem, może owulka była później niż mi się wydaje..
Pozytywne testy owulacyjne miałam od 7 dc (później w 9 dc i 11 dc.) Owulacja - o ile była po zastrzyku - to wystąpiła w 18 dc Także to tyle w temacie testów owulacyjnychAg91, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Mama8latka wrote:No dziewczyny tak dzisiaj pozytywnie było ale dla mnie się skończyło
BETA 24 .... Także żegnaj nadziejo....
Pewnie na dniach okres dostanę,i pewnie nigdy bym sie o tym nie dowiedziała gdybym testowala dopiero w terminie...... Czy to się uważa za tzw ciążę biochemiczna???
Od nowego cyklu clostybegyt od 5-10dc i próbujemy dalej
Kochana, bardzo mi przykroMama8latka lubi tę wiadomość
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
Mama8latka wrote:No dziewczyny tak dzisiaj pozytywnie było ale dla mnie się skończyło
BETA 24 .... Także żegnaj nadziejo....
Pewnie na dniach okres dostanę,i pewnie nigdy bym sie o tym nie dowiedziała gdybym testowala dopiero w terminie...... Czy to się uważa za tzw ciążę biochemiczna???
Od nowego cyklu clostybegyt od 5-10dc i próbujemy dalej
Porozmawiaj jeszcze ze swoim reumayologiem o wyższej dawce encortonu. I zadbaj o zapas heparyny w razie czego ....Mama8latka lubi tę wiadomość
-
Mama8latka wrote:No właśnie... nie róbmy testów przed @.... mądry polak po szkodzie...
Trudno dziewczyny ,może następnym razem się uda.
Pytanie tylko czy musze teraz iśc do lekarza jak dostane okres czy raczej nie ma takiej potrzeby????
Ja uważam, że jest potrzeba iść do lekarza. Trzeba sprawdzić, czy wszystko się oczyściło.Mama8latka lubi tę wiadomość
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
Lorinka, homocysteinę możesz zbadać w dowolny dniu cyklu
Fiore, super wieści 👶♥️
Szona, przez twojego Playa na teście śmiałam się jak głupi do sera idąc ulicą. Dobrze, że miałam maseczkę, bo by się na mnie dziwnie ludzie patrzyli 🙃
Młodamężatka, z doświadczenia ci powiem, że zmiana pracy potrafi zdziałać cuda dla łepetyny W poprzedniej firmie pracowałam 4lata, z czego ostatnie 2 to był istny dramat. W niedzielę zaczynał mnie już boleć brzuch z nerwów co ten mój kierownik znowu wymyśli. Też ciągle mówiłam, że się jeszcze chwilę przemęczę, a potem rzucę L4 i tyle mnie będą widzieć. Po poronieniu wzięłam 8tyg urlopu macierzyńskiego, w trakcie którego szukałam nowej pracy. Pracuję już 1.5 roku i owszem są ciężkie i stresujące dni (jestem analitykiem, więc wiedziałam na co się piszę), ale ludzie są cudowni, zupełnie inna atmosferą. Czuć współpracę. Jedyne czego żałuję, to że nie przeniosłam się tu wcześniej.
Nadrabiam dalej 😜lorinka9191, Fiore, szona lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
ElfiaKsiężniczka wrote:przyro mi bardzo...
Porozmawiaj jeszcze ze swoim reumayologiem o wyższej dawce encortonu. I zadbaj o zapas heparyny w razie czego ....👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