Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu dobra passa trwa🍀niechaj wysyp bąbelków nam da👶
Odpowiedz

W marcu dobra passa trwa🍀niechaj wysyp bąbelków nam da👶

Oceń ten wątek:
  • Wiosenka123 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☀️
    Daję znać dopiero teraz, ale po 16 wróciliśmy do domu i jak się okazało nie było prądu ani zasięgu 😅
    Ja już po histeroskopii, ogólnie budowa macicy w porządku, żadnych zrostów polipów. Materiał pobrany do badania cd138, wynik do 3 tygodni więc teraz czekamy. Ogólnie się wyleżałam od 7 rano do 14, sam zabieg trwał około 10 minut. Miałam znieczulenie całkowite dożylne, trochę się bałam jaka będę po, ale w sumie nie czułam się jakoś nadzwyczajnie 😁 lekko krwawię, zaraz po zabiegu miałam taki ból jak przy okresie, więc generalnie oceniam wszystko dobrze. Nawet bym powiedziała, że lepiej to przeszłam niż badanie drożności 😊

Widzę że przewinął się temat kwiatowy 🌺 też mnie czeka przesadzenie domowych, może prawie wykorzystam na to l4. A na zewnątrz zazwyczaj sadze jakoś w kwietniu, żeby żadne przymrozki ich nie zaskoczyły. I uwielbiam surfinie, ale właśnie przez lepiące kwiaty przerzuciłam się na pelargonie i supertunie 😁

Biochemiczka, Liora , Piret, Motylek93, Aaagaa, Bajka92, Aga_92 lubią tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏻 29l. + 🐩
    starania od 09.2024 r.

🙍🏻‍♀️: potwierdzone owulacje, hiperprolaktynemia czynnościowa (dostinex), reszta hormonów w normie, MUCHa ✅, oba jajowody drożne ✅
    11.2025 cb

🙍🏻badania nasienia
    objętość: 4.1, pH: 8.1, ruch postępowy: 54%, koncentracja: 76 mln/ml, morfologia 0%--> 2%, stres oksydacyjny: 1,56 mv (norma <1,34 mV), HBA: 81%, zdefragmentowane: 16%

🔜 🙍🏻: 02.2026 wizyta u androloga
    🔜 🙍🏻‍♀️: 03.2026 histeroskopia
  • Liora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosenko o jak super, że tak lekko to zniosłaś :)

Co do kwiatów to ja wolę siedzieć cicho 😆 zasadziliśmy z mężem na jesieni maliny i zobaczymy jak się przyjęły. Mam nadzieję, że dobrze przezimowały :)

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️
    2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
    2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
    2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
  • Piret Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pędzę z wiadomościami z dzisiejszej wizyty! 🥹🥹🥹 Jejuuuu jaka jestem spokojna, że mój lekarz również porobił pomiary, wszystkie parametry w normie główka, serduszko inne narządy wiedziałam na prenatalnych, że jest ok ale jak drugi lekarz potwierdza to już w ogóle odetchnęłam 🥰
    Ponadto lekarz już wie kto mieszka w moim brzuszku!!! 👶🏼 jednak my nie chcemy wiedzieć, bo planujemy przyjęcie z okazji poznania płci więc na następnej wizycie napiszę nam na karteczce płeć 🥹🤩 dzidzia ma 8 cm, ahh jestem podekscytowana dzisiejszą wizytą 🙈

Także kochane tak jak pisałyście, że już w sumie pora hehe teraz oficjalnie dzielę się z Wami ciążowymi wiruskami! 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 Tak się złożyło, że tego samego dnia co Paulinka hihi także macie dziewczyny podwójną dawkę więc bez gadania proszę się częstować i czerpać ile wlezie, bo zarażają konkretnie w tym miesiącu ! 💖💖💖💖💖

Zaraz Was Kochane nadrobię i odpisze, z tego co zdążyłam zobaczyć widzę, że mamy pokaźny team ogrodniczek 🤭🌷🌷🌷

Liora ale mnie rozbawiłaś tymi żurawiami 😆 ja ostatnio też się dałam nabrać! 🤭 chyba za wcześnie jeszcze to prawda 🌱

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:04

Motylek93, PaulinKA, Biochemiczka, Liora , Lisik, Aaagaa, Bajka92, Aga_92, Sylaada lubią tę wiadomość

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔 2x cb 💔

💊 wit. B12, C, wit. D3, kwas foliowy, omega-3, magnez+b6,

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg; fragmentacja DNA 6% ✔️
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli.

od 11.25 r.
    ~ monitorowane cykle

21.12 ⏸️ 🌟 ktoś tu chce być 🥹
    9dpo beta 53, prog 37
    11dpo beta 179, prog 47
    13dpo beta 461
    21dpo beta 13682 🌱prog. 40
    7.01- jest🐣 CRL 0,4 cm i bije❤️
    27.01 - 2,40 cm Gumisia 🧸
    20.02 - 5,90 cm wiercipiętka 👣
    🙏

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @biochemiczko, będziemy robic Panoramę , mogliśmy juz dzis pobrac ale chyba pojade w pt na spokojnie wydac te 2k🤣

@wiosenko, ja tez histero przeszlam lepiej niz droznosc. Po drożności to normalnie trauma, a histero- odlot, pobudka, obiadek i do domku 😅

@piret, ale energia! 😄🍀✨️ wspaniale!

