X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu dobra passa trwa🍀niechaj wysyp bąbelków nam da👶
Odpowiedz

W marcu dobra passa trwa🍀niechaj wysyp bąbelków nam da👶

Oceń ten wątek:
  • Wiosenka123 Znajoma

Wysłany: 3 marca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☀️
    Daję znać dopiero teraz, ale po 16 wróciliśmy do domu i jak się okazało nie było prądu ani zasięgu 😅
    Ja już po histeroskopii, ogólnie budowa macicy w porządku, żadnych zrostów polipów. Materiał pobrany do badania cd138, wynik do 3 tygodni więc teraz czekamy. Ogólnie się wyleżałam od 7 rano do 14, sam zabieg trwał około 10 minut. Miałam znieczulenie całkowite dożylne, trochę się bałam jaka będę po, ale w sumie nie czułam się jakoś nadzwyczajnie 😁 lekko krwawię, zaraz po zabiegu miałam taki ból jak przy okresie, więc generalnie oceniam wszystko dobrze. Nawet bym powiedziała, że lepiej to przeszłam niż badanie drożności 😊

Widzę że przewinął się temat kwiatowy 🌺 też mnie czeka przesadzenie domowych, może prawie wykorzystam na to l4. A na zewnątrz zazwyczaj sadze jakoś w kwietniu, żeby żadne przymrozki ich nie zaskoczyły. I uwielbiam surfinie, ale właśnie przez lepiące kwiaty przerzuciłam się na pelargonie i supertunie 😁

Biochemiczka, Liora , Piret, Motylek93, Aaagaa, Bajka92, Aga_92, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏻 29l. + 🐩
    starania od 09.2024 r.

🙍🏻‍♀️: potwierdzone owulacje, hiperprolaktynemia czynnościowa (dostinex), reszta hormonów w normie, MUCHa ✅, oba jajowody drożne ✅, histero ✅
    11.2025 cb

🙍🏻badania nasienia
    objętość: 4.1, pH: 8.1, ruch postępowy: 54%, koncentracja: 76 mln/ml, morfologia 0%--> 2%, stres oksydacyjny: 1,56 mv (norma <1,34 mV), HBA: 81%, zdefragmentowane: 16%
  • Liora Autorytet

Wysłany: 3 marca, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosenko o jak super, że tak lekko to zniosłaś :)

Co do kwiatów to ja wolę siedzieć cicho 😆 zasadziliśmy z mężem na jesieni maliny i zobaczymy jak się przyjęły. Mam nadzieję, że dobrze przezimowały :)

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️
    2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
    2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
    2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
  • Piret Autorytet

Wysłany: 3 marca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pędzę z wiadomościami z dzisiejszej wizyty! 🥹🥹🥹 Jejuuuu jaka jestem spokojna, że mój lekarz również porobił pomiary, wszystkie parametry w normie główka, serduszko inne narządy wiedziałam na prenatalnych, że jest ok ale jak drugi lekarz potwierdza to już w ogóle odetchnęłam 🥰
    Ponadto lekarz już wie kto mieszka w moim brzuszku!!! 👶🏼 jednak my nie chcemy wiedzieć, bo planujemy przyjęcie z okazji poznania płci więc na następnej wizycie napiszę nam na karteczce płeć 🥹🤩 dzidzia ma 8 cm, ahh jestem podekscytowana dzisiejszą wizytą 🙈

Także kochane tak jak pisałyście, że już w sumie pora hehe teraz oficjalnie dzielę się z Wami ciążowymi wiruskami! 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 Tak się złożyło, że tego samego dnia co Paulinka hihi także macie dziewczyny podwójną dawkę więc bez gadania proszę się częstować i czerpać ile wlezie, bo zarażają konkretnie w tym miesiącu ! 💖💖💖💖💖

Zaraz Was Kochane nadrobię i odpisze, z tego co zdążyłam zobaczyć widzę, że mamy pokaźny team ogrodniczek 🤭🌷🌷🌷

Liora ale mnie rozbawiłaś tymi żurawiami 😆 ja ostatnio też się dałam nabrać! 🤭 chyba za wcześnie jeszcze to prawda 🌱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 19:04

Motylek93, PaulinKA, Biochemiczka, Liora , Lisik, Aaagaa, Bajka92, Aga_92, Sylaada, Migotka96, Wiosenka123, Vergeet, Mona_Mona lubią tę wiadomość

