w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiaa wrote:Annie mi @ przychodzi zawsze 4 dni po odstawieniu luteiny
JaSzczurek wrote:Z dobrych wiadomości, Norwegia zmienia prawo i ma być dostępne usg dla wszystkich od lipca w 12 tc (wcześniej tylko jedno w 18-20tc). Do tego mają być dostępne testy nipt, płatne dla osób bez wskazań.
A NIPT nawet prywatnie nie było u Was?
Rucola wrote:Annie bardzo mi przykro z powodu bieli, bardzo liczyłam na II u Ciebie
U Ciebie ile jeszcze do testowania?
Ag91 wrote:Melduje ze dziś dostałam 🐒..
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
lorinka9191 wrote:JaSzczurek, a czemu uważasz, że cb? B-hCG nie musi być równa 0.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 16:23
-
Mm wrote:Jaszczurek, bardzo mi przykro 😟
Ja ostatnio zauważyłam u siebie taką przeplatankę - jeden miesiąc sucho, jakieś minimalne ilości śluzu płodnego, drugi 🌊 a potem znowu zamiana. Może to głupie pytanie, ale czy może mieć na to wpływ to, z którego jajnika jest owulka? 🙄
A odczuwasz wtedy któryś z jajników ?Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Sasanka, polubilabym, ale nie ma za co... jedynie za takie samo zdanie, bo jest tak, jak mówisz.
JaSzczurek, raczej biochema bym nie obstawiała w Twoim przypadku. Różne laboratoria różnie podają, ale na ogół od 5 jest ciąża. A przy biochemie skacze jednak do trochę wyższych wartości i do dnia @ by nie spadła tak bardzo...agge lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Pati ale piękne to zdjęcie. No cudowny 😍
Widzę była drama i koleżanka poszła z tej pomarańczowej strony. Mnie zawsze omijają te szalone akcje. Ale serio o znieczulenie poszło 😆?
U mnie w pracy trochę średnio. Muszę się zmobilizować i przyłożyć bo na home office idzie mi o wiele gorzej niż w firmie na miejscu.
Plusem ogromnym jest to, że pracując w domu jem o wiele lepiej. Największa zmiana jest w śniadaniach. W końcu zjadam normalny, zdrowy posiłek. A nie tak jak w zawsze w pracy-bułe z serkiem o 10 rano.
Nie wiem czy to wina antykoncepcji ale tak mnie mój mąż doprowadza do szału przez ostatnie dwa dni. A nie robi nic złego.. Robi tu wszystko praktycznie w domu a ja się dre na niego bez powodu. Wczoraj to mi aż się głupio zrobiło. Skąd takie humory 😲Pati96 lubi tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Judit wrote:Pati ale piękne to zdjęcie. No cudowny 😍
Widzę była drama i koleżanka poszła z tej pomarańczowej strony. Mnie zawsze omijają te szalone akcje. Ale serio o znieczulenie poszło 😆?
U mnie w pracy trochę średnio. Muszę się zmobilizować i przyłożyć bo na home office idzie mi o wiele gorzej niż w firmie na miejscu.
Plusem ogromnym jest to, że pracując w domu jem o wiele lepiej. Największa zmiana jest w śniadaniach. W końcu zjadam normalny, zdrowy posiłek. A nie tak jak w zawsze w pracy-bułe z serkiem o 10 rano.
Nie wiem czy to wina antykoncepcji ale tak mnie mój mąż doprowadza do szału przez ostatnie dwa dni. A nie robi nic złego.. Robi tu wszystko praktycznie w domu a ja się dre na niego bez powodu. Wczoraj to mi aż się głupio zrobiło. Skąd takie humory 😲
Tak ja generalnie pamietam jak jeszcze zaczynałam anty miałam z 20 lat zerwalam z chłopakiem przez tabsy dopiero później doszłam do wniosku ze on nic Nie zrobił 😂😂😂 potem przy innych było już OkLipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
nick nieaktualny
-
Mm wrote:Mam wrażenie, że co miesiąc czuję lewy, ale na monitoringach okazuje się, że owulki są naprzemienne 🙈 więc nie ufam temu bólowi.
Mam podobnie. W tym cyklu wyjątkowo bolał mnie lewy. Aż się zdziwiłam. Ale u mnie to dziwnie jest raz coś mam a raz nie. Generalnie trochę mnie to martwi bo faktycznie jestem w stanie poznać płodny ale ostatnio podczas ❤️ normalnie owulacja a tyle białego ze masakr a....Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Echh zaczęłam już pisać, ale mnie wywaliło i wszystko psu w bude :< Teraz już nie będę dokładnie pamiętać pewnie :<
JaSzczurek i inne, do których dziś przylazła @. Nie mówię, że mi przykro bo witam w pierwszym dniu ciąży, a w czerwcu wpisuje wam bobasa!!
Smieszne sa te dramy co się odwalają. Rosa uciekła z pomarańczowej strony mocy? Cośtam czytałam na bieżąco, ale dzieki szonka za przytoczenie bo by mi umkneło smieszne ze o znieczulenie poszlo.
A w temacie dram wiecie co się odwaliło na ogólnym?! Na jednym z wątków 2019 wyszło na jaw, że laska udawała ciążę, poród, dziecko, męża, no dosłownie WSZYSTKO! I to się ciągnęło miesiącami! Wypisywala jakieś zmyślone historie, nawet wyszukiwała w internecie zdjęcia żeby pasowało wszystko. No masakra!
