W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aeiouy, serduszko powinno być przy zarodku 4 mm. Twoje malenstwo ma jeszcze czas Mocno trzymam kciuki, Kochana.
A co do terminu owu jesteś 100% pewna? Bo na tym etapie dzień czy dwa to ogromna różnica.aeiouy, Rucola lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualnySasanko właściwie to widziała mnie w dopasowanej bluzce i widzi mnie codziennie, bo to nasza firmowa ulotkarka... No trudno tak podłego humoru jak mam nic nie jest w stanie pogorszyc.
Misiaa nie wyobrażam sobie być na Twoim miejscu... tak mi przykro kochana... jesteście z mężem silni jak tytani.
Dziewczyny... coś mi się chyba sypie w cyklu albo jakieś dziadostwo mnie łapie. Od wczoraj popołudniami łapią mnie mdłości. I to takie, że nie potrafię funkcjonować... -
Lola* wrote:Wiecie może czy progesterone besins wychodzi w badaniach krwi? Czy tak jak duphaston nie wychodzi?
-
Dziewczyny, naprawdę trzeba te bociany ściągnąć choćby i siła
U mnie dziś dół przez dyr w przedszkolu. Nie spodziewałam się, że tak mi kobieta będzie dowalac, a kopie leżącego w sumie. Najgorsze jest to, że wiem, że prawo stoi po stronie mojego dziecka, a mam poczucie, że skrzywdze syna bardziej, walcząc. A kobieta wie, że postępuje nie fair i przez to jest cholernie agresywna. Mam dzisiaj dość. Zostały nam 4 miesiące tam i obiecałam sobie, że wytrzymam. Ale mam ogromne poczucie niesprawiedliwości...
Z pozytywów. Mam pierwszy objaw ciąży. Nie zgadniecie. Szybko przetluszczajace się włosy, hmmm❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Madziandzia wrote:Sasanko właściwie to widziała mnie w dopasowanej bluzce i widzi mnie codziennie, bo to nasza firmowa ulotkarka... No trudno tak podłego humoru jak mam nic nie jest w stanie pogorszyc.
Misiaa nie wyobrażam sobie być na Twoim miejscu... tak mi przykro kochana... jesteście z mężem silni jak tytani.
Dziewczyny... coś mi się chyba sypie w cyklu albo jakieś dziadostwo mnie łapie. Od wczoraj popołudniami łapią mnie mdłości. I to takie, że nie potrafię funkcjonować... -
nick nieaktualnyDziewczyny pytanie z innej beczki. Czy któraś z Was robiła ciasto drożdżowe, takie z kruszonką, ale z mrożonymi owocami? Mam ochotę na takie gorące ciasto.... Drożdże mam, mleko też, tylko owoce jedynie mrożone.... Albo dżem.... Weźcie podrzućcie przepis
-
frezyjciada wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki. Czy któraś z Was robiła ciasto drożdżowe, takie z kruszonką, ale z mrożonymi owocami? Mam ochotę na takie gorące ciasto.... Drożdże mam, mleko też, tylko owoce jedynie mrożone.... Albo dżem.... Weźcie podrzućcie przepis
Kwestia smaku - przepis na ciasto z kruszonką i chyba truskawkami. Pychota. Dodawałam mrożone, tylko rozmrazalam owoce i w miarę możliwości odsączyłam
frezyjciada lubi tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki. Czy któraś z Was robiła ciasto drożdżowe, takie z kruszonką, ale z mrożonymi owocami? Mam ochotę na takie gorące ciasto.... Drożdże mam, mleko też, tylko owoce jedynie mrożone.... Albo dżem.... Weźcie podrzućcie przepis
frezyjciada lubi tę wiadomość
-
Szona jak wizyta u hematologa?
szona lubi tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
A ja tylko chciałam donieść ku pokrzepieniu, że u nas kolejny dino zaciążony . 4 lata starań, 4 transfer się udał
Aeiouy, tak jak dziewczyny piszą, fasolka malutka, serduszko powinno się pojawić chyba do 6 mmLola*, szona, Malgonia, Daniela, moni05, kittinka, MonikA_89!, aeiouy, agge, moyeu, Salome, Magddullina2, Iseko, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Mildred wrote:Właśnie powiem ci że niewiadomo niby ten sam składnik co luteina progesteronum tylko besins jest mikoryzowany progesteronum. Jak się gdzieś dowiesz daj znać sama biorę jeszcze besins i chciałabym wiedzieć. A z innej beczki besins ciekawe dlaczego taki drogi.