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔 2x cb 💔

💊 wit. B12, C, wit. D3, kwas foliowy, omega-3, magnez+b6,

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg; fragmentacja DNA 6% ✔️
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli.
    ~ monitorowane cykle

21.12 ⏸️ 🌟 ktoś tu chce być 🥹
    9dpo beta 53, prog 37
    11dpo beta 179, prog 47
    13dpo beta 461
    21dpo beta 13682 🌱prog. 40
    7.01- jest🐣 CRL 0,4 cm i bije❤️
    27.01 - 2,40 cm Gumisia 🧸
    20.02 - 5,90 cm wiercipiętka 👣
    3.03 - prawie 8 cm szczęścia 🐥
    31.03 - ok. 230 g bobaska 😍
    🙏

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 marca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @biochemiczko, będziemy robic Panoramę , mogliśmy juz dzis pobrac ale chyba pojade w pt na spokojnie wydac te 2k🤣

@wiosenko, ja tez histero przeszlam lepiej niz droznosc. Po drożności to normalnie trauma, a histero- odlot, pobudka, obiadek i do domku 😅

@piret, ale energia! 😄🍀✨️ wspaniale!

Co do kwiatów o to ja sie wypowiem😅 przyjaciółki mi mówiły nie raz ze w ciazy to im wszystkie kwiaty zaczęły pięknie rosnąc a w moim domu chyba wystarczy sil witalnych tylko na wzrost jednego żyćka bo kwiaty wołają o pomstę do nieba 🤣 ale wierze ze jak przyjdzie słonko i ciepłe dni to odżyją🌿🌵🌻 i tez na bank bedzie akcja przesadzanie, juz dodalam na alllegro do koszyka zapas perflitu kory i kuleczek keramzytowych:)

uwielbiam roślinki, i w tym roku mam zamiar zrobic sobie super kącik na balkonie zeby moc tam chillować.
    Te supertunie nie maja takich klejacich kwiatów jak surfinie??
    Co roku mam pelargonie ale moze w tym sezonie czas na cos innego😄

Biochemiczka, Bajka92, Wiosenka123 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzisiaj byłam na połówkowych, w brzuszku mieszka 391g kobitki 🥰🩷 Mamy jedną nerkę troszeczkę poszerzoną, reszta była super.Coraz cześciej czuje kopniaczki, szczególnie wieczorem 😁 każdej z was życzę tego uczucia ❤️ dlatego rozsyłam moc wirusków, bierzcie ile trzeba i zarażajcie 🦠🦠🦠🦠
    Czekam drużyno ivf na transfery mocne kciuki trzymam 🤞🤞🤞
    @kalamarnica w czwartek będę wypatrywać informacji po punkcji 🙂

Aksandra, snieżka, PaulinKA, Biochemiczka, Liora , Loraa, kałamarnica 11, Lisik, Aaagaa, Bajka92, Aga_92, Imazolka, Sylaada, Kingus 1, Jaszczureczka, Ann35, Migotka96, Wiosenka123, Vergeet lubią tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋--> 18.03 545g Dorusi 🦋--> 27.03 653g 🩷🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
    On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    preg.png
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek, gratuluję córci 🩷

Ja pierwszy raz będę sądzić kwiaty. Marzą mi się jeszcze hortensje w ogródku ale nie wiem co na to mój pies i czy będę mieć czas na pielęgnację. W tamtym roku mieliśmy pomidory ale to mój mąż się głównie zajmował, bo ja nie za bardzo miałam kiedy. Jak chodziłam z chłopcami to zamieniali się jak huragan niszcząc wszystko. W tym roku wysiałam poziomki, niedługo będę pikować. Ogólnie to moje pierwsze kroki w tym temacie. Chętnie poczytam Wasze plany kwiatowo ogródkowe, może czymś się zainspiruje. ☺️

Motylek93, Vergeet lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • Liora Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret ale extra pomysł z tym poznaniem płci :) i cieszę się, że z maleństwem wszystko dobrze 😊

Motylku gratuluję córeczki 🥰 już kawał kobietki 😊

Ps. Ja mam ambitny plan żeby nie poznawać płci do dnia narodzin bo właściwie wszystko mam po młodym ale z moją cierpliwością to raczej nie wytrzymam 🙈 ...ale na razie skupmy się na tym żeby ta ciąża się przytrafiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 20:31