Sasanko, Moni - mam to samo odczucie, jak ktoś tu wpada z histerią "CZY TAM JEST KRESKA BO TO 1 CS I BZYKNELISMY SIE RAZ?!?!?" a tam link do zdjęcia z krechą grubą jak mój bludog to mi się na prawdę słabo robi. Ani cześć, ani nic a potem po wrzuconym teście i zebranych gratulacjach znika ot tak. Strasznie to słabe, bo my tu się zżyłyśmy, każda ma jakieś kamienie po drodze a ktoś tak bez taktu się wbija i znika. :<
Madziandzia! super, że wróciłaś!
Pisałam wam dziewczyny, że odchodzę z pracy... i taki był plan przez 2 dni. Dziś z mężem jeszcze raz to przemyśleliśmy. Nie wiadomo co będzie z jego biznesem w wakacje... A stawiać tak na 1 kartę jak się staramy zajść w ciążę chyba nie jest mądrze. Tym bardziej że nowej pracy nie mam nagranej jeszcze. Niestety plan uległ zmianie przez tego całego koronawiusa :< Zostaje i dalej się będę kisić. Może już niedługo i pójdę na L4... W każdym razie cieszyłam się chociaż przez 2 dni. Jakoś to będzie.Magdalena29, szona lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby udawać i pisać nieprawdziwe rzeczy o sobie. Chyba komuś się naprawdę nudzi lub nie jest zadowolony ze swojego życia i w ten sposób chce się dowartościować 🤯
A co do pracy to też tak myślę czasami "jeszcze wytrzymaj trochę i pójdziesz na L4" 🙂 Lubię swoją pracę, ale ludzie mnie denerwują i kółko wzajemnej adoracji, a ja się czuje jak robol co będzie robił za innych02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
nick nieaktualny
-
A ja myślałam, że weszłam tu do Was na hama ale się grzecznie przywitałam i coś tam o sobie przynudzałam i przeszłam chyba na bezpieczną strone mocy
Muszka05 wrote:https://zapodaj.net/61de624b33aee.jpg.html
Pierwszy raz od 6msc bolą mnie cycki pezed okresem miałam nadzieje a tu dupa 😕 12dpo raczej coś by już było.
Hmmm póki nie ma 🐒 to zawsze ciutka szansy zostaje...
Ag91 wrote:Melduje ze dziś dostałam 🐒..
O nie nie! Tylko nie to! Takich wieści tu nie chcemyszona lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Annie1981 wrote:O nie 🙈 No to dziś pierwszy dzień Twojej ciąży 🙂 Ja też już bym chciała dostać.
-
Nuch2 wrote:What??? Niesamowite... ja to ludzi chyba nigdy nie zrozumiem...
PS: jeszcze dodam, że ona była w takim stanie psychicznym, że wierzyła w swoje kłamstwa. Lekarzom opowiadała o poronieniu, którego nie było. Mamie o tym, że zniknął facet, który nigdy nie istniał i trzeba go szukać, dzwonić na policję...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 17:35
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Mlodamezatka żartujesz? Ktoś aż tak grubą akcję odwalił? 😱
Ja jestem jedynie na tym wątku i czasem zajrzę co tam na żpn słychać w męskich sprawach więc dużo mnie omija
Co do wyskakiwania z pozytywnym testem jak szpak nie powiem z czego to się zgadzam. Ja ogólnie mam problem z zazdrością. Te starania zrobiły ze mnie mega wredną sukę z nadwagą. Chyba powrót do miłej, sympatycznej laski jest niemożliwy ale żeby nie było z każdej ciąży naszej znajomej grupy się cieszę jak ze swojej 😘
No powiem Wam dziewczyny, że serio sikam tyłkiem albo raczej sikałam, bo póki co (odpukać) jest ok. Wrócę do domu to legnę jak długa. Faktycznie apetyt po tym żaden. Teraz pytanie czemu wcześniej nigdy nie czułam działania tego leku?
Wyniku mojej cytologii nadal nie ma, na szczęście drożność musiałam przełożyć na czerwiec więc może łaskawie dotrze 🤔
Teraz przeżywam badania eMka. Do czasu wyników chyba umrę... też w czerwcu będą bo na fragmentację się czeka 3 tygodnieMadziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
nick nieaktualnyKurczę, z jednej strony rozumiem żal oszukanych dziewczyn, które wspierały, angażowały i zostały tak strasznie potraktowane. A z drugiej, tak jak pisała moni o swojej znajomej, to się z niczego nie bierze, tylko za tym chyba muszą stać jakieś zaburzenia czy choroba. Straszne i smutne zarazem.
agge, Mlodamezatka, szona, Annie1981, Iseko, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Witam się dzisiaj.
Dramę czytałam ale nie pisałam bo w pracy młyn.
Korpo jest straszne, tak bardzo chcę już to l4, mimo ze zawsze mówiłam że chciałabym jak najdłużej pracować.
No ale co tu gdybać.
Ostatnie dwa dni były dziwne, miałam taką ochotę na seks, że myślałam że owulka przyszła tak wcześnie. Wczoraj podziałaliśmy oczywiście.
Gratuluję pięknych zdjęć!
Mam duże nadzieje na ten cykl, rocznica ślubu, 30 eMka. Cóż to by był za prezent!
Wierzę w te nasze cykle kochane, dziękuję że mogę tu z Wami być, dobrze wiedzieć że nie jestem sama, no i że się w końcu uda!
Taki dzisiaj nastroj mam dziwny.GrubAsia lubi tę wiadomość
PCOS❌
Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF.
START IVF - luty 2022; priming estrofenowy.
2 ❄❄
24.03.22 - transfer ❄ 💔😥
27.05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 mamy 4 mm kropeczka i -> 21.08 - 2 cm człowieczka. -> krwawienie -> szpital, krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm -> 20.09 - 12+6 7cm najprawdopodobniej dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g kruszynki 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo
Zostań z Nami 🙏🙏🙏