Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka wrote:
    Mam wynik.... 63,53... Przyrost 400%??? Nie wierzę... Plamienia brązowe, bóle minimalne... Jeszcze w piątek powtórka i kończę badania! 😍

Super!!! 😍

Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam pewna, że będzie spadek albo minimalny wzrost a tu niespodzianka... Ale pozamaciczna i tak mi jeszcze siedzi w głowie przez ten progesteron... Mimo, że niby jakiś pęcherzyk wczoraj był w macicy...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka przegoń te pesymistyczne myśli! Zobacz jak beta poszybowała!

Szonka czemu Ty sobie to robisz? Czemu bobek? Weź poszukaj jakiegoś innego testu, bo wszystkie tu razem z Tobą ześwirujemy czekając na kolejne siki!
    Ps. Ja bym się poczęstowała heparynką, nie zaszkodzi a może pomoże ;)

Sasanka masakra, to jest masakra, tylko w tyle jestem w stanie z siebie wykrzesać.

Elfia zanim się obejrzysz będziesz siedzieć pod gabinetem czekać na usg genetyczne ;)

• Daniela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, piękny przyrost! Tak superancko powinna rosnąć beta na początku.

Jestem przekonana, że u Ciebie nie ma mowy o pozamacicznej, aczkolwiek w sumie na wczorajszym usg uważam, że takich "pęcherzyków", jak ten, który Ci gin zaznaczył jest kilka. Jak dokładnie popatrzysz, to sama to dostrzezesz. To po prostu nie jest możliwe, by przy takich wartościach pecherzyk był widoczny, choćby i gin miał sprzęt z kosmosu. Ale za tydzień, jak już beta będzie około 1500, to już spokojnie sobie pecherzyk obejrzysz :) Bo on bez wątpliwości jest w macicy, czyli tam, gdzie jego miejsce :)

Gratuluję serdecznie :)

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona kłuje się proszę. Nic nie zaszkodzi a może tylko pomoc , dupka wez też i smigaj po test. Az mi się zrymowalo. Cycki bolą dobry znak ! Nie nakręcam ale wyślij męża do apteki no duży zapas testow.

Paulina gratulacje przyrostu piękny ! Może bliźniaki się mocniej wgryzaly ;) nudnej ciąży !

Sasanka jest to okropne i niesprawiedliwe. Powinni mieć otwarte te szpitale dla właśnie takich potrzebujących jak Twój teść !. Mam nadzieję że sytuacja się szybko ustabilizuje i teściu szybko dostanie chemia.
    Twoj linka na FB poprawił mi humor.

Moje dziecko w brzuchu przesyła wam ciążowe dobre wirusy.%©^¢°€¶∆∆£×€÷€∆∆°°^°
    Czuje ruchu coraz mocniej i kilka razy w ciągu dni ❤️👣 i wiecie co urodzi nam się syn ! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 12:00

moni05, Suszarka, frezyjciada, Rucola, eemmiilliiaa, szona, Pati96, Malgonia, Mlodamezatka, PaniKsięgowa, MonikA_89!, Niercierpliwa v2.0, Madziandzia, Iseko, Ania_85_ lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Monis, dziekuje, ale w dobie tego, co sie dookola dzieje, mam poczucie, ze ciaza lub jej brak jest akurat najmniej wazna. Na pewno bedzie mi nieporownywalnie latwiej znosic ewentualne porazki. Mam nadzieje, ze u Was tylko na gilu sie skonczy, a i ze gil odpusci lada chwila. Z wynikami pojdzie jeszcze lepiej, niz z zabiegiem. Jak tylko przyjda, daj, prosze znac, a ja ani na sekunde nie puszczam kciukow <3 Uwazajcie na siebie
    Oczywiście, że rozsądek przede wszystkim. Stres nie jest sprzymierzeńcem ani przy staraniach ani w ciąży... 😘 dam, oczywiście, że dam znać 😊

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, super! Stres nie sprzyja, wiec postaraj się odetchnąć 😘

Mildred, gratuluje! :) a jednak zrezygnowaliście z niespodzianki? 😘

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zalała mnie krew... Dużo jasnej krwi... Nie wierzę, że będzie z tego zdrowa ciąża :( coraz bardziej boję się pozamacicznej... :(

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka duuuuużo leż i myśl pozytywnie!!!!