Sylaada, Motylek93, Piret, Wiosenka123, Vergeet lubią tę wiadomość

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_92 aj no to nieciekawie z tym pobieraniem krwi. Ale wiesz, mówisz że w ciąży to będzie łatwiej bo będziesz to robić dla kogoś ale halo, a teraz? Też to to robisz dla tego małego kogoś kto bardzo chce do ciebie przyjść! ❤️
    Jeśli chodzi o to co mi pomogło to terapia tak, szczególnie mi wytłumaczyła że moja wartość wcale nie jest zawarta w posiadaniu/ nie posiadaniu dzieci, jak radzić sobie z emocjami żeby nie rozwalały od środka, pomogła mi też szczera rozmowa z siostrą, mimo że ona nie ma dzieci i jak na razie się nie stara i pewnie to co wszystkim : jasny, dobrze brzmiący plan, kolejny krok. Teraz właśnie czekam na tą operację i mam taki chill, takie starania na luzie.

Dziewczyny to ja mam zupełnie inne podejście do was co do hodowli balkonowych 😄 mi szkoda miejsca na kwiatki, ostatnie dwa lata na balkonie były pomidory, bazylia, mięta, kolendra, truskawki, rozmaryn, szczypiorek. Jedynymi kwiatkami jakie zasiałam to był groszek pachnący żeby tam się gdzieś piął w kącie i nie przeszkadzam roślinom spożywczym. Jak kiedyś będziemy mieli dom z ogrodem to posadzę tam wszystko, wszyyyyyystko oprócz cukinii, to warzywo jest dla mnie bez sensu i za dużo go zawsze rośnie 😂

Aga_92, Liora , Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
    AMH 3,7
    TSH 0,9
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega

PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 3 marca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora wrote:
    Słuchajcie widzę parę bocianów na łące 😍😍
    IDZIE WIOSNA ! 🪻🪻

Edit: jak już ktoś zdążył przeczytać to jednak fałszywy alarm, podeszłam bliżej i to żurawie 🙈

Haha przeczytałam edit, ale tak pozytywnie napisałaś a dodatkowo spowodowałaś uśmiech rozbawienia, że dałam polubienie i dałożyłabym milion serduszek 🤭❤️❤️❤️ Ja się będę trzymać myśli, że to jednak mogły być BOCIANY 🤪

Liora , Bajka92, Migotka96 lubią tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    ❌1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25
    ✅Kwalifikacja IVF 16.10
    💉IVF, stymulacja start 10.11.25
    19.11.25 Punkcja 3 ❄️❄️❄️4aa
    ✅12.25 biopsja CD56, CD138
    ✅11.25 Kariotypy par
    💉 Zoladex wyciszenie 3/3
    💉 Insulinoterapia od 01.26
    Immuno: 01.26
    Ana3 DFS70+++
    Cross match 15,7%
    KIR BX 2DS2 obecny 1/5
    03.26 1 Transfer ❄️
    przygotowanie 💊
    cz.1 Estrofem, Acard, Gynoflor, Lacibos Femina , Oestrogel, Vagirux
    cz.2 Estrofem, Acard, Lacibos Femina, Prolutex, Duphaston Ultrogesan, Neoparin
    5dpt ⏸️ beta 39,9 8dpt 215 11dpt 794

❌Cukrzyca HbA1c 03.26 6,75 ➡️ 6,34 💪
    ❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
    ✅USG piersi 🗓️07.25
    ❌TSH 2,76🗓️04.26 1,6 🗓️03.26 2,1 🗓️01.26
    AMH 1,720 🗓️10.25
    ✅Drożność jajowodów - lewy udrożniony z opóźnieniem 04.25

💊 Leki:
    Euthyrox N50
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 3 marca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka w pełni zasłużone wiruski! Będziesz najlepszą mamą na świecie 🥹💗

Ja też na forum zerkam kilka razy dziennie 🫣 Znowu prowadzę JDG więc o l4 mogę tylko pomarzyć. Będę kogoś szukała na swoje miejsce, jak już będę znała jakiekolwiek terminy. Jutro jadę po wyniki histero, a dzisiaj robiłam białko S i C i też czekam na wyniki, żeby mieć komplet na wizytę z Dr J. 😁

