W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikA, ✊✊✊
Misiaa, ✊✊✊
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie odnośnie testów owu, od którego dnia po @ zaczynacie je robić? Ja trochę zielona jestem w tym temacie. W poprzednim cyklu robiłam, ale żaden nie wyszedł pozytywny i zastanawiam się, czy może za późno zaczęłam je robić, a może miałam cykl bezowulacyjny 🤔MonikA_89! lubi tę wiadomość
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
Monia, Misia kciuki ✊✊
Maria halo co u Ciebie?
Ten pęcherzyk prawego jajnika chyba faktycznie nie pękł. Boli mnie dosyć. Mam nadzieję że się wchłonie bez problemu. Jutro pójdę jeszcze raz go podejrzeć.
Czy przyjmowanie luteiny pomoże we wchłonięciu się tego nieudolnego pęcherzyka? Czy lepiej sobie odpuścić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 08:37
MonikA_89! lubi tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Luteina pomoże na pewno Judit. No właśnie Maria tez myślałam o Tobie wczoraj, jak u Ciebie? Masz jakoś wizytę chyba na dniach?
Judit lubi tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Lorinko ja testy owu zaczynałam robić ok 7 dni po @ ale jakoś nigdy nie ogarniałam kiedy ta kreska jest prawidłowa bo cały czas miałam je w podobnym kolorze więc pewnie trafiłam na kijowe testy :p bawiłam się z tym 2 cykle i odpuściłam
Sasanko jak doświadczenia z testowania? 6dpo coś jest? :p
Ochmanko co u Ciebie kochana? :*lorinka9191 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyLorinka to zależy jakie masz cykle, kiedy pojawiają się objawy poprzedzające owu etc. My tu jesteśmy świruski, więc bywa, że siuramy na patyki zaraz po skończonej @ 😂 aż do pozytywa i po nim chwilę też, co by się upewnić, że to był na pewno pozytyw 😂 spaczone głowy 🤣
lorinka9191, szona, Lola* lubią tę wiadomość
-
Misiaa, Frezyjciada, ja właśnie jak robiłam w listopadzie i grudniu dzień w dzień, zaraz po skończonej @ to udało mi się w te dwa miesiące wyłapać na teście owu pozytyw i to zgadzało się z resztą objawów 😁 Potem odpuściłam, bo mieliśmy odczekać, a jak w tamtym miesiącu zaczęłam je robić, to ta kreska za każdym razem taka blada wychodziła. Może też trafiłam na jakieś kijowe testy, bo się pokusiłam i z allegro 50 kupiłam 😃 Od jutra zacznę sikać i zobaczymy, jak w tym miesiącu z nimi będzie 😂Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
-
Dziewczyny kochane kciuki :***
Aeiouy juz miała wizyte, czy znowu cos pomylilam??aeiouy lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Monika trzymam kciuki za transfer
Lorinka, testy robię od ok 9dc ( owu mam 11-14dc). Ale też mi różnie wychodzą ;p
Ważne jest by robić je pod wieczór i około 3h przed nie sikać i dużo nie pić
Misia daj znać po wizycie!MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Judit, Fiore, dzięki za wywołanie do tablicy
Wizytę mam w przyszłą środę, więc faktycznie tuż tuż - aż dziwne, że tak szybko to zleciało.
Nie byłam na usg, żeby potwierdzić owulację, ale oczywiście ciągle mierzę temperaturę i wygląda na to, że coś tam było - albo któryś pęcherzyk pękł, albo nie pękł, tylko przerósł, ale zaczął produkować progesteron, więc tempka się podniosła. Ale wykres wygląda bardzo słabo. Nie potrafię przewidzieć, kiedy okres, ale mam nadzieję, że na wizycie będę jakoś w 1-2 dc, żeby od razu zacząć brać zastrzyki.
Monika, bardzo mocno trzymam kciuki za dzisiaj!!!
Fiore, czy pisałaś już, ile zarodków powstało, czy coś przeoczyłam?
Judit, mam nadzieję, że była piękna owulacja! A nawet jeśli tylko jeden pęcherzyk pękł, to zawsze może się podzielić
MonikA_89!, Fiore, Judit lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
lorinka9191 wrote:MonikA, ✊✊✊
Misiaa, ✊✊✊
Dziewczyny, a ja mam takie pytanie odnośnie testów owu, od którego dnia po @ zaczynacie je robić? Ja trochę zielona jestem w tym temacie. W poprzednim cyklu robiłam, ale żaden nie wyszedł pozytywny i zastanawiam się, czy może za późno zaczęłam je robić, a może miałam cykl bezowulacyjny 🤔
Gdyby nie monitoring co miesiąc i badanie progesteronu to bym dalej wierzyła testom i zastanawiała się dlaczego w ciążę nie zachodze 🙉
-
Judit wrote:Monia, Misia kciuki ✊✊
Maria halo co u Ciebie?
Ten pęcherzyk prawego jajnika chyba faktycznie nie pękł. Boli mnie dosyć. Mam nadzieję że się wchłonie bez problemu. Jutro pójdę jeszcze raz go podejrzeć.
Czy przyjmowanie luteiny pomoże we wchłonięciu się tego nieudolnego pęcherzyka? Czy lepiej sobie odpuścić?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
aeiouy wrote:Ja juz po usg. Oczywiscie nie moze byc normalnie. U normalnych kobiet wszystko jest ok, tylko u mnie nie jest. Zawsze cos. Wedlug OM moja ciaza ma 6t3d a wedlug usg 5t5d. Jest zarodek 2mm ale serduszka jeszcze nie ma. Profesor powiedzial, ze to zadna roznica i ze jest wszystko ok. Mam zrobic kolejne usg za 10 dni.
Jednak przezyty juz wczesniej przeze mnie taki sam scenariusz nie pozwala mi sie cieszyc, wrecz mnie paralizuje.
A i wydalam dzis jedyne 2800 w gabinecie!
Nie mam sily juz na to wszystko. Psychicznie nie wyrabiam.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
A ja idę dziś po owulaki. Pierwszy raz od bardzo dawna, ale no faken muszę zobaczyć czy już po ptakach 😅
Sasanka55., moyeu, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaniela wrote:Lola, umów sobie wizytę tak około trzech tygodni od owulacji. Będzie wtedy spora szansa na serducho.
Chyba sie nie zgodze z tym, ze 3 tygodnie po owu jest spora szansa na serducho... Wg mnie za wczesnie.
Misiaa, 6dpo biel, ze az nie ma w co sie gapic dzis robie proga (jutro nie dam rady) i AMH... Baaaardzo mocne kciuki za Twoja wizyte :*
MonikA ✊✊✊✊✊✊✊✊MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Sasanka55. wrote:Chyba sie nie zgodze z tym, ze 3 tygodnie po owu jest spora szansa na serducho... Wg mnie za wczesnie.
Misiaa, 6dpo biel, ze az nie ma w co sie gapic dzis robie proga (jutro nie dam rady) i AMH... Baaaardzo mocne kciuki za Twoja wizyte :*
MonikA ✊✊✊✊✊✊✊✊Sasanka55. lubi tę wiadomość