W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
-
WIADOMOŚĆ
-
Sasanka55. wrote:MonikA, nie moge przestac myslec o Tobie i Twoim Malenstwie Wyrzuca mnie z pracy, bo bez pelnego skupienia robie straszne glupoty
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Nie chciałabym mieć ciebie na sumieniu! Skup się słońce 😘
Spoko, nawet bym sie nie obrazila, bo ostatnio nie lubie tu pracowac, bardzo nie lubie, a nie mam jaj, by cokolwiek zmienic
Edit: zreszta zaraz bede w ciazy albo juz jestem, wiec lepiej grzac swoja ciepla posadkeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 13:32
Judit, lorinka9191, Makino, Salome, Pati96, agge, moyeu, szona, Magddullina2, Iseko, *Agape*, kittinka, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Sasanka55. wrote:Spoko, nawet bym sie nie obrazila, bo ostatnio nie lubie tu pracowac, bardzo nie lubie, a nie mam jaj, by cokolwiek zmienic
Edit: zreszta zaraz bede w ciazy albo juz jestem, wiec lepiej grzac swoja ciepla posadkeSasanka55., PaniKsięgowa lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnymoyeu wrote:Makino jak długie masz cykle? Pytam bo moja gin przy moich krótkich (24-26) kazała robić te badania w 2 dc, w necie piszą żeby między 3-5 dc ale jak widać trzeba dopasować to do siebie. Co do samych wyników nie powiem Ci nic więcej ponad to co Olik napisała.
Mam 29 dniowe. badałabym 3 dnia, ale była sobota, więc pozostał poniedziałek.
Olik321, normy prolaktyny mam do 23,3. Jeszcze 5 miesięcy temu miałam prolaktynę w okolicach 40, ale niepokalanek pomógł . Co do badania 7dpo, to jak brałam duphaston to było słabo, bo w okolicach 10. Teraz na luteinie jest powyżej 20, tyle że wiem że ona wychodzi w badaniu, a duphaston nie. -
nick nieaktualnySasanka55. wrote:Spoko, nawet bym sie nie obrazila, bo ostatnio nie lubie tu pracowac, bardzo nie lubie, a nie mam jaj, by cokolwiek zmienic
Edit: zreszta zaraz bede w ciazy albo juz jestem, wiec lepiej grzac swoja ciepla posadke
Zaraz uciekniesz na chorobowe, potem macierzyński i wychowawczy, więc z 3 -4 lata możesz mieć spokój od pracy, którą nie lubiszSasanka55. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonikA, Makino, kocham przychodzic do biura ze wzgledu na swietnych ludzi, wspolne sniadania, obiady, zarty, ale nie cierpie tu pracowac L4 to faktycznie spoko rozwiazanie, bo kontaktu z wiekszoscia osob nie strace, a nie bede musiala dzien w dzien gapic sie w monitor, udajac, ze wiem, co robie i tak przez 7 lat
Salome, MonikA_89!, Iseko lubią tę wiadomość
-
Monika dorzucam do puli moje kciuki ✊🏼✊🏼
aeiouy mogę sobie tylko wyobrażać jak się stresujesz po swoich doświadczeniach ale zupełnie obiektywnie na to patrząc, na serduszko jest jeszcze czas, zobaczysz będzie dobrze 🙂 chociaż ja do tej pory nie potrafię przed wizytą zapanować nad emocjami.. dziś przed połówkowym ciśnienie 140/90, puls 127 🤦🏻♀️
Na szczęście na usg wszystko dobrze, mamy małego chłopczyka! A najbardziej mnie wzruszył widok jego małej stopy ♥️ jeszcze tak niedawno tak strasznie się martwiłam, że nigdy mnie to nie czeka... a jednak się udało. I dlatego wierzę, że każdej w końcu się uda!! Czekam na Wasze kreski 😉
Misia daj znać co po Twojej wizycie!
Szona u mnie przy letrozolu śluz totalnie wariował, zupełnie nie umiałam go zinterpretować, może jeszcze owulka przed tobą, na wszelki wypadek bym działała 😄
Sasanka55., Salome, Pati96, Nana_r, frezyjciada, Daniela, MonikA_89!, aeiouy, Madziandzia, agge, moyeu, szona, olik321, Iseko, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
Starania od maja 2018
I cykl - owu 17dc 🤩
II cykl - owu 19 dc
III cykl - owu 16 dc, II 30 dc 😍
34 dc - beta 993.2 mlU/ml, prog 39 ng/ml
37 dc - beta 2635 mlU/ml
26.11.19 jest ♥️ -
Monika, jeszcze tylko godzinka 😲🍍🍀✊🙏
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
MamaStasia :) wrote:Jak się czujesz ?