Aga ja miałam dwa razy histero w znieczuleniu ogólnym i podzielam zdanie dziewczyn, super spanko! Przy ostatnim wenflon mnie bolał trochę, ale to pikuś przy drożności 😂 też myśl szybko, bo terminy są dość odległe. I na NFZ i prywatnie, niestety 🤬

Wiosenka tak! Właśnie jak pisalam wyżej, przy drożności histero to miodzik 🤓

Liora ja miałam dzisiaj taką samą sytuacje, że byłam pewna, że bociany. Szybko zostałam sprowadzona na ziemię 😝

Lisik ja to samo, chyba, że ma być leczo to musi być z cukinią! Ale tą jedną czy dwie to już kupię sobie na targu 😅 ale już się nie mogę doczekac, aż zjem sobie kanapeczkę ze wszystkich warzyw jakie mam w ogródku
    (jeszcze nie mam, może za rok się uda 🤣🤣🤣)

Lisik, Liora , Wiosenka123, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌

🔜 biopsja endometrium
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 3 marca, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja się tutaj naczytałam to aż dech zapadło. Z tego wątku zrobił się wątek ciążowy 🫢❤️

Bardzo się cieszę szczęściem każdej naszej Mamuśki :) Duma 🫶

Dużo było o histero. Różnie to bywa ja do tej pory nie miałam. Mój lekarz nie bardzo był za tym, zrobiliśmy ostatecznie biopsję CD56 CD138 z posiewami i jest czyściutko. Czy z histero byłoby pewniej?. Nie wiem. Może tak, ale lekarz uznał, że to dodatkowe niepotrzebne obciążenie organizmu.

Pisaliście też o L4 po transferze. Ja nie planuje. W przypadku pracy z dziećmi i wszelakich innych środowisk, które są związane z dużym kontaktem a już tym bardziej że dziećmi (wirusika od dzieci łatwo można złapać prawda? 😉) nawet bym się nie zastanawiała.

@Liora myślę jak Ty o płci dziecka. Też wpadłam na taką myśl, że chciałabym mieć niespodziankę...chociaż jeszcze nie zaczęłam porządnych przygotowań do transferu 🙄😄 Któż zabroni sobie wizualizować ☺️

I uzupełnie nasz kalendarz! Poproszę 10.03 wizyta przygotowująca do transferu 🥹

W planie przygotowań mam wpisany Encorton...ale nie zamierzam brać, bo ten steryd miesza w poziomie glikemii. Na wizycie u doktorka będę prosiła o zmianę planu i usunięcie sterydu.

Jestem też po wynikach immuno wyszło..nieźle chociaż nie jest to 6+. Paśnik na razie nie dał wskazań do leczenia. Tylko w przypadku jeżeli transfer się nie uda. On na razie jest dobrej myśli. Do brania sterydu też nie widzi wskazań, więc mam dodatkowy merytoryczny głos dla kliniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 22:50

Liora , Piret, PaulinKA, Motylek93, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    ❌1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25
    ✅Kwalifikacja IVF 16.10
    💉IVF, stymulacja start 10.11.25
    19.11.25 Punkcja 3 ❄️❄️❄️4aa
    ✅12.25 biopsja CD56, CD138
    ✅11.25 Kariotypy par
    💉 Zoladex wyciszenie 3/3
    💉 Insulinoterapia od 01.26
    Immuno: 01.26
    Ana3 DFS70+++
    Cross match 15,7%
    KIR BX 2DS2 obecny 1/5
    03.26 1 Transfer ❄️
    przygotowanie 💊
    cz.1 Estrofem, Acard, Gynoflor, Lacibos Femina , Oestrogel, Vagirux
    cz.2 Estrofem, Acard, Lacibos Femina, Prolutex, Duphaston Ultrogesan, Neoparin
    5dpt ⏸️ beta 39,9 8dpt 215 11dpt 794

❌Cukrzyca HbA1c 03.26 6,75 ➡️ 6,34 💪
    ❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
    ✅USG piersi 🗓️07.25
    ❌TSH 2,76🗓️04.26 1,6 🗓️03.26 2,1 🗓️01.26
    AMH 1,720 🗓️10.25
    ✅Drożność jajowodów - lewy udrożniony z opóźnieniem 04.25