Ja dzisiaj powtarzałam bete i mój wynik to 256 ☺️ Nie wiem na kiedy umawiać się do gina -
Lola* wrote:Zapytam w takim razie na najbliższej wizycie. Moja lekarka każe profilaktycznie zawsze brać ten progesteron ale w sumie to mam wątpliwości bo mam swój całkiem wysoki. Do którego tygodnia się go bierze? Dziewczyny a jest jakaś zależność między wartością bety a serduszkiem? Przy jakiej wartości można już usłyszeć?
Ja dzisiaj powtarzałam bete i mój wynik to 256 ☺️ Nie wiem na kiedy umawiać się do gina
Lola, z tego co mi gin mówił, to przy becie 1500 jest widoczny pęcherzyk ciążowy, ale czy wtedy też już usłyszysz serduszko to nie wiem 🙂Lola* lubi tę wiadomość
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
Judit wrote:Szona jak wizyta u hematologa?
W sumie nudy.
Kazała przyjść za 3 mce, powiedziała że wtedy może zbadamy aktywność antytrombiny III (?) a na razie dała skierowanie na kwas foliowy, b12 i homicysteinę. Dzieki, że pytasz :*
Aaaaa i powiedziała „skoro wszystkie wyniki w normie, a ciąży nie ma TO ZNACZY, ŻE TO JESZCZE NIE CZAS” Aha, okej 😅 Jakby zatem było Wam smutno i czułybyście zniecierpliwienie - to spieszę z tą oto złotą myślą 🙃 -
Aeiouy niestety usg na tym eyapie moze byc super a moze byc 5akie ze wyjdziesz z myślą ze wiesz ze nic jie wiesz. Wierze, ze tym razem wszystko bedzie dobrze.
aeiouy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
szona wrote:W sumie nudy.
Kazała przyjść za 3 mce, powiedziała że wtedy może zbadamy aktywność antytrombiny III (?) a na razie dała skierowanie na kwas foliowy, b12 i homicysteinę. Dzieki, że pytasz :*
Aaaaa i powiedziała „skoro wszystkie wyniki w normie, a ciąży nie ma TO ZNACZY, ŻE TO JESZCZE NIE CZAS” Aha, okej 😅 Jakby zatem było Wam smutno i czułybyście zniecierpliwienie - to spieszę z tą oto złotą myślą 🙃
Haha kurr** a my się stresujemy a to przecież po prostu jeszcze nie czas!!! 🤷♀🤦♀ głupia że na to nie wpadłam wcześniej. 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 20:14
szona, Fiore, MonikA_89!, Rucola, Iseko, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Ok, ochlonelam juz. Gile wysmarkane w rekaw męża. Glowa mi peka od tych emocji i po szczepionce jeszcze jestem...
Nic innego mi nie pozostaje jak dalej czekac. Skocze na usg w przyszlym tyg. Moze faktycznie te 2-3 dni poczekalabym i byloby serducho.
Dziekuje Wam dziewczyny - uspokoilyscie mnie tez ❤
Musze odwiedzic biblioteke i wypozyczyc duuuuzo ksiazek na ten czas!
I to tez nie jest tak, ze ja nie wierze w mojego Kropka. Po prostu swoje przeszlam i chcialabym, zeby chociaz raz bylo NORMALNIE, bez dodatkowych stresow/nerwow, bez dodatkowych łez.
No nic, czekam dalej i modle sie o ten moj cud!
A co do kasy, to u profesora jest cholernie drogo: 150zl usg (od 11 tyg usg kosztuje 250zl), 350zl wizyta, 770zl szczepionka a reszta to badania immunologiczne + jakies inne ktore zlecil profesor.
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
Judit wrote:Haha kurr** a my się stresujemy a to przecież po prostu jeszcze nie czas!!! 🤷♀🤦♀ głupia że na to nie wpadłam wcześniej. 😅
Cieszę się, że wyjaśniłam tę zagadkę 😎
Otwieram wino i świętuje z mężem kolejny nieudany cykl hehe. Śluz jak przed okresem. 8 dc. Mózg roz**bany 😅