Aż za bardzo, leciutko mnie mdli w ciągu dniach, ale bardzo, bardzo lekko, piersi bolą tylko jak się pochylam... Aż się boję czy z dzidzia wszystko w porządku, skoro nie mam żadnych objawów 😓Fiore lubi tę wiadomość
-
Elfia, nie stresuj się, na tym etapie jeszcze może nie być objawow, na pewno wszystko jest dobrze! Kiedy masz wizytę?Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Ja po wizycie... od kolejnego cyklu zaczynam stymulację clo...zobaczymy co z tego wyjdzie...gadalam z ginką o histero ale ona uwaza ze najpierw lepiej sprobowac max 3 cykle ze stymulacja bo z histero jej zdaniem jest tak ze czasami mozna sobie tylko zaszkodzic ale w sumie nie zapytalam dlaczego tak uwaza...dzisiaj mam 16dc...niby jakis delikatny plyn bylo widac ale cholera wie czy owu byla...tak czy siak powiedziala zeby jeszcze dzisiaj i jutro probowac...no i endo ma 10.6mm...nie mam pojecia czy to dobrze..pewnie mogloby byc lepsze..
Monika no to witaj mamusiu w dwupaku! Może właśnie w tym momencie Twój okruszek wkrada się do mamusiMonikA_89!, szona, majka91 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyMisiaa wrote:Ja po wizycie... od kolejnego cyklu zaczynam stymulację clo...zobaczymy co z tego wyjdzie...gadalam z ginką o histero ale ona uwaza ze najpierw lepiej sprobowac max 3 cykle ze stymulacja bo z histero jej zdaniem jest tak ze czasami mozna sobie tylko zaszkodzic ale w sumie nie zapytalam dlaczego tak uwaza...dzisiaj mam 16dc...niby jakis delikatny plyn bylo widac ale cholera wie czy owu byla...tak czy siak powiedziala zeby jeszcze dzisiaj i jutro probowac...no i endo ma 10.6mm...nie mam pojecia czy to dobrze..pewnie mogloby byc lepsze..
Monika no to witaj mamusiu w dwupaku! Może właśnie w tym momencie Twój okruszek wkrada się do mamusi
Misiaa, owu byla albo bedzie! Wg mnie endometrium bardzo spoko Od 7mm moze zamieszkac Kropeczek, a jeszcze jest czas, by podroslo. Moze nawet clo nie bedzie potrzebne :* -
Monika, moja koleżanka za chwilę wjeżdża na operacyjna na cc, więc uważam, że przejmujesz jej brzuszek - nawet godziny się zgadzają
A ja tylko zerkam, czy któraś z Was napisałaSasanka55., Fiore, MonikA_89!, szona, Magddullina2, Iseko, Rucola, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualny
-
Daniela wrote:Monika, moja koleżanka za chwilę wjeżdża na operacyjna na cc, więc uważam, że przejmujesz jej brzuszek - nawet godziny się zgadzają
A ja tylko zerkam, czy któraś z Was napisałaGosiek1993, Iwona28, lorinka9191, frezyjciada, Irvine90, Lola*, Makino, szona, ElfiaKsiężniczka, aeiouy, MamaStasia :), Malinowa91, Daniela, Salome, Fiore, Magddullina2, Judit, Misiaa, Pati96, PaniKsięgowa, Suszarka, Angelika1313, agge, majka91, moyeu, Sasanka55., olik321, Iseko, Nana_r, moni05, Mildred, *Agape*, Rucola, kittinka, Madziandzia, 5ylwian, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
😭
Nana_r wrote:Monia-kciuki!
Patuszon-szkoda, że tempa spadła ale nowy cykl, nowa nadzieja
Co do owulaków-ja kiedyś zainwestowałam w clear Blue i dwa cykle nic. W końcu w trzecim pokazała się ta cholerna uśmiechnięta buzia, ale jak 2 dni później poszłam do giną i powiedziałam że test pokazał owulacji, to na monitoringu okazało się, że dopiero będzie za jakieś 2 dni.
Od tego czasu im nie wierzę.
Warto zaznaczyć, że byłam wtedy na CLO.
Ja dziś byłam na jodze rano. Uwielbiam! Mam Cudownych nauczycieli! Aż się popłakałam w pewnym momencie przy ćwiczeniach oddechowych powiedzieli, że mamy świadomie wyrzucic z siebie emocje uwięzione w miednicy i pękłam!
Umówiłam się do gina na 17.03, żeby sprawdzić czy jakaś owulacja się pojawi i jak moje endometrium. W tym cyklu bez dupka, bez żadnych leków. Sprawdzimy co po tym poronieniu się tam wyrabia
Dopiero nadrabiam, możliwe, że dziewczyny już to napisały - ale pozytywny test owulacyjny nie mowi, że wlasnie trwa owulacja, tylko że może nastąpić nawet do 48h od pozytywnego testu. Wychodziłoby wiec, że Twój test pokazał idealnie, że owu nadciąga
A joga to błogosławieństwo dla macicy, dna miednicy i płodności. Tylko ponoć nie polecana przy skoliozie niestety, a ja mam na plecach slalom gigant 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 17:16