💊 Leki:
    Euthyrox N50
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wiosenko cudownie slyszec ze wszystko tak dobrze poszlo :) 10 minut to kruciutku, naprawde strach jest chyba silniejszy niz to warte. No prosze u mnie sama droznosc tez do najprzyjemniejszych nie nalazala a juz podawanie lipiodolu to byla masakra 😱 daj znac jak sie dalej bedziesz czula, oby bylo wszystko ok :)

@Piret @Motylek93 czestuje sie 😄 dziewczyny gratulacje i super ze wszystko idzie u Was dobrze :) taka impreza z poznaniem plci to super pomysl,widzialam pare razy na insta i tez mi sie marzy gdyby kiedys sie udalo 🥰

@Lisiku dziekuje ❤️ no to fakt ze teraz tez tylko czasami jakos emocje biora gore :( ciesze sie ze Tobie udalo sie to troche przepracowac i ze wsrod bliskich tez znalazlas wsparcie, to jest mega wazne :) mi tez psycholog mowila ze nie jestem gorsza z tego powodu itd ale jakos mi to nie pomagalo.. ale ja tez wsrod bliskich niestety nie bardzo mam z kim rozmawiac bo nikt takich problemow nie mial i nie rozumie tego w ogole i tylko rady typu wyluzuj, wakacje, nie kazdy musi miec dzieci, ivf. Co za tym idzie brakuje mi tez takich historii ze ktos walczyl latami a jednak sie udalo finalnie. Mojej przyjaciolce sie nie udalo tylko oni sa starsi ode mnie to to juz z 13 lat bedzie jak chodzili do kliniki to mieli troche mniej wszystkiego niz my a pozniej juz odpuscili. No ale tyle lat temu to tez pewnie inaczej to wszyatko wygladalo.

Jak Ci warzywka rosna na balkonie? Ja mysle w tym roku zeby pomidorki dolozyc na balkon :) bo mialam miete, melise, szczypiorek i taki zielnik z bazylia,oregano, tymiankiem, szalwia i rozmarynem :) mialam tez hortensje w donicy ktora po sezonie dalam na dzialke i tam sobie rosnie, na balkonie w donicy nie wiem czy by przezyla ale mam hosty ktore pieknie w donicach zimowaly zobaczymy jak po tej zimie tez daly rade.
    Mi to marzy sie szklarnia, mam poki co tylko taki niewielki tunel na dzialce ale zawsze sadze papryke pomidorki, ziola, koperek, szczypiorek, pietruszke, salate, fasolke,dynie, cukinie - my akurat lubimy przetwory z nie typu ketchup czy dzem 😄 rukole i rzodkiewke tez wysiewam no i sadzonki roznych kwiatkow sobie robie np astry, jezowki czy ostrozki ktore uwielbiam 😍 i groszek pachnacy z maciejka to tez zawsze mam uwielbiam jak pachna 🥰
    W tym roku chce tez po raz pierwszy wysiac ogorki :)
    Na balkon na to na pewno surfinie, supertunie, pelargonie zakupie plus moje ziola i pomidorki. Lawende na pewno i kanny z piwnicy przyniose :) i oczywiscie przerozne lampki solarne moj kokon do siedzenia i mam gdzie kawke wypic i chillowac :)

@Paulinko mi sie supertunie tez kleily jak je skubalam ale mialy wieksza burze kwiatow od surfinii i rzadziej je skubalam:)

@Imazolko o to przy JDG faktycznie ciezsza sprawa niz na etacie z l4 :( trzymam kciuki zeby udalo Ci sie kogos znalezc ! 🍀no spanko lubie to moze jakos uda mi sie kiedys przelamac ten strach przed histero 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 22:59

Piret, Motylek93, Vergeet lubią tę wiadomość

41cs
    Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
    glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Jaszczureczka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 02:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_92 - a buszowałaś w pamiętnikach na forum w poszukiwaniu takich historii?
    https://ovufriend.pl/pamietniki.html
    Możesz obczaić wątki Dinusiowe czy w dziale starania z pomocą medyczną na wątkach miesięcznych z IVF zerknąć na stopki dziewczyn.
    Na tym forum jest przekròj historii wszelakich tylko nikt tego nie pokataloguje w sposób w ktòrym łatwo przefiltrować to co dla nas interesujące, a co nie

