W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja za to byłam u jakiegoś przypadkowego ginekologa zobaczyć czy są te szanse na bliźniaki 😁 oczywiście nie ma tak pięknie. Jeden pęcherzyk tylko pękł. Drugi chyba się rozlał i pewnie się wchłonie. Ale szczerze mówiąc to mu średnio wierze idę w środe jeszcze do innego bo on mi powiedział, że mam torbiel nową.. A ja przecież miałam USG w klinice pare dni temu i torbieli nie było. Chyba nie ma szans żeby powstała w 3 dni torbiel endometrialna. Nie chce mi się wierzyć.
Aa no o ogólnie też dostałam radę co robić żeby nie mieć tych torbieli:
Mam w ciążę zajść 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 20:19
Fiore, szona lubią tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
nick nieaktualnyAeiouy normalnie to już nigdy nie będzie matki tak mają 😊 potem będziesz się martwić, że kupa nie taki ma kolor, później, że nie wiesz co to dziecko do Ciebie mówi, a potem że jeszcze nie wróciło z imprezy
przytulas!❤️aeiouy, moni05, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
aeiouy wrote:Ok, ochlonelam juz. Gile wysmarkane w rekaw męża. Glowa mi peka od tych emocji i po szczepionce jeszcze jestem...
Nic innego mi nie pozostaje jak dalej czekac. Skocze na usg w przyszlym tyg. Moze faktycznie te 2-3 dni poczekalabym i byloby serducho.
Dziekuje Wam dziewczyny - uspokoilyscie mnie tez ❤
Musze odwiedzic biblioteke i wypozyczyc duuuuzo ksiazek na ten czas!
I to tez nie jest tak, ze ja nie wierze w mojego Kropka. Po prostu swoje przeszlam i chcialabym, zeby chociaz raz bylo NORMALNIE, bez dodatkowych stresow/nerwow, bez dodatkowych łez.
No nic, czekam dalej i modle sie o ten moj cud!
A co do kasy, to u profesora jest cholernie drogo: 150zl usg (od 11 tyg usg kosztuje 250zl), 350zl wizyta, 770zl szczepionka a reszta to badania immunologiczne + jakies inne ktore zlecil profesor.aeiouy lubi tę wiadomość
-
Judit śmierdzi mi to jakimś wyjątkowym „specjalista”. Torbiel się mogła zrobić z niepeknietego/przerośniętego pęcherzyka, takie endometrialne nie rosną jak grzyby po deszczu...ile złotych rad dostałyśmy dziś dziewczyny- zajść w ciąże żeby nie mieć torbieli, a jak nie zachodzisz to znaczy, że timing nieodpowiedni 😅
Judit, MonikA_89!, szona, Salome lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
nick nieaktualny
-
Judit wrote:Ja za to byłam u jakiegoś przypadkowego ginekologa zobaczyć czy są te szanse na bliźniaki 😁 oczywiście nie ma tak pięknie. Jeden pęcherzyk tylko pękł. Drugi chyba się rozlał i pewnie się wchłonie. Ale szczerze mówiąc to mu średnio wierze idę w środe jeszcze do innego bo on mi powiedział, że mam torbiel nową.. A ja przecież miałam USG w klinice pare dni temu i torbieli nie było. Chyba nie ma szans żeby powstała w 3 dni torbiel endometrialna. Nie chce mi się wierzyć.
Aa no o ogólnie też dostałam radę co robić żeby nie mieć tych torbieli:
Mam w ciążę zajść 🤯
To w końcu Ci ktoś dobrze poradził
I tak mi się przypomniało, jak kiedyś moja dawna sąsiadka była na usg jamy brzusznej i lekarz mówi do niej, żołądek ok, wątroba ok, pęcherzyk żółciowy o regularnym kształcie. Ona wtedy do niego: "panie doktorze, ale ja już nie mam pęcherzyka". A lekarz z pretensjami: "mogła mi pani powiedzieć!".
olik321, *Agape*, Judit, Sasanka55., agge, szona, Salome, Rucola, Madziandzia, Iseko, Mlodamezatka, Ania_85_ lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Dziewczyny a propo torbieli to mam pytanie.
Bo zawsze na monitoringu, jak już było po owu, lekarz mówił " jest płyn, owulacja była itd"
A dziś mi pokazał ciałko żółte o średnicy 30mm
I zgupiałam, mówię jak to ciałko żółte, to nie torbiel? I czy na pewno pęcherzyk pękł?
A on, że tak, i że to jest ciałko żółte o budowie pęcherza
Miałyście tak kiedyś?
W sumie google mi podpowiedziało, że faktycznie ciałko żółte może mieć strukture płaską lub pęcherzykowatą, ale wiecie jak to jest ;p -
Daniela wrote:To w końcu Ci ktoś dobrze poradził
I tak mi się przypomniało, jak kiedyś moja dawna sąsiadka była na usg jamy brzusznej i lekarz mówi do niej, żołądek ok, wątroba ok, pęcherzyk żółciowy o regularnym kształcie. Ona wtedy do niego: "panie doktorze, ale ja już nie mam pęcherzyka". A lekarz z pretensjami: "mogła mi pani powiedzieć!".Malgonia lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Lola, progesteron besins jest naturalny, więc wyjdzie w badaniach, tak samo jak luteina dowcipna Co do serduszka to u mnie było przy becie 4000
Frez, możesz też zrobić drożdżówki. Kuchnia Lidla ma fajny przepis na paluchy serowe z rodzynkami. Bardzo łatwe ciasto. Z owocami też na pewno wyjdzie, tylko trzeba dobrze odsączyć na sitku 😋
Olik321, jak widać ciałko żółte, to znaczy że owulacja była. Jak jest w kształcie pęcherzyka to chyba jesteś świeżo po tej owulacji, bo wydaje mi się, że dopiero później się spłaszcza i zanika (przy braku ciąży) 🤔
Lola*, olik321, Mildred lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
MonikA_89! wrote:
Olik321, jak widać ciałko żółte, to znaczy że owulacja była. Jak jest w kształcie pęcherzyka to chyba jesteś świeżo po tej owulacji, bo wydaje mi się, że dopiero później się spłaszcza i zanika (przy braku ciąży) 🤔
To by sie zgadzało, bo rano mnie bolał jajnik, a o 11 bylam u doktorka. Dziękuję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 21:34
-
Ło matko, aleście naprodukowaly stron!
Przeczytałam wszystkie
Ale od jutra będę częściej zaglądać, bo nie jestem wstanie teraz Wam odpisać
Od siebie dodam tylko tyle, że to mój drugi dc i armagedon miałam. Dobrze że miałam w pracy zapasowe majtki, bo wszystko mi przeciekło
Cudownych snów i owocnego wieczoru lub porankaStarania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Monika myśle o Tobie i trzymam kciuki od rana!!!🍀
MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
nick nieaktualny
-
Monia ✊✊💪
Idę dzisiaj do gina...zobaczymy co mi powie...jak to ze nadal mamy probowac to niech spada!MonikA_89!, Sasanka55. lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."