Co do kwiatów o to ja sie wypowiem😅 przyjaciółki mi mówiły nie raz ze w ciazy to im wszystkie kwiaty zaczęły pięknie rosnąc a w moim domu chyba wystarczy sil witalnych tylko na wzrost jednego żyćka bo kwiaty wołają o pomstę do nieba 🤣 ale wierze ze jak przyjdzie słonko i ciepłe dni to odżyją🌿🌵🌻 i tez na bank bedzie akcja przesadzanie, juz dodalam na alllegro do koszyka zapas perflitu kory i kuleczek keramzytowych:)

uwielbiam roślinki, i w tym roku mam zamiar zrobic sobie super kącik na balkonie zeby moc tam chillować.
    Te supertunie nie maja takich klejacich kwiatów jak surfinie??
    Co roku mam pelargonie ale moze w tym sezonie czas na cos innego😄

Biochemiczka, Bajka92 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzisiaj byłam na połówkowych, w brzuszku mieszka 391g kobitki 🥰🩷 Mamy jedną nerkę troszeczkę poszerzoną, reszta była super.Coraz cześciej czuje kopniaczki, szczególnie wieczorem 😁 każdej z was życzę tego uczucia ❤️ dlatego rozsyłam moc wirusków, bierzcie ile trzeba i zarażajcie 🦠🦠🦠🦠
    Czekam drużyno ivf na transfery mocne kciuki trzymam 🤞🤞🤞
    @kalamarnica w czwartek będę wypatrywać informacji po punkcji 🙂

Aksandra, snieżka, PaulinKA, Biochemiczka, Liora , Loraa, kałamarnica 11, Lisik, Aaagaa, Bajka92, Aga_92, Imazolka, Sylaada lubią tę wiadomość

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm 🦋 -->1.12 - 1,8 cm 🦋 --> 8.12 - 2,4 cm 🦋-->14.12 krwotok 😑 3,5cm fhr 176 🦋-->23.12 ponowne krwawienie, 5cm fhr 171 🦋 --> 24.12 krwotok 😑 🦋 --> 5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋. -->19.01 - 128g chyba dziewczynki 🩷🦋🥰--> 4.02 - 200g 🩷🦋--> 17.02 - 261g kruszynki 🦋--> 3.03 połówkowe 391g kobitki 🩷🦋
    Rośnij maluszku 🙏🙏🙏
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa
    On: IO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    preg.png
  • Zielone.Słońce Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek, gratuluję córci 🩷

Ja pierwszy raz będę sądzić kwiaty. Marzą mi się jeszcze hortensje w ogródku ale nie wiem co na to mój pies i czy będę mieć czas na pielęgnację. W tamtym roku mieliśmy pomidory ale to mój mąż się głównie zajmował, bo ja nie za bardzo miałam kiedy. Jak chodziłam z chłopcami to zamieniali się jak huragan niszcząc wszystko. W tym roku wysiałam poziomki, niedługo będę pikować. Ogólnie to moje pierwsze kroki w tym temacie. Chętnie poczytam Wasze plany kwiatowo ogródkowe, może czymś się zainspiruje. ☺️

Motylek93 lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Endometrioza II/III st, adenomioza, PCOS
    🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
    🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
    🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
    SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
    🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
    🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
    🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
    🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞

Witaj świecie! ✋
    PROM 34+5/6
    10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙

age.png
  • Liora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret ale extra pomysł z tym poznaniem płci :) i cieszę się, że z maleństwem wszystko dobrze 😊

Motylku gratuluję córeczki 🥰 już kawał kobietki 😊

Ps. Ja mam ambitny plan żeby nie poznawać płci do dnia narodzin bo właściwie wszystko mam po młodym ale z moją cierpliwością to raczej nie wytrzymam 🙈 ...ale na razie skupmy się na tym żeby ta ciąża się przytrafiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:31

Sylaada, Motylek93 lubią tę wiadomość

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️
    2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
    2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
    2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
  • Lisik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_92 aj no to nieciekawie z tym pobieraniem krwi. Ale wiesz, mówisz że w ciąży to będzie łatwiej bo będziesz to robić dla kogoś ale halo, a teraz? Też to to robisz dla tego małego kogoś kto bardzo chce do ciebie przyjść! ❤️
    Jeśli chodzi o to co mi pomogło to terapia tak, szczególnie mi wytłumaczyła że moja wartość wcale nie jest zawarta w posiadaniu/ nie posiadaniu dzieci, jak radzić sobie z emocjami żeby nie rozwalały od środka, pomogła mi też szczera rozmowa z siostrą, mimo że ona nie ma dzieci i jak na razie się nie stara i pewnie to co wszystkim : jasny, dobrze brzmiący plan, kolejny krok. Teraz właśnie czekam na tą operację i mam taki chill, takie starania na luzie.