2025
    2025 - 39w3 | 3390g
    ----
    2024
    2024.11 - poronienie chybione 14w
    2024.09 - 37dc II
    2024.07 - biochem
    ----
    2023 - 40w4 | 3280g
    2022 - 40dc II
    ----
    Hashimoto i insulinooporność:(Metformina 2x850 ; Q-10 ; Folian ; B12 ; NAC ; R-ALA ; Wit D, C, E; DHA)
    ----
    2021 - 41w2d | 3730g
    2020
    2020.07 FET >29dpt ❤
    2020.06 I IVF > 1 zarodek w 3 dobie
    2020.01 4 IUI - biochem
    2019 - 1-3 IUI (puste jajo płodowe, 2x biochem)
    2018 - pierwsza wizyta w klinice
    2016 - początek starań
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: 4 marca, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a skąd masz taki wynik allo mlr? JAk to lekarz tłumaczył? On sobie tak poprostu sam nie wzrasta.
    Chyba, że byłaś w ciąży a nie zdążyłaś tego wyłapać?
    Jeżeli nie miałaś żadnego transferu zarodka, transplantacji, transfuzji krwi, szczepień limfocytami, ciąży i nie wiem w zasadzie czego jeszcze to ma prawo być na poziomie 0. Ono wzrasta, gdy są wytwarzane przeciwciała przeciwko obcym antygenom tej samej populacji np krwinim innej osoby, czyli m.in w ciąży. Masz w stopce, że nigdy nie zobaczyłaś dwóch kresek więc szukam sensownej odpowiedzi, bo mnie to zainteresowało.😉
    Na moje, jeśli nie miałaś żadnych powyższych zabiegów to musiałas być w ciąży.
    Wynik nie jest zły, ja po 3 transferach i biochemie miałam wynik na poziomie 18,8%. Byłam doszczepiana i wynik podniósł się do 32%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 07:58

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • Liora Autorytet

Wysłany: 4 marca, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !

Vergeet dzisiaj wszystkie kciuki do Ciebie ✊🏻 mam nadzieję, że wizyta będzie uspokajająca i owocna 🍀

Sylaada o fajnie, że też masz takie myśli żeby mieć niespodziankę na porodówce 😊 mam nadzieję, że nam się uda i będzie jak w tych starych filmach " ma pan piękną córeczkę/syna" i tata z rozdziawioną buzią w szoku drepta po korytarzu 😄

Lisik to jest czysto praktyczne podejście 🤭 czego nie zjem to bez sensu pielęgnować 😂 <3

Widzę, że nie tylko ja dałam się nabrać żurawiom ;)
    Dobrego dnia <3

Sylaada, Piret, Vergeet lubią tę wiadomość

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret, Paulinka cudowne kochane wiruski 🥰 zagarniam po jednym od każdej. Kingus a ty nam wysyłałaś już? ☺️
    Imazolka a co tam tam chcesz sadzić za warzywka?
    Sylaada to samo sobie pomyślałam wczoraj, że o matko, już prawie wszystkie w ciąży, jak tak sobie odpowiadałyście 🥹 wzrusz i radość ale również strach że zaraz kolejne przejdą a ja zostanę może nawet do przyszłego roku…
    Sylaada czyli jednak transfer w marcu!!! Aaaa dwa transfery w tym miesiącu! No chyba że jeszcze Nitka i Brilka się wyrobią. Będą tulipanki wpisane na pewno. 🌷
    Brilka na kiedy masz planowany?

Aga no ja właśnie nie sądziłam że moja siostra zrozumie sytuację skoro jest na zupełnie innym etapie życia ale zrozumiała i to doskonale. Może masz takie osoby w swoim życiu które jednak okażą się wsparciem. A co do jedź na wakacje, po co tyle chodzicie po lekarzach, to przez to że się tak stresujesz, idź na ivf to też to niestety słyszałam 😢 tu na forum właśnie można znaleść dużo pozytywnych historii sukcesu po latach, na przykład Zielone.Słońce, Siesiepy czy właśnie na wątku Dinusiów. A ja ze swojego otoczenia dorzucę że mojej mamie się udało po 4 latach po laparoskopowym udrożnieniu jajowodów, i ostatnio mojej koleżance z pracy po ponad 6 latach przez ivf 💕

Mi warzywka na balkonie super rosną, znaczy miałam tylko pomidorki cherry i zioła i truskawki ale jest to balkon od strony południowo zachodniej i rosną w takich drewnianych skrzynkach z castoramy i na prawdę super. W sezonie zbierałam tak po 5 pomidorków codziennie. Ale szklarni i działki to zazdroszczę, ja uwielbiam jeść wychodowane przez siebie rzeczy, zupełnie inaczej smakują.