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie mam jakiegoś pecha... Kiedy wyniki dobre wyszły to kurde zalać mnie musiało... Ehhh :(

8p3os65gp79cy9ly.png
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka, przykro mi... Zrób tak, jak Misiaa radzi, połóż się i dużo odpoczywaj.

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska a może to jakis krwiak? Kurde przykro mi że musisz przez to przechodzić, dlaczego nie może być wszystko w porządku :(

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska proga też robiłaś?

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka krwawienie minęło?

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie zrobiłam i teraz żałuję :/ w poniedziałek był w jednym labie 6,29 a w drugim 8,33.... Słabo :/
    Oczywiście naczytałam się, że beta w pozamacicznej dobrze może przyrastać aż w 64 % :/ niech mi ktoś zabierze internety!

8p3os65gp79cy9ly.png
  • Pauliśka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, krwawienie maleje... ale dopadła mnie taka migrena, że masakra... Paracetamol nie bardzo działa :/ mam dziś jakiś gorszy dzień chyba...

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, w zeszlym roku plakalas strasznie, ze to pozamaciczna, pamietasz? Nie byla, a my sie z Toba klocilysmy, bys wyluzowala. Niski prog w wiekszosci przypadkow oznacza jednak nieprawidlowosci ciazy lub ewentualnie niedomoge! Nie wiesz, jaki ten prog masz dzis i czy od niego krwawisz, rownie dobrze moze wynosic juz 20, a pojawil sie jakis krwiak, ktory sie oczyszcza. CP jest na szarym koncu prawdopodobienstwa

Odpoczywaj, lez, nie biegaj juz tak po labach i badz dobrej mysli :* Przypomnij sobie Agge, ktora krwawila, a teraz tuli swoj Cud

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 14:26

Pauliśka, agge lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy macie speeda, jeden dzień nie weszłam, a tu tyle stron do nadrobienia. Na razie tyle napisze i idę robić obiad. Dobrze, że mieszkamy w domu, bo młoda chciałaby tylko na dworze siedzieć.

Pauliśka , Szkoda, że nie zrobiłaś progesteronu. A lekarz dał Ci lutkę czy dupka? Bo luteina i tak by Ci zawyżyła wynik. Nic nie zrobisz, bierz leki i musisz czekać aż beta urośnie do przyszłego tygodnia. Ważne, że rośnie.

Izape91 Coraz większa ta twoja córeczka, oby się uspokoiło z tym wirusem i mogłaś rodzić z mężem. Jeśli mogę spytać, bo widzę Twoją stopkę. Udało się wam naturalnie? Czym podkoksałaś męża :)

Lorinka Przytulam mocno, mam nadzieję, że za niedługo już będziesz przytulać swoje ziemskie dzieciątko. Twój synek na pewno czuwa nad tym :)

Sasanka 55 Przykro mi z powodu teścia, ten koronawirus zrobi dużo złego nawet tym którzy go nie będą mieć :(. Trzymam kciuki za usg!

MIldred Gratuluję synka i podkradam wiruski na następny cykl :)

Szona Kuj się kobieto, pomóż temu kropkowi się zaklimatyzować :). Trzymam kciuki by tym razem to było to! W końcu założycielce wątku należy się :)

lorinka9191, szona, Sasanka55. lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makino a u Was jaka jest przyczyna wyników męża? Bakterie, zylaki czy w tym względzie ok i powód nieznany? Jeśli już gdzieś pisałaś to przepraszam ze nie wylapalam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2020, 14:46

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • szona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśka nie masz objawów pozamacicznej, a plamienio-krwawienia jak się okazuje są strasznie częste :/ choć domyślam się jak cholernie ryją banię :/

W Bia nie ma szans dostać się do dentysty, także super. Nie pamiętam już czy Wam napisałam rano - wczoraj wypadło mi pół zęba.

Zrobiłam zastrzyk, w sumie co za różnica. Jak to ściema, to już jutro nie wezmę i już. Cycki spowodowały, że postanowiłam się pokłuć. W ogóle wczoraj o 17 zasnęłam na biurku. Gdyby nie te dziwne rzeczy, to bym nie zaczynała z neoparinem. A jak nie wyjdzie, no to chociaż może jakoś tego zęba ogarnę. Zobaczymy.

Taka piękna pogoda... tak bardzo chce się na rower :/

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