Dziewczyny to ja mam zupełnie inne podejście do was co do hodowli balkonowych 😄 mi szkoda miejsca na kwiatki, ostatnie dwa lata na balkonie były pomidory, bazylia, mięta, kolendra, truskawki, rozmaryn, szczypiorek. Jedynymi kwiatkami jakie zasiałam to był groszek pachnący żeby tam się gdzieś piął w kącie i nie przeszkadzam roślinom spożywczym. Jak kiedyś będziemy mieli dom z ogrodem to posadzę tam wszystko, wszyyyyyystko oprócz cukinii, to warzywo jest dla mnie bez sensu i za dużo go zawsze rośnie 😂

Aga_92 lubi tę wiadomość

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy --> kwiecień '26
    - Histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✅
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - Kwalifikacja do Rządowego Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego
    - Hycosy ✅ drożność z lipiodolem ✅
    Endometrioza II/III stopień, czyste jajniki i jajowody, adenomioza
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    ❌TSH 0,916 -3,5 - 3,5 - 9,6 (po lipiodolu)- 6,4 (po Euthyrox 50)- 5,7 (zwiększenie dawki do 75)
    FT4 ✅
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
    Ferrytyna 21,73 - feroplex - 40 Bioradix- 103 (skutek Sulfazalazyny)
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne

On : IO, Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki, wit D

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), wit. D, NAC, magnez ,DHA + EPA, Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, euthyrox
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora wrote:
    Słuchajcie widzę parę bocianów na łące 😍😍
    IDZIE WIOSNA ! 🪻🪻

Edit: jak już ktoś zdążył przeczytać to jednak fałszywy alarm, podeszłam bliżej i to żurawie 🙈

Haha przeczytałam edit, ale tak pozytywnie napisałaś a dodatkowo spowodowałaś uśmiech rozbawienia, że dałam polubienie i dałożyłabym milion serduszek 🤭❤️❤️❤️ Ja się będę trzymać myśli, że to jednak mogły być BOCIANY 🤪

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    ❌1 IUI 30.06.25 ❌ 2IUI 26.08.25
    ✅Kwalifikacja IVF 16.10
    💉IVF, stymulacja start 10.11.25
    19.11.25 Punkcja 3 ❄️❄️❄️4aa
    18.12.25 biopsja CD56, CD138 (wynik?)
    ✅12.25 Kariotypy par
    💉 Zoladex wyciszenie 1/3
    💉 Insulinoterapia od 01.26
    Badania immunologiczne 🔜

❌Cukrzyca typu mody 2 HBCa 6,6 🗓️01.26
    ❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
    ✅USG piersi 🗓️07.25
    TSH 2,1 🗓️01.26
    AMH 1,720 🗓️10.25
    ✅Drożność jajowodów - lewy udrożniony z opóźnieniem 04.25

💊 Leki:
    Euthyrox N50
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka w pełni zasłużone wiruski! Będziesz najlepszą mamą na świecie 🥹💗

Ja też na forum zerkam kilka razy dziennie 🫣 Znowu prowadzę JDG więc o l4 mogę tylko pomarzyć. Będę kogoś szukała na swoje miejsce, jak już będę znała jakiekolwiek terminy. Jutro jadę po wyniki histero, a dzisiaj robiłam białko S i C i też czekam na wyniki, żeby mieć komplet na wizytę z Dr J. 😁

Aga ja miałam dwa razy histero w znieczuleniu ogólnym i podzielam zdanie dziewczyn, super spanko! Przy ostatnim wenflon mnie bolał trochę, ale to pikuś przy drożności 😂 też myśl szybko, bo terminy są dość odległe. I na NFZ i prywatnie, niestety 🤬

Wiosenka tak! Właśnie jak pisalam wyżej, przy drożności histero to miodzik 🤓

Liora ja miałam dzisiaj taką samą sytuacje, że byłam pewna, że bociany. Szybko zostałam sprowadzona na ziemię 😝

Lisik ja to samo, chyba, że ma być leczo to musi być z cukinią! Ale tą jedną czy dwie to już kupię sobie na targu 😅 ale już się nie mogę doczekac, aż zjem sobie kanapeczkę ze wszystkich warzyw jakie mam w ogródku
    (jeszcze nie mam, może za rok się uda 🤣🤣🤣)

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌

🔜 immunologia
‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