Piret lubi tę wiadomość

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
    AMH 3,7
    TSH 0,9
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega

PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    Piret, Paulinka cudowne kochane wiruski 🥰 zagarniam po jednym od każdej. Kingus a ty nam wysyłałaś już? ☺️
    Imazolka a co tam tam chcesz sadzić za warzywka?
    Sylaada to samo sobie pomyślałam wczoraj, że o matko, już prawie wszystkie w ciąży, jak tak sobie odpowiadałyście 🥹 wzrusz i radość ale również strach że zaraz kolejne przejdą a ja zostanę może nawet do przyszłego roku…
    Sylaada czyli jednak transfer w marcu!!! Aaaa dwa transfery w tym miesiącu! No chyba że jeszcze Nitka i Brilka się wyrobią. Będą tulipanki wpisane na pewno. 🌷
    Brilka na kiedy masz planowany?

Aga no ja właśnie nie sądziłam że moja siostra zrozumie sytuację skoro jest na zupełnie innym etapie życia ale zrozumiała i to doskonale. Może masz takie osoby w swoim życiu które jednak okażą się wsparciem. A co do jedź na wakacje, po co tyle chodzicie po lekarzach, to przez to że się tak stresujesz, idź na ivf to też to niestety słyszałam 😢 tu na forum właśnie można znaleść dużo pozytywnych historii sukcesu po latach, na przykład Zielone.Słońce, Siesiepy czy właśnie na wątku Dinusiów. A ja ze swojego otoczenia dorzucę że mojej mamie się udało po 4 latach po laparoskopowym udrożnieniu jajowodów, i ostatnio mojej koleżance z pracy po ponad 6 latach przez ivf 💕

Mi warzywka na balkonie super rosną, znaczy miałam tylko pomidorki cherry i zioła i truskawki ale jest to balkon od strony południowo zachodniej i rosną w takich drewnianych skrzynkach z castoramy i na prawdę super. W sezonie zbierałam tak po 5 pomidorków codziennie. Ale szklarni i działki to zazdroszczę, ja uwielbiam jeść wychodowane przez siebie rzeczy, zupełnie inaczej smakują.

Lisik słoneczko 😊 dziękuję, że o mnie pytasz to bardzo miłe,❤️ jeszcze nie wysyłałam ciążowych wirusków.

Może się odważę po prenatalnych badaniach jeśli tam będzie wszystko dobrze.🍀🤞
    Prenatalne umówione na 25 marca.

Jeszcze Aszin i Biochemiczka w drużynie🥰🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 09:17

Lisik, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

preg.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet ja również trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę, daj znać co tam genetyk powie🤞🙏🍀❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 07:28

Vergeet lubi tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet mocno trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę 💜🍀

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓
    27.03 - 2,65 cm 🫒

preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veerget mocno trzymam kciuki za wizytę 🍀🤞

Zielone słońce, myślałam właśnie o supertuniach, w zeszłym roku sąsiadka je miała i wyglądały obłędnie.
    Co do warzywek, to teraz jeszcze się wstrzymam, w tym roku nie przeprowadzamy się jeszcze, więc nie będę jeszcze szaleć. Moja mama ma dużo wszystkiego, więc będę się u niej zaopatrywać

Aga,mnie też zastanowiło to Twoje allo, już kiedyś o to pytałam. Jeśli nie miałaś nigdy rzeczy które wymieniła zielone słońce, i ono jest pozytywne to może ono świadczyć o innej rekacji immunologicznej.

👱‍♀️❤️👨29&38
    Starania o pierwsze 👶🩷🩵
    👱‍♀️
    ❌Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,26)-->(0,14), Stan zapalny endometrium,IO, Allo Mlr 0% ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp, Crossmatch
    🧒
    ❌ Morfologia (2%)✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - 4🥚komórki, 2 MII, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆08.2025 - 4 🥚komórki, 2MII, 1 zapłodniona, 1❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

III procedura 🙏
    01.2026 - 3 🥚 komórki MII, 2 ❄️ 4AA (niebadeane)

A ch*j z tym wszystkim!
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